Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij wacht gesprek over CL-droom: ‘Bij PSV of ergens anders’

Laatste update:

Of Ritsu Doan volgend seizoen nog contractspeler is bij PSV lijkt de vraag. De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller is ambitieus en wil dolgraag in de Champions League uitkomen, wat in Eindhoven gezien de huidige tweede plaats en een ticket voor de voorronde van het miljardenbal nog bepaald geen garantie is voor volgend seizoen. Doan wil binnenkort om de tafel met de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij om over zijn toekomstplannen te praten.

Doan twijfelde vorig jaar al over een langer verblijf bij PSV. Na een verhuurperiode bij Arminia Bielefeld komt hij geregeld aan spelen toe onder Roger Schmidt. Desondanks zijn de twijfels niet helemaal verdwenen bij de Japanner. "Ik weet heel goed wat ik wil, in de Champions League spelen", zo klinkt het in een interview met Voetbal International. "Dat is de mooiste competitie, daarin spelen de beste clubs en voetbal je tegen de beste spelers van de wereld. Op dat podium word ik nog beter en dat is belangrijk voor mijn toekomst." Doan is pas 23 jaar oud, maar ziet zichzelf niet langer als jonge speler.

Ritsu Doan wil dolgraag in de Champions League spelen. Gaat dat lukken bij PSV?

"Ik vind mezelf niet jong meer. Ik ben nu vijf jaar in Europa, heb de nodige ervaring, dus ik leg de lat hoog voor mezelf. Ik vind dat ik snel stappen kan en moet maken. Ik heb nog een contract tot en met 2024 bij PSV", aldus Doan, die op korte termijn wil praten met Van Nistelrooij, iemand die hij heel hoog heeft zitten. "Ruud van Nistelrooij is voor mij een legende, als kind zag ik alle wedstrijden van hem bij Manchester United en Real Madrid. Het lijkt me fantastisch met hem te werken."

De ambitieuze Doan plaatst wel gelijk een kanttekening. "Maar we zullen ook eerlijk naar elkaar moeten zijn. Ik moet ook aan mijn carrière en toekomst denken. Ik wil heel veel voetballen en mijn droom is de Champions League. Dat kan misschien bij PSV, maar dat zou ook ergens anders kunnen zijn." Doan, die dus nog twee jaar vastligt in het Philips Stadion, staat op 61 wedstrijden (11 doelpunten en 6 assists) namens PSV. Hij werd in 2019 voor 7,5 miljoen euro overgenomen van FC Groningen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien transfer naar Celtic ofzo dan maar… daar hebben ze veel Japanners. Als je nog geen vaste basisspeler bent bij een conference league club dan maak je geen minuten in de champions league. De spelers op zijn positie zijn bij andere grote clubs voor nu 5 niveaus beter..

27 april 2022 om 14:35

Ik begrijp die jongen ook niet helemaal. Het is gewoon een bankzitter van PSV en meer is het ook niet. Komt echt niet in de buurt bij Gakpo en Madueke. Sommige spelers hebben echt een spiegeltje nodig. Dit is geen CL niveau.

27 april 2022 om 16:48

Maar er zijn toch ook clubs uit andere competities onder Nederland die ook in de CL uitkomen waar hij misschien wel basis zou spelen? Zoals al geroepen was bv een Celtic ofzo. En de speler mag best ambities hebben lijkt me. Lijkt me overigens wel beter voor die jongen om een club te zoeken waar je wel gaat spelen.

28 april 2022 om 16:55

Je mag toch wel ambitie hebben? Als je je zelf al te slecht vind word het sowieso niks.

27 april 2022 om 18:23

Psv speelde in de Europa league en doet dat volgend jaar ook minimaal.

Behoorlijke praatjes als je nu al denkt dat je een stap hoger aankan. Eerst maar eens een jaar echt basisspeler worden en wie weet kwalificeren we ons wel!

27 april 2022 om 14:14

Volgens mij zegt hij dat niet eens... hij wol duidelijkheid over zijn toekomst. CL is zijn droom. En cl spelen kan bij wijze van ook bij celtic of bij wijze van apoel nicosia

27 april 2022 om 15:16

Ohohoh ik zeg toch ook als...

Klein beetje zelfoverschatting?

27 april 2022 om 20:08

Lukoki speelde ook CL met ludogorets. Er zijn meerdere wegen om de CL te spelen



Eerst Gotze en nu Doan. Zijn ze de realiteit uit het oog verloren? Champions League? Serieus? Doan mag blij zijn om 12e man bij PSV te zijn.

27 april 2022 om 14:28

Ik vind het echt hilarisch. Ze willen allemaal zo graag CL spelen, maar choken wel gezamenlijk tegen Benfica. Ja als je CL wilt spelen, moet je dat soort potten winnen. Ze zijn echt niet goed hoor, zowel Doan en Gotze vind ik schrijnend. Doan laat echt amper wat zien, leuke 12e man meer niet. Gotze is voor zijn status ook gewoon matig. Alsof een top 4 ploeg in de topcompetities bij Gotze uitkomt. Wellicht een Wolfsburg ofzo..

27 april 2022 om 14:32

Sorry, maar ik moet de ironie toch even benoemen als een Ajacied het heeft over "chocken" tegen Benfica. Dat kan blijkbaar de beste overkomen

27 april 2022 om 14:39

Waarom altijd Ajax erbij halen, is dit Ajaxzone ofzo? Feyenoord speelt morgen een halve finale en bij PSV heeft icoon Doan aangegeven mogelijk te vertrekken en jij denkt weer aan Ajax?
De ironie is er uiteraard en ik ben het helemaal met je eens dat ook wij ons heel vies verslikt hebben in Benfica, maar gelet op de teksten van oa Gotze en Doan vond ik het wel toepasselijk om te benoemen dat zij zelf notabene verantwoordelijk zijn voor het niet spelen van CL.

27 april 2022 om 15:07

Chocken is geen woord. Ajaxf1 haalt gewoon de realiteit erbij en dat heeft niks te maken dat Ajax er tegen Benfica er net zo goed uitvliegt, het gaat hierbij om Doan die helemaal niet weet hoe het is om CL voetbal te spelen. Mooie ambities hoor maar het lukt hem niet eens om te kwalificeren..

En welke CL zou interesse moeten hebben in Doan? Prima speler voor PSV om erbij te hebben maar zo spectaculair is het verder ook niet. Het lijkt mij eerder dat hij met Van Nistelrooij wil zitten om het over zijn perspectief te hebben. En als je er een miljoen of 6 voor kan vangen zou ik hem wel weg doen.

Doan weet natuurlijk al dat we kampioen worden. Oosterse wijsheden. Hoop ik..

Leuke speler om erbij te hebben. Meer niet. Uit zijn interview blijkt weinig zelfkennis. Dus als hij niet tevreden is met een plek als 12e, 13e of 14e in de selectie, kunnen ze hem beter verkopen.

Daar gaan we weer. Een voetballer die zijn ambities uitspreekt, vertrouwen in zichzelf heeft om vervolgens alleen maar negatieve reacties hier te zien.
Ik vraag me af of jullie zelf ook zo "realistisch" zijn als het om jullie eigen leven/carrière gaat.

Als je top eredivisie speelt en je zou niet zeggen dat je de ambitie hebt en de kwaliteiten om Champions League te spelen. Dan zou ik me pas zorgen maken.

Lekker laten gaan, als ie niet eens constant basisspeler weet af te dwingen in deze selectie is t gewoon niet goed genoeg. Kostendekkende verkoop ligt voor de hand.

Die man kan nog minstens tien jaar spelen joh, eerst maar eens vaste basisspeler zien te worden

Vind het nogal de omgekeerde wereld eigenlijk. Ironisch. PSV moet juist van spelers als Doan af om weer regelmatig dan wel stelselmatig CL af te dwingen. Doan komt in Eindhoven niet verder dan de bank en is met zijn wisselvalligheid geen betere aankoop dan bijvoorbeeld Pereira gebleken. Ben dan ook benieuwd welke CL-deelnemer hem overneemt, laat staan in de basis zet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren