Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Nistelrooij krijgt goed nieuws en heeft meerdere basisspelers terug

Laatste update:

Walter Benítez staat zaterdagavond weer onder de lat bij PSV in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, zo heeft Ruud van Nistelrooij vrijdag bevestigd. De doelman raakte begin maart tijdens de training geblesseerd aan zijn knie en moest vervolgens zes wedstrijden missen. Zijn vervanger Joël Drommel deed het in de ogen van Van Nistelrooij voortvarend, maar moet dus wel weer op de reservebank plaatsnemen. Ook Jarrad Branthwaite en Olivier Boscagli keren terug in de selectie.

De terugkeer van het drietal is een flinke opsteker voor Van Nistelrooij, daar PSV een cruciale fase van het seizoen ingaat. De Eindhovenaren zijn volop in de strijd om plek twee en nemen het op 30 april in de bekerfinale op tegen Ajax. Voor Boscagli en Benítez liggen er meteen basisplaatsen in het verschiet. Verwacht wordt dat Branthwaite op de bank begint. Ook Anwar El Ghazi begint vermoedelijk vanaf de bank. De aanvaller, die ontbrak tegen Spakenburg, is terug van een griepje.

Door de blessure bij Benítez kreeg Drommel de afgelopen weken het vertrouwen in het doel van PSV. De voormalig doelman van FC Twente deed het in de ogen van Van Nistelrooij 'goed' en mocht zes keer opdraven. Daarin hield hij één keer de nul: in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Opvallend genoeg is PSV dit seizoen tot dusver bijzonder kwetsbaar gebleken in defensief opzicht (33 tegentreffers). In de Eredivisie incasseerde het al meer treffers dan Sparta Rotterdam (30) en NEC (30).

Drommel staat later dit seizoen wel onder de lat in de finale van de TOTO KNVB Beker, daar Van Nistelrooij hem heeft uitgeroepen tot bekerkeeper. PSV behaalde de finale ten koste van Spakenburg (1-2) en gaat het in De Kuip opnemen tegen Ajax, dat Feyenoord versloeg (1-2). Ook in competitieverband nemen PSV en Ajax het nog tegen elkaar op. Die wedstrijd, gespeeld in het Philips Stadion, zou weleens allesbepalend kunnen zijn in de strijd om de felbegeerde tweede plek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Los van Twente heeft elke ploeg toch best wel veel doelpunten tegen. Ook gezien de stand zijn juist Sparta en NEC (samen met Twente) wel de uitzonderingen.

7 april 2023 om 12:48

En daarom is het ook zo raar dat PSV, onder het beleid van Marcel Brands en zijn protégé De Jong, structureel de verdediging verwaarloosd. Je ziet toch dat een goede fundering de sleutel tot succes is?

7 april 2023 om 13:11

Yep en onder Brands werden er nog topaankopen voor de aanval gedaan maar die zijn er nu ook niet meer. Aanvallers opleiden kunnen we zelf maar ik hoop echt dat Stewart 90% van zijn budget in de verdediging steekt.

7 april 2023 om 13:25

En de verdedigers die werden gehaald, waren echt matig tot slecht. Alsof onze scouting niet zo goed is in het inschatten van de kwaliteit van verdedigers.

7 april 2023 om 13:27

Yep onze zelf opgeleide verdedigers zijn niet goed genoeg en de aankopen buiten Boscagli zijn ook allemaal slecht.

7 april 2023 om 14:11

@Psv-er!:

Branthwaite is toch een versterking? Of reken je die (nog) niet als aankoop omdat hij gehuurd is? Hoop dat we die gewoon overnemen hoor, een centrum Branthwaite - Boscagli zie ik best zitten voor volgend seizoen, erg complementair. Een goede rechtsback en een vervanger voor Sangaré en het ziet er voor de basis al weer heel anders uit.

7 april 2023 om 14:42

Verwaarlozen vind ik wat overdreven. Je hebt met Baumgartl, Ramalho, Hoever, Jarrad, Max, v Aanholt en Mwene bijvoorbeeld heb je genoeg verdedigers gehaald alleen waren het bijna allemaal miskopen. Tel daarbij op dat je met Boscagli, Obispo, Teze, Mauro, Sambo en Oppergard je gewoon minimaal 11 verdedigers op de loonlijst hebt staan als ik niemand vergeet. Je moet eerst lozen voordat je kan inkopen. Anders haal je er weer 2 die het niet goed doen en stapel je de problemen alleen maar op.

7 april 2023 om 15:26

@eintovenaar10:

Eens. Er worden echt wel verdedigers gehaald, alleen mislukken die allemaal. Dat lijkt me eerder of net zo goed een probleem van de scouting dan van de technische leiding. Sowieso is onze scouting niet geweldig (snap bijvoorbeeld ook echt niet waarom Vennegoor of Hesselink al jaren hoofd scouting is, als dat niet werkt haal je toch een ervaren scout?), maar het scouten van verdedigers gaat sowieso al jaren mis.

Oppegard vond ik weinig overtuigend dit seizoen, maar die is volgend jaar dan ook derde keuze achter Mauro en Van Aanholt, dus dat is prima om met een jeugdspeler op te vangen. Ik volg Sparta niet echt, maar als Sambo het daar goed doet is dat ook prima voor op RB mits Mwene geloosd wordt en er een RB bij komt (Van Ewijk misschien?). Heb je voor beide backposities een goede basisback, een jeugdspeler als back-up en Mauro die bij beide in kan vallen.

Als Ramalho en Obispo ook nog geloosd kunnen worden heb je voor de CV-positie nog Boscagli, Teze en Branthwaite (mits die overgenomen wordt, maar doe dat alsjeblieft) en Guti die daar bij nood zou kunnen spelen. Dat is aan de magere kant, maar een goedkope optie met ervaring erbij en dat zou ook moeten kunnen (je zou bijvoorbeeld Jeffrey Gouweleeuw eens kunnen polsen als back-up, Nederlander, kent de Eredivisie, speelt al jaren nagenoeg alles bij Augsburg, is waarschijnlijk goedkoop gezien zijn leeftijd en wil het misschien nog wel eens in de Nederlandse top proberen) en je verdediging ziet er voor volgend seizoen al weer prima uit denk ik.

Dan kun je je focussen op het halen van een linksbuiten, een vervanger voor Sangaré en eventueel een rechtsbuiten (of je moet Bakayoko volgend seizoen de kans geven in de basis, maar dat is misschien wel heel optimistisch). Voor de spitspositie zou ik het gewoon bij Luuk houden met Fofana en Van Duiven daarachter. Mocht dat niet voldoende zijn kun je ook altijd nog in een verkapte 4-4-2 gaan spelen met twee buitenspelers en een versterkt middenveld. Dan ben je kun je geld uitgeven voor twee posities waar je het waarschijnlijk niet goedkoop kunt oplossen (linksbuiten + centraal middenveld) en de rest redelijk goedkoop oplossen.

7 april 2023 om 17:36

En voor hoeveel van die spelers heb je nu eens echt de portemonnee getrokken? Welke van die spelers was de nummer 1 op het verlanglijstje en is voor de basis gehaa;d? Eigenlijk alleen Baumgartl en Max. Alle andere waren transfervrij of gehuurd. Dus ja. PSV heeft wel degelijk de verdediging verwaarloosd.

7 april 2023 om 12:54

Vind met de wedstrijden die er voor Feyenoord aankomen het ook bij Feyenoord wel meevallen. Met de laatste 7 wedstrijden verwacht ik niet veel tegendoelpunten meer en dan eindig je op minder dan 1 doelpunt per wedstrijd tegen. Prima cijfers.

7 april 2023 om 13:01

Er is wel een groot verschil. Bij Feyenoord wordt er gezegd dat ze met Geertruida, Trauner, Hancko en Hartman een zeer sterk en stabiele verdediging hebben staan, terwijl bij PSV ongeveer geen enkele verdediger er iets van kan. PSV heeft na 27 wedstrijden 33 tegen doelpunten en Feyenoord 26. Dan vind ik dat verschil tot op heden reuze mee vallen.

7 april 2023 om 13:33

Zo simpel gezegd en gerekend is het nou ook weer niet. Niet alleen de verdediging heeft invloed op het aantal tegendoelpunten, het is en blijft een teamprestatie waar ook de manier van spelen invloed op heeft. Daarnaast kunnen de verdedigers er voor PSV begrippen inderdaad helemaal niks van maar als je ze vergelijkt met veel andere Eredivisie teams dan zijn ze op dit moment wel prima.

7 april 2023 om 13:49

Maar ook de middenvelders als Sangare en Veerman laten verdedigend veel gaten vallen.

7 april 2023 om 14:03

@janssen, maar je kunt die balans pas opmaken aan het einde van het seizoen.
Het programma van Feyenoord is zwaarder geweest. Daarbij stond het in het begiin natuurlijk minder goed. Ik denk wel dat we het minste schoten op goal tegen krijgen, maar die ene kans is vaak raak.

7 april 2023 om 16:35

Als Van Nistelrooij met deze povere aanval en verdediging tweede wordt verdiend hij een standbeeld in Eindhoven imo

8 april 2023 om 12:59

Jij vindt het geen schande dat het van nummer 16, 17 en 18 verliest ?

Erg goed nieuws. Drommel heeft tijdelijk goed op de winkel gepast, maar met Benitez heb je veel meer zekerheid op doel. Hebben we hard nodig nu de beslissende wedstrijden eraan komen. Daarnaast ook erg content met de terugkeer van Branthwaite. Word snel tijd dat we hem overnemen van Everton. Een eventuele degradatie van Everton kan nog wel eens voordelig uitpakken voor ons.

7 april 2023 om 12:57

Of juist niet. Als ze hem terughalen en opstellen hebben ze een prima cv voor dat niveau al in huis

7 april 2023 om 13:07

Dat klopt, maar Branthwaite heeft zelf al uitgesproken graag bij PSV te blijven. Natuurlijk heeft hij een contract bij Everton, maar als zij degraderen weet je niet of spelers dan bijvoorbeeld makkelijker weg kunnen gaan omdat er dan degradatieclausules geactiveerd worden. Mocht Everton in de PL blijven, dan kan ik mij voorstellen dat Branthwaite graag daar wilt voetballen. Blijft toch een mooie competitie dan de Eredivisie

7 april 2023 om 13:21

Drommel goed op de winkel gepast?

7 april 2023 om 13:25

Beter gedaan dan zijn gemiddelde prestaties van vorig jaar. De tegendoelpunten van vorige week tegen NEC waren ook niet echt houdbaar met die kanonskogels van Tannane

7 april 2023 om 13:30

Heeft die het slechter gedaan dan Benitez, waar de meeste wel tevreden over zijn? Volgens mij krijgt PSV per saldo veel te veel tegendoelpunten. Wie er ook in de goal staat. De verdediging is gewoon zo instabiel als de pest. Daar kan geen enkele keeper mee excelleren.

7 april 2023 om 13:31

Het maakt niet uit weke keeper je er neer zet, het lijkt wel alsof ieder schot erin vliegt. Endan nog eens de wijze waarop.. echt alleen maar schitterende tegendoelpunten.

7 april 2023 om 14:18

Everton degradeert niet, daar geloof ik niks van. Hebben een selectie die beter is dan die van Soton, Forest en Bournemouth en redelijk gelijkwaardig aan die van Leeds en hebben nu een degradatiespecialist als trainer. Burnley is te lang met hem doorgegaan, maar Sean Dyche is voor de korte termijn echt wel een goede trainer als je op degraderen staat. Ook wat er nog boven ze staat in de onderste regionen laat gigantisch veel punten liggen en presteren wisselvallig (crystal Palace, Leicester en Wolves).

Los daarvan denk ik alsnog dat PSV Branthwaite wel kan overnemen. Van wat er afgelopen zomer is verkocht is alleen maar gehuurd, dus daar ligt echt nog wel geld van, ook als er gaten gedicht moesten worden in de begroting en aankomende zomer komt daar waarschijnlijk nog 37,5 miljoen van Sangaré bij. Nu 8/9 miljoen aftikken voor Branthwaite zie ik liever gebeuren dan twee verdedigers van 4 miljoen waarvan je maar weer moet afwachten hoe ze presteren. Daarnaast wil Branthwaite zelf ook wel, dat is ook al de helft.

Erg benieuwd of PSV de tweede plaats van Ajax kan overnemen de komende weken. Beide teams hebben zich aardig weten te herpakken. Spelen geen geweldig voetbal en hebben beide nog een lastig schema.

Persoonlijk hoop ik dat zij gelijk blijven staan tot de topper. Altijd lekker die extra spanning dan in een onderling duel.

7 april 2023 om 13:03

Dat beide zich herpakt hebben vind ik iets te voorbarig. PSV speelde onlangs gelijk bij Vitesse en Ajax bij GAE. Nu kun je best wel een keer onterecht gelijk spelen, maar in beide wedstrijden was de tegenstander niet echt slechter dan de topploeg.

7 april 2023 om 13:11

Ik verwacht wel dat PSV en Ajax de volle buit pakken tot de Topper. Ajax krijgt Emmen en Fortuna beide thuis, dus dat moet een zekerheidje zijn. PSV ontvangt Excelsior en moet naar Volendam. Dus dat moet normaal ook geen probleem zijn

7 april 2023 om 14:09

Maximus

Het is maar wat je herpakt noemt als je met een bijna volledige A-ploeg tegen Spakenburg moet tijdrekken om een overwinning over de streep te trekken.

7 april 2023 om 14:49

@shenkie het spel was absoluut niet best, maar dit is wel een sterk staaltje overdrijven wat je doet😅.

El Ghazi weer terug van een griepje? Die gozer heeft er wel drie weken uitgelegen! Benieuwd wat hem na zaterdag weer mankeert.

7 april 2023 om 13:25

Knie, lies, hamstring, enkel kunnen langzamerhand wel een bingokaart ontwikkelen voor hem,

Oli en Gerrit achterin! Al zal Ramalho nog wel starten omdat Gerrit niet fit genoeg is voor 90 minuten.

Blij dat de spelers weer terug zijn hoor maar ik word nog steeds niet vrolijk van het spel. Daar gaan deze spelers, die erbij komen ook veel aan veranderen. Iets meer zekerheidje, that's it. Hoop echt dat we volgend jaar paar spelers verkopen en paar goede vervangers voor in de plaats gaan kopen. Ik hoor hier en daar vooral de verdediging. Mee eens maar de voorhoede kan er ook weinig van. L. de Jong heb je momenteel echt niks aan. Til vind ik een matige voetballer. Bakayoko momenten voetballer. Silva heeft potentie maar dan moet je hem ook echt als spits gebruiken. El Ghazi heb ik altijd mwaa gevonden. De rest zijn ook niet echt noemenswaardig. Enige die op dit moment op een hoog niveau voetbalt is Simons.

7 april 2023 om 14:20

Eens met jou dat de voorhoede ook een flinke make-over verdient. Bakayoko is een groot talent maar nog niet klaar voor het grote werk. Zet overigens wel goede stappen, maar moet constanter worden en aan zn eindproduct werken. Op linksbuiten hebben we helemaal geen fatsoenlijke optie lopen voor volgend seizoen (al speelt Xavi daar prima tot zeer goed, ik heb m toch liever op 10). En in de breedte is t voorin ook niet om over naar huis te schrijven. Voorin moeten er dus zeker 3 bij, achterin moet er een rechtsback komen en een ervaren centrale verdediger. Als Sangaré dan nog vertrekt, moet daar ook nog een vervanger voor komen. Aldus een drukke zomer voor de boeg.

Waarom is Silva eigenlijk opeens uit de basis verdwenen?

7 april 2023 om 15:20

Misschien omdat hij te weinig toevoegt ?

7 april 2023 om 15:31

Toch zonde, want het is echt wel een goede voetballer, dat zie je er wel vanaf. Wat ik vreemder vind is dat Thorgan Hazard zo weinig in de basis begint. Ik weet dat hij problemen had met zijn fitheid, maar hij valt nu al drie of vier wedstrijden achter elkaar in, dan kun je toch ook wel een keer in de basis starten? Zeker omdat Xavi Simons nu misbruikt wordt op linksbuiten waardoor Til op 10 staat. Xavi op 10 en Hazard op links moet toch beter zijn dan Til op 10 en Xavi op links?

Dan wordt PSV dus tweede, zeker aangezien Kudus er langere tijd uit ligt. Ik zou niet verbaasd zijn als AZ de derde plek veilig stelt.

Ben blij dat Benitez terug is . Drommel een regelrechte ramp . Nog nooit zo’n slechte keeper gezien bij psv. Tegen Spakenburg stond hij gewoon te ver uit zijn doel. Zelfs tegen amateurs clubs kan hij de nul niet houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren