Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Hooijdonk kiest ‘niet de meest sexy speler’ als beste man van Feyenoord

Laatste update:

Volgens Pierre van Hooijdonk is Dávid Hancko dit seizoen de beste speler van Feyenoord. De Rotterdammers kroonden zich zondag dankzij een 3-0 zege op Go Ahead Eagles voor de zestiende keer tot landskampioen van Nederland. Hancko wordt door Van Hooijdonk geprezen. In de ogen van de analyticus stond de Slowaakse centrumverdediger er gelijk sinds zijn komst.

Feyenoord nam Hancko in de zomer van 2022 voor zes miljoen euro over van Sparta Praag. De mandekker groeide onder Arne Slot direct uit tot een onbetwiste basisspeler. Hij kwam dit seizoen tot nog toe tot 48 officiële duels, waarin hij ook nog eens zijn aanvallende bijdrage bewees met 4 goals en 5 assists. Van Hooijdonk wordt door Voetbal International gevraagd wie hij dit seizoen de beste speler van Feyenoord vindt en neigt naar Hancko.

“Natuurlijk zijn er meer namen te noemen”, zo legt de oud-spits uit. “Kökçü vond ik vooral in de tweede seizoenshelft erg goed, Santiago Giménez heeft zijn waarde als spits bewezen, Lutsharel Geertruida heeft een heel goed seizoen gedraaid en Mats Wieffer heeft het sinds de winter ook goed gedaan. Maar degene die het vanaf dag één heeft bewezen en er gelijk stond, was Hancko. Hij heeft de onverzettelijkheid van een echte verdediger, maar niet het blinde. Als aanvaller weet je nooit wat hij doet.”

Van Hooijdonk noemt het ‘altijd prettig’ dat Hancko ook nog een aantal doelpunten voor zijn rekening heeft genomen. “Ik snap dat het niet de meest sexy speler is, ik geniet ook meer van een steekbal van Kökçü of een stiftje van Giménez, maar ik vond Hancko de meest stabiele factor. Hij was de stille kracht in het gros van de wedstrijden, hij heeft ook alles gespeeld. Ik vind hem heel compleet: hij heeft de snelheid, de duelkracht en de inspeelpass. Dan maak je een elftal direct beter.”

Voor Van Hooijdonk was Mats Wieffer dit seizoen de grootste verrassing bij Feyenoord. “Hij had een moeilijke start, omdat hij meteen een enkelblessure opliep. Daardoor hebben we nooit kunnen zien of hij gelijk had kunnen aanhaken. Vervolgens wilde Feyenoord in de winter zelfs acht miljoen euro uitgeven om Ramiz Zerrouki te halen. En dan blijkt ineens dat Wieffer voor de compositie op het middenveld de ideale speler is. Wieffer denkt sneller dan Timber en voegt fysiek wat toe, ook met zijn kopkracht.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En er is een nieuwe trend gestart. Paar weken geleden vloog hij nog onder de radar. Eén analist noemt hem en de motor gaat lopen. Wel geheel verdient, want het is een ontzettend goede voetballer.

16 mei 2023 om 10:11

Iedereen kon toch zien dat de verdediging van Feyenoord ijzersterk was dit seizoen vergeleken die van psv en ajax.en ja, hancko was de beste van allemaal over het hele seizoen gekeken dus logisch dat hij lof krijgt toegezwaaid.Toch denk ik zelf dat giminez de belangrijkste speler was voor dit Feyenoord de tweede seizoenshelft. Als ik uiteindelijk moet kiezen over een heel seizoen.1 hancko 2 giminez 3 kokcu 4 Geertruida 5 trauner

16 mei 2023 om 10:18

Mwah, Zou zelf Hancko/kokcu op een gedeelde eerste plaats zetten en dan Geetruida/giminez. Het is niet zo dat Feyenoord het slecht deed in de eerste seizoenshelft toen Danilo nog basisspeler was. Denk dat Kokcu/geetruida en Hancko echt onmisbaar waren dit seizoen.

16 mei 2023 om 10:43

Heb je de cijfers überhaupt gezien van Kokcu? Die is echt onmisbaar gebleken hoor. Heeft Feyenoord echt het hele seizoen lopen dragen.

16 mei 2023 om 10:43

@ryan: Zonder Gimenez of Hancko tekort te willen doen, wie had jij in Kokcu zien vervangen dit seizoen als die er lang uit had gelegen? Wieffer haakt pas aan sinds de winterstop, toen Timber er geblesseerd uit ging.

16 mei 2023 om 10:44

@ryan030
Dan heb je niet opgelet. Kokcu zet bijna elke aanval op. Op zijn positie staat hij echt op eenzame hoogte in de Eredivisie. Daarnaast scoort hij met enige regelmaat als controlerende middenvelder, wint hij veel duels en heeft hij een goede trap.

Er is niemand met zo veel impact op het team als Kokcu. Hij is de regisseur van dit elftal en de drijvende kracht.

16 mei 2023 om 12:12

Vind kokcu goed hoor, maar wie weten hem telkens weer te vinden? Hancko en Trauner…

Ik denk dat als je timber neer zet op de positie van Kokcu haal je zeker ook 75 punten… Alleen wie zet je links centraal?

16 mei 2023 om 10:48

Niet helemaal waar @ Gryunfo. In het AD klassement staat hij volgens mij 3e, heel close achter Simons en Kokcu.

Hoop dat Earnest Stewart goed meekijkt. De basis van succes begint bij een goed fundament. De verdediging. Die is al jaren verwaarloosd door PSV. Hopelijk wordt daar deze zomer eens flink in geïnvesteerd, want ik denk terug aand e tijden van Alex, Moreno, etc.

16 mei 2023 om 10:17

Mooi dat je zegt Alex, Moreno etc. Dat zijn naar mijn idee de enige topverdedigers van de afgelopen 20 jaar. Verdediging wordt altijd verwaarloosd zoals je zegt. Er wordt echter ook gewoon heel slecht gescout op die positie (neem bv Baumgartl, Marcelo, Alcides, etc.). Ik zou nu vol de portemonnee trekken voor Branthwaite. Die samen met Boscagli achterin laten bouwen, en nog een extra ervaren verdediger halen. Daarnaast ook de portemonnee durven trekken voor een goede rechtsback. Op links heb ik vertrouwen in van Aanholt (hoewel verdedigend wat kwetsbaar).

16 mei 2023 om 12:00

@voetbaltje

Salcido mag ook wel bij dit lijstje! Al met al inderdaad allemaal gasten van ruim 10 jaar+ geleden. Daarna niemand meer van dat niveau.

16 mei 2023 om 12:04

Moreno vertrok in 2017, dat is nog geen 10 jaar geleden

Ik had een tijdje het gevoel dat Teze het wel ging maken centraal (in ieder geval voor het niveau PSV, niet absolute top ofzo), maar die heeft inmiddels een jaar weggegooid met z'n aspiraties als rechtsback. Branthwaite vind ik wel goed en als hij blijft en volgend jaar met Boscagli het vaste duo kan gaan vormen kan dat ook prima zijn. Uiteindelijk heb ik liever twee redelijk goede verdedigers die elkaar aanvullen dan één hele goede en één hele slechte.

Ja absoluut een van de beste. Heeft Senesi direct moeiteloos vervangen en is denk ik nog iets beter. Ik zie hem ook zeker nog wel een stap maken en hij zou zeker niet misstaan in de Premier League.

16 mei 2023 om 11:49

Senesi! Die ben ik dus werkelijk waar al helemaal vergeten!

16 mei 2023 om 12:51

Haha ik ook. Zegt genoeg over hoe goed Hancko het heeft gedaan.

Je zag het in de eerste wedstrijd al, toen hij linksback stond en hij een betere buitenspeler bleek te zijn dan menig linksvoor die we de afgelopen jaren hebben gehad - misschien wel incluis dit jaar. Die man kan zo ongelofelijk goed voetballen voor een centrale verdediger. Ook met erg veel flair, dus voor een verdediger juist wel sexy.
Maar goed, Kökcü was de beste en belangrijkste, die heeft er voor gezorgd dat we onverslaanbaar waren de tweede seizoenshelft. Heerser op het middenveld. Heeft nog wel een streepje voor op Hancko

Maar wat is niet meest sexy speler? Zijn tackles zijn prachtig en 95% op de bal.. die ene tackle bij de achterlijn was echt een wereldsliding, weet even niet meer tegen wie, maar elke andere Cv was daar gewoon weggeweest. Hij is ook nog ontzettend snel en kopsterk en comfortabel aan de bal.. Een complete verdediger

16 mei 2023 om 10:46

Geen idee. Hij is mateloos populair bij t legioen. Van zijn naam is alleen niet zo makkelijk een catchy liedje te maken als Jahanbaksh en Gimenez. Voor de prijs die we voor hem betaalden is het echt een geweldige aankoop geweest. 25 miljoen voor Bassey of 6 miljoen voor Hancko. Tel uit je winst.

16 mei 2023 om 12:24

Gewoon geweldig gescout en volgens mij direct al geroemd om zijn aanwezigheid. Ik kan me amper fouten van hem voor de geest halen in ieder geval.

Doet me met weemoed terugdenken aan de eerste periode van Tagliafico. Voor 5 miljoen gehaald en in ons succesjaar een van de beste linksbacks van de wereld.

Geniet dus van deze periode, want over twee jaar kun je zomaar naar grootheden als Bassey en Rensch staren…

Waarom moet er benoemd worden wie de beste is? Hanko hoort zeker bij de beste spelers, maar waarom wil iedereen zo graag zijn of haar beste speler benoemen. Voetbal blijft een teamsport en de speler die in zijn eentje de ballen uit de hoek plukt, spitsen onschadelijk maakt, het spel verdeelt op het middenveld, de voorzetten of steekpasjes geeft en ook nog de doelpunten maakt heb ik nog nooit voorbij zien komen.

Hancko stond er meteen en is ontzettend belangrijk, maar onze beste en belangrijkste speler dit seizoen is Kokcu. Die twee samen met Gimenez en later in het seizoen Wieffer zijn de jongens die er het meeste uitspringen voor mij. Naja en Geertruida eigenlijk ook.

Hancko zeker goed maar ik vind Kocku toch wel echt de duidelijke uitblinker dit seizoen hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren