Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem: ‘We doen in dit land vaak neerbuigend over Bergwijn’

Laatste update:

Willem van Hanegem denkt dat het WK-kwalificatieduel met Turkije op het juiste moment komt voor het Nederlands elftal. De oud-voetballer en -trainer denkt dat de ploeg van bondscoach Senol Günes het een beetje kwijt is na ‘een bedroevend EK’. Turkije verspeelde in minuut 97 een zege op Montenegro (2-2), al werd zaterdag met 0-3 van Gibraltar gewonnen. “Als we de Turken verslaan, weet je dat de volgende wedstrijd in oktober Turkije tegen Noorwegen is, terwijl we zelf Letland kunnen verslaan.”

Van Hanegem stelt dat Oranje over een bepaalde drempel is gestapt na vier punten uit de eerste twee duels na het EK. Hij vond Stefan de Vrij en Davy Klaassen tegen de Noren de beste spelers. “Tegen Montenegro waren er gelukkig meer die hun gebruikelijke niveau haalden. En let op Steven Bergwijn, daar doen we in dit land gek genoeg vaak een beetje neerbuigend over, maar hij is het seizoen bij Tottenham Hotspur echt goed begonnen en die invalbeurt tegen Montenegro beviel mij ook wel."

“En Denzel Dumfries is terug en dat is belangrijk, die gozer brengt altijd iets extra’s”, benadrukt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. De Kromme hoopt dat ‘de gekke dingen’ uit het spel van Tyrell Malacia gaan. “Het had ook 1-1 kunnen staan”, doelde hij op de grote kans voor Montenegro na een foute pass van de linksback van Feyenoord. “Maar goed, zo begon Matthijs de Ligt ook ooit met die foutjes. En zelfs Virgil van Dijk, die gelukkig gewoon terug is.”

“En dan moet je stoppen om te zeggen dat hij zijn oude niveau nog niet heeft. Ook voorheen maakte hij weleens een foutje met verdedigen, of zijn we dat vergeten?” Bondscoach Louis van Gaal kan dinsdag tegen Turkije weer over Daley Blind beschikken: de verdediger van Ajax was zaterdag geschorst. Het is onduidelijk of hij ook in de basis terugkeert. Van Dijk, die rust kreeg, gaat daarentegen wel weer spelen, al is nog niet duidelijk of dit ten koste zal gaan van een andere verdediger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klopt, technisch in de kleine ruimtes de beste buitenspeler die Nederland heeft. Jammer dat zijn rendement zo matig is.

5 september 2021 om 23:49

Valt toch ook wel mee? Veel assists ook bij PSV. Ik vind hem vooralsnog beter dan Malen en Gakpo eigenlijk. Over een paar jaar vast een luxeprobleem

6 september 2021 om 00:33

We gaan natuurlijk niet aanvallers selecteren op een rendement van twee jaar geleden. Een bondscoach kijkt natuurlijk naar het aantal goals en assists van een aanvaller in de actualiteit

6 september 2021 om 00:37

Quincy Promes lukte het heel aardig om op die basis geselecteerd te worden. Ryan Babel heeft zelfs zijn hele carriere nauwelijks echt gerendeerd en die tikt volgens mij bijna 70 interlands(!) aan.

6 september 2021 om 00:40

Klopt, ik vergat te vermelden dat een capabele coach zo te werk gaat

6 september 2021 om 06:54

Jij kijkt liever zwart-wit naar cijfers van nu? Zonder te interpreteren dat hij nu weer beter gaat spelen? Zonder te bedenken dat datzelfde rendement dan terugkomt, juist als je hem vertrouwen geeft? Vast wel, want nuance is je vaak vreemd. Bergwijn kan zo maar weer eens de beste optie zijn op die positie

6 september 2021 om 06:55

En Japie, je vond Koeman dus geen capabele bondscoach?

6 september 2021 om 10:28

@bobiku29 ik vond Koeman een meer dan capabele bondscoach en dat heeft ook bewezen. echter toen hij bondscoach was waren er eigenlijk amper andere opties dan Promes, Bergwijn, Berghuis en Babel, dus hij moest roeien met de riemen die hij had. nu heb je grote talenten als Gakpo en Noa Lang die zijn doorgebroken en kan je meer kanten op. Frank De Boer had die laatste twee opties ook al toen hij bondscoach was, maar die bleef eigenwijs vast houden aan Babel en Promes die op dat moment gewoon minder waren dan deze twee genoemde talenten en dan ben je verkeerd bezig als coach imo



6 september 2021 om 10:32

@bobiku29 een keeper die een geweldige pass en uittrap in de benen heeft, speelt toch ook niet meteen goed als hij dat gedeelte goed uitvoert, maar verder zelden tot nooit een bal tegenhoudt, wat uiteindelijk zijn hoofdtaak is? aanvallers staan in het veld om goals te maken en assists te geven dus we rekenen een aanvaller toch altijd af op zijn cijfers? een aanvaller die dat een hele tijd niet doet speelt imo niet goed, want dat zijn zijn hoofdtaken.



6 september 2021 om 10:48

Dat is nogal een kromme vergelijking. Een keeper staat er écht vrijwel puur om ballen tegen te houden ja, in zijn eentje. Een aanvaller in het huidige Oranje is één van de drie aanvallers, naast een Wijnaldum vanuit het middenveld die in Oranje ook nog een ongekend rendement heeft. Bergwijn speelt nu goed bij Spurs, of niet dan? En wat Gakpo en Malen hebben bewezen in de Eredivisie heeft Bergwijn ook al lang en breed bewezen. Hij heeft kwaliteiten. En jij doet alsof hij nooit bij goals betrokken is, wat pertinente onzin is.

6 september 2021 om 11:54

Imo speel je als aanvaller pas goed als je je hoofdtaken goed uitvoert en dat is goals maken en assists leveren en dat doet hij te weinig imo. Op prestaties uit het verleden wordt je niet opgesteld mag ik hopen. Het gaat erom wat je in de actualiteit laat zien

6 september 2021 om 12:22

Bobiko, vind het onbegrijpelijk dat jij Japi_Krekel probeert te overtuigen, die zit zo vast in zijn eigen gelijk dat het niet uitmaakt met wat voor een argumenten je ook aandraagt, als Bergwijn de volgende wedstrijden 4x scoort en 3 assists geeft dan komt hij met die ene kans die hij miste of dat hij niet mee verdedigd, is echt gewoon zinloos en zonde van je energie.

6 september 2021 om 12:24

Haha klopt, Wandering. Ik doe het dan ook meestal in de trein, als ik toch niets beters te doen heb. En soms is het gewoon leuk om je lekker te ergeren. De vorige keer dat ik het met hem over Bergwijn had, wist hij het daadwerkelijke rendement niet eens. Maar wel erover oordelen, dat wel. Heerlijk eigenlijk, gewoon dingen roepen

6 september 2021 om 12:30

Het gaat erom wat hij in de actualiteit laat zien ja. En hij speelt nu toch goed? Schande zeg, dat hij bij Spurs nog niet drie goals heeft gemaakt dit seizoen. Steeds die domme dooddoener over 'de hoofdtaken van een aanvaller'.. Hij speelt goed, klaar.

6 september 2021 om 13:53

Een luxeprobleem zie ik niet zo snel gebeuren. Of het nou Bergwijn, Gakpo, Lang, El Ghazi of wie dan ook is, die gaan geen enorme impact voor Oranje hebben. Juist omdat je het nu met dergelijke buitenspelers moet doen, loopt het allemaal stroef. Hetzelfde geldt eigenlijk een beetje voor het middenveld waar overigens wel kwaliteit loopt, maar het complementeert elkaar daar weer niet. Overigens heb ik nog wel het meeste vertrouwen in Bergwijn.

6 september 2021 om 16:25

@wandering als Bergwijn nu structureel goals en assists gaat maken heb ik geen kritiek hoor. Dan doet hij waarvoor hij in het veld staat

6 september 2021 om 16:28

@Bobiku29 je zegt de hele tijd hij speelt goed maar wat is dat dan? Je maakt amper goals en assists? Speelt Blind dan ook goed als linksback ondat hij een leuke pass verstuurt af en toe maar verdedigend constant zijn hoofdtaken niet goed weet uit te voeren?

6 september 2021 om 16:29

@Bobiku29 je zegt de hele tijd hij speelt goed maar wat is dat dan? Je maakt amper goals en assists? Speelt Blind dan ook goed als linksback ondat hij een leuke pass verstuurt af en toe maar verdedigend constant zijn hoofdtaken niet goed weet uit te voeren?

6 september 2021 om 16:50

Weer een kromme vergelijking. Ik zie goals en assists niet noodzakelijk als het hoofdcriterium voor een linksbuiten, zolang hij binnen het team waarde heeft. Als hij voor dreiging zorgt, tegenstanders aan zich bindt, ruimte creëert. Dat is de taak van een linksbuiten. Gevaarlijk zijn, zodat het team dat gevaar kan verzilveren. Het is een teamsport, Japie. Marco Delvecchio heeft ooit een topjaar gehad bij Roma, een mooi aandal in hun laatste titel gehad. Weet je hoeveel goals hij maakte? Drie.

6 september 2021 om 17:12

Goed, dan hebben wij een ander idee over wat goed spelen is voor een aanvaller. Een keeper staat er in om ballen tegen te houden, een verdediger om een man uit te schakelen, een creatieve nummer 10 om aanvallers in stelling te brengen en een aanvaller om goals en assists te geven imo. Ik heb ook nog nooit een aanvaller die amper scoort of assists levert voor een monster bedrag verkocht zien worden dus ik denk niet dat ik de enige ben die er zo over denkt. Ik heb wel clubs de hoofdprijs zien trekken voor enorm productieve aanvallers als Neymar, Suarez, Ronaldo en noem het maar op

6 september 2021 om 17:38

Volgens mij vooral een ander idee over grijs gebied. Jij ontkent het bestaan en ik probeer te zeggen dat er meer is dan goed of fout

Bergwijn heeft echt een fantastische dribbel, en is fysiek ook sterk in de duels. Helaas scoort hij te weinig.

Vond Bergwijn ook goed invallen. Snelle korte acties. Natuurlijk was de ban al gebroken maar alsnog. Wat de vleugels betreft hebben we wel wat spelers rondlopen. Hij scoort idd niet heel veel nee. Maar zorgt op zn dag veel dreiging wat de nodige aandacht trekt qua verdediging. Dat kan veel waard zijn.

We doen vaak neerbuigend over spelers als El Ghazi die meer scoren dan Mahrez en Sterling maar nooit worden opgeroepen omdat ze niet elke week op tv zijn? Bergwijn zeker prima maar rendement van niets natuurlijk

6 september 2021 om 00:18

En hoe vaak zien we El Ghazi hier dan spelen. Toen El Ghazi in de voorselectie zat van het EK kan ik me herinneren dat Aston Villa fans op internationale fora aangaven dit zeer verwonderlijk te vinden omdat 'zijn niveau niet zo goed was als zijn statistieken deden vermoeden'. Ik zie hem in elk geval nooit spelen, dus kan er moeilijk over oordelen maar ik ben wel benieuwd wie er eerlijk is als hij hier zegt dat wel te kunnen.

6 september 2021 om 00:47

Ik heb redelijk wat wedstrijden gezien van El Ghazi vorig seizoen (stuk of 15). En het is een prima speler maar er wordt inderdaad overdreven over hoe goed hij nou daadwerkelijk is. Het punt was toendertijd meer dat spelers als Babel wel opgeroepen bleven worden en dat het dan vreemd is dat hij nooit een kans heeft gekregen. 40% van z’n doelpunten waren penaltys en hij had wel vaak leuke momenten maar kon ook 90% van de wedstrijd onzichtbaar zijn. Al met al is het een speler die wellicht een kans verdiend maar het is niet volkomen onlogisch dat hij momenteel niet wordt opgeroepen. Stel een Danjuma trekt zijn niveau door bij Villareal en laat ook leuke dingen zien in de CL dan zie ik liever zo’n jongen dan El Ghazi om eerlijk te zijn..

6 september 2021 om 02:07

Het "probleem" met Danjuma is dat hij ook voor de linkerkant is. En daar ligr niet het grootste probleem. Dat ligt aan de rechterkant.

6 september 2021 om 11:34

Net zoals EL Ghazi dus die ook het grootste deel van z’n wedstrijden bij Villa op links staat. Bergwijn staat momenteel veel op rechts bij Spurs door de aanwezigheid van Son. Ik vind overigens dat buitenspelers op beide kanten moeten kunnen spelen..

6 september 2021 om 00:45

Kwa rendement zou ik El Ghazi zeker oproepen alleen qua spel moet het een stuk beter. Hij scoort ook veel penalty’s voor Villamaar verder niet bijzonder

Juist een mooie keuze, ga je voor de doelgerichtheid van Gakpo of de acties van Bergwijn die daarmee meer ruimte creëert op het veld voor andere. Met een Noa Lang die geweldig speelt en El Ghazi die veel wedstrijden op hoog niveau speelt zitten we toch ineens weer breed in de vleugelaanvallers. Danjuma misschien er nog bij als hij goed presteert bij Villareal. Hopelijk komt er nog een goede jonge spits aan want in Malen zie ik het niet zo zitten.

6 september 2021 om 06:46

Breed in buitenspelers op Europees middenmoter niveau.

6 september 2021 om 12:25

Dat is voor deze periode goed genoeg, vorige buitenspelers waren Turkse liga en eredivisie niveau

Geef stevie wat vertrouwen zoals bommeltje dat ook kon. Dan gaat hij wel scoren. Alleen onder van Bommel was hij redelijk op dreef volgens mij. Bij cocu herinner ik me nog die goal bij Utrecht uit. Laatste jaar cocu een van de laatste uitwedstrijden. Die slalom.

Ik zou Daley gewoon posteren op het het middenveld samen met frenkie en Ake of malacia op de linksbackpositie en centraal doen we de vrij & van dijk en rechtsback is dumfries of je kunt timber naast van dijk zetten (centraal) en ik zou ook Jordan Teze oproepen omdat die zowel rechtsback als centraal kan spelen als back-up voor Dumfries en als back-up voor Berghuis zou ik dilrosun nemen.

6 september 2021 om 13:57

Blind is voor elke positie in Oranje te matig, traag en/of niet wendbaar genoeg. Timber en Teze zijn nog te licht voor Oranje en moeten eerst stappen maken. Dilrosun heeft het slechtste rendement van alle aanvallers die in beeld zijn.

Neerbuigend is overdreven, maar hij heeft simpelweg nog nooit wat in het NL elftal laten zien.

6 september 2021 om 08:22

Exact. Heeft toch best wat speeltijd gehad in oranje. Maar daarin geen zak gepresteerd. Was daarnaast altijd reserve bij tottenham.

6 september 2021 om 13:59

Bergwijn heeft dan ook wel lastigere tegenstanders gehad dan Gibraltar, Macedonie, Oostenrijk en noem ze allemaal maar op en was volgens mij net zo vaak invaller als basisspeler. Ik ben ervan overtuigd dat Bergwijn er ook wel wat maakt tegen dergelijke landen.

Viel heel erg goed in. Durft een actie te maken en kan buitenom

De vraag die rest is of Bergwijn zich kan schikken in een dienende rol. Ik vind het een hele toffe speler om te zien spelen. Doet het op dit moment ook gewoon prima bij Tottenham en zijn invalbeurt gaf de aanval al gelijk weer nieuw elan. In ieder geval is het wel fijn dat er dus gewoon voldoende concurrentie is op de flanken. Zo slecht is het allemaal niet. Deze lichting internationals kunnen nog flink wat stappen maken.

Sterke invalbeurt, dat smaakte naar meer. Ik vind 'm wel veel agressiever geworden in het afjagen op de bal en explosiever aan de bal. Hij steekt al veel op in Engeland. Wat mij betreft laten starten op links aanstaande dinsdag.

Typisch Willem. Bergwijn wilde met alle geweld naar Tottenham, maar maakt t nog niet ten volle waar. Niet erg, maar dat daar kritische geluiden op volgen evenmin. Dat Van Hanegem dat gelijk weer als ‘neerbuigend’ neerzet…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren