Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Hanegem enthousiast over Feyenoorder die ‘te goed is voor de bank’

Maandag, 28 augustus 2023 om 10:50Wessel Antes • Laatste update: 11:17

Willem van Hanegem verwacht veel van Feyenoord-spits Ayase Ueda, zo laat hij optekenen in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. De 25-jarige spits, die tegen Almere City (6-1 winst) slechts 19 speelminuten kreeg, is volgens de Kromme zelfs ‘te goed voor de bank’. Van Hanegem is verder te spreken over Santiago Giménez, die zich zondagmiddag ondanks de concurrentiestrijd met Ueda op collegiale wijze liet zien. “Bij Feyenoord willen ze het weer samen doen en zo hoort het.”

Feyenoord veegde in eigen huis de vloer aan met promovendus Almere. Van Hanegem zag hoopgevende dingen bij zijn club. “Alex Pastoor vond Almere City goed van start gaan in de Kuip. Schitterend vond ik dat, want na drie minuten was het al raak. Feyenoord liet bij vlagen echt leuke aanvallen zien. Igor Paixão was weer goed en Santiago Giménez is ook aan de beterende hand. Niet alleen omdat hij twee goals maakte, hoor, en er zat ook nog gewoon een strafschop bij. Maar hij wordt zichtbaar scherper.”

Van Hanegem is zeer complimenteus over Giménez. “Hij gaf een bal in de slotfase in kansrijke positie aan Ayase Ueda. Dat zegt iets, want dat is in feite zijn concurrent. Maar hij koos voor het teambelang. Ook Giménez weet dat Ueda te goed is voor de bank. Dat ene moment maakte mij dus vrolijk. Bij Feyenoord willen ze het weer samen doen en zo hoort het. ” Ueda, die maandag zijn 25ste verjaardag viert, kwam deze zomer voor 9 miljoen euro over van Cercle Brugge. Tot dusver kwam hij tot 54 speelminuten in Rotterdamse dienst, verdeeld over 3 optredens.

Giménez, die zondag tweemaal trefzeker was, gaf op de persconferentie na afloop aan dat hij graag zijn eerste hattrick had willen noteren. “Uiteraard ben ik erg blij met de overwinning en met mijn twee doelpunten. Het had perfect geweest om een hattrick te scoren, maar ik heb een paar kansen gemist. Ik ben aan het werken om meer te kunnen scoren.” De Mexicaan ervaart geen extra druk nu Ueda getekend heeft. “Bij Feyenoord ervaar je altijd druk. Je moet altijd winnen.” Het lijkt erop dat Ueda in de eerste twee wedstrijden van de Champions League de kans gaat krijgen als vervanger van Giménez, die nog twee Europese wedstrijden schorsing moet uitzitten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door feye_88)

Vraag me af of dat nog gaat ontploffen tussen die twee. Ueda kan toch moeilijk met zijn Belgische stats heel het seizoen op de bank willen zitten. Afspraken voorafgaande daargelaten, je wil gewoon spelen.

28 augustus 2023 om 10:50

Met het programma in ogenschouw hebben we ze gewoon allebei nodig. Hopelijk gaat Ueda in de beker spelen en tegen wat mindere goden om vlieguren te maken als hij volgend jaar 1e spits wordt.

Gimenez scoort te veel om op de bank te zetten. Overigens is Ueda ook een uitstekende speler om in te brengen om een overwinning te forceren. Komt veel gevaar vanaf.

28 augustus 2023 om 11:13

Nou ja het is toch wel heel duidelijk dat hij tweede viool speelt? Paar potjes tegen degradatiekandidaten aan het einde van het seizoen; daar doe je het toch niet voor

28 augustus 2023 om 11:25

En minstens 2 CL wedstrijden. Hij weet toch ook waar hij voor getekend heeft? En niet alleen aan t einde vh seizoen. Ook eerder, om de druk van Santi af te halen. + praktisch elke wedstrijd invallen.

28 augustus 2023 om 11:28

Westend is dat echt wat je leest in Feye_88 zijn comment?
Verder weet elke spits die deze zomer naar feyenoord kon dat gimenez voorlopig eerste spits is. Het is dan aan de speler om te bewijzen dat hij nog beter is. Net zoals gimenez eerste helft vorig seizoen heeft gedaan.

28 augustus 2023 om 11:28

Hij kan ook op 10.
En hij moet gewoon laten zien dat hij beter is. We zijn eindelijk weer een topclub aan het worden met een sterk bezette bank en een mooie concurrentiestrijd op verschillende posities. Worden we alleen maar beter van.

28 augustus 2023 om 14:57

Precies hele andere situatie: vorig jaar was het tot de winterstop nog onduidelijk wie de vaste 9 zou gaan worden. In het begin veel Danilo en later kwam gimenez pas los. Dat is nu toch heel anders. Slot moet de beide tevreden houden. En ik denk echt niet dat Ueda aan de 40 gaat komen.

28 augustus 2023 om 15:17

@Westend: Knap dat het voor jou allemaal al duidelijk is, terwijl dat het voor Slot nog niet eens is. Er word veel gespeculeerd, alleen Slot neemt de beslissingen en niet de media en iedereen er omheen die die er allemaal verstand van denken te hebben. Wie weet komen ze wel gezamenlijk op het veld te staan of speelt Ueda de bekerwedstrijden. Mogelijk vind Ueda het wel fijn om te kunnen wennen en weer hij dat de kans groot is dat Gimenez volgend seizoen er niet meer is. Wie zal het zeggen. Daarnaast is Ueda een Japanner, die zijn over het algemeen volgzamer dan Nederlanders, een totaal andere mentaliteit, dus denk dat de conclusies die jij trekt iets wat voorbarig zijn.

28 augustus 2023 om 16:00

@westend

Met welke boodschap denk jij dat Ueda precies aangetrokken is? Hij heeft met zn volle verstand getekend he...

28 augustus 2023 om 10:57

Nu generaliseer ik misschien een beetje, maar Japanners komen over het algemeen wel over als redelijke mensen die niet zomaar stennis gaan schoppen. Bovendien, hij zal zelf toch ook wel weten dat Gimenez de ster van Feyenoord is en het zal hem ongetwijfeld kenbaar gemaakt zijn dat hij in principe achter Gimenez zal moeten aansluiten. Als hij niet op de bank wilde zitten had hij bij Cercle moeten blijven of naar een club moeten gaan waar de spitspositie nog vrij was

28 augustus 2023 om 10:59

@diego_forlan

Zit daar inderdaad in de cultuur ingebakken dat de groep belangrijker is dan het individu. Verwacht geen problemen, zeker aangezien ook Ueda dit seizoen gewoon een wedstrijd of 40 (gedeeltelijk) gaat spelen.

28 augustus 2023 om 11:16

40?! 10 minuten aan het einde van een gelopen wedstrijd meegerekend zeker. Hij komt echt niet aan zoveel significante wedstrijdminuten hoor. Competitie heeft sowieso maar 36 wedstrijden uit m’n hoofd. Stuk of 6 Europees en wat bekerwedstrijden. Dan ga je er dus vanuit dat gimenez en UEda 50:50 gaan spelen. Ofwel dan geef je geen van beide het vertrouwen. Dat kan niet

28 augustus 2023 om 11:24

*18 clubs 34 competitie wedstrijden...😏

28 augustus 2023 om 11:26

34x Eredivisie, minimaal 6x Europees en dan nog de beker erbij. Danilo speelde vorig seizoen in 48 wedstrijden mee en maakte 2057 minuten. Dat is bijna 43 minuten gemiddeld. Daarbij wel gezegd dat Danilo in de eerste maanden de eerste spits was.

28 augustus 2023 om 11:17

Ueda gaat natuurlijk de eerste 2 CL duels spelen en misschien overtuigd hij zo goed dat er wel meerdere wedstrijden gaan volgen.

Was zelf vooral erg blij dat Zechiël een kans kreeg. Wat een fijnbesnaarde speler is dat. Daarnaast begint Sauer met de week beter te worden. Het zou me niet verbazen als hij kan gaan concurreren met Ivanusec.

Wat een weelde vergeleken met het laatste jaar van Advocaat. Alles dubbelbezet en soms zelfs 3 dubbel bezet.

Het enige waar ik me wat zorgen over maak is de Lcv positie. Wat als Hancko geblesseerd raakt?

28 augustus 2023 om 10:57

Zechiel doet mijn hart ook wel wat sneller kloppen. Als je ziet hoe hij bij zijn debuut presteert en dat afzet tegen miljoenenaankoop Zerrouki is dat toch wel een wereld van verschil. Enorm onbevangen en een geweldig inzicht. Continu aan het lopen en altijd klaar voor de combinatie.
Daar gaan we echt enorm veel plezier aan beleven.

28 augustus 2023 om 11:01

En meteen wijzen, het spel regelen en andere spelers dirigeren. Vond t echt indrukwekkend om te zien van zo'n jonge gast.

28 augustus 2023 om 11:05

Vond het vooral mooi om te zien dat Zerrouki zichtbaar geïrriteerd was toen hij inviel. Je merkt aan alles bij hem dat hij vindt dat hij in de basis hoort te staan.

Jammere is dan wel dat hij zelfs tegen een moegestreden Almere alsnog door het ijs zakt. Je had verwacht dat hij die verbetenheid om zou zetten in ‘nu zal ik het laten zien ook’, maar vooralsnog is het geen gelukkig huwelijk.

28 augustus 2023 om 11:18

@feye_88
Je moet maar durven als 18-jarige inderdaad, heel bijzonder!

@zanazanyan
Die 5-1 mag ook wel op de conto van Zerrouki wat mij betreft. Dekt als een pupil de pass op de vleugels af en blijft vervolgens maar een beetje hangen op de hoek van de 16 meter. Hoe kan je als controleur niet het gapende gat zien dat er op randje 16 ligt? Daar sjokt hij ook nog eens naartoe waardoor er vrij kan worden geschoten.
Echt een drama.

28 augustus 2023 om 10:59

Geertruida zal dan centraal gaan staan lijkt mij. En hopen dat Hendriks nog blijft. Anders wordt het achterin wel krap

28 augustus 2023 om 11:11

Mee eens, blij met de debuut van Zechiel.

Als je het gaat vergelijken met Advocaat. Ben ik toch wel blij met Gimenez en Ueda. Toen hadden we Linssen, Jorgensen, Bozenik, Bannis en Vente.

Achterin vind ik alleen jammer van Kasanwirjo, lijkt niet echt aan te haken. Van beelen lijkt wel een goede backup voor Trauner/geertruida.

28 augustus 2023 om 13:15

Geertruida naar het centrum denk ik of van beelen. Volgend jaar hebben is er met die jongen bij dort wel een goede back up, die doet het daar uitstekend.

We gaan dit seizoen weer zo'n 45 wedstrijden spelen, dus een hoop speeltijd krijgt hij sowieso. Danilo heeft vorig jaar ook in werkelijk elke wedstrijd gespeeld.

Overigens ben ik het wel eens met Pastoor dat ze goed begonnen aan de wedstrijd. Na de eerste 5 minuten is Feyenoord dik een uur niet in de buurt van de goal geweest.

Tja, Slot heeft z'n vorige 2 seizoenen ook 2 spitsen gehad die erg aan elkaar gewaagd waren in het begin. Als ie het echt goed doet, gaat ie echt wel de kans krijgen. Overigens scoort Gimenez er gisteren twee en mist Ueda een zeer grote kans, dus tja.

28 augustus 2023 om 12:37

Gimenez miste ook meerdere kansen. Had minimaal een hattrick moeten scoren.

28 augustus 2023 om 12:52

Ja weet ik, daar had ik op gewed 🥲

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor PaixãoAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren