Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Halst: ‘Hij staat bovenaan in de pikorde bij Ajax, dat zie je aan alles’

Laatste update:

Ajax hoort dit seizoen bij de beste vier clubs van Europa en hoopt ten koste van Tottenham Hotspur de finale van de Champions League te bereiken. In de optiek van Hedwiges Maduro en Jan van Halst zijn het aankoopbeleid van directeur voetbalzaken Marc Overmars én de aanwezigheid van routiniers in de selectie van Erik ten Hag belangrijke factoren in het succes van Ajax.

Maduro komt zelf uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2004 en 2007 in het eerste van de Amsterdamse club. “Het zijn kleine dingetjes waardoor ze jou hun vertrouwen laten voelen en druk bij je wegnemen”, lichtte de voormalig middenvelder annex verdediger bij NPO Radio 1 toe. Hij geeft een mooi voorbeeld. “Zlatan Ibrahimovic zei altijd tegen me dat ik elke bal bij hem moest inleveren, dan speelde ik volgens hem altijd een voldoende. Dan moet je lachen en dat haalt druk bij je weg. Dat kunnen alleen ervaren spelers doen.”

Van Halst werd ooit zelf, mede door zijn ervaring, door Ajax in huis gehaald. “Maar weet je wat het is. Je kunt wel ervaring halen, maar je moet ook meteen de baas zijn”, benadrukt de oud-middenvelder. “En Dusan Tadic is meteen de baas. Hij staat bovenaan in de pikorde, dat zie je aan alles.” Dat de hiërarchie binnen de selectie van Ajax klopt, is ook een verdienste van Ten Hag. Na een moeizaam begin lijkt hij ook de critici te hebben overtuigd, al had het in de optiek van Maduro allemaal niet zo hoeven lopen.

“Ik heb me echt geërgerd aan mensen die alleen keken naar zijn uitstraling en hem beoordeelden op zijn accent”, verzuchtte Maduro. “Dat slaat echt nergens op. Wat maakt dat uit? Als je echt kijkt naar de prestaties van iemand, dan kun je een mening hebben en een discussie starten. Maar niet over hoe iemand praat..." Van Halst vindt het ‘een teken van bekrompenheid in het westen van het land om zo te oordelen en te veroordelen’. “Alles wat niet uit de Amsterdamse kring komt, moet daar knokken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maduro maakt een zinnige opmerking over mensen die alleen maar kijken naar uitstraling en accent ipv beoordelen op prestaties. Dan komt Jan van Halst er meteen weer overheen met een niet al te intelligente generaliserende opmerking over bekrompenheid in het westen van het land waarmee hij eigenlijk precies doet wat Maduro vind dat niet gedaan zou moeten worden.

30 april 2019 om 07:31

Dank je wel. Van Halst is misschien wel de meest lege huls als het op analyses aankomt.
Die kan enkel en alleen open deuren intrappen en komt vrijwel nooit met een opmerking over het spel waar je wijzer van wordt. Die gooit alles op "ja, dat weet je gewoon als speler".

Is ook de enige analist die zijn uitleg moet laten bijstaan door een lichamelijke beweging erbij te maken. "ja, ik kan het niet uitleggen, maar dan doe je gewoon effe zo....".

Ik erger me mateloos aan die man. Zo'n Maduro die kan daadwerkelijk iets over het spel vertellen. Die kan daadwerkelijk naar een wedstrijd kijken en er inhoudelijk op reageren. Van Halst haalt enkel de herhaling momenten eruit, omdat hij de live momenten mist of gewoon niet door heeft.

Deze opmerking ook, die toont weer dat hij gewoon niet door heeft of niet begrijpt wat Maduro zegt.misschien is die het er gewoon helemaal niet mee eens, dat kan ook. Maar wees dan een vent en zeg het gewoon. Nu gooit die het volledig op "wij - zij". En zoals je zegt, precies datgene wat Maduro zegt dat er niet gedaan moet worden.

30 april 2019 om 12:26

zo is van Halst laatste tijd ook weer uit zijn hol gekropen na debacle in Enschede?

Geen uitstalling en een raar accent. Waar “gebrek” aan succes op gebaseerd kan worden he. Ten Hag verdient alle credits en analisten en journalisten en het publiek heeft hier uiteindelijk geen aandeel in. Nee nu juicht iedereen. Kromme wereld.

Ten Hag is de gepreesde man in mijn ogen. Denk dat hij de belangrijkste persoon is in de huidige succes van Ajax. En dan moet je nagaan, dat deze man door menigen werd uitgemaakt al incapabel voor deze functie.

Wat van Halst als laatste zegt klopt totaal niet!!! Het zijn niet de mensen uit het westen geweest die Ten Hag belachelijk hebben gemaakt. Dat heeft v/d Gijp als eerste gedaan op tv en daarna deden/zeiden velen dat Ten Hag totaal ongeschikt is. Derksen deed er nog een schepje bovenop!! En zoals deze 2 randfiguren zelf zeggen: 'alles buiten de Randstad is de provincie'. Van Halst weet dit wel, maar durft die 2 lichtgewichten niet aan te pakken. Samen met Vallentijn zijn zij verantwoordelijk voor de toenmalige hetze tegen Ten Hag. Dat ze alle 3 niet op hun vingers getikt zijn..... Schandalig!!!

Dit is zo'n onzin. Ik heb het ook lange tijd niet zien zitten in Ten Hag. Dit had vooral te maken met zijn soms vreemde tactische keuzes en zijn falen in belangrijke wedstrijden. Dat hij ook in interviews niet altijd goed uit de verf kwam (itt tot bijv een Peter Bosz) sprak ook niet in zijn voordeel. Nu gaat het goed en komen de moraalridders naar voren die zeggen dat hij slechts belachelijk werd gemaakt om zijn accent en omdat hij "anders" zou zijn. Bullshit. Ten Hag heeft een tijd lang veel kritiek gehad (ook van mij) maar dat was in bepaalde fases zeker terecht. Nu doet Erik het fantastisch en heeft hij mij in ieder geval de mond gesnoerd, en ik ben heel blij dat hij het tegendeel heeft bewezen.

30 april 2019 om 08:45

Hoe dan ook. Iemand zijn manier van praten gebruiken als argument of die persoon goed presteert of niet, is belachelijk. En dat deden vele. Pure onzin en nergens op gebasseerd

Van Halst praat hier echt onzin en dat kan ik onderbouwen:

Amsterdam is een stad van import en iedereen heeft hier haar eigen Als Limburger in Amsterdam die o.a. ook Brabant heeft gewoond kan ik zeggen... in de Randstad zijn we veel ruimdenkender en sneller okã© met accentjes en andere gebruiken.

Ik ken geen Ajax supporter die Ten Hag al zo snel affakkelde. Doorgaans geven Ajax supporters een trainer wel even de tijd. Zeker nadat we allemaal hebben gezien dat Bosz ook tijd nodig had.

Nee echt, deze onzin van Van Halst leeft alleen in zijn eigen hoofd en in binnen de bubbel van bepaalde analytici.

Voorbeeld: Het is Valentijn Driessen en zijn gevolg die Ten Hag kapot probeerde te maken met een verbazingwekkend eenzijdig en ongefundeerde vorm van journalistiek.

Tot op het punt waar Ajax Real definitief heeft verslagen hebben we dit seizoen alleen maar stront gegooid zien worden naar Ten Hag vanuit de hoek Driessen. Meest verbazingwekkende was dat hij zelfs niet bij de uitwedstrijd tegen Real was omdat hij wel wist dat het niks zou worden voor Ajax. Los van de eerste wedstrijd waarin zelfs mijn oppaskat kon zien dat Ajax beter was dan Real denk ik... kom op, wat is dat voor journalistiek? Al zou Ajax met 8-0 er af zijn gegaan in Madrid, je bent er toch bij als journalist die Ajax op de korrel heeft?

Gelukkig staat alles ook op voetbalzone. Geloof je me niet? Lees het dan terug.

Noem mij 1 trainer due direct het juiste concept vindt als hij bij een nieuwe club begint. Zal toch eerst moeten kijken wat voor kwaliteiten hij in zijn selectie heeft om dan uiteindelijk zijn tactische keuzes blijde groep naar binnen te krijgen. Alleen bij te Hag werd dit niet gepruimd omdat hij een zogenaamd “accentje” heeft en niet te gemakkelijk en snel Uit zijn woorden komt volgends de pers. Naar mijn weten moet een trainer een ploeg goed laten voetballen en dat hij dan wel of niet goed uit zijn worden komt en een “accentje” heeft is totaal niet relevant. Maar ja daar weten de journalisten die allemaal hun eigen accentje ook hebben niet mee om te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren