Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal vertelt over ontvangst: ‘Toen kreeg ik tranen in mijn ogen’

Laatste update:

Van Gaal liet tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag weten dat hij de spelers van Oranje een motivatiefilmpje heeft laten zien in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Noorwegen. Op de beelden kwamen onder meer de langdurige revalidaties van Depay en Virgil van Dijk voorbij. "Ik kreeg er tranen van in mijn ogen", zegt de bondscoach daarover. Van Gaal heette zijn selectie maandag welkom in aanloop naar de aankomende drie WK-kwalificatiewedstrijden.

"Toen de spelers binnenkwamen, heb ik ze ontvangen in de bespreekruimte. En niet alleen de spelers, maar ook de stafleden, in diezelfde zaal", laat Van Gaal weten op het persmoment van dinsdag. "Ik besprak over het onderwerp teamwork. Ik vind dat het beste team wint, niet de verzameling individuele kwaliteiten. Die spirit heb ik proberen op te roepen door mijn visie en regime te verkondigen. Dat spelers dat willen accepteren of niet. In die twee dagen heb ik zoveel dagen om spelers erop aan te spreken dat de teambuilding dan vanzelf komt", aldus Van Gaal.

"Als je dat dan begeleidt met een filmpje, dan krijg ik daar tranen van in mijn ogen", zo onthult de openhartige bondscoach. "Er was ook beeld van de Olympische Spelen en van de revalidaties van Virgil van Dijk en Memphis Depay. Achter elk beeld zat dan mijn boodschap. Bij de 4x 400 meter mannen op de Olympische Spelen liep de tweede loper van Nederland 44,7, terwijl hij normaal 45,6 loopt. Die seconde is het verschil, dat hij in een team loopt. En natuurlijk weet ik ook dat de vliegende start meespeelt, maar het zegt wel iets dat hij in teamverband zo hard kan lopen. Een team geeft een meerwaarde voor de individuele kwaliteit die iemand bezit", is Van Gaal van mening.

Van Gaal is voorlopig tevreden over de selectie van Oranje, die hij omschrijft als een 'blije en betrokken' groep. "Eigenlijk hebben de spelers mij duidelijk gemaakt, dat zij zelf ook iets in willen brengen. Dat vind ik altijd geweldig", deelt hij een compliment uit. "Ik ben altijd naar spelers toegegaan om te vragen wat ze wilden en welke visie ze hadden. Ik merk gewoon dat zij die verantwoordelijkheid kunnen en durven dragen, maar dat er wel duidelijkheid gegeven moet worden hoe je dat kunt dragen. Omdat we ook maar twee dagen de tijd hebben, probeer ik zoveel mogelijk dicht bij de natuur van de spelers te blijven. Dan is het alleen maar prachtig dat spelers zich zo laten zien", aldus de opgetogen Van Gaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goedkope psychologie is altijd midden in de roos in de voetballerij. Weinig spelers die daar nuchter mee om kunnen gaan. Die gaan meteen weg bij trainers als vGaal en Mourinho. 9 vd 10 gaan er volledig in mee. Je wordt ook compleet murw gebeukt in de voetbal bubble, die trainers kunnen alles doen en laten en anders gooien ze een dwarsligger er wel uit.
Leve de dwarsliggers zeg ik maar.

31 augustus 2021 om 15:12

Wat probeer je nou te zeggen? Ik heb het 3x gelezen maar wat je punt is blijft mij onduidelijk. Met name je laatste 2 zinnen.

31 augustus 2021 om 16:36

Ik denk dat hij dooddoener bedoelde waar hij dwarsligger zei... stop de tijd!

31 augustus 2021 om 15:16

@gj7300: En laat dit nou precies zijn wat Van Gaal met zijn 'teamspirit' wil bereiken.

31 augustus 2021 om 15:56

Idd. In de zomer waren het nog een stel verwende diva's volgens Van Gaal en nu springen de tranen hem in de ogen van hun topmentaliteit. Gelul voor de buhne

31 augustus 2021 om 16:26

Nee Japie, van Gaal heeft toch uitgelegd wat hij bedoelde en als hij iets uitlegt dan moeten wij dat allemaal geloven en fantastisch vinden hier. Want wat hij kan, dat kan niemand.

Ik blijf erbij dat van Gaal drie geweldige dingen heeft gedaan in zijn lange carriere: AZ kampioen, Nederland derde op WK en Ajax Europa Cup 1. Daartegenover staan een paar fiasco's: het niet halen van WK in ZK en zijn periode bij Man U. De periodes bij Bayern en Barcelona vond ik niet speciaal, omdat zijn selecties extreem kwalitatief waren.

En het blijft een engerd...

31 augustus 2021 om 20:40

Wat een zure reactie van jou Marcoes. Jammer dat jij hier denkt een glazen bol te hebb3n en kunt beoordelen wat van gaal echt bedoelde. En waarom moet je hem aanvallen op zijn persoonlijkheid? Nare post van jou Marcoes! Enkel en alleen afgunst en populisme.

31 augustus 2021 om 20:42

Japie, JIJ bent gelul voor de buhne. Jij kunt toch niet bewijzen dat van gaal NL bedoelde? Hoezo denk jij hier dan te kunnen verkondigen dat van lult voor de buhne. Jammer hoe jij je hier voordoet Japie.

31 augustus 2021 om 21:27

nee, hij bedoelde Oranje niet natuurlijk. vandaar de vergelijking met het vrouwenelftal van Oranje

1 september 2021 om 22:35

Nederland 3e geweldig? Was gewoon antivoetbal met wat individuen voorin die het deden. Met moeite langs teams als Costa Rica waar het tot penalty's komt en geluk met de loting.

31 augustus 2021 om 21:44

Van Gaal blijft de leraar die hij altijd is geweest. Hij vertelt een (goed) verhaal waarmee hij zijn klas mee wil nemen.
En hij eist dicipline/verantwoordelijk. Dat lijken tegenwoordig vieze woorden, maar daar begint alles mee.
Hij ergert zich aan mensen die hun werk doen zonder zich goed voor te bereiden. Iets waar.o.a.journalisten nog wel eens een handje van hebben. Daar gaat ie slecht op. Terecht ook.
Verder vind ik hem open en duidelijk in wat hij wil en doet. Dat zijn niet alle coaches. Als er gezeik is zorgt hij ervoor dat hij het mikpunt is en niet het team. Prima. Verder snap ik dat je vreselijk jeuk kan krijgen van zijn pers conferenties. Ik moet er altijd wel om lachen. Garanties krijg je bij geen enkele coach, maar ik heb er ook deze reis weer goede hoop op.

Ik vind het wel een verademing, alles aan van Gaal is voetbaltrainer. Ik vind het best kundig dat je zo'n moment van de Olympische Spelen eruit weet te pikken om daarmee een bepaalde boodschap over te brengen. Het feit dat ie zichzelf daarvoor ook graag op de borst klopt en het even extra aanzet door te vertellen dat ie er om moet janken vind ik alleen maar grappig. Laten we zien of de indruk die hij heeft op het veld vertaald kan worden in overtuigende overwinningen.

31 augustus 2021 om 15:09

Ach ja, je kunt uit elk filmpje wel creatief een boodschap halen. Social media staan er vol mee.

Los daarvan lijkt Van Gaal me wel de juiste man op de juiste plaats. Alleen al dat hij het woord 'regime' gebruikt geeft aan dat hij het allemaal strenger aanpakt. Dat hebben de spelers denk ik nodig, hoewel ze zelf wellicht anders denken.

31 augustus 2021 om 15:49

Ik vond de documentaire van Depay over zijn herstel ook om te janken, maar ik denk op een andere manier haha.
Verder vind ik zijn duidelijkheid wel een verademing, hij kan alles uitleggen, het is alleen allemaal niet zo geweldig en slim als dat hij zelf denkt..

Ik ben benieuwd of van Gaal een sterkhouder als Memphis er wel uit durft te halen als hij tijdens het WK weer zo n wanprestatie levert als tijdens het EK.

31 augustus 2021 om 15:09

Ik denk dat Memphis meer aan neemt van van Gaal dan van Frank.

31 augustus 2021 om 15:13

Want het lag allemaal aan Memphis? Frenkie, Wijnaldum, De Ligt wat toch ook sterkhouders zijn, leverde ook een wanprestatie op het EK, of was je dat alweer vergeten?

31 augustus 2021 om 15:17

Nee hoor, maar ik vind Memphis wel het ultieme voorbeeld van een speler die alles mag in het veld zonder dat hij ooit gewisseld word.

Als Van Gaal niet alleen een man van praatjes is dan durft hij Memphis wel eens eruit te halen als het moet, in tegenstelling tot al zijn voorgangers.

31 augustus 2021 om 15:38

Ik kan mij herinneren dat RvP regelmatig werd gewisseld door Louis iets wat v Marwijk niet durfde tijdens het wk '10, die speelde toen ook dramatisch.
Sneijder heeft hij ook "aangepakt".

Ik verwacht dat dit tijdperkje LvG weer gaat werken.

31 augustus 2021 om 16:06

@kuipman Ben blij dat jij onze trainer dan niet bent. Louis van Gaal heeft ook vaak genoeg gezien dat ookal speelt Memphis een waardeloze pot, zelfs dan scoort hij nog en houd hij 3 man bezig. Dat soort spelers moeten altijd blijven staan

31 augustus 2021 om 15:30

Ik zou hem er ook niet uithalen, al is het alleen al dat de tegenstander heel erg de focus op hem heeft. Zelfs als hij een drama pot speelt, bindt hij wel twee man. En alles wat we op de bank hebben is een paar klassen minder. Dan ga ik er overigens vanuit dat Malen en Gakpo al in het veld staan.

31 augustus 2021 om 16:23

@Kuipman dan had je alle spelers eruit kunnen halen. Frenkie zijn niveau bv was ook om te huilen om nog maar te zwijgen over De Ligt die opeens dacht dat hij meedeed aan een volleybal ook toernooi

31 augustus 2021 om 17:51

De Ligt ging er na die volleybalactie ook heel snel uit....

31 augustus 2021 om 18:35

Ik denk dat van Gaal Depay wel weet te prikkelen. En mocht hij toch slecht spelen dan zal van Gaal hem er uit halen of niet opstellen

Ik zou hierna dan ook geen bondscoach meer halen maar gewoon de spelers hun visie uit laten voeren. Hele team speler/coach. Problem solved 👌🏾🤣

Het is duidelijk dat van Gaal heeft besloten deze laatste keer als bondscoach om ons voetvolk duidelijk te maken hoe hij werkt en hoe ongeevenaard dat allemaal is. IK heb wel een uur met de spelers gesproken, dat heeft nog geen andere coach ooit gedaan. IK beoordeel de spelers op vier speelmomenten. IK heb een filmpje laten maken. Ow, wat is dit toch een omhooggevallen kerel. Hij schijnt uitgeroepen te zijn tot de redder van het nederlandse voetbal, maar wat een blaaskaak blijft het toch.

31 augustus 2021 om 15:49

Kan iemand het wat schelen dat hij zichzelf credits geeft en soms iets teveel als hij teamspirit bij het NL elftal voor mekaar krijgt? Jou wel lijkt, nou mij niet. Andere trainers kunnen er klaarblijkelijk weinig van qua teamspirit als je elke keer terugvalt op van Gaal. Voor mij is dat overigens klaarblijkelijk als ik tegenwoordig kijk wat voor omhooggevallen mannetjes er overal rondlopen en coaches vallen of staan met de 'zin' van de groep om te knokken voor punten. Goed kunnen voetballen is 1, wat van Gaal ze bij kan brengen is bijna uniek te noemen in de huidige voetballerij.

31 augustus 2021 om 17:53

Je kan 'm een blaaskaak vinden, maar ik vind het zonder dat er een wedstrijd gespeeld is nu al verademing in vergelijking met alles wat er na zijn laatste periode als bondscoach is gebeurt. Persoonlijk is Van Gaal een voetbalheld van mij sinds de jaren 90 en ook toen al kon ik genieten van zijn persconferenties en zelfverzekerdheid. De meeste noemen het misplaatste arrogantie, maar ik kan er juist wel van genieten. Je kan er ook voor kiezen er niet naar te kijken en luisteren natuurlijk, en alleen de wedstrijdjes te kijken. Scheelt je een hoop irriratie.
Maar eerlijk, ik zie honderd keer liever Van Gaal zijn praatje voor en na een wedstrijd, als van welke speler, analist of journalist dan ook.

Qua communicatie zijn we flink vooruit gegaan als je dit vergelijkt met de Boer . Ik denk ook wel dat van Gaal er meer een team van kan maken waar beleving in zit .
Voor en tijdens het EK straalde Oranje niks uit. Als een mak lammetje werden ze naar de slachtbank gebracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren