Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal niet eens met Wenger: 'Het is juist een goede leerschool'

Laatste update:
/

Terwijl Arsène Wenger en Brendan Rodgers hun zorgen hebben geuit over de enorme druk op jonge voetballers, is Louis van Gaal juist blij met toernooien als het EK voor spelers onder 21 jaar. Wat de manager van Manchester United betreft, reist Luke Shaw komende zomer dan ook gewoon mee naar Tsjechië, waar Jong Engeland een gooi mag doen naar de Europese titel. "Het is een goede leerschool", vindt hij.

Van Gaal spreekt uit eigen ervaring. "Bijna alle spelers bij het Nederlands elftal hebben in het beloftenelftal gespeeld. Het is een extra ervaring, die niet iedereen kan opdoen. Mijn verdedigers op het WK in Brailië, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind, hebben allemaal meegedaan aan het jeugd-EK. Ik vind het dan ook zinloos om daar een discussie over te voeren", aldus de Nederlandse coach.

"Natuurlijk, niet iedereen is hetzelfde", vervolgt Van Gaal. "Sommige spelers zijn oververmoeid. Maar de managers, de clubs en de bonden moeten beter met elkaar communiceren. Ik was in ieder geval erg blij dat Shaw speelde bij Jong Engeland. Jonge voetballers hebben namelijk veel wedstrijden nodig om beter te worden. Zolang de afstemming met de bond goed is, heb ik daar absoluut geen probleem mee."

Kun jij je vinden in het standpunt van Louis van Gaal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

van Gaal maakt wel veel vriendjes in Engeland zo haha. Telkens heeftie in mijn ogen gewoon gelijk

19 oktober 2014 om 13:23

Ik vind hem sinds het wk ook veel rustiger overkomen, vooral in de media. Ik weet niet of je zijn persconferenties wel eens kijkt, maar hij gaat gewoon goed om met de media, laat zich niet ''uitlokken'' ofzo, komt altijd op voor zijn spelers, en volgens mij vinden de pers hem ook wel leuk.

Ontopic: Voor spelers als Shaw en Januzaj is het echt belangrijk dat zij veel spelen, Shaw heeft sowieso een basisplek bij Utd, Januzaj niet..maar daarom is het ook goed als Januzaj veel speelt bij de U21 team, ontwikkelt hij zich ook veel beter door.

19 oktober 2014 om 17:37

Ook omdat je in Engeland nog sneller belachelijk word gemaakt als je maar één foute opmerking maakt. Louis kijkt daarom wel uit wat hij zegt denk ik. Moyes was ook altijd het mikpunt van spot.

Ik vind het ook goed dat er zon toernooien zijn. Spelers kunnen zich goed ontwikkelen en ervaring opdoen.

Er zijn ook genoeg voorbeelden te noemen dat het averechts werkt.. Ik kan me heugen dat Ali Elkhattabi vliegangst heeft gekregen door interlandwedstrijden voor de jeugd en daardoor is zijn carriere veel minder geworden dan het had kunnen zijn. Zoals wel vaker neemt Van Gaal niet alle factoren mee in z'n overweging. Makkelijk hoor, een beetje zeggen dat veel wedstrijden spelen goed is voor een jonge speler, maar hij vergeet dat je daarbij ook moet reizen.

19 oktober 2014 om 13:18

Zo dan noem je ook wel echt even een extreme uitzondering. Die vliegangst had hij vast anders ook wel gekregen en totaal niet relevant aan Van Gaal's argument. Tevens reis je bij een jeugd EK niet heel veel, aangezien het in 1 land word georganiseerd. Van Gaal heeft gewoon gelijk, jonge spelers hebben speeltijd nodig om ervaring op te doen, bij u-21 Ek's en Wk's kunnen fouten gemaakt worden die niet meer gemaakt kunnen worden bij een echt Ek/wk.

19 oktober 2014 om 13:18

Je moet als gewone international ook veel reizen

19 oktober 2014 om 13:23

Ali El Khattabi vliegangst kreeg op weg naar een eindtoernooi, maar het ook kunnen gebeuren een maandje later richting een vliegtrip naar pakweg Marokko. Dat is toch niet het gevolg van overbelasting door interlandvoetbal?

Nee, dit is niet waar het om gaat. Clubs hebben geen problemen om hun spelers af te staan voor Ek's en Wk's, en ook niet voor kwalificatiewedstrijden tegen fatsoenlijke landen. Als Frankrijk tegen Spanje speelt heeft Wenger er geen probleem mee om zijn spelers af te staan. Als Frankrijk tegen Andorra speelt wel, gewoon omdat ze die wedstrijd met een c-team ook wel winnen. En het is nog geen enkele keer gebeurt dat er niet ergens een dragende speler geblesseerd is geraakt bij een onnodige interland, en dan vaak ook nog voor lange tijd.

19 oktober 2014 om 13:30

Ben ik niet helemaal met je eens. Als land en nationale voetbalbond heb je ook een verplichting richting je supporters en de vele mensen die er dagelijks hard voor werken om de nationale ploeg en alles erom heen op orde te hebben.
Verder je opmerking dat er altijd een dragende speler geblesseerd raakt bij een onnodige interland, waar heb je die feiten vandaan? Zou ze graag zien.

En stel nou dat Arsenal, of welke club dan ook, bijvoorbeeld een bekerwedstrijd speelt tegen een conference league club vlak voor de play-off interlands, moet Wenger dan ook rekening houden met de bondscoach van een play-off spelend land?

Club en land moeten gewoon goed overleggen, zoals LvG aanhaalt. Hoeveel is een speler belast, hoe zijn zijn fysieke statistieken op een bepaald moment, etc.

19 oktober 2014 om 14:08

Probleem is alleen dat de landen niet aan de clubs denken. En ja, als Arsenal tegen een club uit de conference speelt is dat meestal een team wat uit voornamelijk jeugdspelers bestaat, dat is altijd zo in de League Cup en FA Cup.

En de laatste jaren is Arsenal alleen al tientallen spelers weken kwijt geweest door blessures opgelopen in de interlandperiodes. Misschien zelfs een titel (van Persie in 2009 tegen Italia, lag er een half jaar uit), al is dat onwaarschijnlijk.

Wat ook ergerlijk is is dat landen heel vaak spelers die niet fit zijn oproepen. Costa was niet fit, en word opgeroepen en komt geblesseerd terug. Een tijd geleden was Diaby net weer fit, word opgeroepen, en ligt er weer een half jaar uit. En zo zijn er nog meer voorbeelden.

En dat laatste is wel zo, maar dat word niet gedaan. Je kan afspraken proberen te maken met een bondscoach, maar vaak houden die zich daar niet aan.

19 oktober 2014 om 14:26

Dat Arsenal vaak met jeugdspelers speelt in de cup weet ik, maar bedoel het gewoon in z'n algemeenheid.

Ben van mening dat clubs meer rechten moeten krijgen om een niet fitte speler bij de club te houden.
Voor vriendschappelijke wedstrijden kan dit namelijk wel, maar de club zou eigenlijk meer rechten hierin moeten krijgen.

Diaby is overigens een zwak voorbeeld, want die raakt al geblesseerd als ie z'n scheenbeschermers omdoet.

Verder is het gewoon zo dat blessures altijd kunnen gebeuren, of je nou als land zijnde tegen bijv Andorra speelt of als club zijnde tegen Grimsby Town.
Klopt natuurljk niet helemaal dat dit vooral voorkomt tijdens interlands.
Zijn ook genoeg voorbeelden van dragende internationals die bij een oefenwedstrijd van hun club zwaar geblesseerd raken.

Wrm word united-wba niet uitgezonden?

19 oktober 2014 om 13:30

omdat dat morgen is

19 oktober 2014 om 13:32

Omdat ze pas morgen spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren