Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van Dijk weet wellicht al wat hij bij Chelsea of bij Liverpool kan verdienen'

Laatste update:

Een vertrek van Virgil van Dijk bij Southampton lijkt onvermijdelijk. De verdediger heeft een officieel transferverzoek ingediend en hoopt de overstap naar een Engelse topclub te kunnen maken. The Saints verkopen Van Dijk liever niet, maar Jamie Redknapp vindt dat Southampton niet onnodig dwars moet liggen.

“Laten we eerlijk zijn, Southampton is een club die spelers moet verkopen. Als je ambitie hebt om een topspeler te worden, vertrek je bij Southampton. Victor Wanyama, Sadio Mané, Adam Lallana, ze zijn allemaal vertrokken. Ze hebben vijftien miljoen euro betaald voor Van Dijk en krijgen er zeventig miljoen voor terug, dat is een fortuin”, zegt Redknapp tegenover Sky Sports. “Ik neem Virgil helemaal niets kwalijk, dit gebeurt tegenwoordig nu eenmaal in het voetbal.”

“Hij weet waarschijnlijk al wat hij bij Chelsea of bij Liverpool kan verdienen”, vervolgt de oud-middenvelder van Bournemouth, Liverpool, Tottenham Hotspur en Southampton. “Dat is vier of vijf keer zoveel, waarom zou je dan niet voor een betere club gaan spelen? Fans van Southampton kunnen wel zeuren, maar zij zouden ook van baan veranderen als ze ergens anders vijf keer zoveel kunnen verdienen.”

Redknapp stelt dat Southampton juist blij moet zijn dat het Van Dijk kan verkopen. “Ze hebben altijd hun beste spelers verkocht. Met dit geld kunnen ze juist weer investeren. Bovendien wil je geen herrieschopper in de selectie hebben, zeker niet als je net een nieuwe manager hebt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Virgil over een maand geen speler van Southampton meer is. Hij gaat, dat is een absolute zekerheid.”

Denk jij dat Virgil van Dijk bij Southampton vertrekt deze zomer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je weg wil, communiceer dat dan in juni of begin juli in plaats van in augustus aan de club. Zo hebben zij tijd om een goede vervanger vast te leggen en hoeft er geen spanning te ontstaan. Nu jaag je de club tegen je in het harnas omdat je niet duidelijk (genoeg) was waardoor er alleen maar moeilijkheden ontstaan. Logisch aangezien dit weekend de PL start en er dus quasi geen mogelijkheden zijn om een verdediger met PL-ervaring aan te trekken. Daarnaast is er ook niet voldoende tijd om een nieuw gezicht in te passen. Jammer dat zoveel spelers hun wensen zo laat uitspreken.

8 augustus 2017 om 10:02

Dit spel is natuurlijk al veel langer aan de gang en het lijkt me wel duidelijk dat van Dijk al die tijd een stap hoger wilde. Het was Southampton dat tussentijds (natuurlijk ook terecht) vast hield aan zijn langdurige contract en daardoor hoge transfersom. Maar van Dijk wil gewoon hogerop. Uiteindelijk is dit van Dijk's laatste poging om dan maar via een speciaal statement duidelijk te maken dat hij écht weg wilt.

8 augustus 2017 om 10:03

Wat lopen hier veel mensen zoals jij die gelijk oordelen zonder zich blijkbaar beter ingelezen te hebben, erg irritant.... Van Dijk iheeft in andere interviews al aangegeven dat hij al een half jaar lang in de gesprekken met de clubleiding aangaf te willen verterekken naar een betere club. Daarnaast klopt het wat redknapp gewoon zegt. Hij heeft 2 jaar hardstikke goed voor ze gespeeld en gaat een veelvoud opbrengen van het aankoopbedrag. Wat verwacht Southampton nou, dat ze hem tot zijn 31e kunnen houden?

8 augustus 2017 om 10:09

Ik oordeel niet. Ik vraag mij gewoon af waarom je niet meteen een officieel transferverzoek indient. Dan is het voor de club zwart op wit duidelijk. Nu heb je enkel verhaaltjes dat hij zijn vertrekwens gecommuniceerd zou hebben. Ben je niks mee. Op papier is wat telt dus dien gewoon in juli dat transferverzoek in en maak het voor iedereen eenvoudig en aangenaam.

8 augustus 2017 om 10:28

@Roald
Communiceer naar de club betekent niet direct transferverzoek indienen. Dat laatste wordt vaak niet gewaardeerd en wordt als een ondankbare/ onbeleefde actie gezien. Dat is een laatste remedie. Je geeft in constructieve gesprekken aan wat jouw doelstellingen zijn. Dat heeft Van Dijk nr eigen zeggen gedaan. Sterker nog, hij heeft verlengd zodat Soton meer zou mogen vangen. En nu doen ze dit. Voor hem is dit extra zuur omdat veel mensen (lees top 3 Ned) eerste niet in hem geloofden, en hij via een omweg relatief laat nr een Southampton is vertrokken.
Wat heeft deze jongen toch een ongeluk. Duidelijk geen goed netwerk en zijn zaakwaarnemer neemt hem onvoldoende bij de hand.

8 augustus 2017 om 10:05

Ze kunnen een meer dan prima verdediger met PL-ervaring betrekken in een verkoop aan Liverpool met Sakho.

8 augustus 2017 om 13:40

Ja daar zat ik ook al heel de tijd aan te denken, maar the Saint hebben gewoon echt geen zin in handel met Liverpool tot het laatste moment van de transfermarkt vrees ik. Ook om V Dijk een langzame start te geven bij zijn volgende club Pl club, wie dat dan ook mag zijn. Ik hoop alleen dat Liverpool vol blijft houden tot het laatste moment van de transferwindow, want V Dijk wil hoe dan ook weg en zodra Liverpool doorswitched naar een ander (wat ze overigens zeiden dat ze niet zoudenen doen) dan zie ik v Dijk naar een andere club gaan.

Sakho zou voor elke Pl club een aanwinst zijn, alleen heeft iets verprutst bij Klopp wat niemand weet.

8 augustus 2017 om 10:18

Virgil van Dijk wordt Nederlands duurste speler. Laten we er trots op zijn ipv alleen maar te zeiken. Dit gebeurt overal zelfs in onze competitie kijk maar naar Larsson van Heerenveen. Dit speelt al heel en Southampton moet gewoon accepteren dat van dijk weg wilt. Als je naar Liverpool of Chelsea kan gaan moet je dat gewoon doen met alle respect voor Southampton. Het is zijn carrière en als hij over bv. 10 jaar gestopt is kan hij mooi zeggen dat ie bij Chelsea of Liverpool heeft gespeeld.

Ja natuurlijk, maar je hebt alsnog een contract. Stel dat je wisselspeler bent met een vierjarig contract, dan kan de club toch ook niet zomaar zeggen 'de groeten, we kiezen een ander'? Al deze jongens mogen er (terecht) op rekenen dat de club hun contract netjes naleeft, maar als ze zelf wat meer kunnen verdienen ergens anders is zo'n contract opeens weinig meer waard. Een vierjarig contract betekent dat je in principe vier jaar voor die club zult spelen. Daar tegenover vind ik trouwens wel staan dat een club het een speler niet kwalijk kan nemen dat ie zijn contract niet verlengt.

8 augustus 2017 om 10:18

Nee, maar als club kan je na 1 jaar wel "de groeten, we kiezen een ander" zeggen tegen je trainer. Wat Southampton ook gedaan heeft dit seizoen.

En je weet zelf ook goed genoeg dat als een speler niet goed genoeg presteert, ze zullen proberen om hem te verkopen aan een lager geplaatste club.

8 augustus 2017 om 12:20

Contracten zeggen tegenwoordig niks het vergroot alleen je marktwaarde nog maar. Vaak krijgen spelers een jaartje erbij omdat ze dan ineens miljoenen meer waard zijn. Als hij zijn contract netjes zou naleven zou dat betekenen dat hij dan transfervrij de deur uit zou lopen. Dat is het laatste wat je wil als Southampton zijnde. Als je klein beetje verstand van voetbal hebt dan weet je dat sinds de Bosman arest duur van contracten niks zeggend is!

9 augustus 2017 om 23:54

Zeker, maar de club heeft ook geen verplichting om de speler in het 1e elftal te laten spelen. Enkel om de speler te betalen. De speler heeft daarentegen de verplichting om zich sportief in te zetten voor de club en te spelen voor welke wedstrijd de club ook voor hem in gedachten heeft. De situaties zijn dan ook volstrekt niet te vergelijken.

Southampton weet al vanaf juni dat Van Dijk verkocht zal worden, maar op deze manier zorgt de club ervoor dat enkel en alleen Van Dijk wat kwalijk genomen gaat worden door de supporters. Prima, heeft Van Dijk zelf ook aan bijgedragen, maar dat Southampton zich zo druk maakt om een verkoop aan Liverpool is eigenlijk lachwekkend. Miljoenen verdient aan Lovren, Clyne, Lambert, Lallana en Mane en dan nog liever aan Chelsea willen verkopen tegen de wens van de speler in (terwijl Liverpool waarschijnlijk nog het meeste wil bieden ook). Als je The Saints hoort praten, zou je denken dat Liverpool de vorige spelers voor een pak suiker heeft gehaald in plaats van tientallen miljoenen. Het hoort allemaal bij het spel wat gespeeld wordt tussen de betrokken partijen.

8 augustus 2017 om 10:20

Hoe weet je dat van Dijk niet naar Chelsea wil en wel naar Liverpool? Het enige bevestigde nieuws dat ik heb gelezen is dat hij weg wil.

8 augustus 2017 om 10:24

Aan de gang van zaken voorafgaand aan de excuses van Liverpool aan Southampton. Natuurlijk weet ik dat niet voor 100%, maar alles wijst erop dat hij naar Liverpool wou/wil, dit kenbaar heeft gemaakt aan Liverpool en Liverpool vervolgens knap stom gehandeld heeft.

8 augustus 2017 om 10:30

Dat hij naar liverpool wil geloof ik best, maar om dan aan te nemen dat een transfer naar chelsea tegen zijn wens is lijkt me onzin. De realiteit lijkt te zijn dat deze jongen gewoon meer geld wil. Dat kan hij bij beide clubs krijgen. Bij chelsea maakt hij tevens nog wat kans op prijzen ook.

8 augustus 2017 om 10:44

Misschien wat te overdreven verwoordt van mijn kant. Bedoel dat zijn voorkeur denk ik naar Liverpool uitgaat, maar dat wil inderdaad niet zeggen dat hij Chelsea tegen zijn wens is.

8 augustus 2017 om 11:47

toen speelde Chelsea nog helemaal geen rol in dit spel. Met de bemoeienis van Chelsea zijn de kaarten opnieuw geschud. Zeg nou eerlijk Chelsea is toch een stapje hoger dan Liverpool

8 augustus 2017 om 13:55

@dante

Eerst was het de schuld van Liverpool en zouden ze bestraft moeten worden, wat niet gedaan is door de FA omdat er geen gegronde redenen waren

Toen was V Dijk een rotzak omdat hij met zijn volle verstand een contract had getekend wat hij om magische redenen uit zou moeten dienen, domme kritiek wat door de media gestuurd werd, want elk contract tot dusver word afgekocht (excl transfervrije spelers). Dit argument is ook al tot in den treure duidelijk gemaakt aan mensen die deze kritiek gaven daardat ze de media klakkeloos geloofde.

Daarna was het de interesse van Chelsea dat een betere stap zou zijn als Liverpool. Qua kans op prijzen op papier zeker waar moet ik toegeven, maar daar concurreert hij met Luiz, Cahill, Azpi en Rudiger. Laatst genoemde is aangetrokken toen dezelfde geruchten over interesse van Chelsea in V Dijk al in volle gang waren en deze geruchten zijn gewoon doorgezet door de minder goede kranten, wat vrij raar is als je het mij vraagt zodra Rudiger aangetrokken werd.

Nu pakt VZ ook nog eens precies die zin uit een interview wat duid op meer geld, dat als bijreden gegeven is door Redknapp in dit interview om Van Dijk, de 'geldwolf' bijnaam erbij te geven? Redknapp heeft het vooral over Southampton dat dit soort spelers niet kan behouden.

Voor de rest hoor je nog wat mensen roepen dat hij nu pas met een transferverzoek komt, terwijl in hetzelfde interview is gebleken dat hij in de laatste maanden van het vorige seizoen al bezig was met de club over een vertrek. Transferverzoeken zijn er ook voor als laatste redmiddel....

Tot dusver in zijn carriere heeft hij slimme en kleine stapjes in zijn carriere gemaakt wat vooral ervoor zorgde dat hij veel wedstrijden speelde. We kunnen hem op dit punt van zijn carriere qua leeftijd niets kwalijk nemen dat hij NU nog een stap wil maken.

Ik geloof niet in de Chelsea interesse, maar ik geloof wel dat die stap een lastige stap zou zijn voor V Dijk door de concurrentie en dat hij beter af zou zijn bij Liverpool dat de meeste moeite voor hem doet en minder concurrentie voor hem heeft. Voor de saints betekent het tevens het hoogste transferbedrag.

8 augustus 2017 om 13:24

De reden dat het zo lang duurt is oa omdat Van Dijk nu pas een verzoek heeft ingediend. Virgil dacht slim te zijn en er vanuit te gaan dat de club hem wel zou verkopen. Als hij geen verzoek had ingediend en de club hem had verkocht, kreeg hij nog zijn loyaliteits bonus, x% van zijn salaris en mogelijk een deel van de transfersom. Nu maakt hij daar geen kans op met zijn verzoek.
En het niet verkopen aan Liverpool, als ik 2 kopers voor mijn product heb en de ene probeert achter mijn rug om een deal te maken, kunnen ze de koop ook vergeten. Of ze nu wel of niet in het verleden kopers zijn geweest.

8 augustus 2017 om 16:03

Van Dijk heeft 6 maand geleden al aangegeven weg te willen. En als Liverpool €10m meer biedt, zou je wel dom zijn om niet te verkopen aan hen.

Als je weg wilt, teken dan niet een nieuw contract 6 maanden eerder. Zeg dan: ik wil volgende zomer weg en hoef geen nieuw contract.

Ik blijf erbij, als hij gewoon zich als Wanyama en Schneiderlin had gedragen toen hun weg wilde, was deze soap niet gebeurt en kon hij volgend jaar zomer zijn transfer maken.

Maar Jamie Redknapp vindt dat Southampton niet onnodig dwars moet liggen.
Ze hebben altijd hun beste spelers verkocht. Met dit geld kunnen ze juist weer investeren

Aldus een Liverpool coryfee – heeft hij deze mening ook ten opzichte van Coutinho. Opzicht zit l.pool in een zelfde situatie. Volgens Sky Sport heeft Coutinho ook aangegeven naar Barca te willen en ook l.pool heeft zijn beste spelers moeten laten gaan (owen, Suarez, etc.) - Dus waarom ligt Klopp dan zo dwars?
Daar hoor je Jamie dan weer niet over..

8 augustus 2017 om 10:53

Dat is Southampton hun business model dan wel, talenten zoeken en deze zich verder laten ontwikkelen om dan te verkopen.

Liverpool wil de stap omhoog maken en speelt dit jaar weer Champions League. Ze waren bereid om +€70m te betalen voor Keita en Van Dijk, terwijl Southampton dit niet direct doet. Er is ook een verschil tussen bereid zijn je beste spelers te laten gaan, en je beste spelers te moeten laten gaan omdat een Barcelona of Real Madrid (of Manchester City) een monsterbod doet.

8 augustus 2017 om 11:03

Sorry maar twee correcties lijkt mij op zijn plaats..
1- L.pool speelt nog geen CL, ze spelen voorronde – dus wie weet spelen ze op Donderdag in de El..
2- Je zegt: Er is ook een verschil tussen bereid zijn je beste spelers te laten gaan, en je beste spelers te moeten laten gaan omdat een Barcelona of Real Madrid (of Manchester City) een monsterbod doet.

Waar zit het verschil dan tussen Southampton en l.pool, want namelijk beide clubs hebben exact het zelfde gezegd, ook Southampton heeft vanaf het begin aangegeven v Dijk niet te laten gaan en ze hoeven hem eigenlijk ook niet te laten gaan want hij heeft net voor 5 jaar bijgetekend.. Ik snap dat een Southampton bij een Megabod geen nee gaat zeggen, alleen om nu te zeggen dat er een duidelijk verschil tussen beide gevallen zit… Nee

8 augustus 2017 om 11:48

Ik had het over Southampton in het algemeen, ze hebben er in het verleden geen probleem mee met hun spelers te laten gaan naar een Tottenham, Arsenal, Liverpool. Dit zijn clubs die toch wel een stuk onder het niveau van een Real Madrid of Barcelona zitten, dat vaak spelers hun droombestemming is.

In dit geval was Southampton ook wel een beetje op hun tenen getrapt omdat Liverpool het zo publiekelijk heeft gemaakt dat Van Dijk enkel naar Liverpool wou, wat begrijpelijk is van Southampton.

Coutinho heeft ook geen verzoek ingediend om weg te mogen, voor zo ver ik weet zijn dit voornamelijk geruchten van Daily Mail en co. Als hij effectief een transferverzoek indient, zit er als club niet veel op dan te verkopen.

8 augustus 2017 om 10:59

Volgens geruchten wil Coutinho weg, dus totaal niet te vergelijken met een openbare brief van Van Dijk.

8 augustus 2017 om 11:12

Coutinho wilt wel naar Barca als de twee clubs eruit komen. Maar als Liverpool hem niet wil laten gaan, dan wilt die wel blijven.

8 augustus 2017 om 11:28

Nog steeds enkel en alleen geruchten die precies passen in het straatje van Coutinho's eerdere uitspraken over hoe gelukkig hij is bij Liverpool en daar een legende wilt worden. Dan komen de kranten dus met zo'n verhaal op de proppen dat hij wel naar Barca zou willen, maar alleen als Liverpool er open voor staat.

8 augustus 2017 om 14:04

Zozo, hoe weet jij dat? Nadat hij publiekelijk heeft laten weten dat hij WIL (wilt??) blijven bij Liverpool?

De interesse was er meer van Barca om Neymar te pleasen, want anders hadden we wel meer biedingen geruchten gehoord van de betrouwbare kranten en nu is het verdomd stil

Zie eerder Coutinho vertrekken naar PSG over een jaar of 2, omdat PSG overduidelijk bezig is om het complete Braziliaanse elftal binnen te halen haha.

Zijñ zaakwáarnem3r heeft het niet goed ond3rhandeld want heeft hij zijn contract v3rlengd met 5 jaar dan zou je toch. Op zijn minst 3r een clausule in kuñne zette van 50 mil ofzo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren