Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk en Gakpo voorkomen duur puntenverlies Liverpool met rake kopballen

Laatste update:

Liverpool heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de Engelse titelstrijd. The Reds keken in eigen huis vrij lang tegen een 0-1 achterstand aan tegen Luton Town, maar dankzij treffers van Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Luis Díaz en Harvey Elliott kwam het toch nog goed voor de ploeg van manager Jürgen Klopp: 4-1. Dankzij de zege staat Liverpool nu eerste met vier punten voorsprong op Manchester City, dat nog wel een duel tegoed heeft. Arsenal, dat ook een keer minder in actie is gekomen dan Liverpool, volgt op vijf punten van de koploper.

Aan de kant van Liverpool verschenen alle Nederlanders aan de aftrap. Van Dijk in het hart van de verdediging, Ryan Gravenberch links op het middenveld en Gakpo in de punt van de aanval. Laatstgenoemde werd geflankeerd door Díaz en Elliott. Klopp kon niet beschikken over onder meer Mohamed Salah, Alisson Becker, Darwin Núñez en Dominik Szoboszlai. Bij Luton was Tahith Chong één van de aanvallers.

Liverpool was zoals van tevoren verwacht de bovenliggende partij, al zou de eerste helft vooral gekenmerkt worden door het gebrek aan scherpte voor het doel. Zo hielp Díaz de eerste serieuze kans van de wedstrijd om zeep, door na een prima voorbereidende actie van Elliott net naast te schieten. Even dacht Gakpo aan een spectaculair doelpunt, ware het niet dat zijn omhaal een prooi bleek voor de Belgische goalie Thomas Kaminski.

Luton-manager Rob Edwards zag zijn ploeg steeds beter voor de dag komen en nadat de bezoekers een klein kansje misten, was het even later alsnog raak. Na enkele korte combinaties werd Chong vrijgespeeld in de zestien. De 24-jarige aanvaller zag zijn schot gekeerd worden door Caoimhín Kelleher, die echter niet kon voorkomen dat de rebound bij de tweede paal belandde. Daar was het voor Chiedozie Ogbene een koud kunstje om raak te koppen: 0-1.

Liverpool leek al snel langszij te komen. Díaz werd vrijgespeeld bij de tweede paal, maar kwam een teenlengte tekort om binnen te prikken. De Colombiaan besloot het ook van afstand te proberen. De Colombiaan zag zijn schot net te laat dalen. Een goede actie van Gravenberch leidde het volgende gevaarlijke moment in. De Oranje-international besloot Díaz aan te spelen, wat gezien de beperkte vrijheid die de Zuid-Amerikaan had een ongelukkige keuze bleek.

Ook na rust was het Díaz die op het scorebord had kunnen, en misschien wel moeten komen. Allereerst schoot hij tegen de voor Luton reddende engel Teden Mengi aan. De centrumverdediger stond even later opnieuw in het middelpunt van de belangstelling na een vermeende handsbal. Anfield was overtuigd dat het een penalty moest zijn, maar dat bleek onterecht. Luton en Kaminski groeiden in de wedstrijd en dat was terug te zien aan de knappe reflex van de Belg, die daarmee voorkwam dat Gakpo in de korte hoek doel trof.

Even later viel de haast onvermijdelijke gelijkmaker alsnog, toen Van Dijk overtuigend binnenkopte uit een hoekschop van Alexis Mac Allister: 1-1. Anfield kleurde voor even oranje toen ook Gakpo, uit een voorzet van opnieuw Mac Allister, vlak voor de neus van Kaminski raak wist te koppen: 2-1. Alsof er een herhaling werd afgespeeld kreeg Van Dijk een vrijwel identieke kopkans als bij zijn treffer, al voorkwam de prima keepende Kaminski dit keer dat Anfield opnieuw kon juichen.

Liverpool wist de zege in de slotfase veilig te stellen. De ingevallen Andrew Robertson gaf een prima voorzet op Díaz, die van dichtbij een einde aan alle onzekerheid maakte: 3-1. Liverpool was bevrijd en kon zonder druk de aanval blijven zoeken. Robertson veroverde de bal en nadat invaller Jayden Danns Gakpo net niet wist te bereiken, was de afvallende bal een prooi voor Elliott: 4-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een 2e helft wauw zeg.
Had bij rust niet verwacht dat er nog met 4-1 gewonnen zou worden, dacht zelfs we mogen blij zijn met een 2-1
Toch wel weer mooi dat zowel Gakpo als van Dijk een goal meepakken
Díaz had er wel 4 kunnen maken als hij wat scherper was vandaag maar gelukkig voor hem ook een goal.
Ondanks de hele waslijst met blessures wederom een heel mooi resultaat!

21 februari 2024 om 22:34

Valt me op dat Gakpo in het aanvalsspel ook wat toevoegt met zijn veldspel en gemiste kansen 😅 De corner van v Dijk en het doelpunt van Elliot kwamen voort uit een gemiste kans van Cody.

21 februari 2024 om 22:41

Gozer kijk jij Liverpool of kijk je echt alleen naar Gakpo?

21 februari 2024 om 23:08

Om eerlijk te zijn vond ik Gakpo echt niet top vandaag hoor. Hij stond nu basis omdat Salah, Nunez en Jota geblesseerd zijn, maar anders begon hij gewoon op de bank wat logisch is. Vind het een uitstekende speler voor de breedte en hij pakt zijn goals/assists mee, maar ik heb veel liever Nunez of Jota in de spits.

22 februari 2024 om 04:49

Zie je wel een basisplaats voor Cody op de lange termijn? Op de linksbuiten denk ik zelf dan.

22 februari 2024 om 05:59

Reinaldinho ik vind het leuk om een Nederlandse aanvaller bij een Europese topclub te zien en zoom dan in op hem. Gek hè? Deed ik ook met Nistelrooij, Persie en Memphis.

@LFC Gakpo is natuurlijk ook geen spits. Wanneer hij wat meer minuten op links zou krijgen zouden zijn prestaties ook verbeteren, maar goed daar staat die Diaz die oneindig krediet lijkt te hebben.

Heerlijke wedstrijd!! Zo van genoten van ondanks alle blessures dit LFC het toch voor elkaar krijgt om ruim te winnen. 1e helft benut je de kansen niet en in de 2e helft vallen ze bijna allemaal binnen. Nu voorbereiden voor de cup final en hopelijk dat Darwin en Salah erbij zijn! Zover ik begreep is Szobo er misschien wel weer bij maar dat is nog een twijfel geval.

21 februari 2024 om 22:43

Het blijft toch echt een fantastische ploeg. Zelfs met een waslijst aan blessures weten ze de tegenstander van de mat te vegen. De kat krabt de krullen van de trap bij het Liverpool van Klopp

Hopelijk gaan we niet teveel wedstrijden als deze kregen tot aan het einde van het seizoen want dit is niet goed voor mijn gezondheid. Na een kapot frustrerende eerste helft is het een geweldige 2de helft geworden. Anfield die zich even liet gelden waardoor we Luton gewoon wegbliezen. Toch weer een wedstrijd extra overleefd met onze halve selectie uit. Een speler die is uitgelicht moet worden en dat is onze Argentijnse tovenaar Macallister! Waar alle aandacht naar Rice gaat (meer dan terecht) loopt er bij ons eentje rond die maar 40 miljoen heeft gekost en hetzelfde effect heeft. Macca kan echt alles.

Uiteindelijk is het goed gekomen, maar voor de wedstrijd was het nog even billenknijpen. Met Alisson, TAA, Sobzo, Jones, Salah, Nunez, Thiago en Matip geblesseerd.

Echt een ode aan de jeugdopleiding met spelers die doorstromen. Nu met Jones, Bradley, Qunasah, TAA en Kelleher al jongens die regelmatig spelen. Ik hoor ook hele goede verhalen over jongens die nu in de jeugd spelen. Ik hoop dat de volgende trainer ook visie heeft met de jeugdopleiding en niet op korte termijn denkt aan resultaten.

Grote talenten die de komende jaren de kans gaan krijgen en reputatie hebben als groottalent zijn: Danns is een nummer 9 à la Firmino en Kane. Die goed voetbalt en voornamelijk als valse 9 speelt.

Clark is een intelligente nummer 8 die een beetje lijkt op Jones. Moet wel veel werken aan zijn fysiek.

Erg goede wedstrijd van Van Dijk, Gakpo en Mac Alisster. Elliott moet echt werken aan zijn handelingssnelheid en atletisch vermogen. Hij komt soms niet vooruit of neemt de verkeerde beslissing in de passing. Al met al een routineoverwinning. Luton is ook echt heel slecht.

21 februari 2024 om 22:41

Luton vond ik toch niet heel slecht met momenten maakte ze wel indruk op mij. In de tweede helft hebben we ze wel gewoon weggeblazen kan de beste overkomen. En eens over onze jeugd, ik hoop ook op een coach die goed is met youngsters. Want talent lijken we met overschot te hebben in onze academy.

Eigenlijk staat er een heel degelijk elftal aan geblesseerde spelers 😂.Alisson - Trent - Matip - Jones - Bajcetic - Szoboszlai - Thiago - Salah - Nuñez - Jota. Alleen nog een CB en je was klaar geweest. Na een matige 1e helft waar we eigenlijk al 1 of 2x hadden moeten scoren, blazen we Luton de 2e helft helemaal van het veld. Van Dijk deed iets wat Gerard jaar in jaar uit meermaals heeft gedaan dat is namelijk de belangrijke gelijkmaker scoren. Naar mijn mening was Gomez motm, erg nuttige speler die overal achterin inzetbaar is en zelden verzaakt. Fijn dat Gakpo steeds meer het net weet te vinden hopelijk kan die er nog een stuk of 10 bij prikken de komende 3 maanden 😁

21 februari 2024 om 22:50

Konate ook afwezig vandaag en Robertson ook eerste helft en Tsimikas hele wedstrijd.
Dan heb je inderdaad een knap elftal aan afwezigen.

21 februari 2024 om 22:55

Deze spelers zaten wel allemaal op de bank. De spelers die ik noem zaten allemaal niet bij de selectie. Bizar 2/3 jaar geleden hadden we dit niet gewonnen met zo veel geblesseerde omdat er toen nauwelijks jeugd was dat kwaliteit genoeg had om dit op te vangen. Nu hebben we gelukkig met Jones, Elliott, Bradley en Quansah spelers die dat wel kunnen.

En daarom probeer ik toch altijd met een schuin oog naar Liverpool te kijken, zelf tijdens de CL wedstrijden. Want soms hebben ze van die knotsgekke wedstrijden zoals deze, ik heb echt genoten van het tempo en de intensiteit. Ik heb ook amper iets gezien van de CL wedstrijden vandaag, zegt genoeg over deze match haha.

Wat een voetbal zeg , hoge tempo alles er aan doen om te winnen 2 e helft 300 procent druk zetten! Beste wedstrijd van de avond ! Champions League was er niks bij !

22 februari 2024 om 07:49

Heb jij naar 3 tv's gekeken, een club als Luton zul je namelijk nooit zien in de CL. Dus zo speciaal is het ook niet om van Luton te winnen. Wat wel leuk is dat Koeman kwam kijken naar de 3 Nederlanders.

22 februari 2024 om 08:34

Het was iig een leukere wedstrijd om te kijken dan alle CL potten bij elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren