Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk blijft ook onder Van Gaal gewoon de aanvoerder van Oranje

Laatste update:

Virgil van Dijk is de aanvoerder van het Nederlands elftal in de kwalificatiecyclus richting het WK van volgend jaar, zo heeft bondscoach Louis van Gaal dinsdag bekendgemaakt op de persconferentie. Van Dijk is al sinds 2018 de aanvoerder van Oranje, al zat de band vanwege zijn knieblessure tijdens het EK om de arm van Georginio Wijnaldum. De middenvelder van Paris Saint-Germain gaat verder als tweede aanvoerder, terwijl Daley Blind captain nummer drie is.

"Ja, dat is 'ie", antwoordt Van Gaal op de vraag of Van Dijk weer de eerste aanvoerder is van het Nederlands elftal. "En de tweede is Gini Wijnaldum en de derde is Daley Blind. Die drie spelers heb ik ook als eerste opgebeld. Ik heb zoveel mogelijk gelaten wat ik kon laten, in de oude samenstelling." Van Dijk kreeg in 2018 de aanvoerdersband van toenmalig bondscoach Ronald Koeman. Zijn opvolgers Dwight Lodeweges en Frank de Boer hielden daarna ook het vertrouwen in de Liverpool-verdediger, die onlangs zijn rentree maakte bij the Reds.

Van Dijk is blij dat hij weer onderdeel uitmaakt van de Oranje-selectie, na een absentie van bijna een jaar. "Het voelt als vanouds, ik ben enorm blij hier weer te zijn met de jongens. Het is toewerken naar een heel belangrijke pot (tegen Noorwegen, red.). Ik ben en er inderdaad heel lang uitgeweest en heb tijdens het EK moeten toekijken, dat was heel zwaar. Op het EK hebben we het niet waargemaakt, maar we moeten vooruitkijken. Ik denk dat ik weer de oude ben, ik merk dat ik daar goede stappen in maak", aldus Van Dijk, die onlangs werd geprezen door Erling Braut Haaland.

"Ik denk dat hij de beste verdediger is. Er zullen ongetwijfeld een aantal mensen in deze ruimte (Haaland schoof maandag aan bij de persconferentie richting het duel met Oranje, red.) het met me eens zijn. Hij is snel, sterk en slim, dat zijn de belangrijkste aspecten die je moet hebben. Ik heb twee keer tegen hem gespeeld", zo klonk het in gesprek met TV2. Van Dijk reageert een dag later op de lofzang van de Noorse spits. "Zei hij dat? Nou, dat is aardig van hem."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Terecht, wie anders zou je zeggen, blij dat de baas er weer is!

Vind Wijnaldum en Blind slechte tweede en derde keuze ik had Frenkie tweede aanvoerder en De ligt derde aanvoerder gemaakt.

31 augustus 2021 om 14:13

Ik zie in Frenkie de Jong geen leider. Verder presteert De Ligt bij Oranje nog vrij wisselvallig. Hij zal ongetwijfeld in het komende decennium de aanvoerdersband gaan overnemen, maar voor nu lijkt het me beter om wat stabiele spelers de band om te laten doen.

31 augustus 2021 om 14:16

Ik zie juist wel een leider in Frenkie, en De ligt is bij Ajax ook aanvoerder geweest dan kan je bij Oranje wel derde aanvoerder zijn.

31 augustus 2021 om 14:41

@lampen: waar zie je dat aan dan? Ik zie het in ieder geval niet. Hij is nog behoorlijk jong, is geen big-game player en ook in de communicatie met de scheidsrechter is hij niet geweldig. Ik zie hem vooral kaarten pakken door tegen scheidsrechter te gaan praten. Hij roept volgens mij veel onhandige dingen.

Voorlopig behoorlijk ongeschikt.

31 augustus 2021 om 14:50

Frenkie wordt de beste speler van Oranje denk ik. Maar of het een 'echte leider'is of wordt weet ik niet

31 augustus 2021 om 14:15

Frenkie alsjeblieft niet zeg, die staat nu al bij ieder wissewasje als een kind te zeuren bij de scheidsrechter.

31 augustus 2021 om 14:16

Op basis waarvan zie jij in Frenkie een leider dan want hij heeft totaal geen leiderschapskwaliteiten. De Ligt kan ik wel begrijpen.

31 augustus 2021 om 14:18

Mee eens.... ik zou voor de Vrij en de Ligt gaan als tweede en derde

31 augustus 2021 om 14:29

Vooral frenkie! Staat toch altijd al te mekkeren bij de scheids

31 augustus 2021 om 14:30

De Ligt is inderdaad een leider qua type maar kan zich eerst beter focussen op zijn eigen prestaties. Bij het Nederlands elftal maakt hij soms van die rare fouten. Die moeten eruit. En Frenkie aanvoerder is het ook niet. Maar goed buiten Van Dijk is er sowieso niet veel.

31 augustus 2021 om 14:39

Rare fouten? Dat druk je nog licht uit. Ik vind de Ligt wat dat betreft echt een verschrikking. Heeft Ajax persoonlijk een titel gekost, Oranje het WK, en nu ook al het EK. Het is tijd dat die jongen eens aangepakt gaat worden. Ik denk ook zeker dat van Gaal hem gaat laten banken, en met de Vrij en van Dijk gaat spelen

Verder eens met je text

31 augustus 2021 om 14:45

Heeft ook Ajax de Champions League finale gekost, Juve de titel, de beker en Jong Ajax het kampioenschap.

31 augustus 2021 om 15:00

Ajax een titel gekost? Welke dan? Want in 17/18 was Ajax gewoon op een grote achterstand 2e geworden. Ik ben het overigens niet mee eens dat die zo slecht is. Hij speelde bijvoorbeeld tegen Tsjechië ook een hele goeie 1e helft. Wat ik met die fouten bedoel is dat hij hele goeie wedstrijden kan spelen maar opeens dan een rare fout maakt zoals die handsbal of die aanname tegen Engeland en toen die en penalty veroorzaakte. Maar goed maakt mij niet zoveel uit zolang Van Dijk maar speelt. En ben ook wel benieuwd hoe die samen met De Vrij gaat spelen.

31 augustus 2021 om 14:33

Ik denk dat je ernstig onderschat wat het aanvoerderschap inhoudt en wat voor rol deze spelers spelen. Op basis van hun sterke karakters, ervaring en aanzien binnen de groep zou ik voor de huidige aanvoerders kiezen. Op basis waarvan zou je voor andere aanvoerders kiezen?

31 augustus 2021 om 15:43

Lampen, hier maak je helaas een verkeerde inschatting. Frenkie is totaal geen leider. Wijnaldum heeft zich op dit gebied veel beter bewezen. Vooral ook de rol die hij overal opgepakt heeft. Bij PSV en Liverpool... Zeer terecht. En ook Blind is prima. Gelukkig geen Depay als derde aanvoerder, want dit is ie gewoon niet. Topspeler, maar net als Frenkie geen leider met band.

31 augustus 2021 om 16:01

Allebei niet, alsjeblieft zeg. Wijnaldum vind ik veel meer een leiderstype dan Frenkie, en De Ligt moet zich eerst maar eens op zn eigen spel focussen, die zou bij mij in een 433 niet in de basis staan zelfs. Al vind ik ook Blind een rare keuze, schandalig dat die nog bij Oranje zit. Je hebt niets aan een speler die alleen aan de bal goed is. Ik had Memphis derde aanvoerder gemaakt en desnoods Dumfries, maar geen Blind.

31 augustus 2021 om 17:31

Leuke praters, luister graag naar ze, maar echt leiders?

Ik weet iig niet waarom Wijnaldum en Blind zoveel slechter zijn ten opzichte van die 2.

Nou, dit komt toch wel als een donderslag bij heldere hemel. Ik denk niet dat iemand hier ook maar over getwijfeld heeft. Hij is momenteel de enigste leider die we hebben en doet dat ook geweldig.

31 augustus 2021 om 14:20

Dat hij aanvoerder is, is meer dan logisch. Maar dat het de enige leider is, is natuurlijk onzin. de Ligt is gewoon aanvoerder geweest van het gouden team van Ajax en is momenteel (reserve) aanvoerder van Juventus.

31 augustus 2021 om 14:58

Zo'n rol komt naar mijn mening te vroeg voor De Ligt. Z'n prestaties zijn er op dat niveau nog niet naar (zeker niet in Oranje) en in de wedstrijden dat hij de boel neer kon zetten, vond ik dat ook niet heel geslaagd. Van Dijk is naar mijn mening de enigste logische keuze.

31 augustus 2021 om 16:00

@sirius,
Dat van Dijk logische keuze is hoor je mij ook niet over twijfelen.
Maar om nu te zeggen dat het te vroeg komt, of dat zijn prestaties er niet voor zijn vind ik onzin.

Omdat hij in zijn debuut 2 fouten maakte 4 jaar geleden (op 17-jarige leeftijd) en op het EK een handsbal maakte, wat iedereen afschuift dat we daardoor verloren, maar we gewoon verloren omdat de grote namen niet presteerde, en Malen een vette kans miste.

Hij heeft 2 jaar geleden gewoon een elftal naar de halve finale van de CL geleid, tegen niet de minste tegenstanders.
Ook heeft hij op het Nations League laten zien, absoluut wel aan te kunnen en het niveau te hebben.

Dat lijkt me volledig terecht, volgens mij de man met het meeste aanzien en grootste leiderschap.

Ik ben heel erg benieuwd naar het Oranje onder Louis van Gaal.

Tuurlijk, wie had je anders aanvoerder gemaakt. Wijnaldum heeft toch wel bewezen dit echt niet te kunnen, staat totaal niet boven de groep waar van Dijk wel staat. Dat Wijnaldum en Blind als 2e en 3e aanvoerder zijn aangewezen noem ik gewoon een gebrek aan beter, naast van Dijk is er gewoon geen enkele echte leider.

31 augustus 2021 om 14:42

Is niet een gebrek aan beter, blind presteert al maanden niet meer en is duidelijk de zwakste schakel bij zowel ajax als oranje als het gaat om verdediging. Waarom deze gozer zoveel kansen krijgt en de media hem met rust laat is me een raadsel?

31 augustus 2021 om 14:53

Gebrek aan beter betreft leiderschap, niet kwaliteit.

31 augustus 2021 om 15:50

Wat heb je aan leiderschap als je niet beschikt over de kwaliteiten die er nu nodig zijn. Zijn jongens als Babel en Strootman niet om dezelfde redenen net voor het EK afgebrand door alles en iedereen inclusief jij? Maar nu wil je om dezelfde redenen wel Blind verdedigen. Dat is precies de reden waarom ik het zo krom vindt dat sommige spelers compleet worden afgebrand maar de ideale schoonzoon Blind kans op kans krijgt in vergelijking met andere tot aan 3e aanvoerder toe.

Voorheen was Memphis de derde aanvoerder toch? Ben benieuwd of hij dit als een degradatie ziet en hoe hij daar verder op gaat reageren.

Leek me vrij duidelijk dat Van Dijk aanvoerder is en gelukkig blijft. Zonder Van Dijk valt het helemaal uit elkaar zonder zijn leiderschap op het veld.

Inderdaad er zou geen betere zijn als deze kerel.

Staat zijn mannetje en straalt rust en leiderschap uit.

terechte keuze kan geen andere speler aanwijzen die het wel zou moeten zijn als van Dijk zelf aanwezig is
beste man om het leiderschap te leiden in dit elftal

En dus zitten we nog wat jaartjes vast aan Blind.. snap echt niet hoe die man zoveel interlands heeft mogen spelen

Blind 3e aanvoerder? Hoelang blijft deze jongen een kans krijgen? Hij speelt echt als een zoutzak bij Ajax en Oranje afgelopen half jaar. Andere jongens worden meteen afgeschreven bij zulke prestaties maar hij krijgt kans op kans plus nog 3e aanvoerder.

31 augustus 2021 om 15:00

Nou ja, bij Oranje speelt hij al drie jaar vaker slecht dan aardig. Het zal ongetwijfeld zijn vanwege zijn ervaring, maar ik vraag me af hoelang het nog duurt voordat hij echt door de mand gaat vallen in Oranje.

Ik ben niet per se blij met Blind als 3e aanvoerder, want dat betekent dat hij nog een stuk langer in Oranje gaat spelen. Vind hem momenteel al een tijdje bij Ajax een van de minste spelers. Zelfs in de wedstrijd tegen Vitesse was hij degene die het minst speelde, terwijl de rest het zeer sterk speelde. Kan echt niets meer belopen, en als hij dan slecht passt en positioneert dan is hij echt compleet waardeloos.

Aan de andere kant hebben we Wijndal en van Aanholt aan die linkerkant gehad, en dat beviel ook voor geen meter. Wijndal heeft volgens mij 2 goeie wedstrijden in Oranje gespeeld en toen was het klaar.
Misschien meer met Ake weer gaan proberen?

31 augustus 2021 om 14:57

Het is puur bij gebrek aan beter. Ik denk niet dat Blind door zijn functie als derde aanvoerder verzekerd is van speeltijd, zeker niet onder een no-nonense trainer als van Gaal. Het wordt tijd dat er eens een paar wereldtalenten doorbreken voor de back posities. In Rensch en Malacia zie ik nu ook niet bepaald toekomstig toppers. Wie was onze laatste echt goede back in Oranje? Opa van Bronckhorst? Daarna is het ronduit armoedig wat er heeft rondgelopen.

31 augustus 2021 om 15:16

Malacia opstellen kan ook en als Blind zoals v Gaal zegt meteen opgesteld wordt gaan ze 5-3-2 spelen

31 augustus 2021 om 15:57

Het probleem bij Blind is dat hij ontzettend veel handeling snelheid tekort komt zowel ze snelheid als acceleratie kan echt niet meer. Waar die voorheen er nog mee wegkwam met andere kwaliteiten zoals ze geprezen inzicht en spel vooruit ( Wat ik allemaal wel vindt meevallen maar analisten constant zeggen ivm vriendschap vader) Is het nu echt een groot probleem. Elke snelle buitenspeler met een goeie loopactie gaat hem voorbij in de counter. Dit zag je tegen PSV vs Maduke maar ook tegen Tsjechië tijdens het EK. Liever investeren in een Malacia of andere back die qua snelheid nog wel meekan.

@suripride,

Misschien niet slim om te reageren op je, omdat je domme opmerkingen plaatst zoals "analisten constant zeggen ivm vriendschap vader".

Ik ben het er mee eens dat Blind snelheid en acceleratie tekort komt, maar als je niet inziet dat hij voetballend en positioneel héél veel in zicht heeft, dan denk ik dat je beter moet gaan kijken, of misschien een andere sport moet gaan volgen, want dan is voetbal niet het spelletje waar je verstand van hebt.

Daarnaast vind ik het knap dat je dit tegen psv en Tsjechië zag, vooral omdat hij tegen psv LCM was, dus van Ginkel als tegenstander had, Waar Tagliafico en Martinez (LA & LCV) Madueke moesten aanpakken, en omdat hij tegen Tsjechië fungeerde als LCV, met een team waar 1 spits in stond. Daar had de Ligt Schick als tegenstander en van Aanholt en Dumfries hadden hun middenveld moeten oppakken. Dus beiden voorbeelden raken kant noch wal.

31 augustus 2021 om 16:38

Aah jij bent precies dezelfde voetbal liefhebber die jongens als Depay, Wijnaldum als eerste afkraakt maar tegelijkertijd Blind blijft prijzen om ze voetbal inzicht en positionering terwijl hij vaak de zwakste schakel is in het elftal. Als je niet inziet dat spelers hem heel vaak eruit lopen en dat de laatste goal tegen Tjechie nou precies het top punt is van de tekortkomingen van Blind, vraag ik me echt of je wel verstand hebt van voetbal. Want op wij Nederlanders na is niemand onder de indruk van spelers zoals Blind en moeten we echt kappen met dit soort spelers op grote voetstuk te brengen en te forceren in het Nederlands elftal ivm inzicht. Fysieke onderdeel wordt met de hedendaagse voetbal steeds belangrijker en als je snelheid te kort komt hoor je niet thuis in Oranje en bij Ajax.

1 september 2021 om 09:31

Inzicht is 1, uitvoering is 2, op een dag dat Blind dat laatste niet kan brengen, zoals dus tegen Twente, dan brengt hij werkelijk niets. Positionering kan best lastig zijn zeker als je tegenstander weet dat hij je toch op snelheid kan kloppen.

Blind is een goeie voetballer als hij het goeie voetbal brengt, maar dat gebeurd maar eens in de zoveel tijd

1 september 2021 om 09:56

@krovikan,

Daarom staat hij ook elke week in de basis in een Ajax dat halve finale CL behaalde, In een Ajax dat al jaren op rij kampioen is, en de beker wint...

Omdat hij tekort komt.... Damn

@suripride,

En jij bent een van die voetballiefhebbers die niet ziet dat bij de 2e goal van Tsjechië;
Wijnaldum te langzaam naar de bal op 35 meter van de goal gaat, Dumfries als een blind paard vooruit sprint, terwijl Tsjechië in balbezit is, en precies zijn dekking zone induiken, hij had die aanval makkelijk kunnen stoppen, door gewoon te blijven staan, dat Stefan de Vrij vervolgens zijn man he-le-maal niet aanpakt. nog niet eens stoort.
Maar vervolgens zie je wel dat Blind (die weliswaar 2 personen tegenover zich heeft staan) een keuze moet maken, daarmee te langzaam voor zijn man is.

Ik geef in mijn tekst duidelijk aan dat Blind snelheid en acceleratie mist. Maar je wil alles volgens mij op hem aanrekenen, terwijl er 3 spelers va tevoren al fouten maken. En hij vervolgens tussen 2 man staat, en die goal op hem aanrekent.

Hoe hypocriet kun je zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren