Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart ziet gemis bij Ajax: ‘Die schoot er een paar over de omheining’

Laatste update:

Voor Ajax staat komende zondag de topper tegen PSV in de Johan Cruijff ArenA op het programma. Erik ten Hag kan in dat duel geen beroep doen op Hakim Ziyech, die weken aan de kant staat met een kuitblessure. Rafael van der Vaart geeft in gesprek met de NOS aan dat de afwezigheid van Ziyech een gigantische invloed op het spel van Ajax heeft.

Van der Vaart zag in de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax (2-1) de bevestiging dat Ziyech de ‘belangrijkste en beste speler’ bij de Amsterdammers is. “Hij draagt dat team heel erg in zijn eentje. Als zo'n speler niet meedoet, zie je dat bepaalde automatismen ontbreken. Wie moet dan die bal geven? Dan krijg je dat spelers de ballen naar elkaar toe spelen van: doe jij het maar. Nu gingen ze met z'n allen lopen, stond eigenlijk iedereen op een rij en moest de pass van Martínez komen. En die schoot er een paar over de omheining.”

“Als hij de bal verliest, of een ander, is hij de eerste die volle bak erop gaat. Vroeger wilde hij nog weleens een wegwerpgebaar maken als hij de bal niet kreeg, maar dat doet hij niet meer”, gaat Van der Vaart verder. Hij constateert dat Ziyech in de omschakeling ‘niet eens nadenkt’, maar er ‘meteen eropaf sprint’. “Dat is geweldig om te zien en slaat ook over op het publiek. Dat merk je ook, hij is megapopulair geworden.”

Van der Vaart zou Donny van de Beek op ‘tien’ zetten, terwijl hij Ten Hag adviseert om Quincy Promes op links, Ryan Babel in de spits en Dusan Tadic op rechts te zetten. “Ik denk ook dat Neres erg gemist wordt op dit moment, dat wordt vaak onderschat. Met Babel en Promes heb je eigenlijk twee dezelfde types. In Neres had je er nog eentje die de snelheid en dribbel had om er voorbij te gaan, of met een rare actie uit het niets iets kon creëren.”

Ajax - PSV eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 van de fijnste analist op dit moment, Rafael. Echt een genot en heerlijk om deze aan de tafel van Studio Voetbal te zien zitten. Nuchter, goede kijk op het spel, altijd eerlijk en direct.

De ergste fout vond ik gewoon het opstellen van Siem de Jong. Al had je daar een jeugdspeler neergezet was het beter gegaan, iets wat je ook zag in de laatste 20 minuten.

31 januari 2020 om 13:28

Kwam het alleen door het opstellen van Siem de Jong of kwam het vooral dat de instelling beter was en je met Eiting meer voetbal hebt dan met Gravenberch (die echt slecht was) ?

31 januari 2020 om 13:30

Jaa ik ben het zeker mee eens dat het niet alleen aan Siem de Jong lag maar ook dat Gravenberch er niet lekker inzat. Maar Gravenberch probeerde af en toe nog wat, terwijl SDJ echt amper gezien hebt....

Ik ken Ajax supporters die nooit echt fan van Ziyech zijn geweest, maar langzamerhand toch steeds meer toe moeten geven dat deze man wel heel erg belangrijk voor Ajax geworden is.

31 januari 2020 om 13:48

Ik ken Ajax supporters die altijd echt fan van Ziyech zijn geweest en hopelijk snel (net als ik) weer mogen genieten van Hakim op het veld.

31 januari 2020 om 15:25

Als je elk seizoen weer zo'n rendement op de mat legt, kun je gerust stellen dat Ziyech zeer belangrijk is voor Ajax. Ik wist niet dat daar ooit twijfel over heeft bestaan. De kritiek op Ziyech had toch meer met zijn gedrag te maken.

Zoveel geld op de bank en dan moet je het toch toen met een Babel en Promes in de aanval. Las vandaag nog een reactie van Myvision over heel Europa domineren met het elftal van vorig jaar, nou in de voorhoede zijn nu 2 spelers weggevallen met blessures (geen eens verkocht), dan is dat domineren wel heel ver weg met deze Europese middelmaat. Je ziet dat er vrij weinig overblijft van die 'geniale' aankoop van een Promes als de toevoer wegvalt. Voetballend is het gewoon heel pover, en dan haal je in de winterstop een speler die voetballend nog minder is die ook in de voorhoede moet gaan spelen, en dan maar afvragen waarom het van voren niet meer loopt?

31 januari 2020 om 13:31

Promes heeft toch bewezen goed bruikbaar te zijn, Babel valt tot nu toe heel erg tegen. ik vind wel dat Ajax er teveel op achteruit gaat als Ziyech er niet bij is. Dat ligt niet alleen aan de kwaliteiten van een Promes, maar meer aan het ontbreken van een soort gelijke voetballer.

31 januari 2020 om 15:18

Promes moet het toch vooral hebben van z'n loopacties in de 16 en daaruit voortvloeiend de geniale ballen van Ziyech. Buiten dat is de impact van Promes helemaal niet zo geweldig. Verder valt het me ook op dat Promes veelal belangrijk is tegen de kleintjes.

31 januari 2020 om 16:10

Voor mijn gevoel valt dat tegen de kleintjes wel mee. Maar ik ben het er wel mee eens dat Promes het minder van de eigen acties maar meer van de passes moet hebben. Dat is denk ik nu ook het grootste probleem. Want ditzelfde geld ook voor van de Beek. Beide zijn heel gevaarlijk is ze de bal voor de goal krijgen, maar hebben zelden de actie met de bal die tot gevaar leidt.

31 januari 2020 om 13:36

Volslagen idiote opmerking natuurlijk dat Ajax wel eventjes Europa zal gaan domineren, totaal niet haalbaar en realistisch. Ook de vergelijking is niet te begrijpen, vorig jaar was gewoon een bijzonder extreem goed jaar. Dat gaat gewoon voorlopig niet meer geã«venaard worden. Dat betekent ook dat het automatisch minder loopt of gaat lopen, dat is inherent aan de prestaties van vorig seizoen.

31 januari 2020 om 13:42

Dat heb je nu met een team , als er een paar stukjes wegvallen gaat het niet allemaal van zelf meer.
Het komt meer voor dat een bepaalde speler uitblinkt door de mede-spelers om hem heen. Daarom komt het nog wel eens voor dat een speler het goed doet bij de ene club en totaal niet uit de verf komt bij de andere . Promes profiteerd optimaal van de aanwezigheid van Ziyech en andersom ook.

31 januari 2020 om 14:01

@ Bossie, waarbij Promes veel afhankelijker is van Ziyech dan andersom. Daarbij geldt dit niet alleen voor Promes. Neem een vd Beek. Ook een vd Beek profiteert van Ziyech en is vaak veel minder aanwezig als Ziyech er niet bij is.

zonder Ziyech ben je in 1 klap al je creativiteit kwijt dus dat ga je voelen als Ajax zijnde. Tadic heeft ook wel creativiteit maar is niet echt een spelverdeler en meer een aanvaller

31 januari 2020 om 15:23

Tadic heeft ook wel het nadeel dat hij vrij langzaam is. Daardoor moet je hem al snel in de voeten aanspelen. Maar goed, met Tadic ben je wel verzekerd van een behoorlijk rendement en daar heeft hij eigenlijk niet zozeer een andere speler voor nodig. Betreft Ziyech en dus Tadic is de rest wel echt afhankelijk van die twee.

31 januari 2020 om 16:47

Genoeg anderen specialisten die de creativiteit kunnen brengen, niet in uitzonderlijke mate als Ziyech. Maar het is zeker niet zo dat alle creativiteit verloren is, daar mee laat je blijken dat Ajax alleen uit Ziyech bestaat en dat is natuurlijk niet zo.

Kan me wel vinden in de analyse van Van der Vaart. Ik zou voor dezelfde opstelling kiezen. Eiting, Gravenberch en VD Beek op het middenveld.

31 januari 2020 om 14:03

Ik zou Gravenberch eruit halen, Traore in de spits, Promes op het middenveld en Tadic naar links (of misschien wel naar rechts en Babel links, omdat Tadic anders te vaak moet verdedigen tegen Dumfries).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren