Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart kritisch op Jeroen Stekelenburg na interview met Van Dijk

Laatste update:

Rafael van der Vaart vindt dat Jeroen Stekelenburg meer kritische vragen had kunnen stellen aan Virgil van Dijk na afloop van het duel tussen Letland en het Nederlands elftal (0-1). De verslaggever van de NOS vroeg de aanvoerder van Oranje onder meer of het ‘niet moeilijk is je kop erbij te houden’ in de entourage waarin er tegen Letland gevoetbald moest worden. “Die vragen kregen wij vroeger niet”, zegt Van der Vaart in de studio van de NOS.

“Het werd op het einde nog wel wat té spannend, ja. Als je kijkt naar die laatste kans... Dit is een wedstrijd waarvan iedereen verwacht dat we die winnen en dat is heel normaal. Dat hebben we gedaan, denk ik. We kregen veel kansen, maar hij ging er maar een keer in”, zo analyseert Van Dijk het duel aanvankelijk voor de camera van de NOS. “Wij hebben hen goed geanalyseerd en het is een team dat niet opgeeft en blijft rennen. Ze zetten niet hoog druk, maar aan de bal spelen ze wel heel opportunistisch. We wisten dat het nog niet afgelopen zou zijn, ook al stonden we voor. Op het einde deden we er alles aan om de nul te houden.”

“Hoe moeilijk is het om je kop erbij te houden? Jij maakte ook een foutje. Dan heb je in alle stadions op de wereld gespeeld en dat lijkt me zo moeilijk”, vraagt Stekelenburg vervolgens over de entourage in het Daugavastadion in Riga. “Fouten horen bij het voetbal”, reageert Van Dijk. “Ik ga geen excuses verzinnen waarom er fouten gemaakt worden, daar moeten we beter mee omgaan. Het veld was niet optimaal, maar dat was voor beide ploegen zo. We hadden op de fases waarin zij gevaarlijk werden beter moeten handelen. Maar goed, we hebben drie punten, gaan terug naar Nederland en spelen maandag weer een belangrijke wedstrijd.”

Stekelenburg vraagt zich vervolgens af of het ‘zin heeft zo’n wedstrijd te analyseren’. “Ik denk dat we het zeker gaan analyseren met de bondscoach. Dat is ook wel goed, het hoort er ook bij en willen allemaal stappen maken. Als groep, als speler. Dat kan alleen door kritisch te kijken naar fouten en verbeterpunten”, zegt Van Dijk. Tot slot wil Stekelenburg weten of ‘dit soort avonden ooit leuk worden’. Van Dijk: “Hoort erbij. En ik geniet enorm, ik ben er lang uit geweest en maak nog steeds stappen. Oranje is het hoogst haalbare als Nederlandse voetballer. Aanvoerder. Ja, geweldig.”

“Wat was het slecht, hè. Dit zijn de avonden waarvan wij als analisten niet vrolijk worden”, begint Van der Vaart in de studio van de NOS. Collega-analist Pierre van Hooijdonk wijst erop dat dit ook avonden zijn ‘waar je als speler ook niet blij van wordt’. Van der Vaart vervolgt: “Ik vind wel... We zaten net naar Van Dijk te luisteren en ik vind dat Stekelenburg wel iets kritischer mag zijn met zijn vragen. Het was heel erg: ‘Je speelt normaal bij Liverpool en nu hier’. Die vragen kregen wij vroeger niet.”

Presentator Tom Egbers neemt het voor Stekelenburg op. “Dat kan toch een verklaring zijn, dat je normaal op een vol Anfield speelt. Dat is anders. Je mag ook een vraag stellen, toch?”, benadrukt Egbers. “Natuurlijk is dat anders, maar daar kun je je van tevoren op instellen. Als journalist mag je best zeggen dat het een draak van een wedstrijd was en je niet zomaar de bal over de zijlijn hoeft te spelen. Ik vind dat het iets kritischer had gemogen, laat ik het zo zeggen. Dit was wel heel begripvol.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal gelijk heeft Van der Vaart stel wat kritischere vragen na zo'n belabberde uitslag tegen zo'n voetbaldwerg.

9 oktober 2021 om 00:10

Natuurlijk mag dat, maar wie heeft daar enige baat bij? Deze gasten gaan dit echt nog wel analyseren, daar zijn gesprekken met de media niet voor nodig. In de tijd van Van der Vaart kregen ze echt wel dat soort vragen.

9 oktober 2021 om 09:49

Haha, dat zou al helemaal te gek voor woorden zijn. Gewoon collectief de schijn ophouden dat het allemaal prima was, omdat de spelers daar baat bij hebben. Als journalist noem je het beestje gewoon bij zijn naam; als het spel goed was en wanneer het spel dramatisch is tegen een nog dramatischere tegenstander. Van der Vaart benoemt dat goed. Een verademing als analist bij de NOS.

9 oktober 2021 om 21:18

Alsof het dan beter gaat… zou leuk zijn als we een keer met zijn allen naar het doel toe zouden werken. Niet van die vervelende journalisten die alles willen verstoren, maar ook wereldkampioen worden.

9 oktober 2021 om 23:37

Kritische vragen stellen is wel één van de belangrijkste taken van een journalist. 'Hela, hola, kindercola!' bewaren ze maar voor het Jeugdjournaal.

10 oktober 2021 om 09:46

Dat snap ik als het gaat om beleid of het al dan niet ethisch handelen, maar wat is het belang als het gaat om kritische vragen stellen aan Van Dijk? Waar wordt het volk over geïnformeerd?

9 oktober 2021 om 13:03

Jeroen Stekelenburg is de nar van de journalisten. Die weet niet wat een kritische vraag is en lijkt vooral belangrijk te vinden dat hij aardig wordt gevonden door de spelers.

9 oktober 2021 om 13:06

De uitslag was alleen niet belabberd, gewoon winst dus 3 punten terwijl Turkije en Noorwegen gelijk speelde. Oranje staat nu bovenaan. Het doel is kwalificatie WK en niets anders.

Deze journalist maakte tijdens het EK voetbal vlogs voor de nos. Totaal niet serieus te nemen, misschien voor jeugdjournaal. Zijn broer was die assistent die er onder Koeman ook al zat. Hij is als pers nooit kritisch geweest over dat de boer geen eigen staf mocht samenstellen. Wat bij iedereen verwacht zou worden. Maar ja dan kick je indirect je broer eruit. Geen idee of ie er nog zit. Zat bij Almere. Viel vies tegen en was gauw vertrokken. Snap nooit hoe er zo veel mensen bij de knvb zitten. Jeugd zit vol met vage trainers. Of konterman die bij Zwolle er niks van bakte daar de jeugd ook heeft getraind. Nu vd looi die spelers even de les wil lezen. Afgelopen ek voor -21 schaam je je toch voor je coach hoe hij de pers te woord staat.

Vind het sowieso geen goede journalist, maar hij zit daar enkel omdat pappie vroeger eindredacteur was bij de NOS, vriendjespolitiek dus. Zou mooi zijn indien ze daar eens de bezem erdoorheen zouden halen. Tom die de autoque niet kan lezen en veel fouten maakt weg, Stekelenburg weg, die oude voetbalcommentatoren zoals Snoeks weg.

8 oktober 2021 om 23:47

Tom Egbers kan echt niet meer. Je ziet Pierre af en toe ook kijken van ben je nou serieus 😂

9 oktober 2021 om 00:17

Tom is een held, voor mij heeft hij een gigantische gunfactor en zal hij dat altijd blijven houden. Maakt Tom foutjes? Ja. Is het een keiharde voetbalkenner? Nee. Toch heeft hij zo’n gigantisch sympathieke uitstraling dat ik het hem nooit kwalijk neem. Echt een beetje een sulletje, waardoor je het hem vergeeft. Ik denk dan altijd ‘typisch Tom’ en blijf toch geboeid. Hij is in ieder geval zeer integer en oprecht.

9 oktober 2021 om 11:50

Tom is gewoon Tom. Zoals Mart Mart was. Gewoon koesteren zo lang ze te zien zijn. Dat ongemakkelijke maakt het juist soms extra geinig. Omdat het niet vol humor zit natuurlijk. Tom zijn reportages vanuit Britse landen is het mooiste trouwens. Of Ruud van Nistelrooy docu op YouTube van nos. Deze week nog gekeken. Echt mooi gedaan 2006 geloof ik.

9 oktober 2021 om 21:58

100% mee eens. Tom zit er veelal lacherig bij.

Ik vind Vd Vaart echt een gigantische oetlul als analyst, en hij denkt nog dat hij leuk en interessant is ook. En dan gaat hij anderen dc maat nemen die hun werk uitvoeren? Echt super pijnlijk, bijna net zo slecht en ergerlijk als Sneijder.
Ps, ik ben Ajacied in hart en nieren dus ik zeg dit niet uit uit afkeer of zo.

9 oktober 2021 om 00:43

Eigenlijk doe jij nu dus precies hetzelfde als van der Vaart. Is dat dan ook pijnlijk en ergerlijk?

Waar komt dat 'we kregen veel kansen' toch altijd vandaan. zoveel hebben we er echt niet gehad hoor. of heb ik nou wat gemist?

9 oktober 2021 om 23:41

Volgens het altijd betrouwbare oordeel van Van Gaal heb je er een stuk of 11 gemist.

Die stekelenburg is inderdaad een beetje een kontenkruiper. Hoe hij en Arno Vermeulen aan die tafel gingen zitten na de vorige interlandperiode om van Gaal te verheerlijken was tenenkrommend. Die Bert Maalderink hebben ze doorgeselecteerd en naar het schaatsen gestuurd, maar die was zelfs beter. Had ook een leuke klik met van Persie en Sneijder met name, lekker brutaal af en toe. Deze gozer met z'n lieve gezicht doet dat nooit.

Ook ik haak af als Jeroen S. aan tafel zit of interviews doet. Tenenkrommende vragen en nooit diepgang. Echt een flut journalist die beter bij Privé kan werken

Het niveau van de sportjournalisten bij de NOS is heel erg bedroevend en over de top...wisselen AUB.

Stekelenburg is echt een drol van een journalist. Heel goed dat Louis hem van de week flink aanpakte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren