Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart en Van Hooijdonk verbaasd: ‘De vraag is of je hem nodig hebt’

Laatste update:

De keuze van bondscoach Ronald Koeman om Joël Veltman maandagavond een basisplaats te geven in het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Estland zorgt voor enige verbazing bij Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. De twee analisten hadden wellicht verwacht dat Denzel Dumfries opnieuw als rechtsback zou spelen, net als afgelopen vrijdag tegen Duitsland.

"Ik had Veltman niet verwacht", vertelt Van der Vaart vlak voor de aftrap in Tallinn bij de NOS. De oud-international was afgelopen vrijdag na de wedstrijd tegen Duitsland kritisch op Dumfries. Toch had Van der Vaart niet verwacht dat de rechterverdediger van PSV plaats zou moeten maken voor Veltman. "Ik had verwacht dat Koeman Promes misschien zou laten staan en wat meer aanvallende intenties zou hebben."

"Veltman is niet een speler die opkomt met een geweldige voorzet", legt Van der Vaart uit. "Het leuke van Veltman is wel dat hij dat een paar maanden geleden bij Ajax was afgeschreven en bij het Nederlands elftal niet in beeld was. Hij heeft zich teruggeknokt en dat is toch knap." Volgens collega-analist Van Hooijdonk is de basisplaats voor Veltman 'geen tactische keuze' van Koeman. "Veltman is meer een verdediger dan Dumfries. De vraag is of je hem echt zo nodig hebt", stelt de oud-spits.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dumfries speelde slecht, Veltman is niet minder en vandaag heb je meer aan iemand die een aardige pass kan geven dan iemand die 100keer naar voren rent terwijl het daar potdicht zit.

9 september 2019 om 21:33

Hij speelt vandaag echt waardeloos anders

9 september 2019 om 21:47

Inderdaad. Of een overtreding, of balverlies. Hij heeft zijn handen vol vandaag. Het ziet er voetbaltechnisch minder onbeholpen uit bij Veltman, maar onder de streep is de aanvallende input hetzelfde, en is Dumfries verdedigend een stuk stabieler.

9 september 2019 om 21:58

Hahaha Dumfries verdedigend stabieler noemen wat een grap en het bashen gaat door.

9 september 2019 om 22:05

Hier moet ik zelf ook echt wel een beetje om lachen. Dumfries stond bij Heerenveen en Sparta zelfs als bekend om zijn kopkracht en voorzet, maar verdedigen heeft hij nooit echt gekund.

9 september 2019 om 22:08

Ik heb Dumfries nog nooit zo vaak zijn handen zien gebruiken als Veltman in de eerste helft. En als hij gepasseerd wordt heeft Veltman geen snelheid en alleen dus nog de noodrem. Dus ja, verdedigend is Dumfries een zekerder factor. Zelden op een foutje te betrappen. Qua aanvallende keuzes en techniek is er op Dumfries veel aan te merken. Verdedigend niet.

9 september 2019 om 22:16

Peerberwers, ik beoordeel hem op wat ik van hem zie als psver. Sinds vorig jaar na de winterstop is het aanvallend niet best. Echt jammer, want inderdaad, hij heeft het ooit gekun. Maar verdedigend is Dumfries normaliter juist heel zeker bij PSV.

9 september 2019 om 22:36

@MT87: alle statistieken wijzen uit dat Veltman veel beter is dan Dumfries en ook qua voetbal veel beter. Verdedigend is er genoeg aan te merken op Dumfries gaat er meer dan eens als een Blind paard en mist de bal. Het is maar wat je wil zien denk.

9 september 2019 om 22:41

@bjp En waarom zou je toch weer een gele kaart en een aantal vervelende overtredingen nodig hebben als Veltman zo'n enorm superieure verderdiger is?

9 september 2019 om 22:46

Ik zeg nergens dat hij superieur is dat is woorden in de mond leggen die niet gebruikt zijn. Geef alleen duidelijk aan dat hij beter is als Dumfries wat ook zo is. Kijk de 2 - 1 van Basel even terug en je weet wat ik bedoel met Blind inkomen. Veltman is beter maar zeker niet de beste op aarde zoals jij doet geloven dat zogenaamd heb gezegd. Ik zeg alleen aan dat hij de beste keuze is die NL heeft.

9 september 2019 om 22:51

BJP79, statistieken geven ook maar een eenkennig beeld. Het is beter om wedstrijden te kijken en dan je oordeel te vellen. Ik vond dat Veltman in de eerste helft wat veel aan de tegenstander moest zitten. Tweede helft heb ik hem niet meer gezien dus prima. Ik vind geen van onze rechtsbacks er bovenuit steken overigens. Maar mijn voorkeur gaat dan uit naar snelheid en defensieve zekerheid. Dus minder naar techniek en passend vermogen. Ook heeft Dumfries lengte en kracht. Vind ik voor 433 belangrijk. Als we 352 hadden gespeeld had ik andere facetten belangrijk gevonden.

9 september 2019 om 23:08

Ja zo kan je het ook bekijken het blijft natuurlijk een mening en die kunnen verschillen. Ik vind Veltman een zekere keuze wat hij al jaren laat zien. Ook na 2 zwarr blessures blijft weer op een goed niveau. Zeker deze eerste maanden laat hij imo een beter niveau zien. En ik kijk genoeg wedstrijden om mijn mening op te baseren. Maar goed het blijft per persoon anders dat is zeker zo.

9 september 2019 om 23:29

BJP79, ik denk het ook. Het daadwerkelijke kwaliteitsverschil is zo gering dat details de doorslag geven. Ik zal niet ontkennen dat persoonlijke (club?) voorkeur dan ook die doorslag kan geven. Veltman haalt altijd minimaal een 6 en wekt veel minder ergernis op dan Dumfries wanneer de bal in de laatste aanvallende fase is. Maar een vleugelspeler loopt hij er makkelijker uit. Hoe dan ook. Ik vind het goed van Koeman dat hij Veltman ook liet spelen, want volgens mij zijn backs de eersten die op een eindtoernooi geschorst raken. Een wisseling moet dan niet ten koste van de chemie gaan.

Tegen dit soort tegenstanders kan je de energie van Karsdorp wel goed gebruiken.volgende kwalificatie wedstrijden weer eens selecteren (mits hij heel blijft natuurlijk)

9 september 2019 om 21:43

Karsdorp heeft momenteel geen energie. Laat hem eerst maar eens topfit worden en een dragende speler voor Feyenoord worden.

9 september 2019 om 22:39

Ik geloof niet dat je hem de laatste twee wedstrijden gezien hebt.

9 september 2019 om 23:31

Zoals die laatste wedstrijd tegen Willem II waarin hij na 60 minuten werd gewisseld omdat hij zo bedroevend slecht speelde? Nee, op termijn zou die jongen er wel weer bij kunnen komen, maar laat hem eerst een goede serie wedstrijden voor Feyenoord spelen.

9 september 2019 om 21:44

Tegen dit soort tegenstanders kun je het je inderdaad permitteren om een rechtsback in te brengen die lichtjaren achter ligt op Veltman en Dumfries verdedigend gezien. Maar waarom zou je? Dan kun je inderdaad net zo goed Promes er neer zetten.

9 september 2019 om 22:39

Wat zijn dit nou voor populaire teksten. Lichtjaren achterliggen op Veltman en Dumfries? Sure ...

9 september 2019 om 22:55

*Verdedigend gezien. Ik vind Karsdorp verdedigend niet goed genoeg. Zeker niet in een 433 systeem. Als Dumfries en Karsdorp een fusion zouden doen dan zou je mijn ideale rechtsback hebben. Een soort Cafu. Ze zijn elkaars tegenpool qua mankementen en kwaliteiten. Wel allebei een goede wedstrijdinstelling.

9 september 2019 om 22:56

Zo veel mensen klagen over het zogenaamde ‘Veltman-bashen’ terwijl hij gewoon een ruk wedstrijd speelde vanavond. Ondertussen worden Feyenoord spelers constant weggezet als waardeloos

9 september 2019 om 23:07

Dendenchofu, is dat wel zo? Berghuis krijgt toch wel waardering geloof ik. Prachtige linker. En ook de ex-feyenoorder De Vrij. Die heeft alleen de pech dat De Ligt een megatalent is. Karsdorp vind ik dan niet zo goed, maar Haps zou ik bij een gunstige doorontwikkeling zeker overwegen. Vilhena vind ik niet goed genoeg voor de basis, maar als wissel brengt hij altijd extra energie. Andere (ex-)Feyenoorders zou ik inderdaad niet overwegen, of mis ik er dan een?

9 september 2019 om 23:39

Ps: NJfromVOL, sorry voor de initiële cynische toon. Dat helpt geen enkele discussie vooruit. Ik heb Karsdorp bij Roma dingen zien doen die echt schokkend waren, verdedigend. Hij kan zich natuurlijk bij Feyenoord herpakken, maar op dit moment zie ik geen enkele reden om hem aan oranje te linken. Toch zie ik het in veel topics gebeuren. Op basis waarvan? Denk ik dan. Dat enthousiasme en die verwachting mag wat mij betreft wel wat getemperd worden. Deed ik niet op een constructieve manier hier.

10 september 2019 om 18:46

@MT87
de Vrij heeft de pech met zijn blessures. De vrij is in mijn optiek de CV naast V van Dijk.
Karsdorp heeft een ongekende valse start bij Roma gehad. Langdurig geblesseerd.
Op dit moment, eigenlijk komend seizoen, moet hij niet aan oranje denken. Eerst weer minuten maken, vertrouwen inzich zelf hervinden. Terug op niveau komen vasthouden en proberen te verbeteren.

Jaman heel goed een extra slot op de deur met Veltman tegen die gevaarlijke Esten.
Man man man hoe kom je erop Koeman?!

9 september 2019 om 21:44

Idd.. sinds wanneer passen ‘we’ ons aan, aan ploegen die blij mogen zijn om een keer tegen ons te spelen

Wellicht zijn er ook afspraken met clubs qua speelminuten. Heeft Koeman met van Bommel afgesproken over Dumfries en met Ajax over bijvoorbeeld Promes.
Ik weet niet of het zo is maar het is een mogelijkheid, gezien de wedstrijdfitheid van Promes

Prima besluit van koeman. Dumfries speelde stroef en wild. Veltman is wat meer degelijk ook al verwacht je dat niet.
Komt ook bij dat bijna elke aanval, voor zover je het aanvallen mag noemen, toch over de rechterkant van NL ging dus dan wil je wel een man hebben daar. Zakelijke overwinning. Prima keuze. Laten we vooral niet pessimistisch zijn nu over keuze van spelers.

10 september 2019 om 06:45

Serwin helemaal eens, Veltman was heel nuttig in het verstoren van de Estse aanval aan hun linker kant. De gele kaart was in mijn ogen ook zwaar gestraft, maar Veltman was opvallend veel beter dan de man die hij verving (die met de harde voeten).. Ik zie hier ook steeds dezelfde groep deze prestatie weer bagataliseren , want het was maar Estland maar met deze defensieve speelstijl is dat gewoon een lastige tegenstander ..

Veltman doet het structureel gewoon prima, dat hij geen wereldtop is weet iedereen maar het is echt een ideale teamspeler, die nooit verzaakt, aan de noodrem durft te trekken indien nodig en gewoon goed kan verdedigen. Dat het matig lijkt met de Ligt en van Dijk naast hem, ja dat is logisch maar dat Veltman bashen is echt zo treurig. Veltman is prima voor Ajax en ook prima voor de selectie van het Nederlands Elftal. Als we een wereldtopper hadden gehad dan nog had ik hem als reserve meegenomen.

Wat is er gebeurt met Janmaat? Vind dat die ook wel een kans mag krijgen op die positie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren