Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar: ‘Het is een utopie dat wij altijd maar kampioen worden’

Laatste update:

In december 2012 trad Edwin van der Sar in dienst bij Ajax, als marketingdirecteur en aanstaand algemeen directeur van die club. Ajax was op dat moment al twee keer op rij kampioen van Nederland geworden en won nog twee landstitels, nadat Van der Sar erbij was gekomen. Nu maakt de oud-keeper voor het eerst mee dat de Amsterdammers het kampioenschap mislopen. Het is een leerseizoen, stelt hij zelf.

/

Van der Sar ziet generatiegenoot Phillip Cocu aan de haal gaan met de schaal. Dat gunt hij de oud-middenvelder van harte, zegt hij in De Telegraaf. “We hebben jarenlang met elkaar gespeeld en hebben ook nog eens dezelfde geboortedag. De band is altijd goed geweest”, stelt Van der Sar. Hij zegt dat Ajax er in het seizoen 2015/16 weer vol tegenaan zal gaan en zal proberen, PSV van de troon te stoten.

“Het is natuurlijk een utopie dat wij altijd maar kampioen worden. De tweede plek is wel degelijk een teleurstelling na zoveel mooie titels. Toch is Ajax qua punten verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Na de winterstop komt Ajax onder Frank de Boer altijd sterk terug, dat bleef nu achterwege. De les is dat we moeten zorgen dat straks meteen alles weer op peil is, zodat we er in de play-offs voor de Champions League vol voor kunnen gaan.”

Rekende jij voor aanvang van dit seizoen op een vijfde titel op rij voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat Ajax er in de voorronde CL staat. Maar de praktijk heeft geleerd dat een taaie ploeg van het kaliber Steaua of Dnjepr of een pressieteam als Salzburg dikwijls al te lastig is. Ajax kan waarschijnlijk beter licht de underdog zijn.

18 april 2015 om 09:02

Bleek ook dat Ajax Kiev en Paok kon verslaan in de voorronde.

18 april 2015 om 10:38

Moet je alleen ook voor terug naar een tijd toen nog niemand uit het huidige Ajax meedeed...

18 april 2015 om 11:15

Ajax tegen dit soort ploegen is tegewoordig gewoon 50/50. Tegen Salzburg waren ze kansloos maar tegen de overige 2 had het kwartje ook de andere kant op kunnen vallen. Tegen Apoel, wisla en Celtic gebeurde dat weer wel.

kan overigens nuet naar Deem. zijn plaatje kijken zonder boos te worden Grrrr.

18 april 2015 om 11:22

@schumyman
De Cruyff revolutie begon nadat we verschrikkelijk werden weg getikt door real Madrid. Nu worden we uitgeschakeld door de ploegen die jij opsomt. Het niveau onder Overmars is alleen maar verder omlaag gegaan

18 april 2015 om 11:59

Ben het met je eens dat het niveau omlaag is gegaan maar ik vind ook dat we Overmars en de revolutie nog een aantal jaar de kans moeten geven.

De contracten van een groot aantal spelers is aanzienlijk verlengt en als zij zich als verwacht doorontwikkelen zal Ajax daar over 2 of 3 jaar de vruchten van kunnen plukken.

18 april 2015 om 14:15

Ik ben het op twee punten niet met je eens.
Ten eerste weten we niet wie het wel en niet gaat halen uit de jeugd. Daar twee tot drie jaar op gaan wachten is geen optie. In de tussentijd zal je ook wat moeten. Dus als je nu geen goede krachten hebt, zal je ze moeten halen. En dan zijn spelers als Duarte, Sana, Zimling, Hoesen, Viergever en noem maar op allemaal spelers waar we totaal niets aan hebben. We hebben geld genoeg om zinvolle spelers te halen dus waarom doe je het niet.
Ten tweede moet je jeugd rustig brengen en lekker inpassen in een stabiele selectie. En niet zoals nu maar luck raak uitproberen omdat we iedereen een talent noemen (zie bijvoorbeeld De Sa die maar werd geprobeerd omdat Overmars niet in staat was een normale rechts buiten te halen).
Ten tweede worden de spelers die dan wel doorbreken te vroeg belangrijk gemakt. Zie hoe Fischer hier aan kapot is gegaan. Ook Bazoer moet gewoon rustiger gebracht kunnen worden.

Dus drie jaar gaan wachten heeft geen zin. Jaartje geen CL kost je ook 20 miljoen. En als je vorig jaar in de competitie maar tegen drie tegenstanders zes punten haalt, moeten alle signalen worden opgepakt dat het niet goed gaat en moet er niet een bonus aan Overmars worden uitgekeerd die voor 6 miljoen aan miskopen had gedaan dat jaar (duarte en Van der Hoorn)

18 april 2015 om 14:52

Juist omdat we niet weten welke talenten het uit de jeugd het wel of niet halen moet je ze op het hoogste niveau testen. Spelers als Veltman, Van Rhijn en Klaassen hebben al aangetoond het niveau aan te kunnen en kunnen binnen 2 jaar al als ervaren spelers worden geteld die de kar zouden moeten kunnen trekken.
Bazoer, Sinkgraven en el Ghazi hebben ook langdoorlopende contracten en hebben talent genoeg om meteen gebracht te worden ipv rustig. Op het moment dat het minder gaat kun je ze altijd nog even rust gunnen.

De spelers die jij noemt waren inderdaad geen succes maar je kunt ook Cillesen, El Ghazi, Milik, Schone en Sinkgraven opnoemen. Tevens heeft Ajax onder Overmars nog ieder jaar CL gehaald dus die vlieger gaat niet op.

Ten slotte is Overmars zonder bonussen qua salaris lang niet de bestverdienende td dus vind ik het juist heel nobel dat hij zijn salaris laat afhangen van behaalde resultaten. Deze resultaten zijn heel duidelijk CL halen, financiele huishouding, prijzen en percentage jeugdspelers wat doorbreken nav aantal wedstrijden.
Overige doelstellingen zoals de kwaliteit van de spelers en het spelbeeld zijn te veel gebaseerd op meningen om daar bonussen aan te verbinden. Ook evenyueel doorverkopen van spelers kan moeilijk als bonus worden gezien omdat er dan sprake zou zijn van belangeverstrengeling.

18 april 2015 om 16:54

Maar Ajax doet het ongeveer hetzelfde als vorig jaar. In mijn ogen slecht. Maar als Overmars dit jaar geen bonus zou krijgen dan komt het er op neer dat hij geen bonus krijgt omdat PSV dit jaar beter wS dan vorig jaar.

Maar spelers zo jong brengen, blijft een gok. Zie bijvoorbeeld Sporkslede die mocht debuteren tegen Lyon in de CL. Dat noem ik wanbeleid. Je gaat toch niet in belangrijke wedstrijden spelers uitproberen? Die jongen bleek veel te licht. Probeer talenten lekker uit als je 3-0 voor staat. Zo drijven de goede spelers vanzelf boven. Zie het begin jaren tachtig beleid van Ajax in de Meer toen we ook financieel armlastig waren.

En als talenten het wel halen zoals Eriksen dan vertrekken ze als ze op niveau zijn.

Oh ja Veltman en Van Rhijn zijn nou niet bepaald Sloten op de deur. Van Rhijn is wisselvallig. Veltman ben ik niet kapot van. Tegen ADO uit moest FDB nog van der Hoorn brengen omdat zowel Veltman als Moisander geen vat kregen op Kramer. Dat zegt genoeg over Veltman.

Cillesen heel goed. We hebben een groot probleem van de zomer als hij naar United gaat.
Schöne was (niet door Overmars volgens mij) voor de breedte gehaald. Prima prof en als enige een levens gevaarlijke vrije trap. Milik moet zich nog bewijzen. De Boer suggereert niet voor niets de optie van nog een spits.
Sinkgraven vind ik nou echt een talent. Maar had zelf liever Zyech gehaald. Veel meer rendement.
Ghazi vind ik heel wisselvallig. Soms zie je hem drie wedstrijden niet en dan weer een aardige wedstrijd. Zelfde geldt nog meer voor Kishna

Nee vanzelf kampioen worden gaat gewoon niet.

Maar met een beetje verstandig beleid had Ajax het zichzelf wel gemakkelijker kunnen maken. De club is het meest gezond en had verstandige topaankopen moeten doen. Dan had je die voorsprong op e concurrenten zeker behouden.

De impact van kampioen worden is zo belangrijk. En kijk eens wat een startronde CL oplevert, nu gaat dat naar de concurrent. Een concurrent die vrij recent nog de hulp van de Gemeente nodig had. Die help je hiermee weer in het zadel.

Ajax zal zich nu moeten richten op de voorronde CL en dat wordt meer dan lastig genoeg !

18 april 2015 om 08:45

Word je daar nu niet moe van, steeds dat gezeur over grond verkoop aan de gemeente?
Als PSV daar ooit weg gaat verwacht ik een miljoenen oprot premie aan PSV die Ajax ook ontving na vertrek uit de Meer.

18 april 2015 om 08:55

Het zijn alleen de feiten...

Mindere herinneringen moeten we altijd maar zo snel mogelijk wegstoppen... Tsja !

18 april 2015 om 09:36

Maak dan ook melding van Ajax wat geld kreeg omdat ze weg gingen en niet alleen van Psv. die wat verkocht. Want dat zijn de feiten.

18 april 2015 om 15:22

Voor een aantal jaren geleden is PSV overeind gehouden door de gemeente.
Je hebt er schijnbaar zoveel moeite mee dat te accepteren dat je besluit een concurrent aan te gaan vallen op iets wat 20 jaar geleden is voorgevallen. Ipv er inhoudelijk op in te gaan.

Volgens mij hebben beide gevallen niets... Maar dan ook helemaal niets met elkaar te maken. Ajax had toen net de CL gewonnen en had geld voldoende.

19 april 2015 om 01:29

Ajax had geen cent te makken. Was financieel een arme club en zijn voor het geld in 1998 de beurs op gegaan. De oprot premie was zeer welkom. Ik verwacht daarom een soort gelijke vergoeding als PSV van gehuurde grond vertrekt.

Een hoop gezeur over grond verkoop aan de gemeente als zijnde illegale steun.

18 april 2015 om 08:55

Het verhaal van de gemeentesteun is ondertussen vermoeiend en totaal niet aan de orde zoveel jaar na de tijd.
Vergeet niet dat Ajax voor de 4 kampioenschappen ook financieel aan de afgrond stond en door de revolutie is dat ook in een kleine 4 jaar drastisch veranderd naar een eigen vermogen van een goede 100 miljoen.
Beide clubs hebben hun manieren.

18 april 2015 om 09:03

FraXz idd en psv heeft eigen grond om te verkopen of verhuren fc bogarde ajax niet ...

18 april 2015 om 11:51

Het zijn feiten, ook daar word ik moe van. Het is ook een feit dat Feyenoord zijn stadion huurt. Het is ook een feit dat Ajax de ArenA niet zelf bezit. Het is ook een feit dat Ajax eens van die beursnotering af moet.

Oh, en het is ook een feit dat het Philips Stadion wel van PSV is. Begin asjeblieft niet over die feiten, want PSV wordt minder in het zadel geholpen dan de andere twee topclubs. Bovendien heeft PSV over een aantal jaren de grond ook weer zelf en zal dit bij Ajax een utopie blijven. Als je dezelfde situatie als bij PSV wil creëeren is Ajax zijn 100 miljoen op de bank kwijt.

Maar ook een utopie om beter voetbal te zien en dat het bestuur niet elke augustus je beste spelers voor een appel en een ei verkoopt? De fans zullen altijd blijven kopen, zelfs als men ineens met tig Euros de prijzen omhoog gooit, maar het bestuur kan ook in de spiegel kijken hoor. Ben erg realistisch, je kan gewoon niet elk jaar kampioen worden, maar Edwin de Ajacied is echt niet dom. Veel eisend, maar niet dom. Wat wij de laatste jaren zien is dat het bestuur meer aan het geld op de bank denkt dan aan het voetbal. Ze zullen wel hun reden hebben, maar is dit het 'beste Ajax ooit' Ed? zo ja dan feliciteer ik PSV alvast voor de schalen die ze de komende jaren gaan winnen...

18 april 2015 om 12:07

Het geld wordt nu gespendeerd aan langere contracten voor de huidige spelers waardoor er in de toekomst ook meer geld gevraagd kan worden. Goed voetbal koop je ook niet als je Gudelj haalt. Met dit team kun je heel goed en attractief voetbal spelen maar dan moet je wel het systeem aanpassen naar de kwaliteiten van de spelers.

Als je een grote sterke spits hebt met vleugelspelers heb je juist een aanvallende middenvelder nodig die bijsluit Klaassen zou dit perfect doen in een Immers rol. Bazoer en sinkgraven/ Serero zullen dan meer verdedigende arbeit moeten verrichten maar ik zijn hier capabel genoeg voor.

18 april 2015 om 13:20

Ik ben het eens met 007, elk jaar de titel zou fijn zijn maar het gaat mij als supporter om het voetbal waarvoor ik naar het stadion kom. En dat is al heel lang niet om aan te gluren. Met 1-2 gerichte aankopen had je iig een stabieler team gehad. Dat het geld nu wordt gespendeerd aan langere contracten is prima. Scummyman legt de vinger op de zere plek; de slechte coaching en training dit jaar wat ook klopt. Daarbij heb ik ook mijn (grote) vraagtekens bij het wintertrainingskamp dit jaar. Bijna iedereen kwam vermoeid terug, ze konden de 2e helft van een wedstrijd niet eens meer normaal uitspelen. Zeer slecht van de technische staf! Dat heeft uiteindelijk Ajax de titel gekost.

18 april 2015 om 14:03

Jij zegt het juist elk jaar kampioen dat gaat niet en hoeft ook niet maar wel acceptabel voetbal en dat is nu juist wat we al zeker 1,5 of 2 jaar niet zien maar dat komt door dat k... systeem wat de Boer maar wil spelen bal bezit en nog een bal bezit het resultaat is heilig , maar er is geen balans in het team maar gelukkig hebben ze dat nu ook ingezien ,

18 april 2015 om 14:03

Ouderwets een 10 alla Litmanen. Ik stem voor...

18 april 2015 om 15:00

020sup ik stem ook voor!

Zoals ik hierboven ook zeg als je kracht in de omschakeling ligt moet je met de punt naar achteren met een voetballer spelen die de tegenpartij kan opvangen en 2 lopende middenvelders die meteen de diepte zoeken.
Als je net als Ajax op balbezit wil spelen heb je juist een 10 nodig waar je de bal naar voren kunt aanspelen en die op de helft van de tegenstander het spel verder kan verdelen en die zorgt dat de spits in de 16 van de tegenstander niet op een eiland staat.

Het is natuurlijk altijd hetzelfde voorspelbare liedje in t voetbal.. Als men kampioen wordt dan vinden ze dat dat elk jaar de doelstelling moet zijn. En als dat niet gebeurd komt het indekken en de excuses.

18 april 2015 om 11:29

Zit bij jou boven goed vast gegroeit he, Fc Bogarde
Als ze bij ajax de gemeente steun weghalen, dan spele jullie je thuis wedstrijden op De Toekomst.
Of is die grond ookal van de gemeente?

18 april 2015 om 11:30

Ik lees in dit artikel geen excuses of smoesjes?

Altijd kampioen worden is niet leuk en niet goed voor de competitie. Sterker nog, ik hoop dat Feyenoord eens echt aanhaakt volgend seizoen. Twee teams die jaarlijks strijden om de titel is ook niet wenselijk. Als bepaalde clubs dan ook nog eens de EL serieus gaan nemen, kunnen we wellicht ooit nog eens een stevige Europese middenmotor worden samen met Portugal en Frankrijk.

Van der Sar vergeet twee dingen als hij zegt dat we meer punten hebben dan vorig jaar.
- Ajax haalde maar tegen drie teams uit de eredivisie zes punten.
- PSV haalde vorig jaar door een grote dip in november 2013 minder punten wat ons de titel bracht

@van der Sar
Elk jaar de titel is misschien een utopie. Maar van de grootste club van Nederland mag je wel meer ambitie verwachten dan in januari al niet meer mee te doen voor de titel en uitgeschakeld te worden door Djnepper. Straal eens wat ambities uit man

Beetje slappe instelling. Ajax had ook voor dit jaar gewoon de financiële middelen ter beschikking om kampioen te worden maar men dacht naïef en arrogant dat ajax met een low budget selectie ook wel weer kampioen kon worden. En dan vervolgens 8 miljoen uitgeven aan sinkgraven en in de zomer flink de portemonnee willen trekken voor aankopen. Echt stuitend dat amateurisme bij ajax soms. Ze hebben psv de titel min of meer cadeau gegeven dit seizoen.

Tip om er meteen te staan: niet na een half seizoen met ongeveer 24 wedstrijden in de benen, vervolgens op trainingskamp nog harder gaan trainen in 40 graden op 10uur reizen. Dan ben je fit en gretig en heb je misschien kans dat je niet overreacht of overtraind bent en kan het gewoon goed gaan.
Na zo lang intensief sporten en trainen heeft het lichaam rust nodig en dan krijgt het lichaam niet met het ajax trainingskamp van dit jaar

In elke competitie wordt elk jaar maar een club kampioen. Maar het is nou eenmaal zo in de voetbalwereld dat de concurrentie niet stilzit. Het zal voor Ajax nu de uitdaging worden om met goed beleid weer de weg naar boven te vinden. Het zou zo maar kunnen dat Ajax volgend jaar weer kampioen is. Vooral omdat pas dan de vruchten van het nieuwe beleid kunnen worden geplukt. Daarbij is het ook niet erg om er achter te komen dat er bepaalde dingen beter moeten. Daar leer je als club veel van. Ik denk dat het toch een pluspunt is dat er de afgelopen jaren 4 kampioenschappen zijn geweest, dat hadden ze 4 jaar geleden echt niet verwacht.
Daarbij is PSV er ook nog lang niet. Kampioen zullen ze dit jaar wel worden, maar financieel hebben ze de boel nog lang niet op orde. Hun financiele verwachtingen zijn gebaseerd op de verkoop van spelers, waarvan een groot deel gebruikt zal gaan worden om de club weer gezond te maken. Maar wat als het niet lukt? Er zijn geen garanties. De kans is groot dat hun salarishuis te groot wordt.
Cruyff heeft ook gelijk dat er een vacuum bij Ajax is. Men had verwacht dat oud-spelers weer terug zouden komen om mee te helpen het peil weer omhoog te brengen. Maar de generatie die aan de beurt zou zijn om dit te doen, gaat dit niet doen. Zij zijn te verweven met het society leven waar ze in terecht zijn gekomen. Daarmee bedoel ik Sneijder en van der Vaart. Dus krijg je hooguit de spelers die het niet gered hebben. Dus vallen de namen Maduro en Emanuelsson. Maar zit Ajax daar op te wachten?
Toch heeft Ajax nog steeds een talentenfabriek waaruit zo maar weer goede spelers komen bovendrijven.daarbij zullen er ook veel mislukken, maar dan blijft er nog genoeg over. Daarbij lijkt het er op dat de grote clubs verzadigd lijken te worden. Natuurlijk trekken die deze zomer nog wel spelers aan, maar dan alleen echte toppers. Nu winkelen ze al niet meer in Nederland. Spelers zullen gaan afwegen of ze niet beter een jaar basisplaats bij Ajax kunnen houden in plaats van een riskante transfer.

18 april 2015 om 14:05

Netjes verwoord. Sjapoo.

Het is zeker een utopie. Dat kan ook niet elk jaar. Maar het moet wel elk jaar een doelstelling zijn voor een club zoals Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren