Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar: ‘Dit is een voorbode van wat ons volgend jaar wacht’

Laatste update:

Edwin van der Sar stelt dat de selectie van Ajax goed genoeg was om zich te verzekeren van deelname aan de groepsfase van een Europees toernooi. De algemeen directeur benadrukt zaterdag in zijn column in De Telegraaf dat de ploeg van Marcel Keizer in de vier duels met OGC Nice en Rosenborg BK niet eenmaal is weggespeeld. "Maar we zijn vergeten door te bijten bij de vele kansen en mogelijkheden."

"We hebben als club voor een bepaalde lijn gekozen en diezelfde lijn bracht ons drie maanden geleden nog een Europese finale. Van die lijn wijken we dus niet af", zo benadrukt Van der Sar, die erop wijst dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid draagt en dat daarom ook niet één man de schuld krijgt. "Daarmee zeg ik niet dat we nu niets doen. Zoals altijd zullen we alles evalueren. Een aantal dingen gaat goed, maar als we constateren dat bepaalde zaken moeten wijzigen binnen Ajax schromen we niet om daaraan gevolg te geven. Maar de lijn, zeg ik nogmaals, zal hetzelfde blijven."

Van der Sar sluit niet uit dat Ajax zich nog zal gaan versterken in de slotfase van de zomerse transfermarkt, als de kans zich voordoet. "Ik erken dat Ajax financieel heel gezond is, maar we hebben bepaald dat we geen exorbitante bedragen gaan neertellen voor transfers of salarissen. Deze selectie is goed genoeg." Het doel nummer één is en blijft de landstitel, zeker nu Ajax geen dubbelprogramma draait

"Onze uitschakeling maakt duidelijk waarin het Nederlandse clubvoetbal is beland. Dit is een voorbode van wat ons volgend jaar wacht. Dan moet zelfs de kampioen voorronden spelen en de nummer twee drie voorronden zien te overleven. Zoals we hebben gezien kan dat een catastrofe zijn voor een club", zo besluit Van der Sar.

Denk jij dat Ajax dit seizoen kampioen van Nederland gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die lijn waar je het over hebt Edwin betekent ook dat we met een trainer zitten zonder ervaring, een TH die zichzelf in stand houdt en overal over meebeslist zonder ergens verantwoordelijk voor te zijn en waar al vaker kritiek op is geweest zonder gevolgen voor hen, een aanvoerder die geen aanvoerder is, een selectie die nog niet compleet is, we met een linksback spelen die we reeds 2x hebben weggestuurd, we alweer tijden geen prijs hebben gepakt, het rommelt in de selectie omdat men ontevreden is over de huidige situatie, we door dit alles wellicht nog Dolberg en Ziyech gaan verliezen.

26 augustus 2017 om 07:16

Haha met dezelfde lijn doorgaan omdat je er de finale mee haalde,wat hij er vergeet bij te berekenen is dat ajax hun 2 belangrijkste spelers,namelijk Klaassen en Sanchez is kwijt geraakt,bovendien heb je in plaats van bosz die toch al het een en ander had laten zien bij zijn vorige clubs nu een trainer die eigelijk maar een postbode is van Bergkamp & Co,en de selectie heeft ook nog eens een zware periode gekend ivm Nouri, Er is veel veranderd Edwin

26 augustus 2017 om 07:28

Vooral dat van Bosz is iets wat 'ie zwaar vergeet. Die lijn waar hij het over heeft was voor Bosz kommer en kwel, met matige Europese resultaten en saai voetbal. Bosz trok zich vorig seizoen nergens wat van aan, drukte zijn opstelling en zijn spelers er doorheen en communiceerde amper nog met een aantal belangrijke pionnen binnen technisch hart. Zie daar; de stroeve voetbalmachine begon ineens gigantisch te draaien. Bosz kondigde aan dat hij de mensen waar hij toch niet mee communiceerde niet meer nodig had in zijn omgeving en toen begon het Th natuurlijk te steigeren. omdat de coach niet zo belangrijk is/mag zijn binnen het plaatje. Voor gemak werd Bosz makkelijk buiten gezet en nu wordt koers van voor Bosz weer doorgezet, en zie hier het resultaat.

26 augustus 2017 om 07:39

De toekomst van Ajax ziet er goed uit. Overmars en vdsar hebben een goede langetermijn visie. En Keizer ljikt de juiste man op de juiste plaats. Dit seizoen belooft veel goeds,en ik ben er 100 van overtuigd dat Ajax dit seizoen zal gaan schitteren. Zeker weten !

26 augustus 2017 om 08:57

Meen je dat nou? Als er niet drastisch wat veranderd dan zie ik het echt somber in.. Met deze laatste linie speel je geen goed seizoen, dat kan ik niet geloven!

26 augustus 2017 om 09:01

En Bosz hield ook geen rekening met de jeugdopleiding. In zijn basis stonden maar 2 spelers uit de opleiding voor de rest waren het gekochte / gehuurde spelers. Jeugd is leuk maar je ziet met oa Kluivert en de Ligt dat talent alleen niet voldoende is. Kluivert lijkt leuk maar zonder rendement en de Ligt is de laatste wedstrijden verantwoordelijk voor de meeste tegendoelpunten.

26 augustus 2017 om 09:32

Gelukkig is van Duivenbode opgestapt lees overal dat hij de boosdoener was i.v.m richarlison en Cuesta dat Duivenbode het steeds tegenhield, dat is stap 1 hopelijk volgen er meer!
Het sportieve aspect moet op 1!

26 augustus 2017 om 10:11

Hij kwam wel elke thuiswedstrijden van Jong Ajax kijken... dus Bosz ziet veel en herkent de kwaliteiten van de spelers goed. Zie Sinkgraven op LB, Schone op 6 in een aanvallende rol (druk zetten), tactiek klopt alles... dan moet je vasthouden.. op een gegeven moment kan je af en toe jeugd laten proeven...

26 augustus 2017 om 10:57

Janssen. Dat was een (slecht) argument om 1 vd minpunten van Bosz te benoemen, maar sloeg de plank mis. Bosz hield daar prima rekening met jeugd. Veltman, de Ligt, klaassen, en ook jongens die waren doorgestoten vanuit paar jaar jeugdopleiding zoals Onana en Dolberg speelden allemaal.

26 augustus 2017 om 11:36

Ajax moet zich versterken. Maar het is duidelijk dat de Ligt, Kluivert en Dolberg hele grote talenten zijn. Gun ze dan ook de tijd wanneer het even minder gaat.

26 augustus 2017 om 11:15

Wat een schertsfiguur!
Die "lijn" waar hij aan refereert is allang niet realistisch meer.
De transferwaarde van spelers groeit met de vaart der volkeren mee omhoog, het is niet meer dan logisch dat hij zijn beleid daar navenant aan aanpassen zou.
Wat ik vooral mis bij Edwin vd Sar, dat is enige zelfreflectie: hij en zijn kompanen hebben de goodwill die onze club o.l.v. Peter Bosz het afgelopen seizoen had opgebouwd tot voltooid verleden tijd gedegradeerd.
Een jaknikker aanstellen als coach, omdat je vind dat Bosz praatjes krijgt?
Een transferbeleid om van te kotsen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

En dan op zo'n zelfingenomen wijze met droge ogen dit soort onzin blijven uitkramen?

Ik heb echt medelijden met mijn club, wat een drama is dit

Ik lees alleen maar excuses, maar het technisch beleid moet aangepast worden. Jeugd snappen we allemaal, maar er staan spelers op t veld die (nog) niet het niveau hebben wat ajax zou moeten nastreven. Erken dat en doe er wat aan! Het is echt triest maar Ajax moet nu weer van voor af aan beginnen.

26 augustus 2017 om 08:10

Dat is helaas het niveau van de eredivisie. De selectie is gewoon goed genoeg en scheelt helemaal niet veel van de selectie die de finale vorig jaar haalde. Dat waren ook nog eens veel jonge jongens die beter zouden moeten worden. Enige echte fout is de aanstelling van Keizer (Dit had ik ook fout gezien). Je had zowel Nice als Rosenborg op de knieën en de trainer heeft ze beide laten ontsnappen.

26 augustus 2017 om 10:05

Eens, het is niet zo dat Ajax is weggespeeld. Ajax heeft verloren door tactische fouten, alsmede een kromme transferperiode. Als je opeens een vertrek van een speler opvangen (Sanchez), gooit dat een hoop automatismen over boord. Klaassen is wel opgevangen, omdat hij er vanaf het begin niet bij is.

26 augustus 2017 om 08:46

Als Van der Sar lef had gehad, was hij inderdaad niet aan komen zetten met excuses, maar had hij verantwoordelijkheid genomen voor de wanprestaties in Europa.

Dit was dichter bij de waarheid gekomen:

"vooral dankzij ons falend beleid, waarin we er al jaren niet in slagen om goed te anticiperen op uitgaande transfers, hebben we het Nederlands voetbal nu in problemen gebracht.
Telkens hebben we de denkfout gemaakt dat ervaring niet echt van waarde is bij de samenstelling van een elftal en meenden we dat jeugdige spelers een vertrek van een kernspeler even goed konden opvangen als een speler met veel ervaring.
Ook het aanstellen van een onervaren trainer mogen we ons zelf aanrekenen. Ook hier hebben we onszelf schromelijk overschat.

Verder kunnen we alleen maar constateren dat de huidige selectie niet goed genoeg is, aangezien de afgelopen wedstrijden keer op keer duidelijk hebben gemaakt dat er niet wordt doorgebeten wanneer dat moet. Die kwaliteit is er op dit moment niet en ook dat moeten we onszelf kwalijk nemen. Scouting en aankoopbeleid falen op dit punt.

De uitschakeling door een Noorse club moet voor ons echt het signaal zijn dat er iets fundamenteel moet veranderen, want zo kan het niet langer.
Wij hebben de verplichting naar het Nederlands voetbal toe om er voor te zorgen dat er een elftal komt te staan dat de Europese wedstrijden in de voorronde eenvoudig doorkomt, om zo er voor te zorgen dat het Nederlands voetbal weer op de kaart komt te staan. We hebben de middelen, nu moeten we dat ook gaan doen."

En zo leefde Ajax nog lang en gelukkig.

26 augustus 2017 om 10:03

Amen! Zo zou het moeten zijn, maar blijkt helaas een sprookje te zijn. Word misselijk van ook zijn onkunde en vooral het besef dat dit dus zo gaat blijven de komende jaren. Alles wat nog goed is vertrekt en de rest moddert lekker aan.....verder.....zucht....pijn......etc.... moedeloos.......

Het is tijd dat het technisch hart vertrekt. Aan wie van de drie de problemen te danken heeft is niet te achterhalen met de constructie waarin zij werken, maar dat het faalt is duidelijk. Structureel is de selectie niet op tijd in orde en wordt er niet geanticipeerd op de transfermarkt. Een trainer die het plezier weer in de Arena bracht wordt tegengewerkt en laten gaan. De man die de jeugd opleiding naar de ideeën van Cruyff heeft ingericht (en met goede resultaten) wordt weggepest. Het is ongelofelijk dat zij er nog zitten. Hopelijk willen van Gaal en/of Jonk weer terug keren om het weer op den rails te krijgen.

26 augustus 2017 om 08:31

Hier stoor ik mij zo ongelooflijk hard aan. Dit is een voetballers/vriendenkliekje geworden waar er geen ruimte is voor kritiek. Je hebt kritiek nodig (intern en extern) om te groeien maar daar staan ze niet voor open.

Overmars vind ik competent als het over geld gaat maar ik snap niet hoe je jarenlang elke keer zo lang treuzelt en twijfelt qua aankopen. Teveel mensen die over deze beslissing gaan en dat is fout want je vertraagt het proces zo hard. Wat doen die scouts bij Ajax eigenlijk?! Je zou voor elke positie een haalbare top 10 moeten hebben maar dan komen ze met Siem de Jong op de proppen. Goed gewerkt dan. En daar worden dan voor betaald.

Er moet een mix komen tussen competente mensen uit het bedrijfsleven en voormalige voetballers met verstand en niet iemand zoals VD Sar.

Ik mis iemand zoals Toon Gerbrands.

26 augustus 2017 om 08:48

Siem de Jong zou ook voorspraak van Keiser komen. Acht hem met zijn ervaring een goede aanwinst.


Ik stoor mij vooral aan de oogkleppen die ze lijken te hebben. Vorig seizoen is achteraf een doorn in het oog gebleken want door dat sportieve incident vinden ze dat alles nu koek en ei is, wordt en gecashed en direct vermeldt dat ze exorbitante uitgaven niet meer doen. Prima, maar dan haal je je doelstelling dus niet. Doorselecteren zorgt voor groei binnen de club, zorgt voor concurrentie en nieuwe prikkels binnen je selectie. Je zou toch zeggen dat je na zulk succes juist buitenkansjes kan binnenhalen omdat de club weer aantrekt, maar nee " deze spelers komen niet " .

Maar vooral die laatste alinea. Ja die kant gaan we op en dat kan voor een catastrofe zorgen. Dan doe je er toch alles aan om voor de EUROPESE!! duels, gelieve eind juli, je selectie op orde te hebben en zorg je ervoor dat je niets aan het toeval overlaat en mits je je onverwacht niet plaats voor de CL, je in ieder geval EL veilig stelt. Want dat Europese is enorm belangrijk voor een club. Dat ziet hij gelukkig zelf ook wel. Nu nog een passende reactie.

Ik weet het niet; waarom zou Ajax niet die exorbitante salarissen willen betalen zoals men in Portugal, Turkije wel doet. Niet voor iedereen, enkel voor de juiste spelers!

Kijk naar zo'n Wesley Sneijder; heeft een jaar of 5 in Turkije gevoetbald. Waarom had Ajax niet meer de portemonnee getrokken om zo'n jongen te halen. Ook al ben je 7 miljoen kwijt per jaar. Ajax zou ambities moeten hebben om Europees wat voor te stellen.

Zonder een 2/3 spelers met ervaring (27-30 jaar) die de kar kunnen trekken blijft het lastig. Het kan toch ook je beleid zijn dat je 3 ervaren spelers hebt waar een uitzondering voor gemaakt wordt omdat ze geacht worden meerwaarde te hebben voor het team. En dat er voor de rest van de jonkies wel een salarisplafond wordt vastgehouden...

Niveau in NL is slechter omdat ervaren jongens liever elders cashen dan voor een "grijpstuiver" in NL voetballen. De verschillen zijn te groot...

26 augustus 2017 om 07:27

Die 2/3 ervaren jongens maakt niet uit als de coach ze niet opstelt. Huntelaar kan dus echt wel brengen wat van hem gevraagd wordt, maar de coach stelt liever andere spelers op als het om de knikkers gaat. Op het middenveld heb je niet perse een ervaren man nodig. Achterin mis je een ervaren man. Blijkt achteraf dus toch dat Sanchez de beste was en niet viergever. Want viergever kan helemaal niets neer zetten. Echter is het probleem bij verdedigers wanneer is te oud. Zijn behoorlijk veel verdedigers die op zijn rond 32, maar toch nog ff doorgaan. En de echte goede, die het minder van het fysiek moeten hebben, blijven uiterst bruikbaar voor echte topploegen. Dat zijn niet een paar grijpstuivers.

Wat een kul. Ajax moet zich kapot schamen en PSV ook, maar als ik zie wat een Utrecht in 4 wedstrijden heeft laten zien dan echt alle lof. Wat je kan concluderen is hoe belangrijk een coach is. Van de Sar mag er wat mij betreft onmiddellijk uit. Toen hij zich nog niet klaar achtte voor de functie, mocht hij lekker nog een man voor zich hebben. Nu heb je een trainer die zich zelf nog niet klaar acht voor de functie en dan heb je er lak aan....

26 augustus 2017 om 08:11

Trainer zit inderdaad verreweg het grootste probleem. Om daar Vd Sar voor weg te sturen vind ik zwaar overdreven

26 augustus 2017 om 09:06

Je zult maar trainer zijn en geen betere spelers in de verdediging kunnen zetten dan Veltman, de Ligt, Vieegever em Dijks. Dir is geen verdediging die bij een topploeg hoort.
Ik vind het wel een fout van hem dat hij de wedstrijd met Dolberg begint.

26 augustus 2017 om 09:33

@jansen
Als nou Keizer in zijn eerste week dat hij begint aangeeft Tete een belangrijke speler te vinden voor de rb positie voor komend jaar en dat hij hem iig niet voor einde transferperiode wil laten gaan, tenzij er een goede vervanger is gestrikt die er direct staat... dan speelde je met meer verdedigende zekerheid. Keizer heeft meteen Tete en Riedewald nr de transfermarkt gestuurd. Veltman captain gemaakt.. dan krijg je scheve gezichten binnen de selectie. Naar mijn mening heeft Keizer heel ve fout gedaan.

De fout van Veltman in het eerste duel tegen Nice bij de 2- 2 wordt precies een week later herhaald door Schone. De fout van Cerny tegen Groningen - niet afspelen terwijl de spitsen er klaar voor staan - wordt 3 dagen later door diezelfde speler herhaald tegen Rosenborg bij een 1-2 voorsprong. Dan heb je als trainer kennelijk iets cruciaals niet ingeprent weten te krijgen. Ik kan dat echt niet begrijpen.. dat er op dit niveau zulke fouten in 2 wedstrijden achter mekaar worden gemaakt.

26 augustus 2017 om 12:53

Tete en riedewald hebben beide aangegeven weg te willen. Hier heeft Keizer niets mee te maken.
Bij ajax overschatten ze zichzelf wederom. Ze hebben een directeur die pas net komt kijken en hulp nodig heeft, ditzelfde geldt voor het technisch hart, de trainer en een groot gedeelte vam de selectie.
En als er iemand is die er verandering in wil brengen (Bosz) dan wordt deze door de vriendjes weggepest.

En 3mnd gelden was Nederlands club voetbal weer in de lift. Directie en TH moeten maar goed in de spiegel kijken.
En betreft CL halen lastiger? De kampioen komt in de kampioens poule, ze zullen dus niet de nummers 2/5 van de sterke landen treffen.
De nummer 2 gaat het wel zwaarder krijgen ivm 3 voorrrondes, maar daarin moeten de Nederlandse clubs zeker wel de eerste overleven, en ik ben van mening zelfs de 2de ronde.

Er was er maar een die Ajax naar een iets hogen niveau kon brengen en dat was Peter Bosz,de man die na een seizoen al in de gaten had waar de fout zit nl bij het zoogenaamde technies hart. Bergkamp ,Spijkerman en consorten horen niet op die plek en Bosz had dat door en werd niet gesteund daarin en vertrok met alle gevolgen vandien.

Wat mij betreft heeft vd Sar gelijk, de uitgezette lijn moet gevolgd worden en hier en daar enigszins aangepast worden als dat nodig is. Maar de grote lijn moet blijven zoals het was/is.
Dat men de wolven kan horen huilen in het bos (en hier op VZ) doet daar niks aan af, het zou zeer kortzichtig en dom zijn om nu heel opportunistisch alles om te gooien en dure spelers te halen omdat Ajax rijk is (voor Nederlandse begrippen).
Met de huidige selectie kan Ajax zeker kampioen worden (ja, ook met pispaaltjes Veltman en Dijks). En ondertussen kunnen we rustig kijken voor versterkingen in de winter of volgende zomer.
Geen gekke dingen doen, dat hoort het motto te zijn en te blijven!

26 augustus 2017 om 07:34

Lijn moet helemaal niet gevolgd blijven worden. Bergkamp en van de Sar hebben teveel macht, zonder echt verantwoordelijkheid af te leggen(helemaal bergkamp) de td en zelfs keizer zelf wilde graag een ervaren trainer met keizer als assistent. Van der Sar en Bergkamp achtte dat niet nodig. Hoe gestoord ben je als de persoon in kwestie zelf zegt ik ben er nog niet klaar voor dat jij ff zegt jawel hoor. Toen van der Sar zelf vond dat hij niet klaar ervoor was terwijl hij al jaren aan de hand van een mentor had rondgelopen, moest Ajax het maar slikken en mocht die mentor blijven. Het motto zou moeten zijn niemand is groter dan de club......

26 augustus 2017 om 07:43

De stijgende lijn die Peter Bosz heette? Daarvoor was het namelijk d ook niet best. Diegene die Peter's manier van werken niet aanstond, heeft nu de leiding onder de naam TH met Dennis Bergkamp.

26 augustus 2017 om 07:55

Je moet zeker wel een paar dure spelers halen! Dat is exact hetgene wat ze moeten doen, maar vooral hadden doen. Altijd zijn ze veels te laat. In juli horen ze hun spelers al compleet te hebben.
De waarde van de speler is gekoppeld aan contractduur, leeftijd maar voor talent. Dus hoe beter je bent, hoe meer je kost, simpeler kan niet.
En met meer betere spelers is de kans groter dat je succesvol bent.

Ajax TH bevindt zich echt op glad ijs. Na uitschakeling van beide Europese toernooien zijn ze aan hun stand verplicht kampioen te worden. En dan komen ze met reservekeepers, gastjes van 19 en Siem de Jong?! De verlosser ofso?
Het publiek is zwaaaar teleurgesteld. Hebben aardig wat betaald met hun seizoenskaarten en verwachtingspatroon is nu al mislukt. Belangrijkste spelers weg, maar volgens jou zijn wolven aan het huilen in het bos, en moeten we het doen met de riemen die we hebben? Mogen we volgens jou niet eens klagen

26 augustus 2017 om 08:48

"de waarde van de speler is gekoppeld aan contractduur, leeftijd maar voor talent. Dus hoe beter je bent, hoe meer je kost, simpeler kan niet."

Waarom was Sanchez dan zo goedkoop ?
En waarom was Neres zo duur ? En suljimani ?

Dure spelers zijn niet per se beter dan goedkope spelers.
Waarom is er toch zo weinig realisme ?

Ajax wilde 2 maanden geleden al die oosterijker halen, hij heeft zelfs meegetraind en rond gekeken, maar wilde spelen en niet achter Sanchez zitten.
Wat kan je dan doen ? Niets afwachten en nu Sanschez is verkocht is de oosterijker gehaald.

26 augustus 2017 om 10:15

Sanchez bleek veel beter dan gedacht, terwijl zijn compagnon in de aanval juist zwaar tegenviel. Je kan best goede en goedkope spelers halen, maar dat is zoeken naar een naald in een ontzettend grote hooiberg. Maar oké, je kan de gok wagen en vijf van die jongens halen, hopend dat er eentje slaagt. Maar je hebt weinig referenties om te kunnen oordelen in hoeverre een speler iets gaat toevoegen.

26 augustus 2017 om 11:29

Wat je dan kan doen is doorschakelen naar andere opties die je al voor ogen hebt.

26 augustus 2017 om 10:42

Al sinds de blessure van Sinkgraven zit je zonder echte linksback,Dijkstra word niet goed bevonden en weggestuurd,en vervolgens terug gehaald en opgesteld. Als ze nu alles in het werk hadden gesteld om een goede back te halen stond deze er nu . Maar ze halen alles behalve op de positie's waar het nodig is. Dan schitterend je tekort in mijn ogen op alle fronten.

26 augustus 2017 om 12:56

Het geld niet alleen voor Dijks. Ook een de Ligt komt (nog) te kort voor een basisplaats. De fouten die hij maakt kun je in jong ajax of in de subtop in nederland maken maar mag je inget eerste niet meer maken. Het vervelende is dat je ook geen andere keuze hebt dan hem op te stellen.

zolang deze mensen de club runnen zullen we de stap richting europese (sub)top niet maken. lekker voor de NLse titel gaan iedere jaar en lekker vetmesten onze bankrekening. lets go!!

Voor mij is het onbegrijpelijk dat hij dit zegt. Er zit bijna een elftal vol met technische mensen naast de trainer en niemand die in staat is om om de juiste wissels etc. te beinvloeden?. Meer dan de helft kan er wel uit en vooral Bergkamp . Niets toevoegend dus. En waarom staat een Neres buiten het elftal met een aankoopwaarde van 12 miljoen. Laat hem maar eens een aantal wedstrijden achter elkaar staan.

Deze selectie is ook niet sterk genoeg om kampioen te worden. Ik denk dat Dolberg en Ziyech nog gaan vertrekken. En dan kan Ajax wel zeggen wij laten niemand meer gaan maar je hebt er niks aan als deze jongens niet weg mogen terwijl ze wel weg willen. Dan lopen er 2 ongemotiveerde spelers rond. Morgen moet Ajax naar Venlo en ik moet nog maar zien of Ajax dat gaat winnen. Het zou me niks verbazen als Ajax daar ook weer punten laat liggen.

Mogelijk zijn ze niet 4x weggespeeld, maar ze staan wel gewoon met lege handen Edwin!! Open je ogen.. 4x volledig weggespeeld worden levert je evenveel op als het voetbal dat je nu hebt laten zien... te weten: lege handen.

26 augustus 2017 om 11:17

Is niet worden weggespeeld door Rosenborg de maatstaf? Waar is de ambitie gebleven? Als dit je excuus is vind ik dat een minachting richting je achterban.

26 augustus 2017 om 12:58

Mee eens. Edwin haal je hoofd uit het zand en besef dat het om de punten gaat. En je bent dan wel niet weggespeeld (maar dat is Rosenburg ook niet) maar verliest wel 2 keer tegen middelmaat in europa.

Heerlijk, ahum.... recht praten wat krom is.

Mooi dat je niet weggespeeld bent tegen Nice en Rosenborg. Maar winnen daar gaat het om, niet het leuke meevoetballen. Sar als ex-topsporter zou dat zeker moeten weten.

Maar meneer de directeur acteert de rust zelve door zogenaamd achter het beleid te staan. Al jaren heeft Ajax de selectie begin augustus niet op orde. Steeds moet er met spoed gerepareerd worden.. Dankzij Bosz kregen we uiteindelijk een mooi seizoen voorgeschoteld. Met goed voetbal, uitstekende resultaten. Waar had Ajax gestaan als ze vorig jaar wel bijtijds bij de les waren gebleven....

Bosz had visie en lef die bij Ajax paste. Maar Sar en Bergkamp vonden hem daarin te ver gaan. Dus vonden het ze prima dat hij Ajax verliet. Nu zitten we met een onervaren en nog incapabele trainer, een assistent die te behoudend is en een spelersgroep die niet op orde is.

Bedankt Sar en Bergkamp.... maar de messen zijn al door de media en de supporters geslepen !

26 augustus 2017 om 11:00

De media....daar heb ik sowieso al weinig respect voor want die bloeien pas op als er sensatie is. En anders creeeren ze die wel (bedankt Telegraaf, het is wederom gelukt om onrust te stoken).

Maar dat de zichzelf fans noemende supporters hun teleurstelling op de meest lompe manier botvieren op de leiding van Ajax (die drie maanden terug nog fantastisch bezig waren) vind ik echt van een bedenkelijk treurig niveau.

Drie maanden terug was alles nog fantastisch en the sky the limit.
Bam! Trainer die het hazenpad kiest. Waarom? Dat weet eigenlijk niemand met zekerheid te zeggen. Nu heeft het TH het maar weer gedaan, hoewel een jaar eerder de fans Bosz helemaal niet wilden zien komen want een lastig en vervelend mannetje (en Feyenoorder)

Nieuwe trainer is inderdaad een gok geweest. Die vervolgens de meest schokkende voorbereiding meemaakt die je je maar kunt bedenken. Ga er maar aan staan.

Uitgaande transfers: Tete wilde niet verlengen, Riedewald was volgens de fans niet eens goed genoeg. Klaassen was ingecalculeerd, zijn vervanger was al in huis (vdbeek, die eigenlijk gewoon te kort komt tov Klaassen op dit moment)
Sanchez die opeens niet weet hoe snel hij weg wil en niet eens meer wil spelen. Hoor ik verder niemand over dat hij zijn werkgever en team in de steek liet vlak voor twee belangrijke potjes.

Inkomende transfers: blijkt heel lastig te zijn om te vissen in de poel waar de veel rijkere subtop van Europa ook in vist. Ajax moet maar met geld smijten plus salarisplafond omhoog. Dat getuigt van weinig besef hoe snel 200 miljoen op is, als. Je het mij vraagt.

uitschakelimg in Europa kan dan gewoon gebeuren, je speelt immers tegen min of meer gelijkwaardige ploegen. Je kunt winnen of verliezen. Waar er vorig jaar met enig fortuin gewonnen werd, werd er nu verloren. Dat is zwaar k*t met peren, maar het is wat het is: dit is inderdaad het lot van Nederlandse clubs.

Dat realisme ontbreekt volledig in je betoog. Derhalve is dit soort onderbuikreacties en woede richting TH erg kortzichtig.

26 augustus 2017 om 14:34

Nick Danninga, ik ben het met sommige punten van je eens (Sanchez die niet wilde spelen, inkomende transfers), maar het blijft een feit dat het TH een onervaren trainer heeft aangesteld. Ik weet dat veel Ajacieden in het begin positief waren over Keizer. Voor mezelf weet ik dat ik bij elke poll 'is Keizer de juiste man' elke keer op 'nee' heb gedrukt. Dat zeg ik trouwens niet om mezelf een schouderklopje te geven, maar om aan te geven dat veel mensen toen nog achter de keuze van het TH stonden. Ik heb toen ook veel reacties gelezen dat het prima was dat Bosz weg ging. Dat begreep ik toen niet en nu blijkt dat het TH zichzelf op de borst slaat voor de successen van vorig jaar, terwijl ze toch voor een groot deel op het conto van Bosz kwamen.

26 augustus 2017 om 12:09

Het is toch te droevig voor woorden? Je bent EL finalist en je bent niet weggespeeld door Nice en Rosenborg .... Om daaruit op te maken dat je op de goede weg bent. Het grappige is dat Van der Sar alleen kijkt naar de overeenkomsten met een paar maanden geleden. Wat is er nog hetzelfde als toen we de EL haalde, en niet kijkt naar wat er veranderd is. Bijvoobeeld de selectie, waar sterkhouders van vorig jaar in ontbreken en een bank die vele malen minder kwaliteit bevat. En wat te denken van de trainer, Peter Bosz de architect van het elftal is vervangen door een trainer die tactisch zwaar ondermaats is.

Het is duidelijk dat Van der Sar niet ziet dat Keizer tactisch hopeloos heeft gefaalt en dat de selectie kwalitatief niet op orde is. Anders lees je teksten als ''de selectie is goed genoeg''. Ik voel hem alweer aankomen, wij moeten een dramatisch seizoen slikken als supporters omdat de beleidsbepalers er nog weken over doen om er achter te komen wat er allemaal fout is.

Als de selectie goed genoeg is en de trainer is goed genoeg, dan kan Van der Sar vast wel 50 procent korting aan alle seizoenskaarthouders beloven als we geen kampioen worden dit seizoen.

Ik hoor hier veel excuses waarom het nu fout is gegaan..... Kern is.... ipv verder te bouwen op waar men verleden jaar gestopt is, heeft men afscheid genomen van een ervaren trainer en belangrijke basisspelers. Men heeft flink kunnen cashen en verwacht dit op te kunnen vangen met jeugd. Breedte spelers, grote talenten weggedaan en weinig bijzonders binnen gehaald. Men had al 100 mil op de bankrekening staan en ipv een kwaliteitsinjectie te doen, salarisplafon te verhogen (en de bayeren München van nl kunnen worden) koos men voor het zuinige minimalisme en te schikken in de rol als opleidingsclub die constant leeg gekocht gaat worden. 150-180 mil op de bank en lekker klein gebleven.....

26 augustus 2017 om 11:11

Zeg 200 miljoen op de bank voor Ajax. Enig idee hoe snel dat op is in de voetbalwereld? Wetende dat CL geen zekerheidje is en dat je niet elk jaar 80 miljoen voor spelers vangt? Wetende dat er niet zo heel erg veel uitzonderlijk talent in de pijpleiding zit?
Volgens jou moet er met geld gesmeten worden: ervaren en dus dure aankopen, salarisplafond omhoog, liefst nog eigenaar van de Arena worden....

Als het dan twee, drie jaar tegenzit (en dat kan zomaar) heb je ook een Vrienden van clubje of de gemeente nodig. Is dat een risico wat je wilt nemen als club?

Nou dus er gaat geen speler meer bijkomen omdat je nu geen buitenkansjes meer hebt en overal dik voor betaald moet worden.
Dit is dus de selectie waar we een heel seizoen naar moeten kijken en ik hou me hart vast.
Toch wel erg dat het technisch hart niet gewoon een lijst met opvolgers in beeld had zodat je bij interesse direct kon schakelen om die spelers binnen te halen. Wat dat betreft is het echt al jaren slecht bij Ajax en ben bang tot dat elk jaar wel gaat blijven bij Ajax.

Die vent moet de politiek in. Daar lullen ze ook alles recht. Serieus, het technisch hart heeft na de EL finale de ene na de andere fout gemaakt. Het is toch niet te accepteren dat Sar nu grappig ons verteld dat Ajax "beter was" tegen Nice en Rosenberg. Wat voor onzin. Het feit dat het vorig jaar ook zo ging in augustus is hij vergeten? Ja, toen hadden we na de Rostov blamage minder pech dan nu, maar kom op zeg. We hebben nu niet verloren tegen een topploeg. Van Rosenberg moet je minimaal één keer winnen. Edwin v.d Sar moet zich kapot schamen.

Vind wel grappig hoe de zaken nu doorvelen worden omgedraaid.
Er word nu gedaan alsof Bosz was weggepest, terwijl Bosz voor de grote zak met geld en de "uitdaging" bij een groter club met meer financiele mogelijkheden ging.
Pas nadat bleek dat Ajax hem niet graag wilde laten gaan kwamen er ineens allerlei verhalen naar buiten over het niet goed functioneren van het technisch hart en de zogenoemde onoverkoombare onderlinge problemen.
Het vervelende blijft dat wij nooit echte Inside informatie hebben maar dat wij altijd afhankelijk zijn van wat de media melden.

26 augustus 2017 om 09:42

Anders gezegd. Nadat Bosz zo een fantastische bod kreeg. Heeft hij Ajax gevraagd om wat te doen met zijn wensen (eisen) zodat hij bij Ajax een goed gevoel blijft houden bij het doen van zijn werk.

Ajax weigerde dit, dus werd het een transfer. Dan hoeft hij dus niet meer te blijven. Had Ajax alles op alles gezet.. omdat ze de waarde van Bosz op prijs stelden, dan wilde ik nog weten of Bosz deze zomer zou vertrekken.

Het is niet dat ik uitsluit dat Bosz in dat geval zou vertrekken, het is wel zo dat ik mij kan voorstellen dat hij dan zich serieus genomen zou voelen en vooral gewaardeerd.

Vd Sar heeft groot gelijk, Ajax kan als NL club niet meegaan in het financiële geweld. Als je nu spelers haalt betaal je de hoofdprijs voor middelmaat. Sterker ik zou Dolberg verkopen. Dan maar een jaartje op de blaren zitten.

26 augustus 2017 om 10:57

Ajax heeft al jaren de meest geld van alle Eredivisieclubs maar pakte de laatste 4 jaar weinig prijzen...

Toch ben ik er van overtuigd dat er ook sprake is geweest van onderschatting. En dat is er nu helaas nog steeds. De tijd is voorbij dat mooi voetbal prijzen opleverde. Het hele Nederlandse voetbal is in verval. Iedereen had moeten weten dat Nice geen eenvoudige opponent was. De nummer 3 van Frankrijk, die zijn trainer wel vast kon houden, is niet vanzelfsprekend zwakker dan de nummer 2 van Nederland. Ze eindigden hoger in de Franse competitie dan Olympique. Daarbij moet men niet vergeten dat voor Ajax in de EL vorig jaar een hoop meezat.
Ik was een van de weinigen die heeft zitten vloeken dat Rosenborg de volgende tegenstander werd. Omdat deze club, hoewel met mindere spelers (enkele uitzonderingen daargelaten), midden in de competitie staat, dus helemaal op elkaar is ingespeeld. Daarbij zijn ze altijd conditioneel top.
Dat laatste speelt ook een enorme rol. Bij Ajax loopt men door de verstoorde voorbereiding conditioneel toch een beetje achter.

Natuurlijk is ook het wisselbeleid van Keizer dramatisch. De achterhoede ontbeert op dit moment heel veel snelheid. Maar Ajax zal het er in grote lijnen mee moeten doen. Ik verwacht wel dat Dijks op de bank belandt. Het landskampioenschap is nog niet verloren. PSV heeft ook de nodige problemen. Feyenoord valt tot nu toe ook een beetje tegen en de vraag is wat de Champions League met ze gaat doen.

We moeten nu gewoon het hoofd koel houden en weer een nieuw elftal bouwen. Zoals altijd zullen er in de loop van het seizoen een paar spelers uit de jeugd doorbreken. Ondertussen kan men zich focussen op nieuwe versterkingen die misschien in de winterperiode weer gehaald kunnen worden.

Op bedrijfseconomisch vlak doet Ajax het erg goed, maar op sportief vlak glijden we af.

Die finale vorig seizoen was puur geluk, elke keer met de hielen over de sloot.

Ajax moet ervoor waken dat het een cashcow wordt, want als het sportieve plaatje onvoldoende blijft, dan duurt het niet lang voordat het bedrijfseconomische gedeelte ook als een kaartenhuis inzakt.

Misplaatste arrogantie van een omhoog gevallen voetbaldirecteurtje! Als je met droge ogen durft te beweren dat deze selectie goed genoeg is om Europees voetbal af te dwingen heb je er totaal niks van begrepen! Echte kenner als rechter lid v. Duivenbode toont tenminste ballen en heeft zijn conclusies getrokken!!

Waiw, deze man is compleet de kluts kwijt. Dat is juist het probleem er zit juist geen lijn in, het beleid niet en in het elftal niet. Je bent niet weggespeeld je ligt uit beide Europese competities dat zegt meer over jouw tegenstanders, je moet naar jezelf kijken je hebt als club op alle fronten gefaalt vooral sportief en jou aankoop beleid in gewoon bagger, die van Duivenboode is niet zomaar vertrokken dat zegt genoeg er rommelt bij ajax . Dus ga vooral op de zelfde lijn verder.

Niks aan gelogen, qua selectie moet je in ieder geval Rosenborg makkelijk aankunnen. Echter als de selectie+coach collectief faalt wordt het een lastig verhaal. Die lijn waar ie het over heeft ben ik wel een beetje kwijt.

Deze man is niet goed wijs. Niet weggespeeld worden door Rosenborg, wauw! En die gelukkige finale (ze hadden er tegen Schalke al uit moeten liggen) heeft zijn blik blijkbaar een beetje vertroebeld. Hoog tijd dat Ajax van die beurs af raakt en weer een voetbalclub wordt.

Welke lijn heeft ie t over? De lijn de Boer liep na 4 mazzelkampioenschappen niet meer.. De lijn Bosz liep uiteindelijk wel maar daar waren de heren van het TH het blijkbaar niet mee eens. Dus met een onervaren trainer (keizer) nu aan het dolen geraakt.

TH: stap op. Het fundament Bosz is dankzij jullie geheel weg. Rosenborg is een matige club uit een klein voetballand, daarvan 2 keer verliezen is echt een schande. Daarbij, een trainer die met een opstelling begint waarmee hij al 3 wedstrijden slecht heeft gespeeld (2x Nice en Heracles) moet weg!

12 mln voor tribuneklant Neres is idd niet exorbitant hoor.
En 4 miljoen voor een niet goede Larsson wel.
Nietwaar 'vriend' ?

Als jullie als technisch hart eerder geanticipeerd hadden op de transfers , hadden we Nice waarschijnlijk gepakt en waren we eventueel door napoli uitgeschakeld maar wel verzekerd van europa.
Dus nee Edwin , die voorbode had lichter gemaakt kunnen worden, door punten te pakken voor Nederland samen met feyenoord en vitesse.
Bedankt voor het herhalen van de fouten keuzes van vorig jaar.

Waarom looft iedereen Bosz zo? Vorig jaar scoorden we ook heel vaak moeizaam, liepen ze in het laatste kwartier achteruit en was de verdediging krakkemikkig. Alleen toen was er net het greintje mazzel (schalke en Lyon uit) waardoor het resultaat uiteindelijk geweldig was.

Er is weinig veranderd, alleen vallen de resultaten nu net even negatief uit.

Oftewel het moet over de hele linie veel en veel beter.

26 augustus 2017 om 10:06

En thuis was Ajax onverslaanbaar en oppermachtig.

Je speelt goed, maar de resultaten blijven nu uit. Onder Bosz waren er inderdaad slechte potten, maar resultaten waren niet dodelijk. Toch een flink verschil.

Voor kampioenschap gaan? Dat kan als we van Rosenborg en O. Nice weten te winnen... dan maken we wel de kans. Edwin en ik kan je gerust zeggen nee dat worden we niet, wel als de concurrentie het slecht doen.

Zolang Keizer trainer is en Veltman de aanvoerder is en in de basis staat heb ik even geen vertrouwen meer in Ajax!!

We hebben als club voor een bepaalde lijn gekozen en diezelfde lijn bracht ons drie maanden geleden nog een Europese finale. Van die lijn wijken we dus niet af", zo benadrukt Van der Sar,

Ediwn, ik zie dat er wel afgewijkt is, bepaalde tactiek vooral 5 seconden en positie 6 die meer behoudend en risicoloos voetbalt. We weten genoeg van Dijks en dat zou je ook moeten weten! En nog een wisselbeleid, Bosz zou gewoon blijven voetballen en druk zetten ook als het moeilijk wordt kiest Keizer liever voor de zekere onder andere extra verdediger inbrengen...

Natuurlijk had je ook met deze selectie jezelf moeten kwalificeren, maar er zijn wel gewoon fouten gemaakt en daar moet men wat aan doen. Het is prima om eigen jeugd de kans te geven. Maar als je niks hebt klaarstaan, zoals op de linksbackpositie, dan moet je zorgen dat je iets haalt en niet Dijks voor de 3e keer terugroepen.

Helaas. Enige manier om nog duidelijk te maken aan deze beleidsbepalers is door vanuit de supporters eens een statement te maken. Net zoals ten tijden van Cruijff vs. Ten Have gebeurde. Dit kan echt niet langer zo met deze teksten.

Hoogmoed komt ooit voor de val. Maar waar ik al bang voor was is dat bij Ajax vooraleerst alles bij het oude blijft. Dus blijf je sowieso zitten met de tandem van der Sar/bergkamp. Bij Overmars heb ik het idee dat hij een realistischer kijk heeft op de huidige desastreuze situatie bij Ajax, en blijft het de vraag of hij zodanig in zijn aankoopbeleid is belemmerd, dat al die mislukkingen op de transfermarkt niet alleen hem zijn aan te rekenen. Misschien als hij de vrije teugel kreeg dat er wel daadwerkelijke versterkingen binnen zouden kunnen worden gehaald. Hoe dan ook, Ajax supporters moeten het hier mee doen, dat is de dreigende boodschap van van der Sar. Want wij bepalen wel eventjes wat er binnen Ajax gebeurt. En dat is nou juist het probleem.....

Natuurlijk kan het veel beter en moeten er goede spelers komen, hetzij talenten of inkopen. Er zit nog geen goede balans in het elftal, waardoor ook de verdediging zwaar onder druk komt te staan. En als daar fouten gemaakt worden, is het bijna altijd raak.
Maar we moeten Keizer ook de tijd geven om het elftal naar zijn hand te zetten. Natuurlijk wordt het vergelijk met vorig seizoen gemaakt, Europese finale gehaald met aantrekkelijk voetbal. Maar we moeten niet vergeten dat Bosz ook veel tijd nodig heeft gehad en dat het ook niet altijd goed was.
Dat er nu in de media alles wordt opgeklopt is typisch. Ze moeten toch wat schrijven.
De Telegraaf voorop, deze zogenaamde insiders grijpen elke gelegenheid aan om onrust te stoken.
Ik weet niet wat er intern bij Ajax gebeurt, daar kan ik niet over oordelen. Maar de zogenaamde kenners in de media en op fora als dit roepen te pas en te onpas dingen, alsof zij weten wat er gebeurt.

Komt tijd, komt raad. Ze kunnen het voetballen toch niet verleerd zijn. Ik denk alleen dat ze zich bij Ajax zelf overschatten, een zwaluw maakt nog geen zomer. We zijn niet zo goed als we zelf denken.
De ambities om in Europa een woordje mee te spreken zijn te prijzen, maar niet realistisch. Jaar in en jaar uit worden de "beste" spelers verkocht, tegen de schatrijke Europese clubs is niet te vechten. Nieuwe spelers inpassen kost tijd, talenten moeten zich ook maar eerst eens op de lange termijn bewijzen, zie De Ligt, Van der Beek en Kluivert. Na een goede wedstrijd worden ze al opgeroepen voor het Nederlands elftal en de druk en het verwachtingspatroon stijgt. Laat deze jongens toch eerst een of twee seizoenen in de luwte spelen en kijk dan of ze het niveau hebben. Want het gaat niet alleen om het voetbal, mentale weerbaarheid, het vermogen om van fouten te leren, hoe om te gaan met deze druk, dat zijn allemaal facetten die minstens zo belangrijk zijn.
Doordat Ajax een van de weinige clubs is die talenten op deze leeftijd een kans geeft, is er natuurlijk veel aandacht van de media. Zeker gezien het verleden. Maar laten we eens realistisch blijven, we zijn maar een klein landje en in de voetbalwereld wordt geld steeds belangrijker (gemaakt). De kans dat we op termijn een grote rol spelen in het wereldvoetbal is erg klein, dat geldt dus ook voor Ajax.

van de nuchtere keeper die je was is er weinig over gebleven wat rest is een omhooggevallen bestuurder die denkt dat hij het klootjesvolk alles kan wijs maken wat hem uitkomt hoe kan je een selectie zo uithollen en dan durven zeggen dat je selectie op orde is sinds vorig jaar zijn er 14 volwaardige 1e elftal spelers weggegaan denk aan bazoer el ghazi riedewald gudelj tete die niet verder kwamen dan de bank tegenover 4 aankopen die je echt zou moeten zien als aankopen voor ajax1 waarvan sanchez na 1 jaar al weer weg is en alleen ziyech tot nu toe echt voldoet en als overmars dan echt wil investeren (richarlison&carlos cuesta) ga je ervoor liggen met je grote vriend dennis bergkamp die ook niks anders kan dan commentaar leveren zonder ook maar een klein beetje verantwoordelijkheid te nemen #vdsarout #bergkampout #keizerout

Belangrijk te weten: L'Ami, Spijkerman en van der Sar zijn keepers geweest en de eerste twee zitten ook in de staf... Goeie staf he...

Ontzettende flauwer. Je had makkelijk kunnen anticiperen op alle uitgaande transfers die iedereen zag aankomen. En je had meer moeite kunnen doen om Bosz te behouden of een betere trainer aan te stellen. Als vd sar vindt dat de selectie op orde is, dan zal het dus aan de trainer liggen. Je verkoopt niet zo maar vier Europese wedstrijden achter elkaar. Wat een amateuristisch wanbeleid. Jarenlang heeft de boer het falende transferbeleid gecamoufleerd met saai, maar oerdegelijk voetbal. Nu zetten ze een onervaren kamikaze coach neer die alle zwakheden blootlegt.

Wat een hoop VI kijkers hier op deze site. Eigen mening nul, verstand van nul,en maar meelullen met iemand die niet hoger heeft gespeeld dan het huidige VVV en een jolige lolbroek die zijn carrière heeft verpest met vrouwen en het uitgaansleven. Dit programma is een showprogramma voor de kijkcijfers en heeft niets te maken met voetbal.
Hier in NL worden nu eenmaal alle jeugdspelers met talent door rijke buitenlandse clubs weggehaald, en clubs in NL zijn dan genoodzaakt om spelers uit het buitenland te halen. Zie dan maar eens een goede speler te halen die in de NL competitie wil spelen met een NL salaris en spelen op kunstgras. De grote boosdoeners zijn de Uefa en Fifa ( geld geld geld). Als je mee wil doen in Europa ben je genoodzaakt zoals Ajax het probeert ,met jonge spelers te halen die even goed zijn als bvb Haps of Sam Larsson, maar met meer potentie en hopen dat dit er uitkomt. Ik vind dat Ajax en het bestuur de goede weg zijn ingeslagen, dit wil niet zeggen dat dit ook lukt, maar ze proberen tenminste iets. Verwacht niet van Feyenoord met de goede aankopen?( volgens VI ) dat ze meedoen in de championsleague. Deze goede spelers zijn top voor de NL competitie maar niet om Europa te veroveren . Dit kun je Feyenoord niet kwalijk nemen, ze kampen met het zelfde probleem en zijn net terug uit een diep dal. Als er niets verandert binnen de Uefa zullen de kleine landen gedoemd zijn om mee te doen voor spek en bonen.

26 augustus 2017 om 10:44

Denk dat daar de denkfout zit. Wie begint er een huis neer te zetten met eerst het dak? Ajax denkt Europese subtop terwijl sommige spelers zelfs al twijfelactig zijn dan wel echt te kort komen voor de Nederlandse competitie. Ik geloof dat Ajax met een categorie spelers die nu is afgewezen een stabieler fundament zou kunnen neerleggen om op voort te bouwen en door te selecteren. Tenzij ook die spelers daarna worden weggekocht maar dan waren ze blijkbaar toch beter dan op dit moment wordt gedacht.

En toch heb ik als PSV-er respect voor de houding van Ajax.
Wij als fanatieke volgers hebben het al zo vaak zien gebeuren. Hebben we geld? Dan gaan we maximaal uitgeven en we zien wel. Het is menselijk en zeer verleidelijk om te doen. Zie je nu ook vooral bij Feyenoord. Die hebben al een kleine 30 mln uitgegeven na jaren van bijna niks uit kunnen geven.

Ajax heeft zoveel geld dat ze eigenlijk de hele competitie zouden kunnen domineren maar ze houden zich aan een bepaalde lijn en dat vind ik best mooi.
Natuurlijk is het wel zo dat hun scouting blijft haperen. Ik heb bijna nooit het idee dat ze een schaduwlijst hebben mocht er een speler worden weggehaald. Maar goed, ik zit daar niet bij natuurlijk.

Dan is het duidelijk dat het technisch hart incapabel is. Ze weigeren door te selecteren en overschatten de kwaliteiten van bepaalde basisspelers. Ik ben zo blij dat ik mijn seizoenskaart onder frank de boer zijn bewind heb opgezegd want deze leiding heeft duidelijk een plaat voor zijn kop.

26 augustus 2017 om 10:59

Ik denk erover om fox op te zeggen, niets meer aan... kijk ik wel naar studio, bord op schoot...

Ik wordt hier echt ziek van. Die interviews waarin ze doen alsof het niks is. Die van der sar pakte als keeper veel moeilijke ballen. Maar nu heeft hij niet de ballen om conclusies te trekken.

We zijn niet weggespeeld door Nice en Rosenborg.....applausje voor Edwin.
Maar het evalueren is niet nodig Edwin. Dit gebeurde ook al tegen Rapid en Rostov. En twee jaar geleden ook bijna tegen Jablonec waardoor Ajax ook op de rand stond van geen Europees.
Breng eerst je selectie op orde voor je je dragende spelers weg doet. Maar mogen wij de evaluatie als seizoenkaarthouder eens inzien? Misschien luidt deze al wel drie jaar dat het heel goed gaat en dat we gewoon zo door gaan.....

''wij zullen in de spiegel kijken''. '' Wij hebben waarschijnlijk een afslag gemist.''

Zo gaat het, niemand neemt verantwoordelijkheid, niemand stapt op. Eigen baan eerst.



Alles leuk en aardig. Nederland en de Eredivisie zijn totaal niet interessant voor buitenlandse voetballers. Geen geld,een zwakke competitie,slecht weer. Of je kunt betalen zoals in Engeland of het leefklimaat en woongenot moeten goed zijn zoals in zuid Europa.

26 augustus 2017 om 12:11

Ja en vergeet niet die kunstgrasvelden. Belachelijk dat wij weer van die wijsneuzen hebben en dat daar niks aan gedaan kan worden.
Dat gemixt met het imago van micky mouse is niet echt aantrekkelijk te noemen.

Je maakt een paar maanden geleden nog duidelijk dat Dijks en Zeefuik niet goed genoeg zijn, en dan ga je nu zeggen dat de selectie goed genoeg is. Ik ben er ook niet voor om maar willekeurig veel geld uit te geven, maar je bent al meer dan een jaar opzoek naar een linksbuiten en een linksback. Wat is er bijgekomen 2 keepers en een paar jeugdspelers. Ik vind het werkelijk schandalig dat je een jaar lang kan voorbereiden en dan nu nog steeds de selectie niet op orde hebt

Vooral aan de laatste alinea stoor ik mij: 'Onze uitschakeling maakt duidelijk waarin het Nederlands voetbal zich verkeert.' Hoe kan je dit als een van de redenen opgeven van de uitschakeling, terwijl de voornaamste reden ligt bij het wanbeleid van de club Ajax zelf? Ik heb medelijden met de Ajax supporters, want met deze directie wordt het heel moeilijk om als club sportief gezien te groeien. Dankzij het niet inspelen op verwachte uitgaande transfers (zie dit seizoen: Riedewald, Tete, Klaassen, vorig seizoen: Ziyech alsnog halen na 3 slechte resultaten) is de selectie kwalitatief niet goed en breed genoeg om de Champions League en zelfs de Europa League te halen, wat al drie seizoenen op rij gebeurd. Hoe durf je dan als directie als reden te zoeken dat nou eenmaal hoort bij de huidige staat van het Nederlandse voetbal? Vorig seizoen had Ajax natuurlijk Europees succes, maar met een selectie die eerder compleet was konden ze én de Champions League halen, én kampioen worden (dan was de kans groter dat wedstrijden tegen Willem ll en Roda JC werden gewonnen).

Ajax heeft op dit moment teveel net niet spelers. Leuk dat je kansen creëert, maar als je de koelbloedigheid mist, om deze kansen af te maken, dan red je het gewoon niet in Europa.
Ze hadden daadkrachtiger moeten zijn op de transfermarkt en hun selectie eerder op orde moeten hebben. CL is gewoon erg belangrijk. Zowel voor ervaring voor de spelers, financieel, maar ook je club laten zien op het hoogste podium. Vitesse en Feyenoord moeten nu echt gaan stunten, anders zal het gat alleen maar groter worden met de rest van europa.

26 augustus 2017 om 11:42

Ervaring is niet belangrijk want dat is afgelopen seizoen wel gebleken. Belangrijkste is een goede trainer die Ajax spel snapt en vasthoudt aan een aanvallende speelstijl zonder verdedigend en risicoloos te voetballen. De laatste twee wordt omgezet in een druk zetten waardoor je sneller weer de bal hebt. Daar ligt de onze kwaliteit.

Sanchez heeft geen ervaring maar bezit wel de kwaliteit.

Voorbeeld hiervan is de huidige staf die Dijks de kans geeft en misschien Siem de Jong (behoudend en beperkt) ook.

Ook kregen Kluivert (te jeugd), Cerny (rustig inbrengen), de Ligt en vd Beek (te veel wedstrijden (ook rustig doorgroeien)) , Zeefuik, etc de kansen... van deze spelers kon ik al zien dat ze nog nier klaar waren voor het grote werk.

Wat het resulteert dat we vroeg zijn uitgeschakeld.

26 augustus 2017 om 12:04

Ervaring voor de spelers is juist wel belangrijk. Door te spelen op een hoger niveau, worden de spelers juist beter en leren ze veel meer. Door alleen eredivisie wedstrijden te spelen, ontwikkel je je als speler minder snel.

26 augustus 2017 om 12:14

Gelijk heb je.. had even niet goed gelezen dacht het het over ervaren spelers aantrekken, daar was ik niet mee eens. Eurpees is inderdaad belangrijk voor de ontwikkeling voor de jonge spelers.

Kwaliteit, uithoudingsvermogen en mentaliteit gaan voor en als je dat niet hebt heb je niets te zoeken in het Europees.

Ik voorzie het al dat de huidige TH geen kwaliteit hebben, maar in de richting om van alles uit te proberen en uit te vogelen.

Bosz heeft de kwaliteit wel.

Men loopt net als vorig jaar weer achter de feiten aan. Men is veel te laat met het aantrekken van vervangers voor de vertrokken spelers. Dat men nu de hoofdprijs moet betalen voor een speler komt hier uit voort. Dat de twee backs een drama zijn is al langer bekent en daar wordt te laat op ingespeeld. We hebben hier niet meer te maken met een voetbal club met sportieve doeleinden maar met een handelshuis dat als een bankier wil overkomen. Zelfs in het investeren van een trainer is not done. Alles moet zo goedkoop mogelijk. Maar de uitspraak goedkoop is duurkoop geld nog steeds. Maar als je niet de hoofdprijs wil betalen zul je toch sneller moeten handelen en je selectie voor aanvang van de competitie op orde moeten hebben

"Vergeten door te bijten." Die van de Sar heeft wel humor. Ze zij het niet vergeten Edwin, die jongens snappen ook wel dat ze op het veld staan om te winnen. Echter missen (een aantal) kwaliteit, metaliteit en of ervaring. Leuk dat je de schuld bij groep legt, maar de schuld ligt voor bij het TH. Jullie hebben het nagelaten om directe versterking te halen. Ipv al die jonge, dure, exotische spelers met potentie. Oh sorry talenten natuurlijk... talent klinkt nartuurlijk veel beter dan potentie, dat zou weer suggereren dat het ook niet goed uitpakt. Oh wacht...

Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat dit een voorbode is. Het is al jaren zo dat de ploegen die niet kampioen zijn geworden meedoen in een of meerdere voorrondes. Ik verbaas me al jaren over de amateuristische manier waarop zogeheten topclubs anticiperen op het nieuwe seizoen. Als je het dan zo belangrijk vindt in Europa in te gaan, waarom zorg je er dan niet voor dat je selectie begin juni op orde is, waarbij je rekening houdt met eventueel vertrek van enkele grote namen. Is er een twee of driejarenplan? Dus spelers bijvoorbeeld aankopen in december zodat ze kunnen wennen aan de club en er in de zomer kunnen staan. Wie denken we dat er weggaat en hoe kunnen we daar alvast op anticiperen. ( Koop de vervanger van sanchez al in)

Ajax heeft zichzelf wat overschat door te denken dat ze het vertrek van Klaassen en Traore wel intern konden oplossen met jeugdspelers. Hierdoor hebben ze verzaakt om vervangers te halen vóórdat je tegen Nice speelde. Ajax had door de Eufa Cup finale veel meer aantrekkingskracht dan nu, waar ze overal uit liggen.
Als dan ook nog Sanchez verkocht wordt ben je in iedere linie een vechter kwijt en is het jongetjes-gehalte veel te groot. Tevens ben je dan alweer te laat om met een sterke selectie het seizoen te beginnen en Europees voetbal af te dwingen.

Dat gezegd hebbende; ook met deze selectie moet je gewoon van Rosenborg winnen. Dat komt echt niet alleen door de wissel van Zeefuik. Van den Beek ging 2x hopeloos de fout in bij de 1-0. Cerny had een assist op de 1-3 moeten geven en met iets meer geluk vallen er gewoon meer doelpunten voor Ajax en die van Rosenborg niet zo eenvoudig.

Ik krijg altijd een mooie rilling op mijn rug als er begonnen wordt met de link te leggen tussen een verlies van de club in europa en dan de "teloorgang van het nederlands voetbal".
Zoals van de sar het zegt, heeft eigenlijk ajax niet verloren maar het nederlands voetbal en hebben ze even laten zien hoe het volgend jaar er aan toe gaat.

Mag ik even kotsen, ik vind het van de zotte dat het verlies van ajax opeens de teloorgang van het nederlands voetbal is. Alsof voor van der sar, ajax het geweten van het nederlands voetbal is. Dit geld niet alleen voor ajax maar voor elke club die met deze smoesjes komen.

Ik heb zelf utrecht gekeken en ik zelf denk dat dat een voorbode is op wat komen gaat. kleinere clubs die vaker de europa league ingaan en de punten pakken voor nederland. Ik heb tijdens utrecht-zenit meer inzet en voetbal visie gezien in 10 minuten dan bij ajax in 180 minuten.

Er wordt gedaan alsof het normaal is dat er verloren wordt van rosenborg, maar laten we elkaar niet voor de gek houden, rosenborg is middenmoot niveau in nederland. Dat je nog met zulke teksten in de media durft te verschijnen vind ik echt schrijnend en laat zien hoe ver die hele kliek wel niet verwijderd staat van de werkelijkheid.

Ik wacht nog tot er gezegd wordt dat ajax nu lekker voor het kampioenschap kan gaan. Wat van de zotte is, want het vooruitzicht op een europese campagne is juist het mooie van een kampioenschap. Als er nu maar met de pet naar wordt gegooid en deze excuusjes blijven, het enige wat het kampioenschap dan brengt is... een lege schaal.

Hoe zou de situatie er hebben uitgezien als Ajax drie maanden geleden gewoon nee had gezegd tegen Dortmund? Nice kon het ook gewoon. Toen ik destijds het nieuws las moest ik nog lachen en dacht bij mezelf: tuurlijk droom maar lekker verder daar in Duitsland.

We weten allemaal hoe dat verhaal afgelopen is. Natuurlijk had dat drama van Nouri dan ook plaats gevonden.

Dan had Ajax nu cl gespeeld. Was Sanchez er waarschijnlijk nog. Natuurlijk zijn het allemaal aannames. En ja je wint er verder niks mee. Maar dat denk ik gewoon.

Ajax is, eigenlijk net als het Nederlands elftal, na een geweldige opleving in een afgrond gestort. Waar ik afgelopen seizoen nog dacht dat het goed zou kunnen komen is die hoop nu helemaal weg. We zakken steeds verder weg op de Europese ranglijsten. We hebben nu alleen Vitesse en Feyenoord nog die allebei in een zware poule zitten. Ik zou het leuk vinden als ze punten zouden scoren maar ik geef ze weinig kans. Maar van Ajax en psv is het gewoon een schande.

Over Ajax da's ordinair het eigen straatje schoon vegen. Lulkoek dus!
Over dat dit hetgeen is wat ons Nederlands clubvoetbal te wachten staat heeft hij het helaas bij het rechte eind. Alleen is hij nog optimistisch dat dat vanaf vlgd seizoen is; Feyenoord en Vitesse zullen ook slechts figuranten zijn, dus v/d Sar het is nu al zover, we zitten er al midden in.
Maar wel vooral volhouden dat we met zn allen wekelijks zo genieten van die o zo leuke eredivisie...

Het zal steeds duidelijker worden dat het beleid falend is. Let maar op wat er dit weekend zal gebeuren bij VVV uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren