Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Hoorn: 'Ik dacht dat ik een goede relatie had, maar blijkbaar niet'

Laatste update:
/

Mike van der Hoorn zag zondagmiddag zijn streven om een reeks wedstrijden neer te zetten als basisspeler van Ajax in rook opgaan. De stopper, die bij absentie van onder meer Jairo Riedewald in de basis begon tegen FC Groningen, pakte in de tweede helft zijn tweede gele kaart en moest dus met rood inrukken.

“Ik ben hier niet blij mee”, verklaarde Van der Hoorn na afloop voor de camera’s van de NOS. Hij noemde de eerste gele kaart van arbiter Richard Liesveld terecht, maar uitte zijn twijfels over de tweede prent. “Het was op de middenlijn. Ik kwam iets te laat, dus het was een overtreding. Klaar.”

“Ik dacht dat ik een goede relatie met deze scheidsrechter had, maar blijkbaar heb ik het verpest”, vervolgde de stopper. “Ik wilde graag weer een reeks spelen en dan komt er zo'n klotemoment. Daarvan baal je als een stekker.” Ondanks zijn verbanning hield Ajax wel stand. De Amsterdammers stonden op het moment van de rode kaart met 0-2 voor en wonnen uiteindelijk met 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze heb ik even niet. Als je een goede relatie met een scheids onderhoud, dan fluit ie niet voor zo'n overtreding?

Maakt niet uit Mike. Een wedstrijdje toekijken en je komt gewoon weer in de basis. Doet het vooralsnog prima

14 februari 2016 om 21:57

Ik vind dit dus precies weer zo'n moment wat aangeeft dat ie tekort komt voor Ajax. Helemaal als je ook nog denkt dat het geen geel was...

14 februari 2016 om 22:03

Ach als back-up is die prima. Hij is misschien niet de slimste, maar staat wel aardig zijn mannetje. Je kunt toch wel duidelijk zien dat hij echt stappen gemaakt heeft.
Ik ben er van overtuigd dat het nog een prima speler kan worden voor Ajax, maar dan heeft hij vooral een reeks wedstrijden en zelfvertrouwen nodig.

Gele kaarten waren natuurlijk gewoon terecht

14 februari 2016 om 22:15

Eens. Jaap Stam was op Mike's leeftijd ook nog niet zo goed

14 februari 2016 om 22:21

Daar komt bij dat hij de eerste gele kaart kreeg omdat hij aan de noodrem trok!

14 februari 2016 om 22:43

De eerste gele kaart was idd de schuld van zijn medespelers die hem laten zakken door zich kinderachtig uit te laten spelen, dus hij mag die bedanken....

14 februari 2016 om 22:52

Wat een onzin argumentatie, het was een ongelukkige overtreding en die eerste kaart was de schuld van de 4 spelers die daarvoor niet ingrepen waardoor van der hoorn wel een kaart moest pakken.
Zelfs alle topverdedigers overkomt zoiets weleens.

Hij speelt goed en oogt stabiel, staat zijn mannetje, ook in de belangrijkere wedstrijden de laatste tijd. Vind het jammer dat mensen hem nog steeds haten vanwege zijn zeer ongrlukkige begin (met vooral het onziniige penalty moment met Balotelli).

14 februari 2016 om 23:11

Sieb, wat een onzin. Hij was gewoon prima bezig, en heeft duidelijk stappen gemaakt.

Tweede kan je ook geven. Gewoon een domme actie om rond de middellijn zo'n overtreding te maken met al geel op zak. Hoorn was met een aardige serie bezig, maar dan komt er dus uiteindelijk toch weer zo'n moment voorbij.

15 februari 2016 om 10:05

Klopt. Toch zag je dat de scheidsrechter schrok van zijn eigen actie. Trok resoluut geel maar zag pas later dat het z'n tweede was. Ben ervan overtuigd dat hij hem niet bewust gaf. Je kon hem geven hoor, maar voor twee overtredingen twee keer geel trekken zonder waarschuwing is wel heel streng.

is van de hoorn een slechte verdediger Nee
hij heeft vertrouwen nodig er zijn genoeg wedstrijden waar hij goed speelde.
maar hij is een verdediger opbouwen ho maar maar verdedigen dat kan hij wel.

14 februari 2016 om 21:52

Het eerste doelpunt kwam uit een prachtige lange pass van hem. Dat mag je best een goede opbouwende actie noemen.

14 februari 2016 om 22:33

Vd Hoorn is fysiek in orde maar juist deze rode kaart geeft voor mij aan dat hij het laatste stukje mist. Nu krijg je de kans in de basis en pak je zo dom rood. Noem het ongelukkig maar zo is het altijd wat. Zelfde als met balotelli en die penalty. Dat meedogenlozen ontbreekt bij hem, en ik zie het voorlopig niet komen.

14 februari 2016 om 23:26

Bij sommige spelers worden vermeende fouten meer overbelicht en uitvergroot dan bij andere spelers valt mij wel eens op en worden in lengten van jaren aangehaald als bewijs van onvermogen.

Dat je het nog steeds hebt over penalty begint van ruim een jaar geleden is daarvoor illustrerend. Spelers als Daley Blind en Joël Veltman hebben daar ook mee gekampt. Zulke voetballers moeten er blijkbaar meer voor doen bij het publiek om ze overtuigen en zichzelf te bewijzen.

14 februari 2016 om 23:57

Onzin bobje, meerdere spelers pakken domme kaarten. Erg jammer dat hij zo belachelijk onder een vergroot glas is.

Stomme overtreding.

Gewoon veel te laat. Van der Hoorn is simpelweg een miskoop. 4 miljoen betalen voor een speler die als die mag meedoen geregeld domme fouten maakt. Ajax kan hem het beste laten gaan in de zomer. Dan kan hij een stapje lager weer iedere week spelen en kan Ajax op zoek naar een echte stopper. Overigens niks aan te merken op zijn inzet, maar ondanks zijn lengte vind ik het toch een beetje een slapzak.

14 februari 2016 om 21:55

Ach, Veltman maakte ook een periode door dat hij elke wedstrijd wel een slippertje had. Nu is het een speler die heel erg constant is.
Mike moet leren van deze fouten. Ik zie in ieder geval vooruitgang. In de lucht is hij ook bijna niet te kloppen. Moet alleen rustiger worden. Wilt veel te snel en impulsief handelen.

14 februari 2016 om 21:58

Vind vdHoorn juist steeds stabieler ogen. Voorheen hield ik mijn hart altijd vast wanneer Mike aan de bal was, of wanneer hij een duel moest aangaan. Merk dat dit me tegenwoordig een stuk minder stress oplevert. Maakt echt flinke stappen deze jongen, vergis je daar niet in.

14 februari 2016 om 21:59

Een kenmerk voor spelers die weinig spelen en daardoor weinig wedstrijdritme hebben, is volgens mij maken van onnodige domme fouten, door net een stap te laat te zijn. Geef die jongen eens de voordeel van de twijfel en beoordeel hem na een serie wedstrijden achtereen. Hij is nog steeds jong en talentvol.

15 februari 2016 om 00:01

Hennie, bijna altijd met je eens! Maar nu niet, Van der Hoorn is prima bezig en met een opmars. Daar doet deze domme kaart, niks van af vind ik.

15 februari 2016 om 11:43

Hij bewijst juist zijn waarde, ok nu dom rood, maar we hebben hem keihard nodig verder. Wat is je alternatief, wie zou jij graag als tweede RCV willen zien die beter is dan van der Hoorn?

Wat is hij nu weer aan het bazelen? Een goede relatie met de scheidsrechter? Denkt hij dat hij met meer kan wegkomen als hij aardig is tegen de scheids?
Het was een enorm stomme overtreding en de sheidsrechter staat volledig in zijn recht om er geel voor te geven.

Spelers die het niveau niet aankunnen komen vaak te laat. Verschil van dag en nacht of je Veltman Riedewald hebt of Hoorn Viergever.

Hoorn en Viergever deze zomer beide vertrekken. Geen Ajax materiaal.

14 februari 2016 om 22:03

En wie moeten er dan spelen als Veltman en Riedewald geblesseerd zijn? Er zijn geen verdedigers die beter zijn, en bereid zijn op de bank te zitten

14 februari 2016 om 22:19

En die zijn nooit te laat. Zucht

15 februari 2016 om 11:46

Makkelijk schreeuwen. Wie ga je halen als vervangers of zie jij materiaal klaar staan in de opleiding die ik even niet zie centraal achterin? Viergever en Hoorn is een sterke bank, doen het ook prima de laatste weken, beide bij dorlpunten betrokken. Viergever bij de 2-1 tegen Feyenoord en van der Hoorn met de geweldige pas op Gudelj bij de 0-1 in Groningen.

Wat slaat die gast een onzin uit zeg! Die tweede overtreding .... hij komt vol op de voet en enkel van zijn tegenstander in. Dat op zichzelf was al bijna rood ...
Jammer voor v.d. Hoorn, ik snap zijn teleurstelling, maar hier moet hij zijn verantwoording nemen.

14 februari 2016 om 22:09

Ach kom op, hij stapt gewoon in om de bal te blokken en is een fractie te laat, waardoor hij op voet uitkomt.. Bijna rood... Dan eindigt elke wedstrijd met één of twee rode kaarten.

14 februari 2016 om 22:27

De scheids was ook tolerant tegen Payne, te laat en van achteren. Niet eens geel. Rusnak een slaande beweging, slechts geel, de Leeuw tot drie keer toe te laat vlak achter elkaar. Geen geel. Niet erg. Maar dan moet je dat naar beidde kanten zijn.

De tweede had ook direct rood kunnen zijn. Wat raakten je hem misselijk. Ben benieuwd of er ook nog een onderzoek naar El Ghazi komt.

15 februari 2016 om 00:28

Als ik me niet vergis is een onderzoek niet mogelijk als de scheidsrechter de situatie heeft beoordeeld in de wedstrijd.

Hij raakte 'm wel goed, gele kaart kun je geven.

Die tweede gele kaart had ook zomaar direct rood kunnen zijn.

Je hebt toch geen relatie met een scheids? Die is onafhankelijk.
Di tweede kwam juist meer in de buurt van rood, helemaal niet nodig, zoals hij zegt, zo op de middellijn.

14 februari 2016 om 23:31

Ik denk dat Van der Hoorn bedoelt dat deze scheids zoals Engelse referees normaliter een dialoog aangaan na zo'n ongelukkige overtreding, voordat gelijk rücksichtsloos de tweede gele of rood te trekken. Een relatie op basis van een goede communicatie.

Tenminste een scheidsrechter die niet partijdig is.
Wat een minkukel die vd Hoorn

Gewoon ook een gele kaart ... goede relatie of niet ...

Rare uitspraak.

Och Mike...met of zonder jou eindigen jullie gewoon als 2e Meer zit er absoluut niet in Als je weer kunt spelen na je schorsing kun je aan de bak tegen Jansen van AZ Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorspellen hoe dat voor je afloopt

Dit was gewoon een tweede gele kaart voor van der Hoorn. Hij mist in mijn ogen net de voetbalintelligentie, ondanks dat hij stappen heeft gemaakt. Je zag het toen tegen Balotelli thuis tegen AC Milan waar hij zich liet piepelen. En hier is hij op een onnodige plek gewoon te laat en dan kan de scheidsrechter prima geel geven. Hopelijk leert hij op dit gebied nog een beetje bij, maar ik denk dat hij altijd net te kort zal komen helaas.

De volgende wedstrijd speelt Ajax met het gouden kwartet: Van Rhijn, Veltman, Viergever en Dijks

Dat is wel de meest matige defensie in jaren, ik ben zeer benieuwd of deze de nul kunnen houden!

15 februari 2016 om 00:25

Je zult denken dat het thuis tegen Excelsior moet lukken.

15 februari 2016 om 00:31

Ik zou persoonlijk graag Owusu een kans zien krijgen. Van Rhijn heeft in de weinige minuten die hij mocht maken een dramatische indruk achter gelaten.

15 februari 2016 om 10:42

Tegen Excelsior speel je natuurlijk met drie verdedigers.

Vond die tweede gele kaart ook nergens over gaan.

Die jongen had 2 overtredingen gemaakt 2x geel.
Het was er de wedstrijd totaal niet naar om voor zoiets een 2de gele kaart te geven.

Maar scheidsrechters in Nederland zijn sowieso dramatisch.
Alleen Gozubuyuk, Vink en Nijhuis kunnen het een beetje aanvoelen.

Nou ik vond de tweede gewoon geel, simpel. Nutteloos instappen, nutteloze plek, veel te laat en op zijn voet gaan staan. Eerste helft maakt hij ook een fout en sukkelt rustig terug in plaats van even een sprint te trekken. Zelfde geldt voor Van Rhijn na zijn fabuleus mislukte passje. Gewoon blijven staan en in een drafje terug.

Als De Boer zijnde zou ik ze allebei lekker naar de tribune verwijzen en de groeten. Wat een zooitje ongeïnteresseerd zeg. De rest was niet goed, maar deed nog ze best.

Op zich kon hij gewoon geel geven maar dan blijkt ook gelijk wat een thuisfluiter het is want Payne kreeg geen 2e geel, terwijl dat ook had gemoeten dan.

Jammer voor hem, maar hij wel goed bezig, samen met Viergever bewijzen ze dat een sterke bank noodzakelijk is en dat het daarmee versterkingen zijn in plaats van mkskopen, heb ik altijd al gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren