Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Gijp schrok van speler Oranje: ‘Wat speelde hij slecht, hè? Mijn god’

Laatste update:

René van der Gijp is niet te spreken over de wedstrijd die Jerdy Schouten op de mat legde in het duel met Ierland (1-0) van afgelopen zaterdagavond. De 26-jarige PSV’er speelde zijn eerste interland sinds juni 2022, maar gaf volgens de analist niet thuis.

Van der Gijp en Wim Kieft zijn de interland van het Nederlands elftal aan het nabespreken als eerstgenoemde de wedstrijd van Schouten aanhaalt. “Wat speelde hij slecht, hè Wim? Mijn god. Die heeft alles ingeleverd”, klinkt het in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

“Zou hij nerveus geweest zijn, of zo? Normaal levert hij niet zoveel in”, reageert Kieft op de woorden van zijn collega. “Ik heb geen idee”, zegt Gijp, voordat hij ingaat op de mogelijke oorzaak van de mindere wedstrijd van Schouten.

“Voor mij, ik weet niet of dat ook voor jou geldt, was het spelen bij het Nederlands elftal wel altijd heel, heel anders dan bij mijn club.” Kieft stemt daarmee in. “Ja, dat is heel anders. Daarom zie je ook vaak van die kutwedstrijden.”

“Toen ik in het Nederlands elftal speelde waren het ook bijna allemaal kutwedstrijden, kan ik me nog herinneren. Heel af en toe niet”, weet de oud-spits nog.

“Maar het was nooit hetzelfde als wanneer je met Ajax tegen Sparta Rotterdam speelde en je er ruim won. Dat voelde altijd veel beter dan wanneer je met 7-0 van Gibraltar won. Het is een beetje ongemak vaak.”

“Ik probeer ook altijd te zeggen: je club is een soort thuis”, vervolgt Van der Gijp. “Als je dan bij het Nederlands elftal komt, ben je echt uit je normale ‘doen’. Daarom heb ik het ook altijd zo knap gevonden dat je bij spelers als bijvoorbeeld Wesley Sneijder bijna geen verschil zag.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alle 6en spelen de laatste jaren matig bij Oranje. Je zou bijna zeggen dat het niet aan hen ligt. Al hebben we er natuurlijk ook gewoon geen echte toppers lopen. Zou Schouten wel nog ff een paar potjes de kans geven.

20 november 2023 om 21:02

Al zou Casemiro Nederlander zijn. Wij vergelijken CDM's met Cruijf en Van Persie of met De Bruyne of Modric. Een 6 moet ballen afpakken en inleveren en soms als extre verdediger fungeren. Maar dat willen wij Hollanders niet zien, met als gevolg dat we nooit tevreden zijn, tot aan de bondscoaches aan toe.

20 november 2023 om 21:09

Naja het helpt wel als ze hem niet steeds naar de verkeerde kleur passen en dat deed Schouten gister in de 1e helft wel.

20 november 2023 om 21:29

Iets van 74% nauwkeurig vgm. Dat valt voor Schouten erg tegen. Tweede helft misschien 1 bal niet goed ingespeeld. Uiteindelijk voor de hele pot 89% pass nauwkeurig, lijkt me een best prima score overall. Vd Gijp is weer lekker sensatie aan het zoeken...

20 november 2023 om 23:39

Als je er van iedere 4 ballen, 3 inlevert, zeker als speler die net voor de verdediging staat, dan is dat gewoon extreem veel.

21 november 2023 om 07:43

@Nijogeth,
Het is wel dat het 1 van de 4 ballen is die hij inleverde, maar dat is ook enorm veel. Daarbij werd de voorkeur voor Schouten boven Wieffer uitgesproken omdat "Wieffer veel balverlies lijdt", maar vervolgens is hij goed voor 10 keer balverlies tegen een zwak land als Ierland. Evenveel balverlies als Wieffer tegen Frankrijk.
Tsja, ik blijf zeggen dat ze gelijkwaardig zijn, waar Wieffer aanvallend meer toevoegt en uiteindelijk verdedigend ook net sterker is, maar het er bij Schouten wat gepolijstee uitziet en Schouten nauwkeuriger is in de passing. Als Wieffer dan 2 jaar jonger is zou ik in hem investeren.

21 november 2023 om 10:22

Nog al een verschil ook tegen wie je speelt.
Wieffer heeft het nu een paar keer mogen doen terwijl team nog niet stond , hij ook net nieuw was en het niet slecht deed in mijn ogen voor een nieuwe gast.
Maar word dan al door veel mensen gelijk geserveerd terwijl bv een Simons al 10 wedstrijden gewoon KUT mag spelen en dan zeggen mensen weinig over..

20 november 2023 om 22:49

Schouten en Wieffer kunnen de rol beiden prima invullen. Degelijke spelers en prima waterdragers voor een middenveld waarop Frenkie en Xavi het verschil moeten gaan maken. Hoezeer ik Reijnders ook wil zien. ik denk dat als hij met Simons en Frenkie op t middenveld staat je verdedigend niet sterk genoeg staat.

Schouten en Wieffer kunnen uitstekend ballen terugveroveren. Reijnders is vooral goed in de voortzetting, maar je gaat Frenkie of Xavi niet zo 1 2 3 wisselen.

20 november 2023 om 23:18

Nou, zoals Simons doorgaans in het Nederlands Elftal speelt zou ik hem echt wel 1 2 3 voor Reijnders wisselen hoor. Simons is een geweldig talent, maar speelt als een natte krant in het shirt van Oranje. Reijnders speelde daarentegen geweldig.

21 november 2023 om 04:35

Nou idd. Simons lekker laten banken.

Ik hoop op dit team tijdens het WK

Bijlow
Dumfries de Vrij van Dijk Aké Hartman
Wieffer de Jong Reijnders
Depay Gakpo

En dan heb je aanvallend Dallinga, Lang en Simons achter de hand.

Op het middenveld Schouten, Veerman, Koopmeiners, Berghuis, Stengs en Timber

Verdedigend Frimpong, Bakker, Botman, vd Ven, Timber en Geertruida


Tuurlijk kunnen alle backups niet opgeroepen worden, maar zo heh je toch best een brede mogelijke selectie die opgeroepen kan worden.

21 november 2023 om 01:18

Ik denk zelf dat het probleem deels bij de rest van de selectie zit.

Zet je de jong vast moet de 6 de opbouw gaan verzorgen. Ook de meer voetballende 6en hebben niet het overzicht, versnelling of de paas van de Jong en die kunnen vooruit de bal moeilijk kwijt.

Naast de Jong mist de selectie behoorlijk wat creativiteit in de opbouw. Xavi speelt in oranje nog behoorlijk tegen zich zelf maar die en staat ook nog eens behoorlijk diep, maar die zou dat kunnen helpen oplossen of misschien Reijnders ook als hij naast de jong komt te spelen. Een tegenstander kan immers best 1 speler vast zetten, maar 2 of 3 wordt lastig.

Vond ik nogal meevallen, maakte weinig fouten maar was ook niet zichtbaar aanwezig.
Kan beter lopen klagen over Gapko, wat een drama speler vindt ik dat.

20 november 2023 om 20:58

Gakpo een drama speler? Bij Liverpool krijgt hij veel speeltijd en is beslissend geweest, ik denk dat hij de komende jaren een beslissende speler voor Oranje zal zijn.

20 november 2023 om 23:02

Hij speelde toch slecht, schieten kan hij niet, bal goed afleggen ook niet, pass geven ook niet.
We hebben het over Gapko in Oranje niet Liverpool

21 november 2023 om 00:12

Ja dus, omdat hij sterspelers is bij Liverpool mag hij belabbert spelen bij Oranje. Je bent net zo goed als je laatste wedstrijd. Robben speelde altijd goed, dus daar was weinig over te klagen. Van Persie had dat ook vaak, die speelde bij Arsenal en United goed, maar was bij Oranje ook drama. Heel vaak had hij momenten en dan scoorde hij. Bij Gakpo is eerste kans al bepalend of hij goed in de wedstrijd zit. Daarna zakt het helemaal in en komt er geen piek. Bij Depay heb je dat hij 8x naast schiet en die 9e kans schiet hij erin. Bij Xavi die heeft ook een Gakpo syndroom. Ik zie toch echt kluivert liever man. Snap totaal niet waarom niemand in Nederland om Kluivert roept. Die man heeft een van de beste schoten op doel, beste dribbeling skills. Ga niet zeggen dat Berghuis, Bergwijn, Xavi, Gakpo, Weghorst allemaal onaantastbaar zijn, want die tikken ook een zielig niveau aan. Zo heb je weinig te zoeken op een EK in Duitsland. Ik wil power zien en vechters.

21 november 2023 om 01:19

Dat zegt hij helemaal niet erodinho. Overigens is je hele betoog letterlijk nietszeggend. Wat wil je nou zeggen? En Kluivert? Laat me niet lachen, dat is zo'n veredeld dravertje. Zonder zijn naam kende niemand hem.

21 november 2023 om 09:06

Gakpo is bij liverpool ook niet zo goed hoor. Wijnaldum had een grotere inpackt op het team. Gakpo is gewoon een goede speler om er bij te hebben als je al2 top aanvallers hebt, dan draait hij mee. maar je moet gewoon niet verwachten dat hij je team heel veel beter maakt, slechter ook niet.

21 november 2023 om 11:18

@erodinho Hij is helemaal geen sterspeler bij Liverpool maar gewoon 1 van de 11.
Als zijn eerste kans in jou ogen al bepalend is voor de wedstrijd, dan moet hij daar op gaan trainen, dat kan je n.l.
En als jij het hebt over power en vechters, dan moet je zeker niet bij Gapko zijn, niet dat het mijn speler is maar dan moet je bij Weghorst zijn want dat is een vechter en heeft power.

20 november 2023 om 22:19

Maakte weinig fouten? De enige die in de eerste helft meer foute passes gaf was Wout Weghorst en die had constant wat Ieren in zijn nek hangen

Simons valt ook steeds tegen, terwijl hij na bij PSV ook erg goed presteert in Duitsland. In oranje spelen is toch anders als je maar af en toe samen speelt.

20 november 2023 om 21:30

Hoe komt het dat spelers als gakpo, simons, schouten, v dijk bij het NL elftal matig spelen maar bij hun clubs allemaal in bloedvorm zijn? Misschien ligt het er wel aan dat er bij het NL elftal gewoon iets niet goed gaat..

IK vond Jerdy Schouten niet zo slecht spelen als de andere misschien speelde zenuwen een rol en andere speltype. Hij is zeker waard om geselecteerd te worden voor Duitsland.

20 november 2023 om 21:41

Zijn 1e helft was niet goed, maar in de 2e helft speelde hij prima. Dat was weer de Schouten die we kennen.
En het systeem is ook gewoon waardeloos voor de middenvelders. Er zijn nauwelijks spelers voor de bal die je eens lekker kunt inspelen. Ik hoop toch echt dat dit systeem de prullenbak in gaat.

Verschil tussen de Schouten bij PSV en Schouten bij Oranje heeft weinig met de speler te maken. Hij oogde eigenlijk niet heel nerveus. het verschil zit in de kwaliteit van de trainer denk ik.

21 november 2023 om 07:38

Ah, dat excuus kunnen we dus voortaan aandragen? Als je 1 van de 4 ballen in de eerste helft verkeerd speelt dan ligt dat echt wel aan de speler

21 november 2023 om 21:02

Dat kan, maar dat denk ik niet. Ik heb wel vaker spelers die heel goed spelen bij hun club heel slecht zien spelen onder Koeman.

Mensen ik heb goed nieuws, als Frenkie weer fit is, hebben we Jerdy niet meer nodig. Jerdy Schouten is gewogen, en voorlopig te licht bevonden voor Oranje.
Dat heeft iedereen gezien, en de Opta bevestigd.

20 november 2023 om 22:35

Heb je zijn statistieken van de hele wedstrijd ook bij de hand? Ik kan ze niet vinden namelijk. Alleen dat bericht over de eerste helft, maar zijn tweede helft was veel beter.

20 november 2023 om 22:41

Gewogen? Dus we gaan iemand na 1 wedstrijd zulke dingen roepen? Dan had je al lang geen selectie meer gehad.

21 november 2023 om 01:48

Als er op jouw positie (mits fit) 3 spelers beter zijn, dan word je gewoon niet opgeroepen.

Schouten speelde geen beste eerste helft nee, een stuk minder zuiver dan dat wij hem week-in, week-uit in een PSV shirt zien. Ik denk dat het toch voornamelijk onwennig was, we weten dat hij beter kan. Het was nog steeds beter dan de Roon, dus ik zal hem er echt wel bijhouden. Ik vond het voornamelijk opvallend hoeveel beter Schouten opeens ging spelen toen Veerman erin kwam (maar dat gold voor heel Oranje wel muv De Vrij die al een wereldpot speelde).

Wat Gakpo betreft, dat is natuurlijk een klasbak maar die speelde wel heeeeeel slecht tegen Ierland. Bewegen zonder bal zat er niet in, dus hij was overal te laat, en als ie eens een keer ging lopen dan liep hij in de weg, of precies dezelfde route als Simons waardoor de ruimtes kleiner werden ipv groter.

21 november 2023 om 10:26

Deed Gakpo mee?
Vind dat echt zo een overschatte speler.
Blijkbaar is hij heel goed maar steeds als ik niet kijk ofzo.
Hij heeft natuurlijk wel bepaalde kwaliteiten maar vind het geen superster.

Vroegah.. toen kozen ze gewoon de 23 beste voetballers en nu moet het natuurlijk echt een groep zijn, een proces als je wilt. Wout houdt bijvoorbeeld niet van groene onderbroeken, maar Virgil is kleurenblind voor aardetinten.. dus die weet het nooit zeker wat ie meeneemt. Die kunnen dus niet bij elkaar op een kamer. Ga er maar aan staan.

Ik denk in ieder geval dat de mening dat Schouten veel beter is dan Wieffer hierbij weer de prullenbak in kan want ik heb Wieffer nog geen wedstrijd zien spelen waarin hij verstoppertje speelde.

Schouten is meer een betere versie van de Roon, goed all round en een pure 6. Wieffer heeft wat meer dan een pure 6, maar is zeker niet in alles beter dan Schouten. Toch zou ik tegen zwakke tegenstanders veel sneller Wieffer opstellen. Wieffer heeft veel meer durf om deel te nemen aan combinaties en aanvallen en is daarnaast ook agressiever in het verdedigen, heeft niet voor niks meer onderscheppingen.

21 november 2023 om 07:47

Dat Wieffer meer deelneemt aan het spel is ook te zien in cijfers. Heeft vaak 20-30 ballen meer per wedstrijd dan Schouten

Die massale schreeuw om Schouten die zoveel beter zou zijn dan Wieffer bleek dus ook inderdaad schromelijk overdreven.

Iedereen die maar liep te janken op Wieffer.
Schouten deed echt helemaal niets goeds!

Graag meteen Wieffer weer terug in de basis Aub! Die loopt tenminste nog gaten dicht en pakt ballen af.

Ik hoop nog altijd een middenveld met Gravenberch erbij. Als die zich nou ontwikkelt heb je een prima compleet middenveld met Reijnders en de Jong. Verdedigend, fysiek, conditioneel ook prima. Maar daar zit ook voetbal in. En Verbruggen viel ook wel wat door de mand. Het voelt in ieder geval nog niet erg betrouwbaar als hij er in staat. Dus hopelijk raakt Bijlow gewoon nooit meer geblesseerd.

Bijlow
Dumfries
Virgil
Aké
Hartman
Reijnders
Frenkie
Gravenberch
Simons
?Malen?
Gakpo

1e helft was Schouten idd niet best, waar hij normaliter uitblinkt in de voetballende oplossing te zoeken, was het nu vaak lange halen en snel thuis. In de 2e helft, helemaal toen Veerman erin kwam was het gewoon goed!

89% passnauwkeurigheid maar oke, het zal wel, hij leverde alles in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren