Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom ambitieus: 'Wij willen graag bij de traditionele top drie horen'

Laatste update:

AZ neemt het zondag voor eigen publiek op tegen regerend landskampioen PSV. Trainer John van den Brom hoopt op een beter resultaat dan in de afgelopen twee seizoenen, toen er tweemaal met 3-0 werd verloren.

/

Van den Brom denkt liever niet terug aan de recente ontmoetingen met PSV. "Het kansloze gevoel ben ik niet vergeten, dat we in die twee wedstrijden hadden”, zegt de AZ-coach tegen RTV Noord-Holland. “Ik ben niet zo iemand die terug blijft kijken, maar ik geef nu wel aan de jongens aan dat ze er langer en beter een wedstrijd van moeten maken.”

De Alkmaarders willen dit seizoen hoge ogen gooien. Goede resultaten tegen de traditionele top drie horen daar bij. "Wij willen heel graag bij de traditionele top drie horen”, zegt Van den Brom. “Vorig jaar zijn we, op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord na, meestal kansloos geweest tegen de top drie. Wij moeten daar als AZ zijnde stappen in maken. Dat begint zondag."

Denk je dat dit een realistisch doel is voor AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd naar zondag. Denk dat AZ wel een kansje heeft tegen Psv. Denk dat we misschien over een aantal jaar wel mogen spreken over een top 4, als AZ structureel vierde of hoger wordt en het de grote clubs moeilijk kan maken. Al is AZ geen topclub, en dat zullen ze ook niet worden verwacht ik. Maar wel Gewoon een uitstekend presterende subtopper op alle vlakken, met af en toe een mooie uitschieter.

11 augustus 2016 om 16:16

Als ze worden bestolen zoals in de afgelopen ronde, dan zie ik het somber in. Ik zie in AZ zeker een contender.

11 augustus 2016 om 16:20

Op de arbitrage kan je helaas weinig invloed hebben. Maar denk dat PSV het zondag lastig genoeg gaat krijgen vanwege de manier van spelen van AZ. Ik ben benieuwd of Friday een kans krijgt, lijkt me toch meer van waarde dan Weghorst tegen Psv.

11 augustus 2016 om 18:21

Weinig invloed op de arbitrage?
Geen strafschop, afgekeurde winnende goal, 2 Friese grensrechters en nog meer dwalingen.

Ik wens Twente sterkte met Makkelie want geloof dat zij hem nu krijgen

12 augustus 2016 om 00:39

Hij zegt dat je weinig invloed kint hebben op de arbitrage, niet dat de arbitrage geen invloed heeft op de wedstrijd/eindstand

11 augustus 2016 om 16:33

Ze hoeven ook geen topclub te zijn voor mij, zolang het maar geen tobclub is en ik naar leuke wedstrijden kan kijken vind ik het prima. Ik snap dat geleuter nooit zo over het wel of geen topclub zijn. Laten we toch alsjeblieft eens stoppen met dat oeverloze gezeik en gewoon genieten van het voetbal en het feit dat er een club is die probeert om van de zogenaamde 'grote 3' de grote 4 te maken.

Dat woordje 'topclub' is sowieso heel betrekkelijk want wat is een topclub als je in Europa zo goed als niets voorstelt?

Az speelt uit en niet thuis tegen PSV. AZ kan zeker lang mee doen met de top 3.

Vind het een terechte doelstelling van AZ om de top 3 aan te vallen. AZ presteert toch al 10/15 jaar goed voetbal met uitstekende europese resultaten. Hebben volgens mij de laatste jaren een keurige jeugdopleiding opgebouwd, en heeft een goed scoutingsapparaat en een goede coach. voor mij de nr 4 van de nederlandse competitie die het iedere club in de eredivisie moeilijk maakt. Hoop zondag wel op een gelijk spelletje.

Nou laat het maar zien dan, eerste wedstrijd was geen succes (met namen door de arbitrage). Psv is dit jaar het te kloppen team, dus laat maar zien hoe ver de boys zijn.

11 augustus 2016 om 17:34

Wel weer een geweldig stukje journalistiek door al in je beginsel te beginnen met dat Az voor eigen publiek thuis speelt terwijl ze gewoon uit moeten.
Helaas zal Az jammer genoeg niet zo snel in het rijtje psv, ajax en feyenoord komen.

Het word 'traditionele' zegt eigenlijk al genoeg toch? Zelfs als je 3 jaar achter elkaar kampioen wordt hoor je nog niet tot de traditionele top 3. Misschien dat je AZ tot topclub maakt welke de komende 50 jaar in de top 3 draait dat mensen dan AZ tot de traditionele top 3 rekenen? Wie weet.. Dat gaat in ieder geval erg lang duren.

Az mag wat mij betreft wel gezien worden als de 4e club van Nederland momenteel.

11 augustus 2016 om 16:22

Dan verwacht jij dus dat er 1 van de nu huidige traditionele 3 afvalt. Nou zijn de prijzen van Feyenoord matig 2 bekers in 10 jaar, maar er zit wel vooruitgang in. Dus het kan een traditionele top 4 worden als ze constant in de top eindigen. Ik zie er echter niet Ajax, PSV of Feyenoord uit de traditionele top 3 vallen

12 augustus 2016 om 10:04

Ik verwacht dat niet eigenlijk.. Wat ik aan wilde geven is dat je niet zomaar een traditionele topclub bent.. Ik neem als voorbeeldje dat AZ dan 50 jaar als topclub moet spelen om een "traditionele' topper te worden. Dan is iets anders dan een 'huidige' topclub.

11 augustus 2016 om 18:28

AZ en Twente zijn recenter kampioen geworden dan Feyenoord.

In Nederland en in in Europa gezien kent men al minimaal 10 jaar een top 2.

Dat Feyenoord 2x 2de werd veranderd dat niet dat zij groter zijn dan PSV of Feyenoord

Want AZ is ook niet groter dan Feyenoord omdat zij in 2015 3de werden..

Ot:
Wordt gewoon weer 3-0 of meer
PSV ligt AZ niet en rochet plus Luckassen achterin is vragen om problemen.

Hopelijk komt er nog een keeper en is Rienstra snel fit!

11 augustus 2016 om 18:29

Dat zij groter zijn dan Ajax of PSV moet het zijn

Kan geen edit op mobiel

AZ is een prachtige en gezonde club die met afstand de beste club is van alle clubs buiten de traditionele top drie. Op sommige punten troeven ze (zoals Europees spelen en scouting) zelfs de traditionele top drie af. Maar AZ is en blijft een provincieclub met een beperkt achterland, ze missen de basis om een structurele topclub te worden.

Dat is ook niet erg, op deze manier gaat het uitstekend. Dit jaar denk ik echter niet dat AZ in staat is voor Ajax, PSV of Feyenoord te eindigen. Ajax en PSV hebben wat ingeleverd aan kwaliteit, maar toch niet zoveel dat ze handen vol punten gaan inleveren. Feyenoord lijkt zich versterkt te hebben. En AZ heeft toch met het vertrek van Vincent Janssen ook kwaliteit ingeleverd terwijl Hendriksen misschien ook nog vertrekt.

11 augustus 2016 om 16:35

Ajax heeft nu met de komst van Traoré niks ingeleverd aan kwaliteit.. PSV is van Ginkel kwijt en Feyenoord lijkt er iets op vooruit gegaan te zijn. Az is inderdaad verzwakt door het vertrek van Janssen.

12 augustus 2016 om 15:40

In potentie heeft AZ een grote achterban, met talloze dorpen in Noord-Holland. Ook het verplaatsen van de jeugd-opleiding naar de Zaan zal waarschijnlijk positief uitvallen. Er waren ooit plannen voor uitbreiding van het stadion, met pendelbussen door de hele provincie waarbij je (bij wijze van spreken) voor de deur word opgehaald. Van Ajax, PSV en Feyenoord zul je het niet snel winnen, maar groei is zeker mogelijk.

AZ is een geweldige presterende club. Ze zijn weer goed herrezen uit de as, hebben een hele aardige selectie maar missen toch de achterban, het achterland en het aanzien om echt aansluiting te vinden bij de top3. Een top 4 gaat het niet worden op termijn. Daar is niks mis mee overigens en ik denk zelfs dat AZ dat niet eens moet willen.

Met de huidige selectie en met een spits als Weghorst, moet AZ heel blij zijn als ze 4e worden, want erg overtuigd ben ik nog niet van de huidige ploeg. Met Vitesse, Utrecht en Heerenveen hebben ze 3 geduchte concurrenten voor plek 4.

PSV speelt zondag thuis. Onder Van den Brom heeft AZ zelden van een topclub gewonnen omdat hij tactisch altijd afhaakt zodra de tegenstand sterker wordt. Jammer dat we zondag zo genaaid werden want met Utrecht-uit volgende week kunnen we zomaar onderaan bungelen met 1 uit 3.

Alles draait zeker voor de lange termijn om geld. Op het moment dat AZ miljoenen euro's achterloopt in begroting zullen ze niet structureel meedoen om de bovenste 3 plaatsen.

AZ neemt het zondag voor eigen publiek op tegen regerend landskampioen.

Ze spelen in Eindhoven Voetbalzone, even aanpassen dus.

AZ doet het historisch gezien belabberd in Eindhoven. De afgelopen wedstrijd tegen Heerenveen was ook niet al te best. Makkelie of niet.
John en zijn team moeten wel uit een ander vaatje tappen!

11 augustus 2016 om 18:21

Dit word natuurlijk een simpele overwinning voor PSV. Op bijna alle posities betere voetballers. Veel meer creativiteit in het team, en scorend vermogen. AZ daarentegen zal dit seizoen matig presteren. Ik voorspel na 3 wedstrijden een negatief doelsaldo van 3 voor en 10 tegen.

AZ werkt met 24 miljoen per jaar dat is minder dan de helft van Feyenoord.

Dan houdt het gewoon al op, incidenteel met een goedkope en goed gescoutte berghuis of Janssen plus succesvolle eigen jeugd hoedt dos santos Haps van Overeem werd AZ 3de en 4de

Tegen PSV met een budget van 75 miljoen waar alleen al vaak wisselspeler Pereiro meer heeft gekost aan transfersom dan de basis 11 van AZ...

Van Overeem Haps Luckassen en dos santos eigen jeugd, Vlaar en van eijden transfervrij, Rienstra en Weghorst 1 miljoen ieder en rochet en Wuytens kostte respectievelijk 3 en 6 ton.. Alleen jahanbaksh was best duur met 1,5 miljoen

11 augustus 2016 om 23:47

Weghorst en Friday beiden 1,5 miljoen en Jahanbakshs 2,2 miljoen als ik goed geïnformeerd ben.
Henriksen 2,6 miljoen.

In de regel scoort PSV binnen 5 min. in Eindhoven tegen AZ. U dient op het totoformulier een 1 in te vullen!

AZ is in de regel in Eindhoven vaak kansloos in een tijdsbestek van enkele minuten. Ik kan mij wedstrijden herinneren waarin AZ heel leuk meevoetbalt en zelfs klasjes kreeg maar dan scoort PSV een goal en meestal een tweede er heel snel achteraan en AZ beseft dat de wedstrijd weer gelopen is.

Ik denk ook dat AZ geen enkel geloof heeft in een goed resultaat in Eindhoven en wacht op de onvermijdelijke goals.

Positief is dat AZ verdedigend beter in elkaar zit met Van Eijden en Luckassen.

Ik ben benieuwd en ik last mij graag verrassen.

Qua begroting kunnen we structureel niet mee. De stap om de Zaanstreek beter te bedienen met het nieuwe jeugdcomplex is sowieso prima.

Mooie wedstrijden, regelmatig Europees en 1x in de 10-15-20 jaar kampioen dan hoor je niemand klagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren