Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Looi selecteert door en haalt vier debutanten bij Jong Oranje

Laatste update:

De definitieve selectie van Jong Oranje voor de oefenwedstrijden tegen België (vrijdag 23 september) en Roemenië (dinsdag 27 september) is bekend. Bondscoach Erwin van de Looi heeft 23 man overgehouden van de voorlopige selectie. Xavi Simons, Mees Hilgers en Bjorn Meijer zaten voor het eerst bij de voorselectie en hebben de schifting overleefd. Daarnaast maakt ook Thijs Dallinga onderdeel uit van de definitieve selectie.

Simons maakt dit seizoen indruk in het shirt van PSV als aanvallende middenvelder en buitenspeler, terwijl Dallinga in dienst van het Franse Toulouse al drie keer het net wist te vinden. Hilgers veroverde begin vorig seizoen een basisplaats bij FC Twente. De 21-jarige centrumverdediger speelde tot nog toe 38 officiële duels in het shirt van de Tukkers. Meijer maakte eerder deze zomer voor zes miljoen euro de overstap van FC Groningen naar Club Brugge en is bij de landskampioen van België ook verzekerd van een basisplaats.

Andere grote spelers die onderdeel uitmaken van de selectie van Jong Oranje zijn Ryan Gravenberch, Jeremie Frimpong en Brian Brobbey. Zij overleefden de voorselectie van het grote Oranje niet. Ook Jurgen Ekkelenkamp, Jushua Zirkzee, Sven Botman en Kjell Scherpen behoren tot het keurkorps van Van de Looi, net als Lutsharel Geertruida. De verdediger van Feyenoord kampt met de ziekte van Pfeiffer en staat voorlopig aan de kant.

Het is niet duidelijk wanneer Geertruida zijn rentree kan maken. “Hij traint apart van de groep wel weer mee", liet Feyenoord-trainer Arne Slot donderdagavond voor het treffen met Sturm Graz (6-0) weten. “Vroeger, toen wij nog jong waren, duurde het bij de ziekte van Pfeiffer heel lang. Tegenwoordig is dat niet meer zo, maar voor je weer contact mag hebben op het voetbalveld, heeft dat altijd wel een paar weken nodig." Quilindschy Hartman kreeg van Feyenoord geen groen licht om af te reizen naar de nationale ploeg van Curaçao vanwege zijn blessureverleden.

De definitieve selectie van Jong Oranje:

Keepers: Fabian de Keijzer (FC Utrecht), Kjell Scherpen (Vitesse), Bart Verbruggen (Anderlecht)

Verdedigers: Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Sepp van den Berg (Schalke 04), Sven Botman (Newcastle United), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Mees Hilgers (FC Twente), Denso Kasius (Bologna), Ian Maatsen (Burnley), Bjorn Meijer (Club Brugge), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Middenvelders: Jurgen Ekkelenkamp (Royal Antwerp), Daniël van Kaam (SC Cambuur), Sven Mijnans (Sparta Rotterdam), Xavi Simons (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Ryan Gravenberch (Bayern München)

Aanvallers: Thijs Dallinga (Toulouse), Elayis Tavsan (NEC), Joshua Zirkzee (Bologna), Brian Brobbey (Ajax)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De meest incapabele coach die ik in jaren heb gezien. Straalt ook niks uit. Selecteert een speler met de ziekte van Pfeifer, laat die man lekker bij zijn club om weer op kracht te komen...

16 september 2022 om 13:09

Haha precies. Ongekend dit. Ben benieuwd wat zijn uitleg hierachter is.

16 september 2022 om 13:16

Door zijn uitstraling had half Voetbalzone en types zoals Derksen al besloten dat het niets is voordat hij ook maar 1 training geleid had. Van de Looi gaat het daarom nooit redden tegen de publieke opinie, hoe goed hij ook presteert.

16 september 2022 om 13:24

Hoe lang moeten we daar op wachten?
Dit is op papier overigens een vrij sterke selectie moet ik zeggen.

16 september 2022 om 13:32

@29er

Is gewoon een coach van niks. Altijd verschrikkelijke opstellingen, met vooral degelijke spelers en lopers. Gewoon altijd. Moet dan per se 4-2-2-2 spelen en interessant doen omdat PSV ook even zo speelde.

Je kan met Simons, Gravenberch en Timber nu een heerlijk middenveld neerzetten, maar zelfs dit zal hij waarschijnlijk niet neerzetten. Zal toch weer iemand als Ekkelenkamp spelen.

16 september 2022 om 13:35

'omdat PSV ook even zo speelde'
Vanwaar zulke aannames?

16 september 2022 om 14:02

Van der Looi speelde bij Groningen al met 4-2-2-2, dus dat heeft niks met PSV te maken.

16 september 2022 om 13:31

Ben het er met je eens hoor dat deze trainer totaal niks uitstraalt en totaal niet past bij de talenten. Maar ik kan best begrijpen dat Feyenoord juist wilt dat Geertruida geselecteerd wordt om ritme op te doen en wedstrijden op niveau speelt. Des te sneller is hij weer inzetbaar aangezien trainen niet dezelfde weerstand heeft.

16 september 2022 om 17:18

Ga huilen @bobbel75. Denk je nou echt dat Geertruida geforceerd wordt om met jong oranje mee te gaan. Daar is de speler gewoon vrij in hoor. Uiteindelijk gaan de besprekingen tussen jong oranje en feyenoord om lutsharel wel of niet mee te nemen. Veerman heeft jong oranje ook vaak genoeg bedankt. Het is geen moetje, maar een magje.

16 september 2022 om 19:21

Sowieso ben ik heel benieuwd hoe snel Geertruida ervan herstelt. Ik snap dat de ernst van Pfeiffer verschilt per mens, maar ik heb er zelf een flinke 2 jaar hinder aan ondervonden. Ik hoop oprecht voor hem dat het niet bij hem blijft sukkelen.

Waarom zit Bijlow hier niet bij dan? Had ook inderdaad bedankt als ik hem was maar toch.

16 september 2022 om 13:11

Omdat bijlow al 24 jaar is en over een paar maanden al 25 wordt. Dan ben je simpelweg te oud voor een onder 21 team.

16 september 2022 om 14:00

Haha touché, niet heel slim bedankt!

16 september 2022 om 14:21

Neemt niet weg dat hij wel bij Oranje had moeten zitten in plaats van noppert hahaha.

16 september 2022 om 13:16

Bijlow had zeker door v Gaal geselecteerd moeten worden. Onbegrijpelijk dat dit niet is gebeurd.

16 september 2022 om 13:44

Denk dat het huidigr niveau van Cillesen, Pasveer, Bijlow en Flekken momenteel gewoon dichtbij elkaar ligt.
Van Gaal selecteerd dan degene die het beste in vorm is. Naar het WK zou ik Bijlow sowieso voor de toekomst mee laten gaan. Al dan niet als 2de of 3de doelman om ervaring op te doen. Zeker als het zo dicht bij elkaar ligt.

Wordt een sterk middenveld met Simons, Gravenberch en Timber.

16 september 2022 om 13:28

Beter dan dat van het echte Nederlands elftal 😂

16 september 2022 om 14:15

Ik vind Frenkie de Jong, Koopmeiners, Berghuis toch wel ietsje sterker dan bovengenoemd middenveld hoor Maar inderdaad een lekker middenveld voor een O21 ploeg!

Mooi dat Mees bij zit. Talentvolle jongen die zich steeds beter ontwikkeld!

Belachelijk dat Frimpong met jong meemoet. Idem dito voor Brobbey. Zitten wij nu met Vincent Janssen en Rensch opgescheept...

Verder leuk om te zien dat Meijer en Hilgers erbij zitten. En Xavi Simons ook overigens.

Idioot eigenlijk. Een half jaar geleden speel je met Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp en Ludovit Reis op het middenveld en straks staan daar gewoon Timber, Gravenberch en Simons. Dat scheelt nogal. Verdediging staat ook prima, Voorin is wel wat behelpen. Buitenspelers leiden we blijkbaar al even niet meer op, dus ik ben benieuwd wat de formatie wordt. Afgaande op de selectie zou je zeggen dat hij voor een 532/352 gaat. Lekker denderen langs de zijlijn met Frimpong/maatsen/kasius/meijer.

Hoe kan Meijer niet bij het grote Oranje zitten en Blind wel? Die jongen speelt geweldig in de Champions League en heeft alles wat een moderne back moet hebben. Samen met Malacia de beste die we hebben voor die positie op dit moment

16 september 2022 om 18:41

Daarnaast heb je nog Bakker, die het ook verdienstelijk doet bij Leverkussen. Tegen Polen en Belgie zie ik inderdaad liever mannen met fysiek en loopvermogen, dan Blind op de linksback.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren