Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van de Looi licht toe waarom hij negeren van Frimpong door Koeman begrijpt

Laatste update:

Erwin van de Looi begrijpt de beslissing van Ronald Koeman om Jeremie Frimpong niet op te nemen in de selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden in de Nations League. De rechtsback van Bayer Leverkusen bedankte vervolgens voor Jong Oranje, dat komende zomer een Jeugd-EK speelt in Georgië en Roemenië.

Voor Van de Looi kwam het bedanken voor Jong Oranje van Frimpong niet als een algehele verrassing. “Je proeft wel een beetje hoe hij erin staat, wat zijn gedachtes zijn”, zegt de bondscoach van Jong Oranje bij Goedemorgen Eredivisie. “Frimpong heeft het nooit letterlijk gezegd tijdens de interlandperiodes bij ons, maar je proeft dat hij vindt dat hij eigenlijk bij het Nederlands elftal moet spelen. Hij zou misschien niet misstaan bij de selectie van Oranje, maar ook zeker niet op een EK met Jong Oranje.”

Van de Looi ziet in Frimpong een ideale wingback, maar zou hem ook in een 4-3-3-formatie opstellen. “Dan waarschijnlijk niet als rechtsback, maar als hangende rechtsbuiten”, legt de keuzeheer uit. “Als je spelers selecteert, dan probeer je ze in hun kracht te brengen. Dan moeten ze hun sterke punten laten zien. Ik heb Jeremie ongelooflijk vaak gezien. Zo bekeek ik hem ook voor Louis van Gaal in aanloop naar het WK in Qatar.”

Van de Looi kan begrijpen waarom Koeman Frimpong niet heeft geselecteerd voor de Nations League-duels van Oranje. “Waar hij goed in is, is aanvallen. Hij maakt naam in de Bundesliga omdat hij goals scoort en assists geeft. Maar waar hij heel kwetsbaar in is, is in het verdedigen”, aldus Van de Looi. “Zeker voor de winterstop toen Leverkusen nog met vier verdedigers speelde, ging hij nog weleens een keer de fout in. Dan kwam er iemand binnendoor of werd hij bij de tweede paal geklopt. Ik begrijp wel dat je als je op een bepaalde manier speelt en je wat verwacht van een rechtsback, je dan andere keuzes maakt.”

Frimpong speelde nog geen minuut voor Oranje en zou dus alsnog uit kunnen komen voor de nationale elftallen van zowel Engeland als Ghana. Hij is de zoon van Ghanese ouders en bracht zijn hele jeugd door in Engeland. Van de Looi is er echter niet mee bezig geweest of Frimpong wellicht gaat kiezen voor een andere interlandcarrière. “Of ik er de kolere in heb? Nee, dat valt op zich wel mee. Maar als wij drie of vier weken met z’n allen bij elkaar zijn, en ik heb een speler die er eigenlijk liever niet wil zijn, dan kun je die er beter niet bij hebben. Dat gaat alleen maar invloed hebben op de rest van de selectie. Aan de andere kant: hij heeft wel de kwaliteiten om op ons niveau het verschil te maken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verklaart dan nog steeds niet waarom hij er niet bij zit, want op malen na die de laatste maanden in vorm aan het komen is hebben we geen goede rechtsbuiten

4 juni 2023 om 11:16

Klopt inderdaad. Het niet opgeroepen worden voor de rechtsback positie verklaart hiermee wel het een en ander. Hoewel we dat ook wel een beetje vermoeden. Maar vooral op de rechtsbuiten positie is de bezetting schaars. Hij is snel, heeft goede voorzetten maar of hij ook heel sterk is in het korte combinatie voetbal, vraag ik me weer af

4 juni 2023 om 11:38

Het pijnlijke in deze is dat Blind ook niet kan verdedigen maar op continue basis geselecteerd wordt, daarnaast speelt hij momenteel niet eens. We weten dat Blind weer heel andere sterke punten heeft maar dat zelfde geld voor Frimpong. Het geeft maar eens aan hoe incapabel Koeman en Van Looij wel niet is. Het is wachten tot die jongen voor Engeland of Ghana kiest, zijn goed recht.

4 juni 2023 om 14:17

Verklaart helemaal niets. Verander de naam Frimpong in Blind en je hebt dezelfde argumentatie, waarbij Blind ook nog eens de snelheid mist om te kunnen corrigeren. Die roepen we wel structureel op. Net zo als heitinga nu de deksel op zijn neus heeft gekregen voor het niet samen met reiziger willen invullen van het trainerschap, hoop ik dat koeman ook de deksel op zijn neus krijgt voor dit soort onzin.

4 juni 2023 om 11:20

Precies dit. Ook al zie je geen back in hem, selecteer hem dan voor de winger positie.

Verdomme letterlijk onze zwakste positie, want op Malen en Lang na zit er nul muziek in de opties op links- en rechtsvoor.

4 juni 2023 om 11:28

Geen muziek maar wel veel rappers.

4 juni 2023 om 11:52

Jij wint dit topic.

4 juni 2023 om 21:28

Hehe, dat is meer dan Ajax dit seizoen gewonnen heeft :/

4 juni 2023 om 12:06

Het verklaart überhaupt niks. Als hij zo graag backs wilt die verdedigend sterk zijn, waarom dan wel Blind oproepen? En ook Dumfries is verdedigend zwak.
Nee, de enige reden is dat Koeman een slappe zak is. Al zijn gehele trainerschap. Slijmt bij de 'topspelers' in de hoop stevig in z'n zadel te blijven zitten. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat er zoveel lyrisch waren over de terugkeer van Koeman, dit was gewoon te voorspellen.

4 juni 2023 om 15:58

Op rechtsbuiten hebben we wel een goede optie hoor, Donyell Malen. Speelt bij BVB ook standaard op die positie. Frimpong had hoe dan ook opgeroepen moeten worden, maar dan wel voor rechtsback!

Als vd Looij dit zegt dan weet je hoe belachelijk het negeren van deze jongen is.

4 juni 2023 om 11:38

Gewoon tactische onkunde als je Frimpong niet in een viermansverdediging kunt laten renderen. Frenkie de Jong onderschept veel, Koopmeiners kan defensief spelen, Frimpong kan zelfs op het middenveld. Je hebt Van Dijk, De Ligt, Botman, Timber en je hebt ook nog een ietwat defensievere linksback in de naam van Ake. Je zou zelfs de afweging kunnen maken om Dumfries op te stellen tegen de wat sterkere landen en Frimpong tegen de ploegen waar je veel de bal hebt. Bovendien kan Frimpong ook als buitenspeler fungeren. Het is pure onkunde om die jongen niet te selecteren voor Oranje. Zoveel indruk als Koeman maakte in zijn eerste periode, zo weinig indruk maakt hij tot nog toe in zijn tweede periode.

4 juni 2023 om 11:50

Helemaal met je eens, die defensieve zekerheid kan je juist heel goed opvangen. Frimpong geeft je de mogelijkheid om op meerdere manieren tactieken te hanteren in de wedstrijd, volstrekt belachelijk inderdaad. Koeman was ooit de verlosser maar deze periode is in mijn ogen tot nu erg matig. Blind en de Boer zouden volstrekt afgemaakt worden.

4 juni 2023 om 11:50

Het is absoluut tactische onkunde, de beste Nederlandse speler van de afgelopen maanden speelt nota bene als verdedigend ingestelde linksback in de Premier League (of derde centrale verdediger, hoe je het ook wil omschrijven). Daarnaast weten we allemaal dat Frenkie de Jong graag een defensief ingestelde middenvelder naast zich heeft die op z'n plaats blijft. Kortom, ideaal voor een aanvallend ingestelde rechtsback. Dan speel je met Aké op links en een 'breker' rechts naast Frenkie op het middenveld. Meteen balans in het elftal met drie van de beste spelers in hun natuurlijke rol, ik snap gewoon niet waarom het blijkbaar onmogelijk is om Frimpong in te passen.

4 juni 2023 om 12:37

Hahaaha nice. Goede benchmark inderdaad.

4 juni 2023 om 12:59

Ik zit al meer dan 10 jaar op voetbalzone en heb echt nooit zoveel onzin in een artikel gelezen als deze hahaha wat een tactisch onbenul is van die looi ook. Als hij iets “begrijpt” dan weet je automatisch al dat het totale bullshit is.

4 juni 2023 om 13:00

dubbel

Waarom neem je hem dan in de voorselectie op als je toch al weet dat hij niet in de taktiek past van de bondscoach. Het enige wat wij nu kunnen doen is speculeren over een speler die fantastisch bezig is, waar van alles over gezegd wordt waarom hij niet bij de selectie zit, maar hij kan nooit het tegendeel bewijzen.

Het feit dat die dit begrijpt zegt veel over hemzelf. Altijd al een slechte trainer geweest. Hoe kan je als Koeman nou wel een Dumfries of Blind oproepen, maar dan Frimpong niet aangezien die niet kan verdedigen. Dat zijn namelijk nou ook niet (meer) de top kwaliteiten van Dumfries en Blind.

Dan zet je hem toch rechtsbuiten? Daar hebben we altijd al problemen gehad

4 juni 2023 om 13:12

Klopt, waarom zou je hem nu niet bijhalen omdat Malen enige rechtsbuiten is. Berghuis is er ook al niet. Misschien brengt dat wel extra optie voor later.

Haha daarom ziet grote Oranje hem niet als rechtsback. Ze gebruiken rapporten van vd Looi


Wat een grap, hij kan niet verdedigen. Alsof Dumfries een verdedigende wonder is.
Alsof Blind - zijn selectie is nh gewoon een grap - een verdedigende wonder is.

Paar keer fout gemaakt, hoeveel fouten heeft Timber dit seizoen gemaakt?!

Zo selectief

Frimpong ga lekker spelen voor Ghana. Je wordt op handen gedragen.
Koeman gaat nog eerder Elswijk oproepen of de rechtsback van Ado

Een goede bondscoach die speelt niet met een eigen systeem waar hij de spelers die hij kan selecteren inpast, maar die kiest een systeem waar zijn beschikbare spelers inpassen. Frimpong is echt een potentieel wapen voor oranje, en dan nog eens eentje die ze momenteel niet hebben.

Blijft gewoon onbegrijpelijk dat zo een kerel er niet bij zit.

4 juni 2023 om 11:47

Precies dit. Oranje heeft dan wel geen wereldtop-selectie, maar zowel met 5-3-2 als met 4-3-3 kun je een geoliede machine van de huidige beschikbare spelers maken. Je wordt er waarschijnlijk geen wereldkampioen mee, maar je kunt er leuke resultaten mee halen en bovendien met goed voetbal.

Je hebt Flekken, Bijlow en die keeper van Anderlecht. Eventueel nog Noppert, maar ik vind met name de eerste twee beter. Die derde ken ik nog niet goed genoeg. Die ken jij waarschijnlijk beter.

Je hebt Ake, Van Dijk, De Ligt, Botman, De Vrij, Timber, Dumfries, Frimpong, Malacia.

Je hebt De Jong, Veerman, Koopmeiners, Berghuis, De Roon (twijfelgeval in mijn ogen) en eventueel Gravenberch (mits hij aan spelen toe gaat komen).

Je hebt Memphis, Gakpo, Simons, Malen, Weghorst, Brobbey en eventueel Bergwijn en Lang.

Dan heb je met Simons, Gakpo, Berghuis en Frimpong ook nog eens spelers die je op meerdere posities op kunt stellen, zelfs in andere linies. Als je als coach niet te eigenwijs bent en geen gekke dingen doet, kun je daar een uitstekende ploeg van samenstellen.

Ik vind het onbegrijpelijk dat drie bondscoaches achter elkaar (De Boer, Van Gaal en nu Koeman) dan afbraakvoetbal willen gaan spelen zonder tempo, zonder beweging en zonder een duidelijk plan. Je hoeft namelijk niet wekelijks met elkaar op het veld te staan en die ploeg mooi en verzorgd voetbal te laten spelen op een hoog niveau. Er is echt veel voetballend vermogen aanwezig (in relatieve zin) en juist geen spelers om afbraakvoetbal te gaan spelen.

4 juni 2023 om 12:56

@Sirius, kan me goed vinden in je betoog. Niet omdat ik me Feyenoord bril op heb, maar je vergeet Geertruida in je verdediger lijstje. Gezien zijn vorm en die vergelijkbaar met Timber van afgelopen seizoen een selectie nominatie waardig. Die dus ook RB en RCV kan spelen wat het voor Frimpong nog lastiger maakt. Betreft het afbraakvoetbal eens. Koeman heeft alleen wel laatst bij Goedemorgen Eredivisie nog uitgelegd dat hij naar z’n speelwijze in z’n eerste periode toe wil. Toen speelde Frenkie ook werelds als 6. Lastige is dat je toen een Depay (basis Lyon en de man daar) en Wijnaldum (basis LFC) had staan in de as. In tegenstelling tot nu speelde en spelen de beide heren niet of nauwelijks. Depay wordt nog steeds op handen gedragen alleen ik vind dat spelen met zo’n spits onze buitenspelers sowieso niet tot hun recht komen. Misschien z’n maatje Bergwijn. Vond ook dat de laatste potjes interlands dat het steeds maar zoeken was in plaats aanvallen van de zijkant met veel dynamiek. Met de spelers die jij noemt moet dat echt wel kunnen. Ik zal lekker Gakpo als nieuwe aanvalsleider maken. Maar heb t idee dat Depay bij Koemans lievelingetjes hoort net zoals Blind.

4 juni 2023 om 13:12

Vind Frimpong als RB nog steeds beter dan Geertruida. Maar Malacia links en Dumfries rechts met Frimpong als backup en Geertruida als backup voor RB en CB. Blind had er niet bij moeten zitten, zoals vrijwel heel Nederland intussen ziet.

“frimpong heeft het nooit letterlijk gezegd tijdens de interlandperiodes bij ons, maar je proeft dat hij vindt dat hij eigenlijk bij het Nederlands elftal moet spelen."

Assumption is the mother of all fuck ups...

Ik heb de afgelopen seizoenen niet echt op Frimpong gelet, maar hoe steekt hij verdedigend volgens degenen die hem wel nauwlettend hebben gevolgd in elkaar? Heeft hij dusdanige zwakheden in zijn verdediging zitten dat het te onderbouwen of rechtvaardigen is dat Koeman hem links laat liggen?

4 juni 2023 om 11:26

nja, kromme vergelijking misschien, maar vergelijk hem met een dani alves (natuurlijk dani alves in zijn hoogtijdagen was een absolute topper).
aanvallend is frimpong heel sterk. verdedigend is hij fel maar niet fysiek sterk als een dumfries.
daarnaast is hij qua positionering misschien (dit is een aanname, ik kijk niet genoeg leverkusen) niet van een top verdediger

4 juni 2023 om 11:27

Uiteindelijk moet je spelers inpassen en een team laten renderen naar hun kwaliteiten. De kwaliteit is doorslaggevend en dus zou de in potentie zwakkere defensieve vaardidheid van Jeremie niet uitmaken. Iedereen die langer voetbal kijkt begrijpt dat een uitgesproken kwaliteit ook altijd een zwakte meebrengt. Timber is aan de bal geweldig, maar daarom ook risicovol en nonchalant op zijn tijd. Dumfries kan de hele flank bestrijken, maar is daarom ook soms 30 meter vewijderd van waar hij zou moeten staan. Tete is een super gedisciplineerde mandekker, maar daarom aanvallend zonder creativiteit etc. etc. Lang verhaal kort het is allemaal onzin. Net Hakim is dit een jongen die je oproept en kansen geeft want hij laat het gewoon elke week zien. Belachelijk!

Lekker dom, Zyech 2.0 komt eraan, Hij gaat naar de EPL, als zal ie voor Engeland kiezen. Weer een goede speler verloren. Oranje lijkt er patent op te hebben

4 juni 2023 om 11:25

Engeland heeft genoeg goede rechtsbacks.
Hij kan beter voor Ghana kiezen.

Je wist het al bij de kop dat de reacties weer vooral zouden gaan afgeven op Erwin van de Looi, wat is hem een Roger Schmidt carrière verloop gegund.

4 juni 2023 om 12:49

Schmidt had toch al wel wat gepresteerd voordat hij bij PSV kwam?

Wat heeft vd Looij gepresteerd voordat hij bij jong oranje kwam?

Zie daar het verschil.

4 juni 2023 om 14:02

Enige beker ooit met Groningen gewonnen, bijvoorbeeld.

4 juni 2023 om 13:24

Gun jij Vd Looij een mooie carrière? Die man is een grote zure galbak. Op basis van wat heeft de KNVB hem aangesteld? Zo’n zwakke organisatie de KNVB. Ook weer het super makkelijke Koeman aanstellen. Ook zo’n zure negatieve man die op vergane glorie teert met z’n Wijnaldum, Depay, Van Dijk en Blind.

4 juni 2023 om 14:04

Nee van de Looi gun ik een mooie carrière waarin hij niet bij alles wat hij doet hij ijskoude ongegronde kritiek moet slikken.

Wat mij enorm stoort is deze interesant doenerij van kijk mij nou op details analyseren terwijl je in praktijk de basis niet eens goed heb staan. Frimpong is statistisch de beste rechtsback van dit seizoen is verkozen in het elftal van het jaar, wat moet hij nog laten zien om wel opgeroepen te worden terwijl je dan wel aanhoud aan spelers die helemaal niks gepresteerd hebben. Er bestaat geen perfecte speler en de middenweg is altijd middenmaat.

Weghorst heeft als spits geen enkele goal gescoord, Blind amper minuten gemaakf en dan laat je Frimpong erbuiten omdat hij zogenaamd defensief zwak is, maar ondertussen wel verkozen is in het elftal van het jaar in Duitsland en ook op menig verlanglijstjes staat van topclubs.

Een rechtsbuiten is net het probleem bij Oranje. Laat hem daar spelen.

Zelfs in een 4-3-3 moet het gewoon kunnen, Malacia staat waarschijnlijk dan toch linksback en die is verdedigend weer een stuk sterker en er staat sowieso altijd een breker als De Roon naast Frenkie, hoeveel extra zekerheid hebben we nog nodig voor een enorme upgrade op de rechtsback.

De enige reden is omdat Koeman een angsthaas is en graag z'n lieverdjes om zich heen houdt, Blind die niet speelt, Wijnaldum die echt bagger speelt, van Dijk die verdedigt met z'n aura en Memphis die alweer 2 maanden geblesseerd is. Niet dat je deze spelers nooit kan selecteren maar kies aub is een keer op speeltijd/vorm/fitheid.

Ik vind het op zich wel logisch dat Frimpong en Bakker niet worden opgeroepen. Het is nu eenmaal graag of niet, zeker in de context van een toernooi. Dan moet je geen jongens meenemen die onrust kunnen veroorzaken in de groep. En als je jezelf te goed vindt om aan een EK mee te doen, zit het qua topsportmentaliteit ook niet helemaal lekker.

Stuitende arrogantie van Van de Looi.

'Je proeft dat hij vindt dat hij eigenlijk bij het Nederlands elftal moet spelen.'

Chic. Heel chic.

4 juni 2023 om 12:33

Hij heeft gewoon gelijk. Er zijn maar heel weinig bondscoaches die een speler als Frimpong in die vorm niet gebruiken. Pure onkunde.

4 juni 2023 om 14:07

TheBronx sneert dan ook naar het onderbuikgevoel van van de Looi natuurlijk, niet naar de misplaatste inschatting van Frimpong. Bij Erwin moeten immers op alle slakken zout gelegd worden.

Frimpong is aanvallend zo'n aanvallend wapen, dan laten je dat in de restverdediging door iemand opvangen. Juist die actie vanuit de diepte eroverheen kan gevaarlijk zijn en missen we nu in het Nederlands Elftal. Vind Dumfries te lomp om die rol goed te vervullen, ook al is hij defensiever sterker

Dit valt niet te begrijpen en uit te leggen. Deze jongen verdient het gewoon om bij de definitieve selectie te zitten door zijn prestaties. Zet hem dan rechtsbuiten, daar hebben wij ook geen goede spelers, afgezien van malen die het afgelopen half jaar iets heeft laten zien, maar mij nog steeds niet volledig heeft overtuigd.

Ach, dit soort coaches, en misschien wel de meeste Nederlandse coaches, proberen wel iets van de Hollandse School te spelen, alleen een heel slap aftreksel daarvan, niet gebaseerd op de Cruijff principes, maar op Knvb/van Marwijk/van Gaal principes. En die avontuurlijke aanvallende mentaliteit met lef en bravoure, wat eigenlijk bij de Hollandse School hoort, heeft plaatsgemaakt voor 'realisme', twijfel en wat lafheid.

Zo voorspelbaar die opmerking 'dan zou ik hem hangend op rechtsbuiten zetten'. Lekker veilig.
Een aanvallend zeer sterke back, daar creëer je ook mee. Waarom noemt ie dat niet? Waarom altijd maar weer uitgaan van dat defensieve?

Daarom moet je ook een coach hebben die meer wil scoren dan de tegenstander, en niet per se de nul wil houden. Waarom zou je in godsnaam per se de nul willen houden? Het gaat om winnen. De 0 willen houden brengt alleen maar twijfel en angst in je spel, en maakt dat trainers brekers en zekerheidjes in gaan bouwen, waardoor het spel weer slechter wordt. Zo heb je onnodig veel minder aantrekkelijk en veel minder goed voetbal en minder kansen en goals. En de kans op winnen is alleen maar kleiner, zeker als Nederlandse club of team, dat beter kan aanvallen dan verdedigen, en wat de geschiedenis ook heeft uitgewezen.

Dumfries is gewoon 1 van de beste rechtsbacks van de wereld, die speel je niet zomaar uit de basis. Een Hakimi of Trend Alexander zijn aanvallend beter maar verdedigend is Dumfries de allerbeste. Dumfries bestrijd de hele rechterflank in zn eentje. Dat is pak m weg 100 meter die hij heel de wedstrijd op en neer sprint.
Een type als Carvajal maar fysiek sterker.

4 juni 2023 om 18:33

Sinds wanneer is Dumfries 1 van de beste rechtsback van de wereld?

6 juni 2023 om 17:44

Als je in de CL finale staat, dan hoor je tussen de beste backs van de wereld.
De eerste taak van een back is opkomen, daar is hij absoluut de allerbeste van de wereld in. Hij staat altijd vogelvrij als die opkomt en als die verdedigd haast onpasseerbaar. Dat hij dan een een schaartje niet kan maken als Hakimi of een splijtende paas niet kan geven als TAA maakt helemaal niet zoveel uit want dat is ook helemaal niet de taak van een back. Er zijn maar 2 backs die echt van buitencatogerie zijn. Cancelo en Kimmich maar een Hakimi of TAA zijn niet beter als Dumfries.

Heel simpel, Nederland heeft al een tijd terug een keuze gemaakt en het werd tijd dat hij zelf ook een keuze maakte...en hij heeft de luxe dat hij totaal 3 opties had..en nu nog 2

Wanneer je bedankt voor een EK bij jong Oranje omdat je niet geselecteerd wordt voor het grote Oranje dan mag je van mij lekker wegblijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren