Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Breukelen lovend: ‘Potentieel een van de besten van de Eredivisie’

Laatste update:

Zakaria Labyad is in potentie een van de beste voetballers van de Eredivisie, claimt Hans van Breukelen. De oud-doelman van Oranje en voormalig technisch directeur van de KNVB zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat de Marokkaans international een goed voorbeeld is van het puike werk dat er bij FC Utrecht wordt afgeleverd.

"Hij is via een omweg bij FC Utrecht beland, nadat hij na zijn tijd bij PSV een keuze maakte (Sporting Portugal, red.) die achteraf helaas niet goed uitpakte", begint Van Breukelen. "Hij heeft zich bij FC Utrecht kunnen en mógen herpakken, onder de juiste omstandigheden. Met een goed team, met Erik ten Hag, met Jean-Paul De Jong. Hij kon meegaan in de goede vorm van het team."

Van Breukelen stelt dat de spelmaker niet op zijn lauweren mag rusten. "Hij heeft laten zien potentieel een van de besten van de Eredivisie te zijn, maar hij moet het zelf blijven waarmaken. Het verwachtingspatroon wordt hoger", aldus Van Breukelen. De oud-keeper vindt het tot slot te prijzen dat Utrecht met Labyad, Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat spelers aflevert voor de nationale elftallen: "Dat straalt uit op de club."

Ben jij het eens met Hans van Breukelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

FC Utrecht: Jaren lang geen gebruik gemaakt van het potentieel aan marokkaanse straatvoetballers. De laatste jaren wel, en je ziet het werkt. Volgens mij was Alplen degene die het als eerste aandurfde...straatvoetbal is de bakermat van de nederlandse voetbalopleiding, dat zouden we allemaal moeten beseffen. En dus meer moeten koesteren.

29 maart 2018 om 14:04

Dat wij geen gebruik maakte van de Marokkaanse spelers, kwam eigenlijk door dom handelen van onszelf. Elinkwijk en Hercules, de 2 grootste amateurclubs uit de Utrecht, hadden allebei een samenwerking met Psv. En je raad het al........de grootse talenten werden natuurlijk weggeplukt en gingen naar Eindhoven. En dat waren ook veel Marokkaanse spelers. Denk maar aan Afellay, Aissati, Labyad en Mokthar.

29 maart 2018 om 14:13

Dat klopt helemaal soccerino. Er werd ook simpelweg niet in geloofd. Op een gegeven moment is de omslag gekomen. En wat ik daar echt mooi aan vind, is dat FC Utrecht toen het potentieel van de eigen straten is gaan benutten. Dat zij daar dan een paar jaar later flink aan kunnne verdienen vind ik volledig terecht.
Een club als ADO doet dit nog steeds niet. Dit jaar hebben ze met el khayati een voorproefje van wat ze voor talent laten liggen in de schilderswijk, laakkwartier enz.

29 maart 2018 om 14:40

Ja, de laatste jaren is Utrecht goed bezig als het gaat om talentontwikkeling. De club heeft een grote RAC-Samenwerking opgezet. Hierdoor werkt de club samen met circa 85 amateurclubs uit deze regio. En hier zitten ook de grote amateurclubs tussen.

Het resultaat is al zichtbaar: de doorstroom van de talenten verloopt goed en ook in het 1e zitten spelers uit de jeugd en uit de regio. Het enige wat jammer is, is dat Jong Utrecht gaat degraderen uit de JL. Dat zal wel hard aankomen, omdat de JL een goede competitie is om te kijken of een talent klaar is voor het 1e.

29 maart 2018 om 15:55

Hercules stelt niet zoveel voor. Heeft totaal geen noemenswaardige voetballers voortgebracht, elinkwijk heb je gelijk in. Bazoer komt daar ook nog vandaan. Utrecht scout wel veel in amsterdam, ieder jaar weer 10 spelers bij zeeburgia. Logisch als je bedenkt dat zeeburgia meer dan 80 profspelers heeft voortgebracht

29 maart 2018 om 15:55

Dit jaar degeradeert er niemand uit de JL, slimmerik.

Ik schat bijv. Lozano, de Ligt en Ziyech hoger in, maar denk wel dat Labyad een topclub in Nederland aankan. Vraag me af of hij de stap hoger ook zou aankunnen of net als El Ahmadi of Schone in Nederland aan zn top zit.

29 maart 2018 om 14:16

Ik denk het volgende Dj; Ajax verkoopt Ziyech, zeker als ie een leuk WK speelt, einde seizoen. Hakim is ook al 25.
Dan haalt ten Hag gelijk zijn favoriet Labyad naar Ajax. Die is ook een paar jaar ouder en wijzer en toe aan de plek op 10.
En geloof mij, die gaat draaien daar. Door de akkefietjes bij PSV is iedereen vergeten wat een ontzettende klasbak Labyad is. En welke potentie hij altijd had Op zn 17e speelde hij gewoon Lens helemaal dol en uit de basis bij Psv. Dat talent is niet ineens verdwenen. En ajax.. die gaan profiteren van het feit dat ten hag goed met m werkt en dat Zakaria een paar jaar ouder/wijzer is....

29 maart 2018 om 15:25

Ik vrees dat je gelijk hebt... maar ik hoop dat men bij ons nu wel eens klaar is met boos zijn op Labyad.
De man heeft na alle gedoe ongeveer 400 keer zijn excuus gemaakt en alleen maar met respect en een beetje liefde over PSV gesproken.
Ik zou hem heel graag terug bij PSV willen hebben!
Hij is de man met een mooie steekpass die wij nu bij ons niet hebben en erg missen. Er is op ons middenveld net iets te weinig aan creativiteit en met Labyad krijg je bij wijze van spreken meteen een overdosis creativiteit.

29 maart 2018 om 15:38

je zal begrijpen rudebow dat ik als ajacied na Vanenburg, Vink, Jonk, maar ook wijnaldum ik hoop dat ajax nu eens "misbruik"maakt van de bewijsdrang van een ex psv'er

29 maart 2018 om 15:54

Clarkkent2

Na Aissati en ook Kenneth Perez (die van Ajax naar PSV ging en na zes maanden weer terugkeerde bij Ajax) heeft Ajax ook zat ex-psv'ers gehad die zich konden 'bewijzen',.....

Maar ik ben het met je eens. Labyad is gewoon een topspeler in Nederland. Zou voor Ajax echt een uitstekende aankoop zijn. Snap werkelijk niet dat hij door Ajaxfans gezien wordt als leuke 'twaalfde man' die achter Ziyech, Kluivert en Neres om speeltijd zou moeten zwoegen. Hij is gewoon uitstekend geschikt als basisspeler.

Ook eens met Rudeboy, ik zou willen hopen dat het klaar is met de haat jegens Labyad. Kom op, hij heeft bijna zes jaar geleden een keuze gemaakt en die keuze was verkeerd. Dat heeft hij erkend. Hij heeft daarbij ook, inderdaad, zijn excuses gemaakt en ook bij Brands persoonlijk boete gedaan.

Wat ik wel weet, echter, is dat Labyad vooral onder een deel van de supporters echt nog steeds gehaat wordt. Dat vind ik echter vooral het probleem van die supporters. Ik vind dat nergens over gaan. Die enorm opgefokte mannetjes altijd, die dan, als Labyad met Vitesse of utrecht terug keert in Eindhoven, echt compleet door het lint gaan en helemaal doordraaien, bier gaan gooien, dreigen over het hek te klimmen en meer van die genante showtjes, ik vind het stuitende nonsens. Doe gewoon normaal! Als we iedere jeugdzonde van iedereen zo behandelen, dan ziet het er naar uit voor de wereld.

Maar hoe dan ook, het is dit soort reacties die Brands doen huiveren om een potentieel uitstekende speler voor dit PSV aan te trekken. Slechte zaak. Dus ik vrees ook dat Ajax hem deze zomer gaat inlijven. Jammer.

29 maart 2018 om 15:55

En je vergeet dat ie ook al akkefietjes had bij Sporting. Voetballen kan ie wel aardig, maar het is gewoon een moeilijke jongen. Ajax heeft genoeg spelers van zijn niveau, Labyad zal niet van een toegevoegde waarde zijn, sterker, hij zal andere spelers alleen maar in de weg staan.blijf maar lekker in Utrecht voetballen, of ga naar Feyenoord.

29 maart 2018 om 19:22

Ik hoop dat ze er bij Ajax ook zo over denken Ajaxrene!
Mss zijn de akkefietjes wel jeugdzondes. Hij is bij Utrecht nog geen enkele keer negatief in het nieuws gekomen. Hij is volwassen geworden.

29 maart 2018 om 19:24

Natuurlijk, snap ik. Al werd het met Aisatti, Stam en Ooijer niet veel .....
Maar goed, we zullen het wel zien in de zomer window.

29 maart 2018 om 14:48

voetbaldj

Eerlijk gezegd is het voor mij een raadsel waarom nog ter discussie staat dat Labyad de top van Nederland aan zou kunnen of niet. Hij heeft allang bewezen dat hij de top aan kan. Hij was op zijn 18e namelijk al gewoon basisspeler destijds bij Psv. Dus ja, de top kan hij aan.

Snel naar de Kuip halen.

el Ahmadi daar komt de sleet op, Tapia en Amrabat staan klaar.

Vilhena zie ik een transfer maken en daar is al op ingespeeld met Ayoub.

Als je Labyad haalt speelt je in op Jorgensen indirect, want v. Persie kan dan als aanvalsleider met Labyad in zijn rug.

Leuk dat Utrecht credits krijgt, maar ook bij Vitesse deed deze jongen het prima. Het is dat de transfersom te hoog was...

Gelukkig heeft ten Hag hem niet mee naar Ajax genomen.
Labyad zorgde bij PSV voor problemen, ze willen hem daar niet eens gratis terug hebben.
Sporting Portugal bleek een keuze die achteraf helaas niet goed uitpakte, maar het hoe en waarom, daar gaat de auteur van dit topic wijselijk niet op in.
FC Utrecht is de eerste club die (nog) geen problemen met hem heeft.
Ik zou zo zeggen... daar lekker blijven voetballen, ik heb nog geen enkele actie gezien van... "wauw, die kan een stap hogerop." Alleen maar acties van... "wauw, weer een kans verprutst."

29 maart 2018 om 15:58

Labyad zorgde voor problemen bij Psv?
Onzin. Over welke problemen heb jij het eigenlijk?

Hij had een contract ondertekent bij PSV waarin een optie zat die in strijd was met de wet. Daardoor vond Labyad dat hij transfervrij was. Een standpunt trouwens dat hij in een rechtszaak echt met enorme glans lachend had gewonnen. Daarop kon hij naar Sporting, dat hem een contract voorschotelde waarmee hij echt in één klap financieel onafhankelijk zou worden. Ter vergeljiking, Labyad ging in zijn tweede seizoen bij Sporting ongeveer datgene verdienen wat Afellay op dat moment bij PSV al verdiende (1,8 miljoen). Laat staan wat zijn salaris in zijn vijfde contractsjaar zou zijn....

Dus op welke problemen doel jij precies?

Daarbij, het enige waar Ajax een probleem mee heeft is een gebrek aan stevige en ervaren spelers die voor stabiliteit kunnen zorgen zoals Neres, Kluivert en dergelijken dat niet kunnen. In die behoefte kan Labyad enorm goed voorzien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren