Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Bommel verschijnt na historische dubbel op lijstjes uit topcompetities

Laatste update:

De technische staf van Royal Antwerp FC gaat er komend seizoen anders uitzien. Assistent-trainer Jürgen Dirkx gaat de club verlaten, zo schrijft Het Nieuwsblad. De 47-jarige voormalig PSV'er kwam afgelopen zomer met Mark van Bommel mee, maar houdt het na een jaar voor gezien. Ook aan de hoofdtrainer zelf wordt getrokken. Volgens het dagblad geniet Van Bommel interesse van clubs uit de vijf grootste Europese competities.

Een reden voor het vertrek van Dirkx wordt niet gegeven in de berichtgeving van Het Nieuwsblad. De in Reusel geboren oefenmeester zou afgelopen zomer PSV Onder 18 onder zijn hoede nemen, maar vertrok onlangs een doorlopend contract plots naar Antwerp, waar hij als rechterhand van Van Bommel aan het werk ging. Dirkx fungeerde eerder als assistent-trainer bij het eerste elftal. Antwerp gaat zijn vertrek mogelijk intern oplossen.

Ook de toekomst van Van Bommel is niet honderd procent zeker bij Antwerp. De succescoach is volgens bovengenoemd dagblad op het wensenlijstje verschenen bij clubs uit de grootste vijf competities van Europa. Om welke clubs het gaat wordt niet bekend. De krant plaatst wel meteen een kanttekening. "Van Bommel heeft nog een doorlopend contract en is een langer verblijf genegen." De verbintenis van de Nederlander loopt nog door tot volgend jaar zomer.

Van Bommel verscheen maandagavond via een videoverbinding bij Rondo, waar hij de vraag kreeg of hij de dubbel bij Antwerp nodig had voor zijn carrière, na de misère bij PSV. "Dit is altijd goed. Je wordt vaak gemeten aan prijzen, maar dat vind ik niet het belangrijkste. Het is wel lekker als je prijzen wint. Daar doe je het uiteindelijk voor. Maar ik vind het belangrijk dat spelers waarmee ik gewerkt heb zeggen dat ze blij zijn om met mij te werken en wat geleerd hebben. Dat is een graadmeter voor mij", aldus Van Bommel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat iedereen het erover eens is dat het beter voor zijn ontwikkeling als manager is om nog even te blijven.
Hij gaf zelf al aan hoe orettig het is om met Overmars samen te werken waardoor hij zijn volledige focus op de prestaties van het team kan leggen.

6 juni 2023 om 12:03

Scummyman,

Helemaal mee eens. Van Bommel heeft nu veel krediet opgebouwd in Antwerp. Hij kan daar nu samen met Overmars naar hartenlust bouwen aan de club. Maar daarvoor is wel Champions League voetbal nodig. Dat is het verschil tussen 1 of 2 toppers die je dan aan je selectie kunt toevoegen.

Daarbuiten is Antwerp relatief nieuwe in de top. Vreemd is dat een wereldstad als Antwerpen zo lang geen voetbalclub van formaat heeft kunnen hebben waar relatief kleinere steden in Belgie dat wel al jaren hadden. Antwerp is niet de eerste club waar je aan denkt in Belgie maar langzaamaan begint dat wel te komen. Er valt daar dus nog genoeg te bouwen als trainer zijnde.

En daarbuiten is het natuurlijk ook lekker dat een Overmars zijn rug heeft indien het even wat minder gaat op het veld. Dan hoef je geen rare sprongen te maken als trainer zijnde.

6 juni 2023 om 12:55

De twee havensteden kampioen!

6 juni 2023 om 14:26

Inderdaad, hij was erg gebaat bij dat Marc Overmars al vervelende zaken vroeg herkende, en al weghaalde voordat Mark van Bommel het in de gaten had, dat is natuurlijk fijn werken. Vooralsnog was het wel een sterk interview dat Van Bommel gaf.

6 juni 2023 om 16:02

Hamburg deed het daarintegen wat minder als havenstad afgelopen jaar.

6 juni 2023 om 20:12

Nou ja waren toch ook bijna door? Hebben ze wel weinig aan, maar toch.

Weer een prima voorbeeld hoe opportuun de voetbalwereld is.

6 juni 2023 om 11:47

Van Bommel is gewoon veel te snel ontslagen bij PSV. Is echt wel een goede trainer die weet waar hij het over heeft. Onervaren trainers hebben nou eenmaal tijd en vertrouwen nodig.

6 juni 2023 om 12:48

Dat is echt veel te makkelijk en een beetje populistisch roepen. Ik heb het laatst ook al een keer gereageerd op VZ, maar de resultaten + kans op verbetering waren dusdanig slecht dat elke trainer ontslagen was en dat kwam - en dat was een belangrijke achterliggende reden achter zijn ontslag - omdat Van Bommel zichzelf echt totaal onmogelijk gemaakt heeft binnen PSV.

MvB is een controlfreak en dat zijn alle grote trainers tot op zekere hoogte, maar bij Van Bommel resulteerde dat erin dat hij met alles en iedereen bij PSV ruzie heeft lopen schoppen omdat het niet exact ging zoals hij wilde. Dat ging zelfs zover dat hij iemand als Mart van den Heuvel, die zo ongeveer tot het meubilair van de club behoort, meerdere malen volledig de huid vol gescholden heeft die zich daar later nog over uitgelaten heeft terwijl die helemaal niet veel in de publiciteit komt.

Natuurlijk zal dat bij MvB ook spanning zijn geweest die een beginnend trainerschap met zich meebracht en de druk dat hij zijn goede eerste seizoen moest omzetten in zilverwerk in het tweede seizoen, maar hoe hij zich binnen PSV gedragen heeft kon gewoon echt niet en dat had hij in ieder geval moeten weten. Hij was nota bene geen begin twintig meer toen hij coach van PSV 1 werd, maar een man van in de veertig. Met een dusdanig verstoorde werkrelatie was een ontslag echt de club die de eer aan zichzelf hield. En dat staat nog helemaal los van de resultaten, want alleen op de resultaten (wat in beginsel de volledige reden voor zijn ontslag leek) was het al terecht dat hij ontslagen werd. PSV won op dat moment namelijk slechts twee van zijn laatste twaalf (!) duels. Dat kan simpelweg niet voor een club als PSV en als dat hele verhaal van hierboven er nog bij komt is MvB echt niet onterecht ontslagen bij PSV.

Los van dit hele verhaal vind ik het wel echt mooi om te zien dat hij het goed doet bij Royal Antwerp. Heb altijd een zwak voor hem gehad; toen hij nog voetbalde vond ik het al fijn om hem in 'mijn' team te hebben bij Oranje bijvoorbeeld en PSV natuurlijk. Ook als trainer begon hij echt goed bij PSV, alleen stort het daarna hard in. Dat imago lijkt hij nu echter van zich af te schudden bij Antwerp en misschien keert hij ooit nog wel eens terug bij PSV.

6 juni 2023 om 13:39

er zullen ongetwijfeld redenen zijn geweest voor het ontslag, maar Van Bommel met iedereen ruzie kreeg hoeft niet per se aan Van Bommel te liggen. Je ziet dit jaar bijvoorbeeld ook bij Van Nistelrooij dat sommige mensen in de organisatie moeite hadden met hem.

6 juni 2023 om 22:52

De Lange arm van Van Basten

Mark van Bommel is een prima trainer die gewoon meer tijd nodig had bij PSV. Een onervaren trainer moet gewoon fouten kunnen maken anders stel je aan niet.

6 juni 2023 om 12:38

In dezelfde redenering zou je je kunnen afvragen waarom schreuder bij Ajax is ontslagen.

Misschien had hij, net als Ruud afgelopen jaar, gewoon niet meteen zo hoog moeten instappen.
Als je punt na punt verspeeld dan weet je dat er bij psv, Ajax, Feijenoord paniek gaat zijn en er iets moet gebeuren. Of je nou ervaren bent of niet.

6 juni 2023 om 13:19

Weet je nog dat we met Gio 9de stonden? Schreuder was een ervaren trainer die mag minder fouten maken. Hoofdtrainer Twente Hoffenheim Brugge. Jarenlang assisent trainer.

6 juni 2023 om 13:50

Er zijn altijd wel uitzonderingen op de regel te vinden denk ik. Ik ben benieuwd of een trainer bij Feijenoord nu nog steeds in het zadel mag blijven zitten wanneercje de 9e plek aantikt. Er zijn andere tijden aangebroken.

Hey, ik zou de laatste zijn die een trainer op straat gooit na een handvol mindere optredens. Ook van Bommel hoefde van mij aanvankelijk niet weg, net als Cocu toen het wat minder liep, of Schmidt toen de achterstand op Ajax zo groot werd. Maar ik ben ook wel geneigd om op grotere lijn te kijken; we halen misschien nog geen punten genoeg, maar het voetbal ziet er steeds beter uit. Maar ongeduld in topvoetbal is schaars.

6 juni 2023 om 16:19

Ja, hoofdtrainer van Twente. Don't remind me. Was op Verbeek na onze slechtste trainer van deze eeuw

6 juni 2023 om 13:31

Aan de andere kant moet je je afvragen of PSV de goede club is voor een beginnende trainer. Foutjes maken kan veel minder in de nationale top dan bij een middenmoter.

Men wijst vaak naar zijn eerste seizoen als coach bij PSV waar hij bijna kampioen was geworden, maar naar mijn mening wordt er niet genoeg gekeken naar die hele matige prestaties in de CL. Twee magere puntjes is toch echt niet goed voor een ploeg van het kaliber PSV. Ik vind daarom dus dat hij het nu moet laten zien dat hij ook in die Europese wedstrijden over voldoende tactisch inzicht beschikt om te kunnen verassen. Uiteindelijk kenmerkt dat toch wel een potentieel topcoach.

6 juni 2023 om 11:56

Jij kijkt dan weet niet genoeg in welke poule hij toen zat vind ik. Barcelona, Inter en Tottenham. Dan kan je als PSV zijnde wel eens 2/18 halen.

6 juni 2023 om 12:04



En? Is een overwinning dan teveel gevraagd? Inter en Spurs waren echt niet onverslaanbaar hoor. Zelfs Feyenoord wist nog tijdens hun CL-campagne thuis van Napoli te winnen. PSV is een ploeg met relatief veel budget. Het is geen Apoel Nicosia of Rode Ster Belgrado. Het is gewoon een constatering dat ik van Bommel heel zwak vind in Europese wedstrijden. Of hoe zie jij dan het Europese debacle van afgelopen jaar? Ik snap wel dat je van een coach geen wonderen kunt verwachten, maar een echt goede coach kan wel net dat kleine verschil maken. En bij PSV zag ik dat niet terug.

6 juni 2023 om 12:12

Inter heeft toen gewoon geluk gehad in de wedstrijd in Eindhoven met het spelverloop. Ik vind het heel vreemd dat je doet alsof het een schande is. Gewoon een heel reële mogelijkheid in een enorm moeilijke groep.

En het debacle van afgelopen seizoen? Uitgeschakeld worden tegen een sterke Turkse tegenstander als je er nog maar een aantal weken zit in de laatste voorronde is tegenwoordig al een debacle?

6 juni 2023 om 13:32

Alle drie de ploegen zijn normaliter substantieel beter dan PSV. Een overwinning vragen is niet te veel, het eisen wel. En daarna doen alsof het een regelrechte schande is dat dat niet lukte al helemaal.

6 juni 2023 om 13:49

Een schande is het niet, maar ik zet wel gewoon vraagtekens bij de kwaliteiten van Van Bommel. Frank de Boer wist destijds toch ook wedstrijden tegen Mancity en Barca te winnen. Sterker nog, hij overleefde een poule met City, Dortmund en Real. En vergis je niet, ik heb de Boer absoluut niet hoog zitten als coach. Maar van ploegen als Ajax, PSV en Feyenoord mag je toch wel verwachten dat ze meer dan 2 punten in een groepsfase halen.

Als je als club zijnde graag succes wilt behalen kun je beter Marc Overmars halen in plaats van Van Bommel.

Je moet ook gewoon eerlijk zijn..Dat Antwerpen kampioen is geworden is gewoon dankzij de inbreng van Overmars...

6 juni 2023 om 14:32

Meer dankzij dat achterlijke play-off systeem

6 juni 2023 om 17:34

Onzin, Antwerp stond al eerste op de ranglijst voor de playoffs begonnen.

6 juni 2023 om 20:12

Want in playoffs hoef je je wedstrijden niet te winnen tsjilpiep?

6 juni 2023 om 20:22

Nee, ze stonden derde. Eerste stond Genk, in punten gelijk met USG en Anwerp zat er drie punten achter. Als de halvering van punten niet gebeurd was en de uitslagen verder identiek waren geweest, waren ze geen kampioen geworden.

6 juni 2023 om 20:16

Greatest antwerpen is toch al een paar jaar onderweg naar boven? Bovendien vond ik veel van zijn aankopen nou niet extreem creatief. Wel goed uitgepakt natuurlijk.
Ik vind dit ook altijd zo makkelijk en simpel. Alsof een trainer een soort onbelangrijk bijzaakje is bij een club die voor het eerst in bijna 70 jaar kampioen wordt en tevens de dubbel pakt. Leg nou eens uit waarom je de rol van van bommel daarin klein vindt?

Mark, blijf nog maar ff jongen, niet dom gaan doen en na 4 wedstrijden weer op straat gezet worden omdat clubs het onmogelijke verwachten

6 juni 2023 om 20:18

Precies. Lijkt goed op zijn plek te zitten, dicht bij huis, zal prima verdienen (en heeft al een vermogen), word natuurlijk zeer op prijs gesteld. Ik snap de haast nooit om te vertrekken elke keer als er even iets goed gaat ergens. Hopelijk denkt hij ook zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren