Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: ‘Dat is Oranje-materiaal, hij weet precies wat hij doet’

Laatste update:

Marco van Basten was na afloop van het door PSV gewonnen duel met RC Lens (1-0) laaiend enthousiast over Jerdy Schouten. De voormalig topspits zag dat de middenvelder de balansbewaker was bij de Eindhovenaren en tegelijkertijd ook sterk speelde met de bal aan de voet. Daarnaast voorziet de analist voor Schouten een plekje bij de selectie van het Nederlands elftal.

"Schouten vond ik echt, echt goed spelen", begint Van Basten in de studio van Ziggo Sport. "Hij was vandaag iemand die de bal in de ploeg hield en daar naar toe ging waar hij moest zijn. Hij weet precies wat hij doet."

Volgens de oud-Ajacied snijdt het mes bij Schouten aan twee kanten. De controleur is sterk mét en zónder de bal, zo ziet Van Basten. "Hij wist ook te temporiseren af en toe. Hij speelde geen bal verkeerd of naar de tegenpartij. Hij was echt een rustpunt."

Dat laatste gold in mindere mate ook voor een andere PSV-middenvelder. "Dat vond ik ook van Veerman", aldus Van Basten. "Die was goed aan de bal. Maar ik vond Schouten nog beter, hij zorgde voor balans in het elftal. Voor het team was hij heel belangrijk."

Van Basten noemt de van Bologna overgenomen middenvelder 'Oranje-materiaal'. "Hij was goed, degelijk, slim. Aan de bal was hij ook comfortabel. Als middenvelder moet je ook rekening houden met wie overblijven als je de bal verliest. Dat soort ideeën heeft hij en dat is goed", besluit de analist.

Schouten in Oranje
Van Basten zou Schouten dus graag in Oranje zien. Vooralsnog kwam de 26-jarige middenvelder één keer in actie namens het Nederlands elftal. Onder Louis van Gaal debuteerde hij tegen Wales in 2022.

De samenstelling van het middenveld van Oranje onder Ronald Koeman is al langere tijd een nadrukkelijk aanwezig discussiepunt. Schouten liet in september tegenover Voetbal International weten graag weer geselecteerd te worden. “Nu er toch veel te doen blijft over de plek naast Frenkie (de Jong, red.), denk ik: had ik maar die kans gekregen, dan had ik nu geweten of ik er pas of niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Heb ook echt genoten van die jongen. Was overal op het veld en heeft volgens mij geen een bal verkeerd gegeven. Ook raakt ie niet in paniek als druk op hem word gezet. Ik zou nu wel aantal wedstrijden het blok van Saibari en Schouten willen zien. Veerman begint langzaam zijn plek te verliezen.

Ideale vervanger voor Frenkie als hij niet speelt. Bewaard de rust en kan het spel verdelen.

8 november 2023 om 23:52

Gewoon met Frenkie en Reijnders op het middenveld in een 4-3-3. Dan heb je een balansbewaker, een spelmaker en een loper.

9 november 2023 om 08:06

En toch blijf ik het bijzonder vinden hoe men verschillend naar Wieffer en Schouten kijkt. Dan lees ik eergisteren dat Wieffer veel balverlies heeft en is er een deel heel kritisch over zijn spel, maar dan kijk ik naar de statistieken van gisteren en eergisteren en dan heeft Schouten een minder goed passingspercentage (74%Schouten vs 88% Wieffer, waar Wieffer 1/3 meer balcontacten heeft) en meer balverlies voor Schouten (13 om 15).Ik vond Schouten goed spelen gisteren, maar bijzonder dat er zo'n verschil in beoordeling door anderen.

9 november 2023 om 09:24

Wieffer levert wel eens een bal in en wordt daar dan keihard op afgerekend. Heeft het hele seizoen al betere statistieken dan Schouten. Hij heeft aanzienlijk meer balcontacten per wedstrijd, twee keer zoveel key passes, aanzienlijk meer balheroveringen, sucessvolle dribbels en gewonnen duels. Schouten is wel balvaster inderdaad (hogere passnauwkeurigheid en minder balverlies) en heeft meer intercepties, maar op nagenoeg alle andere statistieken scoort Wieffer beter.

En dan zullen er wel weer reacties komen dat statistieken niet alles zeggen en dat Wieffer te traag zou zijn/handelen. En ja, Schouten is inderdaad prettiger op de ogen, in de zin dat het hem allemaal makkelijk(er) lijkt af te gaan. Maar uiteindelijk gaat het toch echt om wat je ermee bereikt en daarin scoort Wieffer gewoon beter.

9 november 2023 om 09:40

Statistieken in het voetbal zeggen niet alles. Kijk alleen even naar een paar acties van Schouten gister. Zet met een paar acties de gevaarlijkste momenten van PSV op. Ook gaat er bij Schouten zelden een bal breed of terug, maar meestal gewoon vooruit. Bij Wieffer gaat echter bijna elke bal breed.

9 november 2023 om 10:39

Elke bal breed jahoor jij roept maar wat dus. Wieffer speelde als 1 van de weinige goed tegen Lazio, speelde tussen 3 man uit door er 1 te passeren naar voor toe. Vorige wedstrijd in CL assist op Gimenez. Wieffer speelt een heel belangrijke rol bij het opzetten van aanvallen en neemt er vaak zelf aan deel.

9 november 2023 om 10:44

@voetbaltjer
Ook dat is weer in statitistieken te vinden he.
Zoek op Fbref punt com beide spelers op.

Progressive passing per 90 minuten. Schouten 5,0 en Wieffer 7,6
Progressive carries per 90 minuten: Schouten 0,47 en Wieffer 1,80

Kortom: onzin wat je zegt!

9 november 2023 om 10:46

Eens Weef, men roept wat op basis van onderbuikgevoel.
Maar een passingspercentage van 74 bij 57 balaannames is gewoon niet geweldig.

9 november 2023 om 13:24

Wie de 2 ziet spelen weet duidelijk wie er beter is. Statistieken zeggen niets over de timing en het moment wanneer je iets uitvoert. Schouten is duidelijk beter

9 november 2023 om 13:28

FR010FRDAM, Wieffer heeft altijd geweldige statistieken. Toch speelt ie lang niet altijd goed toch? Statistieken zijn ondersteunend in het voetbal. Hoe wordt de progressieve pass gemeten overigens? Door de bal 2 cm vooruit te spelen?

Ik vind beide goede middenvelders, maar Wieffer vond ik tegen Twente bijvoorbeeld ook best matig. Zijn statistieken waren daar ook wederom goed volgens mij.

Die handelingssnelheid van Schouten hoort echt bij de beste Oranje spelers. En dan altijd de goede voetballende oplossing, vooruit. Je kunt hem overal aanspelen.

Probeer hem eens.

Schouten laat het zien in de Eredivisie en de Champions League, naar mijn mening de beste (verdedigende) middenvelder van de Eredivisie en verdient een oproep voor oranje. Ik vind hem namelijk beter dan De Roon en Wiefer.

9 november 2023 om 00:08

Absoluut. 100% beter dan De Roon en Wieffer. Technisch en defensief is hij fenomenaal.

9 november 2023 om 00:34

Zat afgelopen maandag Rondo te kijken, en dan hebben ze het voor de 6 over Wieffer en De Roon en dan komt Ronald De Boer met Quinten Timber (huilen) ... Gravenberch... bizar dat presentator Wytse met Schouten moest komen. En dan 'oh ja, die kan ook nog' .

Schouten is verreweg de beste 6 die we hebben. Ook niet gek want De Roon is de enige andere echte 6.

9 november 2023 om 01:40

Precies hoe je het schetst. Zo ging het ook bij Rondo en aan Koeman zijn uitleg te zien word het hem ook niet voor deze 2 wedstrijden wat een regelrechte blunder zou zijn. Deze jongen pakt meer ballen af dan De Roon en is aan de bal 10 keer zo goed

9 november 2023 om 08:27

@psv18, in de statistieken komt eigenlijk nooit naar voren dat hij beter is dan Wieffer. Ook als je gisteren en eergisteren vergelijkt is Wieffer in vrijwel alles beter en heeft ook nog dubbel zoveel balcontacten. De enige reden dat de beoordeling van Schouten ies hoger uitvalt is het aantal keypasses, maar die zijn ook makkelijker te geven bij het open huis van Lens. Overall doet Schouten het gewoon minder dan Wieffer

Nou is iedereen wakker? Ik roep dit al weken, deze jongen is een lust voor het oog. Had hem de vorige keer ook al boven Vreeman opgeroepen. Speelde vandaag als een Busquets. Heerlijk!

9 november 2023 om 07:05

Eens! Sterker nog, mensen die af en toe wat Serie A gekeken hebben afgelopen jaren roepen dit al jaren.
Sorry hoor, maar naar mijn idee is er iets ernstig mis met de scouting van Oranje. Je ziet dit namelijk regelmatig. Jongens die in de Eredivisie presteren zijn meteen in beeld, terwijl je in een land als Italië wel echt bijzonder moet presteren om een kans te krijgen. Daar wordt gewoon niet naar gekeken zolang je niet in de top 5 van de competitie staat.

Ik zou schouten een keer oproepen en de roon thuis laten. Je hebt t al zo vaak met de roon gespeeld en dat werkt niet super. Met een wieffer schouten reijnders heb je een aantal spelers die het prima zouden kunnen invullen.

Dat balletje achter zijn standbeen doorhalen onder volle druk waarmee hij even twee man te kakken zet, koekoek. Wat een baas.

Functionele voetballer deze schouten. Erg balvast geweldige aankoop deze jongen.

Eigenlijk toch ook bijzonder dat hij pas 1 interland gespeeld heeft. Hij hoort gewoon al pak hem beet 2 jaar bij Oranje te zitten namelijk. Werd 1,5 jaar geleden voor het eerst (eindelijk) opgeroepen en maakte zijn debuut toen. Speelde een goede wedstrijd, alvorens hij tot dusver nooit meer opgeroepen werd. Altijd bijzonder gevonden.
Die jongen heeft bepaalde kwaliteiten die ik ook in Frenkie zie, draait makkelijk open en heeft een goede aanname. Is alleen iets meer een passer en controleur. Een ideale speler voor op 6 in Oranje, om hier wat meer voetbal in te bouwen. Zet Reijnders voor hem en Frenkie en je hebt een prachtig, getalenteerd middenveld.

Ik kan er als Ajacied nog steeds echt met mijn hoofd niet bij dat Ajax deze jongen niet gewoon heeft opgepikt toen hij nog in Italië speelde…

9 november 2023 om 13:43

Schouten-Frenkie-Reijnders beste middenveld inderdaad

9 november 2023 om 14:23

Xavi Simons hoort daar ipv Schouten of Reijnders

Schouten is een geweldige voetballer. Was ook al groot fan van hem bij Excelsior en Bologna. Zo een speler kom ik voor naar het stadion. Ik hoef geen scharen en panna’s te zien, maar een speler alsof voetbal heel makkelijk lijkt. Dat rustige, flegmatieke spel van hem, ik hou er van!

Sangare werd naar mijn idee vaak opgehemeld, maar die moest het echt voornamelijk van zijn fysieke dominantie hebben. Schouten is echt een enorme upgrade t.o.v. hem gebleken, gouden zet. Je hebt nu veel smaken op het middenveld en ook nog eens een dikke zak geld voor Sangare

9 november 2023 om 10:28

Sanga was een balafpakker pur sang met zijn uitschuifbenen. Hij was ook enorm moelijk van de bal te krijgen.

Schouten is ook een balafpakker maar op een andere manier, hij staat altijd op de juiste plek, heeft enorm veel inzicht en weet al waar de bal heen moet voor dat hij uberhaupt een bal krijgt.

Ik kende hem eerlijk gezegd niet voor hij naar PSV kwam, maar ik durf te stellen dat hij de nummer 1 aankoop is van deze zomer.

Ik ben 1 van de weinigen die Schouten heel vaak heeft zien spelen bij Bologna. De echte volgers hier weten dat ik al jaren geleden voor hem opkwam. Was altijd geweldig tegen de grote ploegen in Italie. Speelde Milan een keer helemaal zoek door constant de ballen af te pakken en geweldig weg te draaien. Eriksen tegen Inter ook helemaal opgevreten. Vorig jaar tegen Atalanta een klasse beter dan De Roon. Vond hem gister heel sterk maar hij kan nog beter. Verdedigend ging hij in Italie als een monster tekeer met slijdings en gretige dekking. Vind hem bij PSV soms nog wat passief daarin alhoewel hij nog steeds vaak goed positioneel staat. Hoort er nu wel bij dus hoop dat Koeman zijn verantwoordelijkheid neemt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren