Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valkanis geeft Ávila en Mikautadze basisplek Ajax; ook Van Axel Dongen speelt

Laatste update:

Michael Valkanis heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor het TOTO KNVB Bekerduel met USV Hercules. De (assistent-)trainer van de Amsterdammers kiest ervoor om onder meer Gastón Ávila en Georges Mikautadze een basisplek te geven, terwijl ook debutant Tristan Gooijer en Amourricho van Axel Dongen als basisspeler beginnen. Het duel in Stadion Galgenwaard begint om 18:45 uur en is te zien op ESPN 2.

Doelman Diant Ramaj heeft een viermansverdediging voor zich die bestaat uit Gooijer, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Ávila. De middelste linie wordt gevormd door Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor, terwijl Chuba Akpom invulling geeft aan de nummer 10-positie. De flanken worden bestreken door Van Axel Dongen en Carlos Forbs, die Mikautadze van aanvoer moeten voorzien.

Voor Hercules is het duel hoe dan ook historisch. De kans op een stunt lijkt minimaal, maar spelen tegen Ajax in Stadion Galgenwaard is een ervaring die de spelers van Hercules hoe dan ook niet afgepakt kan worden. “Maar je hebt altijd geloof”, vertelt middenvelder Chris van Hussen tegenover RTV Utrecht. “Er zijn de laatste jaren genoeg stunts geweest. Als je lang in de wedstrijd blijft, zij zijn ook van vlees en bloed. Je moet je ergens aan vasthouden."

Van Hussen schat de kans op het bereiken van de volgende ronde vijf procent, drie procent meer dan doelman Pepijn Vonk. Van Hussen zegt al heel lang te hebben uitgekeken naar het duel. “Je merkt dat iedereen binnen de club ermee bezig is, met de kaartverkoop en alles. Ik denk dat het wel meespeelt. Dat ik dit op mijn 31ste nog mag meemaken, en dan ook nog tegen Ajax. Toen de loting was kreeg ik echt kippenvel. In de Galgenwaard tegen Ajax, als je geen prof bent geworden is dat het mooiste dat er is."

Ajax zal de winterstop hoe dan ook met een vrij zuur gevoel ingaan. Verwacht wordt dat er kinderlijk eenvoudig wordt afgerekend met Hercules, waardoor het gelijkspel tegen PEC Zwolle afgelopen weekend (2-2), na een 2-0 voorsprong, nog wel even zal doorwerken. Zeker gezien het feit dat FC Twente en AZ, de concurrenten om de derde en vierde plaats, ook punten lieten liggen en Ajax zichzelf dus in zijn voet schoot.

Trainer John van ‘t Schip is nog altijd afwezig wegens de bruiloft van zijn zoon in Australië, waardoor Valkanis andermaal als hoofdverantwoordelijke voor de groep staat. Het is voor Ajax zijn eerste bekerwedstrijd van het seizoen. De Amsterdammers waren eerder uitgeloot voor de eerste ronde van het bekertoernooi, net als de andere Europese deelnemers dit seizoen: Feyenoord, PSV, AZ en FC Twente.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Avila; Hlynsson, Akpom, Taylor; Van Axel Dongen, Mikautadze, Forbs

Welke club bereikt de volgende ronde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mikautadze wel in de spits hoop ik!

21 december 2023 om 17:47

Die jongen gaat toch nooit wennen/inpassen met zo weinig basisminuten

21 december 2023 om 18:18

Kan niet wachten tot mensen hem weer gaan beoordelen op deze wedstrijd en hem een miskoop noemen. Want ja je moet natuurlijk wel meteen 6 keer scoren he als je een basisplek hebt eens in de 3 maanden.
Wel fijn dat hij eindelijk eens mag spelen.

21 december 2023 om 18:31

Nou ja, op dit moment is het natuurlijk ook een miskoop. Dit omdat hij veel geld heeft gekost en bijna niet speelt. Die jongen kan echt wel voetballen, maar krijgt de kans helaas niet.

Interessante opstelling. Kijken wat de andere namen kunnen brengen. Enige echte gemis is Brobbey.

21 december 2023 om 18:03

Komop.. je speelt tegen Hercules. Ik snap best dat er wat verrassingen zijn soms, maar laten we niet doen alsof het nu geen 0-5 moet kunnen worden.

21 december 2023 om 18:07

Heb je gisteren gekeken naar HHC tegen AZ ? Er zijn altijd verrassingen en zo goed is mijn club dit seizoen niet met die gatenkaas achterin

21 december 2023 om 18:09

Haha klopt

21 december 2023 om 18:30

Hoeveel % aandelen heb jij in de club?

21 december 2023 om 18:39

Nou, ik hoop dat je goed hebt geslapen de afgelopen dagen. Succes met deze spannende wedstrijd!

21 december 2023 om 19:03

Mijn excuses ik had naar je moeten luisteren..

Voorste linie is wel heel licht

Dan zal Mikautadze er wel vijf maken waardoor hij niet verhuurd zal worden en het vertrouwen krijgt.

Is Rulli niet fit?
Zou hem toch liever onder de lat zien in deze wedstrijd, ook al zegt het niet veel over zijn huidige vorm in zo'n potje, het geeft hem wel de kans te laten zien wat hij kan in vergelijking met Ramaj.

21 december 2023 om 18:17

Blessure of ziek waarschijnlijk. Zit helemaal niet bij de selectie en er zit met de Graaff maar een keeper op de bank

Wanneer krijgt Hato eens rust? Die heeft tot nu toe alles nog gespeeld...

21 december 2023 om 18:08

Die is 17, die kunnen nog volle bak alles spelen 😏

21 december 2023 om 18:09

Na deze wedstrijd een paar dagen

21 december 2023 om 18:10

Hopelijk mag kaplan 2e helft in vallen

21 december 2023 om 18:28

Idd en had graag Medic weer een keer gezien.

21 december 2023 om 18:31

Idd medic mag ook wel weer wel minuten maken

Oei oei. Stel je voor dat die Mikautadze er vandaag 4 maakt, dan wordt het echt interessant. Want dan wordt de roep om hem alleen maar groter. Maar voor wie zou hij er normaliter in moeten?

21 december 2023 om 18:03

Spelen wel tegen een club op het vierde niveau he. Al maakt hij er 6, zegt het nog niet veel

21 december 2023 om 18:06

Dat weet ik. Maar dat is ook de reden dat ik het noem. Opportunisme gaat dan zegevieren

21 december 2023 om 18:26

Het zegt ook wat als hij 20 minuten in mag vallen en niks laat zien volgens velen, dusja.

Avila linksback. Stel die jongen dan niet op man.

Niet echt een goeie graadmeter maar mooi dat jongens zoals Mikautadze en Avila kunnen spelen. Hopelijk dat ze het goed doen zodat ze toch wat vaker gebruikt kunnen worden. Voor de rest hoort dit natuurlijk een eitje te zijn voor Ajax.

Hopelijk is het niet te snel voor van axel dongen de vorige keer gaf hij toe dat hij ook te snel was met beginnen.
Verder is dit een wedstrijd voor kaplan om minuten te maken en misschien medic???

Had dan Avila op zijn 'eigen' centraal plek laten spelen. Had je Hato rust kunnen geven en Martha meer laten 'oefenen'. Op linksback

Ongelooflijk hoe de grasmeester van Utrecht er ieder jaar gewoon een bende van maken. We hebben nog een maand of vijf te gaan in dit seizoen en je kan nu al het veld vervangen.

Ook al staan we achter we winnen toch wel niks aan het handje

Als ze een beetje nadenken halen ze Bogarde terug want deze verdediging is zooo slecht en in de winter wat goede spelers halen bij sommige is het om te huilen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren