Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen onder de indruk: ‘Hij kan een plaats in Oranje afdwingen’

Laatste update:

PSV won de Johan Cruijff Schaal afgelopen vrijdag volledig verdiend ten koste van Feyenoord (0-1), zo stelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf prijst Peter Bosz, die zijn spelers in een uiterst kort tijdsbestek heeft weten te overtuigen van de ingeslagen weg en noemt ‘grote veldheer’ Joey Veerman als voorbeeld.

Waar het bij Ajax zo’n tweeënhalve maand kostte voordat de spelers de ideeën van Bosz oppikten, had de oefenmeester bij PSV slechts vijf weken nodig. “Knap is hoe de trainer Joey Veerman ervan heeft overtuigd dat hij in een meer verdedigende rol van grotere betekenis is voor het elftal dan in een offensieve rol”, schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. “Feyenoord joeg hem met één man op, met twee man en soms zelfs met drie man. Altijd voetbalde de Volendammer zich heel eenvoudig onder de druk uit. Waarmee hij de angel haalde uit het spel van de landskampioen.”

Volgens Driessen maakte de ploeg van Arne Slot vorig seizoen geen enkele keer zo’n onbeholpen indruk bij het intensief druk zetten als vrijdag tegen PSV. Waar Veerman onder trainer Ruud van Nistelrooij op een dood spoor zat, zag de columnist hem in De Kuip als een ‘grote veldheer’ heersen. “Iedere PSV-aanval begon bij Veerman. Maar soms was hij het tussenstation naar de aanval en af en toe dook hij op rond Feyenoords strafschopgebied. In de offensieve speelstijl van Bosz krijgt Veerman die vrijheid. Dan is het spelen als defensieve middenvelder in het systeem van Van Nistelrooij totaal iets anders dan in de visie van Bosz.”

Begin dit kalenderjaar behoorde een overgang naar de Turkse topclub Besiktas nog tot de mogelijkheden voor Veerman. Driessen vindt het niet vreemd dat er van een transferwens momenteel geen sprake meer is. “Sterker, Veerman is ervan overtuigd dat hij in deze nieuwe rol bij PSV een basisplaats kan veroveren bij het Nederlands elftal. Geen gekke gedachte. Tegen Italië voor de Nations League liet hij als invaller al een prima indruk achter bij bondscoach Ronald Koeman", aldus Driessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“knap is hoe de trainer Joey Veerman ervan heeft overtuigd dat hij in een meer verdedigende rol van grotere betekenis is voor het elftal dan in een offensieve rol”, schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Volgens mij riep Veerman vorig jaar na de uitschakeling tegen Rangers (dacht ik) al dat hij geen nummer 10 was.

Dus zo knap van Peter Bosz is het niet om iemand van iets te overtuigen wat de persoon zelf al minstens een jaar zelf ook vind.

7 augustus 2023 om 09:43

Paul

Het is makkelijk wat Valentijn doet en afkraken op RvN. Behalve wat jij zegt over de positie begon
Veerman vorig seizoen ook gewoon sterk. In de VCL goals en goed spel. Toen werd hij ook heel erg omhoog geschreven.

7 augustus 2023 om 10:06

Mee eens. En deze mening van Driessen is gebaseerd op 1 enkele wedstrijd. Verwacht het niet, maar kan maar zo zijn dat Veerman komende maand een stuk minder dominant speelt dan afgelopen vrijdag tegen Feyenoord. Komende week ben ik benieuwd in de voorronde CL. Hoop oprecht dat PSV het een keer haalt, is alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

Iets herkauwen dat iedereen al dagen ziet: Valentijn incoming! Het meest briljante aan deze man is dat hij het voor elkaar heeft er de huur van te kunnen betalen

7 augustus 2023 om 07:08

Ik kan je garanderen dat hij niet in een huurwoning zit, maar met de hypotheek betalen heb je hetzelfde punt 😉

7 augustus 2023 om 11:29

Hij woont inderdaad in een gemiddelde doorzon koopwoning, met een klein kunstgrasveld in de achtertuin.Die hij soms met water besproeid omdat het anders te heet onder zijn voeten is Groetjes van mij en de kids

7 augustus 2023 om 13:40

Valentijn heeft met zijn briljante sportjournalistieke bijdragen de hypotheek reeds lang afgelost.

7 augustus 2023 om 12:57

Dat is inderdaad t meest frappante aan deze man, hoe krijgt ie t voor mekaar, een goede kruiwagen en de juiste connecties is heel wat waard in dit land...

Veerman had al eerder bij het Nederlands elftal erbij gemoeten. Als je ziet hoevaak Koopmeiners het verprutst wordt het tijd dat Veerman regulier naast Frenkie komt te spelen, dan loopt het middenveld zo veel beter.

7 augustus 2023 om 07:10

Mwah eerder erbij... Bij PSV heeft hij ook een tijdje minder goed gespeeld en is hij even op de bank beland. Als hij er dan bij was gehaald, terwijl Koopmeiners goed presteert in de Serie A had dat ook weer voor verontwaardiging gezorgd... Het is allemaal lekker opportunistisch.

7 augustus 2023 om 07:13

Veerman had al eerder bij het Nederlands elftal erbij gemoeten. Als je ziet hoevaak Frenkie het verprutst wordt het tijd dat Veerman regulier naast Koopmeiners komt te spelen, dan loopt het middenveld zoveel beter

7 augustus 2023 om 07:28

Jij kiest Veerman boven Frenkie de Jong? Veel gekker wordt het vandaag niet.

7 augustus 2023 om 07:30

Dit is een van de leden waar je als het op Ajax aankomt beter gewoon niet in kan gaan, en zeker niet happen.

7 augustus 2023 om 07:35

Ik ken Wondersloff niet, maar als je Veerman boven Frenkie verkiest gaat er iets niet helemaal goed.

7 augustus 2023 om 07:49

Er is hier een select groepje dat een full time baan lijkt te hebben om onder ieder Ajax bericht negatief te reageren en zelfs in een artikel over Kane nog wel een link kunnen leggen met een steek onder water. Dit bericht is dusdanig krankzinnig van aard dat je gewoon weet dat hij reacties uitlokt.

7 augustus 2023 om 08:07

Of je bent dusdanig krankzinnig dat je niet doorhebt dat dit artikel niet over Ajax gaat maar over Veerman en er toch weer in slaagt om over Ajax te beginnen........ En dat vervolgens anderen verwijt...........

7 augustus 2023 om 08:15

Jij bent de eerste die met een (oud) Ajacied komt aanzetten in je bericht, wondersloff. De toekomst had het namelijk over Koopmeiners en jij begint meteen over Frenkie.

7 augustus 2023 om 08:32

Inderdaad…met de nadruk op oud-Ajacied. De Jong speelt bij Barcelona toch? Dus wie haalt Ajax erbij? Of mag je niks zeggen over ‘wonderkind’ Frenkie. Veerman speelde geweldig afgelopen vrijdag en heeft een fantastische techniek. Dan mag je dat best iets extra positiefs over zeggen.

7 augustus 2023 om 09:16

Inderdaad een oud Ajacxied. Net zoals Veerman een oud Volendammer is. Waarom maak je dan geen link met Volendam maar wel met Ajax. Degene die hier obsessief met Ajax bezig zijn zijn vooral Ajacieden zelf.........

7 augustus 2023 om 09:27

Ik dacht hahah die zit wat te trollen maar zie na meerdere reacties dat je gewoon meent dat Veerman i.p.v. De Jong zou moeten spelen. Sorry maar dan ben je echt niet helemaal lekker bij je paasei hoor... xD

7 augustus 2023 om 10:43

Lol ik las het zelfs de eerste keer verkeerd. In het nl elftal is het toch vaka juist Koopmeiners die er helemaal niks van bakt. Zet veerman naast de Jong, of vinden we dat dan weer te anavallend?

7 augustus 2023 om 09:32

Als je wil dat het middenveld overlopen gaat worden dan is frenkie samen met veerman wel een goede optie inderdaad

7 augustus 2023 om 09:46

"veerman had al eerder bij het Nederlands elftal erbij gemoeten. Als je ziet hoevaak Koopmeiners het verprutst wordt "

Koopmeiners speelt wel in de top van Italie. Voor Veerman kwamen clubs bij PSV zoals Besiktas en Rangers.....

7 augustus 2023 om 12:05

Koopmeiners speelt bij Atlanta wat een prima club is maar nog steeds subtop. Daarnaast moet je kijken hoe Koopmeiners speelt bij Oranje en daar is hij geen schim van de speler bij Atlanta.

Als Veerman wat vaker opgesteld wordt in Oranje en hij blijft zo presteren als hij nu doet bij PSV dan is het een kwestie van tijd dat hij naar de Europese subtop gaat. Kijk naar Reijnders, die naar AC Milan is gegaan. Een prima speler maar denk niet beter dan Veerman. Sterker nog ik denk dat Veerman straks voor een groot bedrag weggaat. Ik ben erg van hem gecharmeerd. Hij ziet het spel gewoon zo goed en kan met zijn geweldige traptechniek het spel versnellen met scherpe passes.

Hij zou prima met Frenkie in Oranje kunnen, verdedigend wel wat kwetsbaar maar dat zou je met een 3-5-2 opstelling prima kunnen oplossen.

Op goal, Verbruggen, achterin De Ligt, Van Dijk en Timber, middenveld Dumfries, Frenkie, Veerman, Xavi en Ake en voorin Gakpo en Depay.

7 augustus 2023 om 12:01

Koopmeijners is een goede speler voor NL.. DIe ontwikkelt zich nog steeds en heeft goed seizoen achter de rug. Allebei hebben ze een goede trap en kunnen ze af en toe een goal maken.

Ik zou niet zeggen: of/of maar eerder dan Veerman i.p.v. een andere middenvelder.

Laten we nou eerst even de start van de competitie afwachten voordat we roepen dat Bosz in 5 weken PSV helemaal naar z'n hand gezet heeft.. Feyenoord heeft afgelopen seizoen (m.i. dankzij Slot) boven zichzelf kunnen uitstijgen, een minder wedstrijdje nu kan een keer voorkomen en zal vast vaker gaan voorkomen. Ook zij zijn kwaliteit verloren. En dat Veerman het spel vóór zich moet hebben was vorig jaar ook al vaak heel duidelijk geworden.

Vorig jaar won PSV ook de JC en we weten allemaal hoe het daarna ging. Wacht nou eerst maar eens de competitie af.

7 augustus 2023 om 07:26

Ja dat weten we allemaal. Verkochten Gakpo en Madueke in de winterstop. Anders waren ze gewoon kampioen geworden.

7 augustus 2023 om 07:31

Haha tuurlijk joh. Juist met Gakpo en Madueke verpestte ze het tegen Groningen, Emmen en Cambuur. Maar maak het jezelf vooral wijs

7 augustus 2023 om 07:41

Emmen was zonder Gakpo en Madueke.

7 augustus 2023 om 07:45

Wie zegt dat PSV komende winter niet Sangare en Veerman verkoopt?

7 augustus 2023 om 08:44

Feyenoord stond anders ook tijdens de winterstop al bovenaan.

7 augustus 2023 om 07:27

Vorig jaar versloeg PSV Ajax in de Arena en werd Feyenoord kampioen. Nu heeft PSV Feyenoord in de Kuip verslagen en zal dan Ajax kampioen worden?

Prachtige voetballer is Veerman. Overzicht, techniek en een fantastische trap. Wordt een topper.

7 augustus 2023 om 07:29

Dat heeft hij idd allemaal. Echter vind ik dat hij als hij nog een stap wil maken zijn handelingssnelheid nog wel wat omhoog mag.

7 augustus 2023 om 09:48

Staat ook niet bekend als trainingsbeest. Wil vooral genieten en met zijn talent rondkomen. Alleen wat je zegt, komt wel te kort voor volgende stap.
Daarom botste RvN ook met hem. Die eiste meer profesionele houding en meer inzet.

Denk dat Veerman die ambitie niet heeft en prima vindt als zijn volgende stap bijv Besiktas wordt.

Vooropgesteld dat hij echt heel goed was vrijdagavond, daar ga ik niets aan afdoen. Maar vaker met Veerman is gebleken dat hij moeite heeft dat niveau vast te houden. Als hem dat lukt, heeft PSV dit seizoen een van de beste middenvelders van de Eredivisie.

Vorig jaar werd dit ook al geroepen na de wedstrijden tegen ajax. Juist nadat ie op de bank had gezeten. Daarna is er een knop om gezet doorr hem. Als hij nu weer een stap zet is dat alleen maar mooi

Joey Veerman is wel een type met een goede steekbal en trap die het spel kan versnellen op zijn manier. Zo een type kan je goed gebruiken naast Frenkie die vaak wat korter speelt. Wordt toch leuk om de concurrentiestrijd te zien naast Frenkie. Wieffer gaat het moeilijker krijgen zonder Kokcu, Veerman is een optie, Reijnder en vraag ik me af wat Gravenberch gaat laten zien bij Bayern dit seizoen.

Hele mooie speler als het loopt. Maar binnen de groep een moeilijk mannetje. Verdedigend is hij stappen aan het maken.

Als Valentijn dat begint te roepen zal het vast niet gebeuren. Die beste man praat zoveel onzin.
Overigens lijkt veerman wel echt stappen te maken, goed voor psv en het Nederlands elftal

Waan van de dag, je moet niet iemand selecteren op basis van 1 wedstrijd.

7 augustus 2023 om 10:18

Er worden er een aantal geselecteerd op een hele rits aan matige wedstrijden, dat vind ik nog veel erger.

Ik wil hem niet in het nederlands elftal zien, jammer maar bedankt.

Veerman speelde een prima pot maar de echte veldheer was Sangare. Als hij er zin in heeft is het veruit de beste middenvelder in de eredivisie. Veel meer power en loopvermogen en duelkracht als ieder ander.alleen Edson komt in de buurt maar die gaat Ajax verlaten.In Nederland worden harde werkers en fysieke beesten ondergewaardeerd tegenover technische spelers. Ik hoop gewoon dat hij blijft.liever kwaliteit op het veld als geld op de bank.

Wacht maar tot Sangare vertrokken is, die zorgt ervoor dat Veerman zo kan uitblinken. Als hij weg is, stort het hele middenveld in bij psv

90 minuten is lang hoor voor j veerman om geconcentreerd te blijven en zn defensieve taken in acht te blijven nemen. Qua talent kan ie t wel. Maareh er is tegenwoordig meer nodig dan alleen talent.

Een plaats in Oranje verdient hij wel, maar het is de vraag of hij ook aan kan haken als basisspeler. Het is leuk om naar te kijken hoe Veerman speelt, maar ik kan maar niet overtuigd raken van zijn handelingssnelheid. Bij spelers met zijn kwaliteiten ligt dat doorgaans hoger. Echter is Veerman in mijn ogen niet slechter dan de andere kandidaten. Alleen De Jong is eigenlijk een zekerheid.

"waar het bij Ajax zo’n tweeënhalve maand kostte voordat de spelers de ideeën van Bosz oppikten, "

Ajax speelde dat seizoen de eerste goede wedstrijd pas half Maart thuis tegen Kopenhagen. Mensen zijn kort van geheugen en ze zijn ook vrij selectief; ik merk dat heel veel fans op basis van het behalen van de EL finale vinden dat Ajax een topsezioen gespeeld heeft dat seizoen en dat is pertinent onjuist. Er werd alleen tegen Kopenhagen(thuis)schalke en Lyon goed gespeeld, naast een handje vol goede Eredivisiewedstrijden, maar tussendoor werd gewoon ruk gespeeld, bv tegen Excelsior waartegen de titel werd verspeeld.

Er is bij bepaalde mensen een soort mythe ontstaan, het is wonderbaarlijk. Goed, in de psychologie weet hier al van, het menselijk geheugen is zelfs na een paar tellen al onbetrouwbaar. Men vult zelf in wat men denkt gezien te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren