Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen niet alleen hard voor Ajax: ‘AZ moet zich eigenlijk schamen’

Laatste update:

Ajax beleeft door de nederlaag tegen AZ (1-2) de slechtste seizoenstart ooit. Valentijn Driessen is niet alleen kritisch op de Amsterdammers. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat AZ zich ‘moet schamen’, aangezien de ploeg van trainer Pascal Jansen met een veel ruimere marge in de Johan Cruijff ArenA kon winnen.

Driessen zag Ajax zondagmiddag ‘dramatisch spelen’. “Anders kan ik het gewoon niet formuleren”, zegt hij in een video-item van De Telegraaf. “AZ moet zich eigenlijk schamen dat ze in de Johan Cruijff ArenA niet met 1-7 winnen.”

“Daar had AZ echt de kansen voor”, stelt Driessen. “AZ speelde het niet uit en had volgens mij niet door dat Ajax zoekende is en dat er totaal geen organisatie is. Er is geen kwaliteit. Het was niks, is niks en wordt ook niks.”

Waar Ajax dit seizoen pas één keer in de Eredivisie wist te winnen, is AZ juist voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van Jansen wist uit de eerste 8 wedstrijden 22 punten te halen en staat daarmee knap tweede achter koploper PSV. Driessen verwacht dat de Alkmaarders lang bovenin zullen meedraaien.

"Maar als ik dan zie dat er bij AZ eigenlijk niet het besef is om Ajax een heel grote nederlaag toe te dienen, dan denk ik: in het verloop van het seizoen komen wedstrijden dat je de boel wel moet afmaken. Dat moet je dan ook doen. Als je dat bij Ajax niet doet, kan het zomaar gebeuren dat je het elders ook niet doet.

AZ leed dit seizoen pas één keer puntenverlies in competitieverband. Desondanks verwacht Driessen niet dat Alkmaarders serieus mee gaan strijden om de landstitel. "Ik geloof niet dat AZ dit de rest van het seizoen gaat volhouden. Ik denk dat PSV en Feyenoord gaan strijden om de titel en AZ gewoon derde wordt."

AZ wacht deze maand na de interlandbreak nog duels met sc Heerenveen, Aston Villa (Conference League) en NEC, terwijl Ajax wedstrijden tegen FC Utrecht, Brighton & Hove Albion (Europa League) en PSV op het programma heeft staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, deze man is zo raar... AZ wint in de Arena en dat is, ook onder de huidige omstandigheden bij Ajax, gewoon een prima prestatie. Dat je dan vindt dat AZ meer goals had moeten maken, oke... Maar termen als "ze moeten zich schamen" erin gooien? Wat een clown. Maar goed. Ik draag met mijn reactie op dit forum bij aan zijn verdienmodel, dus eigenlijk is het mede mijn schuld

9 oktober 2023 om 13:28

Hij heeft wel een punt. "moeten zich schamen" zou ook niet mijn verwoording zijn. Maar ze hebben het te lang spannend gehouden tegen dit Ajax, 1-5 of zelfs 1-6 had AZ met meer concentratie zeker moeten halen.

9 oktober 2023 om 13:33

@deenb
Ik heb zelf ook wel eens een wedstrijd gehad bij Fc de rubberen korrel waarin je zoveel ruimte krijgt dat de wet van de remmende voorsprong direct optreedt. Het is een beetje alsof je met veel tegenstand zelf beter gaat spelen. Als je dan plots ruimte krijgt wordt het bijna lastig om daarmee om te gaan.je hebt plotseling 40 keuzes om af te spelen.

Daarnaast geldt dat Ajax individueel gewoon nog wel een aantal prima spelers heeft. Dat gaven de AZ-spelers ook gewoon aan. Dus onderlinge duels win je niet zomaar.

Natuurlijk moeten er meer in, maar zoveel ruimte krijgen doet ook weer wat met je.

9 oktober 2023 om 13:49

AZ heeft dit gedaan voor de andere clubs.
Als AZ met 1-6 had gewonnen, was het KO voor Maurice Steijn. En nu mag hij blijven

9 oktober 2023 om 14:07

Nu lijkt Alfred Schreuder wel Guardiola en heeft hij er vorig seizoen toch het maximale uitgehaald..

9 oktober 2023 om 13:28

Nee hoor hij heeft gelijk.

Dit is de nieuwe status van AZ als topclub. Als een topclub speelt tegen een degradatie kandidaat, dan moet je wel minimaal met 4 of 5-0 willen. Dat hoort bij de nieuwe status van deze 2 clubs.

9 oktober 2023 om 13:38

Naja topclub tussen haakjes. Realistisch gezien net niet goed genoeg voor de titel, maar wel de beste van de subtop.

9 oktober 2023 om 13:50

Al zijn er geen omstandigheden bij Ajax win az meestal ook in de arena de laatste jaren

9 oktober 2023 om 16:21

Probeert gewoon Steijn te beschermen door t over een andere boeg te gooien. Overigens heeft hij natuurlijk wel een punt .

Daar heeft Tijntje wel een punt. Az was gisteren ronduit dramatisch ook, daarom leek het de eerste helft ook alsof de organisatie van Ajax wat beter stond ( al konden ze alsnog zelf niks creeren, maar ze waren op dat moment nog niet slechter dan Az) . Ben het overigens niet meer eens dat het niks kan worden, het gaat niet veel worden dit seizoen, maar de kwaliteit die Ajax herbergt zou wel nog met gemak boven de clubs die nu onder top 4 staan moeten zijn (al is 5e voor Ajax natuurlijk ook niks) .

9 oktober 2023 om 13:29

Het had mij ook niet heel veel verbaasd wanneer Ajax nog een late (wellicht gelukkige) gelijkmaker had gemaakt. Dit puur doordat AZ het eigenlijk naliet om verder uit te lopen en de pot op slot te gooien. Dat mag AZ zich best aanrekenen.

9 oktober 2023 om 13:33

Psvchamps. Die instelling had ik ook zo'n 1 a 2 minuten nadat die lucky goal was gevallen, zo'n gevoel van ahh misschien krijgen ze nu nog wel druk op een gespannen Az. Gelukkig was dat na die 2 minuten ook weer weggeebt, want man wat was het een matig slot offensief.

9 oktober 2023 om 15:52

Maar zolang AZ (de ploeg die na de 1-2 wel de kansen bij elkaar voetbalde) niet de 1-3 maakte blijf je de kans op de 2-2 houden. Waarbij je wel afvroeg op welke wijze ze zouden moeten scoren, want 2 lucky goals in 1 wedstrijd zou wel heel veel zijn.

9 oktober 2023 om 13:33

Ajax heeft ook gewoon pech met het programma. Als het intern al onrustig is en op het veld niet loopt, helpt het niet als je in korte tijd tegen Twente, Feyenoord, AZ en (na de volgende speelronde al) tegen PSV moet. Wat dat betreft was het voor ons bijzonder lekker dat we vertrouwen konden tanken in een reeks waarin Sparta uit op papier het moeilijkst was.

9 oktober 2023 om 13:40

Toch aardig dat concurrerende supporters nu beginnen te troosten, dan weet je dat het medelijden echt groot wordt . Ajax heeft inderdaad wel een pittige reeks gehad, maar ook eentje met Go Ahead, Excelsior, en Fortuna achter elkaar waar wel gepresteerd had moeten worden. Maarja zal je natuurlijk net zien dat Go Ahead en Excelsior subtoppers zijn dit jaar

9 oktober 2023 om 13:46

Natuurlijk is dat pech, maar het programma is niet de reden van de problemen bij Ajax. PSV kan vertrouwen tanken omdat het de wedstrijden ook daadwerkelijk relatief makkelijk wint. Ajax heet momenteel nog moeite met de lage middenmoot. Onder dit soort omstandigheden is van 'vertrouwen tanken' niet echt sprake. Sowieso is ondanks alle problemen het grootste probleem dat spelers zich niet de longen uit hun lijf rennen. Ik zie dat alleen Brobbey het hele seizoen al doen. Da's de enige.

9 oktober 2023 om 13:51

Ik zeg ook niet dat het de reden van de problemen is bij Ajax, alleen dat zo'n zwaar programma niet helpt om er bovenop te komen.

9 oktober 2023 om 13:58

Ik vind persoonlijk als Ajacied zijnde juist fijn dat we zo'n programma hebben.

Tegen de grote clubs had je over 2 maanden ook niet gewonnen, dus als we daar nu de punten tegen laten liggen, is dat niet zo erg dan wanneer we dat doen tegen een Vitesse, Utrecht, Fortuna, NEC en Almere.

9 oktober 2023 om 14:13

Snap daar niks van? Wat is hier nou fijn aan? Volop de druk erop voor alle spelers en een coach die al met een been buiten ligt. Daar ga je niet beter van voetballen.

9 oktober 2023 om 15:54

Vooraf werd er ook gezegd, de eerste 3 wedstrijden moet je door kunnen komen en dan begint het elftal vanzelf te praten. Maar ze zijn wel de enige topploeg die al Feyenoord, Twente en AZ hebben gehad. Waarbij wel 2 thuiswedstrijden.

Schaamte daar hebben ze bij de telegraaf nooit van gehoord. Dat krijg je als hoofdredacteuren weg gaan en de krant het (financieel) heel moeilijk heeft
AZ heeft donderdagavond!!! heel laat nog gebald. De tegenstander lag op zijn rug en de competitie is nog lang. Ik snap heel goed dat ze het rustiger aan deden.
Ajax moet een voorbeeld nemen aan Az
telegraaf een voorbeeld nemen aan AD

Driessen heeft dit keer helemaal gelijk, ook al zet hij het zwaar aan. Ik zei gisteren ook dat het (voor Ajax) nog wel het meest schrijnend was dat AZ helemaal niet goed speelde en desondanks probleemloos won.

Wat een onzin. AZ heeft sterkhouders verloren. Die zijn al blij dat ze momenteel op plaats 2 staan. Je kunt niet elke wedstrijd top zijn als je een ietwat smalle selectie hebt. AZ hoeft zich helemaal niet te schamen. Ze winnen de wedstrijd en daar draait het uiteindelijk om.

bovendien waarom zouden ze? Waarom het risico nemen om een waardeloze lucky goal tegen te krijgen, net als de eerste.
Az heeft zijn hersens gebruikt. Helaas zien sommige mensen dat niet. Ze solliciteren wel openlijk naar een baantje als commissaris bij Ajax. Da''s pas genant

Goh ik ben het een keer eens met Babbel. Ik zei het al tijdens live meepraten. Ik vind de insteek van Az echt niet ok als je weet dat Ajax zo slecht is. Je kon er zo doorheen lopen en ze bleven maar “niets” doen eigenlijk.
Stel Ajax had wel die 2-2 er nog in gewerkt. Dan had je nu zitten janken als Az’er

9 oktober 2023 om 15:00

AZ is ook niet zo goed. Dus zo vreemd vind ik het niet.

Ja AZ speelde inderdaad niet best in de 1e helft en daarom waren er aan beide kanten niet zoveel kansen. Maar ja dat is aan de andere kant best logisch. Ook al staat AZ nu keurig 2e, ze zijn alsnog veel kwaliteit verloren met Karlsson, Kerkez en Reijnders. En AZ koopt nooit voor veel geld hun vervangers. Maar geven wat meer bescheiden bedragen uit en hopen dat het dan weer klappers zijn. Dat is de filosofie van AZ op het moment. En dat doen ze best knap. In de 2e helft hadden ze het inderdaad moeten afmaken met 3-4 goals als je de kansen ziet. Maar ja alsnog mooi voor ze dat ze winnen in de Arena, ook al is Ajax erg zwak.

Ik vond AZ ook echt matig gister.
Erg traag aan de bal en vooral slordig in de passing.

Dat ze van ajax winnen prima, maar ze moeten niet denken dat het top was.
Al heeft Clasie dat in het interview na de wedstrijd zelf ook meteen benoemd in de het interview.
Dus dat weten ze zelf dus ook gewoon al.

Ik vind dat Driessen hierin helemaal gelijk heeft. Dit is waarom ik (als AZ fan) vind dat AZ geen top 4 club is, maar een 'best of the rest' is. Er ontbreekt daar te veel de mentaliteit om te 'moeten' en te killen. Als er een moment was om Ajax te killen, dan was dit het wel. En toch zie je ze met een bepaalde voorzichtigheid de wedstrijd benaderen, terwijl ze bloed hadden moeten ruiken en erop hadden moeten klappen. Je weet dat Ajax momenteel onzekere verdedigers heeft en daardoor opbouwend slecht is. Waarom dan niet hoog druk zetten en meer fouten afdwingen? Ik vond RKC nog brutaler voetballen tegen Ajax dan AZ deed. Er is daar geen killersmentaliteit en zo lang AZ mag blijven 'mogen' ipv 'moeten', zal het ook nooit meer dan een best of the rest worden.

Wat dat betreft zit ik met Pascal Jansen een beetje in mijn maag. Ook al weet ik dat het gebrek killersmentaliteit een cultuur-issue is binnen AZ, maar Jansen lijkt ook niets te doen om het team (en daarmee hopelijk invloed hebbend op de cultuur) naar een hoger plan te tillen. Je kan echt niet zeggen dat hij het slecht doet. In tegendeel zelfs, hij presteert met AZ echt wel naar behoren.... maar ook niet meer dan dat. Hij is echt geen 'overperformer' en je merkt dan ook dat elke keer als hij met AZ de kans krijgt om een bijzondere positie te verwerven door cruciale wedstrijden te winnen, hij het team maar niet mentaal voldoende kan prepareren om die kans te pakken (enige uitzondering daarop is de Europese campagne van vorig jaar). Dat zag je bijv vorig jaar toen AZ de kans had om op de koppositie een flinke afstand te bouwen tov Feyenoord. In plaats daarvan verloren ze steeds de wedstrijden tegen de kleinere clubs waardoor Feyenoord dichterbij kon komen. Of toen ze Feyenoord moesten verslaan om aan kop te blijven: gefaald. Of toen ze een zwak Ajax moesten verslaan om 3e te worden en EL te spelen: gefaald. Ook al deed hij het goed met AZ in de ECL, in de halve finale had hij de unieke mogelijkheid om met AZ West Ham te verslaan. Ze waren voetballend veel beter, maar ook daar weer: fail (deze reken ik hem wat minder zwaar aan, want een halve finale is in principe al knap). Slot daarentegen maakte van AZ een machine dat prima wist te presteren in topwedstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat AZ weer een keer kampioen zou zijn geworden als Slot was gebleven.

Jansen hoeft van mij helemaal niet weg...tenzij er een duidelijke (potentiele) verbetering mogelijk is. Dan juich ik het meteen toe! Zou alleen niet weten wie die persoon nu zou zijn...



ik vraag me af geeft het Valentijn nu een goed gevoel om altijd negatieve stukken te schrijven en daarmee ervoor te zorgen dat veel mensen chagrijnig worden van die man?

Hoe kun je gelukkig worden als je met de manier waarop hij zijn werk doet je geld moet verdienen?

Die gaat straks bij de persconferentie van Koeman ook vol in de aanval en zal geen enkele positieve vraag stellen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren