Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen: ‘Hij is wel het type speler dat PSV nodig heeft’

Laatste update:

Ibrahim Afellay keerde deze zomer definitief terug bij PSV. De 33-jarige aanvallende middenvelder zat na zijn vertrek bij Stoke City zonder club en werkte in Eindhoven in eerste instantie aan zijn herstel. Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, stelt bij FOX Sports dat Afellay ‘het type speler’ is dat PSV goed kan gebruiken.

“Hij is wel het type speler dat PSV nodig heeft. We hebben afgelopen seizoen al gezien dat ze heel weinig creativiteit hebben. Het is voor PSV ook een gokje en ze waren angstig, denk ik. Hij heeft meegetraind met het tweede en stel je voor dat hij het elders wel goed gaat doen, dan krijg je dat weer op je boterham. In principe hoeft hij niet de duurste speler van de selectie te zijn”, zo luidt de conclusie van Driessen.

“Hij is niet de duurste speler, want hij heeft een mooie carrière gehad en hoeft daar niet meer aan te denken. Hij heeft zware, zware blessures gehad. Naast een creatieve speler, is hij ook een verbindingsspeler”, reageert Kees Jansma op Driessen. Hij werkte als perschef van Oranje nauw samen met Afellay en kent hem goed. “Ik ben niet objectief, want ik heb met Afellay veel meegemaakt. Ik vond het een geweldig leuke jongen.”

“Ook een lastige, eigenwijze en eigengereide jongen, met ambitie”, vervolgt Jansma. Afellay ondertekende bij PSV een eenjarig contract. “Hij is inmiddels ook al een dertiger en heeft de afgelopen jaren meer niet dan wel gevoetbald. Afellay kan heel goed voetballen, maar het is de vraag of hij op niveau terugkomt. Hij kon echt alles, maar welke rol hij bij PSV krijgt of wat hij aankan, weet ik echt niet.”

Is Ibrahim Afellay een aanwinst voor PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben weg benieuwd wat hij nog kan. Wat denken jullie? Zal Afellay in de basis staan dit seizoen? Of is hij gehaald als ideale 12e man en voor in de kleedkamer?

17 juli 2019 om 10:07

Ik denk dat MvB erachter komt dat Lammers op 10 niet werkt en Ihattaren en Ibi elkaar laat afwisselen op deze positie. Daarnaast kan het goed dat hij op 6 of 8 komt te staan tegen de wat kleinere clubs om zo ook aan het doelsaldo te kunnen werken.

17 juli 2019 om 10:09

Denk niet echt als 12e man voor in de kleedkamer daar is die 't type niet voor. Dan meer iemand die mootje kan begeleiden persoonlijk op de achtergrond. Je weet niet wat je kan verwachten denk ik..

17 juli 2019 om 10:26

Afellay zn blessurelijst is een van de meest indrukwekkende die ik ooit zag.
Als prof was ie ruim 1000 dagen uit de running,wat duidt een grote dosis ongeluk,en benen die het leven als absolute topspeler niet kunnen dragen. Fysiek is Ibrahim ongeschikt gebleken voor Topvoetbal,en bij PSV zal dat helaas niet anders zijn.

Zijn rol buiten het veld zal daardoor des te groter worden.je ziet nu al dat ie een grote steun is voor jonge toptalenten. Voor PSV een zegen dus dat Afellay weer terug thuis is. Ibi wacht daar een gouden toekomst in de begeleiding en coaching van jong talent.

17 juli 2019 om 14:29

De vraag zal eerder zijn, blijft hij blessure vrij. Want het zijn zijn blessures die ervoor gezorgd hebben dat zijn carriere als een nachtkaars uitgegaan zijn.

Ik ben ontzettend benieuwd naar Affelay. Heeft een hele tijd niet veel wedstrijden gespeeld, maar dit blijft wel de Eredivisie. Benieuwd welke rol Van Bommel voor hem in gedachten heeft. Als 10 of misschien op de 6? Wat denken jullie? Wat vinden PSV supporters van deze transfer?

17 juli 2019 om 10:08

Ik zou hem sowieso geen wedstrijden op kunstgras laten spelen.

Op deze poll kun je geen ja of nee antwoorden. Hij is de laatste jaren zo weinig fit geweest dat je niet kunt beoordelen of hij een aanwinst voor PSV is. Je weet immers niet welk niveau hij nog kan aantikken. Op voorhand kun je hem dan ook geen aanwinst noemen. Echter is het antwoord 'nee' nu ook weer niet van toepassing, want het is niet uit te sluiten dat wanneer hij fit is hij nog iets aan PSV kan toevoegen.

17 juli 2019 om 11:03

Voorspellen is toch ook de essentie van zo'n poll? VZ kan moeilijk vragen of Afellay een waardevolle middenvelder wás voor Psv, want iedereen weet dat dat het geval was. De poll vraagt natuurlijk om opinie, beeldvorming.

moeilijk om te zeggen of dit een succes gaat worden, deze jongen is zo blessuregevoelig, en heeft al zo'n tijd niet gespeeld, dit blijft een erg grote gok.
hoop voor hem dat het goed uitpakt, maar ik vrees dat het eigenlijk wel over is voor afellay op dit hoge niveau

Jansma's opmerking over Afellay's rol als verbindingsspeler is terecht, een speler die box-to-box kan lopen en het team van diepgang kan voorzien zoals Van Ginkel dat deed ontbrak tot zijn komst. Maar creativiteit zoals Driessen opmerkt kan nooit het argument zijn om Afellays meerwaarde te benoemen. PSV heeft/had met Ihattarren, Gutiérrez, Thomas en Mauro vier middenvelders in huis die de ploeg van creatief vermogen kunnen voorzien. Het is aan de trainer om daar gebruik van te maken. Sterker nog, wanneer Van Bommel ook in zijn tweede jaar blijft volharden met twee controleurs en zijn eerste keuzes maakt uit Hendrix, Rosario en Sadílek is de komst van Afellay volstrekt overbodig.

Ik ben ook altijd een beetje huiverig voor het opnemen van dit soort klanten in je selectie. Een carriere die sinds zijn blessure bij Barcelona alleen maar bergafwaarts is gegaan, misschien nog wel meer door mentaliteitsproblemen en conflicten (schalke '04, Stoke City) dan door blessures, en dan na een jaar trainen bij PSV op je 33e nog eens je rentree maken. Dat klinkt allemaal erg broos en lijken me niet de signalen om uit te gaan van een energieke middenvelder die alle 34 wedstrijden mee zou kunnen en garant staat voor 5 tot 10 goals en een vergelijkbaar aantal assists. Liever zag ik in zijn plaats Mauro een echte kans krijgen.

17 juli 2019 om 11:27

Ik ben bang dat je gelijk krijgt m.b.t. de bedenkingen, maar ik hoop dat het toch een knallende verrassing wordt en dat Ibi het gewoon heel goed gaat doen.

Ze hadden nog behoefte aan iemand die altijd geblesseerd is??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren