Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vader Giggs schaamt zich: ‘Ik kan het niet opbrengen zijn naam te gebruiken’

Laatste update:

Ryan Giggs is maandag aangesteld als nieuwe bondscoach van Wales. De ex-speler van Manchester United wacht in maart zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijk tegen China. Danny Wilson, de vader van Giggs, zegt echter dat zijn zoon niet geschikt is voor de functie en refereert aan het overspel van Giggs, die vreemdging met de vrouw van zijn jongere broer.

"Ik zou de meest trotse vader van de wereld moeten zijn en ongelooflijk blij moeten zijn met wat hij heeft bereikt, maar ik schaam me voor hem. Ik kan het zelfs niet opbrengen om zijn naam te gebruiken: ik praat over hem als 'de ex-voetballer'", aldus de vader van Giggs in gesprek met the Sun. "Hij zet zichzelf op de eerste plek. Het enige waar hij om geeft zijn de meningen op televisie en luxe hotels openen in Manchester."

"Als ik hem nu op de televisie zie, zet ik de televisie uit. Net als de rest van de familie. Hij is mijn zoon en ik zeg met tranen in mijn ogen dat mijn familie hem niet respecteert en niet naar hem opkijkt. Als de oudste had hij zich moeten ontfermen over zijn jongere broertje. En hem niet een mes in de rug steken. Hij ging op de meest vreselijke manier vreemd en is niet mans genoeg om zich te verontschuldigen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al was hij de jongere broer, neef, oom, opa, vader etc etc. Wat een kansloos geval, als mens iig gediskwalificeerd.

Kan mij goed voorstellen dat zijn vader zich zo voelt, het is een ontzettende achterbakse actie van Giggs om je bloed eigen broer zo te behandelen. Maar is het nodig om als vader zijnde dit in de media te gooien?

16 januari 2018 om 16:25

Als hij zich blijkbaar niet wil verontschuldigen, dan is dat logisch. Iedereen spreekt vaak lof over giggs(terecht), maar dit zet m in een ander daglicht(terecht). Als jij je familie niet respecteert, of in ieder geval in waarde laat door diep door het stof te gaan, lijkt mij het niet meer dan logisch dat het respect van de andere kant ook verdwenen is. Giggs bespreekt blijkbaar niks binnenskamers (geen excuses), waarom zouden zij het dan binnenskamers houden?

16 januari 2018 om 16:33

Opzich heb je een punt, maar je wilt als vader zijnde je toch niet verlagen tot dat niveau. Elkaar besmeren via de media. Ook al heeft Giggs niet zijn excuus aangeboden, als vader ga je daar toch boven staan en hou je de smerige roddelpers (sun, Dailymail, etc) hier ver buiten.

Voordat er verkeerde interpretaties zijn, ik praat de acties en het gedrag van Giggs op geen enkele wijze goed.

16 januari 2018 om 16:49

@melvinplatje

Dat Ryan Giggs iets niet doet (excuses maken), waarom zou zijn vader dan iets wel moeten doen (namelijk: de vuile was buiten zetten)?

Ryan Giggs heeft zich als familiemens ernstig gediskwalificeerd. Maar dat is een zaak van de familie, niet van de rest van de wereld. Ik kan me de boosheid van die vader heel goed voorstellen. Maar waarom de media opzoeken? Om Ryan te beschadigen? Ik zou echt niet weten waarom dat "logisch" is.

16 januari 2018 om 17:28

@dudesie

Geld doet veel met een mens. Dit soort interviews doen mensen (in dit geval de vader van Ryan Giggs) niet gratis. Daar krijgen ze nog flink voor betaald ook.

16 januari 2018 om 17:30

Giggs heeft een voorbeeldfunctie. Ik vind juist dat dit soort mensen transpirant moeten zijn wat betreft morele kwesties. Straks zijn er mensen die tegen hem opkijken, niet wetende dat hij 8 jaar lang de vrouw van zijn broer heeft lopen ballen. Ik zelf wist ditt nooit en zag beschouwde hem altijd als een rustige man. Maar ik ben blij dat ik er nu achter kom. Dat soort vieze praktijken zijn voor mij onacceptables en wat mij betreft bestaat Giggs niet meer. Hoop dat hij overal waar hij voortaan komt kei hard faalt.

16 januari 2018 om 18:15

Precies wat Linley zegt. Hij is bondscoach van een land, maar dat zou absoluut niet moeten mogen. Publieke functie dus dit soort zaken hoort het publiek te weten.

16 januari 2018 om 18:56

Iedereen maakt fouten, maar sorry als vader zijnde zou ik dit binnenshuis gaan bespreken. Dit is gewoon praten tegen de pers voor geld, niet meer en niet minder.

16 januari 2018 om 19:00

Volgens mij wordt zij vader geïnterviewd door the Sun. Ik ga er vanuit dat hij de vraag krijgt wat hij vindt van de aanstelling van zijn zoon en hoe zijn relatie met hem op dit moment is. Een man die waarschijnlijk geen mediatraining heeft gehad en reageert vanuit emotie. Voor mij een begrijpelijke reactie van zijn vader.

16 januari 2018 om 19:08

LeidseHood,

Dus na jaren begint men hier maar weer over? Alsof dit nog niet bekend was bij het publiek.. De beste man is als ‘familieman’ geen haar beter dan zijn eigen zoon als je het op deze manier in de media brengt.

16 januari 2018 om 19:20

@leidsehood

Met die opvatting zouden veel landen nu zonder bondscoach zitten. De voetballerij heeft inderdaad een publieke functie, maar nog niet eens een 5 van alle misstappen van voetballers komt in de media. Giggs is bij lange na niet de eerste en ook zeker niet de laatste bondscoach die in de privesfeer z'n boekje te buiten gaat.

Dan mag John Terry z'n voetbalschoenen ook wel aan de wilgen hangen en Icardi per direct worden ontslagen bij Internazionale. Als een coach dan geen functie verdient, dan een voetballer ook niet.

16 januari 2018 om 19:49

Hij heeft geen voorbeeldfunctie. Hij was een betaalde voetballer, atleet, entertainer. Niets meer, niets minder.

17 januari 2018 om 00:11

Ze worden aanbeden en dit maakt het leed van het slachtoffer alleen maar erger. Logisch toch. Ik vind het mooi dat de vader het opneemt voor de zoon. Echter moet hij ook wel beseffen dat Ryan Giggs geen normaal leven leidt; een leven vol verleidingen. Er moet in de nabije toekomst nog plaats zijn voor vergeving en ik ben benieuwd naar het verhaal van Giggs waarom de spijtbetuiging nog niet is gekomen. Als deze pas komt op het sterfbed verdient hij de vergeving niet. Voor wat dat dan ook nog waard is.

17 januari 2018 om 15:09

@queenelizabeth: een politieagent heeft dan ook geen voorbeeldfunctie. Immers, volgens jouw beredenering is het maar een baan.

OT: Het is goed dat ook de negatieve dingen van Giggs in beeld worden gebracht. Jammer dat het in een boulevardkrant terecht komt. Dat tast de geloofwaardigheid van zo'n artikel enorm aan.

16 januari 2018 om 17:01

Ik denk dat hem gevraagd werd een reactie te geven op de aanstelling van zijn zoon en dat hij daarom zich heeft uitgesproken. (of heeft laten verleiden door een journalist door bepaalde uitspraken)

Tfoe, wat voor vader ben je dan als je zo over je eigen zoon praat. Allemaal heel erg wat er gebeurt is maar hou het voor je. Dit is niet iets wat voor de media bestemt is.

16 januari 2018 om 16:23

Tja, het is niet netjes om dit de media in te gooien.. maar het is wel een reactie op. Wat Ryan heeft gedaan is velen malen erger. Snap de gevoelens van de vader wel.

16 januari 2018 om 16:29

Ik snap de gevoelens van de vader ook wel maar dit soort familieperikelen zijn niet bestemd voor de media, dat is mijn mening in ieder geval.

16 januari 2018 om 16:52

Een reactie op overspel binnen een familie, zou dan ook tot een reactie in die familie moeten leiden. Die is er ook geweest, zo te lezen: Ryan is niet meer welkom.

De media opzoeken is een stap extra. Nou is vader Giggs niet de eerste mens uit de geschiedenis die uit boosheid iets doet dat niet helemaal aansluit op wat de ander gedaan heeft, dus ik kan er niet enorm mee zitten. Maar ik vind het niet passend. Ik vraag me ook af of de familie er iets mee op schiet. Volgens mij kan je het beter onder elkaar oplossen, zonder de buitenwereld.

16 januari 2018 om 16:24

Want we mogen alleen positieve berichten plaatsen? Als een journalist op de man af vraagt hoe hij erin staat, dan vind ik dat die vader best eerlijk antwoord mag geven. Het is zo en niet anders. Draai er dan niet omheen.

16 januari 2018 om 16:31

Nee, niet alles hoeft positief te zijn. Maar dit maakt de situatie er in ieder geval niet beter op. Ik denk dat Giggs vader ook nog hoopt dat het ooit goed komt, maar deze actie werkt dat alleen maar tegen. Buiten het feit om dat dit soort familieperikelen niet in de media van de voetbalwereld thuishoren, althans dat is mijn mening.

16 januari 2018 om 16:40

Dat die vader hoopt dat het ooit nog goed komt is een behoorlijke aanname. Zoals ik het lees neemt Giggs junior in ieder geval niks meer aan van zijn vader en heeft Giggs senior ook genoeg van. "ryan focust zich meer op het openen van hotels", geeft toch een beetje aan dat senior zich totaal niet kan vinden in de levensstijl van junior. Zie je vaak bij 'succesvolle kinderen uit een arbeidersgezin'. Ouders vinden het dan al snel overdriven.. Niet elke familie is hosanna en dik met elkaar he.

De media is overigens van iedereen en niet van de voetbalwereld. In de media wordt alles gemeld waarvan men denkt dat het gelezen wordt. Een uitspatting van een bekend persoon (al dan geen voetballer) heeft nieuwswaarde en wordt gemeld. Aangezien het om een voetballer gaat, zullen deze berichten dus ook worden overgenomen op voetbalsites.

16 januari 2018 om 16:57

@westend

Ik zie ook niet zoveel aanwijzingen dat vader Giggs op verzoening uit is... Het is ook extreem pijnlijk natuurlijk. De rijke, succesvolle broer gaat er vandoor met de vrouw van de onbekende broer. Alsof zijn succes en geld nog niet genoeg was, pakt hij ook nog je meisje af. Bah, bah, bah. En dan geen excuses aanbieden, blijkbaar.

Maar wat betreft die media: volgens mij wordt er nergens bedoeld dat dit soort berichten niet zouden 'mogen'. Natuurlijk mag het: de journalist mag een vraag stellen, en de vader mag hem beantwoorden zoals hij wil, en dat mag dan vervolgens in de krant en hier op voetbalzone.

Het is meer de vraag of dit soort kwesties erg geschikt zijn om in het openbaar uit te vechten. Volgens mij schiet echt helemaal niemand er wat mee op, behalve de mensen die lekker op sensatie uit zijn. Voor de familieverhoudingen kan ik me niet voorstellen dat het ergens helpt. Ook niet voor de vader of de jongere broer.

16 januari 2018 om 16:25

Kun je alleen over oordelen als je zelf kinderen hebt. Ik begrijp deze vader heel goed. Giggs kan alle vrouwen krijgen die hij hebben wil, maar kiest er uiteindelijk voor om zijn jongere broertje zo te behandelen. Terwijl je als vader hoopt dat je oudste zoon zich verantwoordelijk voelt voor de jongere broers en zussen. Deze vader zorgt voor een tegengeluid als steun aan zij jongere zoon die waarschijnlijk kapot is van verdriet. Terecht wat mij betreft! Heel de wereld mag weten wat hij gedaan heeft!

16 januari 2018 om 17:00

Ik heb twee zoons, en ik ben het met Ibra eens.

Ik begrijp heel goed de boosheid (en frustratie, verdriet, etc) van die vader, precies om de redenen die jij zegt. Maar dat is allemaal geen enkele reden om de media op te zoeken. Je schiet er niks mee op om andere mensen te vertellen wat een rat je oudste zoon is. Ja, je hebt even een vorm van wraak te pakken. Maar aan het eind van de dag word je daar geen steek beter van.

Ik neem het die vader overigens niet kwalijk hoor, iedereen doet weleens dingen als ze boos zijn. Maar dat maakt het nog steeds geen verstandige zet, wat mij betreft.

16 januari 2018 om 17:00

Familieleden die geen respect tonen, verdienen geen respect.

Verdienen geen voorkeursbehandeling, omdat ze toevallig in dezelfde boom als jij zijn gegroeid.

16 januari 2018 om 17:27

Tfoeeee wat voor een zoon ben je als je je eigen broertje een mes ik zijn rug steekt, ik begrijp vader Giggs wel, geld en roem is naar zijn hoofd gestegen van Ryan.

16 januari 2018 om 21:10

tfoe had je tegen giggs moeten zeggen. ik vind dat dit soort dingen wel in media mogen aangezien het een celebrity is. risico van het vak daarom verdiende hij zoveel. was het een normaal iemand dan hoort het niet in media.

Is toch net knap dat zijn vader voor de volle 100 eerlijk is? Hij had ook de kant kunnen kiezen van Ryan Giggs, omdat hij de meeste naam en faam heeft. Maar neen, hij is eerlijk met zichzelf en kiest voor het ethische. De mensen thuis mogen toch allemaal weten wat voor iets achterbaks Ryan heeft gedaan? Ik wist dit nog niet, en in mijn ogen is hij hã©ã©l hard in mijn achting gestegen.

Dat je zoiets je bloedeigen broer kan aandoen, dat is voor mij echt een pure schande.

16 januari 2018 om 16:33

Uiteindelijk heb je bij dit soort vreemdgaanderij 2 partijen natuurlijk.

16 januari 2018 om 16:43

@westend 2 partijen, ga maar weer op z'n Hollands blauwhelmen! Natuurlijk zijn er 2 partijen, maar er is maar 1 broer broertje relatie in deze! Elke golddigger kan je een loer draaien, maar je broertje zijn vrouw afpakken, is inderdaad een mes in diens rug, zijn ziel splijten...

16 januari 2018 om 16:53

Er is ook maar 1 man-vrouw relatie in deze. Je zou met zo'n golddigger getrouwd zijn in de eerste plaats. Zit je nou ook niet direct op te wachten. En zijn ziel splijten? Ik denk toch echt dat dat wel meevalt. Bij zielsverwanten zal de optie niet eens aanwezig zijn.

16 januari 2018 om 16:54

Moet je nagaan die vrouw was al zover binnen dat je haar dus 'vrouw' noemt. nou een vrouw zou daar niet aan meedoen maar ze is dus geexposed. persoonlijk zou ik zelf liever de waarheid aan het licht zien dan dat ik denk dat me vrouw mij vooraltijd trouw zou blijven.

16 januari 2018 om 17:02

Twee partijen die allebei vanuit hun eigen rol iets zeer verachtelijks hebben gedaan. Ryan richting zijn broer en de vrouw richting haar man/vriend.

Dat er een tweede partij is die iets ergs gedaan heeft, verandert helemaal niks aan wat de eerste partij heeft gedaan.

16 januari 2018 om 17:56

Wil je ook graag zo horen praten als jou broer/broertje met jou vrouw een bed deelt, als je beide niet hebt wil ik je reactie graag weten als je vader met je vrouw een bed deelt, dat je dit accepteert zegt eigenlijk genoeg over jou Westend, misselijkmakend dat je het “soort van” opneemt voor Ryan de backstabber.

16 januari 2018 om 18:21

Niemand zegt natuurlijk dat het acceptabel is. Het is ook backstabben van giggsy maar laten we niet vergeten wat voor schade de vrouw aanricht. het word hier redelijk genegeerd, maar als je met iemand trouwt en je maakt beloftes en dan gaat je partner 8 jaar lang vreemd terwijl je kinderen hebt. dan is ze alleen maar bij je omdat ze dichter bij giggs is. Je hebt dan wel een familie maar ook een eigen gezin en binnen beide groepen word je gebackstabbed en beide vind ik persoonlijk even erg. ik zou beide personen uit me leven verbannen, niet alleen giggs omdat het directe familie is en een beroemdheid is. die vrouw zou die ondertussen ook wel als familie hebben gezien.

16 januari 2018 om 18:38

Begrijpend lezen en op inhoud reageren is blijkbaar weer te moeilijk. Jochie, schreeuwer: leer je eens gedragen voordat je met vreemde vergelijkingen komt die ik helemaal niet maak. Ik zeg niks over acceptatie of over opnemen. Prutser...

16 januari 2018 om 21:27

Je zit er anders wel lekker makkelijk omheen te draaien, Westend. Je zegt inderdaad niks over acceptatie of opnemen, maar je veroordeelt het ook niet per definitie, wat wel zou moeten. Verdacht...

17 januari 2018 om 05:17

Westend, och gossie, nu heb je inene wel frustratie wanneer je word gevraagd wat je er van zou vinden als het jouw zou overkomen, vreemde vergelijkingen? Ik vraag jouw wat je er van zou vonden als het jouw over zou komen, aan je agressieve reactie te zien weet ik al genoeg, dan moet je ook niet komen met dat het aan beide kanten ligt, komt hard aan he als iemand zo iets vraagt? Laat staan als het je overkomt... Zo voelt vader Giggs zich dus ook, hoop dat je nu wel een beetje begrip heb voor zijn uitlatingen knul

En ik kan dit begrijpen. Ik heb respect voor de voetballer Giggs, maar absoluut niet voor hem als mens. Vreemdgaan doe je niet, en al helemaal niet met de vrouw van je eigen broer. Veel erger dan dat kun je het gewoon niet maken.

ik begrijp niet dat men hier niet verder wilt denken. ten eerste heb je 2 mensen nodig om zoiets te bewerkstellen. het kan best zijn dat de vriendin van het broertje van giggs een soort golddigger kan zijn.
daarnaast zal giggs haar echt niet hebben gedwongen. dat het niet goed is dat die het doet, dat is niet meer dan logisch maar dat men de verleidingen van een vrouw vergeet is wel erg kortzichtig.
uiteindelijk lijkt het me beter voor het broertje van giggs dat die nu beter af is zonder haar

16 januari 2018 om 16:52

Giggs doet het bij de vrouw van zijn jongere broertje, de tante van zijn kinderen, acht jaar lang. Ja, zij is ook niet bepaald chique bezig, maar kom op zeg.

en de verleiding van een vrouw?"wat dacht je van de verleiding van wereldberoemde voetballer met heel veel miljoen op zijn rekening. Das meer verleiding dan zo'n dertien in een dozijn tokkiemens lijkt me.

16 januari 2018 om 17:00

dus als iemand van jou 8 jaar lang vreemdgaat en jou verteld dat ze van je houd en ondertussen je broer of broertje in bed meeneemt ga je me dan vertellen dat je alleen boos word op je broer? Als man snap ik wel dat met al die hormonen sommige situaties lastig kan zijn. ik zeg het tegen me vrienden ook altijd. Als ik een vriendin heb en je denkt dat je haar kan fixen moet je gewoon proberen als ik de juiste heb dan zal ze daar niet aan meedoen.

16 januari 2018 om 17:03

Natuurlijk word ik dan ook boos op haar, maar de band met haar is dan ook voor goed weg, je broer blijft altijd je broer.

Dat van vrienden geldt beide kanten op, ik kan net zo goed tegen mijn vriendin zeggen dat ze m'n vrienden moet proberen te 'fixen', als ik de juiste vrienden heb, zullen ze daar ook niet aan mee doen

Beiden treffen blaam, maar naar mijn persoonlijke mening is wat Giggs doet nog erger.

16 januari 2018 om 17:23

Oke dat is dus wat ik me af vroeg voor jou zou de band met je vrouw gelijk klaar zijn. In dit artikel lees ik alleen dat Ryan niet meer welkom is, aangezien jij zegt dat het 8 jaar aan de gang was vroeg ik me af wat voor smoes een golddigger dan zou gaan gebruiken. Die kunnen zich zomaar in de slachtofferrol verschuilen en doen alsof het allemaal maar Ryan ze schuld is, en daar ben ik het niet mee eens. 8 jaar is lang dat kan niet anders dan vrijwillig te zijn van beide kanten. en wat Giggs dan doet over een periode van 8 jaar is inderdaad onacceptabel.

P.s. ik zou nooit tegen me vriendin zeggen kijk maar of ik trouwe vrienden heb om ze proberen te fixen voor de grap. ik weet hoe jongens zijn. Je zou dan eens naar de Jeremy Kyle show moeten kijken

16 januari 2018 om 17:04

"niet verder willen denken"

Are you kidding me?

Wat maakt het, voor een oordeel over Ryan, uit wat die vrouw gedaan heeft? Al gaat ze naakt in haar geilste setje op zijn bed liggen: je blijft er met je poten vanaf, als het de chick van je broer is. Dan ga je naar je broer, dan zeg je wat ze gedaan heeft, en mik je verdorie samen haar rommel op straat, om vervolgens samen keihard te gaan zuipen.

Ik geef de vader van Giggs hier 300% gelijk. Wat Ryan Giggs heeft gedaan is smerig en vies zijn van het allerhoogste niveau. Die man zal mijn sympathie of respect nooit hebben. Je mag geen grote voetballer genoemd worden na zoiets.

En voor de mensen die roepen dat je hier 2 partijen voor nodig hebt.. Wat ongelofelijk slap. Als je eenmaal getrouwd bent moet je mans en sterk genoeg zijn om nooit vreemd te gaan. Heeft men geen principes meer waar die zich aan moet houden? We leven nu in een tijd dat vreemdgaan dood normaal is geworden en het je op presenteerblaadjes word aangeboden in reclames. Maar dat maakt het niet minder erg. Recht is recht en krom is krom. En als je dan toch zwak bent en toch een slippertje wil maken dan heb je een oceaan vol vissen waar je uit kan vissen. Om dan uiteindelijk alsnog te belanden bij de vrouw van je naasten is zowat het ergste wat je een mens kan aan doen.

16 januari 2018 om 17:07

Vreemdgaan is van een heel andere orde dan vreemdgaan met de vrouw van je broer. Voor het eerste zijn best omstandigheden mogelijk - slechte relatie, dat soort dingen.

Voor het doen van de vrouw van je broer is echt geen enkel excuus. En wat die vrouw gedaan heeft zal me een worst wezen: ze is de vrouw van je broer, dus je blijft er vanaf. Als het initiatief van haar kwam: weg met dat mens, en samen met je broer uithuilen.

Ik geloof ook zeker dat hij een paar messteken bij v Gaal heeft toegediend

Deze actie van Ryan is indd niet goed te praten, maar Giggsy heeft ook geen fijne jeugd gehad juist door deze man die zich vader noemt. Niet voor niets heeft Ryan de naam van z'n moeder aangenomen. Dit is een interessant artikel over het (voetbal)leven van Giggs: https://www.vi.nl/pro/overig/de-beste-europese-voetballer-die-nooit-deelnam-aan-een-ek-of-wk

Binnenkort bij de evangelische omroep: het familie diner met de familie Giggs. Nee nooit gedacht dat het nu nog steeds niet goed zit lijkende dat Ryan zijn excuses niet wilt aanbieden. Jammer.

Erg grappig al die heilige boontjes hier . Nog grappiger dat ze zijn vader ( die al decennia niets meer te maken heeft met het gezin ) op zijn woord geloven terwijl hij de laatste is die mensen moet beschuldigen van amoreel gedrag met zijn verleden van drankmisbruik en vrouwenmishandelling. Natuurlijk is het erg laag gedrag maar ieder mens maakt fouten en zelfs moordenaars krijgen een tweede kans. En Ryan heeft al lang geleden in het openbaar excuses aangeboden voor zijn stuitend gedrag..bv. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3031770/Ry...

is niet relevant wat jij nu over zijn vader schrijft. het gaat hier om ryan giggs. excuses aangeboden of niet ik zou jou weleens zien als je broer je vrouw de hele tijd ligt te klaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren