Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ‘Witsel tekent maandag voor vier jaar bij Borussia Dortmund’

Laatste update:

Axel Witsel wordt al weken in verband gebracht met een overstap naar Borussia Dortmund, maar zijn trainer Paulo Sousa verwacht dat de Belgische international gewoon bij Tianjin Quanjian blijft. De coach gaat ervan uit dat Witsel zich volgende week in China meldt en ontkracht dat de middenvelder voor twintig miljoen euro af te halen is. Volgens de Portugese trainer staat er een afkoopsom van twintig miljoen euro in het contract van Witsel, maar die is volgens hem alleen geldig als de Chinese transfermarkt open is.

Volgens diverse media zou de transfer al in kannen en kruiken zijn en zou de Belgisch international, momenteel op vakantie na zijn deelname aan het WK, al medisch gekeurd zijn in Dortmund. Sousa benadrukt dat er geen sprake is van een transfer. “Er is geen nieuws over een vertrek vanuit de club of de speler”, aldus Sousa tegenover ESPN. “Hij komt terug naar ons. Hij is erg belangrijk voor het team. Ik hoop hem op 5 augustus weer te zien op de training. Dan kan hij de rest van het seizoen het team weer helpen.”

Het contract van Witsel in China loopt door tot 1 januari 2020 en volgens Sousa is de clausule over de afkoopsom van Witsel alleen van kracht tijdens de transferperiode, die in China op 13 juli dicht ging. “Er staan veel speciale clausules in het contract, maar iedere transfer moet bij ons vroeg in de transferperiode plaatsvinden. De transferwindow in China is dicht”, aldus Sousa.

De club uit de Super League nam de 96-voudig international van België in de winter van 2017 voor twintig miljoen over van Zenit Sint-Petersburg. Witsel speelde 47 officiële wedstrijden voor Tianjin en daarin was hij goed voor zes doelpunten en drie assists.

Update 5 augustus 19.36 uur - ‘Witsel tekent maandag voor vier jaar bij Borussia Dortmund’
Axel Witsel gaat naar Borussia Dortmund. BILD meldt Tianjin Quanjian alsnog heeft ingestemd met de transfer van de middenvelder. Witsel kost twintig miljoen euro en voegt zich maandag bij het trainingskamp van de BVB in Zwitserland. De Belgisch international gaat voor vier jaar tekenen en een jaarsalaris van tien miljoen euro verdienen.

Denk jij dat Axel Witsel deze zomer nog naar Borussia Dortmund vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, ook in China kunnen ze je gewoon aan je contract houden.

1 augustus 2018 om 21:09

Het verschil is dat er weldegelijk een clausule in zijn contract staat dat deze transfer mogelijk maakt. Beroepen zich nu op het sluiten van de Chinese mercato. Maar de clausule is er zeker. Als de Fifa dit gaat onderzoeken, wat nu de bedoeling is. Dan denk ik dat de Club weinig kan doen. Moet je die clausule maar niet toelaten in dat contract.

1 augustus 2018 om 23:08

Lijkt me best logisch dat ze erin hebben gezet dat het alleen geldig is als de Chineze markt open is, want anders kunnen ze ook geen vervanging halen. Maar voor ons is dit speculeren, afwachten wat er gaat gebeuren.

5 augustus 2018 om 19:47

Voila. Clausule zal moeten gevolgd worden. Als het in je contract staat, kan je als Club niet veel meer doen.

5 augustus 2018 om 22:16

Als er geen periode in de clausule staat staat er geen periode. Je kan dingen vanzelfsprekend vinden maar als ze niet zwart op wit staan maakt dat niet uit.

1 augustus 2018 om 22:57

Ten dele, ze kunnen het alleen afdwingen via de Fifa. Dan ligt het er maar aan hoe die de afkoopsom bepaling interpreteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren