Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: SC Heerenveen zwaait linksback Bulthuis definitief uit

Laatste update:

Dave Bulthuis en Arber Zeneli staan voor een vertrek bij sc Heerenveen, zo meldt Voetbal International donderdagavond na de wedstrijd tegen Ajax. Dave Bulthuis zou op het punt staan om naar een nog onbekende Zuid-Koreaanse club te gaan. Bovendien verwacht Heerenveen dat Zeneli voor het einde van de transferperiode wordt verkocht aan Stade Reims.

Eerder deze maand werd al duidelijk dat Heerenveen bereid is om mee te werken aan een vertrek van Bulthuis. De verdediger speelt sinds januari 2018 voor de Friezen, maar raakte in de loop van het huidige seizoen zijn basisplaats kwijt. Hij kampt bovendien al een aantal weken met blessureleed en ontbrak daarom tijdens het trainingskamp in Spanje. Technisch manager Gerry Hamstra beaamde al dat Bulthuis 'op een leeftijd is dat hij graag nog een keer de stap naar het buitenland wil maken'.

De 28-jarige Bulthuis zou voor 'hetzelfde bedrag' gaan vertrekken als waarvoor hij een jaar geleden werd overgenomen van Qäbälä. Zijn contract in Friesland liep nog anderhalf jaar door. Hij wordt na Marco Rojas (verkocht aan Sönderjyske) de tweede speler die Heerenveen deze maand verlaat. De Eredivisionist probeert Morten Thorsby nog te slijten aan Sampdoria, om zo nog een bedrag aan de Noor over te houden. Anders vertrekt hij komende zomer transfervrij naar Italië.

Ook Zeneli kan dus afscheid gaan nemen van Heerenveen. Stade Reims zou zich vorige week hebben gemeld in het Abe Lenstra Stadion en is al akkoord met Heerenveen. Als Zeneli er zelf uitkomt met de Franse club, dan gaat hij weg en 'dicht Heerenveen een groot deel van het miljoenentekort in de begroting over het huidige seizoen'. Donderdag deed de Kosovaar nog negentig minuten mee in het met 3-1 verloren bekerduel met Ajax.

Update 28 januari 07.25 uur - SC Heerenveen zwaait linksback Bulthuis definitief uit
Dave Bulthuis is officieel speler van Ulsan Hyundai. De club uit Zuid-Korea maakt bekend dat de linksback een contract heeft getekend. “Ik heb gehoord dat Ulsan een sterke ploeg in de K-League is. Ik weet dat het de doelstelling van de club is om voor het kampioenschap te gaan. Ik zal mij snel aanpassen zodat ik het team kan helpen winnen”, reageert Bulthuis. Eerder zag Heerenveen al Arber Zeneli, Nicolai Naess en Marco Rojas vertrekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig maar. Mijn ogen kunnen niet nog zo'n viking dans van Bulthuis verdragen.

Alleen maar gaten dichten? Neem aan dat salarispost ook behoorlijk daalt en daarmee begroting iets meer in evenwicht komt..
Zeneli is wel een echt verlies. Voor de rest mag er best wel wat talent ingepast worden, linkerrijtje is nu al bijna hoogst haalbare. Zou evt huur v van Aken leuk vinden, ff terug. Desnoods Johnsen ook. Wordt t weer een herkenbaar elftalletje. Armenteros wellicht nog en we hebben halve jeugdelftal weer terug haha. Enfin, geen gekke dingen meer, met eigen talent kunnen we seizoen best afmaken en dan maar weer doorselecteren.
Desnoods nog wat talent bij andere clubs halen, Ajax en PSV laten toch niet veel meer doorstromen nu ze genoeg geld hebben. Maar zijn we wellicht al te laat voor..

25 januari 2019 om 00:03

Inderdaad, kans is groot dat het vertrek van deze grootverdieners én de miljoenen van Zeneli ervoor zorgen dat dat begrotingstekort al richting een beheersbaar niveau gaat. Ben benieuwd wat we deze winter nog aan versterkingen halen, mag voorin en achterin zeker nog wel wat bij nu.

25 januari 2019 om 01:23

Een verdediger die niet drama is op rechtsachter is wel welkom. Zowel Floranus al Schmidt zijn niet goed genoeg

25 januari 2019 om 01:32

@sch14fcb

Tja, wat is niet goed genoeg? In de huidige situatie van Heerenveen is een plek in de subtop eigenlijk al best optimistisch en voor waar Heerenveen nu vrij realistisch staat (plaats 10) zijn de door jouw genoemde namen in ieder geval capabel. Als de club niet snel iets in positieve zin verandert qua beleid, zou ik er niet van staan te kijken als je Groningen achterna gaat en uiteindelijk voor degradatievoetbal speelt. Financieel ziet de toekomst van Heerenveen er namelijk nog slechter uit.

Mooi dat deze spelers verkocht zijn. Vooral Bulthuis is een dramatische aankoop gebleken. Fijn dat we daar van af zijn. Zeneli is zeer wisselvallig gebleken, kan zomaar de sterren van de hemel spelen en met een fantastische actie de wedstrijd beslissen, maar het kan ook zijn dat hij totaal onzichtbaar is. Inmiddels 'alweer' 24 en moet nu ook echt verkocht worden, hij is hier eigenlijk al te lang gebleven. Hopelijk heeft men een pareltje op de lijst staan als vervanger, en het liefst wat dichter bij huis.

25 januari 2019 om 06:38

Ze zijn nog niet verkocht hoor, maar met je redenatie ben ik het wel helemaal mee eens.

Hoe bulthuis een nieuwe club vind is voor.mij een raadsel. wat een amateur is dat zeg, kan totaal niet voetballen

25 januari 2019 om 12:01

Dit zegt meer over de trainersstaf/scouting van al die clubs .

Ik snap t niet.... Hoe kan h'veen zo'n begrotingstekort hebben?? Laatste berichten waren na de reorganisatie dat ze weer zwarte cijfers schreven en kapitaal aan t opbouwen waren.... Waar blijft toch al dat geld?? Niet op het veld in ieder geval.

25 januari 2019 om 01:35

Als je operationeel meer kwijt bent dan er binnen komt, bouw je al snel een begrotingstekort op. Die zwarte cijfers zijn te danken aan een aantal verkopen die de club heeft gedaan, maar ze hebben voor de huidige situatie nou ook niet bepaald een goedkope selectie. Ik heb betreft de ironie weinig te vertellen als FC Twente-supporter, maar momenteel leeft Heerenveen boven z'n stand gezien de huidige situatie.

Hoe ze Bulthuis hebben weten te slijten is echt een raadsel. Wel goed dat die weg is. Nu pan Pierie weer gewoon centraal in de verdediging spelen. Zeneli wordt een stuk moeilijker op te vangen maar als het nodig is om hem te verkopen dan moet het maar. Degraderen doe je toch niet met dit team.

25 januari 2019 om 08:00

Degraderen doe je niet omdat er een paar clubs net slechter zijn. Groningen begon dramatisch, maar heeft nu bijna net zo veel punten als Heerenveen. Het gaat voor geen meter, en naar beneden kijken word per seizoen meer realistisch dan dat seizoen 2000/01 wordt herhaald. Zeneli weg en het weinige leuke aan het huidige team gaat daarmee verloren.

25 januari 2019 om 08:49

Waar zijn al die scandinaviers? Jullie hadden aardige spelers daarvan rondlopen. Scouten jullie daar niet meer?

25 januari 2019 om 09:08

Voor de supporters die elke week Heerenveen kijken is het inderdaad niet zo leuk als Zeneli weggaat naar voor Heerenveen zelf is het denk ik het beste. Het is een beetje de keuze tussen 14e worden zonder begrotingstekort of 9e worden met een begrotingstekort. Het is even niet anders voor Heerenveen ben ik bang. Misschien is d'r nog iets te huren bij een topclub.

Ik zie ook zelden meer pareltjes uit Scandinavie komen bij Heerenveen. Daar hadden ze toch altijd een flinke vinger in de pap. Is die concurrentie te groot geworden? Misschien moet Heerenveen maar twee a drie spelers huren bij Ajax, psv , feyenoord. Dan blijft je niveau redelijk en kun je de begroting op orde krijgen.

28 januari 2019 om 08:15

Ze hebben twee Noren en nog interesse in Skovgaard toch? Overigens goed punt, ik zou Mauro graag het seizoen in Heerenveen zien afmaken. Heeft opmerkelijk weinig perspectief bij PSV en Van Bommel heeft zelfs van Ihattaren een concurrent van hem gemaakt.

Ik weet zeker dat Dave Bulthuis zelfs in Zuid-Korea teleur weet te stellen. Mijn hemel, wat een armoede staat er met hem in de voetbalschoenen zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren