Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Quaresma arriveert bij FC Porto voor medische keuring

Laatste update:

Ricardo Quaresma staat voor een terugkeer op het oude nest. De aanvaller, die momenteel nog zijn geld verdient in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft volgens Antena 1 een akkoord bereikt met FC Porto over een contract voor tweeënhalf jaar. De verbintenis zal getekend worden wanneer Quaresma alles heeft afgehandeld met zijn huidige werkgever Al-Ahli.

/

De dertigjarige Portugees kan naar verluidt transfervrij vertrekken bij Al-Ahli, waarvoor hij slechts tien wedstrijden speelde. Bij Porto hoopt men dat Quaresma zich nog deze maand op het trainingsveld zal melden. De Portugese kampioen kan wel wat vers bloed gebruiken, want Porto zit in een dipje en heeft de koppositie in de competitie uit handen gegeven.

Quaresma werd opgeleid bij Sporting Portugal en speelde daar nog samen met een andere dribbelkoning: Cristiano Ronaldo. Velen dachten dat Quaresma een mooiere toekomst tegemoet zou gaan, maar de aanvaller heeft de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken. Hij speelde weliswaar voor grote clubs als Barcelona, Porto, Internazionale, Chelsea en Besiktas, maar bracht niet wat er van hem verwacht werd. Quaresma heeft 35 interlands voor Portugal achter zijn naam staan.

Update 27 december 15.35 uur - Quaresma arriveert bij FC Porto voor medische keuring
FC Porto heeft de komst van Ricardo Quaresma nog niet bevestigd, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat dit zal gaan gebeuren. De 'verloren zoon' is vrijdagmiddag bij het trainingscomplex van de Portugese kampioen aangekomen en wordt vanaf 16:00 uur medisch gekeurd. Dat weet A Bola. Volgens de Portugese krant zal Porto Quaresma niet transfervrij binnenhalen, zoals eerder werd beweerd, maar voor minstens anderhalf jaar huren van Al-Ahli. Hij wordt de eerste winteraanwinst van Porto.

Ricardo Quaresma is nog goed genoeg voor FC Porto

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft inderdaad zijn verwachtingen niet waar kunnen maken, pff wat was hij goed aan het begin van zijn carriere (toen ik m voor t eerst zag). Weet niet waar t aan ligt, want kwaliteiten heeft hij echt genoeg in mijn optiek. Misschien mentaal niet goed genoeg?

4 december 2013 om 12:09

Hij is altijd erg lui en eigenwijs geweest. Ook niet bepaald op zn mondje gevallen

4 december 2013 om 12:14

Gewoon mentaal ja, niks anders dan mentaal.

Vroeger: Ronaldo lag thuis in bed en Quaresma was in de disco aan het dansen.
Nu: Ronaldo strijdt om de gouden bal en Quaresma speelt in het midden-oosten

Terwijl door vele toch wordt beweerd dat Quaresma een betere techniek had.

4 december 2013 om 12:31

Ricardo Quaresma was een veel groter talent dan Cristiano Ronaldo, destijds bij Sporting Lissabon. Helaas heeft hij niet de beste mentaliteit die je kan hebben en daardoor heeft hij niet het maximale uit zijn carrière kunnen halen.

27 december 2013 om 18:51

Quaresma is heel eigenwijs misschien, ik heb 'm mogen ontmoeten in een trainingskamp in Barendrecht...en geloof me, die jongen is verre van arrogant, zelfs tegen het verlegen aan.

27 december 2013 om 21:10

Kan je niet zeggen door een training van hem te zien..

28 december 2013 om 02:47

Hij kan dat beter zeggen dan dat jij kan oordelen zonder hem in persoon meegemaakt te hebben.

4 december 2013 om 13:52

Dat is het punt nou juist. Als je de werklust van Ronaldo zou toepassen op iedere andere speler, hadden die allemaal een stap hoger gekund. Ronaldo met een normale werkethos zou ook maar een normale speler zijn.

4 december 2013 om 15:42

Misschien heeft het wat te maken met inter en mourinho? Zou het niet weten..

4 december 2013 om 19:13

Het zonde zon pracht voetballers zn acties vergeet ik nooit alleen bij porto kwam het druit bij hem en daarna is het drama geworden zijn probleem was dat hij niet constant is en was net als nani eigenlijk 1 wedstrijd supergord en dan 4 wed superslecht ik hoop weer de oude quaresma van porto te zien dan misss mee op wk daar heeft hij een half seizoen voor ik gun het hem

28 december 2013 om 23:31

Speelde hij niet ook bij Chelsea

Wauw, een van mijn absolute helden van vroeger! Jammer dat hij niet het maximale uit zijn carriere heeft gehaald en jammer dat hij zich op zijn 30e helemaal opnieuw moet gaan bewijzen bij Porto.. Hoop dat hij hier nog een paar goede jaren mag beleven.

Er is maar 1 ploeg waar mijn held zich thuis voelt en dat is bij ons, FC PORTO

Cristiano Ronaldo VS Ricardo Quaresma

Het schoolvoorbeeld van wat werklust en winnaarsmentaliteit doet met een carrière in tegenstelling tot luiheid en laksheid..

4 december 2013 om 11:23

Prachtige reactie !

4 december 2013 om 11:41

Ik denk dat Quaresma zelfs nog wel wat meer talent had. Maar inderdaad, goede reactie!

Wat een held. Vooral zijn wereldberoemde rabona's zijn mij het meest bijgebleven. Hij is voor mij toch wel een voorbeeld van iemand die er meer uit had kunnen halen.

Briljante siervoetballer! Heb in het verleden echt genoten van deze speler. Koning van de buitenkant voet.
Heeft een prachtig rijtje clubs achter zijn naam, jammer dat het er bij de ''grootste'' clubs nooit echt uitkwam en hij uiteindelijk alleen onbetwiste basisspeler geweest is bij Fc Porto en Besiktas.

Gun het hem wel om opnieuw te vlammen in Portugal.

4 december 2013 om 11:28

Besiktas is daarentegen geen topclub. Hij werd bij besiktas met veel bombarie binnen gehaald maar speelde alleen voor de poen. Vergeleken met de resterende ploegen is besikas slechts een miezerige clubje

4 december 2013 om 12:16

Miezerig clubje?

Besiktas is 1 van de 3 grootste clubs van Turkije met een miljoenenaanhang in binnen en buitenland. 13 voudig landskampioen en veelvuldig bekerwinnaar met talloze fanclubs over heel de wereld.

Een club wiens supporters alom bekend zijn, het decibelwereldrecord hebben gebroken.. En met 78.000 toeschouwers in derby waar alleen eigen fans mogen komen een het toeschouwersrecord in een competitiewedstrijd in handen hebben..

En je zegt dat hij alleen voor de poen speelde? Hij verliet Istanbul in tranen, toegezongen door Besiktassupporters die persoonlijk afscheid kwamen nemen.. alleen voor de poen zeker niet

Dus waar haal jij het lef vandaan om zo een miezerige reactie te plaatsen

4 december 2013 om 13:47

Besiktas heeft afgelopen jaren niet echt prijzen gewonnen nee(zo ver ik weet dan, excuses als ik ht fout heb) maar om te zeggen dat het geen topclub is, is een beetje jammer Na celtic heeft besiktas de mooiste sfeer in eigen stadion.

4 december 2013 om 14:10

Mooi gezegd Radoslav.. Ja laatste paar jaar ging het sportief iets minder door bestuurlijke wanorde maar dat lijkt nu opgelost. Laatste kampioenschap is uit 2009 en beker uit 2011 dus het wordt weer tijd.

Maar een topclub is om meerdere redenen een topclub niet alleen om zijn prijzen, maar ook de supporters, het stadion, de achterban, merchandising, stadion, etc.

27 december 2013 om 15:46

Ja en je ziet ook buiten Turkije veel mensen met een Besiktas shirtje lopen. Not.

Grote club in Turkije, en populair onder de Turken buiten Europa, maar voor de rest mag het niet in het rijtje worden geplaatst van de andere topclubs

27 december 2013 om 16:10

Pfff ik ben het met je eens maar ga alsjeblieft geen zieltjes proberen te winnen door te zeggen dat Besiktas het decibelrecord verbroken had: dat record was in handen van Galatasaray. Met apparatuur van de 1euro-winkel kan ik ook 160dB meten, de kunst is om zo'n record door een derde partij te laten meten. Als jij denkt dat 30.000 man in het Inönü Stadion (open stadion) meer geluid kan produceren dan 55.000 man in TT Arena (halfgesloten stadion) moet je misschien langs de dokter.

27 december 2013 om 17:07

Applegreen, misschien moet jij eens langs de opticien, het Inönü Stadion is omringd door reliëf, waardoor er een hogere decibel geproduceerd kan worden door de echo die er ontstaat. Daarnaast was die actie van GS gepland, er waren afgevaardigden van Guiness aanwezig, terwijl die van BJK gewoon spontaan gebeurde.

wauw, quaresma was echt een goeie speler, hij kon net als Ronaldo worden , deze dude had volgens mij meer trucjes dan Ronaldo.
Wie kan zich die doelpunt nog van hem herrineren die achterstandbeen.

Pfoooeh, categorie hoe vergooi ik mijn talent. Het leuke is dat deze jongen veel meer talent had dan een Cristiano Ronaldo of nani. In mijn ogen qua talent 1 van de grootste talenten van de afgelopen 10 jaar. Maar een ontzettend luie en nonchalante speler.

4 december 2013 om 11:44

Meer talent dan Ronaldo vind ik gewaagd maar hij deed zeker niet veel onder. Zoals hierboven al gezegd: Schoolvoorbeeld van hard werken vs luiheid. Ronaldo werkt zich het apenzuur iedere dag en bij Quaresma heb ik het idee dat hij veel liever op een terrasje een cocktail zit te drinken.

Dit is dan het verschil in carriere. De een is een legende de ander een eeuwig talent.

4 december 2013 om 14:19

Ja, Quersma had zeker meer talent dan Ronaldo, durf ik mijn hand voor in het vuur te steken, sterker nog er zijn veel meer spelers die meer talent dan Ronaldo hebben. Maar zoals jij al zegt, je het apezuur werken door na de training nog anderhalf uur op het veld te staan om echt de beste ter wereld te worden, dat gaf bij Ronaldo de doorslag. Die gebrandheid, ambitie en misschien wel sportieve wraak hebben hem een fenomeen gemaakt.

4 december 2013 om 20:24

Quaresma had het talent om z'n talent te vergooien. Uiteraard was het opportunistische hyena gejank betreft het hard werken van Ronaldo wel te verwachten.

27 december 2013 om 17:52

Volgens mij kennen jullie alleen nog de Ronaldo van Real, Bij man utd en zeker bij Sporting passeerde hij 5 man zonder een krimp te geven dat was puur talent dat hij daarna een meer gemaakte voetballer is geworden betekend niet dat Ronaldo geen talent had. Hij heeft echt wel meer talent dan Quaresma anders schop je het niet zo ver. Timmy Simons heeft ook een geweldige mentaliteit die lag altijd al voor 10e in bed las ik ooit in een tijdschrift van Psv, die heeft het ook niet verder geschopt dan Psv, dus alleen met mentaliteit kom je er niet, wel beaam ik dat Ronaldo's werklust en mentaliteit top is. Dat je zegt dat hij minder talent had dan Quaresma ben ik het mee oneens.

Edit: Reactie op Gnst

Hoe die jongen een bal met buitenkant voet in de kruising kon krullen.. Niet normaal hoe mooi, jammer dat er nooit wat geworden is met hem.

Zijn beste tijd heeft ie bij Porto gehad, speelde toen echt geweldig. Bij de topclubs was hij echt onzichtbaar. Wie weet kan hij het truukje weer overdoen.

Ondanks het feit dat hij niet alles uit zijn carriere heeft gehaald is hij toch een heel gewardeerde speler..

Bij Besiktas is hij vertrokken door de bezuinigingen. Hij was erg geliefd en heeft heel veel hoogstandjes en wereldgoals gemaakt en toch een onvergetelijke indruk achter gelaten, en was zelf een tijdje captain.

Dat zegt genoeg, vind het nog altijd jammer dat hij weg is gegaan en hoop dat hij bij Porto weer kan schitteren en misschien zelfs mee kan gaan naar het WK.

Mooi dat hij eindelijk weer teruggaat naar de europese subtop, tot nu toe de enige categorie waar hij heeft kunnen schitteren.. Hopen dat hij mee gaat naar het WK, na het bankzitten op het vorige Ek...

Mourinho zei destijds toen Quaresma van Inter naar Besiktas ging, dat hij een hele goede speler is maar geen discipline. Daar kan ik me ook idd in vinden, want aan voetbalkwaliteiten heeft hij geen gebrek, maar discipline is ook wel erg belangrijk vind ik als je een prof wilt zijn. Voor de rest een goede speler en natuurlijk niet te vergeten zijn schoten met zn buitenkant!

Dit was echt een van mijn favorieten toen we dag in dag uit op straat voetbalde. Had een fenomenale trap met zijn buitenkant rechts. Een wedstrijd van hem kijken betekende maar 1 ding. wachten tot hij vanaf links de bal voorgaf met buitenkant rechts

Wat had deze vent verschrikkelijk lekkere schoten met z'n buitenkant voet. Denk dat hij nog wel van meerwaarde kan zijn voor Porto.

4 december 2013 om 13:41

Ja man, wat deze man kon met zijn buitenkant dat kunnen de meesten niet eens met hun binnenkant, wat een talentvolle voetballer, maar helaas niet het maximale er uit gehaald.

De driebenige speler. Links, rechts en de buitenkant rechts! Onnavolgbare passeerbewegingen en een genot om naar te kijken. Hij heeft inmiddels een mooie vrouw en een kindje en een terugkeer naar Portugal is voor alle partijen misschien het beste. Kreeg de bij Besiktas nog een Audi Q7 cadeau vanwege zijn flexe bijnaam. Prachtige voetballer en een sierlijk karakter.

Ik herinner me nog vaag de Europese super cup tegen Valencia waar deze Quaresma inviel en ik in mezelf dacht "wat een janet smijten ze hier het veld op"...enkele ogenblikken later scoort hij op heerlijke wijze van afstand en sindsdien ben ik die naam niet meer vergeten... Jammer dat het er nooit echt is uitgekomen, hopelijk kan hij bij Porto z'n carriere nog een beetje glans geven en wie weet, meegaan naar het WK.

Als hij zijn gedrag veranderd zoals Van den Borre deed bij Anderlecht kan hij nog wat betekenen voor Porto, anders moet hij er helemaal niet aan beginnen.

Vond hem altijd een goede speler, zou hem trg bij porto willen zien.

@ F.c.p

Wat moeten we ermee? Zo enthausiast ben ik niet. Quaresma heeft zijn glory jaren bij FC Porto beleefd omdat daar simpelweg geen ruimte is voor 99% laat staan 65%

Bij Porto is het 100% of je hebt een probleem. Deze speler heeft natuurlijk door zijn instelling de mogelijkheid aan zichzelf voorbij zien gaan om misschien welmde allerbeste te worden van zijn generatie in het mondiale voetbal. Jammer, Soort Dani 2..

Quaresma gold altijd als hét grote Portugese talent (groter nog dan Ronaldo) maar hij had niet de motivatie en dicipline die Ronaldo een van de beste spelers ter wereld heeft gemaakt.

Ik hoop dat Q7 weer een dikke comeback maakt gun het hem van harte

Mooi zo! Hopelijk gaat Q7 indruk maken zodat hij mee kan naar het WK. Quaresma-Ronaldo-Nani genieten.

27 december 2013 om 16:42

Enige waarvan je dan kan genieten is Ronaldo, die andere 2 hebben het nooit waargemaakt. Vooral Nani speelt zelden een goeie pot.

Terug op het oude nest, vondt hem indrukwekkend toen bij barca, jammer dat hij het niet waar heefd kunnen maken veel tallent mentaliteit zwak . Portugese van der gijp haha

Gelukkig Ik ben voor benfica maar toch blij om te horen dat quaresma terug gaat naar portugal. Het blijft toch een speler waarvan je kan genieten als hij op dreef is.

Wat was dit ooit een fantastisch talent. Ik herinner mij een doelpunt tegen België was dat geloof ik, waarin hij vanaf de rechterkant kwam en met een prachtige beweging naar binnen kwam. Om het af te maken krulde hij de bal met de buitenkant van zijn rechterschoen stijf de kruising in. Voor wie die goal niet kent, zeker een aanrader!

Lang niks gehoord van deze man. Had een gevaarlijke buitenkant. Lekker ze zakken gevuld haha en nu weer terug bij fc porto niet slecht. Ben benieuwd of hij het nog kan

In z'n oude Porto tijd heerlijke goals gemaakt. Maakte toen destijds het ''buitenkantje'' als zijn handelsmerk. Hoop dat hij weer iets gaat opbloeien bij Porto, En dat we weer zo'n heerlijk buitenkantje kunnen bewonderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren