Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: PSV komt met diagnose De Jong: ‘Het was een flinke klap’

Laatste update:

Luuk de Jong keerde zondag terug in de basis van PSV in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij profiteerde van de schorsing van Hirving Lozano en mocht in de punt van de aanval beginnen. Zijn wedstrijd duurde echter maar achttien minuten, want na een harde charge van Steven Berghuis moest de spits het veld met een blessure verlaten en hij werd vervangen door Sam Lammers.

“De klap op zijn ribben heeft een enorme impact gehad”, vertelt trainer Phillip Cocu tegen het Eindhovens Dagblad. De Jong moet nu een nacht in het ziekenhuis blijven en Cocu hoopt dat de blessure meevalt, vervolgt hij in gesprek met de NOS. “Hij speelde goed en maakte bij de goal ruimte voor Gastón Pereiro.”

De zege 1-0 van PSV kwam allesbehalve gemakkelijk tot stand. De Eindhovenaren speelden vanwege twee keer geel van Berghuis de hele tweede helft met een man meer, maar hadden desondanks de handen vol aan de Rotterdammers. Cocu is redelijk tevreden, maar houdt een slag om de arm. “Het was een goed weekend voor PSV. Tegen tien man mag je niet in problemen komen. We hebben laten zien dat we er nog niet zijn.”

Jeroen Zoet was in het doel bij PSV de grote uitblinker. "Zeker revanche. Vorige week was minder en vandaag was ik belangrijk”, refereert de goalie aan de 2-0 nederlaag tegen sc Heerenveen. “Maar uiteindelijk doe je het met zijn allen. Ik heb grote kansen gepakt en Feyenoord heeft er een paar gemist. Misschien dwing ik dat wel af. Volgende week tegen FC Utrecht moeten beide helften goed zijn. Maar nu nagenieten van een lekker weekend voor PSV."

Update 18 september 13.12 uur – PSV komt met diagnose De Jong: 'Het was een flinke klap'
Luuk de Jong heeft een kneuzing aan zijn ribben en in de hart- en longstreek opgelopen. Dat is de uitslag van de eerste scan in het ziekenhuis, zo meldt PSV maandag via de officiële kanalen. De Jong houdt deze week rust en ondergaat later deze week aanvullend onderzoek. Hij liep de blessure zondag op in het gewonnen Eredivisieduel met Feyenoord (1-0), toen hij na een kwartier spelen moest uitvallen wegens een overtreding van Steven Berghuis. "Het was even schrikken natuurlijk", zegt technisch manager Marcel Brands bij PSV TV. "Het was een flinke klap. Luuk schrok zelf ook, want hij kreeg op het begin geen lucht. In het ziekenhuis vonden ze het beter dat hij een nachtje zou blijven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik sluit ook niet dat die trieste aftocht van de Jong op dit team indruk heeft gemaakt. Wellicht voor een deel een verklaring voor het grote verval in de tweede helft. Zou niet het eerste team zijn dat daar mee te kampen heeft.

Ook enorm zuur voor de Jong, krijg je weer eens de kans, overkomt je dit. Hopelijk kan hij sterk terugkeren en weer van waarde zijn voor Psv. Gun ik hem zeker!

17 september 2017 om 21:50

Nou, sneu was het zeker voor de Jong, maar de overtreding was halverwege de eerste helft waarna PSV nog prima wist te domineren. Daarnaast liep de Jong zelf het veld af. Als hij kermend van de pijn met een brancard het veld af had gemoeten (zoals Stengs bij AZ) dan kan ik me er iets bij voorstellen. Maar dit was een flinke botsing, maar die zien we wel vaker. Impact op het team gaat me daarom ook veel te ver

17 september 2017 om 22:12

Botsing... Een aanslag van Berghuis bedoel je?

17 september 2017 om 22:22

2de helft was de jong al afgevoerd. Zou dus eerder de 2de helft verklaren

17 september 2017 om 22:23

Je weet natuurlijk niet wat het team tijdens de rust aan informatie heeft gekregen...
Iemand van het veld af zien gaan met een blessure, dat zien we wel vaker. Direct met een ambulance naar het ziekenhuis komt minder vaak voor en kan ook zeker een grotere impact hebben op de spelers...

17 september 2017 om 22:45

Aanvoerder Van Ginkel vertelde bij zijn interview dat ze in de rust niets over De Jong hebben gehoord als ik me niet vergis.

18 september 2017 om 13:53

Het resultaat van een botsing kan natuurlijk een aanslag zijn......

21 september 2017 om 06:26

Ja klopt alleen als iemand met de noppen naar voren in komt is het een aanslag. Praat geen onzin man.

18 september 2017 om 07:59

Grote verval tweede helft komt 99% zeker doordat Cocu heeft gezegd laat Feyenoord maar rennen met 10 man. Gaan wij op de counter. Ook met zijn achterlijke wissels waardoor Feyenoord helemaal de overhand kreeg. Eindigen met een 4-5-1 tegen 10 man. Schandalig.

Berghuis komt heel goed weg met geel. Ik geloof dat hij het niet expres deed, maar dat is volgens de KNVB geen issue, gezien de schorsing van Lozano.

17 september 2017 om 22:05

Lozano had wel degelijk verkeerde agressieve intenties, het feit dat hij uitgleed deed het alleen maar nog erger lijken dan het al was. Hij nam risico en zeurde vlak daarvoor nog bij Blom vanwege een vermeende overtreding waar niet voor werd gefloten. Als je dan zo inkomt, met of zonder uitglijden, weet je dat je rood kan krijgen en dat vond ik in dezen ook terecht.

Bij Berghuis deel ik de mening van John de Wolf. Als twee mensen een sliding maken naar elkaar toe weet je dat dat hard aan gaat komen en ik denk ook niet dat Berghuis, De Jong aan zag komen. Een nare botsing met ongelukkige afloop waarbij geel op z'n plek is. Rood is echt te zwaar.

17 september 2017 om 22:14

Haha grappig om een spandoek met een Feyenoord bril op te zien.

17 september 2017 om 22:30

Spandoek is voor ajax vgm als ik andere berichten van hem lees

17 september 2017 om 22:32

Wetende dat je 21 medespelers op een 100 x 50 meter veld hebt rondlopen en toch ook onbeholpen lomp en veel te laat in komt glijden, kan ook de verwachting scheppen dat je een van die 21 keihard blesseerd. De Jong was optijd bij de bal en Berghuis was niet eens in de buurt van de bal, maar bijna op hoofdhoogte van De Jong....

Kortom, ook Berghuis komt in op een wijze waarvan je kunt verwachten dat je een medespeler ernstig letsel aanbrengt. Daarbij was Feyenoord zeker gefrustreerd daar het al snel achterstond en geen grip op PSV leek te kunnen krijgen...

18 september 2017 om 01:33

Berghuis kwam gewoon bewust inglijden.
Feit dat ie een been intrekt bewijst al dat ie wist dat ie fout zat.
Bovendien was ie veel te laat. De Jong was al zowat bij de bal toen Berghuis de sliding inzette. En Berghuis komt ook met een behoorlijke snelheid inglijden. Wat de kans op een blessure bij de tegenstander vergroot.
Had gewoon rood moeten zijn. En een dikke schorsing aan zijn broek.

18 september 2017 om 01:37

Spandoek is inderdaad voor Ajax!

18 september 2017 om 07:38

Ik snap best dat zo'n situatie kan ontstaan bij een ongelukkige botsing. Maar Berghuis was hier gewoon veels te laat. Dan vind ik het eerder onbesuisd inkomen in plaats van een ongelukkige botsing. Rood was op zijn plaats geweest. Goed dat Berghuis ff mag brommen. Ik zou hem zelfs zowel tegen NAC als ADO bewust op de tribune houden. Laat hem maar eens nadenken over zijn acties.

18 september 2017 om 14:05

FR12Jules - Er zijn er weinig zoals jij, chapeau!

17 september 2017 om 22:33

Na een balverlies rent Berghuis heel hard in de richting de bal vervolgens zie je duidelijk dat de Jong als eerste (sliding) bij de bal was... maar Berghuis gaat als een gek alsnog die kant op wat het echt onmogelijk is!

Het is wel een rode kaart in mijn ogen.

Ik vond het in mijn ogen geen kaart waard, omdat beide spelers een sliding maakte. En Berghuis trekt zijn benen juist in om niet met gestrekte benen in te komen glijden, waardoor de kans op een blessure veel groter zou zijn geweest bij De Jong. Het is gewoon een ongelukkige botsing wat heel vaak gebeurt bij voetbal.

17 september 2017 om 23:00

Berghuis was te laat en komt veel te onbezonnen in. Hij neemt dus ook het risico een medespeler te blesseren. Dat hij de schade nog probeert te beperken is leuk en aardig, maar doet niet ter zake... Tevens is het van ondergeschikt belang dat beiden de sliding aangaan, dat gebeurd vaker in een voetbalwedstrijd..

17 september 2017 om 23:05

Heb je al eens overwogen een bril te nemen ? Zonder gekheid kijk de beelden maar eens terug. Berghuis had kunnen en moeten weten dat hij bij het inzetten van zijn sliding dat hik een tegenstander behoorlijk kan blesseren. Zijn ingliden was veel gevaarlijker dan de overtreding van lozana. Een gele kaart is gewoon een lachertje.

18 september 2017 om 07:39

Heb je dan toevallig de actie van Ramselaar gezien? Waarbij hij op hoofdhoogte met noppen vooruit inkomt, dan is dat ook minimaal rood.

18 september 2017 om 08:20

Dat staat helemaal los van deze situatie.

18 september 2017 om 12:17

@janssen: waarom dan wel de vergelijking met Lozano van een week eerder! Staat dus niet los van elkaar!

18 september 2017 om 14:08

FR12Jules - Berghuis komt er als een kip zonder kop in en Ramselaar probeert en bal in de lucht te controleren. Ga je die 2 acties echt met elkaar vergelijken, nee toch?

18 september 2017 om 08:06

Mooi vind ik dit. Lozano krijgt rood omdat hij niemand raakt maar wel iemand heel zwaar letsel aan kan doen. Dat is rood volgens de knvb. Maar wanneer je iemand heel erg blesserd dus erg veel letsel aan doet is t geen rood? Dus kortom als lozano dumfries had geraakt en het ziekenhuis had getrapt geen rood raak je hem niet ist rood . Das toch de wereld op zijn kop...

Berghuis komt net zo onbezonnen in als Lozano. Enige verschil is dat Berghuis zijn benen in trekt waar Lozano zijn benen naar voren houdt. Beide acties KAN rood voor gegeven worden.

18 september 2017 om 15:32

Zeker had hier ook rood voor kunnen worden getrokken. Moeilijkheid voor Berghuis was ook dat hij het na het inzetten van de sliding niet meer goed kon doen. Trekt hij zijn benen in dan worden zijn knieën wapens, trekt hij zijn benen niet in dan is de schade misschien nog wel groter en is het sowieso rood. Hij was te laat en kon het niet meer herstellen.

Begrijp me niet verkeerd, maar dit is het beste dat De Jong kon overkomen. Ik zeg al een tijd lang dat hij zwaar overtraind is. Nu moet hij gedwongen een langere tijd rust nemen. Daarna krijgt hij de tijd om zich weer fit te trainen. Normaal gezien dus pas na de winterstop weer terug. En let op dan is hij uitgerust en gaat hij weer aan de lopende band scoren.

18 september 2017 om 13:57

Met kneuzingen kan ik me niet voorstellen dat hij er tot de winterstop uit is hoor. Als het letsel is zoals wordt gezegd, denk ik een week of drie

18 september 2017 om 14:10

Na de winterstop? Ik hoop voor de Jong dat hij sneller geneest dan een ouwe opa van 80 die van z'n keukentrapje afvalt? Een paar weekjes en dan speelt de Jong gewoon weer hoor.

18 september 2017 om 14:44

Waarschijnlijk kan hij volgend weekend gewoon weer spelen.

De 1e helft domineerde PSV tegen Feyenoord en was het 11 tegen 11. Maar iedereen vind Feyenoord enorm goed de 2de helft met 10 man tegen Psv. Dan is de logische oplossing dat Feyenoord voortaan met 10 man speelt, zou ik zeggen....

Naar voor De Jong.

Feit blijft, dat dit gewoon geen opzet was. Hij schork er zelf ook van, dat was overduidelijk. Heel dom inkomen, typisch iets wat een aanvaller soms doet. Kan je rood voor geven, maar geel volstaat naar mijn mening. Vond ik bij Lozano overigens ook.

18 september 2017 om 17:11

Eh, nee. Hij heeft kneuzingen aan meerdere ribben en aan zijn hart- en longstreek. Hij heeft afgelopen nacht nog in het ziekenhuis gelegen en moet in elk geval nog tot het aanvullende onderzoek rust houden.

Ach ach ach, het is allemaal wat.gewoon ongelukkige botsing. heb ik met mijn zoon van 14 ook wel eens gehad . Dubbele gekneusde rib, moest alleen mijzelf naar het ziekenhuis vervoeren en de volgende dag gewoon weer op mijn werk(horeca) verschijnen. Word steeds erger met die voetballers,het hele elftal van streek

18 september 2017 om 16:36

Oh, dan is het einde discussie, mannen! Ruud Sok heeft het ook wel eens gehad met zijn zoon van 14, dus dit moet gewoon worden toegestaan. Berghuis komt gewoon goed weg met geel. Lomp en onbezonnen inkomen.

18 september 2017 om 17:15

@ruud Sok:

Ja, want elk geval is precies hetzelfde...

Er zijn ook mensen die zes weken na een beenbreuk weer zonder krukken kunnen lopen. Dat wil toch niet zeggen dat iedereen die na zes weken nog niet loopt een aansteller is?

je moet lezen ultraatje met je roze bril. volgens mij schrijf ik niet dat het mag worden toegestaan

weer eentje die de woorden in mijn mond legt@cabinessence. ik probeer uit te leggen dat het allemaal wel mee valt, misschien begrijpen jullie het dan, 2/3 weekjes en luuc staat weer op het voetbalveld.

18 september 2017 om 19:14

Oh dus 2/3 weekjes valt wel mee. Dan kan Berghuis ook wel 2/3 wedstrijden geschorst worden.
Dat valt dan ook wel mee.

18 september 2017 om 19:27

Het ding is: jij weet helemaal niet of het wel meevalt.

Jij schreef dat je zelf een dubbele gekneusde rib had, ter controle naar het ziekenhuis moest en de volgende dag weer mocht gaan werken.

Luuk de Jong heeft enkele gekneusde ribben en een gekneusde hart- en longstreek, moest na controle een nachtje in het ziekenhuis blijven en moet nu rust houden tot het volgende onderzoek.

Dan kunnen we denk ik wel concluderen dat het bij hem wat ernstiger is dan dat het bij jou was.

Sneu voor de De Jong. Een blessure als deze gun je niemand. Hoewel ik voor hem hoop dat hij snel hertelt, is het grote voordeel dat Sam Lammers eindelijk wat dichter bij een basisplaats aan zit. De realiteit is dat een behoudende trainer als Cocu alleen bij hoge uitzondering eigen jeugd de kans geeft, maar nu kan hij niet om Lammers heen, die enkel zichzelf in de weg kan zitten om eerste spits te worden. Locadia is namelijk een lachertje, een babbelaar die niets met zijn voeten klaarspeelt. Bij die kerel heb ik altijd het idee of de dozen nog om zijn schoenen zitten. Gisteren liet Lammers ook nog net veel zien, maar aan de enkele momenten waarop hij wel goed werk verrichtte kon je zien dat hij meer in zijn mars heeft dan Locadia.

@cabinessence ,nou gebruik jezelf ook vooroordelen. Hoe weet jij hoe ernstig het bij mij was.
Dat is precies wat ik bedoel, ik moest ook 2 weken rust houden van de arts, alleen ik stond zelf weer de volgende dag op de werkvloer. En ga voor de rest verder met je leven azijn zeiker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren