Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Parlementslid woest na uitspraken Boskamp: ‘Dit is homofobie’

Laatste update:
/

Analyticus Johan Boskamp staat achter René van der Gijp en diens uitspraken over homo’s in het voetbal. De tv-coryfee merkte op dat voetbal geen sport is voor homo’s en dat zij waarschijnlijk beter passen in een kapperszaak. Er ontstond nogal wat tumult na de uitlatingen van Van der Gijp op televisie, maar collega en vriend Boskamp snapt niet waar iedereen zich druk om maakt.

Boskamp noemt alle ophef ‘flauwekul’ in gesprek met Nieuwe Revu. Volgens hem zat Van der Gijp niet fout toen hij zijn uitspraken deed aan tafel bij het tv-programma Voetbal International. “Hij mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens! Wat moet je anders zeggen als je al die bootjes ziet? In België speelt deze discussie helemaal niet.”

“Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook. Maar al die boze reacties, wat een zielige mensen”, concludeert Boskamp. Vanuit de KNVB werd vorige week al gesproken van ‘onzinnige teksten’ van Van der Gijp.

Update 14 augustus 20.16 uur - Parlementslid woest na uitspraken Boskamp: 'Dit is homofobie'
Johan Boskamp heeft zich de woede van het Vlaamse parlementslid Jan Roegiers op de hals gehaald. De analyticus zei dat hij in zijn carrière nooit met een homofiele speler heeft gevoetbald. “Al mijn medespelers waren hartstikke gezond”, aldus Boskamp. Die woorden zijn slecht gevallen bij Roegiers. “Dit is een vorm van homofobie. Boskamp heeft een voorbeeldfunctie wanneer hij op tv komt”, zegt de politicus in Het Nieuwsblad. Ook onder anderen minister Freya Van den Bossche en radiomaker Sven Pichal reageerden verontwaardigd op Twitter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iedereen mag zijn mening hebben, maar een uitspraak als "al mijn medespelers waren hartstikke gezond" is met afstand het meest belachelijke dat ik ooit gehoord heb....

14 augustus 2013 om 14:57

Dat slaat inderdaad alles.

Wat een belachelijke uitspraak vaan Boskamp. Dit zal ongetwijfeld een staartje krijgen mitst die dit gezegd heeft uiteraard.

14 augustus 2013 om 15:03

een staartje in de trant van? het is inderdaad een rare uitspraak maar ik denk niet dat het rechtsysteem tegen een dergelijke uitspraak iets kan doen.

14 augustus 2013 om 15:28

misschien bedoeld hij meer met de media ophef (met een staartje).. Maar die Boskamp zal vast niet ziek in de letterlijke zin bedoelen. Dat is gewoon een oude rasechte Rotterdammer uit een volksbuurt die dat in zulk soort taal zegt..

Uitspraak is wel dom maar je moet het ook niet zwaarder maken dan het is.. Wat van der Gijp zei bedoelde hij ook meer de acceptatie onderling in de kleedkamer en zo... Alleen veralgemeniseerde hij zo, verpakkend in harde grappen dat het heel dom slap gelul werd. In de kern bedoelde hij alleen dat er niet zoveel ophef over nodig is omdat voetballers zelf heel tolerant zijn en niet zo moeilijk doen. Alleen dat hij omdat dit zo is (die tolerantie) hij overtuigt was dat er geen homo's waren anders was hij ze wel tegen gekomen in al die jaren.

Maar het ging om het statement van de Knvb, die is er natuurlijk niet alleen voor het selecte gezelschap eredivisie clubs..

14 augustus 2013 om 15:46

Tjah als websites zoals Voetbalzone van der Gijp verkeerd gaan quoten dan ontstaat natuurlijk ophef.

Van der Gijp zei dat homo's zelf in een kapperszaak kiezen te werken, niet dat ze daar horen.

14 augustus 2013 om 16:29

Precies 2045! Door deze foute quote wordt het hele verhaal weer op een heel andere manier uitgelegd. En zeker niet positiever.

15 augustus 2013 om 06:37

Geen handige woordkeuze, net zoals vd Gijp zijn woorden handiger had kunnen kiezen. Maar wat een overspannen reacties zeg! Ongelofelijk! In de media, hier.

Je moet tegenwoordig elk woord over homo's, marrokanen, gehandicapten, linkhandigen en andere minderheden zo ongelofelijk nauwkeurig op een weegschaal leggen wanneer je met de media praat, dat je bijna geen gesprek meer kunt voeren. En zelfs als je dat doet wordt je nog aangepakt wanneer je ent de verkeerde journalist voor je neus hebt.

Negeren, voor je kijken en doorlopen, anders gooi je constant olie op het vuur

Bah, overspannen gedrag overal.

14 augustus 2013 om 14:58

Ja dat is wel een erg domme of op zijn minst uitermate ongelukkige uitspraak.
Al ben ik het wel gewoon met Gijp eens (en naja, ook met Boskamp maar dan op een andere manier )

Maar goed, ik vind dat er wel genoeg over gezegd is onderhand, het moet ook een keer stoppen natuurlijk.

14 augustus 2013 om 15:03

Waarom zou een man die op mannen valt minder goed op een voetbalveld passen dan een man die op vrouwen valt?

14 augustus 2013 om 15:10

Het past niet minder goed op een voetbalveld. Maar wat van der Gijp heeft gezegd is dat ze andere interesses hebben als de hetero man. Is het zelfde als op RTL7 zeggen meer voor mannen mij vriendin vind voetbal ook hartstikke leuk.

14 augustus 2013 om 15:12

Dat zou ik ook niet weten, maar de ervaringen van zoveel oud profs duiden erop dat er gewoon weinig homo's in de voetbalwereld zijn. Daar kunnen twee redenen voor zijn, Homo's voelen in het algemeen(!), uitzonderingen dus nagelaten, niks voor voetbal, of de voetbalwereld stoot homo's af. Ik neig naar dat eerste eerlijk gezegd.

14 augustus 2013 om 15:34

Het gaat er niet om dat ze er niet zouden passen.... Het gaat erom dat ze hele andere interesses hebben en vaak al helemaal niet met voetbal. Dat is wat v d Gijp heeft geprobeert te zeggen, maar het is een entertainmentprogamma, dus moet ie het grappig brengen zoals hij is.

Zoals Niel221 hier onder ook goed zegt: Rtl7 meer voor mannen en Rtl8 waar vrouwen van houden. Zij gebruiken het als slogan, Rene brengt de 'slogan' alleen wat raar.

14 augustus 2013 om 15:37

Laat homo's lekker zelf weten of ze het leuk vinden om te voetballen. Waarom moeten mensen daar een mening over hebben? Het zijn gewoon mensen die ook kunnen voetballen als ze dat willen. Dat er een paar fossielen tussen zitten die er nog steeds moeite mee hebben, moet geen belemmering opleveren voor homo's die eventueel wel willen voetballen. Hoeveel dat er zijn maakt niet uit, het gaat om een principe.

14 augustus 2013 om 15:44

Nogmaals, er is genoeg over gezegd, vorige keer heb ik uitgelegd hoe ik erover dacht, geen zin om nu in herhaling te moeten vallen hoor, genoeg is genoeg.
Volgens mij is het onderhand wel duidelijk wat de standpunten zijn...

14 augustus 2013 om 14:58

Dat vind ik ook te ver gaan ja, het blijven mensen. Verder heb ik ook nog nooit een homo meegemaakt in het amateur voetbal. Ik vraag me ook af of er homos zijn op Voetbalzone?

14 augustus 2013 om 20:49

'het blijven mensen'... Ook aardig homofobe uitspraak zeg. Zo kun je bezig blijven.

14 augustus 2013 om 15:14

Alsof je op maandagmorgen je baas kunt bellen om je ziek te melden......

14 augustus 2013 om 15:26

Zou wel lekker zijn trouwens

On: Ach het is Boskamp, ik kan het me niet voorstellen dat homo's hem deze verspreking kwalijk nemen. Hij bedoelt vast niet dat homo zijn een ziekte is.

14 augustus 2013 om 17:08

Dat bedoelt hij dus wel. Maar ik denk dat er niet veel mensen zijn die deze tokkie serieus nemen. Maar toch vraag ik me af of hij nog zal worden uitgenodigd door Rtl. Hij doe wel vaker rare uitspraken en kent totaal geen normen en waarden.

14 augustus 2013 om 15:17

Tsja... als je alles letterlijk neemt, kun je overal wel over blijven zeiken toch?

14 augustus 2013 om 15:26

We zijn hier op deze planeet om onszelf voort te planten. Dat is ook de reden van ons bestaan. 2 mannen kunnen zichzelf niet voortplanten, dus is het niet natuurlijk oftewel ongezond.

14 augustus 2013 om 15:35

@de Wit:

Dit is inderdaad gewoon een feit! Maar om ze nu ziek te noemen, maar het is niet oe het hoort te zijn. Maar ja zijn wel meer dingen.

en ik heb niks tegen homo's, je mag zijn wat je wil! Maar om ernu zo/n groot drama van te maken als de laatste tijd! Je blijft zeggen kom op raak die bal eens vol je bent toch geen homo of je bent toch geen vrouw!

Tegenwoordig licht de nadruk er erg op. En wie maakt er geen homo geintjes? Iedereen doet en ook hier nu net alsof ze heiliger zijn dan de paus!

14 augustus 2013 om 15:37

Is kortzichtig de Wit: Dat wil dus zeggen dat we alles maar moeten doen om onszelf voort te planten?? Ik kan geen chick krijgen, maari k moet me wel voortplanten want dat is ons bestaan: Weet je wat, ik pak een knuppel en sleep dr mee mn 'grot' in.... Lekker prehistorisch denken zeg.

14 augustus 2013 om 15:42

Wat een gelul jij leest zeker dat grote sprookjesboek, dat is pas ongezond..

14 augustus 2013 om 15:49

@conti:

Hij heeft wel een punt! Om het nu zo zwart wit te zien is niet helemaal goed. Maar het is wel degelijk zo.

Maar monogamie is er ook bij de mensen ingestampt wat niet natuurlijk is! En tja dat is wel normaal in onze gemeenschap dus aan deze mensen het zelfde recht dan.

Maar het is niet natuurlijk dat is gewoon zo!

14 augustus 2013 om 16:13

Wie bepaalt wat er 'natuurlijk' is dan? In het dierenrijk komt homofolie ook veelvuldig voor, daarnaast is de mens zelf uiteraard ook onderdeel van de natuur.... het is dus een feit dat het wel degelijk voorkomt in de natuur, ergo het is iets natuurlijks.

14 augustus 2013 om 16:31

@ Conti, het is geen prehistorisch denken. Het is realiteit. Dat mensen homo zijn, prima, maar ga niet als een stel randdebielen in een roze string op een boot staan. Ik ken ook homo's, maar die lopen er niet mee te koop. Ze vallen andere mensen niet lastig en worden op die manier ook niet lastiggevallen door andere mensen. Het is makkelijk om je zelf steeds maar weer in een slachtofferrol te plaatsen, terwijl je er zelf om vraagt. Gijp en Boskamp geven een mening, namelijk dat er geen homo's rondlopen in het betaalde voetbal en ik kan het daar wel in vinden. De omgeving is er ook niet naar, als je hoort wat er allemaal in een kleedlokaal wordt gezegd (en dat geldt voor iedere club) dan snap je wat ik bedoel.

@ Donkarst, dat 2 mannelijke beesten elkaar bewerken, betekend nog niet dat het natuurlijk is. Als het natuurlijk was geweest, zouden ze deze manier van leven ook wel op de lagere school voorleggen. Het klinkt misschien simpel, maar een kind die een tekening maakt van een huisje, boompje beestje, papa & papa wordt in mijn ogen al ongezond opgevoed.

14 augustus 2013 om 20:28

@De Wit het komt voor, dus het is natuurlijk. Een homo kiest er niet voor om op een man te vallen, het is geen aangeleerd gedrag. En geloof me, de reden dat ik een vriendin heb is niet om me voort te planten. En jij gaat ook wat ver met je laatste opmerking, dat heet open-minded, kinderen zijn daar veel beter in dan oudere mensen, die zien het niet als vreemd, die zien het als liefde. En als dat toevallig twee mannen of twee vrouwen zijn, denk je dat het kind daar iets om geeft? Kinderen kunnen keihard zijn in sommige dingen, in dit soort zaken zijn ze enorm fair.

http://wheresmysammich.com /images/18852.jpg spatie na .com.

14 augustus 2013 om 22:42

hebben wetenschappers niet ooit bewezen dat homosexuele een andere hersenstructuur hebben?

en wie bepaalt wat gezond is?

wie bepaalt wat goed is en wat niet?

15 augustus 2013 om 00:16

Syndroom van down komt ook in de natuur voor, maar het betekent niet dat het normaal is. Het is gewoon een afwijking en dat homofilie ook, verder niks mee, maar het is niet normaal.

15 augustus 2013 om 09:26

@fanat1k.

Waarom denk je dat er relatief veel mensen tegen homo's zijn en dat er vrijwel niemand tegen mensen met het syndroom van down zijn ?

14 augustus 2013 om 15:53

Het verbaast me eerlijk gezegd dat er zoveel domme bekende (ex)-voetballers rondlopen die zich aan dit topic willen en durven wagen. Ze bedoelen het (zogezegd) uiteindelijk wel goed maar wat je het beste kunt doen is je mening voor je zelf houden. Het maakt uiteindelijk niet uit wat je zegt, het wordt door iedereen op verschillende manieren opgevat - positief of negatief OF er wordt wel één of andere draai aan gegeven.

Uiteindelijk maakt Boskamp zich hier ongelooflijk hard belachelijk door zo een domme uitspraak in de mond te nemen.

14 augustus 2013 om 17:56

Ondertussen is er al een audio bericht op de website van Sporza waarin hij zegt dat hij helemaal geen homohater is en dat zijn woorden zijn verdraaid

En wie hem nu dom noemt is misschien zelfs NOG dommer door meteen te oordelen en niet af te wachten op de reactie van Boskamp..

14 augustus 2013 om 22:37

pffff als Boskamp dat zegt zit daar een humor ondertoon in en dan nog mag je in ons land alles zeggen

wat een drukte weer om niets

"al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook."

Pardon? En dan hebben wij het over moslims die niet op de hoogte zijn van hedendaagse ontwikkelingen. Na zo'n boerse opmerking kan ik deze man niet meer serieus nemen.

14 augustus 2013 om 18:07

Boerse opmerking ?! Waarom ga je nu zelf discrimineren ?!

15 augustus 2013 om 01:57

Dat was dus ironisch bedoeld, lees mijn opmerking.

Is die bolle nu pas uit zijn bed gerold of zo??
Ik ben het wel met gijp eens maar dan komt deze 1 hersencellige drie weken na de kermis nog ff met deze quote:
"Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook. "

Heeft hij in de loop der jaren ook zijn hersencellen opgegeten?

14 augustus 2013 om 16:00

Kom aan dit is Boskamp, je weet waar die opgegroeid is? Straattaal man, niet te letterlijk nemen. Wat een gezeik om niets weer..

14 augustus 2013 om 16:33

Heb je waarschijnlijk wel gelijk in. Maar wijdt dan ook geen "nieuws"-item aan deze man. Dit is puur vragen om verkeerd uitgelegd te worden en om reacties.

14 augustus 2013 om 16:47

@deeveedee
Als jij dit in huislijke kring zou roepen dan was het gezeik om niets.

Maar Boskamp is een publiek figuur die zijn medewerking verleent aan een programma wat door miljoenen bekeken wordt.
Hij had zich dus moeten realiseren dat zijn (achterlijke) standpunt uitgebreid de media gaat halen en de ongelukkige, maar goedbedoelde uitspraken van van der Gijp bepaald geen goed doen.

Stratumseind heeft dus volkomen gelijk dat er wat hersencellen niet werken bij Boskamp.

En de homo-soap gaat weer verder net op het moment dat het aan het afkoelen begon te raken. Het is verre van slim van Boskamp om hetero's gezond te noemen. Dit kan nog weleens een staartje gaan krijgen. VI kennende confronteren ze hem vast nog wel eens met deze uitspraak.

Wil meneer Boskamp zeggen dat mensen die homo zijn niet gezond zijn? Ik kan niet bevatten dat anno 2013 in een ontwikkeld land mensen nog zo beperkt in hun denken zijn. Schandalige opmerking.

14 augustus 2013 om 15:06

Voetbalzone doet eraan mee
En je ziet het is niet alleen deze heer en van der gijp die er zo over denken
Misschien je buurman of nog dichterbij een familie lid zal deze gedachtes ook delen.

Dus homo's zijn per definitie ongezond? Is hij dan soms zelf ook homofiel met z'n overgewicht? Lijkt me namelijk ook niet bepaald gezond.

15 augustus 2013 om 00:25

Wat een redenatie en logica.

on-ge-loof-lijk. gezond? Als er iemand veel van zijn ziektekostenverzekering gebruik zal moeten maken, is het Boskamp wel. Wat een middeleeuwse opvattingen houdt hij er op na. Afgezien van iemands opvattingen over homo's maar het als ziekte bestempelen is gewoon idioot.

14 augustus 2013 om 22:39

iemand mag een middeleeuwse opvatting hebben in dit land

en dat hebben tienduizenden mensen of misschien wel miljoenen mensen ieder over een ander onderwerp

ze zullen vast zijn woorden hebben verdraait dat doen ze wel vaker in de media.

(ex) voetballers en (ex)trainers moeten op deze kwestie niet ingaan ik zag vorig jaar ook een intervieuwer die vragen wou stellen aan o.a koeman de boer en nog een trainer(ik weet niet meer wie dat was) koeman en die andere trainer deden het beste wat je kan doen gewoon geen antwoord geven op zulke vragen . de boer was de enige die de vragen beantwoorde en de volgende dag stond in alle kranten dat de boer zei dat homo's een slechte motoriek hebben . gewoon geen antwoord opgeven op dit onderwerp.
ik lees nu trouwens op veel sites o.a de telegraaf met de titel Jan Boskamp: Homofilie is ongezond ik ben blij dat vz niet voor deze titel heeft gekozen!

Boskamp weet zich vaker wel niet precies uit te drukken en ik hoop toch wel dat hij dit niet zo heeft bedoeld.

Al vond ik niks mis met de onderbouwing van v.d Gijp, hij zei dat er niet veel homo's in het voetbal rondlopen en onderbouwde dat ook gewoon nog op een manier waarbij ik zelf ook dacht daar heeft hij wel gelijk in.
Vond dat hij het heel goed bewoorde en ik denk ook niet dat het landelijk gemiddelde van toepassing is op het betaalde voetbal, die mensen haken ook grotendeels denk ik gewoon af omdat de interesses anders liggen, ze blijven wel over maar niet massaal zoals nu vaak word gesuggereerd.

Denk dat vooral vanuit de media de voetballerij een probleem word aangepraat, binnen een kleedkamer lijkt het me niet dat er enigszins een probleem van gemaakt zal gaan worden door spelers, hooguit wat voetbalhumor.

De stadions is een heel ander verhaal maar dat gaat om een klein plukje waar me jammer genoeg nooit vanaf zullen komen, om ons dan helemaal te laten bepalen door die kleine meerderheid gaat mij te ver.

15 augustus 2013 om 00:24

Dat gemiddelde is sowieso onzin. Alsof alles precies goed verdeeld is. 1 op de 5 is Chinees, en mijn ouders, broer en zus zijn het allemaal niet. Wil dit dan zeggen dat II een Chinees ben? Als er 10% homo is, wil dit niet zeggen dat in elke selectie 2 tot 3 homo's te vinden zijn. Ik denk ook dat er veel minder homo's in de voetballerij zijn dan bijvoorbeeld bij een sport als ballet.

15 augustus 2013 om 00:30

Dit heeft v.d Gijp ook gezegd, die gaan een andere sport beoefenen dus er zijn er bijna niet op het hoogste niveau maar toen was het land te klein al had hij een zeer goeie en duidelijke uitleg.

Ach jezus nou gaat iedereen natuurlijk weer over dat woordje gezond lopen zanikken. Dat is nou eenmaal de (soms) onbegrijpelijk straattaal van een 65-jarige Rotterdams volksbuurtype. Dat moet je allemaal niet te letterlijk nemen...

Maar ja voer voor de morraalridders weer een heerlijke topic om weer eens te zeuren over die inmiddels uitgekauwde onderwerp...

14 augustus 2013 om 15:14

Eens met jou, waarschijnlijk bedoelt hij dit niet zo, mensen moeten eens de context kennen voordat ze weer de moraalridder gaan uithangen.

14 augustus 2013 om 15:45

Johhhh heel nederland en heel voetbalzone is tegenwoordig ineens pro homo en staat op de gay-pride als je iedereen moet geloven!

9 van de 10 die hier nu voor heilige spelen maken dagelijks homo grapjes. En nu om moord & brands schreeuwen.

15 augustus 2013 om 00:22

Ik maak regelmatig homo grappen en zal dit ook blijven doen. Dit maakt mij niet direct een homohater. Van mij mag ieder mens doen wat ie wil. Pro homo ben ik niet, ik zal niet gaan juichen als mijn zoon homo werd, maar zal het aanvaarden als dit wel het geval mocht zijn. Hij zal in ieder geval aardig wat grappen moeten slikken

Ik vind het een ophef om niets. Die homo's krijg je snel op de kast, minder snel eruit lijkt het. Ik vind dit net zo'n gedoe als om het woord negerzoenen, dit was ook een probleem voor blanken die meenden er discriminatie in te zien. Nu hoor je de niet-homo's, terwijl de homo's het mee vinden vallen. Je hebt tolerant en overdreven tolerant, en dat laatste lijkt steeds meer de bovenhands te krijgen.

14 augustus 2013 om 15:49

Pas je op met dat woordje jezus, je weet het maar nooit he..

"al mijn medespelers waren hartstikke gezond"

Goeie genade he wat een opmerking

En ik neem aan dat het nooit in hem opgekomen is dat sommige van die "gezonde" jongens gewoon wel homo waren, maar dit verborgen omdat er middeleeuwse horken als deze man rondlopen ..

14 augustus 2013 om 15:11

Hij drukt zich gewoon ongelukkig uit, in tegenstelling tot Vdgijp trouwens die gewoon uitstekend uitleg gaf.

14 augustus 2013 om 15:41

Ik heb dat niet gezien, maar dit is inderdaad op zijn zachtst gezegd ongelukkig lol. Als vd Gijp trouwens idd gezegd heeft dat homo's niet moeten voetballen maar in een kapperszaak zouden moeten zitten, dan vind ik dat trouwens ook niet uitstekend. Maar nogmaals dat heb ik niet gezien dus ik ga puur af op wat hier staat.

14 augustus 2013 om 15:44

Idd, kom op het is Boskamp, heeft niet echt een rijke woordenschat. Dit zal die echt niet zo bedoeld hebben. Maar moeten we tegenwoordig ieder woordje op de weegschaal leggen voor we het hard op zeggen? Kun je bezig blijven..

14 augustus 2013 om 22:40

dat heeft vd Gijp niet gezegd, alleen dat ie nooit homo's is tegengekomen in voetbal en dat die volgens hem op hun 14e eerder in een kapperszaak gaan werken

15 augustus 2013 om 00:17

Misschien gezond dat ze voor hun ware geaardheid, dus hetero, uitkwamen. Als je als homo moet doen alsof je dat niet bent levert dit veel stress en dergelijke op en ben je in feite niet gezond. Je kan bijvoorbeeld slecht slapen. Boskamp heeft zoiets niet gezien en gaat er vanuit dat hij geen homo's in zijn teams had.

Ach joh, begint dat gepiep weer. Waar maakt ieder zich druk om. Eerst om de uitlatingen van Gijp die gewoon juist waren, alleen wat overdreven werden gebracht. En nu met Boskamp die het wat ongelukkig brengt. Als je Jan een beetje kent, dan weet je dat het gewoon een lompe boer is en vaak nogal wat ongelukkig spreekt. Nu zal half Nederland wel weer op z'n pielemous getrapt zijn, wat een calimerogedrag, ik gebruik dat woordje niet graag maar vindt het nu wel heel toepasselijk.

14 augustus 2013 om 15:15

Natuurlijk heeft hij geen gelijk. Gijp gaf aan dat er geen platform hoeft te komen dat ervoor zorgt dat homo's zonder zich er slecht over te moeten voelen kunnen voetballen. Het enige dat bespottelijk is, is dat dit niet kan en uberhaupt een issue is.

Met van der Gijp ben ik het ook zeker eens. Maar wat Boskamp hier zegt gaat me toch wel wat te ver. Hiermee zegt hij dus eigenlijk dat homo's niet gezond zijn... Dat kan natuurlijk niet.

Haha.. er worden inderdaad nooit uitspraken uit hun context gehaald door de media.. media publiceren ook altijd complete artikelen.. wat een kuddevolk zijn wij nederlanders ook.. we lezen wat, zijn gepikeerd en plaatsen een kortzichtige reactie.. ik dacht dat we anno 2013 wel beter wisten.. als we de media moeten geloven is rooney al 7 keer verkocht aan chelsea en CR7 al 23 keer aan united.. dat allemaal in een maand tijd.. wake up mensen

Ik ben het helemaal eens met Boskamp maar die uitspraak dat al zijn spelers 'gezond' zijn vind ik wel belachelijk. In deze tijd hoort homoseksualiteit niet meer als ziekte gezien te worden.

Soo de knetter daar begint iedereen al weer te zeuren, Boskamp heeft echt niet wat tegen homo's... Maar t publiek weet het weer groter te maken dan het is, echt te triest voor woorden

Boskamp is nou niet bepaald iemand met een uitgebreide vocabulaire en al helemaal niet iemand die over voldoende bagage aan intellect beschikt om zich over dit soort onderwerpen politiek correct uit te laten. Laten we wel wezen, hij wil hetzelfde zeggen als De Boer, maar zegt dat met precies de verkeerde woorden.

Het is dan ook spijtig dat een journalist juist deze man vraagt zich hierover uit te laten. Ik bedoel, een zichzelf respecterend journalist gaat niet Wilders vragen zich uit te laten over het overlijden van Friso. Je weet van tevoren dat je sommige mensen maar beter tegen zichzelf moet beschermen.

14 augustus 2013 om 15:23

Ben het met je eens hoor, alleen je vergelijking klopt natuurlijk niet helemaal. Volgens mij onderschat je Wilders nogal. Hij heeft dan wel extreme ideeën over bepaalde onderwerpen, maar hij is echt wel slim genoeg om zich in dit soort gevallen nederig en netjes op te stellen tov de familieleden en andere betrokkenen.

14 augustus 2013 om 16:15

@de10
Wilders en nederig in 1 zin vloekt met elkaar.

Je kent de standpunten van Wilders ten aanzien van het koningshuis. Je weet dat prins Friso langer in leven is gehouden dan de gemiddelde Nederlander onder dezelfde omstandigheden. Je weet dat Wilders geen kans voorbij laat gaan zonder een steek uit te delen. Je weet dat het voor de rest niet boeit wat anderen van zijn standpunten vinden.

Het is maar goed dat er geen journalisten zijn die op Wildersjacht gaan onder dergelijke gelegenheden. Want dit zou per uitstek een geschikt moment zijn geweest waarin Wilders net een gevoelige snaar (maar dit keer de verkeerde snaar) bij een deel van zijn sympathisanten zou raken.

14 augustus 2013 om 16:22

@diegopeladona

Reactie Wilders op overlijden van Friso (nos) was uiterst respectvol.
Samenvattend: "ik ben diep geschokt bij het horen van dit bericht. Wij leven intens mee met de hele familie bij het verwerken van dit verlies".

Je had het beter bij die eerste alinea kunnen laten en het tweede bericht helemaal kunnen weglaten.....

14 augustus 2013 om 16:40

@oleguapa
Wildersjacht.. is een reactie uitlokken. Net als jacht op andere mensen wanneer deze even in slecht daglicht gezet moeten worden.

Ik wed erom dat Wilders zich op termijn over "het overlijden" en "het lang in leven houden van Friso" op een andere wijze zal uitlaten, zodra hij hiervoor in de gelegenheid wordt gesteld.

14 augustus 2013 om 16:50

Wat een achterlijke aannames maak je hier man. Tuurlijk heeft hij ook gewoon respect voor het overlijden van Friso en dan snoert olequapa je de mond en ga je over ´´termijnen´´praten....

Je hebt gewoon ongelijk geef dat gewoon toe.

14 augustus 2013 om 16:53

@diegopeladona

Kerel, het gaat er niet om wat Wilders mogelijk in de toekomst zal zeggen en wat voor jou dus een feit is met die voorspellende gave van je, maar wat Wilders nu heeft gezegd bij het overlijden van Friso.

En daar sloeg je dus de plank volkomen mis.

Ben je nu zelf met een jacht bezig?

14 augustus 2013 om 17:52

@oleguapa en Nafets1

We kunnen lang en breed spelletjes spelen, maar jullie hebben het over A en ik heb het over B. Wanneer ik spreek over Wildersjacht, heb ik het niet over de reactie van Wilders op de nos (zie mijn reactie op de10). Mijn eerste reactie moet ook niet in die context gelezen worden. Haal je mijn zinnen uit de context waarin ze geplaatst zijn, dan wissel je geen gedachten met elkaar, maar ben je simpelweg aan het rookzaaien. Btw. het is je goed recht.

Ik hoef jullie beide niet uit te leggen dat er voldoende journalisten zijn die van bepaalde gelegenheden gebruik/misbruik maken om reacties bij politici / bepaalde groepen uit te lokken die deze mensen in diskrediet (kunnen) brengen. Dit is in casu niet gebeurd. Mijn stelling is echter dat wanneer een journalist zou overgaan tot het uitlokken van een negatieve reactie bij Wilders, dit bij uitstek een geschikt moment zou zijn. Een tweede stelling die ik neem is dat Wilders dit op termijn alsnog zal doen. Mochten jullie het niet eens zijn met deze stellingen, is dat net zo goed een stelling (of in Oleguapa's woorden.. net zo goed een voorspelling).

@oleguapa
Over je laatste vraag.. ik heb enkel de discussie verschoven met een voorbeeld.

Dat mensen hier enkel waarheden willen lezen als het over de (ongenuanceerde) Wilders gaat, maar tegelijkertijd weigeren zijn uitspraken op nuance te toetsen.. terwijl hij wel degelijk op bepaalde mensen jaagt, blijf ik het ergens amusant, maar toch ook wel als pijnlijk, ervaren.

Vanwaar al die gevoeligheid als Wilders met een veer gekieteld wordt? Als dit al Wildersjacht zou zijn..

14 augustus 2013 om 19:47

@diegoppeladona

Ik ben allerminst een Wilders aanhanger, maar jij zit allerlei aannames te plegen in jouw berichtjes die niet gestoeld zijn op feiten.

Ik corrigeer je dan met een feit en dan kom je met nog meer speculatieve zaken aanzetten met wat wollig, ontwijkend taalgebruik over A en B.

Je zat er gewoon flink naast, vriend, en had dus beter eerst via Google kunnen verifieren wat nu de feitelijke reactie van Wilders was op een vraag die door parlementaire NOS journalisten aan hem gesteld is.

Voor mij einde discussie.

14 augustus 2013 om 21:25

@oleguapa

Nogmaals, je staat erop mijn zinnen buiten hun context te plaatsen. Juist jouw reacties zijn hierdoor ontwijkend, om over het retorische, cynische maar te zwijgen.

Van een inhoudelijke discussie is allerminst sprake geweest. Wat geen begin kent, kent geen einde.

14 augustus 2013 om 20:28

Net of Wilders ongelijk heeft.

Waar maakt iedereen zich zo druk om, als hij vindt dat homo zijn ongezond is dan mag hij dat toch vinden. Ik vind pedofilie een ziekte, een stoornis of hoe je het ook wilt noemen, gaan we nu dan ook zeggen nee het moet geaccepteerd worden als iets normaals?

Dat de gemiddelde homo man minder geïnteresseerd is in voetbal dan de gemiddelde hetero man zal best waar kunnen zijn, maar sommige uitspraken die V/d Gijp en nu ook Boskamp hebben gedaan, gaan echt te ver. Deze opmerking van Boskamp slaat natuurlijk ook nergens op, als je impliceert dat hetero's gezond zijn en dat homoseksualiteit dus een ziekte/afwijking is.

Ik denk dat V/d Gijp het niet eens zo bedoelde, maar je kunt niet zeggen dat "voetbal geen sport voor homo's is", want dat klinkt toch wel heel erg alsof ze niet welkom zijn in de sport. Het is heel goed mogelijk dat veel homo's de sport weren of niet uit de kast komen, juist vanwege dit soort middeleeuwse gedachten in de voetbalwereld.

Iedereen hier doet alsof Jan Boskamp een moord heeft gepleegd. De beste man heeft toch zijn mening! dat mag toch?? Waar heeft hij gezegd dat hij homo's haat? Wat schandalig is dat mensen hem aanvallen voor zijn mening. Dit is Nederland land van de vrijheid van meningsuiting ofniet Wat is er mis met zijn uitspraken. Is iedereen op VZ nu opeens een veteraan met 30 jaren ervaring op het voetbalveld?? Ik moet echt lachen op deze onzin. Waneer er over religie of politiek kritiek komt mag alles en als het over homos gaat dan is het opeens moord en rand. Bah! Hou toch eens met al die homo propaganda in onze stront te douwen.

14 augustus 2013 om 23:45

Religie is een keuze, politiek is een keuze, je seksuele voorkeur is geen keuze. Onzinnige vergelijking dus.

Je kan niet meer naar een voetbalprogramma kijken of ze hebben het een halfuur over homo's in de voetbalwereld. Tijd dat we dit voor eens en voor altijd achter ons laten, want het is echt eentonig geworden. Blijkbaar beginnen de discussies over Cristiano Ronaldo en Lmessi te vervelen.

Vrijheid van meningsuiting toch? Of geldt dat alleen wanneer het gaat om moslims bashen. Ik vind dat iedereen moet zeggen en denken wat ie wilt dus ook gijp en boskamp! Ik ben het roerend met hun eens. HOMOs zijn niet geschikt voor voetbal en zeer ongezond voor in de kleedkamer.

14 augustus 2013 om 15:46

Sorry Nimo daar ben ik het niet met je eens. Ik ben moslim en heb totaal geen probleem met homo's, zigeuners of welke minderheid. Ik vind dat we elkaar horen te respecteren om onze menselijkheid. Je bent allereerst een mens en dan pas moslim, christen, atheïst enzovoort. Een moslim hoort iedere levende wezen te respecteren. Wij horen mensen te zijn van genade. Onze religie is genade, de boodschapper van god moge vrede zij met hem is gestuurd als een genade voor de wereld. Soms heb ik het idee dat veel moslims hun eigen geloof niet begrijpen.

14 augustus 2013 om 16:00

Nourdin1984 ik doel expres op de vrijheid van meningsuiting. Jarenlang werd/word dat geroepen wanneer het aankomt over een bepaalde onderwerp. Jij weet wat ik bedoel. Laat deze mensen hun gedachte hebben over iets en hun eigen mening ventileren. Ik hoef een homo toch zeker niet aardig te vinden? Jij wel, nou prima toch! Boskamp roept niet tot haat, hij geeft enkel zijn mening.

14 augustus 2013 om 23:47

Ongezond in de kleedkamer? Ben je bang dat het besmettelijk is of zo??

Ik snap niet waar al die homos en homofans zich nou zo druk om maken, wat maakt jou dat nou in vredesnaam uit of een homo wel of niet verteld of hij homo is of niet in de voetbalwereld?
Heeft Christiano Ronaldo ooit ontkend dat hij homo is? Niet dat ik weet.
Heeft Christiano Ronaldo ooit verteld dat hij hetero is? Niet dat ik weet, moet hier een probleem van gemaakt worden? Waarom is er dan zoveel stennis?!

14 augustus 2013 om 18:32

Waarom er zoveel stennis is? Mensen maken elkaar gek..

Er is een vooroordeel dat homo's die voetballen niet uit de kast durven te komen, omdat het (en nu komt het tweede vooroordeel) voetbal echt een mannensport is (waarom voetballen vrouwen dan ook?).

Kortom, er zijn twee vooroordelen. De Knvb wilde een statement maken en vaarde mee door Amsterdam. Waarom? Ik weet het niet.. Maar oké, ze deden het. Nu is dus het statement gemaakt dat homo's in de voetballerij wel geaccepteerd worden (was dat eerst niet het geval dan?) en veel mensen zijn blij met dat statement en hebben kritiek op iedereen die er een andere kijk op heeft (de kijk van van der Gijp en Boskamp).

Ik begrijp de ophef niet en geloof dat eerder van der Gijp gelijk heeft. Homo's worden tegenwoordig echt wel geaccepteerd en dat geldt ook in de voetballerij, maar ze zijn er gewoonweg niet..

14 augustus 2013 om 20:40

Waarom zou Cristiano Ronaldo in de media roepen dat hij hetero is? Zeg jij dat ook uit het niets als je geïnterviewd word? Je weet voor de rest ook dat Ronaldo al lang een relatie heeft met Irina Shayk?

14 augustus 2013 om 21:12

Dat zeg ik, zoiets roep je niet, het zou mij echt niet verbazen als er een handjevol homo's in de Eredivisie spelen, maar wat boeit dat? Waarom lijken zovele homo's zo'n moeite te hebben met hun eigen vooroordelen en waarom krijgen ze zoveel steun van zogenaamde Bners en andere zogenaamde verantwoordelijken?

Iedereen predikt vrijheid van meningsuiting in Nederland. Grappen over gelovigen mogen worden gemaakt, gehandicapten mogen belachelijk worden gemaakt, maar als het over homo's gaat mag je opeens niks meer zeggen. Meten met twee maten noemen ze dat!
Ik zeg niet dat ik de uitspraken van Boskamp en v/d Gijp ondersteun, maar ik vind het belachelijk dat ze zo worden aangevallen. Ik denk namelijk (heb geen cijfers, wel weet ik dat er in mijn team alleen maar hetero's zitten) dat er weinig homo's in de voetballerij zijn en er dus een probleem wordt gemaakt dat er helemaal niet is.

14 augustus 2013 om 21:17

@franklampard08 Volgens mij is de discussie niet over wel of niet grappen maken. Grappen maken over homo's is het probleem niet. Het beledigen echter wel. Er zijn nog steeds een heleboel mensen die niet accepteren dat vrijheid van meningsuiting verward mag worden om mensen bewust te beledigen. M.a.w. er zijn gelukkig nog een heleboel mensen die telkens de rillingen krijgen als types als Geert Wilders weer eens het nodig vind om bijvoorbeeld moslims bewust te beledigen.

Nu wil ik de uitspraak van Boskamp niet vergelijken met Wilders. Hij is volgens mij niet bewust bezig om homo's te beledigen, maar zijn uitspraak over gezondheid is minstens erg onhandig en dom. Hij zegt niet direct dat homo's ongezond zijn maar ja het is wel zo interpreteren.

15 augustus 2013 om 11:43

O, dus als Van der Gijp heel hard had gelachen naar zijn uitspraak, dan was het oké geweest, dan was het immers voor een grap aangezien.
De aandacht die hieraan wordt geschonken door de media is overdreven in mijn ogen. Volgens mij is er amper een probleem met voetballende homo's, gewoon omdat die er amper zijn. Dan komt er ophef omdat bekende mensen uit de voetballerij een verkeerde uitspraak hebben gedaan over homo's. Volgens mij zijn er veel belangrijkere dingen waar de media hun aandacht aan kan besteden.

15 augustus 2013 om 18:31

@franklampard08 niet conclusies trekken die er niet zijn. Als je met een grap iemand bewust probeert te beledigen dan is het niet oke. Grappig bedoelt of niet. Iets waar bijvoorbeeld Hans Teeuwen een handje voor heeft.

Je mag je mening hebben dat er teveel ophef aan gegeven is. Dat is je goed recht. Ik ben een andere mening toegedaan. Ik vind dat vd Gijp te ver is gegaan met toch een beetje macho praat over 14 jarigen die bij de kapsalon aan het werk gaan. Hij had het moet het houden dat hij het te veel poeha vind er volgens hem weinig homo's in het profvoetbal zijn. Dat voetbal geen sport voor homo's is en kapsalon was te gewoon te ver....

16 augustus 2013 om 16:39

Akkoord, maar als Hans Teeuwen kwetsende grappen maakt over bijv. de jostiband, christenen, moslims wordt er om gelachen. Er wordt daar dan door de media nauwelijks aandacht aan geschonken. Nu worden de homo's beledigd (al dan niet opzettelijk) en heel veel media spreken er schande van en geven er aandacht aan. Het zou kunnen komen door de komkommertijd (al is er deze zomer al behoorlijk veel interessants gebeurd voor de media). Het zou ook kunnen komen door een positieve discriminatie: worden de homo's aangevallen, dan duiken (sensatiezoekende) media erop om er maar de schande van te spreken.
Een ander voorbeeld, wat hier ook lichtelijk mee te maken heeft . De IOC-NSF heeft haar vraagtekens over het homobeleid van Rusland (met het oog op de winterspelen). In Rusland gebeuren er nog meer verschrikkelijke dingen, maar daar wordt dan nauwelijks aandacht aan geschonken. Ik vind dit op z'n minst opmerkelijk te noemen.

''voetbal geen sport is voor homo’s en dat zij waarschijnlijk beter passen in een kapperszaak''

Lekker uit ze verband getrokken weer VZ. Hij heeft niet gezegd dat voetbal niet voor homo's is hij zei dat homo's vaak niet gaan voetballen of op jongere leeftijd afhaken omdat ze andere interesses hebben/krijgen. Is toch gewoon zo. Zeker die verwijfde homo's (nog verwijfder als een vrouw waar ik wel een hekel aan heb) gaan gewoon nooit voetballen

14 augustus 2013 om 20:33

Je hebt homo's en je hebt homo's, je hebt er die de gay-pride geweldig vinden en je hebt er die de gay-pride haten omdat het te overdreven is. Niet iedere homo is een handtas.

15 augustus 2013 om 19:02

Ja wat wil je hier mee zeggen wat ik al niet gezegd heb?

Waar het allemaal om gaat is dat als een homo wilt voetballen dat hij dat gewoon rustig zou moeten kunnen doen zonder dan gepest te worden oid. Iedereen die in clubverband heeft gevoetbald weet dat een homo zich wel 300x bedenkt voordat hij uit de kast komt als hij wilt blijven voetballen. Die acceptatie is er volgens mij niet. Althans ik heb nooit gedacht van stel dat er een homo in het team zit dat die dan makkelijk uit de kast zou kunnen komen. Tja die kappen er dan op een gegeven moment mee. Dat snap ik dan best als je de hele tijd op je tenen moet lopen. Dat is waar het om draait. Homosexualiteit is nog lang niet iets normaals maar wat het wel altijd is geweest. Maar goed daar kan je natuurlijk ook al die belachelijk domme infantiele middeleeuwse religies de schuld van geven. Ironisch genoeg zijn vele homo's een religieuze carriere gaan vervolgen. Lekker tussen de mannen en niemand die ervan opkijkt dat je geen vrouw hebt of trouwt. Rare is dan ook weer dat die op hun beurt weer zo ageren tegen hun 'soortgenoten'.

Kijk het is allemaal heel simpel. We zijn allemaal mensen en een deel daarvan valt nou eenmaal op hetzelfde geslacht en het komt zo vaak voor dat het gewoon normaal te noemen is. Het is allang en breed bewezen dat het geen kwaal of ziekte is. Vind ook niet dat religieuze mensen daar een oordeel kunnen hebben want die geloven in iets wat niet bestaat of wat ze kunnen bewijzen en halen daar dan hun oordeel uit over homo's. Iets wat welal bewezen is geen ziekte te zijn.

“hij mag zeggen wat hij wil."
Oftewel iedereen mag zijn mening hebben. Maar als je dan over die mening een mening hebt mag het weer niet.
Dat is het lastige van domme meningen en domme mensen, ze worden over het algemeen niet begrepen of ze begrijpen het niet.

Fijn Boskamp gaat nog wat verder en lijkt (waarschijnlijk niet zo bedoelt) meer de kant van Kezman te gaan met zijn uitspraak: “Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook."


Als homofilie ongezond is.... Kezman zei dat het een ziekte was. Niet gezond is geen ziekte maar hij begeeft zich wel op glad ijs...

Compleet uit z'n verband gerukt verhaal, zowel de woorden van Rene als van Boskamp. Verder heeft Rene ook gewoon gelijk, er zijn gewoon weinig homo's in het voetbal, dus kan je zeggen voetbal geen sport voor homo's is, net zoals bijvoorbeeld kickboksen.

Daarnaast moeten mensen hier niet zo stel op hun teentjes getrapt zijn. Nederlanders zijn allemaal zo vreselijk tolerant en vrijheid van meningsuiting gaat boven alles. Daarom kan je rustig kwetsende moppen tappen over bijvoorbeeld fysieke gebreken van mensen, of nog beter - het geloof! Maar zodra het over de homo's gaat, dan zijn we allemaal op ons pikkie getrapt... Triest dit.

Domme vent maar dit keer heeft hij gelijk. Homo's gaan de modellen wereld in! Zelden het prof voetbal. Een gezeur op niks. Gijppie bedoeld het niet verkeerd.

hahahaha die dikke is nu aan de beurt. Hij dacht te kunnen schuilen daar in Belgie. Maar nu heeft Renee de Nederlandse gaymenigte achter zich aan en Boskamp de Belgische homo-enclave

oke dus je mag een homo niet ''ongezond'' noemen ookal zei hij het niet in deze woorden, maar je mag iemand wel ziek(homofoob) noemen als hij een andere mening heeft over homo's??ik ben het niet met boskamp eens ookal denk ik dat hij het niet zo bedoelde maar al die overdreven reacties van politicis en Bn'ers die hier om aandacht vragen Bah.

Die gozer moet linea recta van de buis af. Eigenlijk moet dat hele homofobe clubje op RTL optiefen.... Ik heb er zelf ook niets mee, maar dit slaat nergens op...

14 augustus 2013 om 20:41

Gelukkig.
Eindelijk eens iemand die middeleeuwse opvattingen veroordeelt en bij wie beschaving niet louter een vernislaagje is.

Eens kijken hoever de beschaving gaat bij de RTL programmadirectie....

Helemaal eens met je.

14 augustus 2013 om 21:30

Voetbal International is een programma om de kijkers te vermaken en ondertussen ook nog over voetbal praten. Dat v/d Gijp zulke uitspraken doet is 'vrijheid van meningsuiting'. Eveneens als die van Boskamp. Ja, ze zijn niet echt doordacht, maar als v/d Gijp nooit zo iemand is tegen gekomen kan dit toch gewoon waar zijn? Dat ze dan in een kapperszaak gaan werken is subjectief. Boskamp heeft wel vaker kromme uitspraken, spelers die hij verkeerd uitspreekt of verhalen waar hij dingen door elkaar haalt. Als je vaker het programma kijkt weet je hoe Boskamp is en is zo'n uitspraak helemaal niet zo gek bij hem. Desondanks, ik keur het af wat hij zegt, maar ben er zeker van dat hij het niet zo bedoeld heeft. En om dan het hele programma van de buis te halen en/of de mensen is belachelijk. Zij doen prima tv-werk, ik vind het een mooi programma om te zien, met mij zeker 700.000-900.000 andere mensen (tv-kijkers per aflevering ong.) en ze hebben in 2011 de Gouden Televizier Ring gewonnen.
Misschien komen ze nog met excuses, zouden ze dit doen, zouden mensen het als nog afkraken. Excuses niets waard, bla bla. Als mens kan je het na zoiets toch niet meer goed doen, hij heeft in mijn ogen geen gelijk, maar het is in mijn ogen niet verboden om het zo te zeggen en hem zo erg te bekritiseren. Alsof al die mensen die hem nu bekritiseren, eveneens u dus, meneer Bekkerz, nooit iets fouts gezegd of gedaan hebben! Alleen kwam dit niet op tv o.i.d, maar het is echt wel gebeurd. Denkt u daar nog eens aan terug voordat u gelijk al deze mensen weg wilt hebben...

14 augustus 2013 om 21:38

Het zal allemaal wel, maar dit soort uitspraken gaan simpelweg te ver... Ik sta ook niet te juicen over al dat excessieve gedoe zoals de gaypride etc, maar homo's zijn normale mensen met een voorkeur voor dezelfde sexe, that's it... Laat lekker gaan, als ze willen voetballen doen ze dat lekker, als ze dat niet willen? Ook goed...

14 augustus 2013 om 21:47

@banaantje

Voetbal International is inderdaad om mensen te vermaken maar dan vooral op basis van leedvermaak.
In elke uitzending worden personen geschoffeerd, voor gek gezet, compleet veroordeeld of geminacht zonder dat er weerwoord gegeven kan worden.

Maar waarschijnlijk is dit het soort vermaak wat "jan met de pet " wel aanspreekt met recntelijk dat debielige herhalen van het Toine van Peperstraten filmpje als hoogtepunt.

En dan komen nu middeleeuwse opvattingen erbij die niet thuishoren in een land waar tolerantie en gelijkheid van personen, ongeacht ras, geloof of sexe, hoog in het vaandel geschreven staat.

Dat jij, mijnheer Banaantje, dit een mooi en leuk programma vindt, zegt meer over jezelf dan mijnheer Bekkerz die overigens niet zegt dat het programma van de buis moet maar alleen bepaalde personen.

14 augustus 2013 om 22:36

Dat is het leuk vind, zegt veel over mijzelf? Wat dan bijvoorbeeld? Ga je een beeld vormen van mij, omdat ik een programma mooi vind?

Kijk, ik heb niets tegen homo's en als er homo's rondlopen in de voetballerij, dan is dat zo. Maar tot nu toe heeft zich nog niemand zich daarvoor uitgegeven. Met deze uitspraken helpt dat ook niet, maar het zou allemaal wel overwaaien. Het is, omdat een programma en bepaalde mensen hier wat over zeggen, dit zo opgeblazen wordt...

15 augustus 2013 om 00:29

Niemand heeft ook gezegd dat ze niet moeten voetballen. Enigste wat Gijp zei is dat je ze bijna nooit tegen komt in het voetbal, dus ook niet zo'n enorm drama moet maken van dat "acceptatie van homo's in het voetbal", alsof er duizenden staan te trappelen om uit de kast te komen.

Hahaha, wat is Nederland toch een land vol druktemakers!

Edit: oeps.. ik lees nu dat het Belgisch parlementslid was...
Wat is Belgie toch een land vol druktemakers!!

Zucht, het is gewoon een ongelukkige dan wel zeer ongelukkige keuze van woorden. Daarbij vind ik dat je ook moet meenemen dat dit een man is van een andere tijd. Dat wil niet zeggen dat de woordkeuze goed is, maar als je simpelweg van een andere generatie bent komen dingen er wel is anders uit dan je bedoelt.

Hiernaast vind ik het net zo ernstig om iemand meteen te beschuldigen van homofobie voor een foute keuze van woorden. Het zijn naar mijn mening toch altijd dezelfde mensen die of snel willen scoren in de publieke opinie of snel op hun teentjes zijn getrapt die altijd reageren.

14 augustus 2013 om 20:57

Ja ja, vooral geen verantwoordelijkheid nemen voor datgene wat je zegt in de media.
Ik ben maar een volksjongen dus ik mag er alles uitgooien..

Wedden dat die Boskamp nu alles huilerig gaat ontkennen of afzwakken in de trant van die rot-journalisten hebben mij verkeerd geciteerd...

15 augustus 2013 om 00:31

Misschien hebben ze hem ook wel verkeerd geciteerd? Was je erbij soms dat je kan bevestigen dat dit zijn letterlijke woorden waren?

Als hij het zo bedoelt als het klinkt, namelijk dat hij suggereert dat homo's ongezond zijn, dan is het natuurlijk uit den boze. Maar misschien bedoelde hij het woord 'gezond' niet zo letterlijk? Kijk, de man blinkt niet uit qua verbale gaven (ik denk dat 's mans intellect uberhaupt beperkt is) en dan wil hij nog wel eens onhandig formuleren. Laten we zijn reactie maar ff afwachten.

Ik snap niet waarom iedereen zit te janken, kijk wat Geert Wilders al bijna 6 jaar over ons moslim roept en daar hoor je niemand over want dat is vrijheid van meningsuiting héééé??

Altijd dat gejank over homos. Die mensen hebben gewoon niks met voetbal dus what the (...) is the problem? Er zijn gewoon weinig homo's in de voetballerij. En als Rene dat roept en de hele media stormt erop af dan is er wat goed mis hier in Nederland.

Verder heeft Boskamp ook gewoon gelijk, homoseksualiteit is gewoon ongezond en niet normaal, mensen vergeten dat we het hebben over mensen met een afwijking zoals mensen met het syindroom van down. Een man bij een man is niet zoals het hoort en dat weten we allemaal, maar omdat ze hier en daar gediscrimineerd worden krijgt iedereen medelijden en wordt er een verkeerd beeld geschetst van homo's en homoseksualiteit.

De keiharde feit is dat homo's gewoon heel ongezond leven als ze samen met een man weet ik wat uithalen, dit is niet zoals het in de natuur hoort. Een man en vrouw is het ideale koppel, niet van hetzelfde geslacht. Als het wel zo was waarom kunnen ze zich dan niet voortplanten?

Als ik door deze reactie door andere mensen als homofoob wordt gezien dan heb ik daar geen problemen mee. Het zij zo, dit is mijn mening.

14 augustus 2013 om 21:00

Heb jij niet in de gaten dat je jezelf nu veroordeelt als een achterlijk persoon?
Afwijking, syndroom van Down, ongezond leven als ze weet ik wat uithalen..
Goed dat je uit de kast bent gekomen.

De groeten ermee.

14 augustus 2013 om 23:54

Dat er nog mensen zijn die dit soort onzin geloven, verbazend en triest tegelijk. Je zegt zoveel dingen die feitelijk onjuist zijn, teveel om allemaal te weerleggen. Laat ik het houden op: homofilie is geen ziekte en komt ontzettend vaak voor in de natuur. Dat is bewezen, objectief vastgesteld.

15 augustus 2013 om 00:33

Homofilie is geen ziekte nee, maar wel een afwijking in de hersenen. Verder niks mis mee, alleen mensen moeten niet doen of het heel normaal is, want dat is het niet.

15 augustus 2013 om 11:56

Een afwijking in de hersenen? Waar blijven ze het toch halen... Wie bepaalt dat trouwens, wat de norm is en wat afwijkend is?

15 augustus 2013 om 00:05

Wil je even tegen mij twee katers zeggen dat homoseksueel gedrag onnatuurlijk is? Ze zitten elkaar steeds te naaien op de vensterbank...

Verder heb ik weinig zin om hier op te reageren. Je mist een bepaalde mate van intelligent en logisch redeneren/denken.

Ik snap die onnodige voetbalfocus op homoseksualiteit niet. Kom je uit de kast of doe je dat niet... Of je nu Jessica of Jan neukt interesseert me niet. Laten we het aub gewoon over voetbal hebben en niet over randzaken. Je hoeft homo's niet te mogen, daar heb je de vrije keuze in. Zo werkt vrijheid. Dan moet je iets ook niet vergroten als iemand tegen is.

Iedereen die hier blind op reageert... Boskamp heeft het al ontkend en de redacteur van die krant heeft zich verontschuldigt !

Wat een overdreven gedoe dit hele verhaal. Nederland wil volgens mij graag voorop lopen qua tolerantie, en komt met allerlei belachelijke dingen zoals de naam negerzoenen veranderen in gewoon zoenen.

Gijpie zegt alleen dat er weinig homo's zijn in de voetballerij en daar heeft hij een punt. Er zullen er vast wat in de kast zitten, maar iedereen houdt zich vast aan percentages. Als er 10% homo is,moet in elke selectiever ongeveer 2 zijn. Dit is complete onzin. Net alsof ik een Chinees moet zijn omdat 1 op 5 een Chinees is en mijn ouders, broer en zus dit niet zijn. Homo's hebben gewoon andere interesses dan voetbal en daarom zijn er hier wat minder te vinden. Kijk je naar bijvoorbeeld ballet dan zul je er een hoger percentage dan gemiddeld zeggen, ik noem maar een vrouwelijke sport, of het klopt is een tweede. Gijpie wordt nu neergezet als homohater terwijl hij een instelling heeft dat iedereen moet doen waar hij zin in heeft. Ik vind het een behoorlijk opgeblazen verhaal dit.

Als die paar homo's op zo'n negatieve manier blijven reageren, dan brengen zij heel veel schade toe aan de homo-gemeenschap. Zowel in Nederland als in Belgie.

Moet er nu ook al geconstateerd worden dat een beperkte groep van homo's absoluut geen incasserings vermogen heeft? De uitspraken van Van der Gijp en Boskamp hebben bewerkstelligd dat een kleine groep homo;s ook nog eens op een andere manier uit de kast zijn gekomen, namelijk als zielige en intolerante personen richting de overige Nederlanders. Erg jammer, zeker voor die personen die er alles aan willen doen om discriminatie, van wie dan ook, te bestrijden.
Johan en Rene, wij steunen jullie.

15 augustus 2013 om 18:28

Ben het totaal eens met Dennis. Iedereen weet dat Johan en Rene allebei soms wat ongelukkige uitspraken doen, maar het hart op de juiste plek zitten.

Ik vind het een heel vermakelijk programma en je moet door al die prietpraat kunnen zien dat ze niets serieus bedoelen en gewoon de mensen willen vermaken.

De homo's die zich in roze strings op boten zetten moeten bij hun zelf te rade gaan , dat je zo elke homo in Nederland neer zet als een karikatuur. Een homo is een gezonde man die een keuze in zijn leven gemaakt heeft, zoals iedereen die maakt op allerlei gebieden. Maar als je hier mee te koop gaat lopen dan vraag je om uitspraken. En daar zullen ook een heleboel verkeerd geformuleerde en ongelukkige tussen zitten. Ik ben het wel totaal eens dat dit hele ongelukkige uitspraken waren van zowel Rene als Johan maar we weten hoe ze echt zijn.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren