Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: NEC besluit schikkingsvoorstel Koolwijk alsnog te accepteren

Laatste update:

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Ryan Koolwijk een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden gedaan. De middenvelder van NEC ging zondag zijn boekje te buiten in de streekderby tegen Vitesse en ontving direct rood voor een charge op Tomás Kalas. De bond wil Koolwijk nu drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk.

/

Koolwijk werd zo’n acht minuten voor tijd weggestuurd door Ruud Bossen. Hij was al de derde NEC’er die het veld verliet, nadat Victor Palsson en Rémy Amieux beiden al tweemaal geel zagen. Koolwijks trap van achteren op Kalas bracht NEC nog verder in de problemen en nu moet hij twee duels brommen voor zijn charge. Als Koolwijk het voorstel accepteert, mist hij de thuisduels met FC Utrecht en NAC Breda.

Palsson en Amieux zijn automatisch één wedstrijd geschorst en ontbreken derhalve tegen FC Utrecht. Kevin Conboy moet dat duel eveneens nog uitzitten vanwege een lopende schorsing. NEC verloor zondag voor het eerst sinds 29 september weer een competitieduel.

Update 19 november 14.09 uur - NEC aanvaardt schikking voor Koolwijk niet
De KNVB wilde NEC-middenvelder Ryan Koolwijk voor drie wedstrijden (waarvan een voorwaardelijk) schorsen voor de rode kaart die hij kreeg in het duel met Vitesse. Koolwijk ging hard door op Tomás Kalas en ontving een directe rode kaart van scheidsrechter Ruud Bossen. De club uit Nijmegen accepteert de straf niet, zo laat het weten via de officiële kanalen. “Gezien de opgelegde straf heeft de tuchtcommissie van de KNVB geen enkele rekening gehouden met de invloed van de arbitrage op het verloop van de wedstrijd”, meldt NEC.

Update 21 november 11:36 uur - NEC besluit schikkingsvoorstel Koolwijk alsnog te accepteren
NEC moet Ryan Koolwijk in de aankomende twee competitiewedstrijden missen. De middenvelder kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart in de derby met Vitesse. NEC liet in eerste instantie weten dat het deze schorsing niet wilde accepteren, maar nu heeft de club alsnog besloten om niet in beroep te gaan. Dat meldt de KNVB. Er komt dus geen behandeling bij de tuchtcommissie en Koolwijk mist de thuiswedstrijden tegen FC Utrecht en NAC Breda. Uit bij RKC Waalwijk is hij er weer bij.

Drie duels, waarvan één voorwaardelijk, is...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aderlating voor NEC is toch wel de spelverdeler bij NEC en doet dat altijd prima. Komt net te kort voor de top denk ik maar voor NEC een hele goede voetballer.

Ik vond het meer donkergeel als rood maar Koolwijk liep wel zwaar geïrriteerd rond en met de intentie is die rode kaart ook wel terecht. Had 1 wedstrijd + 1 voorwaardelijk ook wel redelijk gevonden.

Vind ik behoorlijk zwaar gestraft. Het is natuurlijk slechts een voorstel, dus Koolwijk en NEC zullen wel in beroep gaan. Het was inderdaad een rode kaart waard, maar ik vind dit wel een erg zware schorsing.

Zo erg was het nou ook weer niet.. Beter gaat de Knvb nog even naar de actie van van Ginkel kijken.. Die is ook een schorsing waard in mijn ogen!

19 november 2012 om 12:37

Het was uit pure frustratie voor de man gaan en niet voor de bal. Begrijp niet dat zegt "zo erg was het ook weer niet". Het is wat het is, iedereen heeft het kunnen zien. Terecht rood en juiste straf.

19 november 2012 om 12:46

Nou ik vond dat zelf nog wel meevallen.

Je ziet ze wel eens erger, en dan wordt het afgedaan met een gele kaart.
Natuurlijk, er zat wat frustratie in. Daarom is die rode kaart ook zeker terecht. Maar ik vind 3 wedstrijden schorsing gewoon veel, dat mag toch?

19 november 2012 om 13:05

eerlijk gezegd vond ik het ook mee vallen.
je kan hem geven, maar geel was voor mij ook genoeg geweest.
hij glijd niet, geen gestrekt been of wat dan ook.
de tegenstander draait met de bal mee en komt daardoor met zijn rug naar koolwijk toe te staan. dan kom je altijd van achter.
verder zet die idd erg fanatiek zijn voet naar de bal en is het een overtreding.
maar rood vond ik en vind ik naar nogmaals beelden te hebben gezien nog steeds iets wat overdreven.

Maar gegeven is gegeven, daar doe je verder niet zoveel aan.
al moet ik toch even zeggen, die Bossen liep er ook een partij gefrustreerd bij ook. vanaf minuut 1 al liep die te hijgen en stond ze kop op onweer.

zeg niet dat dat er mee te maken heeft, maar een scheids heeft als taak om de rust op het veld te bewaren. als je er zelf als een doorgedraaide idioot rond loopt dan werkt dat niet echt in je voordeel.

Kan met deze straf leven, hij kwam zo ongelofelijk onbeheerst insuizen en had geen intentie de bal te spelen. Die actie van Van Ginkel mag van mij part drie keer zo hard worden bestraft maar weet niet hoe dat weer zit met of de scheids het wel of niet beoordeeld heeft of zoiets. Of ie uberhaupt aan de hand van tv-beelden geschorst kan worden?? Volgens mij kreeg ie der geeneens geel voor.

19 november 2012 om 12:41

v ginkel kan niet gestraft worden door de knvb. De scheids vond het niks in de wedstrijd, en heeft het dus beoordeeld. Dan kan de knvb niks meer doen.

On:
2 wedstrijden prima voor deze charge van achteren. Pure frustratie.

19 november 2012 om 12:45

Ben je vast blij mee hè jongetje. Aanstaande zondag weer een mooi affiche voor Vitesse. Daar moeten ze laten zien of ze daadwerkelijk hun grote mond kunnen waarmaken.

19 november 2012 om 12:47

Wie heeft er een grote mond dan en op basis waarvan zou die grote mond dan niet mogen die gegeven is?

19 november 2012 om 12:53

wat zal jij saggie zijn de komende tijd. de frustratie van gister druipt nog van je af.
de ondertoon die je gebruikt zegt genoeg.

19 november 2012 om 13:08

De enige die steevast een grote mond hebben voorafgaand aan onderlinge duels zijn de supporters van Nec. Altijd wordt er weer hele stoere praat gebezigd over "winnen van die Arneppers of het Georgische vreemdelingenlegioen" in "die glasbak" en "nijmegen leeft, Arnhem beeft." Als het puntje bij het paaltje komt trilt Arnhem inderdaad op zijn grondvesten, maar is Nijmegen doodstil. Er is enkel wat gejammer over provocaties en de scheidsrechter te horen.

19 november 2012 om 13:22

Cancellara,

Welke grote mond en van wie? Vitesse wil bij de eerste 5 eindigen dit jaar en roepen niet dat ze even zullen winnen van Psv. De kans dat het gebeurt is aanwezig maar PSV is toch wel een maat groter en sterker dan Vites.
Snap dat je nog geirriteerd bent over gister, maar je begint nu wartaal uit te slaan.

19 november 2012 om 13:59

"trilt Arnhem inderdaad op zijn grondvesten", behalve die vele lege zitplaatsen dan...

19 november 2012 om 14:02

Cancellara, wederom maak je jezelf belachelijk. Ik snap sowieso niet waarom de supporters van nec zelf niet reageren zoals Platjes; domdomdom! Als je als speler/supporter denkt dat dit soort acties bij het voetbal horen dan snap je het spelletje niet.

Edit: ik had je reactie hieronder nog niet gelezen.

19 november 2012 om 14:55

@nmgnwest

Volgens mij vergeet je dat wij nog steeds elke wedstrijden zeker 5.000 meer toeschouwers hebben dan er bij jullie überhaupt in het stadion passen en dat krijgen jullie vaak niet eens vol.

19 november 2012 om 15:06

Gelukkig was het uitvak wél uitverkocht voor de wedstrijd van het jaar, nmgnwest.

*proest*

19 november 2012 om 15:55

Zullen we het even voorrekenen? Die brandblaar in Nijmegen gaan net 12.500 man in. Nijmegen heeft 165.000 inwoners. Voor zover ik weet bestaat er geen wachtlijst van + 5000 man voor een seizoenkaart. Vitesse ontvangt wekelijks ca 18.000 bezoekers. Inwoneraantal 150.000.
Wie heeft er dus (ook naar verhouding) meer toestroom?
En dan kan je wel trots zijn dat het uitvak vol zit. Dat lukt iedereen wel als je de kaartjes bij de Jan Linders kado krijgt bij een pak maandverband

19 november 2012 om 19:08

heey Cancellara,

Lang niet gesproken.

Niemand bij ons heeft een grote mond. We doen t leuk tot op heden en leven van wedstrijd na wedstrijd.

En idd, een mooi affiche! Een topper noemen ze dat ook..

19 november 2012 om 19:09

correctie, t uitvak was niet eens uitverkocht. 150 kaarten lagen nog op de schappen.

19 november 2012 om 20:26

@ H3rri3, wat dan opvallend is dat jij Jan Linders erbij haalt. Beetje jammer alleen dat jullie tot nu toe de enige club van de Gelderse derby waren die de kaarten ooit gratis hebben weggeven, denk dat jij daar beter maar niks over kan zeggen.
Ten tweede, er reisden 700 uitsupporters mee, i.p.v. de 800 die er mee konden.
Dan kan je wel zeggen dat wij het uitvak niet uitverkocht kregen, maar goed bij jullie gingen er tijdens de play-offs maar 500 man mee. (wel uitverkocht). Dat is alsnog minder dan de 700 van ons, dus niet gaan pronken met je uitverkocht status. En eerlijk gezegd vind ik het niet gek dat het niet uitverkocht was, want dan houden wij ons aan Nec-zijde rustig, moeten ze met bekers urine gooien. Vervolgens gaan joelen als een jongen van 12 vol geraakt is, nee jongens, provoceren hebben jullie totaal niet gedaan. Begin ik maar niet over dat geweldige spandoek van jullie, wat nergens op sloeg, behalve op provoceren. Eindelijk een geschilderd doek in dat stadion, woehoe!

19 november 2012 om 21:15

wij hebben het al gemaakt, we zijn veel beter dan nec. Laten we stoppen met elkaar te bejegenen. wij doen dat nu met ajax, twente psv en feyenoord. ik hoop voor jullie dat er ooit een keer een suiker oom langskomt, dan wordt de derby wellicht weer spannend.

19 november 2012 om 22:52

Winnaars hebben een plan , verliezers een excuus !!!!

20 november 2012 om 09:51

@ Cancellara

Nog steeds gefrustreerd kerel? Ik geloof dat Vitesse al genoeg bewijst en ja we zullen misschien verliezen van Psv so what. Is niks geen grote mond voor nodig maar ik geloof toch echt gezien de stand dat Vitesse zich daadwerkelijk al aan het bewijzen is zo niet dan wel aan het verrassen. Wij kunnen niks aan de kaarten doen die Bossen heeft gegeven daar hebben we niet om gevraagd zelf of zie ik dat verkeerd. Maar tot nu toe 1 wedstrijd verloren en heel misschien een tweede nu is geen schande toch? En nee we hebben geen koopclub en veel geld in de spelers gestoken, ik geloof dat dat nu toch wel een beetje duidelijk is dat Vitesse het enorm goed doet en hopen dat ze dit na de winterstop zonder Bony door kunnen zetten.

20 november 2012 om 11:49

Als ik me goed heb laten informeren door een aantal NEC supporters zijn er wel degelijk bij verschillende zaken gratis uit-kaartjes weggegeven.
Ik heb het helemaal niet gehad over het uitvak, maar over de totale bezoekersaantallen. Daar ging de rekensom ook over. Die ging over de relatieve bezoekersaantallen, en die vallen toch echt uit in het voordeel van Vitese, dus het 'half lege glasbak'-argument gaat niet op en is hypocriet.
Dat er met bekers pis is gegooid is ronduit schandalig, niet goed te praten. Net zo min als dat kinderen van 12 voor hun leven moesten rennen door het Goffertpark vorig jaar. Ik heb overigens nergens beweerd dat er niet geprovoceerd zou zijn, dus dat hoef je me ook niet in de mond te leggen.
En vorige week hing er bij Vit-twe ook een spandoek (twente was nice, but Theo is bakc in paradise)....pfoeee wat een provocatie.
Maar blij om te lezen dat het spandoek jouw zinnen heeft geprikkeld, daar was het ook voor bedoeld.

20 november 2012 om 17:51

H3rri3, laat jij je nog eens informeren door die Nec-supporters dan, en stuur dan een privéberichtje naar mij met welke zaken die kaarten weggaven, dan bespaar ik weer 24 euro. Zeer waarschijnlijk niet waar, aangezien we tegenwoordig een uitkaart nodig hebben. Alles is tegenwoordig zo streng, lijkt me sterk dat ze dan uitkaartjes weggeven. Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Trouwens vraag ik mij echt af waarom 12-jarigen vorig jaar moesten wegrennen? De relschoppers, ook dat is niet goed te praten, zijn nooit bij jullie supporters geweest? Maar goed, laten we er maar over ophouden.
Trouwens een vraag, waarom hebben jullie geen groen zeil voor jullie wand (van het uitvak)? Lijkt mij toch wat praktischer zodat je zulke situaties met bekers urine toch een beetje vermijd. Beetje provoceren mag, maar sommige heethoofden kunnen zich dan weer heel slecht inhouden (van beide kanten).

20 november 2012 om 18:03

Dit is gewoon puur een verzinsel. Kaarten voor Vitesse-uit kunnen niet zomaar worden weggegeven, daar heb je een uitkaart voor nodig.

Misschien dat er kaartjes voor de Vitesse-tribune zijn weggegeven, maar dat kan moeilijk door NEC zijn gedaan in en rondom Nijmegen. Iets met veiligheidsmaatregelen.

19 november 2012 om 12:45

Gezien de positie waar Bossen stond en zijn gebaren naderhand heeft hij het incident opgemerkt en er niks mee gedaan. Indien de Knvb hier wel wat mee wil doen hebben ze vette pech, omdat je alleen kan straffen voor iets wat de scheidsrechter niet heeft gezien

19 november 2012 om 13:10

Zolang ze ook die tackel van achteren door Breuer aanpakken, prima. Wel van 2 kanten blijven kijken he!

Vind het een terechte schorsing, 2 duels is niet al te veel.

Het blijft een behoorlijke rotschop waarbij de intentie om Kalas pijn te doen duidelijk aanwezig was. Dus is 2 duels met gemak te verdedigen.

19 november 2012 om 13:07

Over de intentie valt te twisten, als ik iemand pijn wil doen dan zou ik hem namelijk heel wat anders raken dan met mijn scheenbeen achter tegen zijn been aan. Wel is het sowieso een onbezonnen actie en die dient gewoon bestraft te worden met een schorsing, de straf vind ik dan ook terecht.

wordt nu wel lastig voor NEC met 4 geschorsten, daar ben je als coach niet echt blij mee!

Terecht schorsing van 2 wedstrijden.

Nu mist Nec; Conboy, Amieux, Cmovs, Sno, Palsson en Koolwijk. Het was al een dunne spoeling bij ons in de selectie en die wordt nu nog dunner dus het wordt echt billenknijpen denk ik tegen Utrecht. Hopelijk is Cmovs tegen die tijd beter hersteld van z'n blessure dan is een hoop al opgelost. Op het middenveld kunnen van der Velden, Foor en Roorda spelen en voorin houden we met George, Platje en Ten Voorde vast aan de 'vaste 3'.
Achterin Will - van Eijden - Breuer en linksback waarschijnlijk Disveld? Of Disveld centraal en Breuer tijdelijk naar de linkerflank.

Lang geleden dat NEC zoveel man moest missen vanwege blessures of schorsingen, maar dat weerstaat ons niet. Forza eniesee!

19 november 2012 om 13:12

Waarom deed Rieks niet mee?

19 november 2012 om 13:19

Rieks was geblesseerd. Hopelijk kan hij volgende week wel weer spelen. Want hij voegt toch wel wat creativiteit toe aan het spel van Nec, wat zeker nodig was in de weken dat Foor afwezig was.

Het is voor NEC vooral vervelend dat beide controlerende middenvelders (palsson en Koolwijk) voor dezelfde wedstrijd zijn geschorst. Daar hebben we niet echt goede vervangers voor in de selectie. Dan misschien gewoon maar vol op de aanval spelen met een middenveld met Foor, Van der Velden en Rieks of eventueel Roorda.

Nou, lijkt me een logisch voorstel. Als je het bekijkt kan je namelijk maar een ding concluderen en dat was dat Koolwijk de intentie had om Kalas gewoon neer te schoppen van achter. Dat is een rode kaart, simpel zat en daar zit dan een schorsing aan vast. Gewoon accepteren en je voorbereiden op de komende wedstrijden met het team

19 november 2012 om 12:51

Logisch voorstel inderdaad Rising. Maar als je heel eerlijk bent moet Kalas zich ook niet zo aanstellen, want dat aanstellen was nog erger dan de overtreding van Koolwijk. Wat een aanstellerij, wat een toneelspeler. Bah!

19 november 2012 om 12:57

In eerste instantie lijkt het inderdaad dat hij eigenlijk gewoon zich aanstelt, maar ik weet natuurlijk niet hoeveel pijn hij nou werkelijk had. Maar ik ben het wel met je eens, hoewel je het wat mij betreft een beetje overdreven verwoord.

19 november 2012 om 15:49

Haha, ga maar lekker janken dat jij supporter bent van zo'n nietszeggend clubje. De grijze muis van de Eredivisie.

19 november 2012 om 16:22

Haha hoor hier nou, koning Arthur denkt het wel even te zeggen.
Grijze muis van de Eredivisie zijn en blijven nog steeds de 'jongens' uit Arnhem. Weet me god niet waarom je NEC zou moeten omschrijven als een grijze muis uit de Eredivisie en een nietszeggend clupje hahaha

19 november 2012 om 18:26

Wees maar trots op die Georgische geldclub van je die eigenlijk al jaren failliet had moeten zijn. NEC is tenminste nog een pure voetbalclub die respect oogst, kun je van Vitesse niet zeggen.

19 november 2012 om 19:13

grijze muis wel of niet.

Maar mijn clubje is t alles behalve.
We komen overal in het nieuws, worden Hollywood aan de Rijn genoemd.

Dus als we dan toch een grijs muisje moeten aanwijzen...

on:

Vind de schorsing laag. Ik had wel 4 wedstrijden verwacht. Forse tackel van achter en totaal niet op de bal.
Daarnaast weet je dat hij het uit pure frustratie deed.

4 wedstrijden was op zijn plaats geweest..

19 november 2012 om 21:17

en binnen 5 jaar de meest respect volle club is van de jupiler leage, zonder poen is er helaas geen toekomst

20 november 2012 om 12:04

Cancellara, je begrijpt het begrip grijze muis niet helemaal denk ik. Hoe je het ook wendt of keert; Vitesse is alles behalve een grijze muis.

Bovendien is nec die club die door de mensen hier in het zuiden altijd wordt verward met De Graafschap.

20 november 2012 om 17:54

Dan ga jij vast met heel veel mensen om die veel verstand van voetbal hebben, want NEC met de Graafschap vergelijken is Agovv vergelijken met Vitesse. Met alle respect voor Agovv & de Graafschap, maar qua alles verschillen ze (tenue's, stad etc.)

20 november 2012 om 18:09

Je moet ook met voetballiefhebbers praten, niet met korfballers of weet ik wat

Zoals hierboven al is aangegeven, dan is er iets goed mis met die mensen, want NEC en De Graafschap zijn totaal verschillend. NEC is veel groter, beter. Grotere stad, andere kleuren, andere voetbalstijl. Heel knap(dom) dat je die met mekaar kan vergelijken. Net zoals Vitesse veel groter en veel beter is als een Agovv en totaal niet te vergelijken is.

No offence, maar die mensen hebben er echt weinig verstand van voetbal dan.

Die trap van van Ginkel mag ook wel bestraft worden hoor. Smerige overtreding.

19 november 2012 om 19:14

haha. begrijp je opmerking. Angst voor aankomende zondag..

Ik kan je gerust stellen. Wij winnen niet in Eindhoven hoor. Met of zonder v Ginkel is Psv een maatje te groot.

Wat een achterlijke regeling eigenlijk als je het sec bekijkt. Ok die drol met fluit heeft er niets mee gedaan, maar als knvb zijnde heb je beeldbewijs en zie je toch dat het een insmerige overtreding is wat ie maakt. Heel jammer dat ie niet meer geschorst kan worden, heeft dit ook helemaal niet nodig die gozer.

19 november 2012 om 13:22

De regelgeving is al jaren zo krom als een hoepel. Een scheidsrechter kan gewoon een fout maken. Bij alle wedstrijden zijn camera's aanwezig en zou je achteraf op basis van videobeelden alsnog kunnen straffen als de scheids fout zat. Maar met de huidige regels mag dat alleen als de scheids niets gezien heeft.

19 november 2012 om 17:12

Daar heb je gelijk in... Werkt uiteraard wel 2 kanten op dan... Krijgt Breuer ook nog een rode kaart... In dit geval zullen we die 2 overtredingen maar tegen elkaar wegstrepen..
(ginkel/breuer)

Zwaar overdreven dit, had die jongen 1 wedstrijd gegeven. Hij kwam in met de intentie om de speler te raken maar de overtreding zelf was alles behalve smerig. Rood kan ik begrijpen maar 3 wedstrijden schorsing?

De enige terechte rode kaart van de wedstrijd. Overtreding uit pure frusttratie. Beetje dom om zo in te komen. De straf vind ik een beetje hoog, 1 wedstrijd schorsing plus 1 voorwaardelijk was genoeg geweest. Koolwijk is een sportieve speler die weinig kaarten pakt. Vond jammer dat de wedstrijd zo beinvloed werd door de arbitrage, was een lekkere pot voetbal tot aan die discutabele rode kaart voor Palsson.

Het verschil in kwaliteit nekte nec gewoon. Ze waren continu een stapje te laat en liepen achter de feiten aan. Ze probeerden dat te compenseren met extra inzet en dit resulteerde een aantal keer in terecht geel, waarvan de 2e van Palson discutabel was. Maar die actie van Koolwijk was gewoon zonder ook maar enige intentie de bal te raken van achter in komen en met 3 wedstrijden krijgt hij dan ook een passende straf.

19 november 2012 om 13:21

Dat je overal een stapje te laat bent is vrij logisch als je met 10 man speelt, daarvoor voetbalde NEC gewoon goed mee en ging het gelijk op.
Die rode kaart van Koolwijk sloeg in mijn ogen nergens, het was een harde tackle, maar het is wel Kalas zelf die op het allerlaatste moment een lichaamsdraai maakt waardoor Koolwijk hem ineens van achter raakt. Intentie om de bal te spelen was er, op een harde, maar faire manier als je het mij vraagt..

19 november 2012 om 15:15

Nu niet doen alsof Vitesse beter was tot die eerste rode kaart Arenacum. Ik wil best toegeven dat Vitesse meer kwaliteit in de selectie heeft, maar met uitzondering van het eerste doelpunt van Bony is dat in de eerste helft er niet uitgekomen. Sterker nog, NEC had de betere kansen (met minder balbezit inderdaad). Dat de wedstrijd zo is geworden dat NEC overal te lat kwam, kwam inderdaad door die eerste rode kaart.

19 november 2012 om 15:42

Dus jij wil zeggen, dat de 2e doelpunt niet was gevallen als NEC nog met 11 spelers had gestaan. Ik denk het niet, want het was net in de 2e helf van de wedstrijd..

19 november 2012 om 16:53

Doet dat ertoe? Ze stonden met een man minder of dat nu net of al lang was. Overigens heb ik geen glazen bol. Wat ik wil zeggen is dat NEC met 11 tegen 11 gelijkwaardig was aan Vitesse.

19 november 2012 om 17:29

Ze leken door de blunder van Piet voor een paar minuten gelijkwaardig. Daarna pakte Piet met een geweldige safe nog een van richting veranderd schot maar Vitesse was ook met 11 tegen 11 de bovenliggende partij. Die gele kaarten kreeg nec ook omdat ze op kwaliteit werden afgetroefd waardoor ze telkens te laat kwamen en een overtreding moesten begaan om de aanval van Vitesse af te stoppen.

Helaas werd het in de 2e helft niet goed uitgespeeld door Vitesse want het had met gemak een monsterscore kunnen worden.

19 november 2012 om 22:19

Ik weet niet door welke bril jullie kijken, maar die van arenacum is zeker zwart, met een vertraging erin.
Want wat loop jij te melken dat die kaarten kwamen omdat NEC telkens te last was? Wees eens realistisch en geef gewoon toe dat veel kaarten onterecht waren, enkel die rode van Koolwijk is een terechte, we spelen in een derby met mannenvoetbal, dan is er gewoon meer strijd, zoiets moet Bossen ook aanvoelen
Ik heb niets met beide clubs, maar tot aan de rode kaart was Vitesse het meest in balbezit, maar is NEC toch echt het gevaarlijkst geweest, tja na die rode kaart is het geen wedstrijd meer natuurlijk.
Had weleens willen zien of Vitesse gewonnen had als Bossen gewoon normaal had gefloten,

Volgens mij is 1 wedstrijd schorsing wel voldoende. Nec is al voldoende gestraft door die tweede gele kaart in de eerste helft. De aanklager mag dit van mij wel meenemen in de overweging. Vitesse moet van Ginkel zelf waarschuwen, dit soort acties kan rood opleveren en was op die plek ook niet eens nodig. Volgende keer krijgt hij hem wel en dan mis je PSV ed.

19 november 2012 om 13:17

Goede sportieve reactie van je Nemert!
Gisteren weer veel fans van vitesse die de overtreding van v.ginkel totaal geen rode kaart vonden. De rode kaart had gewoon gegeven kunnen worden.

Een schorsing van Koolwijk van 2 wedstrijden moeten we maar accepteren. Hopelijk is Breuer wel weer fit. Smovc is gebleseerd en Conboy geschorst. We misten gisteren al bijna de hele achterhoede en een paar middenvelders. Maar met die schorsingen erbij wordt het zaterdag nog moeilijker om een goed elftal op de been te krijgen. Het zit tegen met al die blessures en schorsingen. Maargoed, het is niet anders!

20 november 2012 om 18:05

Goede kans voor Pastoor om Daan Disveld erin te zetten. Sowieso ook Marcel Stutter, aangezien ik die in de tweede helft als een van de enige sterk vond spelen in de Gelredome, vooral qua vechtlust en wil. Zo'n speler hebben we nodig, en hopelijk nemen spelers zoals Platje en soms ook Koolwijk dit voorbeeld over, die soms niet vooruit te branden zijn. Ben trouwens ook benieuwd naar De Looijer, ook een goed talentje. Maar we zullen zien wat Pastoor uit zijn hoed tovert.

20 november 2012 om 18:11

Pastoor moet bijna wel met Disveld beginnen. Veel andere opties heeft ie niet. Dan zal Breuer of Will wel de linksachter worden. Gelukkig speelt Utrecht zonder klassieke buitenspelers.

Denk dat dit m wordt. Met Koolwijk erbij natuurlijk.

Bij nader inzien zou Van Der Velden zomaar op de plek van Roorda kunnen staan.

Babos
Disveld
Van Eijden
Breuer
Will
Roorda
Koolwijk
Foor
George
Ten Voorde
Rieks

Komt Van Ginkel goed mee weg, sowieso was Bossen een aanfluiting die wedstrijd.

20 november 2012 om 10:06

En dan die van Breuer maar wegstrepen? Laten we zeggen dat dat een mazzeltje voor beide kanten was.

Ik vind als de aanklager hier drie wedstrijden voor geeft mag hij voor die charge van v Ginkel wel zes wedstrijden geven ongeacht of meneer bossen het heeft beoordeelt of niet.
Vind het een belachelijke regel als de scheids heeft beoordeelt kan de aanklager niks meer
Ook een scheids beoordeelt weleens slecht dit zien we tenslotte elk weekend

Meteen accepteren. Was een smerige en harde overtreding. Ik had zelf een wedstrijd of 5 verwacht. Wel een flinke aderlating voor Nec. Het is toch een enorm belangrijke schakel voor ze.

Koolwijk is geen gemene speler maar liet zich gister gewoon gaan uit frustratie. Dom en amateuristisch bij een 3-1 stand en al verloren wedstrijd. 2 wedstrijdjes waarvan 1 voorwaardelijk was genoeg geweest.

Waarom vergeet iedereen nou die overtreding die op Reis werd gemaakt? Werd volgens mij zelfs in Studio Voetbal nog laten zien. Dan is dat namelijk ook een donkerrode kaart als je die Van Ginkel wil bestraffen en daar gebeurde ook niets mee. Vind het allemaal wel apart dat in een thread over Koolwijk jullie over Van Ginkel beginnen maar een ander moment wel weer buiten beschouwing laten.

19 november 2012 om 13:17

De overtreding van van Ginkel was een smerige overtreding die bij reis gebeurde in een duel en was niet zo veel aan de hand vond ik.

19 november 2012 om 13:23

Kreeg gewoon een schop van achter terwijl de bal niet in de buurt was, nee dat mag tegenwoordig wel. Misschien moet je eens wat beter gaan kijken

19 november 2012 om 13:33

Ooo maar ik kijk heel goed hoor en ik zie vaker van die overtredingjes waar ook niet voor gefloten worden het lijkt gewoon erger dan het is. Omdat de reactie vaak wordt overdreven door de spitsen

19 november 2012 om 13:43

Van achteren is gewoon rood, omdat die overtredingen het smerigst en gevaarlijkst zijn. Dat zijn de regeltjes..

Die overtreding van Breuer was helemaal niet goed te zien gisteren bij Studio Voetbal! Reis ging liggen, maar waar precies werd hij geraakt? Gisteren niet te zien. Alleen van grote afstand. Bovendien was die overtreding van v.ginkel in de 1e helft. Geen rood Palsson en wel rood v. Ginkel had het voor NEC een heel stuk makkelijker gemaakt om te winnen.

19 november 2012 om 13:24

Was wel redelijk duidelijk te zien dat hij rond zijn achillespees werd geraakt

19 november 2012 om 13:52

Hahahahahaha zijn achillespees was niet eens te zien. Sterker nog, je zag alleen de voorkant van Reis. Knap dat je door Reis heen kunt kijken. Dat jij zegt dat de overtreding redelijk duidelijk was en rond zijn....zegt al genoeg, want he was niet te zien zoals bij v.ginkel bijvoorbeeld. Dat was pas mooi close in beeld gebracht.

19 november 2012 om 13:30

Misschien met je dan die gekleurde bril afzetten als je tv kijk
Je ziet toch dat hij geraakt wordt, tenminste de rest van Nederland wel..

19 november 2012 om 14:03

Een stuk makkelijker om te winnen? Met 11 tegen 11 had NEC uiteindelijk nog geen kans gemaakt.

19 november 2012 om 15:36

Volgens mij maakte Vitesse de 2-1 pas tegen 10 man, dus NEC had wel degelijk kans.

19 november 2012 om 17:41

Uit een corner, daar merk je idd het verschil het meest

11 tegen 11 had NEC de wedstrijd gewoon gewonnen. NEC hield zich knap staande op de aanvallen van Vitesse. Maar tot de rode kaart was NEC zeker niet de mindere gezien het aantal schoten op goal.

Jammer dat Bossen de wedstrijd weer heeft beslist in het voordeel van Vitesse. Dit was ook al te zien hoe snel hij affloot als er had kunnen worden doorgespeeld.

19 november 2012 om 13:37

Vitesse zette even aan na de 0-1 en dat leverde binnen 10 minuten twee 100 kansen op waarvan er 1 werd verzilverd. Inderdaad knap, zeker als je steeds overtredingen moet maken omdat je het niet kan bijbenen. Maar ook ik had het graag 11 tegen 11 gezien , vooral zodat dan wellicht op de betrokkenen (lees spelers) wordt afgegeven ipv dat ouwe wijzen ksmoesjes over de scheids.

@ Pietertje, je slaat weer door jochie

19 november 2012 om 15:19

Platje kreeg ook een enorme kans die hij niet controleerde en een na dat van richting veranderde schot, waarbij hij ten Voorde niet zag staan. Platje laat weer zien het niveau totaal niet aan te kunnen want met een rustige spits had het in de eerste helft 1-3 voor NEC gestaan.

19 november 2012 om 15:39

Dat ben ik met je eens. Viel mij sowieso al op hoe zwak Platje is in de passing, aannames en overzicht bewaren. Een beetje onze Reis zeg maar

Bij Studio Voetbal werd niet voor niets gelachen om de eerste goal, hij kreeg ‘m maar met moeite erin. En die goal had eigenlijk ook niet mogen vallen. En die andere ballen waren ook geen zekere goals, kom op zeg alsof die vrij voor de keeper stonden haha lachwekkend, zo ken ik er ook nog wel een paar.

19 november 2012 om 13:37

Het had zelfs 11 man van NEC tegen 10 van vitesse moeten zijn. Maargoed Pablo we hebben verloren, klaar! We staan nog 7e en wellicht dat er in de winterstop nog een spits bijkomt die 10 doelpunten kan maken in de 2e seizoenshelft. Dan maken we een goede kans op playoffs en is ons seizoen geslaagd! Nu is onze zorg hoe we de wedstrijd van zaterdag doorkomen met al die blessures en schorsingen.

20 november 2012 om 10:18

Dat Van Ginkel geen rood kreeg zit je wel heel erg dwars of niet Pietertje? Sla eens niet zo door met je Calimero gedrag. Jullie hebben niet gewonnen door de scheids. Uithuilen en doorgaan noemen ze dat. Ben je Breuer vergeten op Reis? Je hebt geluk dat Bossen die niet beoordeeld heeft met rood anders hadden jullie met een man minder gestaan nog en was de wedsrtrijd waarschijnlijk gestaakt. Je moet vooral eens leren objectief te kijken en niet zo af te reageren zodat je normaal kunt reageren. Dit flik je nu elke keer op alles wat over Vitesse geschreven word. Ik begin je een beetje een zielig mannetje te vinden die haat belangrijker vind dan een wedstrijd. Go on living kereltje.

NEC is gewoon een slechte verliezer.

19 november 2012 om 15:55

Tuurlijk, als er op deze manier verloren word wel...

19 november 2012 om 19:19

gelijk heb je. Deden ze in de play offs ook al.

Het ligt nooit aan hunnie zelf. Altijd is er wel iemand de schuldige.

Die 2e gele kaart bij de eerste rode kaart was een beetje overbodig. Maar als je de wedstrijd heb gezien kon je ook zien dat hij alweer 2 waarschuwingen had na zijn eerste gele kaart.
Dus gewoon een optel som. Slim zijn heet dat, zoals Platje het zelf ook aangaf.

20 november 2012 om 17:38

Dit zeggende wil ik je wel eens wijzen op de reacties van de Vitessenaren, en dan vooral huilie huilie Van Den Brom, na de eerste wedstrijd in Nijmegen. Dat was nog wel wat erger.

Daarbij vind ik het weinig uitmaken of Palsson wel of niet al een waarschuwing had, hij doet niks fout, net zoals Ibarra niks fout doet. Gewoon een ongelukkige botsing, totaal belachelijk dat je daar een gele kaart voor krijgt. Nog belachelijker dat je daar je 2e gele kaart voor krijgt.

Ik ben meer benieuwd hoeveel wedstrijden schorsing meneertje Bossen krijgt....

19 november 2012 om 14:22

Afgaande op de wedstrijd was misschien één van de kaarten, naar mijn mening de tweede van Palsson, té zwaar bestraft. Ik zie niet in waarom Bossen zou moeten boeten voor de dommigheid van een NEC dat kwaliteitsverschil trachtte te overwinnen met een overdaad aan agressie.

19 november 2012 om 16:02

Bossen bewijst met deze kaarten gewoon dat hij totaal geen wedstrijd kan aanvoelen, ik vond dat Kalas 2x wel erg makkelijk naar de grond ging. Hij naaide Koolwijk en Amieux gewoon kaarten aan, tuurlijk moeten Ryan en Remy hun koppen erbij houden en concentreren daar is geen excuus voor. Bossen mag van mij een paar wedstrijden terug worden gezet. De scheidsrechters van Nederland maken al weken fout op fout, ik vind dat de Knvb hier wel eens iets aan mag doen ipv de clubs te benadelen. Elk voetbalweekend word er wel weer minstens 1 fatale fout gemaakt die de wedstrijd omgooit. Nu wil ik niet zeggen dat NEC de bovenliggende partij was. Bossen,blom en Liesveld zijn aanfluitingen, niet normaal dat dit hun beroep is...

19 november 2012 om 16:26

Dat het niveau van de scheidsrechters niet om over naar huis te schrijven is, onderschrijf ik. Maar ik heb het idee dat de heksenjacht op Bossen van Nijmeegse zijde, toch vooral een gevolg is van frustratie over de uitslag.

Strikt genomen heeft Bossen geen enkele fout gemaakt. Ibarra lag op volle snelheid terwijl Vitesse omschakelde en gevaarlijk kon worden. Palsson ving hem op en dat is iets waar je geel voor kan geven, maar zeker niet hoeft te geven. Zeker als je in ogenschouw neemt dat het zijn tweede is, dan getuigt het inderdaad van weinig wedstrijdgevoel bij de scheidsrechter. Maar een fout is het niet.

De overige kaarten waren terecht. Natuurlijk laat Kalas zich makkelijk vallen, maar doet er niets aan af dat Amieux wel vasthield. Sterker nog: blijft Kalas staan, dan profiteert Amieux van zijn overtreding en kan hij Kalas waarschijnlijk nog bijhalen en verijdelt hij zo een doorbraak van Vitesse. Want het is onwaarschijnlijk dat Bossen gefloten had als Kalas was blijven staan.

20 november 2012 om 10:25

@fabregas6nec

Denk aan Zeefuik vorig jaar met de play offs. Volgens jou was het kaarten aannaaien van Kalas? Zeefuik deed het vorig jaar precies hetzelfde en toen was hij een held. Bekijk het eens van 2 kanten. Deze dingen gebeuren in een derby en dat gebeurd nog steeds aan 2 kanten. En dan durf ik nog te zeggen dat Kalas meer geraakt werd dan Zeefuik(zweefduik weet je nog).

De aanklager betaald voetbal van de Knvb heeft in Februari nog meer werk door Nec, want die spelers laten zich te veel gek maken door hun aanhang, nu hebben er 3 een rode kaart gekregen, in Februari zullen het er wel 4 zijn, maar ach, kunnen ze de scheids weer de schuld geven !!!!!!!

19 november 2012 om 14:26

Hoezo de spelers laten zich gek maken door hun aanhang? De enige die zich gek liet maken was Koolwijk, maar dat had helemaal niets met de aanhang te maken maar puur met frustratie die voornamelijk was veroorzaakt door het optreden van de scheidsrechter.

Een aantal vitesse supporters doet net alsof NEC gisteren als een stelletje dolle stieren over het veld rende, terwijl het gewoon voor een derby een redelijk sportieve wedstrijd was.

19 november 2012 om 14:36

@ Nec77,

Journalisten en andere mensen die een mening over voetbal hebben waren het er juist over eens dat het totaal geen harde wedstrijd was. Dus ja het is weer onzin wat wordt verkondigd door een paar vitesse fans hier. Laat ze toch joh, ze zijn kampioen excuses verzinnen.

19 november 2012 om 14:31

@ Wilmpie, Bijna geen enkele NEC fan heeft het gehad over 3 geblesseerde verdedigers en een paar geblesseerde middenvelders die altijd in de basis staan! Jullie bij vitesse hebben het maanden later nog over de paar spelers die jullie vorig jaar misten.
Dan heb ik het nog niet eens over excuses die jullie verzinnen over al die lege plaatsen in het stadion (waar iedereen op tv het telkens over heeft), sfeerloos stadion etc etc.
Jullie in Arnhem zijn kampioen excuses verzinnen en anderen de schuld geven.

19 november 2012 om 15:08

En dat zegt de persoon die vanaf gistermiddag onafgebroken aan het excuus-truusen is om iedereen de schuld te geven van deze nederlaag behalve zijn eigen cluppie. Wat een lachertje :/

Die Pallsson was voor zijn 2e geel al 2x gewaarschuwd, blokkeert daarna de loop van speler zonder bal en op volle snelheid door ertegenaan te lopen. Ja, kijk die beelden nog maar eens goed na!! Dan ben je gewoon oerdom en benadeel je alleen jezelf en vooral je ploeg. Waarom denk dat Platje zo tekeer ging tegen hem?

jammer dat je zo’n slechte verliezer bent…

19 november 2012 om 15:23

@ Haunted, Whahahahahaha het scheelt dat je veruit in de minderheid bent!! Je wordt ongeloofwaardiger als ongeloofwaardiger!wat een mannentje ben je toch he....heb medelijden met je....

19 november 2012 om 16:13

Haunted, hoe is het mogelijk dat jouw reacties keer op keer van een dusdanig laag niveau zijn? Kun jij niet eens één keer een beetje objectief zijn en toegeven dat die 2e geel van Palsson hélemaal nergens op sloeg. En dat vinden niet alleen de Nec-supporters dat vindt heel Nederland!

Kijk alleen maar naar de beoordeling voor het optreden van Bossen op de website van de VI. Hij krijgt precies een 2(!) voor zijn optreden... Dat op zichzelf zegt al genoeg maar in combinatie met de observatie van derden kan men niet anders concluderen dat die gele kaart(en), misschien wel beide, alhoewel ik dan ook mijn gekleurde bril eventjes opzet, voor Palsson gefundeerd zijn op een buitengewoon labiele beredenering!

19 november 2012 om 17:06

Ik snap sowieso niet waarom je nog op pieter jan ingaat heb die loopt alleen maar doelloos te provoceren. En het leuke is dat jij eigenlijk elke keer het zelfde aan het doen bent.

Hoe kom je erbij dat dit een gele kaart is kom op man. Wat moet ie die dan zowel hij als zijn tegenstander kon deze botsing er niks aan kon doen. Had die de grond in moeten duiken of wat zeg het me dan wat die hier anders had kunnen doen. Jij snapt het schijnbaar niet want als je dit geel vind. En waarom platje tekeer ging kon ik eigenlijk wel waarderen. Een keer niet tegen de scheidsrechter lopen zeiken maar je eigen speler. Ook al was het onterecht

19 november 2012 om 17:49

Beste Nijmeguhe (wat ??) Sorry, maar ik onderbouw mijn oordeel tenminste en kom niet aanzetten met een beoordeling van en ander, over laag niveau gesproken.. Dat ik het anders zie wil niet zeggen dat het niet juist is, tevens zijn er meer die dat vinden en niet alleen samenvatting kijkend NL!

Bossen maakt een beslissing op het moment en als hij vind dat Palsson geen intentie de bal te spelen (die was al weg) maar wel om de speler de weg af te snijden, is dat geen vreemde constatering. Ik vind het ook zwaar. Maar als je de wedstrijd had gekeken, weet je ook dat meneer Palsson al een paar waarschuwingen op zak heeft. Daar hoor ik jullie niet over, te moelijk om meer dan 1 moment te beoordelen en naar het geheel van zijn optreden te kijken.?die jongen is gewoon te traag en niet snugger genoeg voor zo'n wedstrijd of wellicht wel dit niveau...

Lees eerst en reageer inhoudelijk....!!

@sjaak026, gewoon lekker die kinderlijke frustratie van 28 jarige. Kansloos maar aandoenelijk
@pietertje, omdat niemand het meer heeft waar het uiteindelijk om ging, voor jou dan: 4-1

19 november 2012 om 19:54

Ibarra sprong van twee meter afstand de lucht in om tegen Pallsson aan te komen, als er een kaart gegeven had moeten worden had deze voor Ibarra moeten zijn geweest voor een schwalbe.

19 november 2012 om 19:58

Beste Haunted,
Beoordeling van een ander is net zo inhoudelijk als op een reactie ingaan. Iets wat ik allebei in mijn reactie heb ingevoegd! Dus zeggen dat ik niet inhoudelijk reageer slaat als een tang op een varken. Zelfde als afgeven op een naam die ik jaren terug gekozen heb.

Jij mag een andere mening hebben, ik mag een kritische blik hebben op de inhoud van jouw reactie. Dat Bossen een beslissing neemt dat is alleen maar toe te juichen maar een ronduit beroerde beslissing mag bekritiseerd worden!

Palsson heeft iets lomps in zijn spel zitten maar feit is dat Bossen die eerste kaart kan geven omdat het zijn tweede gevaarlijke moment is alhoewel hij wel de bal speelt. Dat hij wild in komt vliegen en dat Bossen dat als geel interpreteert kan ik mee leven. De tweede geel daarentegen was Palsson derde overtreding, maar absoluut niet genoeg voor geel. Ik heb daarvoor kenners als Mario vande Ende en Dick Jol als bron en een onafhankelijk medium als de VI (die zoals reeds in mijn vorige reactie genoemd Bossen een 2(!), een 2 dus, heeft gegeven) aan mijn kant staan.

Daar mag jij kritiek op hebben, maar ik heb in het hoger onderwijs altijd geleerd dat wanneer meerdere autoriteiten dezelfde observatie maken deze theorie vooralsnog aangenomen mag worden en dat lijkt mij in deze zaak ook niet meer dan terecht.

Afgeven op Palsson als traag en niet snugger genoeg voor dit niveau is onzin. Palsson had van Ginkel redelijk in de zak de eerste helft. Dat een speler (ik weet niet meer wie) van vitesse dan op hem botst terwijl de bal nog in het spel is en voordeel gewoon gegeven kan worden is absoluut geen geel waardig. Het is buitengewoon discutabel te noemen, zelfs onterecht.

En alsjeblieft, haal die zwaktebodes als eerst lezen en reageer inhoudelijk uit je reacties. Dat voegt niets toe en maakt je zwak in je argument aangezien je dan al aangeeft dat je voorgaande argumentatie niet sterk genoeg was.
Een cursusje presenteren en debatteren zal dit soort statements in de toekomst uit je reacties halen. Overigens ben je hierin niet de enige op dit forum helaas.

Als laatste: In februari pakken we jullie terug, op een manier die jullie niet kunnen voorstellen! Bekers met urine over een gezin gooien in het uitvak is het laagste wat ik ooit heb meegemaakt. Ik heb ooit een keer een bout tegen mijn kop aangehad nij willem Ii-uit en daar kan ik meer mee leven dan met
dit wanstaltelijke gedrag van de vitesse aanhang op de Noord tribune.
En ja dat bekrachtigt dat leuke spandoekje over 'odws' jaloezie echt...

20 november 2012 om 10:34

Dus met andere woorden je krijgt liever stront over je heen van Willem II Dan pies van Vitesse? Vreemd geval ben je dan

19 november 2012 om 17:21

@ nec77 De spelers van nec mogen blij zijn dan ze zo de wedstrijd hebben verloren, want als ze toch zo de wedstrijd hadden verloren met 11 tegen 11 dan hadden de supporters van nec de spelersbus al opgewacht op de waalbrug, want er zijn maar 2 wedstrijden per jaar die echt belangrijk zijn voor nec en dat is uit en thuis winnen van je grote broer Vitesse de rest mogen ze verliezen.

@pieter jan Volgens mij was jij een zaterdag al een excuus aan het zoeken toen het bericht naar buiten kwam dat nec spelers kwijt raakte voor de derby.

En over het stadion vol krijgen kan ik je het volgende zeggen, voorlopig zitten er geen successupporters, om de 2 weken zitten er tussen de 17 en 18000 man, en dat zonder nog 1 prijs gewonnen te hebben, maar als er 1 prijs richting Arnhem kom dan staat ik er niet gek van te kijken dat je een volle bak heb, maar hoeveel supporters kunnen er bij jullie in dan???? 12500 en zelfs jullie krijgen die badkuip nog niet gevuld, maar dat weet jij zelf ook wel !!!!!!

19 november 2012 om 17:59

Het uitvak was geeneens uitverkocht...

Overdreven van de Knvb. Een wedstrijd is genoeg voor zo'n overtreding.
Van Ginkel mag daarentegen twee wedstrijden krijgen.

19 november 2012 om 14:24

Een doodschop van achteren zonder enige intentie om de bal te spelen is in jouw ogen maar één wedstrijd waard? Ik ben benieuwd wiens nek Van Ginkel gebroken heeft om een zwaardere schorsing te verdienen.

19 november 2012 om 14:29

Een doodschop? Het moet niet gekker worden. Als jij iemand een doodschop geeft raak jij die persoon dan ook met je scheenbeen zonder dat je been gestrekt is?

Het was een overtreding van achteren doordat Kalas zich net op het laatst omdraaide. En omdat Koolwijk te hard in kwam kun je daar rood voor geven. Maar een doodschop slaat helemaal nergens op. Sterker nog, met de overtreding van Van Ginkel was het risico om een blessure te veroorzaken vele malen groter.

19 november 2012 om 15:08

Koolwijk komt in op een manier waarop hij nooit de bal kan raken, tenzij hij zijn kniegewricht in de omgekeerde richting kan dubblevouwen. Vervolgens haalt hij vol door op een hoogte van 30 cm, terwijl de bal nooit van de grond geweest is. Nochtans doe jij bijna voorkomen alsof Kalas tegen Koolwijk aanliep.

De verklaring waarom ze de schorsing niet accepteren slaat nergens op. In de topsport moet je gewoon verstandig zijn. Dat daarvoor beslissingen zijn gemaakt waar jij het niet mee eens bent, betekent niet dat een schop van achteren opeens gedoogd moet worden. Het was gewoon een trap van achteren, zonder dat hij bij de bal kon. Terecht 2 wedstrijden schorsing.

19 november 2012 om 14:31

Ik denk ook niet dat NEC verwacht dat ze een vermindering van de schorsing krijgen met dit hoger beroep. Volgens mij doet NEC dit puur om een statement te maken over het optreden van de scheidsrechter gisteren.

19 november 2012 om 14:36

En terecht. Als de scheids een foute beslissing maakt die dermate invloed heeft op de wedstrijd dan vind ik dat niet meer dan gepast.

Dat Bossen nog blijft ontkennen maakt het alleen maar een grotere klootzak, dat NEC daartegen wilt handelen is logisch.

19 november 2012 om 16:57

Waar slaat dit nou weer op dan. Piet maakt toch ook een schandalige fout is het dan ook een klootzak omdat die het niet toe geeft. En bij de goal van Havenaar zag Babos er ook niet echt helemaal lekker uit. Is dat dan ook een klootzak. Kom op zeg laten we wel gewoon even normaal doen. Natuurlijk maakt ie schandalige fouten maar dat doen keepers en spelers toch ook. Hij doet het echt niet expres en natuurlijk begrijp ik wel dat die hier de wedstrijd gewoon verpest voor de Nec fans. Nja ik ben dan voor Vitesse en met die rode kaart heeft die voor mij ook gewoon de wedstrijd verpest vast niet zo erg als voor Nec. Maar zat eigenlijk voor eerst sinds lange tijd weer naar een echte leuke Vitesse-nec te kijken. Maar hij zal het vast niet bewust doen en Nec moet hier ook gewoon helemaal geen statement over maken tis gewoon triest

Drie wedstrijden en één voorwaardelijk vind ik ook te veel. Het was een rode kaart maar dat was het dan ook gewoon. Vind het nergens voor nodig om hem extra wedstrijden te geven. Zo dramatisch vond ik het ook weer niet. Het was gewoon een hele domme overtreding, maar ging niet met gestrekt been in ofzo.

19 november 2012 om 14:33

ff goed lezen het is 3 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk

19 november 2012 om 14:33

Je moet iets beter lezen, het is drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Dus niet drie wedstrijden en een wedstrijd voorwaardelijk. Ik vind het een prima straf. Het was een buitensporige overtreding die niets met voetballen te maken had.

19 november 2012 om 14:33

Het was drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Dat betekent dat hij nu twee duels niet mee mag doen en die derde gewoon geschrapt wordt indien hij binnen zijn proefperiode niet nog eens een schorsing krijgt.

19 november 2012 om 14:44

Ja dat bedoel ik ook ik verwoorde het verkeerd. Excuses. Die extra straf is wat mij betreft helemaal niet nodig.

Heel goed Nec! Hoop dat schoolmeester Bossen komend weekend tijd heeft om de hond uit laten. En als we dan toch zo consequent zijn doe de heer van Ginkel dan ook maar 3 wedstijden.

19 november 2012 om 14:37

haha hoezo,
de eerste rode kaart was onterecht, de andere 2 waren terecht, Koolwijk maakt gewoon een tackle van achter zonder intentie de bal te raken, duidelijke rode kaart dus

Hahaha, je gaat toch niet menen dat NEC nou zo stom bezig is dat ze dit niet willen accepteren? Ze doen net alsof het de schuld van de scheidsrechter is dat Koolwijk zichzelf verloor en hij gewoon Kalas in twee wilde schoppen zonder enige intentie wat met die bal te doen. Het is altijd de verantwoordelijkheid van de speler en club hoe een speler reageert op een, in hun ogen, onterechte beslissing of wat dan ook. Het gaat om de overtreding die gemaakt is, niet om de wedstrijd die er gespeeld wordt. het is irrelevant wat de stand is, wat de scheidsrechter heeft beslist en hoe de rest van de wedstrijd is verlopen. Het enige relevante is wat Koolwijk doet op het moment en dat daar frustratie bijzit van eerdere beslissingen hoort niet mee te wegen. Een speler moet zich namelijk gewoon in de hand houden.

19 november 2012 om 14:34

Helemaal mee eens. Ik vind het ook belachelijk dat mensen het afschuiven op de arbitrage. Koolwijk moet zichzelf gewoon beheersen.

19 november 2012 om 14:42

Sorry maar als je denkt dat dit 3 of 4 wedstrijden schorsing is moet je echt wat meer voetbal kijken.

20 november 2012 om 11:13

Dan kan ik hetzelfde zeggen van jou. Ik kijk meer dan genoeg voetbal en vind het een schandalige overtreding, met twee benen vol van achteren. Hij heeft toch totaal geen intentie om de bal te spelen of wel?

20 november 2012 om 17:40

Met twee benen? Met twee??!!

Rode kaart was terecht, Kalas maakt het nog wel een graadje erger dan het echt was, maar 2 wedstrijden is een redelijk passende straf.

19 november 2012 om 14:40

@ Rising Tim,

het is heel normaal in "het Recht" dat er rekening wordt gehouden met verzachtende omstandigheden. Of ga je dat zelfs tegenspreken?

19 november 2012 om 14:44

Je snapt toch zelf ook wel dat NEC dit puur doet om een statement te maken over de arbitrage van gisteren? Tegen de andere kaarten kunnen ze niet in beroep gaan, dus dan deze maar.

19 november 2012 om 17:01

Maar waarom moet je hier een statement over gaan maken. Ik vind juist dat Nec hier eens een statement over de spelers moet gaan maken. In 2 wedstrijden krijg je nou 5x rood achter elkaar. Waarvan misschien 1x deze dan onterecht maar dan heb je er nog 4x rood. En vooral deze het was gewoon pure frustratie wat die hier deed. Die spelers laten gewoon keihard de supporters vallen. Anders hadden jullie ook vorige keer gewoon europa ingegaan. En de scheidsrechter zal het vast niet expres gedaan hebben hij heeft het gewoon verkeerd beoordeeld. Net zoals dat Piet Platje verkeerd inschatte

Op basis waarvan moet er een extra straf gegeven worden?
Rood is volgende wedstrijd niet mee doen, lijkt mij al zwaar genoeg gestraft.

Soms krijg het idee dat ze bij de Knvb een prestigestrijd voeren of moraalridders willen spelen, want als je hiervoor al extra wedstrijden gaat geven dan zouden de buitenlandse competities allang stilgelegd zijn.

19 november 2012 om 14:40

In landen als Engeland is het wel harder en ligt maatstaf een stuk hoger wat betreft kaarten op het veld, maar daar schorsen ze ook flink als een speler een andere speler bewust gewoon een schop geeft. Kijk maar naar Zlatan die met die karatetrap gewoon een paar duels schorsing kreeg en Adebayor zal ook wel een paar wedstrijden moeten morren.

19 november 2012 om 14:47

Dat je een karateschop vergelijkt met een slecht getimede aanval op de bal waarbij een tegenstander ongelukkig wegdraait zegt al genoeg over je gekleurde mening waardoor je op dit onderwerp al weinig serieus te nemen bent.

Als je ooit zelf gevoetbald hebt weet je dat dit soort overtredingen eerder regel dan uitzondering zijn. Weet zeker dat het slechts een vrije trap was als het om Roda JC - PEC Zwolle was gegaan.

19 november 2012 om 14:52

Het ging mij niet om het feit dat een karatetrap erger is of wat dan ook, het gaat mij om de intentie die ook in andere landen gewoon keihard wordt aangepakt. Of wou jij nou claimen dat het niet bewust was wat Koolwijk deed?

Rare en vrij domme beslissing van Nec. Als de scheidsrechter een fout maakt heb je dus het recht om iemand een doodschop te verkopen. Ik mag hopen dat de tuchtcommissie er nu 3 wedstrijden van maakt en 1 voorwaardelijk om clubs ook eens na te doen laten denken.

Nu zie ik hier mensen roepen voer van Ginkel. Heb de overtreding niet gezien mar heeft natuurlijk niets te maken met de schop van Koolwijk, is gewoon totaal irrelevant,

Wat is dat nou met de invloed van de arbitrage? NEC moet nu niet een ander volledig de schuld gaan geven. De scheidsrechter was niet erg goed, maar dat geeft Koolwijk nog geen excuus om Kalas zo voor zijn poten te trappen. Wel vind ik de schorsing wat aan de hoge kant, 2 wedstrijden is meer dan genoeg.

Dus als de scheids in de eerste helft een fout maakt heb je een vrijbrief om diep in de tweede helft iemands enkels af te zagen? Het was gewoon een schandalige overtreding die deze straf verdient.

19 november 2012 om 15:41

Zo schandalig was de overtreding niet. Het was uit frustratie. maar deze was begrijpelijk en de overtreding niet eens bijzonder hard en niet gemeen.

19 november 2012 om 18:04

Man, als de speler een beetje verkeerd staat breek je zowat zijn been, deze overtreding was zeer schandalig en totaal niet op de bal gericht.

19 november 2012 om 18:24

Dat zeg ik, het was niet op de bal gericht maar schandalig vond ik de overtreding zeker niet. Als Koolwijk kwaad had gewild had hij een nog veel schandaligere overtreding kunnen maken.

3 wedstrijden is veel te weinig voor deze doelbewuste en gefrustreerde actie.

De slechte/matige arbitrage mag sowieso geen excuus zijn. Of mag je voortaan bij het onterecht toekennen van een doelpunt/ penalty o.i.d. zomaar iemand neer maaien ???

Nee, bij NEC zullen ze nu echt op de blaren moeten zitten !

NEC doet dit zodat Koolwijk er aankomende zaterdag gewoon bij is. We missen al Conboy, Palsson, Amieux en Sno. Rieks is nog maar de vraag of die kan mee doen. Dit is dus gewoon slim van Nec. Nadat Amieux en Palsson hun schorsing van een wedstrijd er op hebben zitten kun je Koolwijk nog wel missen, want dan heb je in ieder geval die twee weer ter beschikking.

19 november 2012 om 15:04

Prima, dan in hoger beroep er nog 1 wedstrijd bovenop !

19 november 2012 om 17:01

Waarom dat Nufc_u2? Je hebt toch als club gewoon het recht om in beroep te gaan, lijkt me niet dat dat bestraft hoeft te worden.

19 november 2012 om 21:20

kans is groot dat de zaak donderdag al voorkomt hoor

Jongens we zien allemaal dat Risingtim voor Vitesse staan en daarom niet wil toegeven dat er misschien wel verzachtende omstandigheden zijn of dat van Ginkel ook een schorsing verdiend. Zodra je tegen Risingtim zegt dat van Ginkel ook een schorsing verdient begint Risingtim weer over hetgene wat er bij Reis gebeurde terwijl je het op de beelden bij studio voetbal niet goed kon zien wat er precies gebeurde. Zielig dat zo'n supporter van Vitesse niet kan of wil toegeven dat er onterechte kaarten gegeven zijn tegen NEC en dat een eigen speler ook een schorsing verdient.

19 november 2012 om 15:07

Nogmaals de 2e kaart van Palsson was zeker onterecht. De anderen zeker niet.

Van Ginkel had een kaart kunnen krijgen. Net zoals George met zijn forse duw aan de zijlijn. En datgeen wat er gebeurde bij de achterlijn met Reis was ook goed voor een frustratiekaart, daar hoef je niet voor in te zoomen !

19 november 2012 om 15:09

Dan nog moet je het met mij eens zijn dat Risingtim ook gebeurtenissen van zijn eigen team moet inzien ofniet?

19 november 2012 om 15:26

Ik heb nooit gedaan alsof Van Ginkel geen schorsing zou verdienen? Ik heb alleen de feiten verteld dat Ruud Bossen het heeft gezien en dus geen schorsing kan krijgen. Van Ginkel maakte ook wel een smerige overtreding, ja. Net zoals dat ik al eerder heb gezegd dat er echt wel discutabele kaarten zijn gegeven door dhr. Bossen en dan doel ik vooral op de tweede gele kaart van Palsson. De rest was namelijk zeker terecht en dat is uit de beelden ook gewoon te zien. Je legt nu worden in mijn mond die niet kloppen

19 november 2012 om 16:09

bij van Ginkel was er een bal bij de actie. En dan wordt het beeldje voor beeldje afgedraait, en ja dan raakt hij de speler, maar wel de intentie om de bal te spelen. ik heb de beelden nu veel gezien. en dan valt het nog wel mee.

19 november 2012 om 16:25

Meen jij nou serieus dat dit meevalt? Hij trapt met ijn noppen gewoon op die andere zijn scheenbeen hoor. Echt, Strootman kreeg vorig jaar rod tegen twente-uit en daar raakte hij de Jong nog niet een met zijn noppen, daar zat ook een bal bij en hij werd voor 2 wedstrijden geschorst.

19 november 2012 om 17:54

Nee mark, hij speelt eerst de bal. Kijk eerst eens, voordat je reageert met deze onzin. De scheids heeft het afgedaan dus een onderzoek is niet mogelijk, dat van Breuer daarintegen heeft niemand het over...hypedecriethoera

Dus rode kaarten in tweede helft minder bestraffen. Spelers hebben dan al onterechte beslissing tegen gekregen en iemand heeft ze ook al boos aangekeken. Daar kan de Knvb natuurlijk nooit aan beginnen,

Weet Nec ook wel, maar ze vinden het lekker om te huilen.

Haha,, dat was echt donkerrood. Uit frustatie je tegenstander onderuit schoppen is gewoon rood en 3 wedstrijden schorsing..

Dus als ik het goed begrijp willen ze geen/een kleinere schorsing, omdat de andere kaarten geen rood zouden moeten zijn. Met zo'n kulargument solliciteren ze bij NEC wel naar een extra dagje er bovenop. Want dat is tegenwoordig toch een regel?

Waarom zou de Knvb rekening moeten houden met de arbitrage? Net zoals boven mij wordt gezegd willen ze dus dat Koolwijk een lichtere schorsing krijgt omdat de eerste twee rode kaarten niet terecht waren? Ten eerste was alleen de eerste rode kaart onterecht en daarnaast verdient een charge zoals deze van Koolwijk gewoon minimaal drie wedstrijden schorsing. Ik vind het niet meer dan redelijk dit voorstel wat de Knvb doet. En dat je dan rekening met de arbitrage moet houden slaat nergens op, want wat Koolwijk deed staat los van die beslissingen. Misschien raak je gefrustreerd door het matige optreden van de scheidsrechter, maar om dan als NEC voor eigen rechter te gaan spelen is belachelijk. Deze overtreding valt op geen enkele manier goed te praten. Doe er nog maar een schepje bovenop hoor Knvb, lekker lang schorsen die jongen!

ik was een neutrale toeschouwer voor deze wedstrijd maar vind wel dat Bossen de wedstrijd heeft kapot gemaakt door de allereerste rode kaart, dat was het zeker niet. De tweede kun je geven. En de derde was volgens mij ook een twijvel geval en was geel naar mijn mening voldoende geweest. Als Bossen niet eerder de rode kaarten zo gemakkelijk had gegeven dan was de laatste ook niet gebeurd, de aktie van Koolwijk bedoel ik.

19 november 2012 om 18:08

Ja dan heb je het over 'als'. De eerste rode kaart was niet nodig geweest, maar het is gelopen zoals we hebben gezien. De derde rode kaart was schandalig.

Schandalig verweer is dit natuurlijk om dit zo te zeggen. Vind dit gewoon ronduit kleinerend voor een scheidsrechter ook had hem er nu lekker 10 gegeven. Natuurlijk die fout had die niet mogen maken en hij had ook Van Ginkel wel een kaart mogen geven. Maar die rode kaart doet die toch helemaal zelf of niet soms die scheidsrechter maakt gewoon een paar fouten. Maar Piet maakt toch ook eigenlijk een schandalige fout nog groter als de scheids. Daar bedoel ik gewoon mee te zeggen die mensen maken nou eenmaal fouten al waren dit hele grote

19 november 2012 om 17:04

Ik vind het ronduit kleinerend van een scheidsrechter tegen een club als hij na de wedstrijd niet eens zijn fouten toe wilt geven. Nou, dan gaat NEC dat domme spelletje lekker meespelen. Waarom geeft hij gewoon niet zijn fouten toe als een man? Je hebt er namelijk gelijk in dat iedereen fouten maakt.

19 november 2012 om 17:12

Kijk dat ben ik eigenlijk ook met je eens hij moet het gewoon toegeven maar schijnbaar doen mensen dat nou niet. Piet komt ook met een belachelijke smoes waar van ik denk Piet wees nou eens een vent en geef het toe. Maar als iemand een fout maakt moet je hier eigenlijk niet in mee gaan. Want laten we wel eerlijk zijn dit is gewoon rood net zoals ik dat ik vind dat ze daar Van Ginkel nog wel een schorsing mogen geven ook van een wedstrijd of 2/3

Smerige overtreding, terecht rood en 3 wedstrijden schorsing vind ik aan de lage kant.

Als dit de uitspraak van nec is dan staan ze er lekker op. Als een scheidsrechter een mindere dag heeft dan mag je dus als gedupeerde club zomaar spelers van de tegenstander verrot trappen. Had van deze club wel wat meer respect verwacht. De knvb moet hier flink tegen optreden. Ten eerste de straf met een wedstrijd verhogen en de club een boete van 10.000 euro.

Oh dus als de scheidsrechter niet alles juist gezien heeft mag hij iemand van achteren neerschoppen, dan was de intentie duidelijk heel ver te zoeken bij deze overtreding.

ik vind ook dat de kaarten en het agresieve spel van nec ,komt doordat de buitenlandse spelers van nec deze wedstrijd nog niet meegemaakt hebben maar door hun eigen aanhang [ suporters nec]
worden opgejaagd om met hun leven de eer van nijmegen te verdegen, die spelers zien al rood voor de ogen als ze van de training kwamen

ik vind ook dat de kaarten en het agresieve spel van nec ,komt doordat de buitenlandse spelers van nec deze wedstrijd nog niet meegemaakt hebben maar door hun eigen aanhang [ suporters nec]
worden opgejaagd om met hun leven de eer van nijmegen te verdegen, die spelers zien al rood voor de ogen als ze van de training kwamen

What's next, volgende week Mulenga kreupel schoppen en daarna in beroep gaan op de schorsing omdat de lichtinval in het stadion dermate van invloed was op de tackle.

Dit was een frustratietackle, dat hoor je niet als club goed te praten, maar het goede voorbeeld te geven..

De staistieken van deze wedstrijd zeggen dat Nec 11 overtredingen beging waarin in 46% van de gevallen een kaart werd gegeven Vitesse beging 9 overtredingen waarbij niet 1 gelekaart werd gegeven en dan hebben we het nog niet over van Ginkel.
Ik weet dat statistieken niet alles zeggen maar het is wel opmerkelijk

19 november 2012 om 20:17

maar de ene overtreding is de andere niet

Wat lees ik toch veel onzin. De schorsing van Koolwijk is toch meer dan terecht hij komt er invliegen als een dwaas en raakt geen bal. V. Ginkel kun je over discussiëren maar hij heeft duidelijk de intentie om de bal te spelen (want die raakt hij namelijk ook!) hij gaat idd op zijn voet staan, maar op het moment dat hij hem raakt houdt hij in (maar dit is interpretatie). De overige twee rode kaarten zet ik wel mijn vraagtekens bij met name de eerste.

Koolwijk hoort wat langer geschorst te worden. 4 wedstrijden minimaal.

Daarnaast is de eerste rode kaart gewoon terecht. Zijn eerste overtreding was al zwaar. Krijgt terecht geel.
Wordt daarna in 10 min tijd 2x gewaarschuuwd voor vasthouden en een overtreding op Ibarra.
En ja, als je een slimme voetballer bent dan loop je zon situatie uit de weg. Maar dat deed hij niet dus kreeg hij ( 2+1) de 2e gele kaart en dus rood.

Iedereen praat studio sport na omdat ze niet alles zien. Ik zat er in het stadion en het zou veel hektiek schelen als ze ook de 2 waarschuwingen zouden laten zien.

Er wordt voor de wedstrijd geroepen dat de supporters zich moeten gedragen. Maar al jaren komt het gezeik maar van 1 kant. Als het de supporters niet zijn dan zijn het wel de spelers die zich niet kunnen gedragen...

In Februari maar een uit wedstrijd zonder de selectie van nec ??

20 november 2012 om 09:19

Een kant? En de pisbekers over het uitvak? Of is dat bij jullie inmiddels normaal geworden?

20 november 2012 om 19:59

achja, jullie verzinnen wel meer. eerst was het velthuizen het die jullie uitdaagd met hofs in de gewonnen wedstrijd in de playoff!
toen daar geen beelden van waren toen was het tochet het liedje dat werdt gedraaid die jullie over stuur maake.

Nu weer wilde verhalen over bekers pis die over jullie zouden zijn gegooid.

ik heb meer t idee dat het een stel slechte verliezers zijn.

20 november 2012 om 20:29

Het is zelf zo verzonnen dat de Supportersvereniging een officiele brief heeft geschreven en het AD en de Telegraaf er melding van hebben gemaakt.

Doe toch normaal man. Omdat het over Vitesse-supporters gaat zal het wel verzonnen zijn, want het komt bij jou zeker nooit op dat die ook wat fout kunnen doen, net zoals bij elke Vitessenaar.

Belachelijk.

21 november 2012 om 12:14

@ Keizerstad1994

Wil je niet iedere Vitessenaar over 1 kam scheren? Ik distangeer me van alles wat die dingen betrefd en meerdere met me. Rivaliteit is een leuk en goed ding en moet er ook zijn. Maar dit soort dingen horen niet in het voetbal thuis. Ik wil niet met modder gooien maar jullie doen ook dingen die niet door de beugel kunnen en dat moet maar eens afgelopen zijn van beide kanten uit. Ja ook van jullie kant net zo goed als onze kant. Meestal zijn het 2 of 3 pubers die waarschijnlijk geen verstand in hun botte hersens hebben. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen zo is.

21 november 2012 om 15:18

Dank dat je het tweede punt wat ik wilde maken nog even bevestigd

Ik wil ook niet alle Vitessenaren over een kam scheren. Ik ken mensen die voor Vitesse zijn waar ik gewoon normaal en respectvol mee kon praten als het om onze clubs en de derby gaat. Dat hoort zo.

Verder vind ik redelijk belachelijk dat Joeyt de aantijgingen jegens de Vitesse-supporters afdoet met 'ach, het zijn allemaal(over 1 kam scheren gesproken) slechte verliezers, daarom zullen ze dit ook wel verzinnen'. De Supportersvereniging schrijft die officiele brief niet voor de grap, het AD en de Telegraaf maken er ook niet zomaar melding van. Ik heb genoeg reden om te geloven dat er inderdaad gegooit is met bekertjes waarin eerst drinken inzat en later gevuld is met pis. Als sommige dat niet willen geloven, prima, maar kom dan wel met nog iets wat op een argument lijkt.

21 november 2012 om 18:23

In principe zou je hierbij niet iets moeten aannemen zolang het niet bewezen is. Mocht dit gebeurd zijn dan vind ik dat deze personen een stadionverbod verdienen want dit slaat werkelijk nergens op, als het daadwerkelijk gebeurd is.

Echter nemen veel mensen deze mogelijke gebeurtenis over als iets 'dat daadwerkelijk ook gebeurd is', men neemt het over. Laat eerst maar eens de 'getroffenen' spreken, want dit zijn slechts geruchten geen feiten.

“gezien de opgelegde straf heeft de tuchtcommissie van de Knvb geen enkele rekening gehouden met de invloed van de arbitrage op het verloop van de wedstrijd”

Ik begrijp hieruit dat je zelf mag beoordelen hoe de arbitrage functioneert, en dat je vervolgens als "judge & executioner" ook zelf mag bepalen dat een dergelijke overtreding onbestraft zou moeten blijven.

m.i. een volstrekt belachelijke redenatie ... maar goed, ik kom dan ook niet uit Nijmegen ;p

De Knvb moet Koolwijk gewoon onvoorwaardelijk 4 wedstrijden geven, nec moet niet aankomen dan ze al genoeg bestraft zijn, want deze rode kaart staat buiten die ander 2 kaarten. Wie zich brand moet op de blaren gaan zitten.

Schandalig dat de knvb de rol van de arbitrage niet meeneemt in hun overwegingen. Eigenlijk moeten ze alle kaarten kwijtschelden want het lag allemaal aan de scheidsrechter en zijn kornuiten.

21 november 2012 om 17:15

Schandalig dat jij geen kennis hebt van spelregels maar toch wel je mening gaat geven op dingen waarvan je geen enkel verstand hebt.

Als de scheidsrechter jou niet aanstaat in een wedstrijd dan wil jij dus zeggen dat je iedereen maar verrot mag schoppen. Als wij zo'n regels gaan invoeren dan kan je beter zonder scheidsrechter gaan voetballen.

Ik neem absoluut niet weg dat de twee eerste rode kaarten zwaar bestraft waren maar dat wil niet zeggen dat meneer Koolwijk daar iemand vol voor op zijn kuiten moet schoppen. Als je het er dan mee oneens bent dan schop de scheidsrechter een keer hard tegen zijn benen maar dan weet je ook gelijk dat je voor de rest van je leven niet meer op het veld staat.

Wat de scheidsrechter ook doet en hoe slecht hij ook fluit, de Knvb moet altijd achter de scheidsrechter staan. Die man in het geel staat daar immers al in zijn eentje op het veld dus bescherming vanuit zijn rug kan hij genoeg gebruiken.

25 november 2012 om 17:53

sarcasme vriend, sarcasme

Ja dat is waar het zou beter gaan als de scheidsrechters gebruik mochten maken van camerabeelden tijdens de wedstrijden.

Ik sta volledig achter de actie van mijn club, echter niet achter de verklaring. Had gewoon gezegd dat je 3 wedstrijden(1 voorwaardelijk) te zwaar had gevonden. Was een betere 'schijnreactie' geweest dan dit.

Want waar het om gaat is natuurlijk het volgende: door het redelijk belachelijke systeem dat de Knvb hanteert met kaarten(directe rode kaarten kunnen wel kwijtgescholden worden, indirecte niet) mist NEC nu zeer onterecht een van haar belangrijkste spelers( Palsson) in een belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht. Dan gaat NEC in de beroep tegen de schorsing van Koolwijk, om zo de onterechte rode kaart van Palsson voor de belangrijke wedstrijd tegen Utrecht nog enigszins 'ongedaan' te maken. Tegen NAC thuis kan je Koolwijk beter missen door het grote kwaliteitsverschil, en zijn Palsson, Amieux en misschien ook Cmovs er weer bij.

NEC wordt aan de ene hand genaaid door de regels van de Knvb, en aan de andere kant maken ze hier gebruik van door tegen de rode kaart in beroep te gaan, zodat Koolwijk zaterdag kan spelen. Onrecht wordt bestreden met onrecht. En ik ben dan subjectief, ik sta hier achter. Zaterdag tegen Utrecht moet er gewonnen worden, dan doe je fantastische zaken. Het doel heiligt tot op zekere hoogte de middelen.

Ik had ook niet verwacht dat de straf zou veranderen, maar het lijkt me in ieder geval een duidelijk statement tegen de arbitrage zo.

21 november 2012 om 12:12

Het was alleen gericht op de beschikbaarheid tegen Utrecht komend weekend, NEC had nauwelijks 16 man over en al haast geen verdedigers. Met Wattamaleo er bij is die noodzaak deels weg en lager zou die straf toch niet worden, eerder hoger.

Verstandig van NEC om het alsnog te accepteren. NEC ging in beroep om een statement te maken tegenover de arbitrage en om eventueel de schorsing van Koolwijk over het weekend heen te tillen zodat als Koolwijk's schorsing inging Palsson weer terug zou zijn. Nu is er een vervanger aangetrokken en is dit dus iets minder hard nodig. Bovendien is het statement inmiddels ook wel gemaakt en hoef je dat ook niet eindeloos door te voeren.

In hoger beroep was er waarschijnlijk alleen maar een wedstrijd bijgekomen zoals gebruikelijk als een schikkingsvoorstel niet wordt geaccepteerd.

Frappant dat een minderwaardigheidscomplex ook echt resulteert in minder spelers beschikbaar en dan ook nog denken dat het zou inhouden minder wedstrijden schorsing voor een schandalige overtreding. Nee inderdaad, statement gemaakt hoor....

21 november 2012 om 12:37

Je bedoelt dat minderwaardigheidscomplex dat Vitessenaren altijd proberen te creeeren, en het zovaak roepen dat ze ook nog denken dat het echt waar is? Dat ja

21 november 2012 om 12:52

Ten eerste heb ik geen idee waar jij dat minderwaardigheidscomplex vandaan haalt. Ten tweede was er ook helemaal niemand bij NEC die had verwacht dat de uitkomst van het hoger beroep een lagere schorsing zou opleven. Dus deze reactie slaat helemaal nergens op.

21 november 2012 om 13:18

Over dat minderwaardigheids complex moet je je vriend Pietertje Jan maar eens vragen die kan je er alles over uitleggen.

21 november 2012 om 13:33

Wel grappig dat de Vitessenaren zélf altijd beginnen over een minderwaardigheidscomlex, waar baseer je dit op? Het lijkt eerder andersom, omdat Vitesse het enige lijkt waar de stad Arnhem nog trots op kan zijn, maargoed.

21 november 2012 om 14:16

Tjonge, jij zoekt het wel heel ver door de rellen te linken aan de komst van Jordania. Vitesse doet het pas dit jaar echt goed en dit jaar waren er totaal geen rellen.

Ik heb er totaal geen problemen mee dat jullie het weer goed doen. Sterker nog, van mij mogen jullie kampioen worden (alleen graag wel verliezen in Nijmegen dan). Voor ons betekent het dat we weer de underdog zijn in de derby, wat een stuk beter is voor mijn zenuwen aangezien we dan veel minder te verliezen hebben.

21 november 2012 om 14:21

Eerlijk gezegd vond ik de aanloop naar afgelopen wedstrijd nog vrij sportief verlopen. Volgens mij gaven veel Necers toe dat we de underdog waren omdat Vitesse goed bezig is. Volgens mij was er meer kritiek van NEC kant toen Jordania net aantrad dan nu, omdat er gezien wordt dat hij goede dingen met Vitesse doet. In het begin was heel Nederland sceptisch, had heel Nederland een minderwaardigheidscomplex? Dat scepticisme was niet heel raar.
Het gezeik van afgelopen wedstrijd was bovendien gericht aan scheidsrechter Bossen en ook al niet aan Vitesse.
Iedere vorm van kritiek ompraten naar een minderwaardigheidscomplex vind ik juist getuigen van een blinde grootheidswaanzin. Dat is na Aalbers bovendien waarheid gebleken, want drie jaar na hem speelden jullie nacompetitie (of zijn we dit alweer vergeten).

21 november 2012 om 15:09

Gewoon laten lullen, hij weet gewoon niet beter. Hij heeft het zo vaak gehoord en gezegd dat hij het zelf is gaan geloven.

Alleen de woorden 'grote broer' alleen al zeggen al genoeg. Pure arrogantie. Vitesse is zo goed, daar moet men in Nijmegen wel tegen opkijken. Nou, het tegenovergestelde is waar. Waarom zou NEC tegen Vitesse op moeten kijken? Het succes van het huidige Vitesse is voor een behoorlijk deel gebaseerd op het geld van Jordania, niet op eigen kracht. En dit is geen minderwaardigheidscomplex, dit is kritiek. Maar als je daar onder uit wil komen door de hele tijd dat minderwaardigheidscomplex aan te praten, tja, dan zegt dat ook wel wat.

Nu zal wel weer de volgende dombo aankomen met 'minderwaardigheidscomplex'. Persoonlijk ben ik harstikke trots om Nijmegenaar en Nec'er te zijn en wil ik me zo min mogelijk bezighouden met Vitesse, behalve als dit soort types dit soort ongegronde bullshit over mijn club, mijn stad en mijn stadgenoten gaan lullen, kan ik daar best boos over worden. En nee dit is niet een 'minderwaardigheidscomplex', dit is opkomen voor je stad, voor je club, eigenlijk voor wie je bent of wilt zijn.

Ook al zijn ze het niet eens met de beslissing het is idd beter deze schorsing te accepteren, gegarandeerd dat het anders hoger was uitgevallen.
99% van de beroepszaken worden zwaarder bestraft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren