Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Mourinho verklaart na beschuldigingen: ‘Betaalde 26 miljoen euro’

Laatste update:

Manchester United-manager José Mourinho wordt in Spanje beschuldigd van belastingfraude. De Portugese trainer zou in zijn tijd bij Real Madrid de Spaanse fiscus voor een bedrag van 3,3 miljoen euro hebben opgelicht. De Spaanse autoriteiten hebben bevestigd dat er een onderzoek is gestart naar Mourinho. Vorige week werd Cristiano Ronaldo al aangeklaagd voor belastingfraude.

Waar Ronaldo de Spaanse fixcus voor 14,7 miljoen euro zou hebben opgelicht, zou Mourinho dat gedaan hebben voor een bedrag van ruim drie miljoen euro. Het zou gaan om een bedrag van 1.611.537 euro in 2011 en 1.693.133 euro in 2012. Wanneer Mourinho voor de rechter moet verschijnen is vooralsnog onduidelijk.

Ronaldo moet zich op 31 juli verantwoorden voor de rechtbank van het Madrileense Pozuelo de Alarcón. Daardoor is het nog maar de vraag of Ronaldo twee dagen eerder in actie komt bij de officieuze El Clásico in de Verenigde Staten. In Miami treffen Real Madrid en Barcelona elkaar op 29 juli voor een oefenduel, waarna de sterspeler van de Madrilenen circa dertig uur heeft om terug te keren naar Spanje om zich daar te verantwoorden.

Update 20 juni 21.37 - Mourinho verklaart na beschuldigingen: 'Betaalde 26 miljoen euro'
Dinsdag dook het gerucht op dat de Spaanse belastingdienst het gemunt zou hebben op José Mourinho en nog dezelfde dag kondigden de autoriteiten in het Zuid-Europese land een onderzoek af naar de manager van Manchester United. De Portugees zou in zijn periode bij Real Madrid een bedrag van 3,3 miljoen hebben achtergehouden voor de fiscus, maar hij laat dinsdagavond in een officiële verklaring aan de BBC weten nog nergens van op de hoogte gesteld te zijn en beweert bovendien zich altijd aan de regels gehouden te hebben. Mourinho stelt tevens in de periode tussen juni 2010 en mei 2013 meer dan 26 miljoen euro aan belastingen te hebben afgedragen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh, wie zou de volgende wezen die betrapt wordt? Je kan er bijna een gokspel van maken...

20 juni 2017 om 13:03

Nu nog Guardiola Piqeu Ramos Xavi Xabi Alonso en Ienasta derbij en je hebt het hele circus compleet.

We hebben er weer een.

Het is wel duidelijk de Spaanse kas een beetje krap zit.

20 juni 2017 om 13:04

Ja of ze gaan gewoon terecht achter hun geld aan. Messi, Mascherano, Ronaldo en nu Mourinho hebben al zoveel miljoenen en toch doen ze dit nog, terwijl de normale burger wel keurig belasting betaalt en door zulke criminelen wellicht nog iets meer moeten betalen.

20 juni 2017 om 13:31

En toch zoek ik bij elke aangifte die ik doe ook naar dingen die het voor mijzelf voordeliger maken. Btje moralistisch wat je hier zegt en een stukje jaloezie zal er ook vast wel bij zitten.

20 juni 2017 om 13:42

Dat is jouw standaard argument, jaloezie, maar dat is echt niet het geval hoor.

20 juni 2017 om 13:53

Samcro, maar ik neem aan dat jij geen tientallen miljoenen per jaar verdient. Een groot deel van de bevolking zou zelfs met gaten in de belasting geen luxueuze spullen kunnen veroorloven. Wat moet iemand als Ronaldo met een miljoen meer? En El Fenomeno heeft gewoon gelijk: de rest moet opdraaien voor de verduisteringen van deze miljonairs.

20 juni 2017 om 14:00

In wat voor rare/ongemakkelijke bochten mensen zich wringen om de witte boorden criminaliteit van hun idooltje goed te praten.... Gek toch dat mensen nooit in de rij staan om het fiscale gedrag van Starbucks goed te praten.

20 juni 2017 om 14:35

Sorry maar de enige crimineel hier is de belastingdienst die 52% belasting pakt en nog steeds het geld dom uitgeeft en diep in de schulden zit.

20 juni 2017 om 14:41

@arsen(e)al

Wat is dat nou weer voor flauwe kul. Wat moet iemand als Ronaldo met een miljoen meer?

Hoor je wat je zegt? Een miljoen. Je doet alsof het kleingeld is die je in je auto laat voor die ene keer dat je tol moet betalen.

Ja, Ronaldo, en al die anderen verdienen inderdaad bakken met geld, maar ook voor hun is die miljoen nog steeds EEN miljoen. En ik weet niet van jou, maar als ik 150 miljoen heb, zou het me toch echt wel uitmaken als ik 'gewoon een miljoentje' kwijt zou raken. Dat is niet om dat ik elk dubbeltje omdraai, maar dat is omdat het een miljoen is.

Precies wat Samcro zegt, jij bekijkt ook of je kan besparen, waarom zou hij dat niet mogen doen dan? Het is toch niet zo dat hij helemaal geen belastinggeld betaalt? Hij bekijkt alleen over welk deel hij minder belasting hoeft te betalen. Hij heeft de mogelijkheid om dit via buitenlandse bv's te doen. Je gaat mij niet zeggen dat je die opties ook niet zou bekijken als je in zijn positie zat. Dit heeft helemaal niets met luxueuze spullen te maken.

Wel ben ik van mening dat als dit via fraude is gegaan dat dit gewoon aangepakt moet worden. Maar is het volgens de regels, tja pech voor de Spaanse staat.

20 juni 2017 om 14:41

@lapaisa

Amen

20 juni 2017 om 14:43

En voor de mensen die zeuren (lees: stiekem jaloers zijn) over dat hij zoveel geld heeft blablabla.

Die beste man heeft evenveel uren in een dag als jij. Blijkbaar besteed je ze verkeerd.

20 juni 2017 om 14:56

El Fenomeno, kan je mij even laten weten wanneer ik dat eerder als argument gebruikt heb, want ik kan het me niet heugen... Of is het weer een gevalletje 'woorden in de mond leggen om een punt te kunnen maken'?

20 juni 2017 om 15:00

arsen(e)al, nee helaas niet, maar dat iemand dat wel verdient wil toch niet zeggen dat hij dan zijn geld maar weg moet geven? Stel ik zou ze wel verdienen, zou ik nog steeds zoeken naar besparingen e.d. Dat lijkt me niet meer dan normaal.

Laat ik maar erbij vermelden dat ik het afkeur als het frauduleus gedaan is, want dat schijnen mensen meteen maar aan te nemen omdat ik Mourinho niet meteen afbrand... Wat dat betreft zitten er een hoop schapen hier op dit forum, als je niet meteen je afkeer uitspreekt, ben je meteen fan van iemand. Vreemde gedachtengang, maar wel lekker makkelijk om jezelf zo dom te houden.

20 juni 2017 om 15:03

Maar dit is geen besparing wat Mourinho doet, net als dat Messi en Mascherano deden. Laatstgenoemden troffen een schikking en dat doe je niet als je niets fout hebt gedaan.

En ja, jaloezie heb je weleens gebruikt toen ik over de EPL begon, waar ze zoveel geld te besteden hebben.

20 juni 2017 om 15:06

Weleens....net was het nog mijn standaard argument.

Zou wel goed kunnen dat ik het toen gebruikt heb tegenover 1 van jouw talloze rants over de EPL

20 juni 2017 om 15:11

Beetje raar om in die context zo'n opmerking te plaatsen. Door het allemaal maar af te schuiven op jaloezie lijkt het behoorlijk op het marginaliseren van belastingontwijking. Maar prima hoor, zal wel aan mij liggen. Heb jou naam in ieder geval uit mijn reactie gehaald die verder ook algemeen bedoeld was.

20 juni 2017 om 15:17

Tja, alsnog zit je er naast, want ik schuif het niet allemaal op jaloezie. Het kwam alleen zo op mij over.

Natuurlijk zijn er genoeg mensen die netjes alles opgeven omdat ze bang zijn dat de fiscus ze op zal zoeken als ze niet volledig eerlijk zijn, maar ik denk dat er ook meer dan genoeg mensen zijn die zoeken of ze extra over kunnen houden bij hun aangifte, waaronder ikzelf.

20 juni 2017 om 15:17

Ik wist niet dat de belastingdienst het geld dat binnenkomt ook weer mag uitgeven. Lijkt mij stug dat ze dan nog schulden hebben... Het geld gaat toch echt naar de gehele overheid..

20 juni 2017 om 23:05

Knap dat jij zo uit stilstand kunt beoordelen zonder informatie en documentatie en als ik je comment lees ook zonder enige kennis van zaken. Dit is zulke complexe materie met ingewikkelde vennootschapsstructuren en overlap van verschillende belastingstelsels dat zelfs experts tot verschillende uitkomsten zullen komen. Zoals in de hele Panama papers discussie is geen goed of fout of zwart of wit. De werkelijkheid is een grijs gebied waarbij belastingontduiking en ontwijking naadloos in elkaar overgaan. En dan zou je van vaak toch simpele jongens als een groot aantal voetballers moeten mogen verwachten dat ze daar wat van vinden. Zo gaat het natuurlijk niet.

20 juni 2017 om 13:05

Ik vraag mij af wat nou de waarheid is. Ontduiken ze allemaal belasting omdat het zo eenvoudig is of gist de Spaanse justitie maar wat? Zal wel ergens in het midden liggen..

20 juni 2017 om 14:30

Zou het niet zo kunnen zijn dat ze gewoon naar hun weten goed gehandeld hebben maar er achteraf toch naast zitten? Een aantal mensen die ik ken inclusief mijzelf hebben ook een klein foutje gemaakt wat belasting betreft en dat krijg je dan later te horen.
Bij topsporters gaat het gelijk over miljoenen en valt het op. Maar niemand gaat mij toch wijsmaken dat Mourinho moeilijk heeft gedaan om 3,3 miljoen te verduisteren? Dat is 1/10e van al zijn oprotpremies bij elkaar. Dat van Ronaldo is ook vergeleken met al zijn inkomsten een lachertje.

20 juni 2017 om 14:41

Het lijkt mij ook sterk dat je voor zo een bedrag risicos neemt. Dan riskeer je eigenlijk je carrière voor geld. Dan kan je beter direct naar China gaan toch??

20 juni 2017 om 15:16

@remon er is een groot verschil tussen een foutje maken en de boel oplichten. Ik heb ook wel eens mn belastingen niet goed ingevuld en teveel gekregen en dat krijg je dan 2 jaar later op je boordje. Dat betaal je dan gewoon, maar als je fraude pleegt is het toch echt iets anders, dan doe je willens en wetens iets verkeerd, waardoor je of minder geld lijkt te hoeven te betalen aan de belasting, of onterecht geld krijgt van de bealsting.

20 juni 2017 om 23:11

@Remon, natuurlijk is hier geen sprake van een simpel foutje. Dat was in geen van de voorgaande gevallen zo en zal nu ook niet zo zijn. Al deze topsporters laten zich bijstaan door gerenommeerde bureau's die de fiscale zaken afwikkelen. Uiteraard met als doel dat de sporter zoveel mogelijk over houdt (lees zo min mogelijk belasting betaalt). Tot hier niks mis mee. Waar het mis gaat is dat er een heel groot grijs gebied is mbt belastingen voor topsporters, zeker met een buitenlandse nationaliteit. Wat bij zowel Messi als Mascherano gebeurd is, is dat er in het grijze gebied teveel (alles) in het voordeel van de sporter is opgegeven, waardoor de belastingdienst bedrogen uit komt. Echter betreft dit dan een verschil van interpretatie van de wet, waarbij de belastingdienst het algemeen belang dient en dus vrijwel altijd gelijk krijgt in hun interpretatie. Dit resulteert in een schikking (meestal), of in een rechtzaak waarin de rechter bepaalt welke interpretatie van de wet juist is. In het geval dit de belastingdienst is, wordt het volledige bedrag inclusief de maximaal toegestane boete (in NL 25% van het totaal verschuldigde bedrag, in Spanje zelfs 40% van het totaal verschuldigde bedrag) in rekening gebracht. Ook bij Mourinho en Ronaldo zal dit ongetwijfeld eindigen in een schikking.

21 juni 2017 om 00:22

Er van uitgaande dat het inderdaad klopt dat Mourinho 23 miljoen belasting heeft betaald, kun je moeilijk spreken dat de belastingdienst er bedrogen uitkomt, ook al is er over 3,3 miljoen niet betaald. Lees goed, 23 miljoen afgedragen! Dat is natuurlijk nogal wat. Je kunt je ook afvragen waarom belastingbedragen niet gemaximaliseerd worden.
Je kunt die topsporters wel verwijten dat ze belachelijk veel verdienen, maar de regeringen, cq. belastingen zijn geen haar beter met dergelijke praktijken!

20 juni 2017 om 13:07

Gaat alleen maar om portretrechten, misschien is de regeling daarvan vaag.

20 juni 2017 om 13:09

Of ze brengen nu pas in beeld hoe topsporters in Spanje met de wet omgaan. Ze gaan vast niet achter al die sporters en betrokkenen aan als er geen enkele reden voor is. Het is lachwekkend hoe gulzig sommige mensen zijn. Als je zo vreselijk veel verdient en dan nog niet tevreden bent, mag je je diep schamen.

21 juni 2017 om 00:25

Als je als belastingdienst maar ongelimiteerd kunt innen in absolute bedragen is minstens zo verwerpelijk! We moet de percentages in de belastingen eens loslaten en de werkelijke (absolute) bijdrages van die mensen aan de maatschappij eens goed in ogenschouw nemen.

21 juni 2017 om 12:41

Belasting is volledig op basis van percentages en relatief aan het loon dat je verdient. Wat versta jij bijvoorbeeld onder werkelijke bijdrages van de mensen in de maatschappij?

20 juni 2017 om 13:42

15 miljoen klinkt voor ons veel, maar op de begroting van een heel land is dat echt peanuts, gaat dus echt niet alleen om het geld

20 juni 2017 om 14:42

Soiesow is dit natuurlijk een voorbeeld dat de belastingdienst geen grappen maakt. Het is wel zeg maar angstwekkende reclame. Wat goed werkt trouwens

21 juni 2017 om 08:19

Of ze ( belastingdienst)volgen de regels nu eindelijk precies na..Waar het vroeger anders was in dat soort landen..Spanje, Griekenland, Turkije..etc

Ik zou als ik de spaanse overheid ben even eerst gaan uitzoeken of uberhaupt het hele systeem goed werkt.. dit is toch raar

20 juni 2017 om 13:15

Nee dit is niet raar. Dit is het gevolg van voetballers, trainers en overige voetbalbobo's die via allerlei schimmige constructies proberen zo weinig mogelijk belasting te betalen. Deze constructies zijn vaak zo ingewikkeld en onduidelijk dat er een rechter aan te pas moet komen om hier een oordeel over te vellen.

Als deze mensen normaal de belasting gedaan hadden zoals gewone inwoners was er vermoedelijk niks aan het handje geweest.

20 juni 2017 om 13:20

Domme reactie Biertijd. Sterker nog: dit is precies het soort hoe onzin artikelen geschreven zijn. 'als deze mensen normaal de belasting gedaan hadden zoals gewone inwoners was er vermoedelijk(!) niks aan het handje geweest.'

Met andere woorden: vermoedelijk begrijp jij er niks van en vermoedelijk heb je ook geen onderzoek gedaan. vermoedelijk zijn het geen schimmige constructies en vermoedelijk zijn ze ook niet zo ingewikkeld. Vermoedelijk zit de Spaanse overheid krap bij kas en vermoedelijk willen ze hier een slaatje uit slaan.

Ik kan hem nog verlengen maar mijn punt is (vermoedelijk, haha) wel duidelijk.

20 juni 2017 om 13:58

Maar hoe kan de Spaanse overheid er een slaatje uit slaan als Mourinho zich gewoon aan de wet heeft gehouden? Niet, dus waarschijnlijk is er sprake van fraude. Dan is het een leuk argument dat de Spaanse overheid volgen sommige hier vermoedelijk krap bij kas zit, maar als een ieder zich gewoon aan de regels houdt, is er niks aan de hand. Ik vind het in ieder geval een vreemde redenatie: 'een slaatje ergens uitslaan, door fraudeurs aan te pakken'.

20 juni 2017 om 13:21

Dit is absoluut niet raar. Belastingwetgeving loopt altijd achter op de feiten, puur omdat fiscalisten en belastingadviseurs de prikkel van winstbejag hebben om de nieuwste routes te vinden om (il)legaal geld weg te sluizen. Dat gebeurt in Spanje maar net zo goed in Nederland (sterker, men zou kunnen stellen dat de Nederlanders, zoals gewoonlijk, met dit soort praktijken zijn begonnen). Van andere landen wordt zelfs gedacht dat ze opzettelijk hun wetgeving niet bijschaven om hun kapitaal niet te verliezen (verenigde Staten).
Het enige wat de belastingdienst dan ook kan doen is mensen afschrikken om nieuwe routes te misbruiken door zware boetes op te leggen en grote misbruikers voor de rechter te slepen, totdat de gaten gedicht worden. Waarna de cyclus waarschijnlijk weer opnieuw begint....

Het zou tegenwoordig haast eerder nieuws zijn als iemand in de Spaanse voetbalindustrie NIET verdacht was van fraude. Gaat hard zo zeg!

Man man man Spanje moet hier echt iets aan doen, dat het daar zo makkelijk gaat! Ik geloof dit niet blind maar ik geloof wel degelijk dat er daar veel belastingfraude wordt gepleegd

20 juni 2017 om 13:08

Natuurlijk is dat het geval alleen het were gewoon gedoogd de afgelopen decennia. Of er was geen prioriteit om het te onderzoeken. Nu is het groot feest maar dit is de top van de beerput. Als ze 15 a 20 jaar gaan terugkijken kunnen ze heel afrika kopen het geld wat toen is weggesluisd. Niet alleen in spanje overigens, griekenland, italie, over voormalig joegoslavie niet eens te beginnen

20 juni 2017 om 13:23

Als jij denkt dat belastingfraude makkelijk is heb je geen idee hoe complex de financiële wereld is.

20 juni 2017 om 13:58

Belastingfraude is zo ingewikkeld als je het maakt. Het is in griekenland heel simpel. Je geeft gewoon niet je vermogen op aan de belasting, en dan word dat vermogen niet belast, klaar. Dat kan 10, 100 of 100000000 euro zijn, maar 100000000 euro verberg je niet zomaar en DAT is de truc. Belastingfraude is het simpelste wat er is. Er niet voor gepakt worden is complex. Jij geeft toch ook niet al je cash elk jaar op bij de aangifte, is in principe ook fraude (boven bepaald bedrag) maar ze gaan je echt niet onderzoeken als ze vermoeden dat je 25 euro belasting hebt ontdoken.

21 juni 2017 om 00:31

Cash geld belasten, dus over vermogen heffen is ook diefstal van de zuiverste soort! Dat zijn geen inkomsten, maar gelden waarover al belasting is betaald.

Dat regeringen schimmige constructies bedenken in de vorm van rendements heffingen, of er nu rendement is of niet, geeft veel aan over hoever wij het als burgers laten komen!

Wauw, Spanje is the place to be.
Nergens hoor je zovaak belastingfraude als in dat land.

20 juni 2017 om 13:05

Griekenland is veel erger. Mensen verbergen het niet eens omdat er toch niks aan word gedaan.

21 juni 2017 om 00:29

Dat is nu heel snel aan het veranderen trouwens. Griekenland moet achter het geld aan, deels onder druk van de EU. Rijke mensen (of op zn minst hun geld) verhuizen massaal.

Zou Spanje in geldnood zitten?

20 juni 2017 om 13:06

Dus ze moeten dit gewoon laten gaan. Al die miljoenen waar ze nog recht op hebben gewoon negeren?

En de normale burger maar wel laten betalen?

20 juni 2017 om 13:25

Hoe weet jij steeds zo zeker te vertellen dat ze daar daadwerkelijk recht op hebben?

20 juni 2017 om 13:40

Mascherano en Messi hebben ook een regeling getroffen, die tref je niet als de Spaanse overheid er geen recht op heeft.

20 juni 2017 om 14:01

Onzin. Is alleen gedaan om de zaak af te handelen. De regels in spanje zijn onduidelijk. Ze hadden het bij het europees hof kunnen neerleggen en die zou dan een oordeel vellen. Kans is dat je dat verliest en dan betaal je meer als de regeling. Dus het is en risico afdekken en betalen om af te zijn van het gezeik maar het stond helemaal niet vast of spanje in haar recht staat want het europees hof heeft er niks over gezegd.

20 juni 2017 om 22:44

@ El Fenomeno

Een schikking accepteren is niet hetzelfde als schuld bekennen. Vaak zie je dat mensen met een grote naamsbekendheid eerder een schikking accepteren om maar van het gedoe en publiciteit af te zijn, zodat ze gewoon verder kunnen. Doe je dat niet, dan zit je als publiek figuur maanden zoniet jaren nog in beeld als verdachte in a belastingfraude zaak, hetgeen funest kan zijn voor je carriere en verdere leven.

Dus ja, soms tref je wel een schikking als je niet zeker weet of de tegenpartij er recht op heeft.

Maar fijn dat jij weet dat iemand schuldig is, zonder dat er een uitspraak is of enig bewijs.

20 juni 2017 om 14:27

spanje zit al meer dan 10 jaar in geldnood. sinds de banken failliet gingen in Amerika is heel de economie kapot gegaan van spanje.

Over een paar jaar kun je een Ultimate Eleven + coach vormen met al die spelers die in Spanje spelen of hebben gespeeld. Bizar dat dat daar zovaak gebeurt maar vastzitten komen ze toch niet.

Wel ironisch dat hier Real fans waren die over de boefenbende in Catalonië spraken en dat Messi als crimineel opgesloten moest worden, omdat hij de wet over trad. Nu blijkt Real precies hetzelfde te zijn .

20 juni 2017 om 13:17

Je snapt dat dit niet van Real of Barça af komt toch? ;

20 juni 2017 om 13:25

Jawel maar met boefenbende doelde ze op een groepje spelers zoals Neymar, Messi en Mascherano die niet alles volgens de regeltjes hebben gehandeld. Nu blijken er bij Real ook een paar te zitten die niet volgens de regeltjes handelde. De clubs zullen het zeker niet gestimuleerd hebben.

20 juni 2017 om 13:39

De jongens van Barca zijn al veroordeeld, neem ik aan. Ronaldo zijn verdict moet nog worden uitgesproken. Wat je zegt, klopt dus niet.

20 juni 2017 om 13:37

Wel ironisch dat de barca fans continu klaagde over het feit dat de overheid voor real is en altijd barca moet hebben met dit soort zaken..

20 juni 2017 om 14:02

Is Ronaldo al veroodeeld dan? Mourhino ook al? Snel geconcludeerd

20 juni 2017 om 16:21

En jij denkt dat ze zonder reden worden aangeklaagd?

Op zich goed dat fraudeurs worden gepakt en niet wegkomen omdat ze toevallig voetballer of trainer zijn. Wel is het opmerkelijk dat kennelijk al deze lui (even er vanuitgaande dat ze worden veroordeeld) dus belasting hebben ontdoken, dat zit dan kennelijk echt in het systeem daar (bij de grote belastingexperts). Messi, Ronaldo en Mourinho zullen echt niet alledrie zelf dit soort constructies hebben bedacht.

Ze moeten de belastinginspecteurs in Spanje naar Griekenland sturen. Is de staatsschuld zo afgelost daar.

21 juni 2017 om 00:34

We kunnen er beter voor kiezen om dergelijke belastingregels minder rigide te maken en de ambtenarij in Europa zoveel mogelijk te ontmantelen. Dat levert meer op!

"Mourinho heeft een belastingsachterstand van 3,3 miljoen euro." Dat is mijn gok voor de komende artikelen. Niet dat de beste man helemaal heilig zal zijn, maar begint er nu op te lijken dat ze op deze manier systematisch personen aan het zwart maken zijn.

Misschien omdat CR blijkbaar boos is op RM vanwege het handelen omtrent zijn belasting, dat ze Mourinho (Lees Man Utd.) In kwaad licht willen zetten, zodat CR toch nog afgeschikt wordt voor een transfer naar Man Utd.

20 juni 2017 om 13:18

Uit welk sprookjesboek heb je dat verhaal gehaald. Denk je nou echt dat ze Mourinho gaan aanklagen voor belastingfraude omdat Ronaldo wellicht weg wil, door belastingfraude, met de hoop dat hij nu blijft? Ik zeg niet dat het geen invloed heeft op zijn beslissing - maar dit staat echt compleet los van elkaar

20 juni 2017 om 14:21

Je kan niet anders dan denken dat er wellicht meer speelt. Misschien is het far-streched, maar momenteel zou mij niets meer verbazing in het sprookje waar voetbalorganisaties in leven.

Begint er steeds meer op te lijken dat Spanje een type Zwitserland probeert na te bootsen. In Zwitserland hadden ook heel wat mensen hun geld naar toe gesluisd om maar de belasting die hier geldt te ontduiken. Dit zou al het zoveelste geval zijn van fraude. Laten we Mou het "voordeel van de twijfel" geven, want ook Mourinho kreeg bij bijvoorbeeld Chelsea 2 aardig mooie oprot premies.

Wederom een belastingfraude schandaal in Spanje, what's new? Misschien moeten ze maar eens overwegen om de wetgeving aan te passen, want het preventiemechanisme van de belastingfraude-sancties daar is gewoon niet aanwezig.

Triest dat tientallen miljoenen hebt verdiend, de rest van je leven binnen bent en dan nog zulke criminelen dingen doet. Ook een dikke middelvinger naar de gewone burger die wel netjes belasting betaalt.

20 juni 2017 om 13:10

Crimineel crimineel, we moeten niet doen alsof hij iemand heeft vermoord. Hij moet gewoon terug betalen met wat mij betreft 300% boete. Eindelijk word dit eens aangepakt. Nu laten zien dat frauderen gewoon ontzettend gigantisch veel geld kost door extreme boetes op te leggen.

20 juni 2017 om 13:21

Want je bent pas een crimineel als je iemand vermoord?

20 juni 2017 om 14:05

Ja. Wist je dat 80% van de Nederlanders crimineel is? Elke boete hoger dan 100 euro komt nml op je strafblad. Geloof je me niet? Google maar. De overheid houdt alles bij.

21 juni 2017 om 07:19

Dat de overheid alles bijhoudt is algemeen bekend

Maar als je hier dingen neer gaat zetten.
lees dan in het vervolg ook even de tweede alinea

"wanneer u wordt veroordeeld voor een overtreding krijgt u pas een strafblad als er sprake is van een vrijheidsstraf, een voorwaardelijke straf of een opgelegde boete van minimaal 100 euro.

De meeste lichte strafbare feiten vallen niet onder het strafrecht. Het gaat hier voor het grootste deel om verkeersovertredingen. Voor deze overtredingen hoeft u niet meteen voor de rechter te verschijnen en krijgt u geen strafblad."

20 juni 2017 om 13:15

El Fenomeno, ik zou mijn onderstaande reactie van mij even lezen. Misschien begrijp je het dan. Want door deze reactie te geven laat je blijken dat je wel wat informatie kunt gebruiken.

21 juni 2017 om 00:40

Netjes belasting betalen........ Wat draag jij in absolute bedragen bij aan belastingen El Fenomeno? Hij draagt zeer waarschijnlijk in een paar jaar meer bij dan jij in je hele leven.

Ook voor belastingen geldt: genoeg is genoeg. Maar dan komt bij veel mensen de penisnijd die ik bij jou ook zie bovendrijven. Ze hebben toch genoeg en moeten dan ook maar exorbitant veel betalen, terwijl dit natuurlijk gewoon niet meer normaal is.

Begin het gevoel te krijgen dat het meer aan de Spaanse fiscus ligt dan aan de spelers/managers. In geen ander land hoor je van dergelijke gevallen.

Ik vond het eerlijk gezegd altijd al wat vreemd dat het blijkbaar alleen maar een probleem was in Barcelona ; het lag voor mij in de lijn der verwachting dat (voormalige) Realwerknemers hiermee ook geconfronteerd gingen worden.

En ook hier weer : allicht een boete en een gevangenisstraf van 23 maanden die je dus niet moet uitzitten want minder dan 24 maanden.

Ook Mourinho zal allicht met de glimlach betalen.

Nu is de Spaanse overheid ongeloofwaardig geworden.

Er is geen duidelijke regeling voor internationale portretrechten. Als Ronaldo (bijvoorbeeld) Europees speelt, of in de Confed cup, of met Portugal, waarom zou hij dan in Spanje zijn belasting moeten betalen? Het is namelijk niet toepasbaar op de Spaanse wetgeving.

Dus mensen die vinden dat zij meteen criminelen zijn, die snappen de regels niet zo goed. Hierin is geen onderscheid te maken in Messi, Ronaldo, Mourinho, noem maar op wie. Zijn allemaal mensen die internationaal bezig zijn.

Fix je rechtssysteem, en kom dan pas zeuren.

20 juni 2017 om 13:37

Het hele belastingsonderduikverhaal van Ronaldo betreft imagorechten en heeft niks te maken met het trappen tegen een bal.

20 juni 2017 om 14:07

Lees je zijn post wel? Dat is toch precies wat hij zegt. Uitoefenen van portretrecht BUITEN Spanje

21 juni 2017 om 01:51

Als je in Spanje woont wordt je wereldinkomen in Spanje belast. Zelfs als de onderneming waar deze portretrechten onder vallen niet in Spanje is. Dat zullen ze waarschijnlijk aanhouden in deze kwestie, en lijkt me op zich niet kansloos.

Oke, nu Mourinho! Who is next? Wie de volgende verdachte weet te raden is een held.

Lijkt het wielrennen wel, je kan beter vragen wie wel alles netjes regelt en doet dan niet

Van Ronaldo en Messi zou je het niet snel denken, hun geld kan bijna niet meer op dus waarom zou je frauderen. Maar bij Mourinho geloof ik het op de een of andere manier wel.

Toevallig weer een client van Jorge Mendes.

Na Cristiano Ronaldo, Falcao, Coentrao, Carvalho en Di Maria weer de volgende van de clienten.

Denk dat deze spelers de dupe zijn van de belastingsstructuur die wordt opgezet door hem.

Her wordt tijd dat de rechtstaat een keer de rode kaart trekt in plaats van steeds de gele kaart.

Ik kan me niet voorstellen dat een Mourinho, Ronaldo of welke topspeler/trainer zoiets bewust zou doen. Dit is een week zakgeld voor hen.

Toch wel raar. Die lui verdienen geld als water en dan gaan frauderen, slaat nergens op. Dat bedrag is wisselgeld voor hen.

De bak in en alle prijzen aan de runner up geven.

Spaans voetbal verziekt alles. Geen prijs meer te winnen omdat ze met idiote praktijken de markt totaal hebben verpest. Oplichterij alom. Maling aan de rest van Europa, zij moeten immers winnen tegen elke prijs. Trap dat Spaanse voetbal eens van de Europese kaart voor een paar jaar. Wel zo eerlijk ten opzichte van andere landen waar alles keurig is geregeld.

20 juni 2017 om 13:56

Gefrustreerd omdat de Engelse competitie jaren niets meer in Europa voorstelt?

Dezelfde praktijken waar de Spaanse aanklager nu achterzit, worden op precies dezelfde manier uitgevoerd in Engeland, maar daar past het binnen de regelgeving, in Spanje echter niet.

Zijn het niet de Engelse clubs die de markt totaal verzieken? Bieden voor elke gek die tegen een bal kan schoppen 30+ miljoen en kopen ieder jaar de Franse competitie leeg.

20 juni 2017 om 14:10

Uhmm.. Geloof het of niet, de clubs in Spanje hebben het prima voor elkaar. Spanje zelf is een ander verhaal. United heeft de grootste schuld aan zijn staart hangen. Maar ja, streep daar inkomsten tegen weg en geen idee wat je overhoudt maar je verhaal klopt niet zo lekker.

Desalniettemin vind ik de Spaanse competitie ook geen ruk aan. Maar dat is irrelevant in dit verhaal...

21 juni 2017 om 01:54

Net zoals de schuld van United irrelevant is in dit verhaal. Die hebben hun schuld namelijk niet opgelopen door slecht beleid oid, maar door een overname waarvan de schuld op de club is afgeschoven. Hoe bizar dat ook klinkt.

Wat ik zo vreemd vind is dat geen van de genoemde spelers/trainers die de boel opgelicht zouden hebben, aan het eind van het jaar even gaat zitten op zondagmiddag om zijn inkomstenbelasting te doen. Dit is dus gewoon een bedrijf dat dit voor hen regelt. Zullen zij bellen met Ronaldo of Messi en zeggen: " ik heb nu toch een leuk trucje. Zullen we?" Geloof er geen kut van...

Ik durf te wedden dat Mourinho de schuld in de schoenen gaat schuiven van de scheidsrechter of Wenger.

Het meer is ook nooit vol voor sommige lieden....

Je kan langzamerhand een verhaal schrijven over dit gebeuren allemaal, zou een hit worden voor een serie op Netflix!

Neen, maar ff serieus: hoeveel namen gaan er nog vallen eigenlijk? Is het nu echt zo lastig om goeie notarissen te vinden? Tegenwoordig kan alles digitaal gebeuren, dus waar ligt het probleem nu? We zullen het nooit weten.

Iedereen die bij Jorge Mendes onder contract staat komt aan de beurt, Gestifute. Dat is het verhaal en dat zie je bijna nergens terug want dat levert minder kliks op dan Ronaldo en Mou. Maar de belastingdienst in Spanje is flink aan het harken de laatste paar jaren. Hoe denk je anders dat ze de schuld aan de EU kunnen aflossen? Er is bijn ageen EU subsidie meer dus geen extra banen en een hoge werkeloosheid etc etc... oftewel een hopeloos zooitje met corrupte politici die op hun beurt dan de banken helpen en zichzelf. Het is zo erg dat je tegenwoordig een huis kunt verkopen waarbij je een groot gedeelte van het bedrag ,60 a 70 %, zwart en dus handje contantje in je handen krijgt om de belastingen te ontduiken. Notarissen helpen je hierbij en ik wist niet wat ik zag toen de koper van het huis een Guardia Civil was die met de dikke envelop aan kwam zetten. Mensen in Spanje doen dit zonder schaamte en terecht, als jij een paar jaar geleden na de crisis spaargeld had dan mocht je er niet aan komen van de bank. Op orders van de overheid was je spaargeld omgezet in staatsaandelen die je over 5 en 10 jaar mocht verzilveren! Dus had je 10.000 gespaard dan mocht je dat geld niet aanraken, wel mocht je 10.000 lenen tegen een hoge rente! Dus wees maar blij met de nederlandse belastingdienst

Hoe meer je verdiend, hoe meer belasting je betaald. Dat vind ik sowieso een oneerlijke regel. Maar goed, de spaanse fiscus staat bekend om hun mazen in de wet. Ik weet zeker dat als Ronaldo of Mourinho wist dat dit niet mocht ze het niet hadden gedaan(als het waar is). Ik vind dat de schuld dan of bij de belastingadviseur of bij het land zelf ligt. Je denkt toch echt niet dat iemand als ronaldo op zijn 24e zulke belastingconstructies kon maken. Mensen die zeggen je moet gewoon je belasting betalen weten niks over belastingen. Jullie denken dat het goed besteedt wordt maar ik weet zeker dat 20-30% van het belastinggeld naar een trein gaat die toch niet gemaakt kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren