Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Messi krijgt steun van competitiebaas: ‘Een repeterend verhaal’

Laatste update:

Lionel Messi kreeg donderdag te horen dat hij alsnog het risico loopt achter de tralies te belanden. Aan het begin van de week werd de sterspeler van Barcelona vrijgesproken door het Openbaar Ministerie, maar het hooggerechtshof van Catalonië gaat tegen die uitspraak in. De sterspeler van Barcelona hangt een celstraf van dik 22 maanden boven het hoofd, terwijl tegen vader Jorge Horacio Messi eerder al een celstraf van achttien maanden werd geëist.

/

Barcelona laat in een officieel statement weten dat het de speler zijn ‘volledige steun en assistentie’ zal verlenen. “De club is verrast door het verschil in criteria tussen de Openbaar Aanklager en het hooggerechtshof. Het zijn tegenstrijdige berichten. Barcelona toont zich solidair met Leo Messi en zijn familie in deze vervelende situatie. De club blijft hem volledig steunen, ook gerechtelijk.”

De club baalt van het feit dat de fraudezaak rondom Messi, die volgens het hooggerechtshof moedwillig mee heeft gewerkt aan het ontwijken van belasting, zo lang voortsleept. “Het is schadelijk voor de goede naam van de club, zijn stabiliteit en de atleten die er deel van uitmaken. Barcelona gaat vastberadener dan ooit te werk om zijn rechten te beschermen en is klaar voor nieuwe uitdagingen die de kop op zullen steken.”

Update 9 oktober 18.50 uur - Messi krijgt steun van competitiebaas: ‘Een repeterend verhaal’
Lionel Messi hangt een celstraf van 22 maanden boven het hoofd en wordt nu ook een hart onder de riem gestoken door Javier Tebas, de voorzitter van de profliga. “Ik hoop dat hij wordt vrijgesproken. Ik ken deze zaak niet door en door, maar het gaat wel weer om de interpretatie van belastingwetgeving en dat is in het voetbal een repeterend verhaal aan het worden. Je kan de regels verkeerd volgen, maar het is echt iets heel anders wanneer je de belasting bewust ontduikt”, aldus Tebas in een interview met Cadena COPE.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zal waarschijnlijk niet gebeuren... Maar het zou niet moeten uitmaken hoe je heet... Je moet je aan de regels houden en anders man genoeg zijn om de consequenties te aanvaarden

9 oktober 2015 om 11:50

Inderdaad, vind het al erg genoeg dat Barcelona vindt dat Messi onschuldig is, laat dat eerst mar even bewezen worden. Zoals jij al zegt, gewoon man genoeg zijn om consequenties te aanvaarden, voor mij een beetje vergelijkbaar met Feyenoord en Kramer

9 oktober 2015 om 11:54

Inderdaad, alles wijst erop dat hij schuldig is. Zijn handtekening staat overal onder en domme excuses als 'dit doe ik omdat mijn vader het zegt' kan ik helemaal niet plaatsen. Een beetje gezond verstand gebruiken dat je bedrijven hebt in Belize en nog een land waar al dat geld naar toe gaat. Ik hoop voor het voetbal niet dat hij vast komt te zitten maar mensen zijn mensen en moeten eerlijk en gelijk behandeld worden.

9 oktober 2015 om 11:56

Juist, helemaal mee eens. Onbegrijpelijk gewoon, het kan er bij mij gewoon niet in waarom je zoiets zou willen doen, als je alles al hebt wat je maar zou willen. Van dat geldt wat hij wegsluist o.i.d. kan je voorlopig ook heel veel hulp bieden aan vluchtelingen, of soortgelijke situaties.

9 oktober 2015 om 12:37

Alles behalve de uitspraak van de rechter.

9 oktober 2015 om 13:35

Er moet eerst maar is bewezen worden dat hij onschuldig is!? Volgens mij werkt het in een rechtstaat andersom vriend. Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is. En ongeacht hoe het er nu uit ziet is hij nog niet veroordeeld en dus onschuldig. Terecht dus dat ze achter hem staan!

9 oktober 2015 om 15:20

Hij heeft al een schikking getroffen met de belastingdienst en het geld wat ontdoken was, terugbetaald als ik de berichten mag geloven. De belastingdienst is klaar want zij hebben het geld al ontvangen.

Het is de OM nu die de zaak strafrechterlijk uitzoekt.

Get your facts right before you speak.

9 oktober 2015 om 19:57

Maar het rare is. Het gaat 'maar' om 4 miljoen dacht ik. Dat is toch niks voor messi. Als het nou om 20 ging oke dan weet je zeker dat hij wat doet maar met zijn salaris en dan 4 miljoen. Vind ik apart. En ja ben wel van mening mocht hij schuldig zijn daarop ook gepakt wordt maar mij lijkt dat gewoon raar

9 oktober 2015 om 21:46

Dan heb jij totaal geen besef van geld

9 oktober 2015 om 23:58

Wie stelt die bewijst zeggen we dan

10 oktober 2015 om 09:23

Jawel hoor. Maar als je 20 miljoen verdient bijvoorbeeld (want hij zit in de 60 dacht ik) dan doe je toch meer dan een 4 miljoen. Dat is een schijntje voor zo'n persoon

9 oktober 2015 om 22:14

Hoop dat messi wordt vrijgesproken

Barcelona begint langzaam zelf schadelijk te worden voor de sport met alle zaken waarin het is verwikkeld.

9 oktober 2015 om 11:42

Inderdaad zeg. Ze kunnen beter transparant worden want anders gaat dit van kwaad tot erger.

9 oktober 2015 om 11:51

Die lekker alle hoofdprijzen pakt!

9 oktober 2015 om 13:15

Onnodig wat je zegt het heeft niks te maken met hoofdprijzen. Barca is gewoon slecht bezig nu

9 oktober 2015 om 11:51

Barcelona is ook gewoon niet meer wat het was. Buiten het veld en binnen het veld, is het niet meer Barcelona van weleer.

Als je geen strafblad hebt, dan ga je toch niet de gevangenis in? In Spanje is dat toch zo?

9 oktober 2015 om 11:46

Tot een bepaalde hoogte van je straf. Volgens mij al krijg je minder dan 15 maanden dan hoef je er niet in. Weet niet precies zeker

9 oktober 2015 om 11:50

Ik heb gelezen dat als een gevangenisstraf van 2 jaar wordt geëist, je niet hoeft te zitten. Dus dan zal dat een boete worden denk ik.

Er staat in de tekst dat volgens het hooggerechtshof hij moedwillig heeft meegewerkt in het ontwijken van belastingen ? Moet dat niet ontduiken zijn ? Ik weet dat normaal gezien belastingsontwijking toegestaan is en dat belastingsontduiking illegaal is.

Misschien ligt het in Spanje anders, maar dat lijkt me sterk. Of misschien zie ik iets over het hoofd.

9 oktober 2015 om 14:42

Als je iemand aanklaagt zou het idd om ontduiking moeten gaan. Het kan een verkeerde vertaling zijn..

Zaak van Messi, transfer van Neymar, jeugdtransfers, een spits aantrekken die al drie keer iemand gebeten heeft.... Het wordt zo langzamerhand een beetje lachwekkend bij Barcelona. Enkele jaren geleden nog het voorbeeld van hoe het moest, maar daar is niet veel meer van over.

9 oktober 2015 om 11:54

Inderdaad, het Barcelona van jaren terug is een fabeltje geworden. Denk ook niet dat zoiets ooit nog zal gebeuren bij Barcelona, de spelers die gehaald worden hebben niks met Barcelona. Die zien alleen maar een stel goede spelers op het veld en een goed gevulde rekening. Het halen van Arda Turan vind ik nog het meest lachwekkend. Straks gaat Barcelona nog spelen als counterploeg, ze hebben er wel de spelers voor denk ik.

9 oktober 2015 om 22:17

Ja vorig seizoen speelde Barcelona vaak op de counter. Ze moeten zo onvoorspelbaar mogelijk blijven als ze een gouden tijdperk net als met Guardiola willen hebben

Het ergste nog lijkt mij dat Messi zijn eigen geldzaken niet eens beheerd en niet eens weet wat er gaande is. Hopen voor hem dat het met een sisser afloopt. Dit doet toch wel wat met een mens.

9 oktober 2015 om 12:06

Neem aan dat hij hiervoor mensen heeft die daar een opleiding in hebben afgemaakt. Aangezien hij zijn aandacht sportief grotendeels besteed. Het is speculatie, maar ik zou de mensen die ik hiervoor aanstel vertrouwen. Misschien dat dit tegelijkertijd ook zijn fout is geweest?

9 oktober 2015 om 12:08

Er zullen veel meer spelers zijn die hun eigen geld niet volledig beheren, wat opzich niet gek is aangezien ze ongeveer hun hele leven aan het voeballen zijn geweest en vast geen curses accounting hebben gevolgd. Alleen is het erg gevaarlijk omdat soort dingen door familie te laten doen. Mede doordat de bedragen via verschillende constructies binnen komen (salaris, sponsering, eventuele inversteringen) is het verstandiger om een bedrijf daar voor in te huren, tevens kan je het bedrijf dan ook aanpakken als er dingen niet goed gaan ivm de fiscus. Uiteraard weet ik niet of papa messi een opleiding er voor heeft of dat ie het "vrijwillig"doet. Vind het alleen niet slim voor iemand met zo veel adviseurs

9 oktober 2015 om 13:28

De CEO van Volkswagen heeft ook zelf niet de Software van de dieselwagens gemanipuleerd. Maar net als Messi is hij de eindverantwoordelijke.

Zo is er elke keer wel wat bij Barcelona, zal bijna denken dat de FIFA, lees; Blatter, een vinger in de pap heeft.

9 oktober 2015 om 18:24

Nee, het gebeurt overal alleen komen veel spelers er mee weg.
Ronaldo en Casillas hadden ook problemen met belasting over potretrechten. Daar hoor je jammer genoeg weinig over. Nadat ze het verschil hebben betaald verder niks gebeurd.

9 oktober 2015 om 19:07

Wat een onzin. Casillas is niet schuldig bevonden aangezien hij geen wet heeft gebroken. Een groep topsporters waaronder Iker had een andere interpretatie van de belastingregels toegepast nadat ze veranderd waren. Er was geen intentie gevonden om daadwerkelijk belasting te ontduiken en dus was er geen sprake van fraude.

Messi daarentegen heeft een netwerk over de hele wereld opgebouwd in belastingparadijzen. Alles op alles gezet om iedere cent te besparen die maar kan en zal daar waarschijnlijk de consequenties onder ogen moeten zien.

Het gaat niet om tussen Messi en justitie of dat die wel of niet betaald heeft. Het gaat erom dat Spanje probeert met alles Catalonië klein te maken . Of het nou gaat om sport of politiek

9 oktober 2015 om 14:46

Beter lezen.....

Tsja het zit hem niet mee die messi! ze broer zit ook vast hoorde ik voor wapenbezit was al eerder in 2008 aangehouden voor wapenbezit nu weer! Weet iemand is hiervan?

Wel weer jammer dat de aanklager een ex directrice is van Real Madrid.

9 oktober 2015 om 15:48

Stel het wordt bewezen. Ga je dan ook zeggen dat de straf ongeldig is omdat een ex-madrista hem heeft aangeklaagd? Vind het maar onzin.

9 oktober 2015 om 18:22

Ik zei ex directrice. Ze is hoogst waarschijnlijk nog steeds een socio of supporter.

Wat bewezen? er kan niks bewezen worden alleen een uitspraak van schuldig of niet.

En nee, dat ga ik niet roepen. Neemt niet weg dat het uitgerekend toevallig iemand is die veel belangen had bij Real Madrid en misschien nog steeds.

Ook bizar dat Casillas zich hieraan schuldig maakte maar na het verschil betaald te hebben voor de rest geen problemen kreeg.

9 oktober 2015 om 18:37

Toch standaard de reactie van "barca fans".

9 oktober 2015 om 18:59

Het zit echt wel wat complexer in elkaar dan dat jij doet voorkomen. Jij kent sowieso de details niet van deze zaak en probeert duidelijk Messi vrij te spreken van deze aanklacht. Het probleem is alleen dat er wel degelijk dingen op een ongeldige en illegale manier zijn gegaan en daar zal iemand voor moeten worden gestraft. Messi is uiteindelijk de hoofdverantwoordelijke over dat geld en weet dat ook.

Je noemt de zaak van Casillas maar nogmaals jij weet totaal niet wat de details waren van zijn zaak. Die kunnen totaal verschillen hoewel ze wel beiden over belastingontduiking kunnen gaan.

10 oktober 2015 om 02:20

Ik probeer Messi niet vrij te spreken. Als hij schuldig wordt bevonden het zij zo.
Maar stel dat het om een andere club ging en het is bekend dat de openbare aanklager een werknemer was bij de rivaliserende club zou het ook vraagtekens oproepen. Uiteindelijk is hij verantwoordelijk voor z'n financien en heeft hij dit over zich geroepen.
Ook beetje raar dat nadat de de belastinginstelling, als directe partij, hun aanklacht hebben ingetrokke tegenover Messi en vervolgens een ander rechtsorgaan het nog een keer probeert.

Ik vind het echt niet hoognodig om Messi te verdedigen, alleen zijn mensen net zo snel van mening dat hij per se de bak in moet.

Casillas, geweldige gozer ben blij dat hij niet vervolgd is,maar net zo zeer als dat ik de details niet over de zaak weet weet jij ze ook niet over die van Messi.

We zullen het afwachten.

Mooi van al die steun.
Maar de liga baas weet ook heel goed dat geen Messi het missen van kijkers betekent. Ik hoop voor het voetbal dat hij gewoon kan blijven spelen. Maar als hij bewezen schuldig wordt gevonden dan is de cel straf compleet terecht. Dit soort dingen hoor je gewoon te weten.

Heeft hij nou opeens per ongeluk een paar miljoen aan belasting ontdoken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren