Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB positief over plannen UEFA voor 'week of football'

Laatste update:

Nadat interlands jarenlang gespeeld werden in het weekend en op de woensdagavond, staan deze wedstrijden sinds enkele jaren overwegend op vrijdag en dinsdag op het programma. Als het aan de Europese voetbalbond ligt komt hier echter ook weer verandering in, na het WK van 2014.

/

De Europese landen zullen zich dan moeten gaan proberen te kwalificeren voor het volgende EK, dat in 2016 wordt georganiseerd in Frankrijk. De UEFA maakt plannen om tegen die tijd een ‘week of football’ te introduceren; vooral aantrekkelijke interlands (zoals de kraker Frankrijk-Spanje van dinsdagavond) zullen dan verspreid worden over verschillende dagen en tijdstippen, om meer tv-kijkers te trekken.

Gianni Infantino, secretaris-generaal van de UEFA, heeft laten weten dat de Europese voetbalbond de televisierechten van de EK-kwalificatiewedstrijden voor het eerst centraal gaat vermarkten en dat dit zal gebeuren volgens de ‘Champions League-formule’, meldt het Algemeen Dagblad. Daarnaast is het de bedoeling om alleen nog dubbele ontmoetingen op te nemen op de interlandkalender, zodat spelers zich niet voor één (vaak vriendschappelijk) duel bij hun nationale ploeg hoeven te melden.

Update 28 maart 11.24 uur - KNVB positief over plannen UEFA voor 'week of football'
Als het aan de KNVB ligt, worden de interlands in de toekomst verspreid over de hele week. "Als ik het vanuit het publiek bekijk: wanneer nu het Nederlands elftal speelt, en op hetzelfde tijdstip speelt Spanje tegen Frankrijk of Kroatië tegen Servië, dan mis je eigenlijk een hoop moois", zegt directeur Bert van Oostveen in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk kunnen meerdere speeldagen en meer tijdstippen in het begin verwarring geven, maar als je straks weet dat er telkens één week van woensdag tot woensdag volledig is gevuld met interlandvoetbal, is dat ook een vorm van duidelijkheid." Volgens Van Oostveen staat het overigens allang vast dat de 'week of football' er na het WK van 2014 gaat komen.

Vind je dit een goed plan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zeg een woord: Geld

27 maart 2013 om 10:20

En daar kom je pas net achter? Alles en iedereen die te maken heeft met commercieel doet het vanwge het geld.

Denk je dat voetbalzone haar site update voor de lol? Ze doen dat om hun site aantrekkelijker te maken voor hun bezoekers om meer geld te verdienen.

Denk je ook dat ze de iphone 5 voor de lol in de markt hebben gezet? Nee, ook voor het geld. Ze dachten: laten we na de iphone 4 en 4s een iphone 5 malen met allerlei updates, dat makkt het meer aantrekkelijker voor de klanrt.

En nu maakt de uefa een nieuw schema voor na het wk. Ja, het is aantrekkelijk en ja ze doen het voor het geld. Maar dat doen ze allemaal.

Dus om alleen de fifa/uefa te beschuldigen van geldwolven is gewoon op en top triest. Iedereen doet alles voor het geld.

27 maart 2013 om 11:38

Ja maar ik denk ook dat dit een stap richting betere wedstrijden wordt, want in deze kwalificatie is Spanje vs Frankrijk de enige echte topper volgens mij. Ik gok dat we over een aantal jaar het eerste kwalificatiejaar alle landen mogen uitvechten in groepen wie bij de grote landen mee gaat doen om de kwalificatie en dat ondertussen de grote landen oefenen tegen elkaar. En dat dan in het 2e jaar er veel meer krakers zullen zijn voor tv.

27 maart 2013 om 11:50

Jep, it's all about the money...

27 maart 2013 om 12:16

Ik zeg: doen!

Maak mij niet uit. Ik wil dat gedoe van gister niet nog een keer meemaken. Argentinië, Spanje, Italie, Duitsland etc spelen allemaal tegelijkertijd en dat kan niet in mijn ogen.

28 maart 2013 om 12:12

Maar dan krijg je weer te maken met spelers die minder lang kunnen rusten etc. Als dan je favoriete clubje daar de dupe van wordt?

28 maart 2013 om 12:27

Ik denk, dat het wel goed geregeld zal worden hoor. Bijvoorbeeld, nu heb je meestal een interland periode die max. 1,5 week lang duurt. Je kan het rekken tot 2 (komma 5) weken zelfs. Spelers zullen iig genoeg rust krijgen. Ik weet het zelf ook niet precies hoor, dat is niet mijn taak. Maar het is zeker iets dat geregeld kan worden, imo dan.

En "als" je gelijk hebt, dan nog hoor je me echt niet klagen denk ik.
Mijn liefde voor een land is veel groter dan mijn liefde voor een club.

28 maart 2013 om 12:41

Maar liefde voor hoeveel landen heb je dan? Ik kijk ook graag voetbal, op zondagmiddag zijn er 4 wedstrijden, dan kijk ik dus altijd Feyenoord en vind ik het niet erg dat andere clubs op een ander moment spelen.

Zelfde geldt eigenlijk voor het Nederlands elftal.

28 maart 2013 om 13:20

Voor 1 land natuurlijk. Ik reageerde meer op deze zin van je: "als dan je favoriete clubje daar de dupe van wordt?"

Dus met andere woorden: Als me favoriete club daar de dupe van wordt omdat er sommige spelers voor mijn land hebben gespeeld, dan hoor je me niet echt klagen. Want voor mij mijn land staat op de eerste plaats.

Ik snap je punt wel hoor. Je bedoelt gewoon: Je kan beide dingen vermijden als alles blijft zo als het nu is.

Misschien wat makkelijk, maar kijk even met mee naar "the big picture": Nederland speelt als enige top land op dinsdag. Het gemiddelde kijkcijfers zullen minimaal met 1, 2 miljoen stijgen. Stel dat Clasie een top wedstrijd speelt. Het zou toch alleen maar goed uitpakken voor deze jongen, voor je club en voor je land. Er zijn echt heleboel voordelen.. Vooral voor de spelers.

Het is zelfs goed voor de economie, hehe

28 maart 2013 om 11:29

Dat lijkt me duidelijk. Maar ik denk dat dit voor de fan ook winst is. Afgelopen interlandronde wilde ik Turkije, Nederland en Spanje kijken. Die wedstrijden overlapten elkaar, en ik kon dus niet alle drie de wedstrijden kijken (tenzij ik nog 2 beeldschermen had gefixt natuurlijk). Als de duels gespreid worden heb ik meer kans om meer aantrekkelijke wedstrijden te kunnen meepakken.

Voor het geld kiezen is niet perse negatief, ik zie meer voor dan nadelen aan dit plan.

28 maart 2013 om 11:32

ik zeg waarom niet?
Afgelopen week natuurlijk naar Nederland-roemenië gekeken maar ik had maar wat graag ook Frankrijk - Spanje willen zien.

ik zie wel wat in dit plan van de Uefa.
spelers hoeven zich dan niet voor drie dagen te melden bij het team, maar blijven nu ruim een week bij de selectie. dat is veel handiger voor spelers die helemaal naar de andere kant van de wereld moeten reizen voor het nationale team.

bovendien kon ik gisteravond helaas niet naar Frankrijk Spanje kijken ivm Nederland. zou toch leuk wezen als je meer wedstrijden kan kijken op verschillende avonden.

27 maart 2013 om 09:58

Ik zie helemaal niks in dit plan, ik wil gewoon lekker naar me club kunnen gaan en als ik thuiskom nog naar ander voetbal kijken. Interland voetbal is daar een hinderlijke onderbreking van.

27 maart 2013 om 10:08

Interland voetbal kun je natuurlijk niet helemaal afschaffen dus jou punt dat het een hinderlijke onderbreking is heeft niks te maken of dit plan nou doorgaat of niet, je blijft het toch houden. Ik ben het overigens met je eens hoor, ik kijk veel liever clubvoetbal en baal altijd als er weer interlands tussendoor komen.

27 maart 2013 om 11:04

Ow dus met wedstrijden op een vrijdag en een dinsdag dan zijn ze geen week bij elkaar?

27 maart 2013 om 11:41

Buiten dat ze nu ook een week bij elkaar zijn gaat het hier om de Uefa en de EK kwalificatie, niet de Fifa, Conmebol of welke andere federatie dan ook. Dus het argument van wereld afreizen gaat niet helemaal op...

28 maart 2013 om 11:34

Het argument voor de wereld afreizen gaat überhaupt niet op. Voor een WK kwalificatie zijn landen nog steeds continent-gebonden, dus dat landen enorme afstanden moeten afleggen valt enorm mee, voornamelijk in Europa.

28 maart 2013 om 11:56

hoezo als een braziliaan opgeroepen wordt voor zijn elftal en hij vliegt bijvoorbeeld uit londen naar Sao paulo.
en moet dan bijvoorbeeld van Sao paulo. speelt dan eerst thuis. tweede wedstrijd bijvoorbeeld in bolivia. en dan weer terug naar londen toch een aardig tripje

Echte topwedstrijden in de kwallificatiereeks zijn schaars. Laat staan de amusementswaarde van veel van deze poulewedstrijden. Er valt zodoende weinig te vermarkten en het concept zal waarschijnlijk weinig extra inkomsten en kijkers trekken.

27 maart 2013 om 10:23

Ach dat hangt er vanaf wat je een echte topwedstrijd vind, zeker op Europees niveau:
Kroatie, Servie, Belgie leveren best interessante potjes op
Italie, Tsjechie, Denemarken
Duitsland, Zweden
Rusland, Portugal
Spanje Frankrijk

Misschien niet allemaal zulke toppers als Spanje Frankrijk, maar genoeg markt voor om naar te kijken. Als ik een dinsdag vond niks te doen heb wil ik best eens kijken hoe Belgie ervoor staat, of Ronaldo bekijken of de Duitsers etc.
Het is inderdaad niet allemaal van het nivea Spanje-frankrijk, maar goed in de CL zijn het ook niet lang allemaal toppers natuurlijk.

28 maart 2013 om 11:40

Er zijn per poule dus maximaal 2 wedstrijden die de moeite waard zijn. En dat dan maar in 5 poules.

Ik kan me dan ook niet voorstellen dat er een omroep is die elke dag van die week een wedstrijd uit gaat zenden, aangezien er in 10 speel weken slechts 10 interessante wedstrijden zijn waar door veel mensen naar gekeken gaat worden.

Als ze van woensdag tot woensdag gaan spelen zijn er elke dag maar 4 wedstrijden ofzo waar ze uit kunnen kiezen. Soms zal daar Spanje - Frankrijk bijzitten, maar vaak gaat het enkel dan tussen Cyprus - Slovenië, Liechtenstein - Letland, Estland - Andorra en Georgië - Wit Rusland...

In de CL heb je ook mindere wedstrijden. Maar ze hebben elke speeldag wel 1 of meerdere wedstrijden waar mensen massaal naar willen kijken. In de beginfase kunnen ze uit 16 wedstrijden kiezen ofzo waarvan er in elke wedstrijd wel minstens 1 topclub zit en er ook altijd wel enkele interessante bij zitten. IK weet nog dat ik in de CL vaak baalde dat Ajax tegelijk uitgezonden werd met een andere super wedstrijd.

28 maart 2013 om 12:01

je maakt nu een scheve vergelijking:

je noemt de ''saaie'' landen op tegen elkaar
in de CL heb je ook bijwijze van spreken. FC Basel tegen kopenhagen. wel veel minder.
maar vindt het wel positief aan de CL dat je iedere dag een top-team kan zien.
terwijl die misschien tegen een slovenië spelen.
als er 7 dagen interland voetbal wordt uitgezonden kun je iedere dag wel naar een topland kijken
- nederland (als supporter)
-frankrijk
-italië
-duitsland
-spanje
-portugal
-engeland

" zullen dan verspreid worden over verschillende dagen en tijdstippen, om meer tv-kijkers te trekken".

Toen ik dit las wist ik al waarover dit artikel eigenlijk ging.geld,geld en nog eens geld.de Uefa wilt hier gewoon weer zijn zakken vullen.ik vind hoe het nu is goed.ik ben al niet echt voorstander voor Interlands.maar ja het wel iets dat ook moet gebeuren als je nationaal iets wilt bereiken natuurlijk.

"vooral aantrekkelijke interlands (zoals de kraker Frankrijk-spanje van dinsdagavond) zullen dan verspreid worden over verschillende dagen en tijdstippen, om meer tv-kijkers te trekken."

Dus je gaat dan in 1 week tijd 3 of 4x Frankrijk Spanje moeten spelen?
Ik snap nog niet helemaal wat ze willen nu worden de krakers toch ook over meerdere dagen verspreid? Je hebt de ene keer Frankrijk Spanje en de andere keer Duitsland Italie.

Ik dacht met die titel dat ze eindelijk iets hadden bedacht om zo'n kwalificatie reeks gewoon in 3 weken te proppen zodat je als bondscoach die spelers 3 weken bij je hebt en in die tijd werk je het helemaal af. Weet je meteen of je naar het Ek/wk mag of niet en de rest van het seizoen heeft de club geen last van maandelijks zowat je spelers moeten afstaan en weer kans op blessures in bv. de beslissende fase van de titelstrijd.

Deze methode lijkt alleen maar weer bedacht op meer geld inkomsten voor de Fifa/uefa.

27 maart 2013 om 10:34

Ze bedoelen at er bv op dinsdag Frankrijk - Spanje wordt gespeeld en op Woensdag Duitsland - Nederland.
Zeg maar het Champions League idee,

Dan kunnen we 2 wedstrijden kijken, want als er 2 toppers op 1 dag gespeeld worden op de zelfde tijd, dan kan je er maar 1 zien.

En mij maakt het niet uit als het om geld gaat, als ik maar 90 minuten beide topwedstrijden kan kijken, want gisteren mis ik dan Frankrijk - Spanje, omdat ik Nederland keek.

27 maart 2013 om 11:27

Dat lijkt mij ook echt het leukste! Ik zou er dan voor pleiten om eerst een voortoernooi te organiseren voor de 'b-landen', die kwalificeren zich dan voor het kwalificatie toernooi met de 'a-landen', dat toernooi in 2 weken afwerken en je weet direct of je geplaatst bent. Inderdaad ben je ook af van die onderbreking van de competitie en van die slaapverwekkende potjes tegen Estland, Andorra etc. Met die A en B status werken ze ook in het tennis met de Davis Cup en dat werkt perfect!

Prestaties uit het verleden tellen niet mee, zo kan het voorkomen dat je het ene jaar winnaar bent en twee jaar later tot de B of zelfs C landen behoord. Dit zorgt ervoor dat je altijd moet presteren, wat het gewoon eerlijk maakt!

Dat geld de aanleiding is, is jammer. Maar een competitiestop van anderhalve tot twee weken lijkt me geen gek idee. En dan direct drie interlands. Voor Europese spelers valt het reizen nog mee. Maar een Braziliaan of Japanner krijgt het met reizen soms zwaar voor z'n kiezen. Verder leert een team meer van zo'n langere samenkomst. Nadeel kan zijn dat als je sterspeler nou net in die week geblesseerd is, dat je daar direct 3 wedstrijden last van hebt.

27 maart 2013 om 10:35

competitiestop van twee weken lijkt me echt helemaal niks. Ik vind 1 week zoals het nu is al vervelend. Twee weken gaat bijna op een korte winterstop lijken.

27 maart 2013 om 10:59

nu ligt het er voor 2 wedstrijden toch ook gewoon anderhalve week uit? We gaan waarschijnlijk komend seizoen toch al deels af van de vaste zaterdag/zondag wedstrijden ivm de tv-rechten. Ook competitiewedstrijden op maandag en meer op vrijdag enzo.

27 maart 2013 om 11:01

We slaan nu 1 speelronde over door de interlands. Dat moeten er geen 2 worden.

against modern football

27 maart 2013 om 10:45

Hoezo? Nou heb je Frankrijk - Spanje gemist, zou toch leuk zijn als je die ook kan zien

27 maart 2013 om 13:18

Ik heb het gewoon gekeken hoor.

De twee woorden "beter vermarkten" dekt meteen de hele lading van het artikel, het is ze weer om 1 ding te doen. Geld, dus in plaats van om 1 wedstrijd te spelen maken ze er een dubbele van ? Ik dacht dat ze juist minder wedstrijden zouden spelen, klinkt allemaal niet echt logisch ?

Blijkbaar kijken er nog een hoop mensen naar al die onzinnige interlands, de enige interlands die tellen zijn qualificaties(en natuurlijk de tournooien) tegen (redelijke) grote landen,want tegen de meeste kleine tegenstanders laat ik veel wedstrijden schieten omdat je toch wel weet wie er gaat winnen en het voetbal vaak tegenvalt. Vriendschappelijkep potjes zijn altijd slaapverwekkend of het nou Frankrijk vs Spanje is of Andora vs San. Spelers hebben daar vaak ook geen trek in en doordat het toegestaan is om tig keer te wisselen valt er ook weinig te beleven. Ik ben benieuwd op voorhand moet je niets uitsluiten maar voorals nog blijf ik sceptisch.

Ik pleit al langer voor dit idee.
Want dan kun je meerdere wedstrijden 100% volgen, want overschakelen werkt nooit.

Prima dat ze meedenken in belang vd spelers. Maar vind het onzin om die aantrekkelijke wedstrijden allemaal tw verspreiden br Ik wil Spanje-frankrijk zien op een eindronde, met een kwalificatie lig ik er niet wakker van als ik dat mis!

Ik snap het nog niet helemaal, de bedoeling is dus dat ze op dezelfde manier gaan spelen als in de Champions League. Maar hoe blijven de selecties dan een week bij elkaar? Mis ik iets?

Van Persie is zo een goede voetballer, ik zat gister in het stadion, bij enkele momenten kon je daar al goed zien dat hij verreweg de beste voetballer is die Nederland momenteel heeft!
Enkele hakballen waren zeer fraai maar werden helaas niet begrepen door sommige ploegmaats.
Op tv ziet dat er toch anders uit, nu kon je echt zien dat hij alles op intuïtie doet, echt genieten!

De kwalificatiewedstrijden van Nederland zijn voor ons al amper interessant, laat staan die van andere landen.

Organiseer dan gewoon vaker een EK en laat het kwalificatievoetbal achterwege. De beste zoveel van het vorige EK zijn automatisch geplaatst, de mindere landen spelen een paar wedstrijdjes om zich te plaatsen. De overige landen kunnen op die dagen een oefenpotje afwerken.

Dit is zo onterecht, er was totaal geen intentie om de bal te spelen, of die nou wel of niet aanwezig was ...
Schandalige overtreding waarbij 2 wedstrijden nog mild was, en dan vervolgens halveren ze de straf, ik wil niks meer horen over Uefalona en dat soort onzin..

27 maart 2013 om 13:28

De ibrahimovic topic is een paar artikelen verder

27 maart 2013 om 13:56

Dit is de app op mijn telefoon die dit doet.. ik kom er net pas achter, even contact opnemen met Voetbalzone, ik word hier niet vrolijk van.

It's all about the money!!

Die interlandweken zijn al een onaangename onderbreking van het competitievoetbal en zo zorg je er voor dat het aantal rustdagen voor spelers kan verschillen.

Hummels is een fantastische verdediger, ik prijs hem al langer en zou het geweldig vinden als Barcelona hem zou aantrekken, echter is er ook een goedkoper alternatief wat rondloopt in Italië, de zeer getalenteerde jonge verdediger Marquinhos!
Kompany lijkt mij niet mogelijk gezien zijn salaris en vraagprijs, Kun Aguero juich k wel toe maar dan moeten ze Neymar niet halen, Barcelona heeft als ik mij niet vergis een budget van 60 a 65 miljoen wat door eventuele verkopen van alexis, valdes, en villa nog kan stijgen.
Ik persoonlijk hoop op:
Courtois- De Gea
Marquinhos - Hummels
Aguero - Neymar

Ik vind het een goed idee. Er wordt nu ook al een week voor uitgetrokken, dus waarom niet voetballen op totaal verschillende dagen?

Jeetje wat wordt dat een saaie week zeg. Niemand is geïnteresseerd in al die interlands. Er zitten zelden wedstrijden tussen die de moeite waard zijn. Als je gewoon die saaie oefenwedstrijden afschaft heb je al veel meer tijd voor de interlands en dan hoeven we de competitie niet te onderbreken.

Waarom zijn de mensen hierboven zo verbaasd dat het om geld draait ??
Laten we blij zijn dat het daar om draait, anders had je helemaal geen top voetbal hoor dus niet zeiken en geniet !!!

28 maart 2013 om 13:18

Natuurlijk draait het vooral om geld. Een toernooi kost nou eenmaal veel geld en vandaar dat geld ook belangrijk is, want zonder toernooi is er geen belevenis.

Echter het probleem is dat geld tegenwoordig zo belangrijk is voor de mensen bij de Fifa en de Uefa dat lotingen zo verdraait zijn dat er nooit een finale zou gaan komen tussen bijvoorbeeld Andorra en Zwitserland, want dat trekt geen kijkcijfers. Dat "probleem" hebben ze verholpen door die zogenaamde pot-indeling waar niemand weet hoe de puntentelling woren berekend om te bepalen in welke pot je komt te zitten.

Het probleem is dus dat grote landen en clubs voor getrokken worden, omdat zij geld in het laatje brengen.

31 maart 2013 om 20:55

Nou kun je het bewijs leveren dat de lotingen beinvloed worden?

31 maart 2013 om 21:17

Dat zeg ik toch? Pot-indeling!!!!

Het bewijs is gewoon al op TV te zien. Kun jij mij een rede noemen waarom de sterkere landen en clubs in een pot 1 zitten en de mindere landen en clubs in pot 2, 3 en 4 zitten?

Als het verspreidt wordt over de hele week krijgen clubs dus spelers terug die op bijv. maandag heben gespeeld, en op bijv. donderdag. lekker fit kom je terug bij je club.

Geef mij maar gewoon het clubvoetbal eigenlijk.. Des te sneller die interland periode voorbij is des te beter..

Denk dat de clubs hier minder blij mee zijn, of je moet ook afspreken dat je een week ervoor tot een week erna je internationals kwijt bent/vrij kunt geven voor het nationale elftal.

Als bijvooorbeeld Barcelona gezien met heel veel internationals voor Spanje vrijdag interland moet voetballen en zaterdag of zondag direct weer aan de bak moeten, hebben die spelers geen rust/tijd om met hun club te trainen. Als bijvoorbeeld Chelsea een paar Engelse internationals hebben en die spelen op maandag interlandvoetbal, en zaterdag speelt Chelsea weer club voetbal, dan hebben die genoeg ruimte. Maar bij Chelsea speelt dan bijvorrbeeld ook Fernando Torres en die speelt dan op vrijdag nog de interland met Spanje, zodat hij de volgende dag direct weer aan de bak zou moeten.

Of het echter reeël is om tweeenhalf tot drie weken uit te trekken voor interland voetbal, lijkt mij met de volle kalender geen optie..

Het zal wel leuker wezen om naar te kijken. Van mij mag dit er wel door komen.

Dit plan vind ik op zich beter, maar dat is voor alle ploegen makkelijk zelf de dagen invullen of wanneer ze interland willen plannen. Ene op woensdag andere duel Duitsland-denemarken of op dinsdag Nederland-portugal (dit is maar voorbeeld). Dan kijk je ook waarschijnlijk op donderdag ook naar een ander interland die andere land tegen andere land speelt. Dan duurt die hele circus volgens mij 2 weken dan in plaats van 1,5 week. Dan heeft de bondscoach zijn spelers voor 2 weken bij elkaar voor 2 interlands. Maar ik kan me voorstellen dat veel clubs niet blij mee zijn met deze verandering, terwijl ze spelers hard nodig hebben om weer in te zetten en trainen voor volgende wedstrijd in clubverband. In dat geval vind ik zelfs dat minder clubs Europees toernooien gaan spelen, zodat ook de kans voor kleinere clubs zonder internationals iets groter wordt om toch Europees te spelen. Dan spreek je over betere verdeling tussen rijke en armere clubs die eigen belangen hebben tot betrekking tot kans op prijzen te winnen.
Egoïsme, hebzucht en geld levert voor de hele voetbal grote problemen op, zodat we zien dat de bobo's alleen aan macht en geld denken en niet aan belangen van de clubs in Europa.
Ik ben wel bang dat grote rijke invloedrijke clubs op deze manier af gaan scheiden van Uefa en Fifa als ze hun plannen doordrukken, dat resulteert waarschijnlijk dat ze een eigen grote competitie zullen oprichten naar model van de Champions League. Daarom willen ze op dat manier hun eigen spelers geen international meer kunnen worden, althans alleen moeten spelen voor de clubs waar ze in dienst zijn. Dan spreek je ook over eigen wereld die zeer gesloten is van hele wereld. Dat is zeer grote fout die clubs zullen maken, zodat de sportiviteit en verbroedering steeds meer in onderdrukking staat. Als voetballiefhebber hoop ik dat deze ontwikkeling niet tot werkelijkheid zal worden.

Dat is een zeldzaamheid, een mooi affiche tussen al die kwalificatie rotzooi. Totaal overbodig idee in een wanhoopspoging meer kijkcijfers te generen. Helemaal als we in 2016 een EK met 24 landen gaan houden, dan zijn alle toplanden eigenlijk per definitie geplaatst en is iedere spanning wel weg.

Normaal zouden Griekenland en Noorwegen (hoe die laaste in pot 1 komt is mij helemaal een raadsel) niet in pot 1 zitten maar Rusland en Frankrijk. Kortom, het is een toevallige zeldzaamheid dat dit affiche tot stand is gekomen. In de meeste gevallen bestaan de interlands van een kwalificatie toernooi uit wedstrijden waarvan je bij voorbaat al een 1 of 2 op het toto formulier zet. Een enkele verassing vind meestal plaats bij de groep landen die het van indirecte kwalificatie moeten hebben. Maar voor een week vol zit er te weinig moois tussen.

Niemand gaat toch speciaal zitten voor Duitsland - Kazachstan, San Marino-engeland of Spanje - Finland En dan ook nog eens op verschillende dagen gaan spelen, zullen de clubs nog langer moeten wachten tot hun selectie compleet zijn zeker ?

Bespaar ons die onzin, die hele kwalificatie stelt in de meeste gevallen helemaal niks voor. Dit is hetzelfde als Groningen - NAC om 12.30 op Eredivisie live neerzetten puur om de programmering te vullen, maar het levert je amper wat op.

Natuurlijk steunt de Knvb het, de Knvb steunde ook Blatter tijdens zijn herverkiezing en vond de voorstellen van Platini die de hele EK opzet van 2020 verpeste allemaal prima. Onze voetbalbond bestaat uit een kudde dieren die allemaal in het goede boekje van Blatter of Platini willen komen en te bang zijn een eigen mening te hebben of te staan voor de mening van het voetbalpubliek in eigen land. Zelfs als ze hadden gezegd dat we voortaan om 3 uur s'nachts onze interlands moeten afwerken waren ze het waarschijnlijk roerend eens geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren