Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Ik denk dat wij een goede kans hebben om Ödegaard te strikken'

Laatste update:

Het blijft afwachten waar Martin Ödegaard zijn loopbaan zal vervolgen. Het Noorse supertalent staat in de belangstelling van Ajax, maar er zijn ook diverse Europese topclubs die de jongeling willen vastleggen. Ödegaard trainde vorige week mee bij Liverpool en heeft deze week in het geheim weer twee dagen meegetraind bij Bayern München, zo meldt het Zuid-Duitse medium TZ.

/

De vijftienjarige Ödegaard trainde vorig jaar ook al een weekje mee bij Bayern. "Zijn vader was daar ook bij", vertelde Michael Tarnat, hoofd opleidingen bij Bayern, vorige week nog. "We hebben kennis gemaakt en een rondleiding gegeven. Het ging ons in eerste instantie om een jeugdcontract. Maar het afgelopen jaar heeft Martin zo'n ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt, daar had niemand rekening mee gehouden."

Volgens Tarnat kan Ödegaard nu niet meer voor de jeugdteams van Bayern spelen: "Je stalt een A-international toch niet in de jeugdopleiding, dat zou gek zijn", zei hij. De interesse van der Rekordmeister is echter nog niet verdwenen, getuige het feit dat Ödegaard nu weer heeft meegetraind bij de Duitse kampioen. Het is de bedoeling dat de Noor in januari mee gaat trainen bij Ajax.

Update 13 december 11.45 uur - 'Ik denk dat wij een goede kans hebben om Ödegaard te strikken'
De clubs met interesse in Martin Ödegaard zijn niet op de vingers van twee handen te tellen, maar Karl-Heinz Rummenigge heeft er vertrouwen in dat Bayern München de strijd om het Noorse toptalent gaat winnen. "We doen ons best en ik denk dat wij een goede kans hebben om hem te strikken", zegt het bestuurslid van Bayern. "Hij is een ongelooflijk talent en een goede jongen, die voor zijn leeftijd al erg volwassen is." Ödegaard wordt aankomende woensdag zestien jaar oud.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, laat hem maar lekker naar München gaan wat mij betreft. Deze jongen is zo omhoog geschreven en opgehyped, dat het straks alleen maar tegen kan gaan vallen.

12 december 2014 om 11:53

Eigenlijk hoeft niemand meer te reageren, Gulio slaat de spijker op zijn kop. Hij kan alleen nog maar gaan tegenvallen.

12 december 2014 om 12:21

Amen

12 december 2014 om 13:58

@jeronsaik

Je bedoelt zijn carriere verpesten zoals, Alaba, Muller, Badstuber, Kroos en nu Gaudino en Hojbjerg?

En laat ajax dan een lijstje publiceren met jeugdspelers die recentelijk zijn geslaagd (dus echt jeugdspelers, geen Suarez of dergelijke) en spelen bij een club die meedoet voor de CL. Dat zou niet zo'n heel lang lijstje zijn.

Kom maar met een lijstje met jeugdspelers van al die Nederlandse clubs met spelers die nu zitten bij een club die gezien wordt als een van de beste in de wereld. Uit mijn hoofd kan ik bij Bayern de volgende spelers opnoemen : Lahm, Schweinsteiger, Alaba, Kroos, Muller, Badstuber, Hummels, Hojbjerg. Dus wel aankomen met spelers die echt bij een club zitten die meedoen om de CL. Want dat soort spelers leidt Bayern op.

Als Odegaard naar Bayern gaat dan speelt hij weinig maar hij traint elke dag(!) met spelers als Alonso, Schweinsteiger, Thiago, Martinez en nog een paar geweldige middenvelders. Denk je dat hij daar meer van leert dan meetrainen bij Ajax en af en toe een paar minuten maken in de eredivisie? Als Odegaard dan 17/18 is dan zal hij net als Gaudino en Hojbjerg wat vaker speler. Als ze dan nog iets ouder zijn zoals Hojbjerg nu dan worden ze verhuurd aan een club in de Bundesliga (toch een veel en veel hoger niveau dan wedstrijdjes in de eredivisie) en als ze dan terugkomen dan kunnen ze doorbreken bij Bayern.

12 december 2014 om 14:13

neeeee!!! hou nou eidelijk is op met die ajax-jeugdspeler discussie! De een vind van wel en de ander vind van niet! Niemand heeft een glazen bol en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Zoals Gulio al zegt, de jongen gaat het zwaar genoeg krijgen. Hij kan alleen maar tegenvallen.

12 december 2014 om 16:42

Ja, Bayern heeft veel spelers grootgebracht die nu op het allerhoogste niveau spelen, maar dan kom je wel met een paar slechte namen aan.
Lahm werd eerst weggestuurd uit Bayern II, kwam via Stutgart terug.
Kroos kwam op zijn 16e.
Alaba speelt er vanaf zijn 17e.
Hojberg kwam op zijn 17e.

En als in de eeuwige "ajax-eigenjeugd-discussie" iemand wordt aangehaald die rond die leeftijd naar Ajax is gehaald, dan is het natuurlijk geen eigen jeugd. Ik zeg niet dat ik het wel eigen jeugd vind, maar kom dan voor een andere club ook met dezelfde criteria aan.

12 december 2014 om 22:21

@1afcajax1

Ten eerste moet je geen onzin verspreiden. Lahm is nooit weggestuurd, hij is 2 jaar verhuurd omdat er geen plek op dat moment was.ten tweede, wat lul je nou dom over criteria? Ik heb het nergens over een bepaalde criteria gehad. Ik heb het enkel gehad over dat bij Bayern zat jonge spelers doorbreken, in tegen stelling tot wat een hoop mensen hier willen doen geloven, die denken dat de enige manier om de top te bereiken via Nederland is.

13 december 2014 om 12:30

Toch zit er wel een bepaalde criteria verscholen in jou commentaar, aangezien wij niet met bijvoorbeeld suarez aan moeten komen als eigen jeugd.Vervolgens noem je o.a. Alaba en Kroos als eigen jeugd. Weet je hoe je dat noemt? Met twee maten meten.

13 december 2014 om 13:42

Liverpool doe eens wat meer je best ik ben zelf voor bayern munchen maar kom op waar zal hij gaan spelen !! Hij moet pas na 5 jaartjes naar bayern munchen gaan en ontwikkelen het liefst bij ajax maar liverpool moet ook wateer hun best doen voor deze jongen


En hij kan ook tegenvallen

13 december 2014 om 20:58

Nee, helemaal niet, het enige wat ik verwacht is dat we echt opgeleide spelers nemen en niet spelers die gelijk bij het eerste aansloten.

12 december 2014 om 12:59

Ajax moet hem een voorstel doen, hopen dat deze jongen hem afstaat, naar Bayern of Liverpool gaat. zijn carriere verpest door 3 seizoenen te banken of verhuurd te worden aan 2e divisie clubs.

en dan moet Ajax een lijst publiceren met jeugd spelers die recentelijk zijn geslaagd en op hoog niveau spelen.

kan Ajax met een lange lijst komen denk ik.

ik denk dat elke Nederlandse club, een langere lijst kan leveren van geslaagde spelers dan Bayern of Liverpool. van Ajax, Feyenoord en PSV tot aan PEC Zwolle.

als die gozer nu nog niet weet wat beter voor hem is (neem hem niet kwalijk ofc, want hij is een tiener die denk dat hij de wereld aankan) dan moet die het maar leren zoals de meeste van zijn leeftijd hebben gedaan.

12 december 2014 om 13:40

Echter is Bayern wel een club die zijn talenten de kans biedt. Dus dat zou in principe niet een hele foute keuze hoeven te zijn.

13 december 2014 om 12:39

wat een onzin, Bayern geeft haar talenten helemaal geen kans.

van Gaal gaf de talenten bij Bayern een kans ja, maar de rest daarvoor en daarna helemaal niet. welk talentje op Schweinsteiger en Lahm na hebben een kans gekregen dan van een andere manager dan van Gaal?

Kroos, Alaba, Badstuber en Muller (van Gaal), maar Höjberg krijgt geen kans, Shaqiri zit zijn tijd te verdoen, Kirchhoff verhuurd, Rode speelt bijna niet, Schlaudraff speelde niet (verkocht), Weiser ook maar verhuurd en zo kan ik nog wel even doorgaan

de boven 4 genoemde spelers zijn allemaal door Van Gaal bij het eerste elftal gekomen. onder voorgaande jaren en de jaren erna, is elk talentje gewoon aangekocht en is er niks opgeleid.

13 december 2014 om 12:21

Die jongen moet vanaf nu elke wedstrijd spelen. Dat is nodig voor het zelfvertrouwen zowel als voor het vermaak van het publiek.
Hij zal zo dan een aantal jaren voor blijven hebben op zijn leeftijdsgenoten.
Ik vrees dat met de gang naar Bayern München zijn ontwikkeling zal gaan stagneren.

Wordt dit een gevalletje Bojan?

12 december 2014 om 12:28

Ik heb mijn best gedaan, maar ik zie niet in waar je op doelt. Wat is een gevalletje 'bojan' en hoe kan ik dit koppelen aan Ödegaard?

12 december 2014 om 12:45

Gevalletje Bojan: "heel groot gemaakt worden als jonge speler, om vervolgens gigantisch door het ijs te zakken." Iets wat Odegaard hier ook kan overkomen. Zoiets?

12 december 2014 om 13:00

wellicht gaat die van gevalletje Bojan naar gevalletje Drenthe. haha maar dan ben je wel heel erg ver gevallen hoor.

12 december 2014 om 14:13

Waahaha dan zit ie alleen maar te Playstation-en

13 december 2014 om 12:36

Is toch niet te vergelijken deze jongen is op en top proffesional met zijn 15 jaar dat was bojan niet

13 december 2014 om 13:38

Nee, Bojan was druk bezig om 900 goals erin te knallen in de jeugd. Die had geen tijd om prof te zijn.

Deze vergelijking met Bojan is nog verder te zoeken dan appels en peren vergelijken. Verschillende posities, verschillende clubs, verschillende status, verschillende prestaties in de jeugd etc.

13 december 2014 om 13:16

Bojan speelt nu anders fantastisch bij Stoke op dit moment, maar ik begrijp waar je op doelt.

Je zou bijna denken dat deze jongen 'Ajax-doelwit' heet.

Elke dag staat er een artikel over hem en iedere keer wordt hij zo genoemd in de titel. Is de creativiteit op?

Ik word er ook een beetje moe van, al die berichten erover en telkens is het echt non-nieuws. Kan het niet samengevat worden tot een echt artikel, om de 5 dagen ofzo..

12 december 2014 om 12:09

Of gewoon geen artikel meer tot hij (bijna) rond is met een club..

12 december 2014 om 14:15

Pff inderdaad, net als die 300 ballon d'or artikelen per r week waarvan er 298 hetzelfde zijn. Krijg vaak het idee dat ze het alleen voor het aantal kliks doen op een artikel. Dat lukt ze dan goed...

12 december 2014 om 14:39

Die Ballon d'or artikels beginnen ook op mijn zenuwen te werken ja.

Leverkusen is een goede club voor hem. Cl voetbal en een prima doorstroomvan talenten.

12 december 2014 om 14:37

dan is Schalke beter, mochten we voor een Duitse ploeg gaan.

maar voor een goede club met CL voetbal en prima doorstroom met een prima niveau verbetering, is een eredivisie club als PSV of Ajax gewoon het beste.

wellicht als hij tevreden is met Europa L. dan zou Feyenoord ook niet slecht zijn.

maar laten we gewoon eerlijk zijn, eredivisie niveau is gewoon eeb betere opstap, deze jongen heeft zeker talent (heb hem 1x life gezien) maar het Noorse voetbal stelt echt niks voor. men doet alsof hij al bij Bayern A elftal mee kan en bij Liverpool hetzelfde en bij Real M. mag meetrainen, maar voor wedstrijden komt hij gewoon flink te kort. echt flink. voor trainen is het allemaal prima maar voor speel minuten zijn deze competities gewoon te hoog.

De nieuwe Freddy Adu...

Tjonge jonge bij hoeveel clubs moet je je zoon mee laten trainen ? Hoe gek wil je hem maken ? Ga gewoon eens lekker met zijn 2-en op de bank zitten , zet de aanbiedingen met alle voor en tegens op een rij en maak dan een weloverwogen keuze, dan kan die jongen zich in alle rust doorontwikkelen.

12 december 2014 om 12:16

Ik zou het wel weten hoor.. Ik zou overal waar ik kan meetrainen. Mooie ervaringen joh. Wie kan er nou zeggen dat hij bij Bayern, Liverpool, Ajax en Madrid meegetraind heeft, los van hoe zijn verdere cariere er uit gaat zien. 300% genieten is wat hij zou moeten doen van deze belangstelling en ik denk dat hij dat wel begrijpt

12 december 2014 om 13:00

Al die topclubs waar hij traint schroeven zijn status en commerciele waarde alleen maar nog meer op. Is onderdeel van de hype

De hype is wel heel erg nu hoor. Die jongen is 15, bijna 16. Zijn cruciale jaren in de laatste stappen naar pro moeten nog komen. Er is nog helemaal niets zeker dat die man het gaat redden.

Maar goed, zo gaan die dingen tegenwoordig. Voor die jongen wel fantastisch om zo overal even te trainen met de beste ter wereld.

Ik wou net naar de politie stappen om te melden dat er iets aan de hand moet zijn met Martin Ödegaard. Hij bleef immers al een dag uit de media.

Maar gelukkig kan ik warm binnen blijven zitten.

Vorige week zat ie in Liverpool, deze week in München. Is er dan geen schoolplicht in Noorwegen of zo?

12 december 2014 om 12:53

Hahaha

12 december 2014 om 13:18

leerplicht. dat is iets heel anders dan schoolplicht. Heeft men in Nederland niet ook leerplicht dan? En voor topsporters worden altijd uitzonderingen gemaakt.

12 december 2014 om 13:23

Daar heeft u een punt.

Dus u denkt dat Martin aan home scholing doet?

13 december 2014 om 19:29

Ik heb absoluut geen idee. Maar hij zal vast wel aan die leerplicht voldoen. Anders hadden we er vast wel iets van gehoord toch? Wordt vast wel goed begelijd allemaal. Zoniet door z'n ouders dan wel door de clubs waar ie heen kan/wil

"je stalt een A-international toch niet in de jeugdopleiding, dat zou gek zijn"

Dat slaat toch nergens op? Spelen gaat hij niet in het eerste elftal en het tweede elftal speelt tegen amateurs. Kan je hem beter in de jeugd hebben zitten en laten meetrainen met het eerste. Als hij naar Ajax zou komen gaat hij ook gewoon in de A1 spelen hoor.

12 december 2014 om 13:18

Goed genoeg is oud genoeg. Ajax stelde Seedorf ook gewoon op toen ie 16 was.

12 december 2014 om 13:24

Wie gaat hij uit de basis spelen dan? We hebben een middenveld met 3 internationals. Op de bank zitten heeft geen nut, Jong Ajax is meestal bikkelen, kan hij beter met de prachtige A1 meespelen in de Youth League en meetrainen met de eerste selectie.

12 december 2014 om 13:33

Seedorf had al de body van een volwassene op zijn 16. Beetje zoals Lukaku, maar minder 'erg'. Seedorf vertrok ook pas op zijn 19 naar den vreemde.

Martin ziet er nog uit als een kind.

En straks krijgt dat kindlijf dus misschien volwassen trappen te verwerken in een grote competitie. Zal wel gezond zijn.

Inderdaad Cookinho, deze jongen van 15 komt echt niet in de basis bij Bayern, een team met louter wereldsterren. En wat als het even duurt voordat hij zich aan kan passen? Clubs als Bayern, Real etc. hebben geen tijd om te wachten op ontwikkeling van talent. Daar moet je er meteen staan.

Had hij geen contract getekend bij real Madrid of waren dat alleen maar geruchten

Hij kan beter na Ajax of de bank warm houden bij munich of bij de 2e gaan ballen

Volgens mij stond precies hetzelfde bericht overig week ook op VZ, maar goed.

Wat er ook gebeurd en waar hij ook naartoe gaat, of het nu Bayern, Ajax, Real, Barca, of welke club dan ook wordt. Die jonge gaat bij een topclub echt niet met zijn 15-16 jaar in de basis spelen. Hij zal hoe dan ook eerst in de jeugd beginnen.

Als Bayern hem zou halen en vervolgens verhuren aan een subtopper.. zie ik hem daar ook niet in een basisplaats overnemen.

Dit wordt straks hetzelfde verhaal als met freddy adu debuteerde ook op zijn 15e

bayern moet hem halen en verhuren aan clubs als Go ahead, willem ii, heereveen tot zijn 18de

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren