Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Grim roept vervangers voor Van Beek en Becker op

Laatste update:

Bondscoach Fred Grim van Jong Oranje heeft twintig spelers opgeroepen voor het komende EK-kwalificatieduel met Slowakije. Rick Karsdorp viel af bij het ‘grote’ Oranje en hij mag zich komen melden bij de talenten. Grim heeft drie spelers opgeroepen die actief zijn in het buitenland: Ricardo Kishna, Wesley Hoedt (beiden Lazio) en Nathan Aké (Watford).

Karsdorp krijgt bij Jong Oranje gezelschap van twee ploeggenoten bij Feyenoord: Sven van beek en Tonny Vilhena. Wegens blessures zijn Jean-Paul Boëtius en Oussama Tannane afwezig; terwijl Grim Joël Drommel, Hidde Jurjus, Peet Bijen en Bas Kuipers liet afvallen.

Jong Oranje doet het uistekend in de EK-kwalificatiereeks. Na twee wedstrijden hebben de Nederlandse talenten de volle score door overwinningen op Cyprus (4-0) en België (0-1). Naast Slowakije is ook Wit-Rusland een tegenstander in Groep 8. Het duel met Slowakije wordt op 11 oktober gespeeld in het stadion van NEC in Nijmegen.

Update 5 oktober 12.20 uur - Grim roept vervangers op voor Karsdorp en Bazoer
Jong Oranje-coach Fred Grim heeft twee nieuwe namen bij Jong Oranje gehaald: Bas Kuipers van Excelsior en Derrick Luckassen van AZ. De twee vervangen Rick Karsdorp en Riechedly Bazoer, nadat Karsdorp zich afmeldde met een blessure en Bazoer werd doorgeschoven naar het grote Oranje. Grims team speelt over zes dagen in De Goffert tegen Jong Slowakije.

Update 6 oktober 21.49 uur - Grim roept vervangers voor Van Beek en Becker op
Fred Grim heeft weer twee afzeggingen moeten incasseren bij Jong Oranje. Sven van Beek en Sheraldo Becker meldden zich af, vanwege een blessure en om privéredenen. Het Algemeen Dagblad meldt dat Grim ter vervanging een beroep doet op Peet Bijen van FC Twente en Gyliano van Velzen van FC Volendam. Dinsdag werd al duidelijk dat Grim niet kon beschikken over Rick Karsdorp en Riechedly Bazoer. Als vervangers arriveerden Derrick Luckassen en Bas Kuipers.

De definitieve selectie van Jong Oranje:

Doel: Maarten de Fockert (sc Heerenveen), Mickey van der Hart (PEC Zwolle)

Verdediging: Nathan Aké (Watford FC), Peet Bijen (FC Twente), Joshua Brenet (PSV), Hans Hateboer (FC Groningen), Wesley Hoedt (Lazio), Bas Kuipers (Excelsior), Derrick Luckassen (AZ), Jerry St. Juste (sc Heerenveen)

Middenveld: Thom Haye (AZ), Jorrit Hendrix (PSV), Joris van Overeem (AZ), Daley Sinkgraven (Ajax), Gyliano van Velzen (FC Volendam), Tonny Vilhena (Feyenoord)

Aanval: Vincent Janssen (AZ), Ricardo Kishna (Lazio), Mimoun Mahi (FC Groningen) en Queensy Menig (PEC Zwolle).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Normaal gesproken is het niet vreemd als een jonge jongen als Karsdorp die een paar wedstrijden bovengemiddeld goed speelt afvalt na een voorselectie. Alleen snap ik niet dat in de concurrentie met Tete en Janmaat juist hij de persoon is die afvalt. Nederland moet wedstrijden winnen en daarvoor moet je aanvallen. Dan ga je toch juist een jongen als Karsdorp meenemen? Dan speel je namelijk met een extra vleugelaanvaller.

2 oktober 2015 om 14:05

Er zijn genoeg spelers met aanvallende intenties bij Oranje. Het is juist belangrijk dat er backs zijn die ook kunnen verdedigen. En dat kan Tete. Ook vind ik Karsdorp verdedigend nu al beter dan Janmaat en is het jammer dat hij niet boven Janmaat is verkozen. Maar niet zeuren op Tete, want zijn nominatie is terecht.

2 oktober 2015 om 14:28

Ik zeur helemaal niet op Tete. Ik ben van mening dat je met name in de interland tegen Kazachstan veel meer aan Karsdorp hebt dan aan Tete. Karsdorp durft zowel naar binnen te snijden op 20 a 25 meter van de goal, de combinatie aan te gaan en kan ook buitenom de linksbacks gaan. Dat lijkt me lastig te verdedigen voor een ploeg als Kazachstan. Tegen zo'n 'parkeer-de-bus' van Kazachstan heb je niets aan een verdedigende back. Voor Tsjechië kun je nog besluiten om met Tete te spelen om defensieve zekerheid in te bouwen. Janmaat had ik in zijn huidige vorm ook thuis gelaten.

5 oktober 2015 om 12:51

Verdedigen is al lastig zat voor Oranje dus laten we daar gewoon beginnen.
En dan is Tete gewoon beter dan Karsdorp aanvallend ben ik met iedereen eens maar dat is op dit moment niet het vereiste lijkt me.

Dus ik snap die keuze wel.
Over El Ghazi heb ik het gevoel dat hij hem 10 minuten voor tijd tegen Kazachstan brengt zo dat hij niet meer voor Marroko mag spelen.
Hij wil geen nieuwe Ziyech denk ik.

2 oktober 2015 om 18:41

Je weet hoe de bondscoach heet
Zowel letterlijk als figuurlijk doet hij zijn naam aan

2 oktober 2015 om 13:21

Van Der Hart bakt er inderdaad helemaal niets van. Dat bleek wel weer tegen Feyenoord! Ook de selectie van Menig is op zn minst opmerkelijk te noemen

2 oktober 2015 om 13:22

Dat verbaast me ook, de Fockert ken ik niet echt maar die vd Hart is een prutser eerste klas.

Karsdorp, één van de betere spelers op de Nederlandse velden in de afgelopen week naar mijn inziens. Had deze jongen bij Ajax gespeeld, was hij basisklant van Oranje geweest. Maar Tete, die minder ervaring heeft en zeker niet beter is op dit moment, heeft dus een streepje voor.

6 oktober 2015 om 23:11

De keuze was niet Tete-Karsdorp, maar Karsdorp-Janmaat. Een verdedigend sterke back en aanvallend sterke back. Janmaat heeft meer ervaring en volgens mij was Karsdorp ook licht gebasseerd dus is die keuze vrij logisch, opzich wel appart dat er geen vervanger opgeroepen is voor Janmaat, lijkt mij toch handig om 2 rechtsbacks te hebben of we moeten verassend 3-4-3 gaan spelen.

Wat een waardeloze doelmannen zeg, waar is Jurjus? Drommel? Nee neemt ie v/h Hart mee, prutser eerste klas! Snap niks van deze selectie

5 oktober 2015 om 12:26

Alsof Jurjus boven het niveau van der Hart uitsteekt. Dat zijn beide doelmannen die hele mooie reddingen afwisselen met enorme blunders. Zowel tegen Feyenoord als tegen Willem II was Jurjus direct verantwoordelijk voor een tegengoal. Ik zeg niet dat vd Hart beter is, maar ik vind hun niveau inwisselbaar.

Drommel speelt nu net drie wedstrijden in het eerste, dus die kan ik nog niet zo goed beoordelen. Maar laat tot nu toe goede dingen zien dus die kan je een kans geven.

5 oktober 2015 om 12:53

Jurjus was vorig seizoen al erg belangrijk voor de Graafschap, stond er direct ondanks dat hij in het diepe werd gegooid, terwijl van der Hart vorig seizoen al niet zo zeker was. Dat Jurjus nu 2 foutjes maakt klopt, maar verdient het meer dan van der Hart naar mijn mening. Over de Fockert en Drommel kan ik niet oordelen.

5 oktober 2015 om 19:32

Drommel is echt een goede keeper veel beter dan vd hart (zeg ik als ajacied)

Als dit de generatie is die het uiteindelijk moet gaan doen in het grote oranje... word ik meteen erg verdrietig

2 oktober 2015 om 13:49

Grotere talenten spelen dan ook al snel in het grote oranje Riedewald Tete, el ghazi, Klaassen, Depay. Zo slecht vind ik het nog niet eens.

2 oktober 2015 om 14:17

Karsdorp, van beek, hoedt, bazoer, sinkgraven? Valt toch wel mee hoe slecht?

5 oktober 2015 om 12:38

Vergeet Kishna niet. Die komt wel in de top. Promes is ook nog aanwezig en je hebt nog bijvoorbeeld een Van Ginkel

5 oktober 2015 om 13:20

Hoedt speelt toch geregeld bij Lazio en doet het goed. Geen misselijk niveau.

Die Grim is maar wat blij dat Karsdorp is afgevallen voor het "grote" Oranje. Slowakije zou toch een makkie moeten zijn voor Jong Oranje.

Van de Hart wel en Drommel niet? Opmerkelijke keuze.

Van der Hart en de Fockert boven Drommel is een lachertje. Het afvallen van Karsdorp bij Oranje al helemaal.

Oussama Tannane koos voor marokko toch???

Waar is zivkovic? Ik volg de Nederlandse compititie niet helemaal op de voet meer, maar is hij helemaal afgezakt, of is hij geblesseerd? Ondanks dat dit op het eerste oog geen goede generatie is, zijn de meeste grote talenten al door geschoven naar het grote Oranje. Bazoer, Kishna, Karsdorp, St Juste? en Ake zie ik ook ooit nog wel doorstromen. De eerst genoemde, Bazoer, die kan nog best een grote worden.

5 oktober 2015 om 13:21

Zivkovic zit volgens mij op de bank bij Willem 2. Tja, jong enorm groot gemaakt, dan valt het toch snel tegen hé. Was ie bij Groningen gebleven was ie nu misschien de vaste nr 9 daar geweest.

Zijn dit de 2 beste jonge keepers van Nederland? Een jongen van Heerenveen zonder ervaring in de Eredivisie en de (normaal gesproken) 2e keeper van Zwolle die meer fouten maakt als hij speelt dan hem lief is.

5 oktober 2015 om 12:49

Jurjus? Verantwoordelijk voor goals tegen zowel Fey als Willem II dus zeker niet in goede doen

5 oktober 2015 om 15:06

Het is een trend geworden om enkel naar de foutjes te kijken, laten we echter niet vergeten dat ze ook goede dingen laten zien. Zo ook bij Jurjus. Die foutjes waren jeugdigheid, maar hij heeft ook al zeer goede ballen gepakt.

Jong oranje...en dat voor de beste rechtsback van Nederland. Ik zou het lekker weigeren totdat Blind en consorten zijn opgezouten.

5 oktober 2015 om 13:22

Karsdorp na een paar potjes beter achten dan een Janmaat die toch al heel wat grotere staat van dienst heeft lijkt me wat snel. Laat Karsdorp eerst maar eens een paar seizoenen in de Premier League sterk basis spelen.

5 oktober 2015 om 18:33

Hoezo dat doet Janmaat toch ook niet ?
Die word wekelijks aan alle kanten voorbij gelopen.

6 oktober 2015 om 08:54

Janmaat kent nu een wat mindere periode maar hij was vorig seizoen een van de beste spelers van Newcastle. Karsdorp moet zich eerst gewoon rustig ontwikkelen dan komt een mooie transfer ook en kan hij zich op het hoogste niveau tonen, maar zover is het nog niet.

Lekker opportunistisch is dit landje... Na een paar goede wedstrijden moet iemand gelijk voor het nationale elftal opgeroepen worden. Ipv telkens het selectiebeleid af te kraken kan je ook een keer met z'n allen het toch al kwakkelende Nederland steunen. En achteraf beoordelen! Zou top zijn 👍🏻

5 oktober 2015 om 13:23

Tja, het is wel opvallend inderdaad hoe opportunistisch iedereen over mekaar heen valt in het geschreeuw om hun eigen favorietje maar in Oranje te zien. Als het aan de mensen hier lag had ongeveer heel Feyenoord, PSV en Ajax al in Oranje gespeeld de afgelopen maanden.

Op papier toch wel een aardige selectie met een paar spelers die prima in vorm zijn. De oproep voor de Fockert verbaast me wel, die speelt bij ons in de beloften.

En weer een Ajacied (want Kuipers komt van Ajax) je kan me niet vertellen dat Diks niet beter is dan deze Kuipers. Diks laat het al een jaar lang zien dat hij een heel goede back is. Scheelt niet eens veel met Karsdorp maar Hateboer die gisteren alle hoeken van het veld te zien kreeg van onze matige Olynik krijg de voorkeur. Ik vind het selectiebeleid ronduit triest, zowel bij de hoofdmacht als bii Jong staan er 2 ajaxieden die spelers oproepen waar een ajax verleden is. Kuipers, kom op man. Diks is 3 klassen beter, Diks is ook beter dan Brenet.

5 oktober 2015 om 15:44

Wat is je probleem? Kuipers is een linksback, Diks een rechtsback, aangezien Ake of Brenet linksback zal spelen komt Kuipers waarschijnlijk niet eens in actie. Hateboer zal rechts spelen

5 oktober 2015 om 16:37

Mijn probleem is dat die Kuipers er niks van kan, maar omdat Grim hem waarschijnlijk kent van zijn Ajax periode wordt opgeroepen. Diks speelt al een heel seizoen heel erg constant en heeft onder andere een Kischna, Rusnak, Depay en Boetius uit de wedstrijs gespeeld afgelopen seizoen. Ook gisteren werd weer eens duidelijk dat Hateboer,die ook door de eigen Groningen supporters veel kritiek krijgt, er niks van kan. Ik vind hey dan ongelooflijk dat Diks de kans niet krijgt. Kuipers is waarschijnlijk de vervanger van Karsdorp. Ook al gaat Brenet naar rechts, Diks is beter dan beide. Alleen Karsdorp is beter dan Diks in zijn leeftijdscategorie.

Luckassen speelde dit weekend een geweldige wedstrijd. Ziyech niet gezien tot Derrick in de 82e minuut kramp kreeg, direct een doelpunt.

Verdediging en middenveld vind ik niet onderdoen voor het "grote" oranje. Misschien nog wel beter.

Wat verassend om een speler van FC Volendam er tussen te zien. Weet iemand iets over deze speler? Is dit één van de weinige JL spelers die bruikbaar zou zijn voor een club uit de eredivisie?

6 oktober 2015 om 22:13

Speelde in de jeugd van Ajax en is toen vertrokken naar Manchester United op 16-jarige leeftijd. Afgelopen 2 seizoenen kwam hij in actie voor de beloften van FC Utrecht en dit seizoen dus uitblinker bij de koploper in de JL. Prima vleugelspeler voor in de Eredivisie.

6 oktober 2015 om 22:15

Waarom een van de weinigen? Zijn genoeg spelers die de stap maken en van waarde kunnen zijn voor een eredivisie club. Van Velzen is een snelle buitenspeler die ook nog een aardig rendement haalt. Doet het goed dit seizoen, maar dat is voor het eerst dus moeilijk te zeggen waar zijn plafond ligt.

6 oktober 2015 om 22:26

Het komt relatief gezien niet vaak voor dat spelers uit de JL de overgang maken naar een middenmoter in de eredivisie. Speel jij op je 22e in de JL dat is er in de meeste gevalleen al vaak genoeg gezien en beoordeelt dat je een nivo hoger niet aankan.

Mooi om te zien dat Van Velzen is opgeroepen. Leuk voor die jongen!

Mensen ben nu is aub allemaal gewoon stil omdat er nu meer ajacieden in het NL elftal zitten. Ajax staat bovenaan in de eredivisie dus dat is logisch, en ja misschien is Danny Blind wel een beetje Ajax georiënteerd maar zo had je Guus Hiddink die PSV georiënteerd was en zoiets zal altijd blijven. Er zitten nu ook 3 a 4 spelers van AZ in Jong Oranje, dan wordt toch ook niet gezegd dat Fred Grim AZ georiënteerd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren