Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FIFA geeft Servië geen toestemming voor opstellen Bojan

Laatste update:

Acht jaar na zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje, staat Bojan Krkic op het punt Servisch international te worden. De zoon van een Servische vader en Spaanse moeder wacht op groen licht van de FIFA. Waar de aanvaller van Stoke City de laatste jaren vaak van club wisselde, gaat hij nu dus ook mogelijk van nationale ploeg veranderen.

/

De Servische voetbalbond zou volgens het Servische SOS Kanal bijna akkoord zijn met de FIFA, waarna de voormalig Ajacied zijn interlands kan gaan afwerken voor Servië. Wanneer de wereldvoetbalbond tijdig medewerking verleent, kan de 26-jarige aanvaller volgende maand al debuteren voor de ploeg van bondscoach Slavoljub Muslin. Servië neemt het in de WK-kwalificatie dan op tegen Moldavië (6 oktober) en Oostenrijk (9 oktober).

Krkic doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en werd regelmatig opgenomen in de Spaanse jeugdploegen. In september 2008 maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Spanje in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië (4-0 winst). Hij speelde een halfuur mee. De carrière van de aanvaller kwam moeizaam van de grond en hij zou niet meer opgeroepen worden voor La Roja.

Update 22 september 10.55 uur - FIFA geeft Servië geen toestemming voor opstellen Bojan
De FIFA heeft de Servische voetbalbond geen toestemming gegeven om Bojan Krkic voor de nationale ploeg te laten spelen. De 26-jarige aanvaller van Stoke City kwam in september 2008 immers al voor Spanje in actie in een WK-kwalificatiewedstrijd.

Denk jij dat Servië zich plaatst voor het WK in Rusland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch jammer dat het bij Bojan er nooit helemaal is uitgekomen. Hij doet het nu wel goed bij Stoke maar het is niet wat er van verwacht werd.

Zit even te denken, maar zou niet weten waarom hier toestemming voor zou moeten komen...?

20 september 2016 om 13:16

Omdat hij een interland voor Spanje heeft gespeeld

20 september 2016 om 13:18

Waarom regel opstellen om vervolgens uitzonderingen te maken?

20 september 2016 om 13:20

Zou toch geen kut uit moeten maken want het was gewoon een officiele wedstrijd. Bij vriendschappelijke wedstrijden kan ik het nog enigszins begrijpen maar de regel is toch gewoon je kiest voor een land en als je je debuut maakt zit je daaraan vast.

20 september 2016 om 13:21

Daarom zou hij ook niet weten waarom hier toestemming voor zou komen.
Ik zie het ook niet echt. Als dit gebeurd, dan is het hek van de dam. Maakt het dus niet meer uit als je jong een keuze moet maken.

Is er een aantal jaren niet gespeeld aan verbonden of iets dergelijks? Lijkt me niet.

20 september 2016 om 13:22

Bij vriendschappelijke pot mag je nog wisselen ook dacht ik.
Regel is dat je na een officieel duel niet meer mag wisselen.

20 september 2016 om 13:35

Zou Ziyech op die manier niet weer Nederland uit kunnen komen?

20 september 2016 om 13:54

Dat vroeg ik me ook al af dus

20 september 2016 om 13:58

Ik heb laatst gelezen dat de fifa van plan is om die regel aan te schaffen. Als ik me het goed herinner wordt het als volgt, wanneer een speler minder dan 5interlands gespeeld heeft, en minimaal 2jr niet voor deze ploeg heeft gespeeld, en een dubbele nationaliteit heeft. Dan zou hij goedkeuring kunnen krijgen, om te switchen van ploeg. Kan het artikel niet meer vinden, maar volgens mij stond het in het Parool.

20 september 2016 om 14:08

@detoekomst om een uitzondering te kennen maken denk ik haha.



@danniealberts

Als die dat überhaupt zou willen, het lijkt overduidelijk dat het een emotionele beslissing was van hem om voor Marokko te kiezen.



On topic:

Hij heeft ook wel pech Spanje bulkt van het voetballend talent.
Plus de huidige garde zijn ook geen koekenbakkers zeg maar.
Kijk een gudelj speel je zo uit de basis (ze spelen niet op de zelfde positie dat weet ik) haha. Dus gelijk heb die en maakt die ze Servische familie nog trotser toch ook leuk.
Maar dat is volgens mij nergens bevestigd vanaf zijn kant en misschien heeft die er totaal geen spijt

20 september 2016 om 14:10

Edit:


Maar dat is volgens mij nergens bevestigd etc. Hoorde nog op de reactie op dannie over Ziyech

20 september 2016 om 14:13

Precies die gedachte had ik ook! Laten we voor Ziyech ook gelijk om uitzondering vragen, aangezien San Marco er niet meer bij is. Hij was toch wss voornamelijk de reden dat Ziyech voor Marokko heeft gekozen

21 september 2016 om 15:43

@rubke

Waar schaf je dat soort regels aan? Via internet?

22 september 2016 om 11:20

Nee. Hele issue bij Bojan en co is dat het land Servië eerst Servië en Montenegro was (daar voor Joegoslavië). Marokko is gewoon Marokko. Ziyech blijft gewoon bij ons, accepteer dat nou

22 september 2016 om 11:45

omdat uitzonderingen de regel juist bevestigen? De regel is er om te voorkomen dat spelers maar blijven wisselen. Je kunt echter best in je jeugd een keuze maken maar daar jaren later op terug willen komen. In dat geval zou je een uitzondering moeten kunnen maken.

Deze jongen heeft nota bene 8 jaar geleden welgeteld een wedstrijd gespeeld voor Spanje maar maakt nu nooit meer kans om daar te spelen. Dat zou dus betekenen dat hij nooit meer een internationale wedstrijd mag spelen. In dit geval is hij dus de dupe van een regel die eigenlijk helemaal niet zo is bedoeld. Voor Spanje heeft hij helemaal geen waarde meer, maar voor Servie zou hij echt nog wel van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Denk dat de beste optie is om toe te staan dat een speler 1 keer van land kan wisselen, als hij 2 paspoorten heeft. Dan voorkom je dat landen alle talenten maar proberen te laten debuteren zodat ze voor het leven daar vast liggen, terwijl als het er niet helemaal uitkomt de speler voor het andere (mindere) land nog echt wel van waarde zou kunnen zijn. Waarom spelers zo pesten?

22 september 2016 om 14:55

dat is volgens mij van de laatste jaren die regel. Toendertijd toen bojan debuteerde bestond die regel nog niet,

22 september 2016 om 14:59

Ja ben alleen bang dat hij hetzelf niet accepteert van hem zelf....

20 september 2016 om 13:16

Begrijp ik ook niet. Officiele wedstrijd voor Spanje gespeeld is toch einde discussie lijkt me.

20 september 2016 om 13:21

Mij dus ook, anders hebben die regels ook geen zin. Ik begrijp dat het klote is voor zo'n speler, maar shit happens. Niks aan te doen. Als de FIFA hun regels te streng vinden en uitzonderingen toestaan, moeten ze misschien de regels aanpassen. Bijvoorbeeld dat een speler met minder dan 5 interlands 2 jaar na het spelen van zijn laatste interland voor een ander land mag uitkomen...

Slim van hem. is bijna zeker van speelminuten bij Servië. En ik zie hem niet meer door breken bij Spanje. Jammer, want hij heeft wel erg veel talent en toen ik hem nog bij Barca zag spelen zag ik zeker potentie in hem om toch zeker een basisplaats in de Spaanse ploeg te veroveren. Maar het is anders uit gepakt. Leuke speler voor Servië! Ik hoop dus voor Servië dat hij groen licht krijgt ondanks zijn officiele wedstrijd voor Spanje, maar ik heb er een hard hoofd in.

Ik vond hem zeer matig bij Ajax. Ik was eerst best verbaast dat hij naar Nederland kwam, want het is/was een best grote naam. Hij begon leuk, maar later kwam hij geen man voorbij. Bij Stoke doet hij het prima, maar hij werd gezien als het grootste talent, maar helaas meer als dat is het niet geworden.

Zou dit te maken kunnen hebben dat in de tijd dat Bojan de keuze voor Spanje maakte dat Servië als onafhankelijke staat nog niet was erkent? Ze hebben een tijdje als Servië-Montenegro gespeeld maar de bonden zijn opgesplitst. Als het zo is dat Bojan nu voor een land gaat spelen wat toen nog niet bestond dan is er geen probleem. Zie de spelers die nu voor Kosovo gaan spelen.

20 september 2016 om 14:01

Dat dacht ik ook in eerste instantie.. Maar dat gaat niet op.. Servie is sinds 2006 een aparte staat en Bojan maakte zijn debuut voor Spanje in 2008. Dus ook die regel kan niet van toepassing zijn.
Het lijkt me dus dat het bericht niet op de waarheid berust. Anders is dit een vrijbrief dat alle spelers gewoon kunnen gaan ruilen.

20 september 2016 om 14:07

Dit was de enige optie die ik kon bedenken.. Dan moet het inderdaad zo zijn dat het artikel niet (helemaal) klopt. Zou verder ook geen idee hebben hoe het zou kunnen. Niet dat het mij uit maakt...

Ik zie werkelijk het probleem niet. So what als hij een interland voor Spanje heeft gespeeld, lekker belangrijk. Bij het langebaan schaatsen gebeurt dit al jaren. Het voetballen moet eens af van die oude, achterhaalde ideeën maar hoognodig met z'n tijd mee.

20 september 2016 om 14:44

In principe kan ik het wel begrijpen. Die jongen heeft z'n keuze gemaakt, voelde zich blijkbaar meer Spanjaard dan Serviër, en heeft daar ook naar gekozen.

Zo'n keuze is niet iets dat zomaar verandert. Dat hij nu 'van land wil veranderen' (bij gebrek aan een betere term) heeft er de schijn van gemotiveerd te worden door een drang naar speeltijd. Dat is niet waar spelen voor je land om zou moeten gaan, naar mijn mening.

Overigens denk ik dat om te voorkomen dat iedere voetballer met een 'dubbele' nationaliteit uiteindelijk van land verandert moet het oog op meer speeltijd de Fifa bepaalde regels heeft opgesteld om dit gedrag te voorkomen.

Dat dit blijkbaar bij het langebaanschaatsen al jaren gebeurt is geen goed argument. Het gaat hier om voetbal, niet langebaanschaatsen. De ene sport is de andere niet, al is mijn mening voor iedere sport hetzelfde, maar dat terzijde.

Met deze "uitzonderingen" had Ugur Yildrim's zijn carrière er waarschijnlijk heel anders uitgezien

Servië is niet goed genoeg om het WK te halen , tuurlijk zijn Ivanovic , Kolarov en Matic goed maar Markovic en Mitrovic bijvoorbeeld zijn middelmaat.

22 september 2016 om 11:35

Tadic, Kostic, Gudelj, Nastasic, Maksimovic.

Zijn geen verkeerde spelers. Het is geen top natuurlijk, maar tegen Ierland, Oostenrijk en Wales zou met deze groep wel iets voor elkaar kunnen krijgen denk ik (al was de eerste pot geen groot succes).

Zou raar zijn als het opeens mocht, want dat zou betekenen dat Ziyech alsnog voor Nederland kon spelen en Diego Costa voor Brazilië.

22 september 2016 om 12:10

Diego Costa heeft ook daadwerkelijk voor Brazilie gespeeld!

Ze staan best wel sterk vind ik. De Fifa heeft Kosovo ook van hen "afgepakt" waardoor ze toch 2 miljoen mensen minder kunnen bereiken. In 2008 was Kosovo nog onderdeel van Servie. Nu zijn ze een kleiner land en dus zoeken ze naar meer spelers. Het is een lul verhaal maar Servie is wel een relatief nieuw land....

22 september 2016 om 12:11

Volgens mij kwamen de meeste Kosovaren sowieso al niet voor Servië uit, maar voor Albanie.

22 september 2016 om 14:57

Dat klopt omdat Kosovo altijd een Albanese meerderheid had toen het nog onderdeel uitmaakte van Servie. En de spelers die voor Servie uitkwamen die voetballen al een tijdje niet meer.

Sowieso een klucht dat Kosovo meedoet met Fifa/uefa. Ruim 100 landen in de wereld erkennen Kosovo niet eens, zelfs de EU niet (meeste lidstaten zelf wel).

Los daarvan denk ik dat Bojan misbruikt is door hem snel te laten komen in de hoop dat et een talent zou zijn. Die 30 minuten bepalen in het voetbal de keuze voor rest van je leven. Maar nogmaals, Servie zou het harder moeten gooien op de politieke onrust die er is/was.

Moet ook niet kunnen vind ik. Ik vind het goed dat je maar voor 1 land uit kunt uitkomen.

Een foute keuze in 2008 betekent dus de rest van je carriere zonder interlandvoetbal. Geen wk of ek. Toch zonde. Na zoveel jaar moet er toch een mogelijkheid zijn om je foute beslissing te corrigeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren