Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FC Groningen in beroep tegen boete na afgelaste wedstrijd

Laatste update:

FC Groningen heeft woest gereageerd op het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal naar aanleiding van het afgelasten van het competitieduel met FC Twente. De KNVB legde de club een boete van 20.000 euro op, waarvan 10.000 voorwaardelijk. "De KNVB heeft het doorlopend over normen en waarden en de mond vol van respect", briest algemeen directeur Hans Nijland op de website van zijn club.

/

Hij reageert op het bericht van de KNVB dat Groningen een forse boete moet betalen, terwijl de club op de bewuste dag weinig andere opties had dan het duel op het laatste moment te schrappen. Men spreekt van overmacht. "Dat blijkt ook wel uit het feit dat de scheidsrechter veel later dan normaal bij het stadion arriveerde. Wij krijgen nu alleen te horen dat er geen speelklaar veld lag. Wij willen graag weten wat wij dan anders hadden moeten doen."

Uiteindelijk was het scheidsrechter Richard Liesveld die om 13.15 uur besloot om het duel af te gelasten. Hij deed dat omdat de veiligheid van de spelers in het geding was. "Iedereen kan wel eens iets verkeerds doen, een fout maken. Daar krijg je dan een boete voor. Dat is regelgeving en is dan zo. Maar nu wordt ons niet eens verteld wát wij dan fout zouden hebben gedaan. En stel nu eens voor dát we iets fout hebben gedaan: wat moet je in het normale leven wel niet doen om dan een boete van 20.000 euro te krijgen", aldus Nijland.

"Door dergelijke absurde boetes uit te delen, stelt de voetbalbond, die het predicaat ‘koninklijk’ draagt, zich boven de maatschappij. Het betaald voetbal heeft het financieel onvoorstelbaar moeilijk en wij bij FC Groningen knokken elke dag keihard met elkaar om de zaken financieel rond te krijgen. Dan is dit een keiharde klap recht in het gezicht. Nota bene uitgedeeld door de bond waarbij je bent aangesloten en waarop je trots zou moeten zijn (..) Ik ben woest. Hierover is het laatste woord nog niet gesproken."

Update 25 maart 17.33 uur - FC Groningen in beroep tegen boete na afgelaste wedstrijd
FC Groningen gaat in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie, die besloot dat de club een boete van 20.000 euro (waarvan 10.000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar) moet betalen voor het afgelasten van de wedstrijd tegen FC Twente. Dat meldt RTV Noord. De tuchtcommissie hield vast aan de eerdere uitspraak van de aanklager betaald voetbal, maar Groningen legt zich hier dus niet bij neer. Volgens de club was er sprake van overmacht en is een boete niet op zijn plaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In het normale leven krijg je al een boete als je je auto niet netjes binnen de lijntjes parkeert, vind dat groningen niet hoeft te klagen met zon kleine boete.

11 februari 2014 om 17:28

Hoezo kleine boete?
Groningen heeft het niet afgelast maar Liesveld, op het aller laatste moment.
Ik snap de boosheid helemaal

11 februari 2014 om 18:08

Groningen had zelf ook wel kunnen weten dat het afgekeurd werd.
En wat dacht je van een fatsoenlijk veld met veldverwarming? Lijkt me niet meer als normaal voor zon club.

11 februari 2014 om 18:27

Alsof dat wat geholpen had, krijg je net zon modderpoel als bij Gala tegen Juve laatst. Gaat gewoon nergens over dat de KNVB dit doet, er viel van de een op de andere dag een ziek pak sneeuw, en dat alleen in Groningen. Kunnen ze nooit voorkomen dit.

11 februari 2014 om 18:54

Als je eerst de sneeuw eraf haalt en vervolgens de verwarming aan word het geen modderpoel. Desnoods allebij tegelijk.
En anders met gasbranders erover, waar een wil is een weg. En anders maak je een weg.

11 februari 2014 om 18:55

Op andere websites staat de volgende informatie: " Groningen besloot op de desbetreffende dag vanwege de status van het veld, de veiligheid van de supporters, die mogelijk in het gedrang zou komen en de weersvoorspellingen, in contact te treden met de politie en de Knvb. Procedure bij de Knvb is dat alleen bij een zogeheten 'code rood' een streep door een wedstrijd gezet wordt, terwijl het weer van de desbetreffende zondag werd aangemerkt als 'code oranje'. Ondanks die mededeling besloot Groningen in overleg met de lokale driehoek het duel af te gelasten."

Het lijkt mij sowieso een vreemd verhaal dat als een scheidsrechter de wedstrijd aflast dat de club een boete krijgt. Ik neig dus te zeggen dat Groningen zelf de wedstrijd heeft afgelast..

11 februari 2014 om 19:35

@az36 Hoe wil je nou het sneeuw eraf halen als het zo goed als tot en met de wedstrijd gesneeuwd heeft? Dan had dat weinig zin denk je niet? Jij hebt in Alkmaar niks van dit alles meegekregen blijkt wel weer met je oplossingen.

11 februari 2014 om 20:45

Ik hoor hier bijna niemand over de rol van Groningen. Het kan toch niet zo zijn dat na 1 nachtje vorst het veld inbespeelbaar is?

Daar komt bij dat Nijland rond de middag nog vrolijk twitterde dat de wedstrijd gewoon door zou gaan, alle supporters waren dus al onderweg naar het stadion. Wanneer er twijfel was geweest had een scheidsrechter uit de buurt 's ochtends het veld al kunnen afkeuren.

Nu loopt meneer te jankeballen over een boete maar al die supporters, waarvan er honderden een busreis hebben moeten betalen, hoor ik meneer Nijland niet over. Die waren niet op pad gegaan wanneer men bij Groningen een juiste inschatting hadden gemaakt of er een fatsoenlijk werkende veldverwsrming was geweest.

11 februari 2014 om 23:23

@riche

Is er binnen een zeer korte periode vrij veel sneeuw gevallen. Lijkt me niet dat Groningen hier wat aan kan doen. En de scheidsrechter was zoals in de tekst staat al verlaat vanwege het weer, dus eerder keuren was geen mogelijkheid.

En terecht of niet, enige motivering bij een boete lijkt me logisch.

12 februari 2014 om 02:33

Waar heb jij je verstand.. In je broekzak? Groningen heeft gelijk, rechtszaak aanspannen tegen de KNVB

12 februari 2014 om 08:44

@eazy-e

De sneeuw was het probleem niet, dat was al weggehaald, de reden waarom het veld af werd gekeurd was de ijslaag. Met een goed werkende veldverwarming had dat nooit kunnen gebeuren. We hebben in Nederland wel vaker en langer vorst gehad.

Groningen heeft de situatie gewoon onderschat, ze hadden de Knvb al vroeger moeten informeren over het veld dan had een lokale scheidsrechter de veldkeuring al uren eerder kunnen doen en waren al die supporters niet voor niets op pad gegaan. Maar Nijland riep rond de middag nog dat de wedstrijd gewoon door zou gaan.

12 februari 2014 om 15:35

ik herinner me dat ooit een wedstrijd werd afgelast omdat er sneeuw op een dak lag (arena), dan zou t toch ook te simpel zijn om te vinden dat daar een weg moet worden gevonden? Je gaat de situatie gezamelijk beoordelen en concludeert dan iets (niet bespeelbaar, gevaarlijk voor sporters, gevaarlijk voor bezoekers whatever), maar besluit het samen. EN als dat echt een last minute beslissing is, dan kan er toch overmacht sprake zijn?

25 maart 2014 om 17:48

Omdat het veld toen bespeelbaar was.
Maar er rond een uur of 1 een vreselijk pak ijzel naar beneden kwam en ijsvorming op het veld veroorzaakte. Waar de veldverwarming icm drainage nooit tegen kon werken.....

25 maart 2014 om 17:50

Belachelijk dat knollenveld van Groningen !

11 februari 2014 om 17:30

Jij snapt er echt niks van hè !!! daar gaat dit toch totaal niet om ? Groningen vraagt zich terecht af wat het had kunnen doen om het veld speelklaar te krijgen in een hele korte tijd

Boete slaat echt nergens op !

11 februari 2014 om 17:48

Ze hebben een maand de tijd gehad om een fatsoenlijke mat neer te leggen. Wat nou een hele korte tijd? Als er in eerste instantie een goede mat had gelegen met een fatsoenlijke veldverwarming dan had deze ook tegen een sneeuwbuitje gekund. Nu dit niet het geval was, mag FC Groningen dit zich aanrekenen en is de boete terecht.

11 februari 2014 om 18:05

Een maand de tijd? Waar heb je het over? De nacht voor de wedstrijd heeft het gesneeuwd.

11 februari 2014 om 18:09

Sneeuwbuitje?? Wat weet jij er nou van? Bovendien is er veldverwarming volgens mij. En ten derde heeft liesveld het afgelast, wat Groningen betreft was het gewoon doorgegaan.

11 februari 2014 om 18:17

@astonvilla

Er was een winterstop van ongeveer een maand, dus heb je alle tijd om een slechte grasmat te verbeteren. Dat is onvoldoende gebeurd. Na 1 sneeuwbui niet meer kunnen spelen is gewoon een wanprestatie van de terreinknecht.

@_onpartijdig

Nou een sneeuwstorm met langdurige sneeuw in de vele dagen ervoor zou ik het niet willen noemen. Dus dan noem ik het een sneeuwbuitje. Maar ik wil best het tje weglaten als dat op problemen stuit.

Er is veldverwarming, maar die functioneerde niet goed. Anders had er namelijk wel een beter veld gelegen en was de bovenlaag niet bevroren geweest. Daarvoor heb je namelijk een veldverwarming, om ervoor te zorgen dat de bovenlaag niet bevriest.

Als FC Groningen schijnbaar het gevaar van de spelers in gevaar wilt brengen, dan zijn ze nog schandaliger bezig dan ik had verwacht. Liesveld heeft terecht geconcludeerd dat er niet gespeeld kon worden, omdat dit gevaar voor de gezondheid van de spelers zou opleveren. Het veld zag er niet uit en was gewoon gevaarlijk. Dat FC Groningen zo blind is dat ze dit niet zien, dat snap ik dan weer niet.

11 februari 2014 om 18:23

Jij weet duidelijk niet hoeveel sneeuw er gevallen is die nacht.

11 februari 2014 om 18:28

Haha, dan mag jij terreinknecht gaan worden! Man man, veldverwarming helpt inderdaad tegen een bevroren toplaag. Maar niet tegen sneeuw. Sneeuw is gewoon water hé. Probeer het sneeuw maar eens met beleid van het veld te schuiven zonder dat het het gras aantast, als jou dat lukt ben je een hele knappe jongen!

11 februari 2014 om 18:28

Ik reageer er niet eens meer, je onderbouwt
het met pure onzin ... vind het altijd wel komisch
hoe mensen d'r post onderuit word gehaald ...
in dit geval die van az36 en masterd

11 februari 2014 om 18:42

@master D jij snapt nu nog niet dat er toen ongeveer 10cm sneeuw is gevallen en dat ze op zaterdagavond aan het sneeuwruimen waren en dat het ook nog -10 was en bij jullie de zon scheen en het boven nul was.

11 februari 2014 om 19:18

@masterd

Hou toch je mond man, je weet niet eens waar je over praat blijkt al wel. De kwaliteit van het veld waar jij naar refereert had er helemaal niets mee te maken.

11 februari 2014 om 20:40

Nog al bizar he dat de rest van Nederland geen sneeuw had en je hebt geen idee hoe het hier stormde. Zelfs de A28 had code Oranje en heeft de overheid gemeente Drenthe en Groningen ook bekeurd voor de onbegaande binnenwegen? En die boete is meer dan een jaar salaris van een terreinknecht.
Zeer triest dat mensen deze steeds lachwekkender bond nog steunen ook! Als er maar enige politieke druk komt neemt de bond afstand van het voetbal of gaat zelfs lijnrecht tegenover ons staan. Modern voetbal maar dan nog erger.
En dit gaat niet meer om mijn club dit is chronisch ziek!

Daarnaast was er om 12uur nog een plaatselijke knvb scheidsrechter wezen kijken die dacht dat er wel gespeeld kon worden.

11 februari 2014 om 17:33

az36

Beetje vreemde reactie van jou om te zeggen dat Groningen geen reden heeft om te klagen. Want Groningen kan toch er ook weinig aan doen dat er op die dag sneeuw op het veld lag of niet. Als jij niet je auto netjes binnen de lijntjes kan parkeren, is toch hun schuld? Dat is dan jou eigen schuld. Maar Groningen kan er toch niks aan doen dat het sneeuwt? Of heeft Groningen volgens jou een sneeuwmachine in het stadion?

11 februari 2014 om 17:35

@az36
Als je niet goed op de hoogte van zaken bent kan je beter niet reageren.
Groningen heeft Alle reden om te klagen aangezien zij er alles aan hebben gedaan om de wedstrijd toch door te laten gaan. De scheidsrechter heeft het veld ook veel te laat gekeurd.

Laat de knvb de vrijwilligers maar betalen die urenlang het veld/stadion sneeuwvrij heben gemaakt voor Jan met de korte achternaam!

11 februari 2014 om 17:41

Ha de veldverwarming niet een dag eerder kunnen worden aangezet dan? Ipv 's ochtends on 7:00 uur?

11 februari 2014 om 18:01

De voorspelling voor die avond/nacht was natte sneeuw bij 2 graden boven nul. Om een uur of 9/10 begon het te sneeuwen en de volgende ochtend was dat een pak van 8-10cm. Als de voorspellingen anders geweest waren, waren de handelingen wellicht ook anders geweest. Er was nu echter geen aanleiding om anders te veronderstellen. Daarnaast was het effect niet perse beter geweest. 10 cm sneeuw wat ontdooit op je veld wordt water, zelfs met de veldverwarming en een degelijke afvoer is het de vraag hoe goed dat verwerkt was.

Bizar hoge boete bij een geval wat me toch overmacht lijkt.
Wat ik overigens veel schrijnender vind is hoe beroerd het veld er nu nog steeds bij ligt...

11 februari 2014 om 18:11

Sneeuw kwam nogal onverwacht net zoals Mozias ook zegt. E lag hier in ineens een behoorlijk pak sneeuw.

11 februari 2014 om 18:21

Is schneeuw schuiven nu zoiets moeilijks?

11 februari 2014 om 18:28

Ik weet niet exact hoe het gegaan is hoor, maar ik kan me goed voorstellen dat als je de hele nacht sneeuw naar beneden krijgt je al helemaal de veld verwarming niet gaat aanzetten. Zal niet heel handig zijn. Lekker een laagje sneeuw proberen te smelten terwijl het buiten vriest... rara wat gaat er dan gebeuren. Ja dat ja. Kan daarna direct de gemeente met meerdere vrachtwagens gaan pekelen...... zucht...

11 februari 2014 om 18:33

Er is netjes sneeuw geschoven door vele vrijwilligers, het veld was sneeuwvrij. Liesveld heeft, in overleg met de trainers, echter besloten dat het veld wat er onderweg kwam te gevaarlijk was voor de spelers. Daarnaast werd er rekening gehouden met supporters die naar de Euroborg moesten afreizen. Voor de meesten was die 2e afweging echter al niet meer van toepassing, omdat ze al onderweg waren.

11 februari 2014 om 18:45

Zo is het zaterdagavond om 10uur liepen er nog vele mensen sneeuwruimen.

11 februari 2014 om 17:42

Hoezo kleine boete? Voor een club is dit gewoon een fikse boete aangezien ze er ook nog niets aan kunnen doen. Dat soort clubs doen er alles aan om in de juiste categorie te blijven om niet in ervaar te komen (omdat het moet van de Knvb etc etc, wat overigens ook goed is) en vervolgens geeft de Knvb Groningen een boete terwijl het gewoon onmacht is. Trouwens, de scheidsrechter was toch ook aan de late kant. Waarom hoort hij hier niets van? Hij is toch van de Knvb?

11 februari 2014 om 23:36

az36,

Heb je dit wel gelezen?

"het betaald voetbal heeft het financieel onvoorstelbaar moeilijk en wij bij FC Groningen knokken elke dag keihard met elkaar om de zaken financieel rond te krijgen. Dan is dit een keiharde klap recht in het gezicht."

10 duizend euro doet blijkbaar bij Grongen wel gewoon pijn, dus nou niet zo'n onzin vertellen dat 10 duizend euro maar een kleine boete is.

en terecht. Ik neem aan dat iedereen er zo over denkt behalve de Knvb?
Kan iemand mij anders uitleggen waarom ze die boete krijgen?

Is ook een belachelijke boete. Puur gevalletje van overmacht. Dat de Knvb hiervoor een boete geeft, slaat nergens op. Arrogant bobo-gedrag. Laten ze eerst maar eens hun scheidsrechters een beetje beter africhten. Vooral Higler.

Ach ja.. De Knvb is ook maar een beetje aan het aanmodderen...

11 februari 2014 om 17:53

Nijland, dat de Knvb het predicaat ‘koninklijk’ draagt zou mij niet meer vertrouwen in ze geven hoor! Eerder minder. Familie leden die banden hebben met de mafia of lid waren van een dictatuur of bij de SS zaten heb ik zelf in ieder geval niet in de familie. Maar in ieder geval zijn ze wel gewend aan hoge bedragen dus vandaar dat de boette misschien zo hoog is. En wie weet moeten ze inkomen genereren op een of andere wijze. De manier waarop dit gebeurd maakt dan meestal niet zoveel uit in deze kringen.

Haha waar zijn ze toch mee bezig daar in Zeist. Eerst die berichtgeving omtrent Ado, nu dit weer.

Ben benieuwd waar dit heen gaat......straks ook maar boetes uitdelen als niet iedereen in het stadion op tijd op zijn/ haar stoeltjes zit voor de tweede helft??

belachelijk.. laat liesveld die ma lekker betalen. hij besloot om vlak voor de wedstrijd de boel af te lasten. nadat weet ik t hoeveel vrijwilligers keihard hadden gewerkt om het veld sneeuw/ijsvrij te maken.

Tjonge/jonge/jonge,waar is de knvb mee bezig zeg. Net alsof ze in Groningen invloed op het weer hebben. Vind de hoogte van de boete ook walgelijk hoog,ik zou het iig niet betalen.

Zeer terecht in mijn ogen dat hij woest is. Er was overmacht door de sneeuw, wat moet Groningen dan nog meer doen? ijkt me in ieder geval helder dat er minimaal een toelichting moet komen maar 20.000 euro is te absurd voor woorden!

Blijkbaar hebben ze geld nodig bij de Knvb!
Echt een volledig belachelijke boete!

Mmmm vind het beetje zwak van de Knvb hoor! om daar een boete voor te geven Groningen heeft hun best gedaan om het door te laten gaan!

Maar weetje wat ik ook belachelijk vind! De Twente supporters die een kaartje hebben gekocht (met name ik ook) die met de bussen gaan! die moeten gewoon 14 euro bij betalen!

We hadden het kaartje en de bus betaald. En toen 5 km voor Groningen ging de wedstrijd niet door! en nu konden we ons kaartje weer omwisselen! maar nu wil Twente weer 14 euro voor de bus kosten is toch echt te belachelijk voor woorden

11 februari 2014 om 17:39

Zoals ik het begrijp was de scheidsrechter ook wat aan de late kant. Aangezien de scheidsrechter gewoon op tijd moet zijn en van de Knvb is, vind ik dat de schuld ook bij de scheidsrechter ligt. Verder is het nou eenmaal de schuld van het weer en daar kan niemand wat aan doen.

Ik vroeg het me toen al af, of de supporters van Twente er al niet (bijna) waren. Dat is dus ook zo. Wel zuur dat jullie die reis voor niets hebben gemaakt. Zal natuurlijk toch wel gezellig zijn geweest maar toch…

Verder is het belachelijk dat jullie nu 14 euro extra moeten betalen voor de kosten van de bus terwijl jullie hier niets aan kunnen doen. Wat betalen jullie sowieso voor zo'n combi?

Dat Groningen een boete krijgt is natuurlijk belachelijk. Heeft Ado Den Haag hier ook een boete voor gehad?

11 februari 2014 om 17:47

Oooh jawel de reis was er niks minder om maar dat kwam ook omdat Vitesse had gelijk gespeeld toen tegen Nec haha

Ja is echt belachelijk de supporters zijn het belangrijkste voor een club en als twente beetje netjes tegenover de supporters waren dan had twente dat gewoon moeten vergoeden want er zijn bijv ook mensen in de horeca die gewoon een dag vrij hebben genomen! en je hebt zo al wel de hele dag kapot!

Uhmm ik durf het niet zeker te zeggen een kameraad heeft de kaarten maar ik dacht dat het voor ons 34,00 euro koste maar weet ik niet 100% zeker! dus heeft een wedstrijdje
Groningen - Twente mij 48 euro gekost

11 februari 2014 om 17:58

Als de Knvb zo graag boetes uit deelt, zou ik als Twente supporter zou ik dat geld weer gaan verhalen op de Knvb. Zij lassen die wedstrijd af dus zij betalen het maar. Lekker simpel, maar zo simpel doet de Knvb het nu ook naar groningen toe, triest.

11 februari 2014 om 17:59

Haha nee dat geloof ik wel. Ik vind het ook altijd wel gezellig in de bus naar wedstrijden. En aangezien PSV nogal wat teams boven zich heeft staan valt er altijd wel wat te juichen wanneer er een of meerdere ervan punten laat liggen

Supporters zijn zeker belangrijk voor een club. Tja ik vind het ook niet netjes van Twente. Ze hadden ook kunnen zeggen: het kost ons nu ook weer geld voor de bussen stewards enzovoorts, dit bedraagt 14 euro. Hadden ze ook kunnen zeggen dat ze bijvoorbeeld 7 euro of iets dergelijks per supporter betalen. Komt nog iets sympathieker over.

Dan liggen de prijzen toch wel redelijk gelijk. Voor de 22ste is een kaartje NEC - PSV 35 euro met de bus. Ik vind het toch behoorlijk wat geld voor een uurtje rijden. De auto is bijvoorbeeld stukken goedkoper, zeker als je dan met 4 man in een auto erheen gaat.

11 februari 2014 om 18:00

@keepertoob

Je hebt gelijk, Twente moet dit ook gewoon verhalen op de Knvb. Zij hebben die kosten ook gemaakt, zij keuren het veld af. Ook nog eens te laat...

11 februari 2014 om 18:11

Ja liggen de prijzen idd wel gelijk! ik vind het ook duur hoor voor een uitwedstrijdje!

En dan vind ik het ook atlijd stom dat je bij ons in de bus geen alcohol mag drinken met de heen reis alleen maar met de terug reis! als je met supportersverenigingen bus gaat daar drinken ze het dan wel weer.
en in het stadion is ook altijd alcohol vrij bier met uitwedstrijden!

Heereveen uit ben ik ook voor eerst met auto combi gegaan busje huren en dan met stel jongens er heen dat is wel veel mooier dan met de bus

11 februari 2014 om 18:29

Ja is ook zeker duur. Ajax uit sla ik echt over voortaan denk ik. Meer dan 40 euro betalen en dan ook nog eens 2 keer over Rotterdam in plaats van Utrecht… Maar wel vreemd dat jullie geen alcohol mogen drinken. Naar mijn weten, mag dit bij PSV wel in de bus. We waren met de bus naar Feyenoord en daar mochten we drinken vanaf dat we op de snelweg waren.

Trouwens ook belachelijk dat Twente morgen moet spelen en ik dacht zaterdag ook weer. Had er dan zondag van gemaakt of de inhaal wedstrijd op dinsdag als dat mogelijk was.

11 februari 2014 om 19:16

Volgens mij krijgt de tegenstander van Groningen de kaarten gratis vor haar supporters.

11 februari 2014 om 21:59

Alleen als je er minder dan 550 afneemt. Wil je met meer supporters komen dan moet je het volle bedrag betalen.

Lijkt me dat Groningen in beroep gaat. Dit slaat werkelijk nergens op.

Dat is makkelijk geld verdienen van de Knvb. Je eigen scheidsrechter een wedstrijd laten afgelasten, dan op basis daarvan een boete geven. Lijken wel Russische toestanden zo.

Makkelijk voor de KNVB om de kleinere regionale clubs aan te pakken voor zoiets pietluttigs. Niet te geloven. Dat Liesveld te laat komt en dan veel te laat de wedstrijd aflast kan de FC toch niks aan doen? Laat staan aan het weer zelf.. Wordt tijd voor een coup in Zeist, alles is beter dan de gevestigde orde.

Nijland had niet de vergelijking met het normale leven moeten maken, maar hij dat hij woest is begrijp ik wel. Fout spandoekje of racistische spreekkoren in het stadion kosten je minder dacht ik.

11 februari 2014 om 23:28

Moeh ik vind het nog niet zo gek gezegd hoor. Als jij een acceptgiro thuis krijgt gestuurd vanwege een verkeersovertreding dan wil je toch ook weten welke overtreding dat was en waar en eventuele andere details.

er viel toch een sneeuw in Grunn! in de rest van t land lag praktisch niets....kunnen wij dr nou aan doen? T houdt gewoon een x op!! irri knvb. Komen ze geld tekort of zo...? trieste instantie

Zeer terechte boete voor FC Groningen. Meneer Nijland moet zijn terreinknecht op het matje roepen, want die levert zo'n mat af, nadat er 4 weken niet op gespeeld was. Een grote schande. Dan heb je een energie maatschappij als hoofdsponsor en werkt je veldverwarming onvoldoende. Ga daar eens naar kijken of zo.

11 februari 2014 om 18:02

Deze boete slaat nergens op, wat kan Groningen er aan doen dat het de nacht voor de wedstrijd hevig sneeuwt? Bovendien zijn ze er de hele nacht mee bezig geweest om al het sneeuw te ruimen. Wat had Groningen anders moeten doen?

11 februari 2014 om 18:09

Er had een goede grasmat, met een goed functionerende veldverwarming moeten liggen. Die lag er duidelijk niet, want een goed veld kan heus wel tegen een sneeuwbui. Zeker wanneer er een goed functionerende veldverwarming ligt. Ze hadden hun zaakjes gewoon niet op orde en een combinatie van een slecht veld en slecht functionerende veldverwarming heeft die sneeuwbui het veld onbespeelbaar gekregen.

11 februari 2014 om 18:19

Wat een bullshit zeg, het veld heeft een goed functionerende veldverwarming. En er is geen enkele veldverwarming die tegen een forse sneeuwbui kan. Volgens mij onderschat jij het aantal sneeuw wat gevallen is die nacht.

11 februari 2014 om 18:35

De sneeuw was het grote probleem ook niet. Toen het veld zo goed als sneeuw vrij was ergens in de nacht ging het namelijk vreselijk ijzelen en aangezien onze veld verwarming niet tot 25+ gaat boven de grond gaat en het ook steeds harder ging vriezen was het onbespeelbaar.

11 februari 2014 om 18:10

De mat heeft er 4 weken prima bij gelegen. Het probleem zat hem in de nacht voor de wedstrijd, waarin Groningen ineens geteisterd werd door winterse neerslag. Ik denk dat je niet helemaal goed hebt meegekregen hoe stevig het hier toen heeft gesneeuwd. Dat mag je ook niet verwachten, aangezien de rest van Nederland (zo goed als) sneeuwvrij was, maar reageer dan niet zo uit de hoogte zonder kennis van zaken te hebben genomen.

11 februari 2014 om 18:50

@master D, schrijf toch niet zo veel onzin, er is geen beetje sneeuw gevallen, maar minstens 15 cm. En niet 4 weken van te voren, maar 1 nacht van te voren. Daar kan geen veldverwarming tegenop.

En ado dan...
Eerst een wedstrijd afgelast..
Daarna spelen op een veld dst sbsoluut sfgekeurd hsd moeten worden.......
Rare jongens bij de knvb..

Deze boete slaat natuurlijk nergens op. Echter, als je als normaal mens naar het veld van Groningen kijkt, dan denk je dat het een akker is of iets dergelijks. Het veld ziet er niet normaal slecht uit. En dit is iets waar Groningen wel iets aan kan doen. Maar een boete slaat natuurlijk nergens op.

Het is zo vernederend dat een slechte organisatie als de KNVB clubs gaat beboeten voor hun 'fouten'.
Al jaren hebben wij in de Eredivisie last van scheidsrechters die ondermaats presteren, dit wordt dan simpelweg gebagatelliseerd als dat het een onderdeel van het spelletje is, terwijl Groningen hier de schuld krijgt voor iets waar ze never nooit iets aan konden doen.

Mooi verdienmodel: KNVB stuurt KNVB-scheidsrechter. KNVB-scheidsrechter keurt veld af, KNVB krijgt geld van club.

11 februari 2014 om 18:38

En KNVB-scheidsrechter was verrast door het slechte weer in het Noorden en kwam daardoor veel te laat.

Haha, wat voor boete moet ADO dan wel niet krijgen, voor die thuiswedstrijd tegen Vitesse? 100.000? Dat was net een modderpoel.

Wat een domme reacties zie je hier voorbij komen niet elke club heeft een dak en dan is het nog maar hopen dat het door gaat.met moeder natuur valt niet te spotten wat hadden ze dan allemaal wel niet moeten doen om het wel door telaten gaan.

De Knvb moet eens weer hun 'macht' laten zien hoor...

''ondanks die mededeling besloot Groningen in overleg met de lokale driehoek het duel af te gelasten.''

Vi meld gewoon dat fc groningen het duel heeft afgelast. Volgens mij was het toch echt de scheidsrechter?
Los daarvan belachelijke boete het was gewoon overmacht. Vanaf zaterdag avond zijn vrijwilligers bezig geweest het veld sneeuwvrij te maken en te houden. En dan krijg je tegen het eind van de ochtend in eens te maken met hevige ijzel. Dit is onderkoelde regen dus regen onder het vries punt wat zich op de grond afzet als ijs. Hierdoor is het speld onbespeelbaar geraakt en heeft de scheidsrechter het duel afgelast.....

Misschien hadden alle Groningers naakt op het veld moeten gaan liggen op de blote buik om zo het sneeuw te doen smelten hahaha

terecht, ze moeten daar is een keer het veld voor elkaar zien te krijgen. Het is elk jaar al zo'n drama daar.
Morgen doet mijn club daar misschien ook nog te kort, omdat ze het spel niet kunnen maken... Het veld ziet er helaas niet uit en ik snap niet waarom Groningen hier niets aan doet

11 februari 2014 om 18:40

Dat ons veld niet best is (oke slecht) heeft helemaal niets met de of een boete te maken.

11 februari 2014 om 19:38

Dan moet Twente lekker in Engeland gaan voetballen heb je elke week een perfecte grasmat.
Er zijn wel meer clubs met een slechte grasmat en volgends mij heeft twente ook niet elk jaar een perfecte grasmat.

Het is toch te gek voor woorden?
Het is voor niemand prettig...

Groningen die z'n supporters moet teleurstellen,
Vrijwilligers die er alles aan deden.
Twente supporters die al bijna gearriveerd waren.
Meneer Liesveld die te laat kwam

en dan nog z'n hoge boete?
kunnen we dan beter (spreekkoren of beledigende spandoeken maken?)
of fouten van de scheidsrechters beboeten?
het is een grote bende daar.
Gewoon niet betalen en er vol tegen ingaan.

Zullen we die boete maar weg strepen ten op zichte van diverse belachelijke rode kaarten en daaruit volgende schorsingen ,verlies van punten van mijn cluppie?
Of worden die 10000 euro gebruikt voor een nieuwe bril voor diverse incompetente schijtsrechters?

Naja eigenlijk kent deze zaak allemaal verliezers.. Oh wacht K*T KNVB

Belachelijk besluit van de knvb.
De motivatie van de knvb: in het belang van de competitie en supporters is speelklaar veld van belang.
Het feit dat er o.a. in de provincie groningen een code oranje was afgegeven maakt blijkbaar niet uit,
in het belang van de supporters?

En een compleet inhaal proramma op dinsdag of woensdagmiddag is ook niet echt in het belang van de supporters.

In tegenstelling tot de rest van het land was het in Groningen echt winter! De volgende dag moest ik in Groningen zijn, er lag een best pak sneeuw. Op kleine afstand waren de verschillen in weer enorm groot. Ik heb begrepen dat het veld van FCG keurig sneeuwvrij gemaakt is. Maar onder de sneeuw bleek het veld enorm nat te zijn. Daar kon niemand iets aan doen. Kortom; belachelijke boete, veel hoog bedrag, onterecht en onrechtvaardig!

Nou afgelopen zondag dat vekd weer mogen aanschouwen, het is bagger!! Hier heeft de club zelf schuld aan en van die sneeuw hadden ze zelf aan kunnen zien komen, je kan er toch een zeil over leggen. Niet zo zeiken nijland, je maakt er zelf een ramp van. Opdonderen, je zit er al lang genoeg

11 februari 2014 om 20:13

Daar kan Groningen niks aan doen,, Je zegt dat je het veld hebt mogen aanschouwen.. Heb je ook gezien onder wat voor barre omstandigheden er gespeeld is zondag?? Dan gaat ieder veld eraan..
Aan die afgelaste wedstrijd kan Groningen ook niks aan doen, daar het daags van te voren zo gigantisch en onverwachts heeft liggen te sneeuwen.. Er is toen met man en macht gewerkt om het veld speelklaar te krijgen.. Uiteindelijk keurde de scheids het veld af.. Waarom zou dan Groningen een boete moeten betalen? Slaat nergens op

Ik weet dat ons veld niet altijd optimaal is maar deze boete slaat nergens op. We konden hier niks aan doen er is keihard gewerkt om het veld op orde te krijgen. De KNVB verliest hiermee haar geloofwaardigheid bij mij. Ga je op serieuzere zaken focussen ipv dit soort onzin.

Lekker die wedstrijd morgen. Breekt zo lekker de week. Bedankt sneeuw!

Groningen heeft zaterdags vanaf het moment van begin van de sneeuwval alles ingezet wat ze konden om het veld sneeuvrij te maken.

enige reaktie erop van de knvb was dat de wedstrijd kostte wat ket kostte door moest gaan.

hele avond druk bezig geweeest en snachts en smorgens ook bezig gebleven want de wedstrijd moest doorgaan hoe dan ook.

de scheidsrechter kwam veel te laat aan en heeft daarna nog lang gewacht voordat hij een beslissing nam om het veld af te keuren.

de scheidsrechter wist dat er hevige sneeuwval was in groningen, waarom dan niet 3 uur eerder opstaan en zo snel mogelijk vertrekken naar groningen om te kijken hoe alles erbij lag?

dan had hij om 11 uur of 12 uur al de beslissing kunnen nemen of het wel of niet doorging.

en nou schuiven ze de schuld naar groningen toe? belachelijk en schandalig.

Groningen heeft alles gedaan wat kon om de wedstrijd door te laten gaan en dat heeft groningen ook geld gekost, kunnen we dat ook bij de knvb claimen dan omdat het de scheidsrechter was die op allerlaatste moment heeft afgelast?

kunnen de duizenden suppporters van groningen en de supporters van twente dan ook een vergoeding claimen bij de knvb voor gemaakte buskosten/benzinekosten??

met deze boete laat de knvb wederom duidelijk zien dat ze meten met verschillende maten zoals ze altijd al doen.

word echt tijd dat het bestuur van de knvb opstapt zodat die plaatsen worden opgevuld door mensen die er wel verstand van hebben.

en niet alleen mensen van de zogenaamde topclubs in het bestuur plaats laten nemen, maar ook mensen van de kleinere clubs, want die zijn altijd weer de dupe van de Knxb Maffia

De Knvb heeft een machtspositie, reageert als "autoriteit" i.p.v. zich op te stellen als overkoepelende service-instelling. Ze luisteren niet echt. Kritiek wordt vaak met machtsvertoon gepareerd i.p.v. beoordeeld op inhoud. Als je bijvoorbeeld tegen een straf ingaat, doen ze er nog een schepje bovenop. Automatisch lijkt het wel. Helaas zit het (betaalde) voetbal vast aan zo'n organisatie als de Knvb. Echt koninklijk zou het zijn om met FC Groningen mee te denken in oplossingen.

Buiten de discussie of Groningen schuldig is(Hoe kan je nu schuldig zijn aan een berg sneeuw en kou????) Moet Groningen 20.000 euro aftikken? Wat een idiote boete zo hoog! KNVB zet zichzelf weer eens te kijk. Hebben het zich op de echte wereld verloren en leven in voetbalutopia. Begint steeds meer fifa trekjes te krijgen..

Ik heb me er van meet af aan over verbaasd dat FC Groningen niet in staat is geweest de al slechte grasmat van de Euroborg ijsvrij en dus bespeelbaar te maken. Als je een goed functionerende veldverwarming hebt en je schakelt die op tijd en op volle kracht in dan kan er, dunkt mij, ruim voor aanvang van een wedstrijd in ieder geval geen ijs meer op het veld liggen. Sneeuw, ook al is die zeer overvloedig en onverwacht gevallen, is met inzet van voldoende mankracht snel en probleemloos te verwijderen. Overigens vind ik het wat ver gaan om FC Groningen hiervoor een forse geldboete op te leggen. Wat mij betreft had de Knvb in eerste instantie kunnen volstaan met het uitdelen van een gele kaart. Oftewel met het geven van een voorwaardelijke geldboete.

Slaat totaal nergens op die boete.. Wat een achterlijke actie van de Knvb, .. De scheids die overigens te laat arriveerde keurde het veld af.. Groningen kan er niks aan doen dat het in de nacht ervoor zo gigantisch gesneeuwd had..

Mis-management vanuit Groningen waardoor er oneindig veel onkosten gemaakt zijn. Niet in de laatste plaats door Groningen zelf. Als er in een weekend alle wedstrijden doorgang kunnen vinden, uitgezonderd 1 kun je er vanuit gaan dat er fouten zijn gemaakt. Een boete had van mij niet gehoeven.

11 februari 2014 om 20:50

Aangezien alleen het noorden een sneeuw storm heeft gehad slaat je vergelijking helemaal nergens op. Daarnaast waren de voorspellingen verkeerd en kon je de hele nacht wel sneeuw schuiven. Ook nog lekker een vries laag erover wat denk jezelf? De andere noordelijke wedstrijd die wel door kon gaan was in Leeuwarden en daar ligt kunstgras.
Je maakt jezelf eigenlijk een beetje belachelijk met je reactie zonder enige kennis van zaken.

12 februari 2014 om 09:13

Sneeuwstorm? hahaha, fantast! Ik heb het gemerkt: files des doods op de wegen, vrouwen en kinderen geevacueerd. Er zijn 10 sneeuwvlokjes gevallen. Nee, dan maakt het inderdaad enorm uit of er kunstgras ligt of niet want daar valt immers geen sneeuw op en dat bevriest niet.

Groningen had de boel gewoon niet voor elkaar. Dat is vervelend, zeker omdat ze nalieten dit vroegtijdig te communiceren. Je maakt jezelf een beetje belachelijk door alles wat krom is, recht proberen te praten.

13 februari 2014 om 21:04

Haha code Oranje voor snelwegen...en snachts werd het erger en het was stevig aan het vriezen wat dus betekent dat je sneeuw kan schuiven maar als het blijft gaan en het vriest zich vast sta je kansloos. Even een serieuze vraag waar in Nederland woon jij? Want ja in het noorden was het echt een sneeuwstorm en sommige plekken lag gewoon een pak sneeuw (groningen 10 centimeter voor je beeldvorming). En savonds zijn ze nog bezig geweest tot in de late uurtjes en in de morgen wouden ze weer en hebben ze het ook gedaan alleen de bevroren ijs laag kon niet verwijderd worden dus bleef het glad/gevaarlijk. Er was om 12uur een plaatselijke scheids van de Knvb die was hoopvol gestemd en Groningen dus ook en dat de Leidsman hem zo laat keurt en de wedstrijd aflast kun je toch Groningen niet kwalijk nemen..maar jij de Knvb beoordeeld vanuit zeist waar geen sneeuw lag en ze verdiepen zich al net zo diep als jou in het zaakje blijkbaar want vertel wat had Groningen moeten doen???? En kunstgras laat het niet zo makkelijk doorzakken zoals gras en veeg je makkelijk weg aangezien het vlak is als je een beetje logisch nadenkt kun je best veel verklaren.daarnaast lag er in Leeuwarden niet zo pak als in Groningen.

Misschien een raar iets .. maar we wisten allemaal dat het ging sneeuwen (misschien niet zoveel) maar je kan er dan toch een zeil overheen leggen ? en de volgende dag opruimen... denk niet dat er dan problemen waren. en het gras kan echt wel tegen een nacht met zeil erover

Ik vind het best 10.000 euro boete, maar dan willen wij ook minstens zoveel geld krijgen voor onder andere de 4(!) geseponeerde kaarten van vorig seizoen. Daar mogen dan ook wel boetes voor komen.

Schaam je weer dood knvb. Groningen was bijna de enige plek in Nederland waar sneeuw was gevallen. Ongeveer 10 centimeter. Tientallen vrijwilligers zijn 's avonds nog aan de slag geweest het veld sneeuw en ijsvrij te krijgen. Uiteraard met behulp van veldverwarming. Zondagmorgen werd voor de provincie Groningen nog een weersalarm afgekondigd! Iedere Groninger was toen al verbaasd dat de wedstrijd niet werd afgelast. Spekgladde wegen waren voorspeld, iets waar de rest van Nederland geen flauw benul van had. Toch was ik op weg naar het stadion, waarbij ik onderweg hoorde dat de scheids alsnog de wedstrijd had afgelast. Hiervoor ben ik 3 uur onderweg geweest. En nu horen dat mijn club hiervoor een gigantische boete krijgt, daar zakt mij de broek bijna letterlijk van af. Je schoffert niet alleen de club, maar ook juist al die vrijwilligers die zich zo hebben ingezet. En al die domme reacties van mensen die totaal deze situatie vanuit hun luie stoel niet konden inschatten en wel een mening hier ventileren kan ik helaas niet serieus nemen. En zie na Heerenveen in wat voor erbarmelijke staat het veld zich nu bevindt! Knvb, jullie zijn om te kotsen!

Door omstandigheden moest ik helaas deze wedstrijd aan mij voorbij laten gaan, in plaats van naar het stadion met de fiets, moest ik eerder die ochtend ( zo rond 11 uur) met de auto van Groningen richting Zwolle vertrekken
Pas na Hoogeveen liep de temperatuur op naar waarden boven het vriespunt. Bij mijn vertrek om 11 uur was het -6 in Groningen. Onderweg heb ik op de A28 verschillende ongelukken van dichtbij mogen meemaken.
Ik begrijp best dat code rood pas een reden is om een wedstrijd af te gelasten maar wat nou als scheidsrechter Liesveld niet te laat was geweest maar met de auto in de vangrail was terechtgekomen, wat die dag zeker tot de mogelijkheden had kunnen behoren, getuige het aantal ongevallen die dag alleen al op de A28.

Wat ik bedoel is, waar ligt de grens om een wedstrijd af te gelasten en wat is belangrijk! Scheidsrechter van dienst dhr. Liesveld was al laat in het stadion en vast niet omdat hij zich had verslapen!
Het veld was sneeuwvrij en ja er was ijsvorming op het veld, het vroor immers flink. Blijkbaar is het doorgaan van een wedstrijd zo belangrijk voor de knvb ( zie wedstrijd van Ado) dat de risico's voor spelers en supporters voor lief worden genomen. De knvb heeft geen weermannen in dienst en vast ook geen experts die weten hoe een grasmat reageert op verkeersinvloeden.

Ook lees ik hier veel reacties over de kwaliteit van de grasmat, met alle respect voor alle andere clubs maar ik geloof dat de grasmatten van veel clubs ( muv dat van ajaks) deze weersomstandigheden niet hadden getrokken en in de meeste gevallen geleid had tot afgelasting.

Met andere woorden
Ouderwets broddelwerk van de knvb. Op geld beluste premiejagers zijn het die niet als het elite korps aan scheidsrechters, die wekelijks het vermaledijde embleem van onze neerlandse voetbalbond op hun borst dragen, zonder enige vorm van gene week aan week de ene wedstrijd na de andere om zeep weten te helpen met inconsequente beslissingen en dwalingen in de uitleg van de spelregels. Onnavolgbaar de knvb, triest autoritair en arbitrair gedrag wat alleen maar leidt tot frustratie, onbegrip en razernij. De knvb is net als de politiek verworden tot een meester in het maken van kantoorpolitiek zonder met de voeten op de werkvloer te hebben gestaan.
Respectloos, de knvb verdient een fikse draai om de oren en ze zullen in mijn ogen een knieval moeten moeten maken richting richting de FC en de opgelegde straf moeten omzetten in een financiële vergoeding van gelijke omvang voor Groningen voor het vele werk dat de FC heeft verzet om de wedstrijd alsnog door te laten gaan.

De knvb: jasje, dasje, pasje maar geen hersens.

Die grasmat in de Euroborg is elk jaar uit om te huilen. Ik ben geen voorstander van kunstgras maar een club als Groningen zou er goed aan doen.

Ansich is het een kutstreek. Want hier is duidelijk sprake van overmacht. Er is de nacht voor de wedstrijd extreem veel sneeuw gevallen, wat direct invloed heeft op de staat van het veld. Daarnaast is er een paar uur voordat Liesveld het veld had afgekeurd nog een KNVB scheidsrechter langs geweest die van mening was dat er WEL gespeeld kon worden. Liesveld heeft uiteindelijk als eindverantwoordelijke besloten de wedstrijd toch nog aftegelasten. Vervolgens krijgt Groningen een boete van bizarre hoogte terwijl ze alles conform de eisen hebben gedaan. Los van dit hele incident vind ik wel dat er wat gedaan moet worden aan het veld. De grasmat is altijd kut in de Euroborg. Dit gaat ook tenkoste van het eigen positiespel en wij streven na een voetballende ploeg te zijn. Bij het ontwerp van het stadion is er onvoldoende rekening gehouden met de hoeveelheid lichtinval en het "klimaat" voor de grasmat. Ik vind dat de club daar kritisch over moet zijn. Wij hebben zeker 1 van de slechtste velden van de Eredivisie en dat past niet bij een club die Europees voetbal structureel naar de Euroborg wil halen. Maar nogmaals, dat rechtvaardigt deze belachelijke boete niet.

Ik snap geen donder van deze boete. Waarom Groningen nu wel en ADO in september(!!) niet? Toendertijd werden er 2 wedstrijden afgelast van ADO door een te slecht veld (en dat hadden er 3 moeten zijn)

Groningen kon hier niets aandoen. Wie had die sneeuw nou verwacht? ADO kon er volgens de KNVB niets aandoen. Ok wil ik best geloven. Maar wat kon ADO er minder aandoen dan Groningen nu? Is dat puur omdat het veld niet van ADO was? Dan hadden ze de gemeente Den Haag een boete op moeten leggen.

Dat een veld in september al niet meer bespeelbaar is vind ik veel ergerlijker dan dat het in januari naar een flinke sneeuwbui onbespeelbaar is.

12 februari 2014 om 09:34

De onder laag was in Den Haag verandert voor het kunst hockey veld voor het WK deze zomer. Had niks met ADO te doen.

25 maart 2014 om 18:40

Inderdaad, als deze zaak voor de rechter komt. Dan heeft de Knvb echt geen poot om op te staan.

Tja, ik snap de boete niet. Tenminste niet zonder uitleg.
Waren ook alle amateur wedstrijden, in en om stad Groningen afgelast? Of hebben er een paar plaats kunnen vinden ondanks dat het amateur verenigingen zijn zonder veld verwarming?

Groningen heeft duidelijk aangegeven dat de boete niet zal worden betaald ook al word hij niet teruggetrokken door de Knvb.

Het enige wat de Knvb dus kan doen na aanmaningen sturen is het faillisement van Groningen aanvragen om deze boete

Hans Nijland daagt de Knvb uit om dit te doen en dan zal Groningen zich bij de rechter verantwoorden en niet bij de tuchtcommisie want die houden elkaar toch de hand boven het hoofd.

word vervolgd dus, de Knvb is aan zet, komt er op neer dus dat als de Knvb de aktie doorzet er vele veranderingen zullen plaatsvinden in de competitiestand.

want een faillisement betekent dat ajax 4 punten zal kwijtraken, vitesse maar 1 en feyenoord zelfs 6 punten.

dus Knvb, nu word het dus kleur bekennen of de boete terugtrekken.

de messen zijn in elk geval geslepen

Weet je wat pas een schande is; dat Groningen al jaren geen fatsoenlijk veld kan neerleggen.
Zodra er een beetje regen wind of kou valt wordt het veld slecht. Gewoon dramatisch. Ze moeten er een keer geld voor opzij leggen, dan maar een speler minder kopen.
Eens een keer in de spiegel kijken kunnen ze niet in het bestuur van Groningen.
Toch past het veld wel bij de supporters (meer toeschouwers), zwaar op de hand, slecht en kritisch.

25 maart 2014 om 18:25

Groningen krijgt aan t eind van dit seizoen zelfde veld als Az...5% kunstgras, alles wordt afgegraven etc. En kritisch...? Denk eerder verwend; en de laatste tijd gaat t wat minder...ach bij ons zitten nog altijd 20 - 21.000 toeschouwers....meer als bij ander middenmotertjes en wannabe subtoppertjes.....

Heel goed Hans!
Groningen en alle vrijwilligers hebben keihard gewerkt om het veld speel klaar te krijgen. Vervolgens krijg je rond een uur of 1 een vreselijke bui ijzel over het veld heen waardoor ijs vorming ontstaat. En hier tegen kan geen veldverwarming werken in zo'n korte periode. Dus gewoon overmacht!
En heel triest dat de Knvb een boete oplegt zonder verdere uitleg, ja dat het speelveld niet klaar is....
Vervolgens plannen ze bij de Knvb ook nog 3 wedstrijden in 10 dagen op een al beschadigd veld en het feest is compleet. Zou bijna zeggen dat de Knvb maar moet betalen voor het herstellen van het veld...
Los daarvan hersteld gras in de winter niet tot zeer slecht en dat weten ze bij de Knvb ook. Dus als ze dat beetje verstand gebruiken dan zorgen ze er voor dat er in de winter geen 2 wedstrijden achter elkaar worden gepland maar dat het netjes om en om is....

Goede zaak. Lekker blijven aanvechten en als het echt niet meer anders kan dat lullige bedragje betalen. Wij laten niet zomaar over ons heen lopen door de hoge piefjes in het westen.

Veel mensen beseffen niet dat het gewoon een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden is geweest. Het ziet er van buitenaf heel amateuristisch uit, maar Groningen heeft er alles aan gedaan om de wedstrijd door te laten gaan.

Ik ben erg blij dat Nijland vast houdt aan zijn standpunt. Eindelijk iemand die de beslissingen van de Knvb durft aan te vechten.

Het leek mij toch overduidelijk dat men met man en macht heeft geprobeerd het veld speelklaar te krijgen voor die wedstrijd tegen Fc twente? Waarom dan in hemelsnaam een boete uitdelen. Wedstrijden kunnen wel eens worden afgelast door slecht weer. Knvb laat zich weer eens van zijn slechtste kant zien. Volledig terecht dat groningen die boete niet gaat betalen! Faillisement van Groningen aanvragen doet de Knvb toch niet!

25 maart 2014 om 19:07

Faillissement zal de knvb niet aanvragen wel kunnen ze Groningen punten in mindering brengen als ze niet aan hun betalingsverplichtingen voldoen of beslag leggen op de tv inkomsten. Hoop dat ze er samen uit komen het moet geen pristigestrijd gaan worden. Dacht dat ADO het zelfde is overkomen en die accepteerde de boete.

Ik ben het er helemaal mee eens dat deze boete nooit gegeven zou moeten worden. Het is overmacht en Groningen kon op dat moment er eigenlijk niks meer aan doen. Echter er zijn wel enige kanttekeningen te plaatsen.

Ten eerste is het werkelijk belachelijk dat de Knvb niet eerder het veld van Groningen heeft afgekeurd. Ze hadden toen het aller slechtste veld van de Eredivisie, het leek meer op een akker dan een mooi strak voetbalveld. Dit is zowel de Knvb als Groningen te verwijten. Groningen moest gewoon eerder dat veld vervangen en de Knvb moest gewoon eerder dat veld onbespeelbaar verklaren.

Ten tweede krijg ik de indruk dat de mensen dat het geheel de schuld is van de Knvb/scheidsrechter dat de wedstrijd is afgelast. Echter een wedstrijd wordt altijd afgelast in overleg met beide clubs en vooral met de thuisspelende club. Zoals boven in de tekst ook blijkt " terwijl de club op de bewuste dag weinig andere opties had dan het duel op het laatste moment te schrappen" Ondanks dat ik het ook overmacht vind, het is nog steeds de medeverantwoordelijk van de club dat het duel is afgelast.

Desondanks ben ik het er helemaal mee eens dat de boete niet betaald gaat worden. Knvb denkt dat ze het om hun draait, echter voetbal zou niet bestaan zonder de clubs, goed dat ze eens in opstand komen. Nu nog alleen de regels aanpassen betreft rood + penaltie en het niet mogen gebruiken van tv beelden.

25 maart 2014 om 19:32

Ja joh ga jij in de winter even een veld vervangen..... dat zal lekker groeien en aarden terwijl er op word gevoetbald. Het veld word na dit seizoen vervangen, eerder kan gewoon niet.

Het veld is gewoon compleet kapot gegaan met de sneeuw en ijzel van dat weekend, viel letterlijk niks tegen te doen en het veld was sochtends nog enigsinde bespeelbaar maar in de loop van de dag kwam er ijzel en ijsregen naar beneden waardoor er ijs op het veld lag en daarom is het toen afgekeurd.

26 maart 2014 om 16:02

Wordt het veld echt nog vervangen? De laatste wedstrijd leek het veld er toch redelijk bij te liggen. Met 2 uitwedstrijden op rij en gunstige weersomstandigheden heeft het veld nog meer tijd om te herstellen. Ik voorzie een prima grasmat de eerstkomende thuiswedstrijd.

Het veld was die weken daarvoor ook al helemaal kapot en bijna onbespeelbaar.

Misschien is het inderdaad niet het handigste moment om een veld te vervangen (alhoewel we deze winter niet echt een winter mogen noemen), echter het slaat totaal nergens op dat je een half jaar op een totaal kapot veld speelt. Het mag dan nergens slaan om in de winter een veld te vervangen, maar voetbal hoort op een grasveld en niet op een zandveld. Het maakt op zich niet zoveel uit hoe Groningen het oplost. Ook al leggen ze wekelijks een nieuw veld erin, maar naar mijn inziens moet je gewoon altijd een degelijk veld hebben. Als het dan door overmacht een paar weken slecht is, ja dat kan gebeuren. Maar je kan mij niet vertellen dat het normaal is dat een club een half jaar op een stuk zwarte grond speelt i.p.v op een grasveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren