Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Engelse voetbalbond beboet Moyes voor bedreigen van journaliste

Laatste update:

David Moyes heeft zichzelf in een lastige situatie gebracht. De manager van Sunderland bedreigde na afloop van de wedstrijd tegen Watford, die met 1-0 verloren werd, BBC-journaliste Vicki Sparks. De Schotse manager maakte maandag excuses tegenover Sparks, zo meldt the Independent.

“Het werd wat ondeugend op het einde, dus pas op de volgende keer. Je krijgt misschien toch gewoon een klap de volgende keer, ondanks dat je een vrouw bent. Wees voorzichtig de volgende keer dat je hier bent”, zei Moyes zaterdag tegen Sparks. Zijn woorden werden niet op camera opgenomen, maar wel op de telefoon van de journaliste.

De BBC heeft vervolgens bij Sunderland aangedrongen op excuses, die uiteindelijk ook kwamen. Dit bevestigt een woordvoerder van de club tegenover the Independent. “Meneer Moyes heeft zijn excuses aangeboden en die heeft ze geaccepteerd”, klinkt het vanuit Sunderland. Het is voor de club toch al een zwaar seizoen, want the Black Cats staan laatste in de Premier League.

Update 3 april 17:28 uur: FA roept Moyes op het matje na vrouwonvriendelijke uitlatingen
David Moyes is door de Engelse FA op het matje geroepen naar aanleiding van zijn uitlatingen aan het adres van journaliste Vicki Sparks. De manager van Sunderland liet Sparks na afloop van het competitieduel met Watford (1-0) op niet mis te verstane wijze weten niet gediend te zijn van het interview, maar dat is bij de voetbalbond in het verkeerde keelgat geschoten. Moyes dient zich nu te verantwoorden voor zijn uitspraken.

Update 4 april 16.43 uur: Sunderland blijft Moyes steunen: ‘Dit was wel onacceptabel’
Sunderland heeft nu ook gereageerd op de commotie rondom trainer David Moyes. De club noemt de uitlatingen van de trainer aan het adres van een BBC-journaliste in een statement compleet onacceptabel en niet te vergoelijken, maar blijft toch achter de oefenmeester staan: “De zaak is in alle ernst opgepakt en de club en manager hebben meteen actie ondernomen om te zorgen dat alles naar de tevredenheid van de reporter en de BBC werd afgehandeld. Dit had de hoogste prioriteit. De BBC en de journaliste zijn het erover eens dat de juiste acties zijn ondernomen en de club blijft David volledig steunen in zijn rol als manager van Sunderland.”

Update 26 april 12.14 uur: FA vervolgt Moyes om uitspraken aan vrouwelijke verslaggever
De Engelse voetbalbond FA heeft Sunderland-manager David Moyes officieel aangeklaagd vanwege zijn uitspraken tegenover een vrouwelijke verslaggever van de BBC. Na het gelijkspel tegen Burnley (0-0) op 18 maart sprak Moyes de journaliste aan met de woorden dat ‘ook zij wel eens een klap kon krijgen, ondanks dat ze een vrouw is’. Hoewel de coach het niet serieus meende, ging hij toch door het stof en bood hij zijn excuses aan. Desondanks heeft de FA besloten een aanklacht in te dienen tegen de trainer. "Er wordt beweerd dat de opmerkingen van de coach van Sunderland ongepast en/of bedreigend zijn geweest", schrijft de FA. "De heer Moyes heeft het voetbal te schande gezet, iets wat in strijd is met artikel E3(1) uit het reglementenboek van de Engelse voetbalbond."

Update 9 juni 13.38 uur - Engelse voetbalbond beboet Moyes voor bedreigen van journaliste
De Engelse voetbalbond (FA) heeft David Moyes bestraft met een geldboete van bijna 35.000 euro na het bedreigen van een journaliste van de BBC. De FA stelt dat Moyes zich onverantwoord heeft gedragen en de voetbalsport in diskrediet heeft gebracht. De Schot stapte op als trainer bij Sunderland na degradatie uit de Premier League.

Denk jij dat Sunderland zich nog weet te handhaven in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een gek, goed dat haar telefoon dit opnam. Buiten excuses is een boete ook gepast vind ik.

3 april 2017 om 17:58

https://www.youtube.com/watch?v=swwklktgoeg.

Hier het filmpje, duidelijk als grap en die vrouw neemt het ook niet serieus. Lekker voorbarige conclusie

3 april 2017 om 22:03

Hoorde het net ook bij VI en het was idd grappig bedoeld, beetje achterbaks dat ze er nu meer van probeerde te maken. Hoorde haar volgens mij zelf ook lachen.

4 april 2017 om 17:07

Het grappige is dat de BBC zelf ook zegt dat ze het wel grappig vond en geen klacht heeft ingediend.

3 april 2017 om 18:33

Wat een onzin zeg waarom zou hij hiervoor een boete moeten krijgen?

Wat is er toch met de Moyes van Everton gebeurd. Hij was altijd zo vrolijk en redelijk beleefd in de interviews, maar de laatste jaren als coach hebben hem niet bepaald goed gedaan (ManU, Sociedad, Sunderland en misschien vergeet ik nog wel iets). Dit moet inderdaad niet alleen met excuses worden afgedaan, want dan gebeurd het misschien de volgende keer wel weer.

3 april 2017 om 18:20

Het werd gezegd met een knipoog, die vrouw kon er zelf ook om lachen.

Bedoelde hij dit niet als een grap? Beetje raar om dit zo tegen een reporter te zeggen.

3 april 2017 om 17:08

Bijzondere grappen maak je dan

3 april 2017 om 17:56

Beetje SM achtige grap,
Het werd wat ondeugend op het einde, dus pas op de volgende keer
Lees meer op www.voetbalzone.nl

Maarja niemand weet iets hierover dus niemand heeft een idee in wat voor context alles is. Dus uiteindelijk kunnen we speculeren maar kan je er geen conclusie's uittrekken.

3 april 2017 om 18:34

Kijk dan gewoon eerst het filmpje, want dit is zo overtrokken. Twee mensen die met elkaar dollen en de rest doet alsof hij het kopstuk van IS is.

Pfff wat een engerd zeg.wat is er toch met die man gebeurd.ze moeten hem zeker een boete geven.na zijn periode bij everton is het alleen maar bergafwaards gegaan.

3 april 2017 om 18:36

Hoezo eng? Hij maakt een grapje met haar en zij kan er ongelooflijk hard om lachen. Gezeur om niks zeg. Kijk eerst het filmpje en dan moet je oordelen of dit een boete waard is. Ongelofelijk zeg.

Was puur als grap bedoeld, de mensen die hier schande van spreken doen dat zonder zelf het filmpje te hebben gezien, niet serieus te nemen zulke mensen.

3 april 2017 om 17:38

De journaliste staat zelf ook te lachen als ik het filmpje goed interpreteer

4 april 2017 om 08:51

First off is er niets seksistisch aan wat hij zei. En je dient weldegelijk de context te kennen om te begrijpen dat het een grap is. In Engeland en al helemaal in het voetbal doen mensen veel aan "banter" over en weer. De dingen die vrouwen daar soms tegen mannen zeggen zou jou ook doen schrikken. Echt vermoeiend deze wereld vol social justice warriors. Ook al begrepen dat die ex-clubarts van Chelsea alweer op Twitter aandacht aan het zoeken was vanwege dit. Schandalig gewoon

4 april 2017 om 17:08

Ze vond het zelf ook grappig, dat zegt toch genoeg?

Niks vrouwonvriendelijk aan.
Juist erg vriendelijk. Blijkbaar had hij een man wel direct geslagen.
Of bedoeld men dat Moyes vrouwen geëmancipeerd moet behandelen en toch had moeten slaan?

Als ik het filmpje goed interpreteer is dit een storm in een glas water. Stukje banter waarbij de journaliste zelf ook staat te lachen.

Edit: de BBC ontkent nu ook dat de journaliste een klacht heeft ingediend en zegt nu zelf ook dat ze het wel grappig vond.

Jezus kunnen we eindelijk een keer ophouden met dit steeds naar boven halen? Op de beelden is duidelijk te zien dat de journaliste en Moyes met elkaar staan te ouwehoeren (banter zoals ze dat daar noemen) en dat de journaliste het hardste lacht van iedereen. Bovendien heeft de BBC al lang ontkent dat de journaliste een klacht heeft ingediend en gezegd dat ze het eigenlijk wel grappig vond. Zelden zo'n storm in een glas water gezien.

Ze weten het mooi op te kloppen. Een verslaggeefster en Moyes die gewoon wat aan het dollen zijn. Uit dat moment blijkt uit niks dat er iemand gekwetst wordt of dat ze in een serieuze discussie zitten. Waarom er dan op door blijven gaan?

Waar is de FA toch meebezig om iemand te bestraffen voor totaal niet serieuze conversatie met een journaliste. Iedereen die de beelden heeft gezien dat er niks serieus aan de opmerkingen vast zat of dat de journaliste zich gekwetst voelde.

Regelrechte schande dat Moyes hiervoor vervolgd wordt, er kan geen grapje meer af tegenwoordig. FA, zoek een andere hobby.

Helemaal geslaagd was de banter misschien niet maar kom op, hier ga je hem toch niet voor vervolgen? Wat een wereld leven wij in, men is veel te verwend en gevoelig geworden.

FA net terug van vakantie ofzo? Wat is dit een onzin zeg en gewoon de waarheid met een knipoog, wel flauw dat dit naar buiten is gebracht door die sparks met als gevolg dat Moyes een boete krijgt. Ik zou hem declareren bij de Bbc.

Off: Vrouwen die tegenwoordig een klap terug kunnen verwachten hmmm zag pas nog een uitsmijter die klappen kreeg van een vrouw en uiteindelijk toch een keer terug sloeg. Daarna voor vrouwenhater verbaal kapot gemaakt door een stel feministen met haar onder hun oksel. same sh*t every day

Nounou, beetje te strikt geworden die FA, de woorden zijn zonder akkoord van Moyes opgenomen dus ten eerste illegaal versprijdt. Ten tweede ging het ook volgens de reporter om een grap. Moet je de beste man nou daarom aanklagen? Erg triest!

dit heeft toch niets met vrouwonvriendelijk te maken? eerder met gelijke behandeling van vrouwen, of is dat onvriendelijk als het de vrouw in kwestie niet uitkomt?

Bizar dattie er zelfs nog een boete voor heeft gekregen ook. De journaliste heeft zelf gezegd dat ze het grappig vond en ook de BBC heeft later ontkent dat ze een klacht hebben ingediend.

Wat een opgeblazen verhaal zeg, je ziet duidelijk in het filmpje dat dit met een knipoog gezegd wordt dus vind de reactie van de Engelse voetbalbond behoorlijk overtrokken. Gaan ze nog een boete uitdelen ook. Naja, het is gelukkig niet zo dat hij het niet kan missen.

Dat ie hier een boete voor heeft gekregen zeg...bizar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren