Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Drie Eredivisie-spelers gaan met Marokko naar Afrika Cup

Laatste update:

De Marokkaanse voetbalbond heeft de voorselectie van de Leeuwen van de Atlas maandag bekendgemaakt. Onder anderen Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui (Ajax) en Oussama Idrissi (AZ) hebben een plekje in de selectie gekregen van bondscoach Hervé Renard. Ook enkele voormalig Eredivisionisten zijn voorlopig van de partij.

Naast Ziyech, Mazraoui en Idrissi zijn ook Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat, Manuel da Costa en Mbark Boussoufa opgenomen. De spelersgroep bestaat nu nog uit 27 spelers, maar Renard moet nog enkele spelers teleurstellen. In totaal vallen er nog 4 spelers af, waardoor de bondscoach met 23 spelers de Afrika Cup gaat aanvangen.

Sofyan Amrabat, ex-speler van FC Utrecht en Feyenoord en tegenwoordig actief bij het Belgische Club Brugge, ontbreekt op de lijst. De Afrika Cup begint voor Marokko op 23 juni met een wedstrijd tegen Namibië. Daarna volgt een confrontatie met Ivoorkust, waarna de laatste groepswedstrijd een duel met Zuid-Afrika betreft.

Update 11 juni 16.41 uur - Drie Eredivisie-spelers gaan met Marokko naar Afrika Cup
Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi hebben de laatste schifting van bondscoach Hervé Renard overleefd, zo maakt de Marokkaanse voetbalbond dinsdag bekend via de officiële kanalen. Het duo van Ajax en de aanvaller van AZ zijn zodoende van de partij op de Afrika Cup, die deze zomer wordt gehouden in Egypte. Van de voorselectie zijn uiteindelijk Amine Harit, Ayoub El Kaabi, Anas Zniti en Abdelkrim Baadi afgevallen.

De volledige selectie:

Doel: Munir El Kajoui (Malaga), Yassine Bounou (Girona), Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad Casablanca), Abdelali M'hamdi (RS Berkane)

Verdediging: Manuel Da Costa (Al Ittihad), Romain Saiss (Wolverhampton Wanderers), Abdelhamid Yunis (Stade Reims), Medhi Benatia (Al Duhail), Achraf Hakimi (Borussia Dortmund), Noussair Mazraoui (Ajax), Nabil Dirar (Fenerbahce)

Middenveld: Karim El Ahmadi (Al Ittihad), Youssef Ait Bennasser (Saint-Etienne), Mehdi Bourabia (Sassuolo), Mbark Boussoufa (Al Shabab), Younes Belhanda (Galatasaray), Faycal Fajr (SM Caen), Hakim Ziyech (Ajax)

Aanval: Nordin Amrabat (Al Nassr), Youssef En-Nesyri (Leganes), Sofiane Boufal (Celta de Vigo), Abderrazzak Hamdallah (Al Nassr), Khalid Boutaib (Al Zamalek), Oussama Idrissi (AZ).

Verwacht jij dat Marokko de Afrika Cup gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ben benieuwd hoe ze voor de dag komen. Tijdens het WK waren ze toch erg teleurstellend.. Verwacht daarom ook ditmaal niet veel van ze.

27 mei 2019 om 12:37

Niet best ? Ze speelde gelijk tegen spanje waarvan spanje een goal scoorde die niet hoorde te tellen omdat de bal over de doellijn ging. En ze verloren ook maar nipt 1-0 tegen portugal. Waarvan marokko meer kansen had en portugal een goal scoorde uit de corner die ook afgeteld moest worden omdat cr7 overtreding maakte op boutaib. En in beiden wedstrijden verdiende marokko penaltys. Zelf wenger, zidane die totaal neutraal zijn zeiden dat. Beelden liegen niet voor zich. Marokko is genaaid door var. Die gebruikt werd voor grote landen alleen. En tegen iran had marokko 100 kansen. Laatste minuut eigen goal. Maar dat is de enige partij die marokko verdiend heeft verloren omdat ze niet genaaid zijn door scheids en var

27 mei 2019 om 13:08

Mee eens behalve de var. Die was er op het WK niet. Het was geen lekkere loting met zowel Spanje als Portugal en dan moet je ook nog zo verliezen. Dat was erg geflatteerd inderdaad. Tegen Iran hebben ze het inderdaad zelf laten liggen.

27 mei 2019 om 13:17

Var was er wel op wk.

27 mei 2019 om 13:43

Excuses, je hebt gelijk. Dan ben ik het gewoon met je eens .

11 juni 2019 om 18:57

En dat is het dus, altijd net niet...kijk naar de selectie er is geen balans, paar die ervaring hebben de rest niks of nauwelijks

11 juni 2019 om 19:20

De VAR heeft echt veel kleinere landen benadeeld op het WK. Opvallend.

27 mei 2019 om 12:38

Het slaat natuurlijk nergens op om deze conclusie aan het WK te relateren. Het niveau van de deelnemers Africa Cup ligt natuurlijk ook lager dan op het WK. Toch zijn er voor Marokko een aantal behoorlijk sterke tegenstanders op het toernooi.

27 mei 2019 om 12:41

Mee eens feycoev.. met name Senegal en Egypte (ook door thuisvoordeel) zie ik als sterke landen.. Senegal denk ik toch het beste elftal op het toernooi.. Marokko kan echter elk land op het toernooi verslaan als ze er lekker in zitten..

27 mei 2019 om 13:24

Geef Ghana en Nigeria ook een goede kans hoor, kan best nog is een spannend toernooi worden met verrassingen.

27 mei 2019 om 13:37

Nigeria indd ook leuk team, Ghana vind ik niet meer zoals voorheen. Jazeker, kijk er naar uit.

27 mei 2019 om 13:52

Komt het op eurosport?

27 mei 2019 om 14:32

Denk fox

Waarom is de Africa-Cup dit keer in de zomer?

27 mei 2019 om 12:37

Vanaf nu is afrika cup altijd in de zomer.

27 mei 2019 om 12:41

Clubs waren niet blij dat ze spelers moesten afstaan tijdens de lopende competitie, daarom is het nu permanent verzet naar de zomer.

Waar staat de hele lijst?

27 mei 2019 om 12:41

Ontopic: zo zie je dat als je voor marokko kiest niet zeker ben van speelminuten. Sofyan amrabat, labyad, khayati etc zijn er niet bij. Niveau bij marokko is veel hoger geworden dan alleen paar random eredivisie spelers selecteren. dus talenten blijf hard werken en blijf humble.

27 mei 2019 om 12:43

Je moet natuurlijk wel iets kunnen om bij Marokko geselecteerd te worden. Bankzitters van Club Brugge hebben ze niet nodig, maar Sofyan Amrabat is dan ook een gehypete speler.

27 mei 2019 om 12:50

Bij Marokko heerst er danook wel een pakken-wat-je-pakken-kan mentaliteit. Selecteren bijna alle spelers die beschikken over een Marokkaans paspoort en een balletje trappen in een (west)-Europese competitie. En aangezien je er maar een maximaal aantal mag selecteren kan je ernaast komen te staan.

27 mei 2019 om 12:50

Marokko kan hele selectie uit europa selecteren. Die regel hebben ze niet. Maar wel jammer dat carcela niet opgeroepen is. Doet het goed in de top van belgie.

27 mei 2019 om 12:54

Wat een onzin. Welke spelers die goed genoeg voor een ander land waren spelen niet bij Marokko dan? Maher en El Ghazi hebben toch ook weinig wedstrijden gespeeld voor oranje? Of moet NL ze selecteren omdat ze hen ooit hebben opgeroepen?

27 mei 2019 om 13:26

Je begrijpt wel dat El Khayati veel meer een oproep verdient dan een Idrissi!?

27 mei 2019 om 13:39

JaxieJuve: op basis van kwaliteit is het een betere speler. Idrissi is echter een flankspeler die langzaam in het team wordt geïntegreerd. Het is onlogisch een el Khayati te laten spelen terwijl Marokko juist moet verjongen.

27 mei 2019 om 15:28

Je doet alsof Nasser al 33 is. En al was dat het geval, je moet kijken naar kwaliteit niet naar leeftijd. Leeftijd moet pas een rol gaan spelen als de kwaliteit achteruit gaat. El Khayati kan ook prima op de flanken uit de voeten. Ik zou hem zelfs als SP proberen gezien we alles behalve een topper voor die positie hebben.

27 mei 2019 om 16:47

@jaxiejuve: el khayati is 30, el idrissi is net 23 geworden. Beiden zouden momenteel niet spelen. Als spits proberen op de Afrika Cup? Dat is toch niet het podium om dingen uit te proberen? Spelers moeten elkaar al beter kennen op zo een toernooi, om dat met een 30-jarige speler te gaan doen, lijkt me geen goed idee. Dan kun je beter een 23-jarige Idrissi alvast laten wennen. Maar ja, ieder zijn mening.

27 mei 2019 om 21:07

Beide zouden momenteel niet spelen? Wie zou jij dan in de basis elf zetten wat betreft aanval. Enige die een plekje verdienen in de aanval zijn Ziyech, Belhanda en En Nesiry. Boufal is een dribbelkont die afgelopen seizoen niks heeft gepresteerd bij Celta de Vigo, Amrabat is niet meer wat het is geweest. Zou ik alleen maar in de 2e helft inbrengen mocht je wat willen forceren. De zogenaamde talent van de Bundesliga meneertje Harit heeft dit jaar bij Schalke ook alleen maar uit zijn neus gegeten. Er blijft dan weinig over die een basisplek verdienen. Misschien die Bourabia maar die heb k niet genoeg zien spelen om een oordeel over te vellen.

Schandalig dat El Khayati niet is opgeroepen. Heeft een topseizoen gedraaid en verdient het om erbij te zijn. Ik word schijtziek van Renard die blijft vast houden aan bepaalde spelers al hebben ze afgelopen seizoen er niks van gebakken. Hoop zo erg dat we een Spaanse of Zuid Amerikaanse coach aanstellen zodra deze tactische onbenul eruit vliegt. Het liefst een Hiddink maar dat zie ik niet gebeuren.

27 mei 2019 om 13:26

Het verbaast me keer op keer dat Boussoufa erbij is,niet meer de jongste en voetbalt al jaren in het Midden-Oosten...

27 mei 2019 om 13:28

Brengt de nodige ervaring op zowel het veld als in de kleedkamer met zich mee. Dus ik snap wel dat hij er dit toernooi ook nog bij is. Na dit toernooi zullen denk k zeker een stuk of 4 spelers afscheid nemen waaronder Boussoufa en dan zal er met een nieuwe coach doorgeselecteerd worden.

27 mei 2019 om 15:18

Is Hiddink Spaans of Zuid-Amerikaans dan?

11 juni 2019 om 21:44

Als je de Afrika cup wil winnen moet je niet met spelers van het niveau el khayati aankomen

Op Ziyech en Hakimi na stuk voor stuk spelers bij gewone clubs in Europa en onbekende clubs in Midden oosten, ik heb sterk mijn twijfels of Marokko ver gaat komen.

27 mei 2019 om 14:34

Als je Ziyech noemt vanwege zijn club, kun je Mazraoui natuurlijk ook aankaarten

27 mei 2019 om 17:39

Mazraoui, Seiss, Benatia, Ziyech, Amrabat zijn toch goede spelers hoor! Tuurlijk er zijn betere landen maar een Gabon waar je alleen Auba profvoetballer kan noemen of een Egypte waar alleen Elneny en Salah spelen heb je ook niet veel aan. Dan is Marokko zo slecht nog niet hoor!

Lijkt wel of er geselecteerd wordt aan de hand van het salaris. Veel zijn toch echt niet meer op niveau en staan er puur door eerdere samenwerking of niet durven veranderen.

5 ... 6 spelers oke maar de rest puur middelmaat uit de zandbak.

Jammer dat harit en el khayati niet meegaan, mooi voor Mazrouai en El idrissi eerst grote toernooi met Marokko. Hoop dat Ziyech in vorm is. De kansen voor Marokko schat ik zeker groot in

Wanneer begint de Afrika cup

Zegt voldoende over dat zogenaamde talent Sofyan Amrabat dat ie niet mee mag. Wat is die jongen afgezwakt en gehypet jaren geleden. Blijkt het toch gewoon een leuke doorsnee speler te zijn en niks bijzonders.

Toch bijzonder dat Harit afgevallen is. Ik dacht dat hij een van de meest veelbelovende spelers was van Marokko. Zal wel mee zijn gegaan met de malaise van Schalke afgelopen seizoen. Maar alsnog, 2 seizoenen meedraaien in de Bundesliga en geen plek in de selectie. Wel mooi dat Idrissi erbij zit, ik hoop dat hij zich een beetje laat zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren