Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: De Graafschap stelt excuses van Ajax ‘zeer op prijs’

Laatste update:

Hooligans van Ajax hebben in de nacht van zaterdag op zondag een deel van het stadion van De Graafschap volgespoten met graffiti, weet de Gelderlander te melden. Volgens de regionale krant zijn twee groeperingen van de harde kern van de Amsterdamse club verantwoordelijk voor de nachtelijke actie in het onderkomen van de Superboeren. Met name de stoeltjes van de fanatieke supportersgroepering van de Eredivisionist uit de Achterhoek werden beklad.

Het incident vond plaats drie dagen na de kampioenswedstrijd van Ajax in Doetinchem. De ploeg van Erik ten Hag won afgelopen woensdag met 1-4 op De Vijverberg en sleepte daardoor de 34ste landstitel in de clubgeschiedenis in de wacht. De meegereisde aanhang gedroeg zich voor, tijdens en na het kampioensduel op correcte wijze, waardoor de verontwaardiging over het voorval vooral op social media erg groot is.

De Graafschap heeft tot woensdag de tijd om de bekladde stoeltjes schoon te maken. De ploeg van trainer Henk de Jong krijgt dan bezoek van SC Cambuur, de volgende werkgever van de vertrekkende oefenmeester. Later deze zondag staat de heenwedstrijd in de halve finale van de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs gepland. De aftrap in Leeuwarden is om 20.00 uur.

Update 20 mei 08.53 uur – De Graafschap stelt excuses van Ajax 'zeer op prijs'
Ajax heeft De Graafschap excuses aangeboden voor de bekladdingen in De Vijverberg. Fans van Ajax hebben in de nacht van zaterdag op zondag stoeltjes en muren met graffiti voorzien. “Wij gaan in ieder geval aangifte doen, maar stellen het zeer op prijs dat Ajax excuses heeft gemaakt”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegenover Omroep Gelderland. “Wij begrijpen ook niet waar het vandaan komt, omdat de kampioenswedstrijd hier woensdag prima is verlopen. Daar hebben we van Ajax ook nog complimenten voor gekregen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het blijven ook zielige mannetjes. Toen Ajax het kampioenschap verspeelde gingen ze met alle op het spoor liggen, politie en supporters uitdagen etc. Echt heel triest.

19 mei 2019 om 14:58

Op de huldiging van Ajax stond ik precies achter deze groep 'Ultras'. Ze waren erg agressief, vochten vaak onderling en hadden drugs op. Van mij mogen ze het wat rustiger aan doen.

19 mei 2019 om 15:11

Ik was er niet bij, maar zoals jij het beschrijft mogen ze van mij dat soort gasten gewoon preventief opsluiten tijdens wedstrijden en huldigingen van Ajax. Maar dit soort types krijgen gewoon vrijspel en de normale burger wordt uiteindelijk voor het geringste gepakt. Gewoon zorgen dat je zo groot mogelijke mond hebt en in dit land kan je doen wat je wilt.

19 mei 2019 om 15:44

Die ultras, of hooligans of whatever, zijn stoorzenders bij iedere club. Ja tegen Juve thuis zorgen ze voor een leuke sfeer, maar als je per seizoen 10 tot 20x negatief in het nieuws komt, dan zegt dat genoeg. Tuig van de richel die toevallig af en toe ook wel eens luidkeels positieve liedjes brullen. Stoer bivakmutsje op doen, zonnebril voor de ogen en lekker bierblikjes naar de Burgermeester gooien. Stoere boys, zo stoer dat ze allemaal anoniem willen blijven. Wat mij part zetten ze al dei kneusje, of ze nou vanuit Vak P, de F side of whatever komen, lekker op Schiermonnikoog. Kunnen ze daar hun eigen utopia starten en elkaar het leven zuur maken.

19 mei 2019 om 15:26

Idd zeg, wat een kansloze actie van zeer kansloze kereltjes die zichzelf enorm stoer vinden. Je zoon zal er maar bij lopen zeg dan schaam je je toch kapot! Of niet natuurlijk want dit gedrag heeft een bodem

19 mei 2019 om 15:45

Je vader zal er maar bij lopen.. Dat is het trieste, dit zijn geen 16 jarige jongens die kattekwaad uithalen, dit zijn volwassen mannen die nog te dom zijn om te poepen.

20 mei 2019 om 10:56

Echt he? Dat verbaast mij ook altijd zo enorm.
Ga je diep in de nacht weg van huis en haard, kinderen in bed gedaan, kus aan je vrouw en even een paar uur richting Doetinchem om cool te doen en paar stoeltjes te bekladden. Echt het toppunt van sneu, helaas bij iedere club aanwezig deze douchebags.

19 mei 2019 om 15:31

En voor te stellen dat we afgelopen weekend nog een staande ovatie in het stadion hebben gegeven aan Ajax.
Jammer weer, net zo kansloos als de Den Haag hooligans (kleuters).
Het slaat werkelijk nergens op.

20 mei 2019 om 10:31

Wat kan Ajax hier aan doen dan? Het zijn volgens mij niet de spelers die hier met graffiti staan toch? Je geeft de spelers een staande ovatie en niet de supporters lijkt me? Of is nu elke Ajacied en alles wat met Ajax te maken heeft slecht omdat een mannetje of 30 dit doet?

20 mei 2019 om 10:42

Dat zegt hij toch niet? Vanwaar de verontwaardiging? De supporters van de Graafschap hebben zich voorbeeldig gedragen en ik heb genoten dat zo veel mensen bleven zitten voor de prijsuitreiking. Dat supporters van Ajax vervolgens hun stadion bekladden is dieptriest.

Waarom zou je dit doen? Echt het IQ van een poffertje.

19 mei 2019 om 15:05

Een poffertjes IQ is nog hoger. Wat een stumperds. Ik hoop dat ze kunnen achterhalen wie het waren.

19 mei 2019 om 19:59

Het leuke is ze hebben al eerder geprobeerd voor dat de wedstrijd werd gespeelt alleen toen zijn ze betrapt. Dit is gewoon laag en vandalisme een IQ hebben die supporters niet.

Net nadat woensdag alles zo vreedzaam is verlopen, moeten er weer een paar hersenloze debielen alsnog de boel verzieken. Dit zijn geeneens fans joh

Dit gaat werkelijk helemaal nergens meer over. Graafschapfans bleven gewoon gezellig voor de huldiging, geen gezeik tijdens de pot en dan krijg je alsnog dit soort idioterie. Ongelofelijk.

Dan gaat alles goed tijdens die wedstrijd, zo goed als alles goed tijdens de huldiging en dan moeten die verotte klote tokkies daarna weer even in het nieuws komen. Wat bezielt zulke achterlijke randdebielen? Echt het uitschot van deze wereld.

Ga je dan op je vrije zaterdagavond. Iedereen gezellig met de familie of lekker stappen en ondertussen reis jij naar Doetinchem om even wat stoeltjes te bekladden. Woorden komen te kort om te beschrijven hoe treurig dit is, haha. Alsof het een prestatie is om een stadion binnen te komen die gewoon open is.

19 mei 2019 om 15:47

Dit kunnen ook gewoon Ajax fans uit de regio Doetinchem zijn natuurlijk

De schade aan het De Graafschap-meubilair is duidelijk aangericht door lieden die bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket standen. Het bestuur van De Graafschap mag, wat mij betreft, de totale rekening van het verwijderen van de rekening van het schoonmaken toesturen aan het Ajax-bestuur.

19 mei 2019 om 15:06

Ja en die gaan dat dan betalen zeker?

19 mei 2019 om 15:07

Oh dat mogen ze zeker en daarna gelijk verhalen op de kneuzen die dit doen. Man wat schaam je je als Ajax supporter voor deze losers.

19 mei 2019 om 15:27

Ze kunnen het proberen, maar Ajax gaat dat terecht natuurlijk nooit betalen. Zo kan jij morgen ook wel iets gaan vernielen onder de naam van Ajax, want Ajax betaald de schade toch wel. Zo'n signaal geef je dan af op leeghoofden.

20 mei 2019 om 13:42

Dus de Graafschap moet het dan maar zelf betalen?
Als club ben je verantwoordelijk voor je supporters

20 mei 2019 om 15:53

Als club ben je daar voor verzekerd.... helaas maar waar... dus verzekering betaalt. Als het tijdens de wedstrijd gebeurde had t een ander verhaal geweest, dan heeft Ajax kaarten verkocht aan hun eigen aanhang en is er een andere setting.

Dit kan bij wijze van door de eigen aanhang gedaan zijn....

19 mei 2019 om 15:15

Wat heeft Ajax hiermee te maken? Er zijn slechts 3 partijen. De Graafschap die schade heeft geleden (was de beveiliging in orde?), een stel vandalen die schade hebben aangericht en de overheid die maar weer eens haar incompetentie toont als het grote groepen betreft. Die overheid eigent zich het monopolie toe op geweldsgebruik. Heel fijn, maar dan dien je ook te leveren. Handhaven, opsporen en berechten. Bij alle drie gaat hey continu fout. Niet bij Ajax die hierin geen partij is.

19 mei 2019 om 15:33

De overheid? Hoe kunnen die hier nou verantwoordelijk voor zijn?
Moeten ze dan iedereen 24/7 in de gaten houden ofzo? Het enige wat je de overheid kan verwijten is dat deze mafketels niet zijn opgesloten in een GGZ instelling, maar voor de rest kunnen zij hier weinig aan doen.

De Vijverberg heeft geen additionele beveiliging rondlopen, alleen tijdens de wedstrijden. Er valt ook weinig te stelen, dus het is niet vreemd.

Ajax kan hier zeker voor aangeschreven worden, al is het alleen maar om de Id's van deze types vast te stellen.

20 mei 2019 om 00:53

Haha Ajax heeft hier niets mee te maken (hoe dan?) maar de overheid faalt wel? Wat denk je, dat dit FC Bal op het Dak supporters zijn die zomaar Ajax leuzen/teksten/afkortingen overal op spuiten?

20 mei 2019 om 15:57

@wazza

Voor het oog lijkt het allemaal wel zo, maar Ajax heeft hier helemaal niks mee van doen. Iedereen kan die leuzen kalken waar dan ook op onder de naam Ultras van Ajax etc etc. Dat is dus nog geen bewijs en daarbij, wat 'supporters' in hun vrije tijd doen is aan hen en niet een verantwoordelijkheid van Ajax.

Een rechter zal hier no way in mee gaan.

19 mei 2019 om 15:36

Je kunt de rekening opsturen naar Ajax, maar die woordt gewoon terug gestuurd, nadat ze kapot gegaan zijn van het lachen. Hoe zie jij in dat Ajax hier verantwoordelijk voor is, lachwekkend gewoon. Een stel vandalen gaan buiten de club om, dus niet op de wedstrijddag(dan valt er wat voor te zeggen) schade aanrichten, daar kun je Ajax simpelweg niet voor verantwoordelijk houden.

19 mei 2019 om 23:57

Buiten de club om is natuurlijk wel een beetje vergezocht. Ze posten namelijk zelf IMS crew en Ultras Amsterdam onder de foto's waar ze op staan te poseren.
Verder zeg ik niet dat Ajax verantwoordelijk is, echter dat tuig verbindt zich door de foto en tekst wel zeker aan Ajax!

20 mei 2019 om 03:16

Maar dat maakt Ajax nog steeds niet verantwoordelijk. Het lijkt mij een kansloze opgave om de schade via Ajax te verhalen.

20 mei 2019 om 09:12

@palko

Quote: "de schade aan het De Graafschap-meubilair is duidelijk aangericht door lieden die bij het uitdelen van de hersencellen voor het verkeerde loket standen. Het bestuur van De Graafschap mag, wat mij betreft, de totale rekening van het verwijderen van de rekening van het schoonmaken toesturen aan het Ajax-bestuur".

Bijzondere redenatie. Dit is gebeurt terwijl het seizoen is afgelopen en er is geen enkele aanwijzing over de identiteit van de daders en dus ook niet over de relatie die ze met de club Ajax hebben en of die er überhaupt is. En dan wil jij de rekening bij Ajax leggen. Het is maar goed dat jij geen rechter bent.

Ik neem aan dat ze camera’s hebben hangen in het stadion, kunnen ze deze randdebielen meteen oppakken. Als blijkt dat deze aso’s een seizoenskaart bij ons hebben, direct een stadionverbod van een aantal jaar geven. Wat ik wel graag zou willen weten, waar we nu echt over praten. In de media worden bij voetbalhooligans het resultaat graag zwaar overdreven. De omvang van de schade wordt hier nogal vaag omschreven. Voor de goede orde, elke schade is debiel!

19 mei 2019 om 15:44

Die randdebielen zijn een criminele organisatie en zijn gewoon op alles voorbereid. Die zijn echt niet te herkennen aan de hand van camerabeelden, want die hebben netjes alles bedekt. Het is tegenwoordig al zo erg dat er mensen met een bivakmuts op de tribune zitten. Die worden er ook niet uitgepikt, want het mag schijnbaar.

Genetisch afval, anders kun je deze figuren niet omschrijven 😒

Schandalig zeg, wat word ik moe van dit soort mensen, nu moet ik mij weer veronttschuldigen voor die drugs verslavende ecuses van mensen omdat ze Ajax fans zijn. Gedraag je gewoon en bljif af van spullen die niet van jou zijn..
Deze mensen kan je toch op pakken?

IQ van een stoeptegel en die groep wordt volgens mij bij meerdere clubs steeds groter en groter.

19 mei 2019 om 15:42

Daarmee doe jij stoeptegels flink te kort... Maar inderdaad, daar heeft het wel schijn van. Ga gewoon lekker je club supporteren. Een beetje rivaliteit is prima. Maar ga elkaars spullen niet vernielen, en blijf van elkaar af.

19 mei 2019 om 15:52

Hoezo wordt de groep groter, op de foto staan zo'n 10-20 man? Ik denk meer dat het komt doordat je met social media en het huidige reguliere media landschap, gewoon veel meer negatief nieuws naar je toe geslingerd krijgt. Vroeger hoorde je nog net dat er ene Picornie doodgeslagen werd, maar tegenwoordig hoor je het al als een Hagenaar een Ajacied uitlacht omdat het wc papier op is bij wijze van spreken.

Kansloos deze figuren...misbruiken de naam Ajax om hun werkelijke hobby uit te voeren....vandalusme. Dit zijn letterlijk gelegenheidssupporters die enkel uit zijn op ellende en vervolgens verschuilen achter de club Ajax...identificeren en levenslange ban...en schoonmaken en of repareren op eigen kosten.

Jeukverwekkende weekdieren zijn een stuk gezelliger.

Ik weet niet of ik nou moet lachen of huilen om zo'n bericht. Wat zijn jullie gedrochten voor de samenleving zeg, echt sukkeltjes, meer kan ik er niet van maken. IQ van een goudvis (tenminste als je het IQ van dat hele zooitje bij elkaar optelt)....

19 mei 2019 om 15:18

Belediging voor de goudvis!

19 mei 2019 om 15:24

Dit vind ik echt niet kunnen. Ik heb zelf een goudvis en die is echt wel een stuk slimmer dat dit. Hij kan door een hoepeltje springen enzo. On: je hebt helemaal gelijk natuurlijk ;-)

Jammer en vooral niet nodig🤨

Dit is helaas de keerzijde van het voetbalwereldje, bizar hoeveel lowlifes dit wereldje telt. En jezelf dan nog helemaal de shit vinden ook...

Ik snap echt niet waarom volwassen personen op het idee komen om dit te doen... Diep triest is het, helaas lopen er een paar van dit soort idioten rond onder de voetbalfans. Opsporen en stadionverboden uitdelen zou ik zeggen.

Dit zijn geen Ajax fans, die titel verdienen ze niet. Zonde dat het weer om Ajax fans gaat, terwijl 99 procent gewoon bestaat uit keurige supporters. Die ene procent heeft denk ik geen verstand van normen en waarden. Overigens geldt dit voor alle idioten binnen supportersgroepen, hierboven doen we alsof elke Feyenoord supporter een vandaal is omdat een groepje half Rome gesloopt heeft. Jammer dat die dombo's het verpesten voor de hele grote groepen. Maargoed, zo gaat het overal.

Wat een stelletje kinderen en debielen. Ik vond het juist verschrikkelijk netjes hoe de supporters van de graafschap bij de huldiging bleven. Dit soort debielen denken nog stoer te zijn ook met hun foto. Je zou het hele zooitje een jaar lang moeten verbieden om bij wedstrijden van ajax of welke club dan ook aanwezig te laten zijn. Sorry hoor, ik vind ajax een prachtige club, maar dit soort eikels maken de club kapot. Ik distantieer me volledig van dit uitschot.

Manmanmanman, wat een stelletje losers. Je vrije avond opofferen om naar de andere kant van het land te reizen om wat stoeltjes te bekladden. Wat is er misgegaan in je leven dat je ervoor kiest om zo'n trieste dingen te doen.

Ik vond het trouwens van veel respect getuigen dat de supporters van de Graafschap dat ze met zo'n grote getallen bleven zitten tijdens de huldiging.

Lol, dus iedereen die graffity spuit is hooligan? Reacties slaan ook nergens op hier, ze hebben niemand in elkaar getrapt ofzo, puur een paar stoelen met wat graffity opgeleukt. Om ze meteen niet Ajacieden te noemen en jarenlange stadionverboden te geven hahaha wat een onzin. En om Feyenoord erbij te halen slaat ook nergens op, enigste 2 clubs die dit aangaat is Ajax en De Graafschap.

19 mei 2019 om 15:55

Dus als jij even niet thuis bent, dan mogen mensen bij je inbreken en je bank met grafitti besmuiken? Als ik je playstation maar laat staan?

19 mei 2019 om 16:16

Ik vergelijk de Vijverberg niet met een huis, maar ik snap je punt. Natuurlijk is het niet goed, echter slaan de reacties hier nergens op. Je ziet genoeg graffiti op openbare plekken en daar wordt niet zo dramatisch over gedaan.

19 mei 2019 om 16:22

De Vijverberg is gewoon geen openbare plek waar je zo maar naartoe kunt in je eigen vrije tijd. Ik had ook een supermarkt kunnen zeggen ipv je eigen huis, maar mijn punt blijft hetzelfde. Buiten dat grafitti gebruiken überhaupt al strafbaar is, ook al zou je een openbare ruimte onderkladden. Ik vind het gewoon zeer asociaal dat je het idee in je hoofd kan hebben dat je wel even een afgesloten gebouw mag betreden om daar 3 xjes op de stoelen te spuiten. Dat het een daad is zonder ernstige gevolgen, dat klopt, maar dat maakt niet dat het geen kansloze daad is die veroordeeld mag worden.

Kunnen we niet een keer clubs puntenmindering geven door dit soort acties? Ben benieuwd wie er dan kampioen wordt. Van de klassieke top drie heeft PSV dan denk ik de beste papieren? Of wordt er dan een club buiten de klassieke top drie kampioen?

19 mei 2019 om 16:26

Ja dat lijkt me heel verstandig, dan steek ik volgende week Utrecht Centraal in de fik in een Feyenoord shirt, hebben we voor volgend seizoen alsvast 1 concurrent minder

19 mei 2019 om 16:28

Concurrent? Fijn dat je ons nog zo hoog hebt zitten

19 mei 2019 om 16:32

Haha je weet maar nooit hoe volgend jaar loopt, ook het kampioensteam van Feyenoord had ik van tevoren zwakker ingeschat dan PSV en Ajax

19 mei 2019 om 16:38

Haha, heel Nederland straks plat omdat iedereen shirtjes van de concurrent aandoen. Wordt het dus toch een spannend kampioenschap ;-)

19 mei 2019 om 16:28

Ja dat lijkt mij een heel goed idee. Als Ajax dan een puntje te kort komt eind van het seizoen doen ze PSV shirts aan en bekladden ze iets. PSV wat punten aftrek en Ajax de schaal. Want zo snugger zijn die gasten nog wel. Is het gewoon niet handiger om deze gasten op te pakken en een jaar achter slot en grendel te zetten? Daar los je het probleem naar mijn weten beter mee op.

19 mei 2019 om 16:37

Het was ook geen serieuze oplossing ;-) Natuurlijk werkt het niet, maar stel dat we dat nu aan het eind van het seizoen eenmalig dat zouden "verrekenen". Dus niet de mooie theorien van concurrent shirtjes aan trekken :P

Kijk ze daar staan met hun middelvingers, gezwellen van de maatschappij. Deze mensen zijn reddeloos verloren.

Zover op de foto zichtbaar is, is het weer heel hard roepen om een kinderachtige actie (want dat is het)... Ik zie welgeteld 5 (!) stoeltjes waarop verf gespoten is... Fles terpentine, doekje erover en klaar.

Wat veel triester is, is dat zo'n "actie" breed uitgemeten wordt in de media en bakken met aandacht krijgt. Je kunt er immers ook geen ruchtbaarheid aan geven; daar zijn deze niet al te intelligente figuren op uit. Ontneem ze de aandacht waar ze naar schreeuwen, dan wordt het minder "leuk" om te doen..

Het is toch wat, eerst stickertjes plakken in de kuip en nu graffiti op wat stoeltjes na een nachtelijk bezoek op De Vijverberg. Als dit het hedendaagse probleem van hooligans in Nederland typert dan hebben we de zaken puik voor elkaar. Geen spijkerbom, rellen langs een snelweg, steekpartijen, massale rellen rondom het stadion en agenten met getrokken pistolen maar dit soort acties.

Natuurlijk, het verwijderen kost geld en dus kun je het zien als vandalisme. Vervelend, maar meer ook niet. Iedereen die een beetje op de hoogte is van hoe dat er in die kringen aan toe gaat weet dat dit soort acties over en weer zullen blijven. Laten we het niet erger maken dan het is.

19 mei 2019 om 17:59

Eindelijk iemand die 't snapt. Tuurlijk is 't niet goed maar mensen die zo overdreven reageren sporen ook niet. Iedereen die sinds de jaren 80 naar voetbal gaat weet dat 't echt zoveel rustiger en veiliger is geworden in en rond de stadions. Moet eerlijk zeggen dat die goeie ouwe tijd wel beter was toen niet iedereen zo spastisch reageerde op alles.

19 mei 2019 om 18:40

Ach dat goedpraten ben ik wel een beetje klaar mee , dit zijn toch primitievelingen met een IQ niet groter dan de gemiddelde schoenmaat , en dat noemt zich supporter ongelofelijk wat een kleutergedrag hier zit Ajax toch niet op te wachten .

19 mei 2019 om 19:25

Niemand praat 't goed alleen je moet dingen niet groter maken dan 't is, ik vind 't ook geen goeie actie maar wat verf op stoeltjes in een anders stadion is ook geen ramp juist door alle aandacht die ze krijgen gebeurt dit

19 mei 2019 om 22:16

@sloep01

We hoeven het niet goed te praten, het valt onder vandalisme. Maar daarmee lijkt me de kous eerlijk gezegd wel een beetje af. Mensen vallen hier over omdat het voetbalsupporters betreft. Een beetje opstandige puber met graffiti vind je vrijwel wekelijks in de buurt van een skate park bij jou in het dorp.

Nee het mag niet, het is vervelend als je de boel moet schoenmaken en er kosten zitten aan dit soort vandalisme. Maar als ik sommige hier zie reageren is het alsof ze het stadion in de brand hebben gestoken. Maar als we hier al van over ons theewater van raken dan gaat het echt de verkeerde kant op. We hebben het hier niet over de handgranaat die een paar maanden terug bij ADO aan het clubhuis zat, dat zijn acties waar je woedend over dient te worden.

20 mei 2019 om 09:23

Amen!
Uiteraard is het niet goed, dat zal iedereen zo vinden, maar er is niemand dood.
Alle reacties bij dit topic over hoe triest het allemaal wel niet is is ook wel een beetje sneu.

Waren heet laatst ook niet ado "fans," die daar in het stadion waren met spandoeken en graffiti? Zit ze niet mee daar in Doetinchem

helaas hebben we dit soort puberale groepjes bij vrijwel elke club zitten. Lekker stoer s'nachts in een stadion een paar stoeltjes bekladden en dan weer hard weg lopen....echt Harde kern...lol
bedenk nou eens echt ludieke acties waar nog een beetje humor in zit..

Wat een kansloze en hersenloze gasten.

Echt zoooo kansloos. Niemand verdiend dit en zeker niet de Graafschap. Kijk hoe ze bleven zitten, tijdens het kleine feestje van Ajax, terwijl ze net met 1-4 hadden verloren en dan ga je dit doen. Echt ongelofelijk kansloze Hooligans. Zij horen de naam Ajax niet te dragen, noch uit te spreken. Bah!!!!!

Blijft echt in en in triest dit soort figuren. Verzieken alles voor andere supporters en de club. Hoop dat ze allen geidentificeerd worden en een levenslang stadionverbod krijgen. Dit is geen liefde voor je club, maar liefde voor hooligan (gewoon kansloos) te zijn.

Waar komen die Imis crew pubertjes in een keer vandaan? Is dit nou echt nodig? Verschillende supportersgroepen doen er alles aan om alles in goede banen te leiden, en dan heb je een handje vol tuig dat het zo nodig vindt om dit soort achterlijke acties te doen..

Maar wel tijdens wedstrijden doekjes ophangen die vragen om te stoppen met stadion verboden.

Ik snap niet, dat jullie dit nog supporters noemen - zijn gewoon losgeslagen a-sociale figuren, die onder de naam van een voetbalclub, menen dingen te mogen vernielen. Ik zou me schamen, als ik hier mee vergeleken werd. Het is ook te belachelijk voor woorden, dat clubs steeds afstand moeten nemen van dee mensen. Als je ze nu geqoon links laat liggen en geen podium geeft, gaat het misschien vanzelf weg. Ik kan me zelf ook als bijv. ADO-supporter verkleden en doen alsof ik supporter ben. Gaat helemaal nergens over.

Zouden de normale fans die zich ieder jaar hard maken voor supporters bij de klassieker hier niet gillend gek van worden? Keer op keer wordt het gelijk van de gemeente Rotterdam bewezen.

20 mei 2019 om 12:39

Nee, helaas zijn er bepaalde zekerheden in het leven en zeker is dat dit soort figuren zullen blijven bestaan zolang er nauwelijks tegen opgetreden wordt.

Mensen die een club onnodig geld kosten en telkens in diskrediet brengen zijn geen fans c.q. supporters. Dat zijn criminelen die zich achter een vlag of clubnaam verschuilen om in groepen crimineel gedrag te vertonen om "erbij" te horen (lees: stoer te willen worden gevonden).

Het ergste/mooiste is nog dat deze jongens waarschijnlijk zwaar verontwaardigd zijn wanneer er volgend jaar weer een klassieker zonder uitpubliek wordt gespeeld. Bedankt hè, achterlijke gladiolen.

Het probleem van groepjes van dit allooi is dat ze zich totaal niet realiseren dat ze alle supporters van een bepaalde club er mee benadelen. Dat had je met die slimme actie van een stel geel/groenen uit Den Haag ook toen zij even Amsterdam in trokken. Wat leverde het niet op toen Feyenoord naar Rome trok enkele jaren geleden ? Allemaal hetzelfde.
Ze snappen de gevolgen niet, die petjes en capuchonnetjes.
Om je zoiets te realiseren moet je hersens hebben.
En dus......

Strafrechtelijk is Ajax natuurlijk niet vervolgbaar.
Ik zou me wel kapot schamen als club:
1. Ajax vergoedt schade van enkele duizenden euros (peanuts vr hen)
2. Ajax achterhaalt deze aanhangers, neemt de sc's in en tracht de kosten op hen te verhalen
3. Strafr aanpakken en dienstverlening als 'straf'bijv 40 uur plantsoenen schonen in de Achterhoek

Excuses zijn mooi, maar ik krijg steeds vaker het gevoel dat clubs te weinig tegen groepen eigen supporters op durven te treden. Ajax weet waarschijnlijk niet precies om welke supporters het gaat maar well uit welke groep ze komen. Spreek een groep er eens op aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren