Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Danny Buijs wijst nieuwe aanvoerder aan na incident Padt

Laatste update:

Sergio Padt betuigt spijt van zijn gedrag tijdens een treinrit zondagavond. De doelman gedroeg zich agressief, nadat hij geen geldig vervoersbewijs kon tonen aan de conducteur. Padt baalt van de situatie en levert zijn aanvoerdersband in. "Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen."

“Dit is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden. Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb”, zegt Padt op de site van de Trots van het Noorden. “Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren.”

“Daarom vind ik ook dat ik niet langer aanvoerder kan zijn van FC Groningen en dat doet me pijn, want iedereen weet hoe vereerd ik was met de aanvoerdersband. Ik begrijp ook de ophef die rondom mijn persoon is ontstaan, daarmee zal ik moeten omgaan, maar tegelijkertijd wil ik me ook weer zo snel mogelijk richten op mijn prestaties binnen het veld en dat daarop de focus komt te liggen."

“Dat is waaraan ik nu keihard moet gaan werken”, besluit Padt. Algemeen directeur Hans Nijland zegt dat Padt goed in de spiegel heeft gekeken: “Sergio is zelfbewust en weet dat hij fout zat. Voor ons als club natuurlijk een zeer vervelende en ongewenste situatie. Wij laten aan het Openbaar Ministerie hoe dit verhaal verder gaat lopen.”

Update 25 september 10.43 uur - Danny Buijs wijst nieuwe aanvoerder aan na incident Padt
Mike te Wierik is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen, zo maakt de club woensdagochtend bekend. De verdediger neemt de band over van Sergio Padt, die zich zondag misdroeg in de trein. Nadien besloot de doelman afstand te doen van de aanvoerdersband.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vreselijke ingefluisterde reactie van Padt. Niettemin volledig juist natuurlijk. Belachelijke reactie van een volwassen voetballer die beter zou moeten weten. Aanvoerder onwaardig

24 september 2018 om 20:49

Haal voetballer maar weg hoor. Als volwassen persoon hoor je dit niet te doen. Heeft niks met je functie te maken.

25 september 2018 om 08:45

haal volwassen maar weg hoor. Als persoon hoor je dit niet te doen. Ongeacht je leeftijd.

26 september 2018 om 12:22

Bla bla, jongen maakt een fout, is menselijk, onfatsoenlijk, maar dat kan iedereen overkomen en zeker als je onder een vergrootglas ligt als pro voetballer. Iedereen heeft altijd zijn woordje weer erg snel klaar maar kent de situatie niet eens. Ben blij dat er nog voetballers zijn die niet helemaal ideale schoonzonen zijn en af en toe menselijke trekjes vertonen.

26 september 2018 om 12:50

Kennelijk heb jij je verstand in je broekzak zitten, dat als hij betrokken was geweest bij een vechtpartij onderling met iemand, kan ik nog wel in mee gaan. Maar dat je iemand in elkaar mat die zijn werk gewoon doet en jij geen zin had om je kaartje te betalen of uiteindelijk de boete te betalen. Dat heeft niets met ideale schoonzoon te maken, maar gewoonweg pure domheid.

26 september 2018 om 13:31

Dan moet je eerst de achtergrond eens gaan lezen martie_. Hij heeft wel degelijk een kaartje betaald, alleen vergeten in te checken. Dan kan jij zelf ook wel begrijpen dat je boos wordt als je dan een boete krijgt (ongeacht je inkomen). Rechtvaardige natuurlijk niet fysiek geweld.

26 september 2018 om 15:29

"dan kan jij zelf ook wel begrijpen dat je boos wordt als je dan een boete krijgt "

Eh, nee, ik kan helemaal niets begrijpen van mensen die zelf een fout maken, daar met alle recht van de wereld op worden aangesproken, daarvoor volledig terecht een boete ontvangen en dán nog boos worden ook. Mij lijkt dat die mensen gewoon een probleem hebben. Namelijk dat zij kennelijk een heleboel boosheid in zich hebben, die zij niet op een gezonde en veilige manier kunnen kanaliseren.

Feit is dat een kaartje kopen één ding is, het inchecken van die kaart is cruciaal. Kun je wel boos worden op de conducteur die jou terecht aanspreekt en beboet, maar de fout ligt gewoon bij jezelf. En dat je boos wordt en, nog veel erger, ook nog gaat meppen, ja dat is dus echt driedubbel fout.

En als ik zijn interviews op TV zie, waarin hij (som) ook al heel agressief overkomt en zich zo gedraagt, dan zou ik als ik hem was toch echt eens een cursus anger management overwegen.

24 september 2018 om 20:53

Denk gewoon dat dit oprecht is.
Gewoon een goede gast die super sociaal is, helaas maakt iedereen fouten alleen deze fout wordt wel heel groot gemaakt. Gelukkig geeft de FC geen straf. dit is een goede beslissing van Nijland.

24 september 2018 om 20:54

Het is anders wel een erg mooi PR en politiek correct geformuleerd verhaal... Lijkt mij niet dat hij dit geheel zelf heeft verzonnen.

24 september 2018 om 20:56

Het was gewoon een interview, hij kan idd moeilijk wat anders zeggen.. maar op mij kwam dit heel geloofwaardig over. Je kunt het ook nooit goed doen he?

24 september 2018 om 21:26

Hoezo niet lijkt mij ook geen verkeerde jongen, misschien wist hij in eerste instantie niet eens wat hij fout had gedaan. Kaartje gekocht en niet gescand ik wist tot voor kort ook niet dat je hem moest scannen. Als ik was gecontroleerd had ik ook pissed geweest. Wat daarna is gebeurd is nooit goed te praten!

Als hij er zondag 3 door laat praten we nergens meer over!!!

24 september 2018 om 22:59

Natuurlijk kan het zo zijn dat het door de club vorm gegeven is, maar dat wil niet zeggen dat Padt niet oprecht spijt kan hebben van zijn daad. Iedereen kan een keer over de schreef gaan. Ik ken het volledige verhaal niet, dus ik oordeel ook niet.

25 september 2018 om 09:59

@kerwin

Iemand die "super sociaal is" doet zoiets gewoon niet. Die heeft dit niet in zijn systeem zitten.

En wat betreft de oprechtheid van de reactie: het is allemaal geformuleerd vanuit zijn rol als voetballer. Dat hij dit als voetballer en als aanvoerder niet kan maken. Dat is dus allemaal heel eenzijdig. Het dient het belang van de club, maar niet meer dan dat.

Waar het om gaat, is dat een mens dit gewoon niet moet doen. Voetballer, stratenmaker, ambtenaar, werkloos, het doet er niet toe: je gedraagt je gewoon niet zo, klaar. Maar daar zegt Padt niks over. Hij vindt het stom, omdat hij een bekende voetballer is. Ik lees niet dat hij het stom vindt omdat het gewoon volstrekt onacceptabel gedrag is voor elk mens is onze maatschappij.

25 september 2018 om 10:26

Dan moet je het interview maar eens gaan bekijken, want dat zegt hij toch echt.
Ik heb ook wel eens dingen gedaan wanneer ik gedronken heb waarvan ik nu spijt heb. Iedereen doet wel eens iets olie doms. Jij ook!

26 september 2018 om 11:01

Waarom denk je dat, tenzij je hem persoonlijk kent.

24 september 2018 om 21:36

Domme reactie! Iedereen heeft wel eens zoiets meegemaakt en gedaan en/of iets gezegd wat die niet heeft gemeend.
Dit is gewoon het enige juiste wat je nog erna kan zeggen, zand erover een weer door.
Beetje belachelijk dat dit weer aandachtig in het nieuws komt.

24 september 2018 om 23:18

Nouja in het verleden zijn er in nederland een hoop conducteurs toegetakeld. Dat zal padt niet hebben gedaan maar wel logisch dat dit zo uitgebreid wordt besproken toch. Bedoel wat is het volgende dat we maar moeten laten gaan, agressief gedrag tegen een ambulancebroeder? Wel een erg goede reactie overigens, hier heeft hij wel van geleerd denk ik.

Juiste reactie en een goede actie. Helaas is Padt erg fout bezig geweest en ik geloof ook echt dat hij er spijt van heeft. Ook al valt het niet terug te draaien. De oprechte straf komt nog wel, maar tot die tijd moeten we allemaal als Groningen fans en club doorgaan. Laat deze grote tegenstoot geen uitbouw op het voetballen krijgen, a.u.b.

25 september 2018 om 10:02

Ik vind het helemaal niet zo juist. De reactie is geformuleerd puur vanuit zijn rol als voetballer.

Terwijl het veel belangrijker is dat dit gewoon volstrekt debiel gedrag is, of je nou voetballer bent of niet. Maar dat zegt hij niet.

Goed dat hij inziet dat hij fout zat. Lijkt me een geen slechte jongen. Gewoon fout accepteren. Zand erover en verder gaan!

Belachelijk dat Groningen geen straf oplegt. Hopen dan maar dat het OM een fikse straf voor hem in petto heeft. Die verwende voetballertjes denken altijd boven de wet kunnen staan, zo'n loser moet je keihard straffen.

24 september 2018 om 20:59

Keihard straffen? Ja hij is fout bezig geweest.. Geeft ie zelf ook netjes aan, het is een intelligente kerel. Dom, ff op de blaren zitten en weer verder. De meesten reageren net alsof die een moord op zn geweten heeft...

24 september 2018 om 22:52

Een intelligente jongen? Na het wangedrag van gisteren?

26 september 2018 om 11:42

Jij hebt nog nooit een verstandige jongen fouten zien maken, vooral met een aantal drankjes op?

24 september 2018 om 21:06

Onzin dit. Als jij dit flikt, hoef je toch ook niet direct een boete te betalen aan je werkgever? Ja hij heeft een voorbeeldfunctie, maar het inleveren van zijn aanvoerdersband lijkt me op werkgebied meer dan prima. Verder ligt het bij het OM. Hypocriet om 'verwende voetballers' te beschuldigen van boven de wet staan, maar ze vervolgens wel anders te behandelen als een ander.

24 september 2018 om 21:31

Fikse straf? Wordt gewoon een taakstraf en een boete. Of dacht jij aan drie jaar dwangarbeid?

26 september 2018 om 10:56

Dit was niet in een ns trein maar bij Arriva.

25 september 2018 om 10:04

Hij zou moeten zeggen dat dit gedrag voor iedereen onacceptabel is. Niet alleen voor voetballers. Want dat laatste is nu de strekking van deze verklaring.

En een begin van een verklaring hoe dit heeft kunnen gebeuren, zou ook mooi zijn. Had hij een blackout? Had hij gesnoven? Had hij grote spanningen vanwege andere zaken?

Dit soort gedrag komt niet zomaar oppoppen. Of hij is een onaangepaste tokkie, of er speelt iets. Maar daar gaan ze niet op in.

25 september 2018 om 10:28

Dan zou je eens het interview op Rtv Noord moeten gaan bekijken. Kijk verder dan je neus lang is.
Daarbij kan hij niet te veel vertellen want het OM is een onderzoek gestart. Dat domme gelul altijd van mensen aan de zijlijn.

25 september 2018 om 12:00

Bedoel je te zeggen dat dit topic van voetbalzone niet klopt? Wat heeft Padt dan nog meer gezegd? En hoe verhoudt zich dat dan tot je opmerking dat hij niks kan zeggen omdat het OM een onderzoek is gestart? Of hij neemt echte verantwoordelijkheid, of niet. Het kan niet allebei.

Overigens erg jammer dat je het gelijk als dom gelul kwalificeert. Dat is nergens voor nodig.

25 september 2018 om 12:15

Groningen Tom

Leuk geprobeerd, maar jij doet nu net alsof Sergio Padt een padvindertje is die nu ongenadig hard wordt aangepakt terwijl het eigenlijk zo'n enorm lieve jongen is. Onzin! Heb jij die interviews die aanvoerders na de wedstrijd altijd moeten geven gezien van hem de laatste tijd? Vaak buitengewoon stuitend. Nukkig antwoorden geven, kortaf, bot zelfs soms en soms zelfs aanvallend en agressief. Nou snap ik best dat het niet zo goed gaat met Groningen, al geruime tijd en dat het steeds erger lijkt te worden allemaal, maar van een ervaren speler en aanvoerder, zoals hij, om daar als een soort vervelend en verveeld ventje te gaan staan en zelfs weg te lopen omdat de terechte vragen die gesteld worden je niet zinnen...???

Sorry, maar dat Sergio Padt gewoon een probleem heeft dat heeft iedereen allang kunnen zien. En normaal gesproken houdt hij zichzelf nog behoorlijk onder controle, maar wat er allemaal kan gebeuren als hij een paar drankjes op heeft, als dus de remmen wegvallen, dat hebben we zondag kunnen zien.

Dus ja, Sergio Padt moet gewoon door het stof en hij zal bij zichzelf te raden moeten gaan wat hij moet doen om zijn probleem onder ogen te zien én daar iets aan te doen.

Ik vraag me toch af, wat doet een profvoetballer in een trein? Kan ook hij niet gewoon een mooie bolide rijden of op z'n minst een taxi betalen?

24 september 2018 om 21:10

Ik weet niet wat erger is. Dit of bijvoorbeeld de Spaanse belastingdienst oplichten.

24 september 2018 om 21:21

Dit, belastingdienst oplichten zouden we allemaal moeten doen.

25 september 2018 om 07:51

En dan lekker over zandwegen naar het werk, wel oppassen voor de rovers.

24 september 2018 om 21:25

Vind het juist wel 'lekker normaal' dat ie met de trein ging. Wat ie daarna deed natuurlijk niet 😉

25 september 2018 om 09:48

Naja wat erna gebeurt is tegenwoordig ook heel normaal toch? Dit gebeurt tegenwoordig zoveel in de treinen, ze zijn niet voor niks een half jaar á jaar geleden met staking gegaan omdat ze vonden dat hun werkveiligheid er op achteruit ging.

24 september 2018 om 22:03

Hij had een drankje genuttigd. En hij woont in Kropswolde waar een treinstation zit dus gewoon een prima oplossing.

24 september 2018 om 22:03

Hij had gedronken, wat dat betreft alleen maar positief dat hij de auto niet heeft gepakt en verstandig met de trein naar huis wilde gaan.

25 september 2018 om 09:47

Oké, ik wist dus niet dat hij gedronken had.
Naja goed dat hij dan de trein pakt is vrij normaal inderdaad, maar toch is het apart dat een profvoetballer dan de trein pakt. En dat bedoel ik niet neerbuigend naar ons als ''normaal'' mens die wel gewoon de trein moeten pakken maar voetballers verdienen gewoon simpel weg meer.

25 september 2018 om 07:52

Drenniz hij had gedronken

Ach kan gebeuren wordt helaas omdat hij bekend is zo onder de vergrootglas gebracht. Degene die zich dit weekend moeten schamen zijn berghuis en st juste wat een schwalbe en kapsel (weddenschap verloren of een goed doel?) luuk de jong mag eigenlijk ook niet ontbreken klein tikje dat hij krijgt

24 september 2018 om 21:27

Kom op zeg,.'kan gebeuren'. Dus jij ziet liever bedreigingen en mishandeling dan een schwalbe of raar kapsel?! Heel apart

Dit is hem prima ingefluisterd. Zijn interviews kennende zijn dit niet zijn eigen woorden.

24 september 2018 om 21:29

Maar zijn interviews zijn wel altijd vlak na de wedstrijd en naar het nu ook in dit geval weer blijkt, is Sergio Padt niet op zijn best als ie emotioneel is

24 september 2018 om 21:31

'Als ie emotioneel is kan hij inderdaad wat raar reageren' aldus de conducteur..

26 september 2018 om 13:12

"is Sergio Padt niet op zijn best als ie emotioneel is"

Prima hoor, maar daar zijn gewoon uitstekende therapieën voor, om daarmee om te leren gaan.

Nou viel te verwachten, dat hij die band kwijt is en terrecht ook. Verder kan Groningen weinig doen, behalve als het OM besluit, dat hij moet zitten en daardoor even niet kan spelen, dan kan je nog salaris verrekenen of zo. Maar goed dat is aan het OM

Ik vraag mij toch af wat de aanleiding was om niet gewoon de boete te accepteren voor zwart rijden. Misschien is het er wel, maar het lijkt erop dat hij mazzel heeft gehad dat er niet 1 ff heeft staan filmen in die trein.

25 september 2018 om 09:22

Hij schijnt wel een kaartje te hebben gekocht maar dit was niet goed ofzo? (Hebben ze bij VZ weer lekker slim weggelaten)

25 september 2018 om 12:22

lwd12

" Verder kan Groningen weinig doen, behalve als het OM besluit, dat hij moet zitten en daardoor even niet kan spelen, dan kan je nog salaris verrekenen of zo. "

Kan Groningen weinig doen? Hoezo, ze kunnen toch gewoon een boete geven??

Okay, dat Groningen hem niet schorst, dat snap ik ook nog wel. Maar ik vind een boete echt wel op zijn plaats hier. Met dit gedrag heb je niet alleen jezelf maar ook je club beschadigd.

Overigens gaat Sergio Padt echt geen gevangenisstra krijgen. Als inderdaad komt vast te staan dat hij de conducteur geslagen heeft, dan is dat dus mishandeling. Daarin heb je dan weer gradaties, van een enkele klap tot zware mishandeling met de dood van het slachtoffer tot gevolg. Als dit ging om een enkele klap, dan is de richtlijn qua straf 400 Euro boete. Pas als sprake is van recidive zou er eventueel een taakstraf bij kunnen komen. Maar gevangenisstraf dat zit er echt niet in.

27 september 2018 om 21:20

Dat is jou mening, maar ik vind dat hij al zwaar gestraft is doordat het uitgebreid in het nieuws is geweest. Uiteraard moet het OM hem nog aanpakken, maar dat hoeft de club niet nog eens extra te doen. Als het maar bij deze ene keer blijft. Maar het is volgens jou dus normaal dat jij van je baas ook een boete krijgt als het OM dit ook gaat doe?

27 september 2018 om 22:16

"maar het is volgens jou dus normaal dat jij van je baas ook een boete krijgt als het OM dit ook gaat doe?"

Geen idee waar je deze conclusie op baseert verder. Uiteraard hangt dat volledig af van de feitelijke omstandigheden van ieder afzonderlijk geval. Laat ik het zo stellen, civielrechtelijke boetes zijn in Nederland sowieso alleen toegestaan als die vooraf duidelijk zijn afgesproken en dan nog alleen in bepaalde gevallen. Zeker in het Arbeidsrecht zijn die eisen daarvoor heel erg streng. Maar, iedere BVO heeft in haar contracten conform de CAO Betaald Voetbal een boeteregeling die erin voorziet dat een boete mag worden opgelegd als een speler zich, in of buiten het veld, niet gedraagt conform hetgeen in het maatschappelijk verkeer normaal is en als de speler de club in diskrediet brengt of schade aan reputatie, eer of goede naam. Nou, dat lijkt mij in dit geval gewoon een vette bingo. Hij mept een conducteur nadat hij zwart gereden heeft. Dit gaat niet over een medewerker van de plantsoenendienst. Hij is betaald voetballer, heeft een voorbeeldfunctie en staat in de aandacht. Hoezo heeft hij dan niet FC Groningen beschadigd? Iedereen had het erover.

En weet je, ik vind dit geen halszaak. Als hij geen boete krijgt verder, het is voor mij ook prima. Maar, ik hoorde Hans Nijland exact hetzelfde zeggen als wat jij zegt en ik dacht instinctief 'oh Hans, dit doe je niet goed!'. Tuurlijk wil hij in deze moeilijke tijden voor Groningen die jongen sparen. Tuurlijk gaat hij geen schorsingen opleggen in de periode dat Groningen echt van kwaad naar werger lijkt af te glijden (nu net weer van Twente verloren..). Snap ik allemaal. maar een boete had toch wel op zijn plaats geweest, vind ik. Maar goed, uiteraard kunnen we hierover van mening verschillen.

Iedereen doet wel is iets doms. Ook ik ben ik mijn jeugdjaren wel is in aanraking met de spoorwegpolitie gekomen. Kan gebeuren niet meer doen en klaar. Sergio hoeft nou ook weer niet aan de hoogste boom

25 september 2018 om 10:08

Tja, de meeste mensen betalen gewoon de boete als ze iets doen wat niet mag. Dus "kan gebeuren" is wel erg makkelijk. Alsof je een dobbelsteen gooit, en als je 1-5 gooit betaal je de boete, en als je 6 gooit, ga je als een dolle tekeer. "kan gebeuren".

Als je 16 bent en de hormonen gieren door je lichaam, ja dan gebeuren er weleens dingen die niet mogen, maar je op dat moment niet kon voorkomen. Als je volwassen bent is het de bedoeling dat er een rem zit op dit soort gedrag. Dan hoort het alleen mis te gaan als er echt iets bijzonders speelt, zoals mentale problemen of grote spanningen. "kan gebeuren" is voor een volwassene echt geen verklaring.

Idioot dat Nijland vanavond in VI meent alle goede doelen te moeten noemen waar Padt aan meedoet. Dat was niet om Padts wangedrag goed te praten, maar om te laten zien dat het zo'n sociale jongen is. Dat zal de Groningensupporter goed doen zeg. Club laatste en de onverschrokken aanvoerder die wekelijks al uitblonk met zijn bijdehandte vraaggesprekjes ná de wedstrijd doet er in de boemel naar Kropswolde nog een schepje bovenop...

Overigens wel klasse dat hij voor tv een mea culpa maakt. Maar hij heeft zich wel buitenspel gezet. Ik wed dat een club als AZ of een aardig clubje in Belgie of Duitsland nog wel eens zou overwegen om Padt ondanks zijn neiging tot overgewicht over te nemen. Maar de man staat in Groningen e.o. ook bekend om zijn stapgedrag en emotioneel lijkt hij niet bijzonder stabiel. Ook voor Oranje kan hij het wel schudden.

Hij had een paar biertjes gedronken, so what, neemt daarna verstandig de trein. Koopt een kaartje, vergeet alleen in te klokken. Daarna gaat het mis. Niet zo moeilijk over doen, heeft schuld bekend.
Snel weer door!

25 september 2018 om 03:54

Niet zo moeilijk doen over 'daarna gaat het mis'? Serieus? Hij wordt agressief richting een conducteur en men moet niet zo moeilijk doen? Wow!

Waarschijnlijk heeft Padt het aanvankelijk allemaal goed gedaan.
Niet met de auto maar met openbaar vervoer komen.
Want een biertje na de wedstrijd.
Prima.
Jammer dat er dan iets voorvalt waardoor hij zichzelf voor joker zet.
Hij krijgt wat daar bij hoort.
Zich verantwoorden voor justitie en door zijn werkgever op de vingers getikt d.m.v. het ontnemen van de aanvoerdersband.
En een publieke tuchtiging als toetje.
Hij kan wel weer.
Gewoon komend weekend weer een wedstrijd.

Compleet onnodig om hiervoor de aanvoerdersband in te leveren. Mensen maken fouten en hoewel dit erg onhandig was vind ik het altijd erg overdreven als teams bij de eerste beste fout dit iemand maakt een aanvoerdersband afnemen. Dit komt dan weliswaar van Padt zelf, maar ik heb sterk het gevoel dat hij intern hier enigszins toe gezet wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren