Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mohammed Kudus aan de aftrap bij Ajax; Van den Boomen bankzitter

Laatste update:

De opstelling van Ajax voor het duel met Ludogorets is bekend. Trainer Maurice Steijn heeft een basisplaats in huis voor Steven Berghuis en Owen Wijndal. Mohammed Kudus nadert een transfer naar West Ham United, maar staat desondanks in de basis. Rechts achterin krijgt Devyne Rensch de voorkeur boven aanwinst Anton Gaaei, terwijl Kenneth Taylor de voorkeur krijgt boven Branco van den Boomen. Het duel begint om 20.00 uur Nederlandse tijd en is te zien op RTL 7 en Ziggo Sport Select.

Jay Gorter staat onder de lat bij de Amsterdammers. De verdediging wordt gevormd door Rensch, Jakov Medic, Jorrel Hato en Wijndal. De controleurs op met middenveld zijn Taylor en Benjamin Tahirovic, terwijl Berghuis de 10-positie inneemt. Kudus (rechts) en Steven Bergwijn (links) zijn de flankspelers die spits Brian Brobbey moeten bedienen.

Ludogorets domineert de Bulgaarse Parva Liga al meer dan een decennium, maar dit seizoen is de ploeg van trainer Ivaylo Petev de competitie slecht begonnen. De club uit Razgrad staat slechts achtste. Petev kan tegen Ajax geen beroep doen op de geblesseerden Denny Gropper en Anton Nedyalkov. Kiril Despodov is wel van de partij. De aanvaller werd de afgelopen twee jaar Bulgaars voetballer van het jaar en wil een stap hogerop maken, maar is vooralsnog speler van Ludogorets. Sergio Padt is ook van de partij, al moest de voormalig doelman van onder meer FC Groningen de laatste wedstrijden missen wegens een blessure. Hij is echter op tijd fit geraakt voor het duel met Ajax.

Ajax kreeg vorig weekend een domper te verwerken bij Excelsior (2-2), al werden de fans na die wedstrijd verblijd met de langverwachte komst van Josip Sutalo. De Kroatische centrumverdediger is meegereisd naar Bulgarije, maar is nog niet speelgerechtigd omdat hij met Dinamo Zagreb dit seizoen al in in de voorronde van een Europees toernooi uitkwam. Ook Chuba Akpom en Gastón Ávila zijn nog niet beschikbaar. Gaaei is wél van de partij, al kondigde Steijn woensdag al aan dat hij niet in de basis zou starten. Berghuis maakt zijn eerste officiële minuten van het seizoen. De rechtsbuiten annex middenvelder is in de Eredivisie nog geschorst, maar kan Ajax in Europa wel gewoon vertegenwoordigen.

Opstelling Ludogorets: Padt; Witry, Verdon, Sonko-Sundberg, Heister; Yordanov, Gonçalves, Piotrowski; Tekpetey, Rwan Seco, Despodov.

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Hato, Wijndal; Taylor, Berghuis, Tahirovic; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Ludogorets - Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh nee niet al weer! Hoe vaak moet taylor nog gaan bewijzen dat hij niet op 8 kan! Ik voorzie nu al dat de hele opbouw van achter naar voren gaat stokken of uitbraken vertragen wanneer hij aan de bal komt! En dat allemaal omdat branco tegen Excelsior op een klein kunstgras veld zijn eerst matige helft in een Ajax shirt speelde?

24 augustus 2023 om 18:53

Op 8 is toch juist zijn beste positie? Dat hij er daar de laatste tijd ook weinig van bakt is een ander verhaal.

24 augustus 2023 om 18:58

Ik heb zelf het idee dat de top van zijn potentie zit als hij zich focust op 10, daar heeft hij bij jong Ajax toen indruk gemaakt! Maar ook voor die positie zal taylor nog veel werk moeten verzetten om zich dat eigen te maken.

24 augustus 2023 om 18:59

8 is in mijn ogen inderdaad zijn minst slechte positie (na de bank). Ik ben overigens wel heel blij dat Kudus er gewoon nog is

24 augustus 2023 om 19:01

Zijn beste positie is helaas voor hem op de bank

24 augustus 2023 om 19:06

Voor de 10 positie veel te weinig rendement. Geeft weinig assists en scoort ook niet zoveel.

24 augustus 2023 om 19:07

Taylor bij jong op 10? Wanneer?

24 augustus 2023 om 19:15

Had vorig jaar al 8 goals in de eredivisie als nr 8 dus dat die niet zoveel scoort is ook onzin. Dat die tekort komt op dit moment is wel duidelijk.

24 augustus 2023 om 19:20

Bij Jong oranje speelde die op 10 afgelopen EK.

24 augustus 2023 om 19:25

@thegoalgetter: bij Taylor kun je niet spreken over beste positie,maar over de minst slechte positie

24 augustus 2023 om 18:59

Taylor is voor nu maximaal niveau Heerenveen. Dat is echt niet veel. Vooral vreemd dat Kudus nog start als hij lijkt te vertrekken. Raakt hij vandaag geblesseerd blijft hij bij Ajax en gaat hij volgend jaar z’n laatste contractjaar in en spoelt Ajax even 30 mil door de plee.

24 augustus 2023 om 19:02

Haha. Je weet hoe ik daar als Ajax-supporter naar kijk, daar ga ik niet nog eens uitspraken over doen. Maar er is ook dit jaar weer geld genoeg binnengekomen en ik vind dat het potentiële gemis van Kudus erg onderschat wordt voor dit Ajax.

24 augustus 2023 om 19:02

8 is echt veel beter dan 10. Ben juist heel benieuwd naar dit middenveld en fijn dat je Vd Boomen kan inbrengen. Had zelf Vd Boomen er neer gezet, maar kan dit ook wel voorstellen.

24 augustus 2023 om 19:02

Taylor niet op 8??? Dat is juist zn beste positie. 6 kan hij voor geen meter en 10 ook niet. Alleen laat ie zn potentie al een jaar niet meer zien.

24 augustus 2023 om 19:07

8 kan net zo goed voor geen meter. Het is gewoon hopeloos blijven proberen in de hoop dat hij na 40x eindelijk een fatsoenlijke pot speelt. Deze jongen heeft simpelweg mazzel dat zijn 'doorbraak' plaats vond in een dramatische periode. De 4 voorgaande jaren zou hij zonder twijfel doorgeselecteerd zijn.

24 augustus 2023 om 19:20

Soccerfan_1

Ik zag ook altijd 8 als zijn beste positie. Heeft loopvermogen, 2 benig etc

Alleen zag hem laatst wel steeds verkeerd lopen. Was denk ik tegen Dortmund als ik mij niet vergis. Contine liep alles vast door opeens linksbuiten te staan. Blokkeerde weg voor ASE. Ook Bergwijn steeds voor voeten lopen.

Heb nog wel vertrouwen in hem, maar zag voor deze wedstrijd liever vd Boomen

Taylor en Wijndal er dus in. Toch een van de laatste kansen voor die twee zou je kunnen zeggen. Hopelijk gaan ze het goed doen want daar heeft Ajax ook wel baat aan. Voor de rest een prima opstelling en Berghuis is toch wel de beste nummer 10 die je hebt in de selectie.

24 augustus 2023 om 19:03

Ik heb mijn uitslag voor de game direct bijgesteld, hopelijk krijg ik er spijt van

24 augustus 2023 om 19:03

Wijndal of Salah Eddine... je moet tussen die 2 kiezen en het is 1 pot nat dus ja dan moet je wel.

24 augustus 2023 om 19:09

Klopt daarom dus. Zowel Wijndal als Salah-Eddine zijn matig tot nu toe. Het enige verschil is dat Wijndal het wel is bij AZ heeft laten zien en Salah-Eddine nog nergens. Voor de rest is het hopen dat hij een prima pot speelt.

24 augustus 2023 om 19:15

Salah-Eddine deed het bij Twente wel best aardig toch? Of was het daar ook niet veel?

Niet te vergelijken met Wijndal bij AZ hoor, I know.

24 augustus 2023 om 19:16

Dan toch graag de ervaring van wijndal. Zal zń laatste wedstrijd wel wprden voorlopig/ Avila staat ws startklaar binnenkort.

24 augustus 2023 om 19:25

Salah-Eddine was voornamelijk wisselspeler achter Smal. En speelde vaker op het middenveld dan op linksback omdat die verdedigend gewoon erg zwak was. En dat zie je dit seizoen eigenlijk ook.

Belachelijk Branco op de bank. Last minute toch nog Wijndal in de basis, in eerste instantie zou SE starten

Gewoon slechter dan je team aan het einde van het Seizoen. Gorter ipv Rulli, Medic ipv Timber en Tahirovic ipv Alvarez…. Ludogorets is matig bij spelhervattingen en dan niet vd boomen opstellen. Ben erg benieuwd

24 augustus 2023 om 19:33

Rulli kan je natuurlijk weinig aan doen. Medic is niet de vervanger van Timber, maar van Bassey. Sutalo mag nog niet spelen. Tahirovic ipv Alvarez is een downgrade al is Tahirovic beter aan de bal. Vorig seizoen was het geen team, er was geen mentaliteit. Ben benieuwd hoe dat dit seizoen is. Op papier is het, zoals jij ook al aangeeft, nog niet enorm sterk, maar veel spelers moeten zich nog laten zien.

Ik ben bang dat Ludogorets nog gaat winnen ook. Ajax nog niet top en wel erg weinig diepgang.

Niet verrassend dat vd Boomen is gepasseerd. Ik snap het wel aangezien ik hem nog niet zo bijzonder vind. Wat ik wel verrassend vind is dat hij Taylor er vervolgens in zet. Die komt gewoon tekort voor Ajax.

Ben benieuwd naar de uitleg van Steijn.

24 augustus 2023 om 19:00

Hij was alleen matig tegen Excelsior op een klein kunstgras veld. Taylor is tot nu toe het hele seizoen (voorbereiding mee genomen) drama geweest op 8. Om dan nu een beetje intressant te doen na de eerst matige helft van branco hem te wisselen vind ik persoonlijk heel raar en kort zichtig!

24 augustus 2023 om 19:27

Taylor hele voorbereiding matig? Tegen Shaktar, Augsburg en Anderlecht speelde hij gewoon prima. Viel ook prima in tegen Excelsior met 2 grote kansen gecreëerd. Tegen Heracles was hij wel slecht maar dat was op 10. Van den Boomen werd al steeds minder in de voorbereiding, zoals tegen Augsburg en Anderlecht, maar dus ook tegen Excelsior.

Tevens is Tahirovic - Van den Boomen veel te statisch.

24 augustus 2023 om 19:30

Branco heeft in de competitie nog hel maak niks laten zien. Begrijp echt niet wat er in hem gezien wordt op basis van… geen idee eigenlijk..

24 augustus 2023 om 22:42

Op basis van wat leuke lange ballen. Als het erop aankomt handelt hij te traag.

24 augustus 2023 om 19:01

Wat?😂 Branco was de enige speler op niveau de hele voorbereiding. De enige speler in dit elftal die het spel kan verleggen met zijn passing. Maar jij vind het niet verrassend dat hij gepasseerd word..

24 augustus 2023 om 19:02

Ben het met je eens over vd Boomen, die heeft ondanks een goede voorbereiding echt een hele matige start van het seizoen gehad. Aan de bal erg slordig en veel te geforceerd, en zonder bal heb je er echt helemaal niets aan, had bijvoorbeeld tegen heracles gewoon serieus 0 balveroveringen en 0 duels gespeeld.

Ben het ook met je eens mbt Taylor, maar als je vd Boomen eraf haalt, wie moet je er dan neerzetten? Ik snap wel dat hij Vos niet gelijk voor de leeuwen gooit bijvoorbeeld.

24 augustus 2023 om 19:04

Het seizoen is pas 2 wedstrijden onder weg, en je gaat me toch niet vertellen dat je branco tegen Heracles slecht vond spelen. Want hij legde ze werkelijk waar overal neer!

24 augustus 2023 om 19:18

Ik vond hem tegen Heracles niet heel slecht spelen, maar zeker ook niet goed. Had indd een paar prima openingen, maar voor zijn kunnen viel dat juist ook die wedstrijd erg tegen, wat ook terug te zien is in de statistieken. Daarnaast haalde ik die wedstrijd alleen aan om ook het verdedigende element erbij te halen, aangezien dat natuurlijk echt een mega pijnpunt van ajax is. Teller staat alweer op 3 tegengoals na 2 wedstrijden, en hoewel dat ook voor een groot deel aan de verdediging te wijten is, heeft ook het huidige verdedigende blok dat veel te statisch is echt een mega bijdrage daaraan. Elke tegenstander kan ons middenveld gratis oversteken, en zowel vd Boomen als Tahirovic veroveren samen echt veel te weinig ballen. Die komen met zijn 2en niet eens een klein beetje in de buurt van Alvarez in zijn eentje, en dat zie je duidelijk terug.

van den Boomen moet toch wel iets van pijntjes hebben, anders staat hij altijd aan de aftrap

Taylor krijgt vandaag weer de kans om te laten zien dat het er niet in zit... Branco komt er na een uurtje in, geeft een aantal splijtende crosspasses waarnaar je de tekortkomingen van Taylor gaat zien. Ergens hoop ik dat hij de directe inspeelpass gaat geven op Brobbey en dat ze via deze weg een aantal mooie goals maken, maar ik vrees ervoor dat het er gewoon niet inzit bij Kenneth.

24 augustus 2023 om 19:31

Splijtende crosspasses? Wat heb je daar precies aan, ik zie liever iemand die splijtende passes geeft tussen de linies in plaats van balletjes breed over de grond of in geval van Branco door de lucht..

Taylor voor vd boomen is een fout... dat is geen goeie keus..

Hopelijk gaat het afronden beter nu en schopt Brobbey er een paar makkelijk in dit keer! Ik wil het nog weleens zien met Taylor. Heb nu vd Boomen heel stijf en rechtop zien lopen en lange ballen geven die nergens eindigen. Die jongen moet even kalmeren en zich gaan focussen op de basis want het was vorige wedstrijd echt niet best.

24 augustus 2023 om 19:05

Meeprater. VD Boomen heeft enorm veel goede passes gegeven in die 2 competitiewedstrijden. Wanneer je meer verantwoordelijkheid neemt kan je meer fouten maken. Taylor schuilt of speelt de bal terug. VD Boomen kan zowel kort als lang spelen en kiest de juiste man uit die de bal moet ontvangen. Taylor speelt op de automatische piloot en als een robot. Dat betekent altijd Brobbey aanspelen terwijl er vaak aan de andere kant ruimte ligt. Enorm beperkt bereik van inzicht deze jongen

24 augustus 2023 om 19:14

Niks meeprater. Dat doe jij, en je ziet ook dingen die er niet zijn in mijn mening. Het neigt een beetje naar ophemelen. Willem had gewoon gelijk paar dagen terug toen hij dit aan de kaak stelde in het nieuws. Overigens staat Berghuis als verdeler nu in het veld dus die vergelijking gaat ook niet echt op. Het blijft natuurlijk googchelen en ik zal zeker toegeven dat Taylor er niet best heeft uitgezien. Maar het ophemelen van vd Boomen gaat wat mij betreft nog te ver. Ze mogen het allebei nog gewoon uitvechten in aankomende wedstrijden.

OMG ik krijg gewoon weer Schreuder vibes met dat gehussel elke keer. Nu weer Taylor in de basis??? Wat is dat toch elke keer dat trainers hem in de basis zetten.

24 augustus 2023 om 19:22



Beter niet "husselen " en alles laten staan als het niet klopt. Dat heette oner ten Hag een proces ....duurde ook elk seizoen twee maanden om een team neer te zetten. Was wel een meester, verdenk Steijn ook van die kwalitiet. Martinez en Alvarez maanden lang op de bank, hoorde je niemand over.

24 augustus 2023 om 19:44

Same!! En als je Taylor al wil opstellen. Stel hem dan elke week op. Op dezelfde positie. Dit is echt de trainerziekte. Blijkbaar word je ergens slechter in als het je werk is, want wij hobby-Ajaxtrainers zien dit toch allemaal beter, en eerder, dan de meeste van onze trainers.



Ik ik zie dit nog zo fout gaan. Tegen Excelsior was alles wat via de vleugels ging al gevaarlijk voor Ajax met hun zwakke backs en ik schat Ludogorets toch wat hoger in dan Excelsior. Proberen om de schade beperkt te houden en dan thuis hopelijk wel resultaat boeken.

LOL, 8 spelers uit Nederland, maar het is een vreemdelingenlegioen?

Kan iemand het mij uitleggen, waarom ze dat zeggen?

24 augustus 2023 om 19:06

Er zijn natuurlijk wel spelers uit allerlei windhoeken gehaald, en ook veel vertrokken.

Niet dat ik het een vreemdelingenlegioen vind, maar een flink veranderde selectie toch zeker wel?

24 augustus 2023 om 19:18

Maar is dat logisch of had Ajax in de hoeken van Nederland moeten kijken?

Achter wie had Ajax moeten zitten, dan hier in Nederland?

Welke spelers van clubs buiten Feijenoord en PSV, zou een absolute aanwinst geweest zijn.

Of laat mij het zo zeggen, van de acht spelers die zijn vertrokken. Welke 8 spelers zou jij daarvoor halen uit Nederland?

24 augustus 2023 om 19:31

Begrijp me niet verkeerd, het maakt mij geen zak uit of het een jongen uit Haarlem of eentje die ze van een veldje in Bolivia hebben geplukt.

Ik zie in vreemdelingenlegioen niet per se enkel buitenlanders.

Ik merk alleen op dat de selectie (gelukkig) flink is getransformeerd.

24 augustus 2023 om 19:35

@fairplay: dat kan ik je wel uitleggen maar je weet het zelf ook wel: Gorter,Wijndal,Rensch gaan uit de basis verdwijnen zodra de nieuwe aankopen en Rulli weer fit zijn. Of het dan meteen een vreemdelingenlegioen is ben ik het ook niet mee eens,maar om nou te doen of Ajax het hele seizoen met deze opstelling gaat spelen is ook wat raar

Rensch Wijndal Taylor. Wat een armoe.

24 augustus 2023 om 19:26

Sraan aankopen klaar .... ff geduld ....t is helaas niet anderts.zal ws de laatste keeer zijn voor ze voorlopig. Hoop zo dat we geen schade oplopen met deze 3 clowns.

Niet te geloven. VD Boomen is meerdere klasse beter dan Taylor in alle facetten van de nummer 8 positie enkel terugspelen van de bal. Deze jongen krijgt zijn carrière gratis

24 augustus 2023 om 19:47

Wij gaan wel weer een wedstrijdje genieten van perfecte breedteballetjes en balletjes achteruit van onze Kenneth. Dat wordt smullen! Veel leuker om naar te kijken dan die rare ballen vooruit van Branco, die speelt alsof voetbal draait om aanvallen en kansen creëeren...

Steijn = Schreuder 2.0. Taylor voor v.d. Boomen. Heel simpel, dan ben je gewoon ongeschikt als coach van Ajax. Maar snel terug naar FC Den Haag. En neem die twee overschatte wijsneusjes op de bank direct maar mee. Stempel: afgekeurd.

24 augustus 2023 om 19:10

Wat ben jij weer lekker negatief zeg, als ze vandaag winnen, ben jij zeker de eerste die reageerd.
Zal wel met een reden zijn, misschien is hij wel geblesseerd

24 augustus 2023 om 19:28

Realistisch. De vinger op de zere plek leggen. Daar houden veel Ajax supporters niet van. Maar je moet nu eenmaal de werkelijkheid onder ogen zien. Jammer., maar helaas. Wie niet horen wil, moet maar voelen....

24 augustus 2023 om 19:31

Slaat echt nergens op, ik ben juist realistisch en daar zal wel een reden achter zitten ipv gelijk oordelen

24 augustus 2023 om 19:34

Nee, zelfs dan is hij stil want ik heb hem nog nooit positief gezien.

24 augustus 2023 om 19:39

@Ajax12321 hoop echt dat Ajax wint, dan hoor je pinko niet waarschijnlijk

Weer Taylor natuurlijk.. als dat echt je beste optie is dan is er gewoon gefaald op de transfermarkt. Wijndal ook niet blij mee natuurlijk

Taylor wel maar v/d Boomen niet. Ik snap er echt niets meer van.

Als je me in Mei had verteld dat zowel Wijndal, Taylor als Rensch aan de aftrap zouden staan van onze eerste Europese pot van het seizoen was ik denk ik flauw gevallen. Erg pijnlijk weer en laten we hopen dat ze er in de return uitgespeeld zijn

Ik ben op zich blij dat we nu wel spelers af en toe terecht op het bankie zien zitten. Je speelt top of je speelt misschien niet. Mits er redelijke vervanging is.

Ik hoop dat Berghuis, uit de schaduw van Tadic, het team op sleeptouw kan nemen. Dat ontbrak er nog wel aan, een echte leider.

Voor Gorter is dit ook een examen. Vind het nog wankel tot zover. Maar met de return in het vooruitzicht moet hij nu wel betrouwbaar zijn anders denk ik dat Steijn wel eens kan wisselen van doelman.

Oh jee Steijn doet wat zoveel trainers doen: denken dat ze het voetbal hebben uitgevonden. Laatst al met Kudus op 10 en Taylor erin. En nu Taylor basis in een knock-out ronde. Fingers crossed is Steijn inderdaad slimmer dan wij allemaal want ik geloof niet dat er twee VZers te vinden zijn die Taylor boven Van den Boomen hadden geplaatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren