Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Chelsea-middenvelder mist EL-finale wegens operatie

Laatste update:

Chelsea neemt het over een kleine twee weken in de finale van de Europa League op tegen Arsenal, maar coach Maurizio Sarri zal dan niet over Ruben Loftus-Cheek kunnen beschikken. Verschillende Engelse media melden donderdagmiddag namelijk dat de op het oog zware blessure van de middenvelder, die hij opliep in de nacht van woensdag op donderdag tijdens een oefenwedstrijd tegen het Amerikaanse New England Revolution, zo erg is als gevreesd.

Loftus-Cheek heeft volgens de berichten uit Engeland zijn achillespees gescheurd in het met 3-0 gewonnen benefietduel en zal zodoende naar verwachting minstens zes maanden aan de kant staan. De 23-jarige middenvelder is al de tweede speler van Chelsea die dit in korte tijd overkomt: Callum Hudson-Odoi viel eind april uit met eenzelfde kwetsuur en hij zal waarschijnlijk ook maanden aan de kant staan.

De blessure van Loftus-Cheek komt op een bijzonder ongelegen moment, daar de Engelsman zich eindelijk leek te gaan ontpoppen als een vaste waarde bij the Blues. De tienvoudig international leek bovendien aanspraak te mogen maken op een plekje in het Engelse selectie voor de Nations League, maar zal de wedstrijden tegen het Nederlands elftal en mogelijk Portugal of Zwitserland aan zich voorbij moeten laten gaan.

Chelsea kan daarnaast vanwege een transferban aankomende zomer geen vervanger halen voor de uitgevallen Loftus-Cheek, al gaat de club nog wel tegen deze beslissing in beroep. Het uitvallen van Loftus-Cheek heeft tot woede geleid onder de fans van Chelsea, die het sowieso al een slecht idee vonden om in de aanloop naar de Europa League-finale af te reizen naar de Verenigde Staten voor een oefenwedstrijd.

“Wat een grap van een club, om de wereld over te reizen voor een oefenduel voordat je een finale moet spelen. Belachelijk onprofessioneel”, schrijft een supporter op Twitter. “Na Eden Hazard de enige speler die we absoluut niet kunnen missen”, liet een andere fan optekenen. De Europa League-finale lijkt overigens ook de laatste wedstrijd van Hazard bij Chelsea te worden, aangezien hij hardnekkig in verband wordt gebracht met een transfer naar Real Madrid.

Update 16 mei 22.42 - Chelsea-middenvelder mist EL-finale wegens operatie
Ruben Loftus-Cheek moet donderdagavond geopereerd worden, bevestigt Chelsea via de officiële kanalen. De middenvelder liep een gescheurde achillespees op in de oefenwedstrijd van Chelsea tegen New England Revolution tijdens een commerciële trip naar de Verenigde Staten. Loftus-Cheek mist sowieso de Europa League-finale van Chelsea tegen Arsenal op 29 mei en de duels van Engeland in de halve finale van de Nations League. Op 6 juni is Nederland in Portugal de opponent van the Three Lions.

Vind jij dat Chelsea de oefenwedstrijd eigenlijk af had moeten blazen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het was niet zomaar een oefenwedstrijd, het was als ik het goed heb een benefietwedstrijd tegen racisme. Opzich natuurlijk een mooi idee maar natuurlijk wel van de zotte om zoiets te doen voor een belangrijke finale. Doe dat lekker in preseason.

16 mei 2019 om 15:37

Normaal is het natuurlijk geen probleem, behalve dat Chelsea een finale speelt. Eigenlijk moet je dat gewoon als clausule erin zetten, dat je het afblaast wanneer Chelsea een finale haalt.

16 mei 2019 om 15:59

Klopt, maar volgens mij was het een wedstrijd ook erg gericht tegen antisemitisme en ik kan me voorstellen dat Abramovitsj dat belangrijk vind als jood zijnde. Denk dat dit even persoonlijk belang boven voetbal belang was.

16 mei 2019 om 19:00

Tja, je kunt het ook gewoon pech noemen. In zo'n wedstrijd speel je op 50% en houdt men doorgaan rekening met elkaar. Op zich is het geen slecht idee om het wedstrijdritme op peil te houden lijkt me. Tijdens de training speel je ook wedstrijdjes tegen elkaar.

Sneu voor hem uiteraard als je net zo belangrijk bent geworden voor je team. Wel goed nieuws voor Arsenal.

Naja, je kunt het van twee kanten bekijken. Enerzijds is de woede terecht, aangezien je ook een tegenstander dichter bij huis had kunnen zoeken om jezelf klaar te stomen voor de EL-finale. Anderzijds is een tripje naar USA met het team misschien ook een vorm van ontspanning en teambuilding. Even er op uit. Die blessure had overigens ook bij een wedstrijd in London kunnen voorkomen.

16 mei 2019 om 15:49

Een achillespees scheur je niet zomaar af. Heb het vorig jaar helaas zelf ook meegemaakt. Waarschijnlijk was de doorbloeding in zijn achillespees niet meer optimaal, waardoor het noodlot heeft toegeslagen.

16 mei 2019 om 15:52

Wat wil je hier mee zeggen 28ugur28?

16 mei 2019 om 16:34

Dat Loftus-Cheek waarschijnlijk de wedstrijd niet geheel serieus nam waardoor er een slechte warming up aan de pas kwam en dus een blessure opliep.

16 mei 2019 om 17:27

Een reactie op je laatste zin. Dat zijn blessure ook in een wedstrijd in Londen kon gebeuren.

Dit is toch ongelofelijk? Op deze manier raak je speler kwijt die het meest in vorm is en heb je een grote kans om de finale in Baku te moeten gaan spelen zonder Kante en zonder Rlc.. De beslissing om deze wedstrijd door te laten gaan is een beslissing die het gehele bestuur met ontslag op staande voet zou moeten bekopen! Hoe kun je deze sufk+tterige wedstrijd doorlaten gaan als je een Europese finale moet gaan spelen tegen 1 van je aartsrivalen?? Wie verzint dit??

Ik snap dat Roman heel graag wil dat Chelsea voorop loopt in de strijd tegen racisme in het voetbal, maar misschien moeten we dan eerst eens beginnen met geen apengeluiden maken of andere racistische/discriminerende dingen roepen naar bijvoorbeeld Raheem Sterling of Tottenham Hotspurs-supporters? De volgende stap kan dan zijn dat je populair gaat doen in de VS, maar doe dat dan toch NIET tijdens het seizoen!! WTF Guys?!

16 mei 2019 om 16:53

Het hoofdonderwerp was anti-semitisme. Niet zo zeer racisme in het algemeen. Ik begrijp wel dat het voor Abramovich een belangrijke wedstrijd is.


Maar nog belangrijker is de vraag of Roman Sarri onder druk heeft gezet om RLC te laten spelen. Sarri kennende zou hij hem echt niet laten spelen, want hij is juist het hele seizoen erg voorzichtig geweest met Ruben. Dus ik ben echt benieuwd of Roman hem onder druk heeft gezet

Chelsea speelt dit seizoen 63 officiële wedstrijden en daar komen voor sommige spelers nog een stuk of 10 interlands bij. Dat is al abnormaal veel. Welke idioot bedenkt het om daar nog een paar oefenwedstrijden tussendoor te gooien?

16 mei 2019 om 15:51

Dit was een benefiet wedstrijd tegen rasicme. Dat vind ik wel even wat anders. Wel super zuur natuurlijk.

16 mei 2019 om 16:08

Nee, dan is het alsnog oliedom om deze wedstrijd te spelen als je zo'n belangrijke finale voor de boeg hebt.

Het tripje naar de VS begint zo langzamerhand uit te lopen op een soap. Sarri die publiekelijk zijn onvrede erover uitte, vervolgens verschijnt in het nieuws het bericht dat Sarri zal worden ontslagen, ook al wint hij de EL.



Wat mensen vergeten bij Chelsea is dat Abramovich de gang van zaken bepaald. Het is niet slim om er tegenin te gaan. Deze oefenwedstrijd ging vooral over een vuist maken tegen anti-semitisme. Dat zou voor Abramovich persoonlijk erg belangrijk zijn, ook gezien zijn joodse achtergrond. Hij heeft het dus zelf geregeld. De Chelsea fans kunnen maar beter stil zijn, want zonder Abramovich hadden ze de afgelopen 16 jaar niks gewonnen waarschijlijk.

16 mei 2019 om 18:20

Kloppen de geruchten trouwens dat Abramovic, twijfelt over Sarri en hem mogelijk wilt ontslaan? Ik las het niet alleen in Engelse kranten, maar ook Italiaanse media berichten hierover.

16 mei 2019 om 18:48

Het zou wel kunnen kloppen. Abramovich zou persoonlijk deze oefenwedstrijd geregeld hebben om een statement te maken tegen anti-semitisme. Sarri heeft (terecht) publiekelijk zijn onvrede geuit, met name over de timing ervan, vlak voor de EL finale dus. Dit zou bij Roman helemaal verkeerd gevallen zijn. Hij is zelf joods en trekt het zich persoonlijk aan.

16 mei 2019 om 22:50

Nu we het toch over Chelsea en Abramovic hebben: Gaat Stanford Bridge nog verbouwd worden? Want dat zou dit jaar toch ook gaan gebeuren? Of heeft het op een of andere manier vertraging opgelopen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren