Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Chelsea in kraker met Manchester City definitief zonder Courtois

Laatste update:

José Mourinho hoopt aankomende zondag in de topper tegen Manchester City gewoon een beroep te kunnen doen op Thibaut Courtois. De keeper van Chelsea kreeg zaterdag een rode kaart in de wedstrijd tegen Swansea City, maar the Blues hebben een schikkingsvoorstel voor een schorsing niet geaccepteerd. Dinsdag zal de FA de zaak opnieuw onder de loep nemen.

/

Courtois kreeg zeven minuten voor rust een directe rode kaart, nadat hij ver zijn doel uit was gekomen en Bafétimbi Gomis de bal langs de doelman tikte. Gomis ging hierna naar de grond; in de herhaling was te zien dat Courtois met zijn been de knie van zijn tegenstander raakte, maar Gomis ging al voor het contact richting het gras.

Scheidsrechter Michael Oliver oordeelde dat Courtois Gomis van een scoringskans had beroofd en trok daarom een directe rode kaart voor de Belg. Mourinho weigerde na afloop van het 2-2 gelijkspel te reageren op de beslissing van Oliver, maar nu wil Chelsea dus geen schorsing accepteren. De landskampioen hoopt dat Courtois zondag gewoon kan meedoen tegen City.

Update 11 augustus 17.05 uur - Chelsea in kraker met Manchester City definitief zonder Courtois
Chelsea moet het tegen Manchester City doen zonder Thibaut Courtois. Chelsea vocht de schorsing van de doelman aan, maar vond geen gehoor bij de Engelse voetbalbond. Daardoor lijkt zomeraanwinst Asmir Begovic zondag in de kraker tussen de palen te staan. Hij kwam onlangs over van Stoke City.

Thibaut Courtois verdient een schorsing

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moest het nu tegen norwich geweest zijn de volgende match hadden ze niet geklaagd. Maar tegen city ocharme de jose.

10 augustus 2015 om 19:11

Jose? Wat deed Jose nou weer? Jzus man.

10 augustus 2015 om 20:31

Ben jij niet slimmer? Wie gaat er niet akkoord met de schorsing? Dat is toch mourinho. Altijd laar mekkeren of de refs. Moest het hart van city zijn geweest je zou hem nogal horen. Och ja chelsea zal wel geholpen worden

10 augustus 2015 om 20:51

Ja want enkel Mourinho klaagt hierover.

Wat ben jij dom zeg!

10 augustus 2015 om 21:07

Dit is wel een bijzonder naïeve opmerking van je Blink. Mourinho was na de wedstrijd weer eens de verongelijkte meneer na een beslissing tegen hem. Het was een meer dan terechte beslissing en dus moet er niet zo gepiept worden door hem maar gewoon accepteren dat hij zijn eerste keeper mist. Wat is dat toch met Mourinho en zijn nazaten, altijd alles wat onherstelbaar krom is proberen recht te lullen. Rood is rood, in dit geval meer dan terecht ook, en dan moet je gewoon niet zo kinderachtig doen.

10 augustus 2015 om 23:16

Daar zijn er meer van Vincie, maar goed. Hier is niets mis mee, proberen kan altijd en wellicht word de schorsing nu wel uitgesteld en beschik je over Courtois in de topper. Het kan ook averechts uitpakken natuurlijk.

10 augustus 2015 om 19:14

Lees de tekst nog ééns. Ik hoop dat je dan begrijpt waarom ze in beroep gaan.

10 augustus 2015 om 19:24

Met Begovic heb je nou niet de minste tweede keeper achter Courtois haha. Wel handig natuurlijk om bezwaar te maken.

10 augustus 2015 om 19:43

Tuurlijk wil je tegen City je beste keeper opstellen hahah en vooral als de kaart niet geheel terecht is zou ik er zeker een zaak van maken.

10 augustus 2015 om 21:09

Kaart was volkomen terecht. Hij wordt gewoon geraakt en dus rood. Dat hij al iets eerder naar de grond ging doet daar helemaal niets aan af.

10 augustus 2015 om 23:17

Het lijkt net of je die kaart ter discussie stelt met deze reactie.

11 augustus 2015 om 03:50

Vincie, als je de beelden bekijkt dan zie je gewoon dat het niet terecht is omdat hij al duikt voordat hij geraakt werdt en hij liep weg van de goal en cahill zou optijd zijn geweest om het tegen t houden aangezien hij de bal ver voor zich uit speelde en niet de snelste is. Een vrije trap + geel zou rechtvaardig zijn aangezien de overtreding BUITEN de zestien gebeurt.

11 augustus 2015 om 07:13

De lijn van het strafschopgebied behoort tot het strafschopgebied dus op de lijn is BINNEN de 16 dus strafschop.

Aantal duels schorsing staat er niet bij inderdaad. Voor Chelsea is het te hopen dat het helemaal geseponeerd wordt.

Het aantal wedstrijden schorsing kan verhoogd worden. Ze hebben een prima stand-in, die kan je wel erbij hebben tegen City.

Weinig vertrouwen in Begovic, wie ook een uitmuntende keeper is!

10 augustus 2015 om 20:44

Stel dat Begovic die wedstrijd geblesseerd raakt dan moet Chelsea misschien 2 wedstrijden met de onervaren keeper Jamal Blackman spelen en dat kan je punten kosten.

10 augustus 2015 om 21:12

Altijd dat eeuwige gezeik van Mourinho als ie eens iets tegen krijgt. Meneer zal nooit, ik herhaal nooit, eens iets accepteren. Altijd maar die flauwe shows van hem. Gewoon een honderd procent terechte rode kaart dus niet piepen maar gewoon eens iets accepteren

Wist dat mo niet tegen zn verlies kan maar kan hij nu ook al niet meer tegen een gelijkspelletje. Duidelijkere penalty en rode kaart kan haast niet. Met de rest van je selectie maak je gewoon een goede kans tegen city. Niet zo zeuren!

10 augustus 2015 om 20:13

Penalty wil ik nog niet eens ter discussie stellen, al was het de vraag of het in of net buiten de zestien was. Dat kan een menselijk oog niet waarnemen.

Maar een rode kaart was het gewoon niet. Gomis speelt ten eerste de bal heel erg ver naar de zijkant, Cahill loopt op dat moment bijna naast 'm en voor het doel staat ook nog een verdediger. Op het moment dat Gomis de bal weer onder controle heeft, staan er twee spelers voor het doel. Dus een doorgebroken speler is het zeker niet.

Alleen jammer dat het seizoen meteen weer op deze manier moet beginnen. Terwijl het een, zeker de eerste helft, een heerlijke wedstrijd was! Denk eerlijk gezegd ook dat het kansloze missie is, om in beroep te gaan. Gelukkig hebben we een ervaren Begovic die niet zal schrikken van een wedstrijd als City uit.

10 augustus 2015 om 21:16

Weet je wel dat de lijn van het strafschopgebied ook tot het strafschopgebied behoort? Hij werd op de lijn neergehaald dus een honderd procent terechte strafschop. Rode kaart is ook gewoon terecht behalve voor de chelsea supporters die zien, net als Mourinho alles wat tegen ze wordt gefloten als een complot tegen het altijd o zo benadeelde chelsea. Ik word daar zo niet goed van. Een club als chelsea moet niet zeiken over een rode kaart maar gewoon winnen van zo'n tegenstander.

11 augustus 2015 om 17:25

In match of the day hebben ze het moment van contact stilgezet. Het contact was daar zelfs net binnen het strafschop gebied.

De reden dat de bal zo ver weggespeeld word is omdat Courtois uit komt. Hij was de laatste man tussen Gomis en de goal. Cahill was veel te laat geweest was Gomis niet neergehaald. Dus penalty en rood.

11 augustus 2015 om 17:32

In de herhaling kan je zien dat hij hem precies op de lijn raakt en de lijn hoort bij het strafschop gebied. Duidelijke penalty.

In het spelregels bestaat een doorgebroken speler überhaupt niet. Hetgeen waar jij op doelt is "het ontnemen van een scoringskans". Als een speler dat doet is de sanctie; de rode kaart.

Chelsea is echt lachwekkend. Uit de herhaling zou blijken dat Gomis al naar de grond ging voor het contact. Dus? Als hij dat niet doet is de kans op een blessure groter. Courtois maakte een inschattingsfout en raakte Gomis. Nu moet je niet proberen vrijspraak te krijgen op een kleinigheid. Waarom doen ze niet gewoon een wedstrijd extra schorsing als je ten onrechte in beroep gaat? Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat clubs voor niks in beroep gaan. Als je de kans aanwezig is dat de schorsing verhoogd wordt zullen clubs wel beter nadenken.

10 augustus 2015 om 20:21

Dat lijkt me een goede regel. Als je het beroep verliest, dat er dan extra schorsing bij komt, zeker bij iets zo duidelijk.

10 augustus 2015 om 20:47

Dus ? Gomis wou al naar de grond gaan voordat er contact was als Courtois hem niet had geraakt lag ie ook op de grond je mag dan best wel in beroep gaan lijkt me.

10 augustus 2015 om 21:09

Des te dommer van Courtois om hem nog te raken. Als hij hem niet raakt is het een ander verhaal, maar hij raakt hem gewoon. Dit is zo zwart-wit als het maar kan. Gomis wordt niet geraakt en krijgt geel of hij wordt wel geraakt en Courtois krijgt rood. Wat is er volgens jou gebeurd?

10 augustus 2015 om 21:22

Het lijkt mij juist dat gomis zich voorbereid op de trap die hij tegen zijn knie gaat krijgen. Jij rent vast ook niet met volle snelheid door als er 1 op je in komt vliegen.

10 augustus 2015 om 21:29

Gomis ging al naar de grond voordat Courtois hem had geraakt de intentie om een dive te maken was er bij hem en daar gaat het om.

10 augustus 2015 om 21:32

Nee ik zou er om heen gaan of stoppen waarom zou ik mezelf voorbereiden op een klap die makkelijk te ontwijken is.

10 augustus 2015 om 21:49

Sorry maar hij heeft net de bal weggetikt. Hoe moet hij nog voordat hij zijn been heeft kunnen neerzetten de klap kunnen ontwijken of stoppen?

10 augustus 2015 om 22:01

Jij kan natuurlijk als geen ander de intentie van Gomis inschatten. Als ik naar Gomis zijn gezicht kijk lijkt hij zich schrap te zetten voor het contact. Ik begrijp niet hoe je kan blijven volhouden dat Courtois niet geschorst moet worden.

11 augustus 2015 om 17:31

Iets met een kleurige bril. Een beetje voetballer kan inschatten dat iemand zich voorbereid op een botsing. Doet Gomis dit niet dan waren beide spelers misschien wel maanden uitgeschakeld. Het is een instinct. Hetzelfde gebeurt als iemand valt. Deze zal zijn armen uitsteken om de zwaarte van de impact te verminderen.

Al met al gewoon een domme klunzige actie van Courtois die niet anders dan met rood bestraft kan worden.

Als er direct rood wordt getrokken dan betwijfel ik dat vaak maar hierover kun je toch niet discussieren? Dit is echt een duidelijke rode kaart en hij verdient gewoon een schorsing , courtois raakte hem heel goed hoor

Courtois kreeg zeven minuut voor tijd en directe rode kaart moet zeven minuten in de tweede helft zijn.

Direct rood is altijd een schorsing, tenzij het onterecht rood is. In dit geval was het terecht rood. Courtois had beter niet zo ver uit kunnen komen, die Gomis mist toch bijna elke kans.

Chelsea doet weer eens keihard z'n best om zichzelf voor schut te zetten. Jezus man, het is echt schandalig om hiertegen in beroep te gaan. Lijkt me een meer dan duidelijke en terechte strafschop. En daar bovenop komt ook nog eens de reactie van Mourinho die zich weer eens als een arrogante zak gedraagt. Ach, dat is trouwens niks nieuws... Geweldige tacticus, maar zijn houding naar de media...

Zijn hier nou werkelijk mensen die vinden dat ie niet geschorst hoeft te worden....o.mg.

Hahaha VZ toch, gisteren stond er "zeven minuten voor tijd" en hebben ze het nu aangepast naar "zeven minuten voor rust". Dramatisch dit zeg.

Bizar dat Chelsea haat beste keeper Cech weggedaan heeft en Courtouis die ik alleen maar vaak heb zien blunderen gewoon als eerste keeper houd..

11 augustus 2015 om 17:24

nou nou...overdrijven is ook een kunst. Courtouis is gewoon een uitstekende doelman en 1tje voor de toekomst.
Ik snap die keuze volkomen.

En Cech is idd een topkeeper, maar hij kostte arsenal dit weekend ook gelijk een punt

11 augustus 2015 om 17:43

Cech gezien dit weekend?

12 augustus 2015 om 01:01

@huns. "Vaak heb zien blunderen?" Graag een lijstje van zijn tien grootste blunders, want ik ben blijkbaar slecht op de hoogte. Doe maar in zijn hele carrière, mag zelfs bij de jeugd zijn. Laat het me weten als je er tien hebt!

Terecht natuurlijk.

Chelsea Zondag verslaan en je slaat gelijk een gat van vijf punten. Dat zou geweldig zijn.

11 augustus 2015 om 17:58

Chelsea gaat er alsnog met de buit vandoor.

11 augustus 2015 om 20:49

Bedoel je met de buit 1 punt?

Hadden we verwacht dat de FA die jaart zou seponeren? FA neem al tijden niet meer serieus.

Nou heb je geen cech meer

Off topic: Het is wel heel ironisch dat Cech eerst een blunder maakte bij Arsenal en er allemaal meme's verschenen over hem dat Mourinho lachte en zo.. en dan paar uur later krijgt Courtois direct rood.. (onterecht of niet..) hahaha

12 augustus 2015 om 01:03

Lijkt me erg vreemd aangezien Chelsea eerder speelde...

12 augustus 2015 om 16:09

hahaha La Gunner , nice one!

Haha heerlijk dit das pech cech weg hadden ze hem nu maar gehouden

12 augustus 2015 om 16:10

Jah want begovic is echt een koekebakker...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren