Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Borussia Dortmund ontkent contact met United over Gündogan

Laatste update:

Manchester United heeft volgens de Westdeutsche Allgemeine Zeitung de eerste aanwinst voor komend seizoen binnen. De krant meldt vrijdagavond dat de 24-jarige middenvelder Ilkay Gündogan in de zomer voor liefst dertig miljoen euro overkomt van Borussia Dortmund.

/

Gündogan heeft bij Dortmund nog maar een contract voor één seizoen en moet komende zomer dus verkocht worden. De negenvoudig Duits international wordt ook in verband gebracht met Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Arsenal, Liverpool en Manchester City, maar lijkt dus voor de club van manager Louis van Gaal te hebben gekozen. Als de deal doorgaat, dan is Gündogan de nummer twaalf in het rijtje met duurste aankopen ooit van Manchester United.

Gündogan speelde in de jeugdopleiding van onder meer Schalke 04 en VfL Bochum en maakte bij FC Nürnberg zijn debuut in het betaald voetbal. In de zomer van 2011 vertrok hij voor zo’n vijfenhalf miljoen naar de BVB en daar won hij onder meer de landstitel en nationale beker. In 75 competitiewedstrijden maakte Gündogan negen doelpunten voor Dortmund. De clubleiding zou met Johannes Geis van FSV Mainz al een opvolger op het oog hebben voor Gündogan.

Update 25 april 21.56 uur - Borussia Dortmund ontkent contact met United over Gündogan
Volgens de Westdeutsche Allgemeine Zeitung vertrekt Ilkay Gündogan in de zomer naar Manchester United, maar bij Borussia Dortmund weet men niet waar dat bericht vandaan komt. "We hebben geen enkel contact gehad met United", zegt Hans-Joachim Watzke, de algemeen directeur van Dortmund. "Als Ilkay zegt dat hij niet wil bijtekenen, dan zullen we op zoek gaan naar een oplossing. Maar dat is ook nog niet gebeurd. De media moet voorzichtig zijn: ze kunnen niet alles wat ze horen zomaar als nieuws naar buiten brengen, zoals vrijdagavond is gebeurd. Dit is storend."

Een goede speler voor Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind Gündogan nou niet echt de speler die United nu moet hebben. Betwijfel ook of dit waar is!

24 april 2015 om 20:37

Daar onderschat jij toch echt Gündogan. Zeker een aanwinst!

24 april 2015 om 20:39

Als hij weer de oude wordt dan zeker.
Het is wel een risico dat manu neemt...(als dit klopt)

24 april 2015 om 20:43

Is absoluut een goede aanwinst betwijfel alleen aan zijn blessuregevoeligheid

24 april 2015 om 20:54

Zeker een winst 2 jaar geleden. Lijkt me dom om zon grote inverstering te doen, voor iemand die lang niet heeft gespeeld en nog niet heeft aangetoond zn oude niveau terug te krijgen. Denk dat hem dat wel gaat lukken, maar dat kan hij beter doen bij BVB.

25 april 2015 om 12:59

Veelste veel geld voor iemand die meer dan een jaar niet gespeeld heeft en nu ook niet eens goed speelt.

Mooie club! Als vervanger van?

24 april 2015 om 20:38

Carrick neem ik aan

24 april 2015 om 20:56

Carrick presteert dit jaar echt heel goed. Denk dat hij nog wel 2 jaar basisspeler is bij United.

24 april 2015 om 21:03

Maar hij wordt al wel een stuk ouder en het is nou geen Pirlo dat hij zo'n geniale traptechniek heeft om nog veel jaar door te spelen. Het lijkt me verstandig als United in ieder geval iemand in huis haalt die met hem kan concurreren.

24 april 2015 om 21:49

Ik denk dat van Gaal liever Blind op de flank ziet als opkomende back, dan als middenvelder. Dus deze aankoop is dan ook wel slim. Alleen nog een winger en een cb. (Depay & Hummels)

Heerlijke speler waar ik al een aantal jaren groot fan van ben! Zou een mooie transfer voor hem zijn! Nou hopen dat hij op zijn oude niveau komt!

Zou een goeie aankoop zijn in mijn ogen, Ben erg benieuwd hoe LvG z'n team er volgend seizoen uit gaat zien.

Als ze zich nou eens focussen op een centrale verdediger, die hebben ze echt nodig.

24 april 2015 om 20:36

Die zal samen met Depay vlot volgen hoor.

24 april 2015 om 23:47

Hummels is naar het schijnt al in een redelijk ver gevorderd stadium. Gaat volgens mij gewoon voor 40 miljoen richting Manchester.

Voor zijn blessure zaten de Spaanse topclubs al achter hem aan. Nu die dit seizoen nog niet optimaal heeft gepresteerd, heel Dortmund niet, slaa Utd gauw zijn slag. Heerlijke voetballer.

Goede middenvelder voor Man United. Ik denk dat Gundogan met zijn ervaring in de Bundesliga Man United naar een hoger niveau kan brengen. Hij is ook een nieuwe concurrent voor Daley Blind dus hopelijk kan Blind zichzelf nog in de basisopstelling weten te spelen.

24 april 2015 om 21:54

Desnoods als linksback

Ik denk dat Hummels er ook gelijk bij komt en dat is een geweldige kwaliteits injectie die United nodig heeft om bij te blijven met de top in Engeland. Als Gundogan die al goed op de weg terug is zijn oude niveau gaat halen wordt het een sensatie in Engeland.

24 april 2015 om 20:43

Gundogan is helemaal niet nodig bij United, die 30 miljoen kan beter aan iemand anders worden besteed. United mist een top verdediger en dan bedoel ik niet Hummels. Ze kunnen beter alles op alles zetten en proberen Godín te halen.

24 april 2015 om 20:45

Gundogan niet inderdaad, maar wel een middenvelder. Carrick gaat geen 3 jaar meer mee op het hoogste niveau, of toch in ieder geval geen heel seizoen. Blind is gewoon een klasse minder. En geld is het probleem niet voor United.

24 april 2015 om 20:50

Van Gaal heeft het maximale uit Fellaini gehaald en ik denk dat hij hetzelfde ook bij Gondugan gaat bewerkstelligen. United heeft met Gundogan, Carrick, Herrera en Feillaini genoeg goede middenvelders. Volgend seizoen wordt er weer CL gespeeld dan heb je gewoon een extra impuls nodig als selectie. Blind vindt ik nogsteeds te zwak op het middenveld en doet het als linksback heel erg goed.

Depay zal ook nog komen en Hummels is gewoon Duits international met CL ervaring en finales gewonnen. Prima aankoop voor United waar er na het vertrek van Vidic en Ferdinand niemand meer rondloopt met wat ervaring.

24 april 2015 om 20:55

Jij denkt wel heel simpel justxav.

Je kan niet zonder een speler a la Carrick spelen, het enige team wat dat kan is Real met Kroos en Modric. Maar Gundogan en Herrera zijn niet van dat niveau. Een vervanger voor Carrick is de hoogste prioriteit van United Imo, dat is de belangrijkste speler van heel United. Het is niet toevallig dat de opmars van United begon toen Carrick terug was. Maar zoals altijd word hij nog steeds niet genoeg gewaardeerd door de fans.

24 april 2015 om 20:59

Alleen ervaring is niet genoeg. United heeft ook kwaliteit nodig in de verdediging en dan word bij Hummels elk jaar minder. Hij is niet meer zo goed als 2-3 jaar geleden. en Gundogan moet voorlopig blijven en een seizoen lang laten zien dat hij op niveau kan komen. United is geen club waar je rustig op gang kan komen, je moet er gelijk staan.

24 april 2015 om 20:59

Carrick die niet gewaardeerd wordt door united fans...
Jij hebt geen idee hoe de echte supporters over carrick denken

24 april 2015 om 21:04

Carrick word al jaren onderschat. De laatste keer dat ze kampioen werden was dat vooral door Carrick. En er zijn genoeg fans van United die Carrick niet kunnen waarderen.

24 april 2015 om 21:05

Hou op gast Carrick wordt zwaaar gewaardeerd!!

24 april 2015 om 21:07

De laatste keer dat ze kampioen werden was toch echt vooral dankzij van Persie

24 april 2015 om 21:28

Hou je maar bezig met Arsenal, wat je nu zegt slaat nergens op.

24 april 2015 om 21:32

Leer verdikkie eens lezen allemaal. Er zijn genoeg fans van United die Carrick niet kunnen waarderen, dat is gewoon een feit. Nog meer mensen bij andere clubs. Maar zeg ik iets verkeerd als Carrick door veel voetbalfans onderschat word? Volgens mij niet.

24 april 2015 om 22:11

nee, maar wel als je zegt dat ie door United fans onderschat wordt.

24 april 2015 om 22:20

omdat jij het zegt is het een feit?
misschien kan je een paar United fans noemen die hem onderschatten maar de grote meerderheid zeker niet.

24 april 2015 om 23:15

Nee, dat is een feit. Hij wordt inmiddels meer gewaardeerd dan in het verleden maar op Redcafe zijn er nog voldoende mensen die Carrick niet waarderen. Zij stellen in hun favoriete basisteam nu Blind op ipv Carrick.

Hij is enorm onderschat, hij is al jaren een van de beste controleurs van de wereld maar hij is niet bijzonder spectaculair, hij scoort zelden en geeft zelden een assist. Argumenten van 'hij vertraagt het spel', 'hij is een pussy in duels' en onmogelijke vergelijkingen met Paul Scholes kwamen vaak voorbij in het verleden.

Het wordt echter beter, de cijfers geven aan hoe belangrijk hij is voor het team maar Engelsen hebben een andere kijk op voetbal dan voetbalfans op het Europese vaste land. Paul Scholes is ook jarenlang ondergewaardeerd (nog altijd) want Engelsen houden meer van spelers die box to box zijn en keiharde spectaculaire hollywood schoten/crosspasses hebben. Een verfijndere voetballer met techniek en inzicht zoals Carrick en Scholes zouden heel veel meer waardering krijgen als ze op het Europese vasteland waren geboren. Met name in een land waar technisch voetbal belangrijk is, landen als Spanje of Nederland.

25 april 2015 om 00:00

Redcafe is ook gewoon een forum waar iedereen die denkt dat ie dr verstand van heeft iets neer kan zetten. T lijkt wel voetbalzone

25 april 2015 om 12:14

Ik ken geen enkele United fan die Carrick niet waardeert, voor mij dus complete onzin wat je hier stelt.

Off: van alle toppers bij Man U heb ik er maar van 1 een shirt, Carrick. Voor mij echt een onmisbare schakel al jarenlang.

Waarom wordt dit overgebracht alsof het 100 zeker is? Ik weet ook dat het tussen aanhalingstekens staat, maar alsnog de woorden 'later meer' doen overkomen alsof het al in kannen en kruiken is. Is die Westdeutsche Allgemeine Zeitung zo'n een betrouwbare bron?

24 april 2015 om 20:44

Het zegt genoeg dat Sky, de BBC en Bild nog niets melden. Als een van die drie het meldt kun je een transfer eigenlijk wel als een feit aannemen. Bild was ook de eerste die met de transfer van Gotze aankwam.

24 april 2015 om 20:50

Ik denk dat dit niets meer dan een gerucht is, wat net zo goed in de wandelgangen had kunnen staan. Daarnaast weet ik niet of hij de speler is die Man U nodig heeft. Goede speler hoor daar niet van en al helemaal als hij terugkomt op zijn oude niveau, maar de prioriteiten liggen voorlopig op andere posities.

24 april 2015 om 20:55

Hij voegt wel wat toe, maar een vervanger voor Carrick is harder nodig dan een speler die met Herrera kan concurreren.

24 april 2015 om 21:59

sky meldt het zojuist

24 april 2015 om 21:03

Manu heeft het geld ook wel, maar ik geloof niet dat ze 30 miljoen betalen voor een speler die zo lang geblesseerd is (groot risico) met maar 1 jaar van z'n contract over. Daarbij heeft hij goed gepresteerd, maar ook niet waar je van zegt een zekerheidje. Denk daarom ook dat dit niet helemaal klopt.

Hopelijk word dit geen gevalletjes Kagawa. Voor zijn blessure vond ik hem echt geweldig spelen. Ik ben benieuwd of dat er volgend jaar dan ook uitkomt bij United.

Zolang Bild, de Bbc, Sky, BVB of United het nog niet meld zijn het enkel geruchten. Er zijn ook geruchten dat United Khedira, William Carvalho en Illaramendi al binnen heeft.

Sterker nog: Volgens de Manchester Evening News gaat Gundogan naar City en Dzeko naar Bvb.

Edit: En weer andere kranten berichten dat Gundogan naar Arsenal gaat. En hij word ook aan Chelsea gelinkt.

geweldige speler! nu nog een goede verdediger en louis heeft een goede kans op het kampioenschap

mooi dat United dit seizoen de zaken vroeg gedaan wil hebben, ookal weet ik niet of ik voorstander ben van deze niet noodzakelijke transfer.
United zou dit soort spelers zelf moeten kunnen opleiden

Pefecte opvolger voor carrick

24 april 2015 om 20:46

In what universe is Gundogan een speler zoals Carrick? De perfecte opvolger voor Carrick loopt sinds afgelopen zomer in Madrid rond, met de naam Toni Kroos. Gundogan is een box-to-box, vergelijkbaar met Herrera, niet met Carrick.

24 april 2015 om 21:08

Kroos vervanger voor Carrick? Eehm nee. De perfecte vervanger voor Carrick is Busquets, alleen is die niet haalbaar.

24 april 2015 om 21:08

Kroos was bij bayern ook meer een speler als herrera en kijk nu is

24 april 2015 om 21:36

Kroos is nooit een spelers zoals Herrera geweest. Herrera is een bewegelijke jongen en Kroos heeft een gouden pass.

24 april 2015 om 22:42

En gundogan ook

Goeie speler voor united. Nu aan de verdediging sleutelen en united doet volgend jaar mee voor de titel.

Afwachten hoe hij het gaat doen na z'n blessure. Als hij weer in vorm komt is het zeker een aanwinst. Zo heb je Carrick, Blind, Herrera en Gundogan op het middenveld en eventueel nog Rooney/di Maria als het perse moet.

30 mln en dan 12e op de lijst grootste aankopen. Bah.

24 april 2015 om 21:09

Zegt een gunner met ozil van 50mil en een elftal met 1 of 2 engelsen in de basis. Kan me nog een wedstrijd van 3 jaar herrinerren zonder engelsen...

24 april 2015 om 21:36

Özil was de assists-koning van Europa. Kwam over van Real Madrid waar hij veelal alles speelde. Wij hebben genoeg Engelsen in het team.

Wilshere - Chambers - Chamberlain - Welbeck - Walcott - Gibbs. Indien niet geblesseerd spelers die best veel spelen allemaal.

24 april 2015 om 21:40

Red Devil, Liverpool heeft ergens voor 1990 al een wedstrijd gespeeld zonder ook maar een Engelse speler in het team.

En het is niet zo dat United puur uit Engelsen bestaat. Rooney, Carrick en Smalling in de basis, verder valt het ook wel mee.

24 april 2015 om 22:43

En shaw en jones en young

24 april 2015 om 23:19

Als iedereen fit en in vorm is dan spelen Smalling en Jones samen centraal en linksachter staat Luke Shaw. Mocht Clyne dan ook nog komen dan heeft Manchester United misschien wel de achterhoede van het nationale team voor de komende 5 tot 10 jaar.

Daarnaast ook nog de spits/aanvoerder van het nationale team. Niet heel onaardig qua Engelsen.

25 april 2015 om 11:00

En Rojo dan ? Shaw mag eerst eens fatsoenlijk gaan voetballen voor we uitspraken doen. Goed dat je misschien zegt, want ik ga er niet vanuit. Er lopen wel beter spelers rond dan Jones.

Ik zag meer in dat lijstje dat die gehandicapte laatst gaf aan v.gaal haha. Die had een lijstje met Hummels, Pogba,
Bale, Depay en Jackson Martinez.

Goed nieuws voor Manchester. Tuchel heeft nu ook de tijd een vervanger te halen. Deze krant is doorgaans wel erg betrouwbaar.

Gündogan is echt een geweldige middenvelder. Ik zou hem wel bij Arsenal willen zien, hij is de ideale speler voor naast Coquelin.

Wanneer gaat United eens gewoon fatsoenlijke verdedigers halen, dat is toch gewoon overduidelijk de zwakke plek dit seizoen.

Weet niet of Gündogan nog de vorm van het seizoen 12/13 terug heeft sinds hij weer fit is want anders vind ik hem geen directe versterking voor United die al een soortgelijke speler hebben met Herrera.

Daarnaast vind ik Gündogan ook niet echt geschikt als vervanger voor Carrick over de lange termijn vooral omdat Carrick wat meer defensief ingesteld is en iemand die het vuile werk opknapt van andere spelers.

Mooie aanwinst nu nog Hummels en Depay en we doen voor alles mee!

24 april 2015 om 21:34

Denk het niet. Hummels is alles behalve een zekerheid dit seizoen. Depay heeft geen ervaring op hoog niveau. Gündogan heeft ook niet extreem veel gespeeld door vele blessures.

24 april 2015 om 21:43

Al halen die 2 hun oude vorm terug doen ze zeker mee, hoop zelf ook liever op Godin maar denk dat Hummels wat makkelijker is om te halen op dit moment en misschien dat Van gaal hem weer zn oude niveau terug kan brengen.

Niemand die er raar van opkijkt dat hij voor 30 miljoen gekocht wordt, met nog maar 1 jaar contract bij Dortmund. Dit is toch niet normaal meer? Helemaal scheef gegroeid die voetbalwereld. Ik ben niet naïef, want er worden overal zieke bedragen betaald, maar dat een medewerker dit kan verantwoorden is echt van de zotte.

Sinds 2011 maar 75 wedstrijden ? Das ook niet geweldig veel.

Mooi bedragje voor Dortmund voor iemand die al een tijd weinig heeft (kunnen) laten zien.

Toch een risico van United. 30 miljoen voor een speler met slecht een éénjarig contract die toch met de nodige blessures te maken heeft. Snap niet dat ze hem zouden halen als ze Herrera voor die positie hebben.

Goede speler maar hij scoort maar 3 doelpunten per seizoen,ook ben ik benieuwd of hij het fysieke spel in de premier leaque aan kan.

24 april 2015 om 22:44

Want dat lukt mata en silva zeker ook niet

Goede vervanger ook die Geis.
Toppertje in de dop ook weer, je kan ook nooit veel zwakker worden met die stroom aan toppers!

Ahhh tuurlijk daarom ook maar een jaar verlengen, toen je wist dat niemand voor je kwam door je rugblessure. Dan toch maar een jaar verlengen, heel loyaal. Maar nu meneer, na een jaar.. een jaar verzorging van bvb en meneer net pas regelmatig speelt.. vertrekt hij weer. Man, blijft een jaar en maakt het volgende seizoen wat beter.

Ik zie het al helemaal gebeuren, dit zal weer een gevalletje Kagawa worden. Ik begrijp niet waarom United 30 miljoen euro voor een speler zou neerleggen die een één-jarig contract heeft en weinig speelt als gevolg van blessures. United zet hun wanbeleid op de transfermarkt vrolijk voort.

24 april 2015 om 22:22

Hoeveel had Manchester United dan voor Kagawa betaald?

24 april 2015 om 22:54

Die heeft meer opgeleverd dan dat ie gekost heeft

24 april 2015 om 23:43

Tenzij je de andere kosten zoals salaris meetelt.

24 april 2015 om 23:51

Kagawa kwam voor 17,6 miljoen euro en werd terugverkocht voor 8 miljoen euro. Ik geloof best dat hij goed was voor Aziatische marketing, maar ik vind het wel slecht beleid. Beleid wat precies naast dat van Real, Barca, PSG en City past.

24 april 2015 om 23:56

Zelfs als je dat meetelt is ie nog winstgevend geweest

In mijn ogen een van de meest onderschatte voetballers op de Europese velden. Scoort niet veel, maar is een belangrijke factor op het middenveld die zorgt voor evenwicht en overzicht. Doet zeker niet onder voor zijn huidige concurrentie bij United. Alleen vraag ik me af wanneer ze daar eens een echte verdediger halen die het niveau in die linie omhoog krikt..

Jammer dat hij (als dit waar is) weg is. Toch een goede prijs ervoor gevangen! Had hem liever naar city zien gaan in ruil voor dzeko.

Was voor zijn blessure een van de beste CM van de wereld, sinds hij terug is ben ik nog niet helemaal overtuigt maar hij heeft het laten zien, ik hoop dat hij zijn niveau weer haalt, dan is het zeker een aanwinst voor United

Man Utd heeft andere prioriteiten. Ze hebben daar Carrick en als vervanger Blind lopen.
Daarvoor hebben ze met Fellaini, Herrera, Rooney en Di Maria voldoende opties.
Wat Van Gaal mist is inderdaad een buitenspeler (depay), een centrale verdediger (hummels) en een spits (benteke).

Redelijke aankoop hoe zit het met Shaw want ik denk aangezien de vorm van Carrick dat dit betekent dat daley weer linksback gaat.

Skysport heeft het ook grmeld dus ik ga vanuit dat het waar is.

Om eerlijk te zijn weet ik niet of hij de juiste aankoop is, hij was echt geniaal paar seizoenen terug, maar sinds zijn Bleusseure heeft hij zijn oude niveau niet gehaald. laatste paar wedstrijden ging het beter maar heb nog steeds mij twijfels

Het is een risico, wie zegt dat hij weer op het niveau van voor zijn blessure komt? Dan is het veel geld. De positie van verdedigende middenvelder (blind is niet goed genoeg, Carrick op leeftijd) is nu bezet, aan het begin van het seizoen waren Strootman en Vidal in beeld. Nu nog een centrale verdediger (hummels), eventueel een rechtsback en een spits als vervanger van de Nederlandse spits en Falcao.

Ik weet niet of ik hier blij mee ben. 30 miljoen voor een speler met eenjarig contract, die al een tijdje mede dankzij blessures zijn top niveau heeft gehaald. Ondanks dat als hij dat niveau weer kan bereiken is hij van harte welkom.

Op welk positie komt Mata te spelen.

Hele goeie aankoop.
Zeker als vervanger van Carrick.
Die dit seizoen toch regelmatig geblesseerd is. Aardig op leeftijd is. En dus een jongere en juiste vervanger voor moet hebben. Met Gündogan kunnen ze nog jaren mee.
LVG heeft bewezen met Sneijder dat die spelers kan motiveren en het beste in ze naar boven kan halen. Dat gaat hem ook zeker lukken met Gündogan.
Heeft er een heel seizoen uitgelezen. En is moeilijk je ritme op te doen en aan je niveau te komen als je ploeg zelf niet vest presteerd.
Vind dat de CV mij best positief verrast hebben de laatste weken. Zijn na mijn idee erg gegroeid in balbezit. Het is nog niet top. Maar merk dat er wel verbetering in zit. Kan komend seizoen alleen maar beter worden. Dus dat gezeur over dat er verdedigers moeten komen. Noem ze maar
op wie beter zijn. Met evt Hummels voor routine en Clyne op de back positie hebben de echt niet meer nodig achterin.
Dese aankoop hebben ze meer nodig dan cv. Kijk nu carrick geblesseerd is. En blind het gewoon beter doet op de lv dan cm.

Manchester United moet in mijn ogen nog best veel geld over de balk smijten voor een speler wiens contract nog 1 seizoen doorloopt. Dit neemt echter niet weg dat een Gündogan in vorm goud waard is voor de Mancunians. Als hij zijn oude niveau van twee jaar terug hervindt, is United zo weer kanshebber voor de Champions League. Nu hopen dat Strootman ook de overstap naar Old Trafford maakt. Want dan heb je een levensgevaarlijke motor in de as. Gooi er een '10' met klasse voor en United is niet te stoppen. Er breken nog mooie tijden aan voor de succesvolste club uit Manchester, geloof mij. Als ik depay was, had ik mijn keus reeds gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren